Ascultă Radio România Regional Live

juriu

Nominalizările la Premiile FICȚIUNEA!

Nominalizările la Premiile FICȚIUNEA!

Publicat de Andra Radu, 25 mai 2022, 13:42

În cadrul unei eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române din București, marți, 24 mai 2022, ora 19:30, au fost anunțați nominalizații pentru Premiile FICȚIUNEA.

Nominalizările la Premiile FICȚIUNEA

Cel mai creativ artist vizual

  • Bogdan Simion (Cobzarul) – pentru prestațiile inedite din cadrul numeroaselor emisiuni radio și TV
  • Alina Grigore – pentru regia lungmetrajul său de debut, Crai Nou („Blue Moon”), câștigător al marelui premiu la Festivalul Internațional de Film San Sebastian.
  • Bogdan Farcaș  – pentru rolul Florin Iespas, din lungmetrajul Neidentificat (r. Bogdan Apetrei), pentru care a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun actor.
  • Claudiu Bleonț – pentru rolul lui Crăcănel din D-ale carnavalului (r. Alexandru Dabija), TNB
  • Andrei Huțuleac – pentru filmele #dogpoopgirl și Copacul dorințelor.
  • Suzana Dan – pentru originalitatea promovării ideii de creație și ficțiune
  • Iuliana Vîlsan – pt scenografia piesei Nepotul meu, Veniamin (r. Vlad Massaci), Teatrul de Comedie

Cel mai creativ scriitor

  • Ligia Pârvulescu – Translucid, Litera, bpc, 2021
  • Ileana Negrea, Jumătate din viaţa mea de acum, frACTalia, 2021
  • Liviu G. Stan – Salamandre, Litera, bpc, 2021
  • Ioana Iuna Șerban – Un viitor care se potrivește trecutului, Ed. Vellant, 2021
  • Cristian Fulaș – Ioșca, Polirom, 2021
  • Flavius Ardelean – Vene rare, Nemira, 2021
  • Radu Găvan – Isus din întuneric, Litera, bpc, 2021

Premiul Personalitatea artistică a anului:

  • Tudor Giurgiu – pentru crearea unui mediu de stimulare a creației și pentru viziunea sa particulară asupra ficțiunii.
  • Horia Sârghi (pentru cel mai creativ, cult și veridic podcast)
  • Razvan Mazilu (pentru latura hibridă și originalitatea spectacolelor sale)
  • Horațiu Mălăele (pentru implicarea în numeroase zone ale ficțiunii (film, teatru, carte, desen).
  • Ioan Cristescu – pentru una dintre cele mai coerente și intense activități de stimulare a creativității ficționale (teatru, film, literatură etc), pentru care MNLR a și primit anul trecut DASA AWARD.
  • Bogdan Alexandru Stănescu – pentru crearea colecției de ficțiune străină „Anansi. World fiction”, la Pandora M.
  • Lila Passima – pentru originalitatea temelor de reconstrucție antropologică a universului etnic.

Reamintim că nominalizații sunt selectații din propunerile făcute de membrii Asociației Creatorilor de Ficțiune în colaborare cu revista OPT motive-Ficțiunea.

Premiile vor fi anunțate în cadrul unei festivități care va avea loc în seara de 8 iunie, pe Plaja Neversea, din Constanța, la ora 19:00.

Anul acesta Premiile Ficțiunea beneficiază de sprijinul Centrului Cultural „Teodor Burada” al Consiliului Județean Constanța.

Juriul este constituit din:

  1. Doina Ruști – scriitoare
  2. Adriana Irimescu – actriță
  3. Andrei Boncea – producător de film.

„Cred cu tărie în arta hibridă, într-o nouă formă de expresie care a început timid de trei decenii încoace. Între literatură, artele plastice, film sau muzică au crescut treptat teritorii de graniță, din ce în ce mai întinse, pregătite să-și declare autonomia.

Filmul de artă, clipurile artistice, pictura tematică, muzica bazată pe text sau pe o temă literară, poezia ca manifestare vizuală, numeroasele forme ale artelor spectacolului, micro-ficțiunile, flash-ul literar, „instalațiile” simbolice, adeseori bazate pe literatură, reinterpretarea spațiului exterior prin varii modele, de la filmările cu dronă, mixate pe impresii tematice, la ingenioasele informații animate sau la imaginile parodice, care au umplut netul etc. totul tinde spre o schimbare majoră a sensului creației.

Ne aflăm în plină epidemie creativă. Gândiți-vă doar  la milioanele de clipuri  (testimoniale sau simple înregistrări cu telefonul), în care un om a simțit nevoia de a-și împărtăși imaginarul casnic, și vă veți afla în centrul expansiunii. Toate aceste schimbări și mai ales diversificarea actului creativ au dus la apariția Asociației Creatorilor de Ficțiune (ACF), care aduce alături scriitori, actori, artiști plastici, cineaști, regizori, critici și cronicari din domeniul ficțiunii, fotografi, creatori de concepte artistice, oameni capabili să creeze sau să ia parte la o creație colectivă etc.

În principiu, orice membru al asociației poate face propuneri, iar creatorii propuși de cel puțin două persoane vor intra pe lista nominalizaților. Juriul va fi întotdeauna compus doar din 3 persoane. Mi se pare absurd să mimăm obiectivitatea aducând  oameni mulți, de cele mai multe ori anunțați în ultimul moment, pentru ca până la urmă să hotărască tot o singură persoană, autoritatea ocultă ori rețeaua nevăzută.  Cred sincer că e nedreaptă situația de nominalizat. Nominalizatul e un om adus să dea greutate celui care ia premiu.

Cum totul este subiectiv în lume, am decis ca  listele cu nominalizații să fie suficient de lungi. Fiecare om de pe acea listă merită premiul. Pentru fiecare categorie va hotărî un singur om, justificându-și public alegerea, prezentând calitățile fiecărei opere/persoane nominalizate.”– Doina Ruști.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Social Impact Award organizează un workshop la Craiova!

