Constanța: Paul Dicu, maratonistul deșertului
Publicat de Camelia Teodosiu, 4 octombrie 2017, 16:25
De ani buni, reușește să ducă la bun sfârșit, cu o ambiție de admirat și întotdeauna animat de o cauză umanitară, Maratonul Nisipului prin Deșertul Sahara – una din cele mai grele curse de anduranță din lume: 250 de kilometri, în condiții extrem de dure prin întinderile marocane, la 50 de grade Celsius, alături de alergători care își pun efectiv viața în pericol.
Paul Dicu participă la acest maraton de fiecare dată pentru a ajuta copiii bolnavi de inimă.
Toate fondurile pentru fiecare kilometru parcurs printre dunele de nisip se duc către asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi.
Aceste ONG-uri reconstruiesc și modernizează spitalul Marie Curie din capitală dar și secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța.
Distanțele acolo, în deșertul Sahara, nu se măsoară în kilometri, spune Paul Dicu, ci, mai degrabă, în mii de pași.
Fiecare pas contează nu pentru clasamentul și timpii personali ci pentru ajutorarea micuților cu probleme cardiovasculare grave.
Paul Dicu spune mereu că au existat momente în care a fost pe punctul de a ceda dar de fiecare dată s-a gândit că toate clipele dificile prin care trece el sunt infime față de suferința acelor copii aflați în spitale.
Acest sentiment îl motivează și îl face să își dorească și mai mult să termine cursa.
Paul Dicu este și antrenor de arte marțiale, a cochetat în trecut cu marina, a fost timonier, consultant tehnic al trupelor DIAS din Constanta, preparator fizic la Academia de fotbal Gheorghe Hagi și, de câtva timp, este trainer pentru alți alergători.
În această lună va alerga din nou prin deșertul Sahara, un spațiu care îl atrage mereu și unde trăiește intens momente esențiale din viața sa.
Maratonul deșertului la care Paul Dicu participă de ani de zile este o poveste despre ambiție, curaj și umanitate.