Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri – Bacău, 2021 – NINA MANOLACHE!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 octombrie 2021, 10:37 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:45
La poalele Ceahlăului, la Bacău – într-un oraș în care oamenii buni iubesc cultura – în perioada 17 – 18 septembrie, la Teatrul de Vară RADU BELIGAN, s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri “STEA Printre Stele ”, Bacău, 2021.
Afis festival Stea Printre Stele Bacau 2021.1100 (foto arh. festivalului/arh.pers.B.Dragomir)
Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri “STEA Printre Stele”, organizat de Centrul Daniel este un concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea, lansarea şi totodată valorizarea tinerilor interpreti de muzică uşoară.
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile: vineri 17 septembrie şi sâmbătă 18 septembrie. În Gala de premiere, au fost invitați și au susținut recitaluri extraordinare Luminita Anghel, Robert Toma, Tudor Turcu, Alessia și Rianna Rusu.
Foto prezentatori festival – Matei Bogdan si Alessia Popa – Stea printre Stele 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Juriul Festivalului, alcătuit din Mihai Alexandru (Președinte) și membrii Luminița Anghel, Tudor Turcu, Marcel Iorga, Claudiu Bulete, Ovidiu Iordache, George Vanvu și Bogdan Dragomir, au apreciat și stabilit următorul palmares:
Foto juriu si prezentatori.1100.1 (foto din arh. pers. Bogdan Dragomir)
Trofee categorie:
Tărnoveanu Sara Natalia – 4-6 ani
Păvăleanu Bianca – 7 ani
Bostan Timeea Mihaela – 8 ani
Ciubotaru Telina Maria – 9 ani
Puiu Isabel Gabriela – 10 ani
Cioc Răzvan Filip – 11 ani
Maxim Lavinia Gabriela – 12 ani
Stroiu Theodor Gabriel – 13-14 ani
Crețu Daria Petrina – 15-16 ani
Mucea Alecsandru – 17-23 ani
Trofeul Junior – Livadaru Alexandra Mihaela – 10 ani
Trofeul Adolescent – Racu Delia Andreea – 15-16 ani și Dan Mădălina Bianca – 17-23 ani
Trofeul Festivalului – NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani
Ca în fiecare an, partenerii media ai festivalului, Radio România Regional și Radio România Iași, au recomandat și susținut acest eveniment, au acordat premii speciale de promovare și au transmis video live pe radioiasi.ro și pe pagina de facebook Radio Iași!
Radio România Regional a acordat Premiul TINERE TALENTE
Foto Diploma Premiul Tinere Talente RRR – Nina Manolache – Stea Printre Stele 2021.1100 (foto Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretei NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani, din Bacău (clasa prof. Irina Pashalov – M.Y. Music Art).
Nina Manolache – MAREA E IUBIREA MEA (muzică, text și orchestrație MIHAI ALEXANDRU/ Prod. și interpretă Nina Manolache)
DSC_0080 Nina Elena Manolache – Festivalul Stea Printre Stele – Bacau 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Info artistic al interpretei Nina Elena Manolache:
Premii:
*STEA PRINTRE STELE 2021-TROFEUL FESTIVALULUI /PREMIUL SPECIAL DE PROMOVARE TINERE TALENTE/PREMIUL RADIO IASI
*VIS DE STEA 2021-PREMIUL 1
*CRISS MUSIC FESTIVAL 2021-MARELE TROFEU AL CATEGORIEI
*STARURILE ROMANIEI 2021-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGERI 2021-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGERI 2020-PREMIUL 1
*STAR VIVERE 2019-PREMIUL 1
*JUNIOR MUSIC FEST-2019-TROFEUL CATEGORIEI
*NEGHINITA 2019-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGER 2019-LOCUL 1
*CHEIA SOL 2019-PREMIUL 1
*STEA PRINTRE STELE 2018-TROFEUL CATEGORIEI/PREMIUL RADIO IASI
*VIS DE STEA 2018-LOCUL 1
*LUCKY KIDS 2018 -TROFEUL JUNIOR
*VOCI DE INGER 2018-TROFEUL CATEGORIEI
*STAR VIVERE 2017 – LOCUL 2
*STEA PRINTRE STELE 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*MARUL DE AUR CHISINAU 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*VIVA ALLEGRIA-LOCUL 1
*SFINXUL DE AUR 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*EUROPOP MUSIC 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*VIS DE STEA 2017-LOCUL 1
*MAMAIA COPIILOR CREATIE 2017 -LOCUL 2
*SPRING STAR 2017 -TROFEUL CATEGORIEI
*LUCKY KIDS 2017-LOCUL 1
ETC…
APARITII EMISIUNI TV: NEXT STAR,CARAVANA ISTETILOR,BUNA DIMINEATA(MOLDOVA1),CNS TV,FEMEI DE 10 BARBATI DE 10(TVR 2), STAR MATINAL E PE VAL(ANTENA STARS),SE ZICE CA(TVR 2), OPRITI TIMPUL (NATIONAL TV)
Nina Manolache – CANDY GIRLS (muzică, text și orchestrație MIHAI ALEXANDRU/ Prod. și interpretă Nina Manolache)
DSC_0056 Nina Elena Manolache – Festivalul Stea Printre Stele – Bacau 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Interviu cu Nina Manolache ptr. Radio Iași si Radio România Regional realizat de George Vanvu. (fragment editat pentru Radio România Regional)
Mulțumesc colegului George Vanvu de la Radio Iași pentru realizarea interviului cu Nina Manolache, interviul complet poate fi ascultat pe pagina radioiasi.ro .
Felicitări, Nina Elena Manolache și mult succes în continuare!
Foto Nina Manolache si Bogdan Dragomir.1100 (foto din arh. pers. B.Dragomir)
Cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional de muzică ușoară pentru copii și tineri STEA PRINTRE STELE de la Bacău a confirmat și în acest an (2021), valoarea și talentul tinerilor interpreți înscriși în concurs! Deși a fost amânată cu un an, din cauza pandemiei generate de virusul Sarscov 2, această ediție a fost una de succes, organizată impecabil de echipa Centrului Daniel din Bacău, într-o locație foarte bine aleasă (Teatrul de vară „Radu Beligan”), cu un juriu de profesioniști alcătuit din muzicieni (compozitori, interpreți, textieri și jurnaliști muzicali din mass media), unde cei peste 134 de concurenți din toată țara au urcat pe scenă contribuind la realizarea acestui eveniment deosebit! Consider că această ediție a fost deosebit de reușită și abia aștept să ne reîntâlnim anul viitor, când acest festival va aniversa 10 ani de la prima ediție, deci vom avea parte de multe surprize, sperăm cât mai plăcute!