Social Impact Award organizează un workshop la Craiova!
Foto: Sursa foto: Social Impact Award Events/facebook

Publicat de Andra Radu, 2 mai 2022, 08:59

La începutul lunii martie, s-a lansat ediția a XI-a a Social Impact Award România, parte a competiției internaționale care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali.

Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să aducă soluții inovatoare la probleme sociale curente sunt așteptați să aplice, până pe 10 mai, prin intermediul platformei online: https://apply.socialimpactaward.net/romania/.

SIA organizează un webinar la Craiova, vineri, 6 mai, de la ora 16:00, un workshop interactiv facilitat de Florin Ghindă, fondator RomâniaPozitivă.ro, educator de emoție și gând pozitiv, despre care puteți afla mai multe detalii și la care vă puteți înscrie aici: https://www.facebook.com/events/s/social-business-lab-in-craiova/682597302974917/.

În cadrul SIA 2022, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii în valoare totală de 10.000 de euro, un program de 3 luni de incubare și mentorat alături de antreprenori sociali români cu experiență.

În această perioadă, echipa Social Impact Award susține o serie de zece workshop-uri Idea Generation, Impact Lab și Business Modelling în mai multe orașe ale țării, precum Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara, Făgăraș sau București, dintre care două într-o comunitate de tineri vulnerabili din medii instituționalizate.

Ultimele două evenimente din această serie vor avea loc pe data de 5 mai, când Social Impact Award va susține un workshop de Business Modelling în parteneriat cu Social Innovation Solutions la sediul organizației din str. Batiștei 1-3, Sector 3, București, și pe data de 6 mai, la Craiova, unde se va organiza un webinar de ideație pe tema antreprenoriatului social.

După primirea aplicațiilor până la 10 mai, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii.

Juriul este format din Diana Certan – Director, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca – Senior Brand Manager BCR, Alina Kasprovschi – Director Executiv, Fundația Comunitară București, Angela Achiței – Președinte ADV România, Andrei Coșuleanu – Fondator, Act for Tomorrow, Zoltan Bereczki – Președinte Synergy Venture Catalizer și un reprezentant SAP România.

Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, între 14 şi 18 decembrie la Cinemateca Eforie!

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, între 14 şi 18 decembrie la Cinemateca Eforie!
Foto: Sursa foto: Festivalul Cinemaiubit/facebook

Publicat de Andra Radu, 15 decembrie 2021, 09:30

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, ajuns la cea de-a XXV-a ediţie, a început marţi cu proiecţia, la Cinemateca Eforie, a primului calup de scurtmetraje din competiţie.

Directorul festivalului, Doru Niţescu, a afirmat că ediţia din acest an poate fi considerată una a revenirii cât se poate de mult la normalitate, la sala de cinema. El a precizat că pentru ediţia din acest an au fost primite filme din surprinzător de multe ţări, având în vedere perioada complicată pe care lumea o traversează.

Sursa foto: Festivalul Cinemaiubit/facebook

El a subliniat că, pentru a fi selecţionat în festival, un film trebuie să stârnească emoţii, să aibă idei surprinzătoare, tematice şi stilistice. Pentru ediţia din acest an au fost luate în considerare şi foarte multe filme româneşti.

Una dintre noutăţile festivalului este denumirea premiului pentru fotografie Sorin Botoşeneanu, la propunerea producătoarei Velvet Moraru, care s-a oferit să sponsorizeze acest premiu. Premiul va fi acordat de un juriu de studenţi. Fostul decan al UNATC Sorin Botoşeneanu a murit în luna octombrie.

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit se desfăşoară până pe 18 decembrie la Cinemateca Eforie şi pe platformă cinepub.ro.

Juriul festivalului este compus din personalităţi recunoscute din ţară şi străinătate – regizoarea, producătoarea şi iniţiatoarea de festivaluri Suzy Gillett – preşedinte juriu (UK); regizoarea şi actriţa Alina Grigore; regizorul Gabriel de Achim; directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile; criticul de film Călin Boto.

Vizionarea tuturor proiecţiilor din cadrul CineMAiubit este liberă în format fizic la Cinemateca Eforie şi online pe platforma cinepub.ro.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Gala Voluntarului Ieşean a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi!

Gala Voluntarului Ieşean a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi!
Foto: Sursa foto: Casa de Cultura a Studentilor Iasi/facebook

Publicat de Andra Radu, 9 decembrie 2021, 09:30

Un număr de 26 de premii au fost acordate miercuri seara, în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei Voluntarului Ieşean 2021, eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

Juriul a fost format din Dorina Ticu, Maria Pruteanu şi Mihaela Cojocaru, iar invitaţii speciali care au înmânat distincţiile au fost medicul şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi, regizorul Andrei Ciobanu, Daniel Ciobotaru, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi.

Premiul „Organizaţia anului 2021” a fost conferit Asociaţiei pentru Protecţie Rutieră „Woldstreet”.

Premiul „Coordonatorul de Voluntari ai anului 2021” i-a revenit lui Alin Ştefan Barbărasă, premiul „Voluntarul anului 2021” i-a fost conferit Dianei Piţigoi, iar Mariei Apopei şi Danielei Tanasă le-au fost conferite premii speciale de voluntariat.

Alte premii oferite:

  • Premiul Proiectul Anului la categoria Educaţie a revenit Asociaţiei Industrii Creative,
  • Premiul Anului la categoria Social a fost acordat celor de la Liga Studenţilor de la Filosofie Iaşi,
  • Proiectul Anului la categoria Mediu a fost acordat celor de la Asociaţia Culturală Moldavia pentru organizarea „Green Festival”,
  • Proiectul Anului la categoria Cultură a fost conferit Asociaţiei Industrii Creative, pentru Classix Festival,
  • Proiectul Anului la categoria Sport a revenit Asociaţiei Culturale Moldova pentru „Sport’N’Iasi”,
  • Proiectul Anului la categoria Sănătate a fost acordat Asociaţiei E-team Psychology, pentru campania Studenţii Donează,
  • Proiectul Anului la categoria Activism Civic a fost acordat Asociaţiei Culturale Moldova pentru campania „Sunt tânăr! Mă implic”,
  • Proiectul Anului la categoria Tineret a fost acordat Ligii Studenţilor de la Geografie şi Geologie din Iaşi, pentru campania „Voluntar Geo-Geo”.
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Începe Bienala de Arhitectură Transilvania 2021!

