Ascultă Radio România Regional Live

mancare thailandeza

Fantezie thailandeza

Fantezie thailandeza

Publicat de Mihaela Costache, 10 august 2015, 16:10

Tineți post? Dacă nu știți ce să mai gătiți, noi vă propunem ca la cina din această seară să încercați un fel de mâncare special – Fantezie thailandeză. Iată rețeta:

INGREDIENTE

  • sare
  • cimbru
  • 1 ţelină mică
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 ardei verde
  • 150 g porumb
  • 1 ardei roşu
  • 3 morcovi
  • 400 g orez cu bob rotund
  • 400 g roşii
  • 3 lingurite ulei de măsline

PREPARARE

1. Se alege orezul, se lasă câteva minute în apă, apoi se pune la fiert. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic.

2. Se curăţă morcovii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu un praf de sare. Ardeii se spală, se curăţă şi se taie fâşii. Ceapa verde se toacă fin. Ţelina se curăţă, se spală, se taie cuburi mari şi se pune la fiert. Când se înmoaie, se scurge şi se pasează.

3. După ce a fiert şi s-a răcit, orezul se amestecă cu porumbul, ceapa verde, piureul de ţelină şi pătrunjelul tocat fin. Compoziţia trebuie să fie tare. Cu mâinile umezite, se formează bile din compoziţia de orez.

4. Morcovii raşi şi fâşiile de ardei se înăbuşă într-o tigaie, cu o linguriţă de ulei de măsline şi o căniţă de apă. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe şi se zdrobesc în blender. Când legumele din tigaie s-au înmuiat, se adaugă roşiile, un praf de sare şi cimbru.

5. Bilele de orez se servesc garnisite cu fâşii de legume şi cu sos din belşug.

 

Poftă bună și o săptămână cât mai bună să aveți!

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!