Îi felicităm pe toți interpreții participanți, pe toți interpreții premiați cu trofee și premii la această ediție, pe profesorii lor pentru rezultatele obținute, pe părinți pentru efortul lor și pentru educația oferită copiilor lor dar și pe artiștii noștri dragi (Luminița Anghel, Tudor Turcu, Alessia), pentru frumoasele lor recitaluri! Un ultim cuvânt de apreciere se cuvine câștigătoarei Marelui Trofeu al Festivalului – NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani, din Bacău, o tânără interpretă foarte talentată, pregătită de Doamna Prof. Irina Pashalov la Școala M.Y. Music Art din Moinesti! Felicitări tuturor și să ne revedem cu bine la cea de-a X-a ediție în 2022!
(Surse: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul Tinere Talente – Radio România REGIONAL la Festivalul VIS DE STEA – Moinești 2021 – CĂLIN ROBERT LUPEA!
Publicat de Bogdan Dragomir,
3 septembrie 2021, 16:44 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:57
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Afis festival Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Festiv. Vis de Stea -arh. pers. Bogdan Dragomir)
În perioada 30-31 Iulie 2021, într-o nouă și modernă locație de evenimente artistice în aer liber – Scena Parc Băi din Moinești – s-a desfăşurat, o ediție specială, aniversară, respectiv Finala celei de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
20210730_091135 Scena festival Vis de Stea 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești și Radio România Regional, s-au calificat în finala concursului tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 20 ani.
Poza cu Juriul Festivalului Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Tudor Turcu – arh. pers. B.Dragomir)
Juriul acestei ediții speciale aniversare a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți! Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, NICO – artist interpret, MARCEL IORGA – compozitor, LUMINIȚA ANGHEL – artist interpret, TUDOR TURCU – artist interpret.
După două zile de concurs, juriul a hotărât în unanimitate acordarea Trofeului celei de-a X-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară interpretei RIANNA ELIZA RUSU din grupa de vârstă 16-20 ani!
DSC_0506 Rianna Rusu – Trofeu Festival. Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Felicitări, Rianna! Te așteptăm în recital, la ediția a XI-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet sau de youtube a festivalului).
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a IX-a – INA RUS din Oradea,
Foto Ina Rus – Oradea – Trofeul festiv. Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
dar și de recitalurile extraordinare ale apreciaților interpreți, NICO, LUMINIȚA ANGHEL și TUDOR TURCU! Mulțumim, a fost o sărbătoare muzicală deosebită, cu artiști minunați!
Radio România Regional – partener media tradițional al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
20210731_122722 Diploma Premiul Tinere Talente – Radio România Regional – Vis de Stea Moinesti 2021 – Calin Robert Lupea.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretului CĂLIN ROBERT LUPEA din Brașov (clasa prof. Daniela Grovu).
„Le Festin” – muzică și text: Michael Geacchino, producător: Mircea Damian (Cover 2021)
DSC_0568 Calin Robert Lupea la Vis de Stea Noinesti 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Info artistic al lui Călin Robert Lupea
Educație Muzicală & Teatrală:
New World School of the Arts – Clasa a 11a | Trupa de teatru
Parkway Middle School | Trupa de teatru Junior 88050
Canto: Daniela Grovu, Gaby Tortoledo, Tammy Holder, Nayomi Braaf, Michael Day
Dans: Tyler Mckenzie, Ron Hutchins, Del Marrero
Competențe & Aptitudini Muzicale Dobândite:
Utilizarea pachetului – Microsoft Office, Adobe Photoshop, Comunicare si Content Writing, Fluenta in Limbile Straine: Franceza, Engleza (nivel excelent)
Citirea Notelor Muzicale, Ambitus Vocal Larg, Voce De Teatru De Muzica Clasica Si Contemporana, Sincronizare Comica Excelenta, Abilitati Excelente De Improvizatie, Pian – Incepator, Dans – Jazz/Tap
Premii:
Festiv. National “Vis De Stea” Moinesti 2021-Premiul II la Categ. de Varsta 16-20 ani
– Premiul De Promovare Radio Romania Regional
Art Festival Brasov 2021 – Premiul De Excelenta
Festiv. Nat. “Glasul Valahiei” Targoviste 2021 – Marele Trofeu la Categoria Totul Va Fi Bine
– Premiul “Glasul Grupei” la Categoria Profesionisti
– Premiul Special Zavera
– Premiul Special Radio Romania Internațional
Festiv. National De Teatru Juniori Florida 2019 – Mentiune De Onoare la Categoria Monolog
Festivalul National De Teatru Juniori Florida 2018 – Premiul Criticilor la Categoria Monolog – Premiul Superior Duet/Grup
Festivalul De Teatru Juniori Broward County 2018 – Premiul Criticilor la Categoria Grup
DSC_0572 Calin Robert Lupea la Vis de Stea Moinesti 2021.1100 (credit foto Bogdan Dragomir)
Felicitări, Călin Robert Lupea și mult succes în continuare!
231249628_953567495218736_2841577109123267853_n Organizatorii si Juriul festiv. Vis de Stea Moinesti 2021.1100 (foto Municipiul Moinesti Oficial/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
20210731_122812 Diploma de excelenta Irina Pashalov – Festiv. Vis de Stea Moinesti 2021 – ed. a X-a! (foto credit Bogdan Dragomir)
Felicitări și mulțumiri speciale pentru profesionalismul organizării celor zece ediții doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
(Surse: Materiale foto de la Municipiul Moinești Oficial și Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la evenimentele muzicale „Soul Music Art” – Bârlad, „Masterclass Entertainment Debut” – Brașov și „Hermannstadtfest” – Sibiu, 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
25 septembrie 2019, 14:03 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:33
În luna Iunie 2019, o lună deosebit de bogată în evenimente artistice pentru copii și adolescenți, am participat, în calitate de muzician și jurnalist, la 3 manifestări muzicale, cu siguranță aflate în topul celor mai importante provocări muzicale ale anului! La aceste evenimente, cu sprijinul colegilor de la Radio România Regional, am acordat și premiile TINERE TALENTE pentru calități artistice deosebite!
DSC_0265. Foto Festival Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
La Bârlad, județul Vaslui, în Sala de evenimente a Cercului Militar, în perioada 15-16 iunie 2019, a avut loc cea de a V-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Adolescenți „Soul Music Art”!
20190615_093914.Juriul festiv. Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul festivalului:Nicolae Caragia – Compozitor, Președintele Juriului, Doina Durdan – Prof. canto, Marcel Iorga – Compozitor, Tudor Turcu – Artist interpret, Octavian Durdan– Prof. de muzică și Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist!
DSC_0259. Dragos Gheorghiu – Director Festival Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatori:Asociația Culturală SOUL MUSIC ART – Prof. Dragoș Gheorghiu(Director festival)!