Începe Bienala de Arhitectură Transilvania 2021!
Foto: Sursa foto: Bienala de Arhitectura Transilvania/facebook

Publicat de Andra Radu, 15 octombrie 2021, 08:30

Bienala de Arhitectură Transilvania 2021 debutează astăzi, simultan în Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Baia Mare şi Alba Iulia, manifestările încheindu-se pe 30 octombrie, atunci când va avea loc decernarea premiilor BATRA.

Tema ediţiei 2021 este „(.com)unitate” şi este inspirată de nevoia profesioniştilor de a se implica în comunitate, după această perioadă în care cu toţii ne-am redescoperit şi ne-am redefinit, precizează organizatorii.

„Am ajuns la a cincea ediţie de BATRA şi, ca la fiecare ediţie de până acum, ne dorim să fie un eveniment cu valoare educativă, prin care să prezentăm activitatea membrilor filialelor Ordinului Arhitecţilor din România participante, dar şi să monitorizăm şi să definim viziunea şi direcţia arhitecturii recente. Fiecare ediţie are un concept bine definit, structurat ca un program cultural şi educativ, cu vernisaje, expoziţii, conferinţe, ateliere, prezentări interactive, mese rotunde, tururi ghidate şi gale”, spune Daniela Maier, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania.

Evenimentele programate în cadrul ediţiei din acest an sunt adaptate particularităţilor locale din cele cinci oraşe participante, fiecare filială implicată având un program propriu.

„Printre acestea amintim prezentări de carte ale unor arhitecţi şi urbanişti de renume, cum ar fi Vasile Mitrea şi Marian Lazăr în dialog cu Şerban Ţigănaş, Alexandru Răuţă sau Silviu Medeşan, workshopuri de vizualizare arhitecturală sau de tehnici de comunicare şi oratorie pentru arhitecţi, sesiuni de consultanţă gratuită cu un arhitect pentru publicul larg, tururi ghidate sau conferinţe şi prezentări pe teme de interes, cum ar fi economia circulară”, menţionează sursa citată.

BATRA va fi gazda evenimentului Gala Bienalelor şi Anualelor de Arhitectură, în cadrul căreia sunt expuse lucrările celor mai mari anuale sau bienale de arhitectură organizate în România, în ultimii doi ani.

Juriul principal şi juriile speciale vor acorda premii pentru cele mai bune proiecte înscrise în concurs la cele 17 secţiuni din acest an.

Două concursuri de soluţii au fost lansate în cadrul BATRA 2021:

  • unul pentru un parc incluziv, care urmează să fie construit în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca, la iniţiativa Serviciului de Ajutor Maltez,
  • unul de design de obiect, care are rolul de a găsi cea mai bună soluţie pentru un recipient de colectare a capacelor de plastic, desfăşurat în parteneriat cu „Capace cu suflet”.

O bună parte dintre manifestări vor fi transmise şi online, pe pagina de Facebook a Bienalei de Arhitectura Transilvania. Acces fizic la evenimente vor avea doar persoanele care pot face dovada vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boala COVID în ultimele 180 de zile, în limita locurilor disponibile în spaţiile închise.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native începe în septembrie!

Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native începe în septembrie!
Foto: Sursa foto: ALTER-NATIVE FILM FESTIVAL/facebook

Publicat de Andra Radu, 24 august 2021, 08:44

Juriul de preselecţie al celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native a stabilit lista celor 40 de producţii care vor intra în programul de concurs, ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 3 octombrie, la Târgu Mureş.

„Anul acesta au fost înscrise în concurs 838 de filme, iar juriul de preselecţie a selectat în şedinţă on-line cele care vor intra în programul de concurs.

Din juriu au făcut parte: Otília Ármeán (lector universitar la Universitatea Sapientia), György Durst (producător), Jenő Hartyándi (cineast independent, directorul şi coordonatorul artistic al Festivalului de Film şi Muzică Mediawave), Radu Vasile Igazság (artist vizual şi regizor de film, profesor universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti), Előd Németh (jurnalist, critic de film, totodată directorul artistic al festivalului Alter-Native), Tibor Schneider (regizor, operator de imagine la Televiziunea Română).

Cele 40 de creaţii selectate pentru programul de concurs cu o durată totală de 9 ore, reprezintă 21 de ţări, cele mai multe – nouă – fiind înscrise din Ungaria, şase din Franţa, cinci din Rusia, patru din România”, au anunţat organizatorii Alter-Native, într-un comunicat de presă.

Dacă situaţia epidemiologică o va permite, juriul mare va delibera la faţa locului. Membrii juriului vor fi Milos Itic, regizor de film şi critic de film sârb, fondator al filmovipreporuke.com, Tudor Cristian Jurgiu, regizor de film şi scenarist, Ágnes Kocsis, regizor de film şi scenarist, distins cu premiul ‘Balázs Béla’, Titus Muntean, regizor de film şi scenarist şi Ábel Visky, regizor.

După cum am anunţat anterior, anul acesta Festivalul Alter-Native se întoarce la locaţia obişnuită, Palatul Culturii din Târgu Mureş însă, în cazul în care situaţia epidemiologică nu va permite acest lucru, evenimentul se va organiza la Teatrul de Vară, la fel ca anul trecut”, precizează comunicatul de presă al Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Șase orașe au aplicat pentru titlul de Capitala Tineretului din România!

Șase orașe au aplicat pentru titlul de Capitala Tineretului din România!
Foto: Sursa foto: Capitala Tineretului din România/facebook

Publicat de Andra Radu, 12 august 2021, 08:30

Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui au aplicat pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2023.

A şasea ediţie a programului Capitala Tineretului din România aduce un număr de şase oraşe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediţia 2023.

Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Secuiesc şi Vaslui sunt oraşele care vor să transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concretă cu participarea activă a tinerilor.

În continuare, un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai sectorului public şi ai mediului privat, vor evalua, pe baza motivaţiei candidaturii, situaţiei curente a oraşului, coerenţei conceptului propus, respectării transparenţei decizionale, a drepturilor omului şi nediscriminarea pe bază de criterii de dizabilitate, gen, etnie, religie şi orientare sexuală, precum şi grija faţă de impactul asupra mediului, prin program şi prin activitatea generală a entităţilor implicate, calitatea şi coerenţa aspectelor de management, precum şi a implementării principiului de co-management între sectorul public şi sectorul de tineret local, calităţii mecanismelor de participare a tinerilor prevăzute pentru implementarea programului, clarităţii în analiza potenţialului de a atrage surse variate de resurse financiare pentru programul de tineret şi nivelului de alocare financiară previzionată pentru anii 2022 şi 2023 în contextul dobândirii titlului în relaţie cu conceptul de program propus oraşele care merg în runda 2”, informează un comunicat de presă al Consiliului Tineretului din România.

Pe baza evaluărilor vor fi anunţate un număr de minimum două, maximum trei oraşe pentru a dezvolta o candidatură extinsă în a doua rundă a competiţiei.

Iniţiatorii vor anunţa finaliştii competiţiei pentru Capitala Tineretului din România 2023 în data de 30 august 2021 şi vor publica Apelul pentru Runda II a competiţiei în aceeaşi zi, urmând ca, după al doilea proces de jurizare, pe 9 octombrie, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediţia 2023, în cadrul Galei Tineretului din România.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Peste 80 de producţii, în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo!

Peste 80 de producţii, în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo!
Foto: Sursa foto: https://premiilegopo.ro/

Publicat de Andra Radu, 19 aprilie 2021, 13:13

87 de filme românești, lansate în cinematografe sau festivaluri naționale și internaționale în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care recompensează și celebrează realizările anuale ale cinematografiei românești.

Pe lista propusă pentru nominalizări se regăsesc 8 de titluri de lungmetraj de ficțiune, 12 producții înscrise la categoria documentar și 67 de filme la categoria de scurtmetraj.

LUNGMETRAJ FICȚIUNE:

  • 5 MINUTE – regia Dan Chișu
  • ASTRONAUTUL LUI DUMNEZEU – regia Octavian Repede
  • DRAGOSTE 2. AMERICA – regia Florin Șerban
  • IVANA CEA GROAZNICĂ – regia Ivana Mladenovic
  • MIAMI BICI – regia Jesus del Cerro
  • NOUĂ POVEȘTI DE DRAGOSTE ȘI URĂ ÎN IZOLARE – regia Dan Chișu
  • TIPOGRAFIC MAJUSCUL – regia Radu Jude
  • URMA – regia Dorian Boguță

DOCUMENTAR:

  • 30 DE ANI ȘI 15 MINUTE – regia Stefan Mandachi
  • 1989. JURNALUL UNEI REVOLUȚII – regia Carmen Lidia Vidu
  • 89. OGLINZI ȘI FUM – regia Alexandru Stănescu
  • ACASĂ – regia Radu Ciorniciuc
  • COLECTIV – regia Alexander Nanau
  • NO FESTIVAL – regia Dorin Marcu
  • NOSTALGIA DICTATURII – regia Marius Th. Barna
  • SUPERHOMBRE – regia Lucian Mircu, Mircea Gherase
  • TOTUL NU VA FI BINE – regia Adrian Pîrvu și Helena Maksyom
  • LEMN – regia Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger
  • GRANIȚA MORȚII – regia Cătălin Apostol
  • OAMENI CU ROTILE – regia Cornel Mihalache

SCURTMETRAJ:

  • 01.05.2020 – regia Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Andrei Butică
  • 9 BALOONS – regia Teodora Cătănea, Rebeca Dăduianu, Teodora Gavriluț, Dorel Mărgărit, Ștefania Mihai, Alexandra Jucan, Alexandra Ionescu, Bianca Oana, Adrian Ștefănescu
  • ABNEGAȚIE – regia Claudiu Oprea
  • ALMA – regia Andreea Parfenov
  • APARTAMENTUL X – regia Marius Papară
  • APROPIERI – regia Ioana Grigore
  • ATRII, VENTRICULE – regia Laura Pop
  • BASMOFILIA – regia Tudor Jurgiu
  • BUCUREȘTIUL VĂZUT DE SUS – regia Andrei Răuțu
  • CĂLĂTORII RECICLATE – regia Alexandru Solomon
  • CANDY CAN – regia Anton Octavian
  • CÂNTEC DE LEAGĂN – regia Paul Mureșan
  • CARTIERUL – regia Călin Gherghevici
  • CERBUL A TRECUT PRIN FAȚA MEA – regia Vlad Petri
  • CERUL CURAT DE TRĂZNET NU SE TEME – regia Ada Gabor
  • CONTRABANDA – regia Adrian Serecuț
  • CORIJENT – regia George ve Gänæaard
  • DACĂ NE DEȘTEPTĂM – regia Larisa Faber
  • DATORIA – regia Andrei Redinciuc
  • DOI FĂRĂ – regia Miruna Minculescu
  • ELEFANT DEPARTE – regia Teona Galgoțiu
  • EXTERIOR IN IZOLARE – regia Matei Branea
  • I AM HERE – regia Alina Manolache
  • IDILA – regia Mihai Mincan
  • IEPURELE ȘI PISICA – regia Ruxandra Ghițescu
  • ILUZIA CREATIVITĂȚII – regia Alex Lungu
  • ÎMPREUNĂ – regia Alma Buhagiar
  • ÎN NOAPTE – regia Ana Pasti
  • ÎNMORMÂNTAREA – regia Paul Berenstain
  • INVIZIBILII – regia 4inaroom
  • JURNAL CU MAMA – regia Vlad Popa
  • JURNALUL MEU DE ROMÂNIA – regia Carmen Lidia Vidu
  • KAIMOS – regia Sarra Tsorakidis
  • LAILA – regia Raya Al Souliman
  • LUNA MEA – regia Claudiu Mitcu
  • M:UN COPIL RĂPIT – regia Cimpoeșu Dan
  • MĂ UIT ÎNAPOI ȘI DISPARE – regia Teona Galgotiu
  • MEZZO FORTE – regia Eugen Dediu
  • MOARTEA ȘI CAVALERUL – regia Radu Gaciu
  • MY FRIEND – regia Marin Cumatrenc
  • OASPEȚII – regia Răzvan Aprozeanu
  • OLIMPIA – regia Ana Preda
  • PĂMÂNTUL LUI DUMNEZEU – regia Alin Țone
  • PIERDEREA PARADISULUI – regia Marius Papară
  • PLANUL DE ZBOR – regia Gabriel Durlan
  • POVESTIRI DIN ORAȘUL OBOR – regia Ada Gabor
  • PROBLEME LA APARTAMENTUL 14 – regia Radu Barbu
  • RANDOM CHOCOLATE FACTS ABOUT US – regia Miruna Minculescu
  • REFLEXII ÎN EST – regia Andreea Bortun
  • SAȘA ȘI PETRE – regia Luca Istodor
  • SCURTĂ LECȚIE DE ORNITOLOGIE – regia Miruna Minculescu
  • STATUL PARALEL – regia Octav Chelaru
  • THANK YOU FOR YOUR TEETH! – regia George ve Gänæaard & Horia Cucută
  • THE WRONG DAY / ZIUA GREȘITĂ – regia Dan Tudor
  • THESE DAYS – regia Andrei Crețulescu
  • ȚINUTUL CARE NU DOARME NICIODATĂ – regia Andra Tarara, David Schwartz
  • TITUS & MIRABELA – regia Melania Crisan
  • TOTUL PENTRU RIANA – regia Mihai Gavril Dragolea
  • TRACK ONE – regia Dan Tudor
  • TRECEA UN PRINȚ CĂLARE – regia Cristina Groșan
  • ULTIMA ȘANSĂ – regia Andrei Budău
  • URȘII – regia Alin Duruian
  • VÂNĂTOAREA DE CERBI – regia Andrei Olănescu
  • VENIM PE RÂND ȘI MERGEM PE SĂRITE – regia Mihnea Toma
  • WHITE – regia Dan Tudor
  • ZIMNICEA – regia Bogdan Naumovici
  • ZOE ȘI TOM – regia Ada Gabor

Juriul de preselecţie, care va stabili nominalizările pentru toate categoriile, este alcătuit din:

  • criticii de film Iulia Blaga, Irina Trocan, Victor Morozov, Călin Boto şi Gabriela Filippi,
  • regizorii Marius Olteanu, Mona Nicoară şi Nora Agapi,
  • actriţa Emilia Dobrin,
  • editorul Eugen Kelemen
  • Ioana Dragomirescu, coordonatoarea Cinema Elvire Popesco.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi stabilite în luna mai.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Teatrul Naţional din Timişoara anunţă o nouă ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie!

Teatrul Naţional din Timişoara anunţă o nouă ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie!
Foto: Sursa foto: Teatrul National Timisoara/Facebook

Publicat de Andra Radu, 18 martie 2021, 17:30

Teatrul Naţional din Timişoara anunţă o nouă ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie (CND), o competiţie iniţiată de Ministerul Culturii în anul 2004.

Concursul se adresează dramaturgilor de limbă română, debutanţi sau consacraţi, din România sau din diaspora.

Textele făcute publice anterior începerii concursului (montate, publicate, înregistrate audio etc.) şi înscrise în concurs ca proiecte vor fi respinse, inclusiv propunerile înscrise în concurs sub pseudonim.

Înscrierile încep în data de 22 martie.

Tema CND 2021 este „Solidaritate”, un concept extrem de vast pe care organizatorii speră ca autorii să îl exploateze din toate perspectivele.

Juriul CND 2021 este format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea (preşedintele juriului), criticul de teatru Călin Ciobotari (membru) şi consultantul artistic Codruţa Popov (membru).

Vor conta în evaluare originalitatea subiectului, coerenţa situaţiilor scenice, adresabilitatea textului.

Propunerile se trimit în plic, pe adresa TNTm, fără a se nota numele expeditorului. Înscrierile care conţin coordonatele autorilor altfel decât este prevăzut în condiţiile de regulament, vor fi descalificate. Propunerile transmise nu sunt returnabile.

Premiul CND 2021 este în valoare de 2.000 de lei – drepturi de autor pentru crearea şi reprezentarea pe scenă sau online a unui spectacol pe textul câştigător. Producător: Teatrul Naţional din Timişoara.

Toate cele patru texte finaliste vor fi publicate într-un volum.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”!

Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”!
Foto: Sursa foto: Concurs de Interpretare Muzicala "Rampa de Lansare"/Facebook

Publicat de Andra Radu, 26 noiembrie 2020, 13:47

Asociaţia culturală „Romantic Art” în asociere cu Primăria şi Consiliul Local Suceava, organizează în perioada 27 – 28 noiembrie Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”, la care participă peste 150 de concurenţi din Suceava şi din ţară.

Într-un comunicat remis se arată că festivalul, aflat la prima ediţie, se va desfăşura pe patru secţiuni, respectiv Muzică Instrumentală Cultă, Muzică Populară Instrumentală, Muzică Populară Vocală şi Muzică Uşoară Vocală.

Potrivit organizatorilor, juriul festivalului – concurs, compus din nume prestigioase din domeniul muzicii şi a culturii româneşti, se va întruni în sala teatrului pentru a urmări proiecţiile video trimise de concurenţi, iar criteriile de jurizare vor fi în funcţie de intonaţie, dicţie, ritmicitate, frazare, nuanţare, tehnică de execuţie, mişcare scenică, vestimentaţie, şi atitudine.

Sursa foto: Concurs de Interpretare Muzicala „Rampa de Lansare”/Facebook

Din juriu fac parte Claudiu Bulete – compozitor (preşedinte juriu), Tudor Turcu – interpret muzică uşoară, Silvia Semeniuc – interpret de muzică populară, realizator emisiuni TV, Delia Stoian Ieremie – interpret muzică populară, conf. univ. dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Leonard Zamă – instrumentist, rapsod popular sucevean, Mihaela Loredana Gârlea – interpret muzică uşoară – jazz, lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Cristian Gârlea – muzician, pianist, C.D.A. în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca – extensia Piatra Neamţ, Florin Fodor – muzician, conf. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Andrei Morar – profesor de muzică, director festival.

Echipa tehnică va transmite în direct, pe 27 noiembrie, între orele 10:00 – 21:00 prestaţiile concurenţilor, pe pagina de Facebook a festivalului. Pe 28 noiembrie, la ora 12:00 va avea loc premierea şi susţinerea celor şase recitaluri ale artiştilor din juriu.

Toţi concurenţii vor fi premiaţi, iar trofeele şi diplomele vor fi distribuite după terminarea evenimentului prin poştă fiecărui participant.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Câștigătorii Festivalului Internaţional Grand Prix Nova #online 2020!

Câștigătorii Festivalului Internaţional Grand Prix Nova #online 2020!

Publicat de Andra Radu, 1 iulie 2020, 16:21

În perioada 1-30 iunie, Radio România a organizat o ediţie exclusiv online a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova. Vreme de o lună, festivalul a adus în casele ascultătorilor atmosfera sărbătorii festivaliere şi s-a bucurat de o numeroasă audienţă online.

Pasionaţi de fascinanta lume a spectacolelor sonore, oameni din România şi din întreaga lume au avut oportunitatea de a asculta online pe www.grandprixnova.ro sau www.eteatru.ro 39 de producţii selectate în cele trei secţiuni ale festivalului: Drama, Short Forms şi Binaural.

Între 24 şi 28 iunie participanţii au avut oportunitatea să se întâlnească online cu membrii juriului pentru dezbaterile dedicate fiecărei secţiuni a competiţiei. Timp de cinci zile, înregistrarea discuţiilor transmisă pe Facebook a marcat un număr record de vizualizări, unele dezbateri fiind urmărite de mai mult de 6.000 de persoane.

Marţi, 30 iunie, în transmisia live pe pagina de Facebook Grand Prix Nova România, au fost anunţaţi câştigătorii ediţiei a VIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

Câştigătorii GPN #online 2020 sunt:

RADIO DRAMA category

  1. The Ears Game (Czech Radio – Cehia) – Author & Director: Jiří Adámek
  2. Holidays from Suicide (Swiss Radio and Television – Elveţia) – Authors & Directors: Birgit Kempker and Anatol Atonal
  3. 101 FM (Radio România – România) – Director & Sound engineer: Mihnea Chelaru

SHORT FORMS category

  1. The Painting – Director’s Cut (Canada) – Autor, Director & Sound engineer: Neil Sandell
  2. Earthquake (HRT Radio – Croaţia) – Director: Dario Harjaček
  3. People’s House (Radio România – România) – Director: Ilinca Stihi

BINAURAL DRAMA category

  1. Silence (Idee und Klang Audio Design – Elveţia) – Director: Bettina Mittelstraß, Jascha Dormann
  2. Letter to Irma (Le Labo Radio Télévision Suisse Espace 2 – Elveţia)- Directors & Sound engineers: Benoit Bories and Aurélien Caillaux
  3. Dreamways (Geräuschkulisse – Germania) – Directors & Sound engineers: Martina Weber, Lena Löhr, Carina Pesch

Premiul special al juriului – Zurab Kandelaki (Georgian Public Radio – Georgia)

Importanţi specialişti din domeniu, membrii juriului au colaborat de la distanţă, prin video-conferinţe de evaluare şi decizie. Juriul a fost format din cinci personalităţi ale creaţiei radiofonice internaţionale, producători de radio sau artişti ai spectacolului sonor premiaţi la nivel internaţional.

Preşedintele juriului, Bernard Clarke (artist, producător la RTÉ lyric fm Irlanda) a fost secondat de Soila Valkama (regizoare, dramaturg şi actriţă din Finlanda), Dimtriy Nicolaev (regizor rus, autor de spectacole sonore şi ars acustica), Ulrich Bassenge (artist german independent, deţinător a două trofee Grand Prix Nova în 2019 şi 2016) şi Attila Vizauer (regizor, redactor şef al redacţiei Teatrul Naţional Radiofonic).

Împreună au decis palmaresul GPN #online 2020.

PremiileTeatrului Naţional Radiofonic

Radio România oferă anual distincţii pentru cele mai valoroase prestaţii actoriceşti ale stagiunii Teatrului Naţional Radiofonic din anul precedent ca gest de recunoaştere şi apreciere a valorii artiştilor cu care colaborăm. Premiile anului 2020 sunt:

Premiul pentru debut „Ilinca Tomoroveanu” – Nicoleta Lefter, pentru rolul Onda, din spectacolul Frumoasa adormită şi trezită de Alexandra Ares, regia artistică Diana Mihailopol.

Cea mai bună interpretare feminină – Gabriela Popescu, pentru rolul Anastasia din spectacolele Anastasia Dicescu – Bucuria muzicii şi Anastasia Dicescu – Aria destinului de Magda Duţu şi Manuella Popescu, regia artistică: Petru Hadârcă.

Cea mai bună interpretare masculină – Ion Caramitru, pentru rolul Hamlet, din spectacolul Hamlet de William Shakespeare, regia artistică: Mihai Lungeanu.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Internațional Grand Prix Nova #online, ediția a VIII-a!

Festivalul Internațional Grand Prix Nova #online, ediția a VIII-a!

Publicat de Andra Radu, 29 mai 2020, 14:45

În perioada 1-30 iunie, Radio România organizează o ediţie exclusiv online a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, festival care aduce atmosfera sărbătorii în casele ascultătorilor.