Notă:Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
Diploma Tinere Talente – Razvan Popa – Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretului RĂZVAN POPA!
Razvan Popa – Premiul Tinere Talente – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0228. Premiul Tinere Talente – Razvan Popa – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Tot la mijlocul lunii Iunie, dar în perioada 18-20 iunie 2019, la Sala de Spectacole a Centrului Cultural REDUTA din Brașov, a avut loc cea de-a IX-a ediție a evenimentului artistic intitulat MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT!
Foto mentori Masterclass Brasov 2019 in Studioul Radio Romania Brasov FM (Mihai Alexandru, Adrian Romcescu, Bianca Buca (realizator emisiuni radio) si Bogdan Dragomir – foto arh.pers. Bogdan Dragomir)
Mentorii evenimentului au fost:
La secțiunea Muzică Ușoară: Mihai Alexandru – Compozitor, Adrian Romcescu – Interpret și compozitor și Bogdan Dragomir– Muzician și jurnalist.
DSC_0585.Mentori Actorie – Afrodita Androne si Bogdan Marhodin (foto by Bogdan Dragomir)
La secțiunea Actorie: actorii Afrodita Androne și Bogdan Marhodin.
Organizatori: Consiliul Județean Brașov și Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov – Prof. Carmen Moruzzi (Actriță și Director al școlii și organizator principal al evenimentului) și Prof. Daniela Grovu (profesor coordonator al evenimentului)!
DSC_0799. Carmen Moruzzi (Actrita si Organizator Masterclass Entertainment Debut – Brasov 2019) si Daniela Grovu (Prof. coordonator Masterclass) – foto by Bogdan Dragomir
Notă:Palmaresul complet poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei IOANA TEODORA ȚEȚIU!
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Afis Festival Hermannstadtfest 2019 (foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir)
La sfârșitul lunii Iunie, mai exact în perioada 28-30 iunie 2019, la Sala de Spectacole a Cercului Militar din Sibiu, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST 2019!
Foto Juriul Muzica Usoara – Hermannstadtfest 2019 (foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul festivalului:Adrian Ordean – Chitarist și Compozitor, Președintele Juriului, Luminița Anghel – Artist interpret, Viorel Gavrilă – Dirijor și Compozitor, Daniel Vecsei – Profesor și Director Palatul Copiilor Sibiu, Codruț Croitoru – Compozitor și interpret, Denise Bălăceanu –Artist interpret, Rodica Popa Comăniciu – Profesor și interpret, Gabriela Rusu – Păsărin – Realizator emisiuni Radio România Regional, Rumiana Nacheva – Profesor și organizator Festival Silver Yantra (Bulgaria), Rodica Roșioru – Profesor (Republica Moldova) și Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist, Realizator emisiuni Radio România Regional!
Notă:Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
20190630_105826.Diploma Tinere Talente – Catinca Leu – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei CATINCA LEU!
DSC_0178.Catinca Leu – Premiul Tinere Talente – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0176.Catinca Leu – Premiul Tinere Talente – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Personal, dar și în numele colegilor din Rețeaua RADIO ROMÂNIA REGIONAL,
Premiul de Excelență Hermannstadtfest 2019 – Bogdan Dragomir (Radio Romania Regional) oferit de Daniela Simionescu (Organizator) – foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir
doresc să mulțumesc organizatorilor și juriului pentru cele două premii de excelență acordate la Gala de Premiere a Festivalului!
20190925_111307.Diploma de Excelenta Radio Romania Regional de la Hermannstadtfest2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Muzician şi jurnalist Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. evenimentelor mai sus menționate. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA, ed. a IX-a, Moinești – 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
20 august 2019, 19:48 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:39
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Afis Festiv. Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 31 Mai-1 Iunie 2019, în noua și moderna sală de evenimente artistice a Centrului Cultural LIRA din Moinești, s-a desfăşurat Finala celei de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
Foto scena si parteneri media Vis de Stea 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești, Radio România Iași, Centrul Cultural LIRA din mun. Moinești, s-au calificat în finala concursului 90 de tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 17 ani.
Foto Juriul Vis de Stea 2019.1100 (Credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Şi în acest an, juriul a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți!
Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, AURELIAN TEMIȘAN – artist, MARCEL IORGA – compozitor și GEORGE VANVU – muzician și realizator emisiuni Radio România Iași.
În urma deliberărilor juriului, Trofeul celei de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară a fost acordat interpretei INA RUS din Oradea, din grupa de vârstă 14-16+ (clasa prof. Valeria Dinu Mișcuția)!
Foto Ina Rus – Oradea – Trofeul festiv. Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Ina! Te așteptăm în recital, la ediția a X-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet a festivalului).
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a VIII-a – BRIANA MAGDAS,
dar și de recitalul extraordinar al apreciatului interpret, artistul – AURELIAN TEMIȘAN! Mulțumim, Temi, a fost, ca de obicei, un regal muzical!
Radio România Regional – partener media al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
Diploma Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretei ELENA LUCHIAN NICOLA din Iași (clasa prof. Anca Apetroaiei).
„Recunosc ca mi-a fost dor de tine” (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) interpretată de Nicola Elena Luchian.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.2.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Info artistic Elena Nicola Luchian:
Studii artistice muzicale cu doamna Prof. Anca Apetroaiei la Palatul Copiilor din Iași de la vârsta de 9 ani. De-a lungul anilor a participat la multe concursuri și evenimente muzicale și a obținut premii importante. În ultimii doi ani a fost răsplătită cu:
Trofeul Categoriei la Festivalul „Muguri de lumina” Piatra Neamț 2018 , la categoria Muzică Ușoară , cât și la categoria Etno Pop. Trofeul Categoriei la secțiunea Muzică Ușoară, Premiul 1 la secțiunea Măști muzicale, dar și la secțiunea Colinde la Festivalul Internațional „Cântec de stea” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la secțiunea Etno, Locul 3 la secțiunea Muzică Ușoară la Festivalul „Viva Allegria” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la Festivalul „Nova Latinitas ” Chișinău 2018. Trofeul Categoriei la Festiv. „Juniori pentru Juniori” Iași, 2018. Premiul 1 la Festivalul „Juniori pentru Juniori” Iași, 2019. Trofeul Categoriei, Premiul Tinere Talente-Radio Romania Regional, Premiul Radio Iași la Festivalul „Vis de stea” Moinești, 2019.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.5.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Elena și mult succes în continuare!
Gala de Premiere Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Mulțumiri speciale pentru amabilitate, profesionalism și ospitalitate doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir
Muzician și jurnalist la Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară STEA PRINTRE STELE – Bacău 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
7 noiembrie 2018, 10:51 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:12
Asociaţia “Centrul Daniel”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, a organizat în perioada 12-13 octombrie 2018 a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “STEA Printre Stele”, concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea de copii si tineri interpreţi de muzică uşoară, sa aducă împreună copii talentati, copii cu dizabilităţi şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Evenimentul, coordonat fără cusur de Ionela Cătălina Popa– Director general al festivalului –
20181012_103600 (Teatrul Bacovia din Bacau 2018.1100. foto by Bogdan Dragomir)
s-a desfăşurat pe scena Teatrului Municipal BACOVIA din Bacău şi s-a bucurat de un larg interes naţional şi internaţional.
20181012_111037 Prima zi festival.prezentatorii Alessia Popa si Matei Bogdan.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii au urmărit dezvoltarea unui bun cultural de interes local, naţional şi internaţional care să satisfacă nevoile iubitorilor de artă, să promoveze valorile în rândul participanţilor şi să crească accesul publicului la viaţa socio–culturală a oraşului Bacău!
20181012_111109 Juriul Stea Printre Stele 2018.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul fazei finale, alcătuit din personalităţi ale muzicii româneşti şi jurnalişti de specialitate, Mihai Alexandru, Aurelian Temişan, Cezar Ouatu, Bogdan Dragomir, George Vanvu, Claudiu Bulete, Marcel Iorga şi Mărioara Popa – Preşedinte al Centrului DANIEL şi Preşedinte onorific al juriului, a desemnat următorii câştigători ai Trofeelor festivalului:
20181013_194142 Cele 3 trofee.1100 (foto Bogdan Dragomir)
ELA TRANDAFIR – Marele Trofeu al Festivalului
20181013_193350 Trofeu Ela Trandafir.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Felicitări întregii echipe de organizare a Centrului DANIEL din Bacău pentru realizarea acestui eveniment cultural-artistic şi tuturor participanţilor – concurenţi, părinţi, profesori, artişti interpreţi, echipa de sunet şi imagine, colegilor din juriu dar şi colegilor mei de la Radio România Iaşi pentru aportul profesional şi artistic adus prin participarea şi promovarea acestui act artistic!
Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
Sursa: Asociaţia „Centrul DANIEL” din Bacău, informaţii şi foto din arh. personală B. Dragomir.
Vezi GALERIA FOTO ataşată la final!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir
Muzician şi jurnalist, Realizator Radio România Regional.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Pentru Tineret VIS DE STEA – Moineşti, jud. Bacău, ed. 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 septembrie 2018, 12:03 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:26
În perioada 1-2 iunie 2018, la Centrul Cultural LIRA din municipiul Moineşti, jud. Bacău s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Pentru Tineret VIS DE STEA!
Şi la această ediţie, organizată cu deosebit profesionalism de Asociaţia Culturală M.Y. Music şi Primăria oraşului Moineşti au concurat peste 250 de copii şi tineri talentaţi din toate judeţele tării, cu vârste cuprinse între 4 – 20 de ani!
Juriul festivalului a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; OANA RADU– interpretă muzică pop; BOGDAN DRAGOMIR – realizator, coordonator programe muzicale Radio România Regional; VIOREL GAVRILĂ – compozitor, vice-preşedinte al U.C.M.R.-A.D.A.; TUDOR TURCU – interpret muzică rock, câştigător al concursului X-Factor; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; MARCEL IORGA – compozitor, membru al U.C.M.R.; GEORGE VANVU – realizator emisiuni şi coordonator strategie programe muzicale la Radio Iaşi şi DUMITRU JIJIE – compozitor şi organizator al festivalului CONSTELAŢIA NECUNOSCUTĂ din Vaslui.
În cadrul Galei Laureaţilor, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii OANA (Oana Radu)
IMG_0118.Oana Radu.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
şi TUDOR TURCU,
IMG_0134.Tudor Turcu.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.
(arh.pers.B.Dragomir)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestui festival în ordinea clasamentului (palmaresul complet al concursului poate fi consultat pe adresa https://www.facebook.com/festivalul.visdestea/ ):
TROFEUL „VIS DE STEA” 2018: BRIANA MAGDAS – ORADEA
GR.4-6 ANI – TROFEUL CATEGORIEI: ROMAN SARA RAISA – ORADEA
GRUPA 6-7 ANI – TROFEUL CATEG.: DANCA GIULIA, ROMAN
CAT. 8 ANI – TROFEUL CATEGORIEI: OJOG ALEXANDRU, BACAU
CATEG. 9 ANI – TROFEUL CATEG.: MOCANU ELENA, VASLUI
CATEG 10-11 ANI – TROFEUL CATEG.: CORDEA GEORGIANA, ORADEA
CATEG. 12-13 ANI – TROFEUL CATEG.: IOAN RARES ANDREI, BUZAU
CATEG. 14-16 ANI – TROFEUL CATEG.:ANDONESCU GIULIA, FOCSANI
34274492_860464894155906_8764011665206280192_n (foto Ioan Rares Andrei/arh.pers.B.Dragomir).1100
RADIO ROMÂNIA REGIONAL împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE şi Premiul RADIO IAȘI pentru calităţi artistice deosebite interpretului IOAN RAREŞ ANDREI din Buzău.
20180601_182315.Ioan Rares Andrei.Tinere Talente.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
Ioan Rareş Andrei, avea 13 ani la data desfăşurării concursului, actualmente este elev în clasa a VIII-a la Liceul Spiru Haret din Buzău, este pasionat de biologie și de limba engleză pe care o vorbește fluent. A început pregatirea muzicală la vârsta de 4 ani – cu pianul iar de la 5 ani – canto.
20180601_182336.Ioan Rares Andrei.Tinere Talente.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
Ioan Rareș Andrei – youtube.com – Moment of Silence (Vis de Stea – Moinești 2018)
Câteva premii din ultimii doi ani: Marele Trofeu – LUCKY KIDS Marele Trofeu – DEVA MUSIC STAR Trofeul Categoriei – VIS DE STEA Premiul I – MAMAIA COPIILOR Marele Trofeu – VOCEA CETĂȚII SIGHIȘOARA Marele Trofeu – TI-AM LASAT O MELODIE Marele Trofeu – TROFEUL TINERETII AMARA JUNIOR
34366423_1296543077143569_2082607673072680960_n B.Dragomir – Premii la gala Vis de Stea 2018 (foto Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir).1100
Felicitări doamnei prof. IRINA PASHALOV – Director general al acestui festival, organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
(Sursa: Youtube.com (video), materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ediția a 50-a, jubiliară, 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
23 noiembrie 2017, 12:24 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:55
Teatrul Tony Bulandra din Targoviste – Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Anul 2017 este un reper artistic deosebit pentru oraşul Târgovişte, pentru România, o aniversare specială muzicală jubiliară – organizarea celei de a 50-a ediţii a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”!
Festivitatea de deschidere a Festivalului National de Interpretare si Creatie a Romantei CRIZANTEMA DE AUR 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În perioada 19-21 octombrie 2017 s-a desfășurat în municipiul Târgoviște, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, cea de-a 50-a ediție, jubiliară, a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”.
Festivalul a fost organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Uniunea Muzicienilor din Moldova, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România.
Gazdaevenimentului a fost şi în acest an Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște.
NOUTĂȚILE EDIȚIEI A 50-A JUBILIARĂ
PREMIERĂ: Inaugurarea „Casei Romanței” la Târgoviște, miercuri, 18 octombrie 2017, ora 17:00 – spațiu muzeal unic în România, sub patronajul Federației Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO din Europa și America de Nord,
Muzeul Casa Romantei – Targoviste, Romania 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
cu participarea extraordinară a Președintelui onorific al Federației Mondiale UNESCO – George Christophides; (vezi album foto la finalul articolului)
Omagiu corifeilor romanței – omagierea Reginei Romanței, Ioana Radu, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea sa; omagierea Trubadurului Romanței – Ionel Fernic; omagierea, împreună cu Fundația „Henry Mălineanu”, a marelui compozitor român de romanțe – Henry Mălineanu; omagierea marelui compozitor român din Moldova – Eugen Doga, la împlinirea a 80 de ani de la nașterea sa;
Masă rotundă „Romanța pentru Patrimoniul Mondial UNESCO” – vineri, 20 octombrie, ora 10:00, la Muzeul Romanței din Târgoviște. Au participat reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, Institutului Național al Patrimoniului, Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Federației Europene și Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO, invitați speciali ai centrelor culturale și instituțiilor muzicale din țară care organizează festivaluri și concerte de romanțe, membrii juriilor, compozitori și interpreți de romanțe din țară și din străinătate, reprezentanți ai organizatorilor festivalului. Organizator: Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.
Electrecord – casa de discuri a romanței românești – a participat cu stand permanent la festival pentru lansări de CD-uri de romanțe și de muzică românească;
Lansări editoriale și discografice ale laureaților festivalului, precum și ale altor invitați speciali;
afis Crizantema de Aur 2017.640
Ediția a 50-a a Festivalului „Crizantema de Aur” a fost structurată pe trei mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație și Concertele extraordinare „Gala Crizantemelor Populare”, „Gala Crizantemelor Clasice”, „Podul de Crizanteme Târgoviște-Chișinău” și „Ambasadorii Romanței” susținute de câștigători ai Trofeului „Crizantema de aur” și ai Premiului I ai Festivalului din perioada 1968-2016, de mari artiști din România și din alte 10 țări: Republica Moldova, SUA, Rusia, Japonia, Franța, Italia, Germania, Olanda, Finlanda și Bulgaria, acompaniați de orchestre și de dirijori profesioniști.
Micro-recitalurile „Stele ale romanței” au fost susținute în fiecare seară de mari interpreți de romanță: Daniela Vlădescu, Florin Georgescu și Matilda Pascal-Cojocărița;
În cadrul Concursului de interpretare au evoluat 16 concurenți selecționați în urma a 7 preselecții regionale, realizate în perioada aprilie-iunie 2016, cu jurii de specialitate, în România și în Republica Moldova.
În afara Concursului de Interpretare, în premieră, anul acesta au fost prezenți în Festival 5 „boboci de Crizantemă” din România și din Republica Moldova, selecționați în urma preselecțiilor regionale;
Concursul de Creație a îmbogăţit patrimoniul muzical național cu 12 romanțe în primă audiție, selectate în urma preselecției naționale, realizată în colaborare cu UCMR și jurizată de compozitori desemnați de UCMR;
Joi, 19 octombrie și Vineri, 20 octombrie, s-au desfășurat Concursurile de Interpretare și de Creație urmate de Gala Crizantemelor Clasice și Gala Crizantemelor Populare, încheiate cu Micro-recitalurile „Stele ale Romanței”, susținute de Daniela Vlădescu și Florin Georgescu;
Recital Florin Georgescu – Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Sâmbătă, 21 octombrie a avut loc Gala Laureaților încheiată cu Micro-recitalul „Stele ale romanței” susținut de Matilda Pascal-Cojocărița.
Recital Matilda Pascal Cojocarita la festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În partea a 2-a a serii, a avut loc Concertul extraordinar „Podul de Crizanteme Târgoviște-Chișinău”, susținut de Trofeele „Crizantema de aur” din Republica Moldova și cu participarea compozitorului Eugen Doga, care a fost omagiat la aniversarea a 80 de ani.
Aniversare 80 de ani a Maestrului artist şi compozitor Eugen Doga pe scena Festivalului Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Seara a 3-a s-a încheiat cu Concertul extraordinar „Ambasadorii Romanței” susținut de câștigători ai Trofeelor „Crizantema de aur” și de mari artiști din 10 țări care iubesc și promovează Romanța românească pe scenele internaționale: Marcel Roșca – Opera din Essen Germania; Mirela Spînu – Italia; Margareta Ivănuș – artist al poporului din Republica Moldova; Alina Mavrodin – România; Ivan Varbanov – Bulgaria; Mireille Rivat – Franța; Iurie Gâscă – artist al poporului din Republica Moldova; Codruț Bârsan – Opera din Chicago SUA; Minna Liettya-Tyni – Finlanda; Liduin Stumpel – Olanda; cu participarea excepțională a lui Vladimir Samsonov – Teatrul „Mariinsky” din Sankt Petersburg, Rusia și a tenorului Ryo Kasuga – Japonia.
Orchestra „Dor Românesc” dirijată de Ştefan Cigu la Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Au acompaniat orchestrele „Dor românesc” – dirijor Ștefan Cigu,
Orchestra „Romanţa” dirijată de Lucian Vlădescu la festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
„Romanța” – dirijor Lucian Vlădescu
Orchestra „Folclor” dirijată de Petre Neamţu la Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
și „Folclor” – dirijor Petre Neamțu;
Actorii Miruna Ionescu şi Silviu Biriş – prezentatorii Festivalului Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Prezentatori: Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu;
Miruna Ionescu și Silviu Biriș;
Actriţa Alexandra Velniciuc şi prezentatorul Octavian Ursulescu la Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul Concursului de Interpretare a fost format din mari interpreți de romanță și personalități ale vieții muzicale din România și din străinătate;
Juriul Concursului de Creație a fost format din renumiți compozitori români desemnați de UCMR și UMM;
Juriul Presei a fost format din reprezentanți ai presei de specialitate din țară și din străinătate care promovează Romanța și Festivalul Național „Crizantema de aur”;
Ediția a 50-a, jubiliară, în premii:
Secțiunea Interpretare (vezi galeria foto la final):
Olguţa Novac Berbec – Trofeul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Trofeul „Crizantema de Aur” –Olguța Novac-Berbec
Premiul I – Mădălin Alexandru Băldău Drăgan
Premiul II – Valentin Butucel
Premiul III – Andrei Cocîrlea
Premiul special „Ioana Radu”- Theodora Manolache
Premiul special Fundația „Henry Mălineanu”- Iulia Daiana Berbec
Premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Iulia Vătafu
Premiul special al Primăriei Municipiului Târgovişte – Iulian Bratu
Secțiunea Creație (vezi galeria foto la final):
Premiul I secţiunea Creaţie – Dumitru Lupu, în foto primeşte premiul interpretul Marian Stere, la Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul I – Dumitru Lupu, „Voi nu vedeți că deranjați?”
Premiul II – Nicolae Caragia, „Să nu-ți dorești singurătate”
Premiul III – Ionel Bratu Voicescu, „Și-atât”
Premiul special „Ionel Fernic”- Constantin Bardan, „Și dacă…”
Premiul special Fundația „Henry Mălineanu”- Ana Ghibea, „A mai căzut o frunză”
Premiul special al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Mircea Ciugudean, „Dor”
Premiul special al Primăriei Municipiului Târgovişte – Marcel Iorga, „Un buchet de crizanteme”
Premiul Presei
Secțiunea INTERPRETARE – Andrei Cocîrlea
Secțiunea CREAȚIE –Francisc Reiter, „Vioara și inima mea”
Președintele Festivalului: Cristian Daniel Stan, Primarul municipiului Târgoviște,
Regia și scenografia: Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște
Direcția artistică: Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște
Dr. Teodor Vasiliu – inițiatorul Casei Romanței și autorul monografiei „Istoria Crizantemei de Aur” – Diploma de excelenţă din partea UNESCO la Festivalul Crizantema de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Deloc întâmplător, la Târgoviște, Romanța românească se simte la ea acasă pe scena Festivalului Național „Crizantema de aur”. Istoria emoționantă a acestui mare eveniment muzical național m-a inspirat să inițiez realizarea Casei Romanței – spațiu muzeal unic în România. Clădirea în care vă puteți întâlni cu Romanța și slujitorii ei este cea în care a fost semnat actul de naștere al Festivalului Național „Crizantema de aur” în anul de grație 1968, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3. Casa Romanței este onorată de patronajul Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. Mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru atribuirea clădirii și tuturor celor care m-au spijinit în realizarea acestui proiect unic în România.
Dr. Teodor Vasiliu
Alina Mavrodin Vasiliu – director artistic al Festivalului Crizantema de Aur și director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște primeşte Diploma de excelenţă UNESCO 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Personal, în calitate de director artistic al festivalului, dar și de director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, mulțumesc Bunului Dumnezeu și ajutorului Maicii Domnului pentru că, fără ocrotire divină, vă mărturisesc, cu mâna pe inimă, nu am fi putut realiza obiectivele artistice ale acestei ediții jubiliare între care strălucește Casa Romanței – un spațiu muzeal unic în România și în lume pe care cu toții va trebui să îl prețuim și să îl îmbogățim pe măsura istoriei fabuloase a Romanței și a Festivalului „Crizantema de Aur”, slujite cu multă dăruire de Teodor Vasiliu, inițiatorul Casei Romanței și autorul monografiei „Istoria Crizantemei de Aur”.
Alina Mavrodin Vasiliu
Director artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”
Radio România Regional felicită organizatorii pentru efortul extraordinar depus la realizarea acestui REGAL muzical oferit ascultătorilor, telespectatorilor dar şi spectatorilor din sala Teatrului Tony Bulandra şi de asemenea, felicită pe toţi participanţii artişti şi în mod special premianţii apreciaţi cu înalte distincţii la acest eveniment aniversar jubiliar! La Mulţi Ani, Crizantema de Aur – Târgovişte, România!
* * * * *
Sursa: Comunicat de Presă al Festivalului, youtube.com şi materiale jurnalistice din arhiva personală. Mulţumim organizatorilor evenimentului pentru sprijinul acordat la realizarea acestui material.
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
Galerie foto (imagini din Festivalul CRIZANTEMA DE AUR 2017 realizate de Bogdan Dragomir):
Compozitorul Dumitru Lupu (foto din arh. pers. a compozitorului)
Galeria foto a Muzeului CASA ROMANŢEI (fotografii realizate de Bogdan Dragomir cu ocazia inaugurării Muzeului „Casa Romanţei” – Târgovişte, România):
Premiul Tinere Talente la Festivalul Naţional STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 noiembrie 2017, 12:17 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:57
În perioada 29-30 septembrie 2017, la Teatrul Municipal Bacovia, Asociaţia “Centrul Daniel”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, a organizat ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “STEA Printre Stele”, concurs de interpretare ce îşi propune să contribuie la descoperirea de copii şi tineri interpreţi de muzică uşoară, să aducă împreună copii talentaţi, copii cu dizabilităţi şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Foto Premii sectiunea Desene – Centrul Daniel (foto Ioana Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii au urmărit dezvoltarea unui bun cultural de interes local, naţional şi internaţional care să satisfacă nevoile iubitorilor de artă, să promoveze valorile în rândul participanţilor şi să crească accesul publicului la viaţa socio–culturală a oraşului Bacău, care în anul 2017 este şi Capitala Tineretului din România.
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 114 concurenţi români şi străini. Festivalul a fost organizat de ASCHN Bacău, sub coordonarea Ionelei Cătălina POPA, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Juriul (partial) al festivalului! (foto Ioana Dragomir)
Juriul, alcătuit din personalităţi ale muzicii româneşti şi jurnalişti de specialitate, Nico, Luminiţa Anghel, Dragoş Udilă (UDDI), Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, George Vanvu, Claudiu Bulete, Marcel Iorga, a desemnat următorii câştigători ai Trofeelor festivalului:
Duo Neghi Voice – Trofeul festivalului Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Duo Neghi Voice – Bacău – MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI (Lorina Laslău şi Daria Tanasă)
-Trofeul categoriei 5-6 ani – Chirca Rezan Angela, Bârlad;
-Trofeul categoriei 7 ani – Cioc Filip Răzvan, Galați;
-Trofeul categoriei 8 ani – Manolache Nina-Elena, Bacău;
-Trofeul categoriei 9 ani – Magdaș Briana-Oradea;
-Trofeul categoriei 10 ani – Ciubotaru Alexandra-Tulcea;
-Trofeul categoriei 11 ani – Rus Mario George-Oradea;
-Trofeul categoriei 12-13 ani – Rus Ina-Oradea;
-Trofeul categoriei 14-16 ani Laslău Lorina-Bacău
-Trofeul categoriei 17 ani + Luncanu Iulia Karina-Bacău.
Interviu cu Doamna Ionela Cătălina Popa – Director general al Festivalului despre Festivalul STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017 realizat de George Vanvu – Radio România Iaşi!
Recital Luminiţa Anghel:
Recital Luminita Anghel la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Recital Aurelian Temişan la STEA PRINTRE STELE:
Aurelian Temisan in recital la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Aurelian Temişan cu piesa „Of, ce doare!” (muzică şi text Mihai Alexandru) – piesă în primă audiţie în cadrul Galei de Premiere a Festivalului STEA Printre Stele Bacău :
Recital – UDDI:
Recital Nico & Alessia:
Nicoleta Matei – NICO in recital:
În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul special de promovare TINERE TALENTE unei tinere interprete cu calităţi artistice deosebite: COCOIU ROMINA MARIA din Roman. Felicitări, Romina şi mult succes în continuare!
Romina Ciocoiu – Trofeul Adolescent si Premiul Tinere Talente Radio Romania Regional la Festivalul Stea Printre Stele 2017 (foto Ioana Dragomir)
Romina Ciocoiu – Premiul Tinere Talente RRR cu Bogdan Dragomir (foto Ioana Dragomir)
Acest proiect cultural-educativ a fost recomandat şi susţinut de RADIO ROMÂNIA REGIONALcu sprijinul colegilor de la Studioul Radio România Iaşi, care au transmis live audio-video întregul eveniment!
Felicitări întregii echipe de organizare a Centrului DANIEL din Bacău pentru realizarea acestui eveniment cultural-artistic şi tuturor participanţilor – concurenţi, părinţi, profesori, artişti interpreţi, echipa de sunet şi imagine (Image Production), colegilor din juriu dar şi colegilor mei de la Radio România Iaşi pentru aportul profesional şi artistic adus prin participarea şi promovarea acestui act artistic!
Bogdan Dragomir – Stea printre stele – Bacau 2017 (desteptarea.ro)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA – Moineşti 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
13 iunie 2017, 15:11 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:22
Poza afis festival.600 (foto Festivalul VIS DE STEA – Moinesti 2017/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 2-3 Iunie 2017, la Moineşti, jud. Bacău s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „VIS DE STEA” !
Irina Pashalov- Director festival.600 (foto by Bogdan Dragomir)
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 120 participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Interviu cu Irina Pashalov – Director Festival „VisdeStea” Moinesti 2017 (Realizator Bogdan Dragomir – Radio Romania Regional)
Acordarea premiului Tinere Talente (foto by Ioana Dragomir)
În cadrul Galei laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul Special de promovare TINERE TALENTE interpretei PATRICIA CRIŞAN din Cluj Napoca (clasa prof. Valeria Mişcuţia). De altfel, Patricia Crişan a primit şi media 10 din partea juriului festivalului pentru interpretarea artistică din concurs, obţinând şi Marele Trofeu al Festivalului!
Juriul festivalului acorda Trofeul Patriciei Crisan (foto by Centrul Cultural LIRA – Moinesti/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din compozitorul MIHAI ALEXANDRU – preşedinte, LUMINIŢA ANGHEL – interpretă muzică pop, compozitorul MARCEL IORGA, compozitorul CLAUDIU BULETE şi BOGDAN DRAGOMIR – realizator Radio România Regional.
Juriul prezidat de comp. Mihai Alexandru la Gala Laureatilor.Visdestea 2017 /arh.pers.B.Dragomir
Înaintea decernării trofeelor şi a premiilor obţinute în concurs de tinerii interpreţi, spectatorii prezenţi în noua şi eleganta Sală de concerte şi evenimente artistice a Centrului Cultural LIRA din Moineşti, jud. Bacău, au avut privilegiul şi bucuria de a urmării live două recitaluri extraordinare interpretate de LUMINIŢA ANGHEL
Recital Luminita Anghel – Festivalul Vis de stea 2017 Moinesti (foto by Bogdan Dragomir)
şi ELENA IONESCU (ex-Mandinga)!
Elena Ionescu (ex Mandinga) – by Bogdan Dragomir
Acest proiect cultural-educativ a fost organizat de „Asociaţia Culturală M.Y. Music Art” în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Moineşti şi recomandat şi susţinut de Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio Romania Iasi (Partener media)!
Felicitări pentru organizare prof. IRINA ELENA PASHALOV, sufletul acestui festival şi Director general, echipei tehnice şi artistice din cadrul Primăriei Moineşti dar şi membrilor Consiliului Local Moineşti pentru sprijinul acordat realizării acestui eveniment deosebit!
Felicitări tuturor participanţilor, premianţilor, profesorilor pregătitori dar şi părinţilor pentru tot efortul sufletesc şi material depus în pregătirea acestor copii deosebit de talentaţi! La bună revedere în 2018!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
Galerie Poze Festival VIS DE STEA – Moinesti 2017 (foto by Ioana Dragomir, Bogdan Dragomir si Centrul Cultural LIRA – Moinesti)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
4 noiembrie 2016, 15:13 / actualizat: 22 iunie 2023, 9:54
Deschidere festival Neghinita 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
La sfârşitul lunii octombrie, mai exact în perioada 28-29 octombrie 2016, s-a desfăşurat în frumoasa şi „unica” sală de spectacole a Teatrului Bacovia din Bacău, prima etapă – Secţiunea Muzică Uşoară – a Festivalului-Concurs Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ, ediţia a VII-a!
Interviu cu prof. Mariana Tanasă – Director general al Festivalului NEGHINIŢĂ 2016 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (regizor de montaj – Florin Bordeiaşu).
La Secţiunea Muzică Uşoară s-au calificat în finala festivalului 120 de copii din toate zonele ţării iar premiile au fost obţinute pe merit în funcţie de calitatea interpretării dovedită în cele două zile de concurs!
Pentru obiectivitate şi transparenţă totală, şi la această ediţie s-au acordat note „la vedere”, copiii au fost foarte bine pregătiţi de profesorii coordonatori iar juriul acestei secţiuni a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; ALIONA MOON – interpretă muzică uşoară din Chişinău, reprezentanta Moldovei la Eurovision, finalistă Vocea României; TUDOR TURCU– interpret muzică uşoară, câstigător X Factor; BOGDAN DRAGOMIR– realizator, coordonator programe Radio România Regional; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; MARCEL IORGA – compozitor; ŞTEFAN ROŞCOVAN – interpret muzică uşoară din Chişinău, Rep. Moldova, participant Eurovision Junior, participant Vocea României 2016 şi DARIA ANASTASIA TANASĂ – interpretă muzică uşoară, reprezentantă a Fundaţiei Teatrale Neghiniţă Bacău.
Mihai Alexandru – premii Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Interviu cu compozitorul Mihai Alexandru – Preşedintele juriului NEGHINIŢĂ 2016 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (regizor de montaj – Florin Bordeiaşu).
Sâmbătă – 29 octombrie a avut loc Gala de premiere a Secţiunii Muzică Uşoară din cadrul Festivalului-Concurs NEGHINIŢĂ 2016. În deschidere, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii Aliona Moon, Tudor Turcu şi Daria T (Daria Anastasia Tanasă) iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi a sponsorilor.
Aliona Moon in recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Aliona Moon – Loc pentru dragoste (muz. Constantin Bodea, Alina Dincă, Smiley / text: Theea Miculescu, Smiley / Producător: 2015 Ha,Ha,Ha Production)
Tudor Turcu în recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Daria T în recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Daria T – Come, come (composers & producer : 2016 Melopsmusic France)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestei secţiuni în ordinea clasamentului:
Bulgaru Ioana din Galaţi (prof. Monica Măciuceanu) şi Gabur Serena Elena din Piatra Neamţ (prof. Alina Apetrii) – Trofeul Festivalului – ex aequo
Trofeele categoriilor au fost câstigate de: Luca Mastacan din Bârlad la categ. 5-7 ani (prof. Dragoş Gheorghiu), Maria Adelina Timofte din Piatra Neamţ la categ. 8 ani (prof. Alina Apetrii), Anastasia Cotîrgăşanu din Grinţieş, Jud. Neamţ la categ. 9 ani (prof. Elisabeta Azoiţei), Sabrina Aniculaesei din Roman la categ. 10 ani (prof. Mihaela Tertelici & Sergiu Rudich), Andreea Delia Andrei din Bacău la categ. 11 ani (prof. Claudiu Filip), Miruna Jasmine Socaci din Târgu-Ocna la categ. 12-13 ani (prof. Irina Pashalov), Yasmine Daria Oprea din Bucureşti la categ. 14-16 ani (prof. Robert Costin) şi Lucian Dragoş Alecsă la categ. 16-18 ani (prof. Irina Pashalov).
Radio România Regional împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE, pentru calităţi artistice deosebite interpretei Gabur Serena Elena din Bacău.
P.S.: Vom reveni cu un update la acest premiu, pe măsura primirii materialelor muzicale de la câştigătorul acestuia!
Recital dans Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ – 2016 continuă şi se desfăşoară şi pe data de 4 noiembrie cu concursurile la secţiunile Teatru şi Muzică Instrumentală iar pe data de 5 noiembrie va avea loc competiţia pentru secţiunea Dans. Festivalul este organizat de Fundaţia Teatrală Neghiniţă Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău. Partener media: Radio România Iaşi.
Juriul si organizatorii Fest. Neghiniţă 2016.600 (foto Vova Moon/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA – Moineşti 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
30 iunie 2016, 11:18 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:14
În perioada 20-21 mai 2016, la Sala de Festivităţi a Primăriei din Moineşti, jud. Bacău a avut loc o nouă ediţie, cea de a VI-a, a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA 2016!Au participat în faza finală 134 de concurenţi din România şi Republica Moldova!
Juriul festiv. Vis de Stea Moinesti 2016/arh.pers.B.Dragomir
Juriul a fost alcatuit din personalităţi cultural-artistice: NICO (Nicoleta Matei), Mihai Trăistariu, Viorel Gavrilă, Claudiu Bulete, Marcel Iorga, Dumitru Jijie, Bogdan Dragomir şi a fost prezidat de compozitorul Mihai Alexandru!
„22 mai 2016-Interviu cu dl. Mihai Alexandru-preşedintele juriului-Mona Vilceanu” (Radio Iasi).
Premiantii Festivalului National de Muzica Usoara „Vis de Stea” Moinesti 2016!
Dragos Luca – Trofeul festiv. Vis de Stea 2016 (foto Bogdan Dragomir)
MARELE TROFEU – DRAGOŞ LUCA
Trofeul grupei la Categoria 5-7 ani – GORDUZA CATINCA
Trofeul grupei la Categoria 8-9 ani – ŞERBAN MELANIE
Trofeul grupei la Categoria 10-11 ani – IOAN RAREŞ
Trofeul grupei la Categoria 12-13 ani – POPA ALESSIA
Trofeul grupei la Categoria 14-16 ani – AGHINEA GEORGE
Trofeul grupei la Categoria 16-20 ani – PATRICIA NICULA
Gala Festivalului Vis de Stea-Moinesti 2016 (foto Bogdan Dragomir)
La Gala de Premiere au fost decernate şi 2 Premii Speciale de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, concurentelor DELIA RACU şi LAURA LAZĂR! Tuturor participanţilor, premianţilor şi organizatorilor le adresăm felicitări şi le dorim multe realizări şi împliniri profesionale în continuare! (Notă: Ulterior publicării acestui articol vom inserta în acest articol materialele info, poze şi muzică primite de la cele două premiante!)
„Şi dacă viaţa mea…” (Viorel Gavrilă-Roxana Popescu) de pe albumul UCMR – „Muz. Uşoară Românească – Cantati cu noi!” interpretată de NICO.
Juriu Vis de Stea 2016 (httpswww.facebook.comfestivalul.visdestea/arh.pers.B.Dragomir)
În timpul desfăşurării acestui frumos eveniment, compozitorul VIOREL GAVRILĂ, Vice-preşedinte al UCMR-ADA şi membru în juriul festivalului VIS DE STEA, a împlinit frumoasa vârstă de 55 de ani! Am marcat şi noi, cei de la Radio România Regional acest moment printr-un scurt interviu şi i-am adresat cele mai bune gânduri şi urări! LA MULŢI ANI! Acum îi dedicăm şi o piesă dragă domniei sale, mai puţin difuzată în programele de radio, dar care a fost prima piesă din cariera sa de compozitor, premiată cu Locul 3 la Secţiunea Creaţie a Festivalului Concurs de Muzică Uşoară de la Mamaia din anul 1984!
Piesa este intitulată NU VĂ MIRAŢI, textul aparţine lui Eugen Rotaru şi este interpretată de Cvintetul vocal LUCHIAN!
Au fost invitaţi să susţină recitaluri, interpreţii NICO, MIHAI TRĂISTARIU şi Trupa SELFIE!
„Tu mă faci sa zbor (Mihai Alexandru/ Mihai Alexandru; Alexandra Pashalov)” interpretată de SELFIE (Prod. Mihai Alexandru). Lansat: 2016.
Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA, ED. 2016 a fost organizat şi realizat de Asociaţia Culturală MY Music Art din Moineşti, jud. Bacău în parteneriat cu U.A.T. Moineşti şi Primăria din Moineşti! Partener media: Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio România Iaşi!
„22 mai 2016-Festivalul VIS DE STEA-Moinesti 2016-Mona Vilceanu-Interviu cu Prof. Irina Pashalov – Director Festival”.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.