La cea de a VIII-a ediţie a festivalului dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică conectăm creatorii spectacolului sonor internaţional cu audienţa teatrului radiofonic. Ajungem oriunde în lume în spaţiul virtual, pe platformele www.grandprixnova.ro sau www.eteatru.ro.

Selecţia finală a festivalului propune 39 de producţii de top din Europa, Asia şi America de ascultat din fotoliul de acasă.

Toate producţiile participante în concurs vor fi accesibile spre audiţie liberă în perioada 1 – 30 iunie pe site-urile www.eteatru.ro şi www.grandprixnova.ro, însoţite de textele în limba engleză ale acestora (în format pdf). Reamintim, limba oficială a festivalului este engleza.

Luni, 30 iunie, vor fi anunţaţi câştigătorii ediţiei a VIII-a a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova.

În contextul anulării festivalurilor internaţionale de profil din prima parte a anului, Grand Prix Nova este singurul festival de teatru radiofonic care s-a mutat în spaţiul virtual. GPN #online 2020 reflectă vitalitatea mediului profesional şi explorează diversitatea formelor spectacolului radiofonic.

În această ediţie, 39 de producţii de teatru radiofonic, din 13 ţări din toată lumea, au intrat în selecţia finală a competiţiei pentru Marele Premiu, la una dintre cele trei secţiuni de concurs: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) şi binaural (secţiune inaugurată cu succes în ediţia 2018, ce oferă ascultătorilor un nou nivel de experienţă audio, audiţia în căşti).

Dintre ţările participante, amintim: Georgia, Iran, Canada, Croaţia, Serbia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia ş.a.

Păstrăm tradiţia juriilor internaţionale. Importanţi specialişti din domeniu, membrii juriului vor colabora de la distanţă, prin video-conferinţe de evaluare şi decizie. Juriul este format din cinci personalităţi ale creaţiei radiofonice internaţionale, producători de radio sau artişti ai spectacolului sonor multipremiaţi la nivel interrnaţional.

Preşedintele juriului, Bernard Clarke (artist, producător la RTÉ lyric fm Irlanda), va fi secondat de Soila Valkama (regizoare, dramaturg şi actriţă din Finlanda), Dimtriy Nicolaev (regizor rus, autor de spectacole sonore şi ars acustica), Ulrich Bassenge (artist german independent, deţinător a două trofee Grand Prix Nova în 2019 şi 2016) şi Attila Vizauer (regizor, redactor şef al redacţiei Teatrul Naţional Radiofonic).

Împreună vor decide palmaresul GPN #online 2020.

Premiile Teatrului Naţional Radiofonic

Radio România oferă anual distincţii pentru cele mai valoroase prestaţii actoriceşti ale stagiunii Teatrului Naţional Radiofonic din anul precedent: premiul pentru cea mai bună actriţă, cel mai bun actor şi pentru debut radiofonic.

Comunicarea premiilor TNR va avea loc în cadrul ceremoniei online de comunicare a palmaresului competiţiei internaţionale Grand Prix Nova #online 2020, de marţi, 30 iunie, pe platformele www.grandprixnova.ro şi www.eteartu.ro şi pe pagina de facebook a festivalului Grand Prix Nova Romania.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Începe Dracula Film Festival, la Brașov!

Începe Dracula Film Festival, la Brașov!
Foto: Sursa foto: Dracula Film Festival/facebook

Publicat de Andra Radu, 15 octombrie 2019, 12:13

Ediția a VII-a a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival, se va desfășura la Brașov, în perioada 16-20 octombrie.

Festivalul are 3 secțiuni competiționale:

  • Competiția de lungmetraj internațional;
  • Competiția de scurtmetraj internațional și românesc;
  • Competiția de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil, Dracula Digital.

Pentru competiția de lungmetraj internațional Dracula Film Festival au fost înscrise 306 filme.

Selecționerii festivalului, Ioan Big, analist pop culture și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, au selectat 5 filme care vor concura pentru marele premiul DRACULA TROPHY 2019.

Cele 5 filme selectate sunt:

  • ARTIK (SUA), regia Tom Botchii
  • THE CURSE OF VALBURGA (Slovenia), regia Tomaž Gorkič
  • VORTEX (Franța), regia Christophe Karabache
  • DIABLO ROJO PTY (Panama), regia Sol Moreno
  • THE ANTITHESIS (Italia), regia Francesco Mirabelli

Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, în data de 17 și 18 octombrie, iar intrarea la cele 5 filme din competiția de lungmetraj este gratuită.

Marele premiu, DRACULA TROPHY va fi anunțat sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Juriul care va alege filmul câștigător este unul internațional, format din:

  • Anders Banke, președinte juriu (Suedia), regizor şi producător;
  • Julian Richards (Anglia), regizor, producător şi scenarist;
  • Ivan Zuccon (Italia), regizor, director de imagine şi monteur.

Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.624 de filme. Dintre acestea, 23 filme de scurtmetraj internațional vor concura pentru premiul LITTLE DRACULA și 5 filme de scurtmetraj românesc vor concura pentru premiul VLADUTZ.

Filmele de scurtmetraj vor rula la Cinemateca Patria și Visssual, în perioada 17-18 octombrie, cu intrarea gratuită. Selecția filmelor din această categorie a fost realizată de Cristian Mărculescu, critic de film. Jurizarea filmelor va fi făcută prin votul publiciului.

Dracula Digital are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul tinerilor, de a le oferi tinerilor din toată țara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

Pe site-ul www.draculadigital.ro s-au înscris 15 de echipe, dintre care 6 vor fi selecționate pentru finala de la Brașov. Echipele selecționate trebuie să realizeze un film de scurtmetraj, de maxim 3 minute, filmat la Brașov, în perioada festivalului.

Premiul oferit echipei câștigătoare este în valoare de 500 euro.

Juriul Dracula Digital este format din:

  • Gabriel T. Bălănescu (fotograf, antropolog);
  • Eugen Neagu (actor);
  • Ștefan Iancu (actor).

Dracula Digital este realizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, secția Media Digitală a Facultății de Sociologie și Comunicare, care va beneficia de 4 „wildcarduri”, cu 2 echipe locale și 2 echipe de studenți din Japonia și Italia de la facultăţi partenere ale facultăţii din Braşov, astfel încât numărul finalistelor care vor concura pentru trofeul Dracula Digital este de 10 echipe.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Cerbul de Aur 2019: înscrierile la festival s-au încheiat!

Cerbul de Aur 2019: înscrierile la festival s-au încheiat!
Foto: arhiva

Publicat de Andra Radu, 8 iulie 2019, 08:18

Sâmbătă, 6 iulie, organizatorii au închis sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediția 2019.

71 de artiști din 21 de țări, precum Africa de Sud, Italia, Israel, Rusia, Australia, România sau Germania, au intrat în cursa pentru un bilet pe scena festivalului de la Brașov.

Zilele următoare, juriul va avea dificila sarcină de a decide cei 12 finaliști care vor intra în concursul festivalului.

Ediţia 2019 a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Foto. arhiva/Alexandru-Dolea

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019
Foto: Sursa foto: TIFF/Facebook

Publicat de Andra Radu, 31 mai 2019, 12:14

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară în perioada 31 mai – 9 iunie 2019 în Cluj, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel european.

Gala de deschidere are loc astăzi, 31 mai, în Piaţa Unirii Open Air, la ora 20:45, odată cu proiecţia filmului ”Parking” în regia lui Tudor Giurgiu, care este şi preşedinte al juriului festivalului. Este cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu şi spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002.

Programul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania include, şi în acest an, peste 200 de titluri venite din întreaga lume. Printre cele mai recente prezenţe confirmate se numără laureaţi de vârf ai marilor festivaluri internaţionale, noile filme ale unor cineaşti prezenţi la ediţiile anterioare ale TIFF-ului, două comedii populare semnate de regizori consacraţi şi o proiecţie special comemorativă din filmografia unui autor clasic recent dispărut.

Sursa foto: TIFF/Facebook

În secţiunile Competiţie, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Suspecţi de serviciu, Ziua Maghiară, Shadow Shorts, EducaTIFF şi Ziua HBO, vor fi proiectate filme în premieră absolută, dar şi titluri premiate în festivalurile internaţionale.

O colecţie eclectică de noutăţi şi clasici de referinţă, în versiuni restaurate, va face deliciul publicului în programul Focus China, ţară aflată pentru prima dată în prim-planul unei ediţii TIFF. Alături de cineastul Fatih Akin şi regizorul Veit Helmer, invitat special al acestei ediţii, regretata Agnes Varda, regina cinematografiei franceze, va fi omagiată în secţiunea 3×3.

Competiţia oficială TIFF, destinată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film de ficţiune, include în acest an 12 opere „singulare, puternice şi provocatoare”, din care juriul va alege la final un singur câştigător al Trofeului Transilvania, anunţă organizatorii festivalului.

Sursa foto: TIFF/Facebook

Festivalul Internaţional de Film Transilvania invită adolescenţii din toată ţara să răspundă provocării Let’s Go Digital!. Ajuns la ediţia cu numărul 17, atelierul dedicat pasionaţilor de cinema, fotografie şi editare video, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, le va oferi tinerilor şansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniştilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.

În cadrul Focusului francez, între 31 mai şi 9 iunie, publicul va urmări în premieră în România o serie de producţii noi dintre cele mai diverse, semnate de regizori aflaţi în plină ascensiune.

Caravana culinară franco-română va poposi la Cluj-Napoca pe toată durata evenimentului, oferindu-le gurmanzilor ocazia de a se delecta cu specialităţi pregătite de chefi francezi şi români renumiţi, în timp ce artele picturale se vor împleti cu mediul cinematografic în expoziţia „O seară în atelierul părinţilor mei”, dialogul dintre două generaţii de artişti. Evenimentele fac parte din programul dedicat Sezonului România-Franţa.

În premieră în România, proiectul internaţional Uzina Filmelor de Amatori ajunge la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Sursa foto: TIFF/Facebook

Câştigător al unui premiu Oscar şi deţinător a numeroase alte trofee obţinute în festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul şi producătorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Actorul Marcel Iureş va primi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, pentru rolurile create atât în teatru, cât şi în film.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, fondat în 2002, este primul şi cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, conform https://tiff.ro.

De-a lungul timpului pe covorul roşu de la TIFF au fost prezente câteva dintre cele mai cunoscute personalităţi ale cinematografiei europene Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon şi Fanny Ardant.

Principalul obiectiv al TIFF este promovarea artei cinematografice prin prezentarea celor mai noi şi interesante filme ale momentului, susţinerea tinerilor cineaşti şi participarea la dezvoltarea industriei cinematografice.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

La Gaudeamus, provocarea BeFM: ”Începând de joi, ia-te după noi!”

La Gaudeamus, provocarea BeFM: ”Începând de joi, ia-te după noi!”

Publicat de Camelia Teodosiu, 23 noiembrie 2017, 18:05

Joi, 23 noiembrie 2017, la Târgul de carte Gaudeamus , echipa București FM, a lansat o serie de provocări, în special pentru publicul tânăr.

Liceeni au fost convinși că ,,Proza scurtă merită mai mult”, într-un concurs organizat de București Fm și Editura Eikon, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar București.
Discuțiile despre scrierea creativă s-au desfășurat la Ceainăria Gaudeamus alături de juriul concursului, scriitori, editori și elevi din liceele bucureștene.

Și tot astăzi, joi, BeFM a lansat Concursul ,,Noi îți dăm câte poți duce!” care continuă și vineri.

De la ora 15:00 sau 17:30 la intrarea în cupolă s-ar putea să te trezești cu cărțile pe cap și chiar să le iei acasă!

La Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de învățătură  București FM ți-a pregătit o mulțime de surprize: concursuri, lansări de carte și premii pe măsură. 

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc