Ascultă Radio România Regional Live

mare

Efectul Picasso într-un buncăr pe un diamant  

Capture: Rene Burri / Magnum Photos
Foto: Capture: Rene Burri / Magnum Photos FRANCE. Provence-Alpes-Côte d'Azur region. Town of Cannes. Villa "La Californie". 1957. Spanish painter Pablo PICASSO.

Publicat de Camelia Teodosiu, 21 septembrie 2023, 13:36

Întâlnirea lui Erwin Kessler cu Pablo Picasso la MAre

Bun găsit, vă spune Camelia Teodosiu dintr-un spațiu încărcat de frumusețea artei, într-un muzeu MARe, ca valoare, ca denumire și ca proiecție pentru viitorul unor repere culturale.

Este vorba despre Muzeul de Artă Recentă București, unde ne întâmpină cel ce i-a dat sensul – Erwin Kessler, istoric de artă și filozof român, cu activități științifice, proiecte de anvergură evenimente și lucrări care stau la baza recunoașterii sale.  De aceea, l-am rugat pe invitatul nostru să definească cele mai reprezentative aspecte ale drumului său profesional ajuns acum la „Efectul Picasso”. Printre cele mai impresionante din Europa de Est și cu siguranță cea mai importantă din România, expoziția poate fi admirată între 27 septembrie 2023 și 8 ianuarie 2024 la Muzeul de Artă Recentă București.

Realist și cu un simț critic dezvoltat pentru a amenda derapajele, Erwin Kessler  – Directorul Muzeului de Artă Recentă – MARe se destăinuie spre propria definire:
„Fără să fi dorit acest lucru, am început prin a fi considerat un demolator. Am început ca critic de artă, studiind istoria artei,  după Facultatea de Filozofie, și primele publicații ale mele, în Revista 22 și în Dilema, pentru mine erau realiste, pentru ceillați erau incredibil de violente, într-o lume artistică obișnuită în ultimele decenii, până atunci – vorbim despre anii 1993, 1994, (debututl meu), cu o critică de întâmpinare extraordinar de pozitivă la orice prostie, la orice fel de oroare – totul era bine, totul era genial, totul era la superlativ.(…) Am început să scriu critic critica mea pentru că am simțit că sunt realist cu ceea ce e întâmpla, respectiv cu o artă care nu își asuma, în absolut niciun fel, niciun fel de vinovăție…”

„Dați-mi un muzeu și-l voi umple.” a declarat, cândva, Pablo Picasso
„Și i-am dat.”
, ne spune Erwin Kessler – Directorul Muzeului de Artă Recentă din București.

Picasso nu exagera când se caracteriza a fi drept „cel mai mare colecționar de lucrări Picasso din lume“, deoarece îi venea foarte greu să se despartă de operele sale care căpătau o semnificație profundă, fie conceptuală, fie personală sau sentimentală. A strâns cu mare atașament propriile lucrări, cât să umple un muzeu.

Așadar, Expoziția Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime.
În anul în care se împlinește jumătate de secol de la dispariția fizică a lui Picasso, 8 țări de pe glob, între care și România, serbează această aniversare prin expoziții tematice.

(c)Pablo Picasso, Seated Woman with Folded Arms, 1937. Musée national Picasso-Paris
Succession Picasso 2023

”Efectul Picasso” se va produce între 27 septembrie 2023 și 8 ianuarie 2024 la MARe/Muzeul de Artă Recentă București – „un buncăr pe un diamant” așa cum a fost conceptul definit de Erwin Kessler – Directorul acestui muzeu. Aici, veți putea admira 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate de Pablo Picasso, față în față cu 65 de lucrări (picturi, sculpturi, fotografie, ceramică, graffiti) semnate de 37 de artiști români contemporani, influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne.
Printre artiștii români expuși se numără: Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Ștefan Bertalan, Alma Redlinger, Neculai Păduraru, Vasile Gorduz, Florin Mitroi, Victor Man, Silvia Radu, Dumitru Gorzo.

Cele 46 de lucrări au hălăduit pe cărări bătătorite, de la Musée national Picasso-Paris la București, timp de trei zile și trei nopți – ca o nuntă boierească.
Pentru curioși: valoarea lor este inestimabilă.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un program din care fac parte alte 42 de muzee din lume. România este singura țară din Europa Centrală și de Est cuprinsă în amplul proiect lansat de Franța și Spania.
În octombrie 2023 se împlinesc, de asemenea, 5 ani de la deschiderea MARe/Muzeul de Artă Recentă din București.

Expoziția va fi însoțită de un impresionant catalog bilingv, în care vor fi reproduse (full color) lucrările expuse (peste 100 de ilustrații de mari dimensiuni), analizate în două texte introductive, semnate de istorici de artă români și francezi.

„De la Picasso mai mult decât din oricare altă parte am preluat curajul, aproape tupeul de a simplifica forma până la esență sau minimalizarea aleatorie.” – Marian Zidaru

Marian Zidaru, Demonul Cacos, 2021

Pe durata expoziției, MARe/Muzeul de Artă Recentă va susține o serie de cursuri pentru copii, în cadrul programului său consacrat, MARe de Mic, calibrate la temele, subiectele, tehnicile, imaginile și experiențele provocate de expoziția Efectul Picasso.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie, Muzeul de Artă recentă va organiza un simpozion internațional de două zile, dedicat lui Picasso și influenței sale asupra artei (est) europene după cel de-al doilea război mondial. Vor participa istorici de artă din România, Franța, Germania și Cehia.

„Efectul Picasso prezintă ecoul operei și personalității lui Picasso asupra artei românești din anii 1960 până în prezent, prin lucrări realizate de 37 de artiști contemporani. Alături de o serie de lucrări care figurau în expoziția de la MNAR din 1968, MARe aduce o selecție reprezentativă de picturi de la Musée national Picasso-Paris, acoperind creația picassiană de la 1908 până la 1972. Actualitatea lui Picasso, vizibilă și în muralele integrate expoziției, arată că figura majoră a modernismului a intrat în idiomul zilei și al străzii. Picasso și-a atins efectul maxim posibil: se confundă cu zgomotul de fond cultural, inteligibil la nivel global. Poate fi imaginat un mai profund efect în afara acestei (con)topiri a vocii unui singur creator în limbajul și în pulsația vieții de zi cu zi a vremurilor noastre?” – Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București și curatorul expoziției.

Un eveniment prezentat de MARe/Muzeul de Artă Recentă și UniCredit Bank,
în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Musée national Picasso-Paris, Ambasada Franței, Institutul Francez din România.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

Realizator emisiune: Camelia Teodosiu

Foto: René Burri / Magnum Photos / Musée national Picasso-Paris / Bertrand Soubrier / Rozana Mihalache – MARe / Marian Zidaru

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Luna august, cea mai aglomerată din acest sezon estival în stațiunile de pe litoral!

Luna august, cea mai aglomerată din acest sezon estival în stațiunile de pe litoral!
Foto: Sursa foto: Andra Radu

Publicat de Andra Radu, 2 august 2021, 08:37

Luna august este preferata românilor pentru petrecerea vacanţelor la mare. Agenţiile de turism abia pot face faţă cererilor de cazare pe litoral, chiar dacă preţurile au crescut în această perioadă.

Mulţi români şi-au rezervat sejururile din timp, iar vara aceasta aduce o tendinţă nouă: hotelurile care oferă servicii de calitate şi pachete all inclusive au fost cele mai căutate.

45% dintre românii care îşi vor petrece concediul la mare în august și-au rezervat sejururile prin programul „Înscrieri timpuri”.

Totuși,un procent semnificativ a accesat ofertele last minute, care pornesc pentru cazare la două stele de la 170 de lei camera pe noapte în Costinești, de la 215 lei în Eforie Nord și de la 240 de lei în Mamaia, iar telefoanele sună non-stop la agențiile de turism.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Aproape 40.000 de turişti au fost cazaţi în weekend pe litoral!

Aproape 40.000 de turişti au fost cazaţi în weekend pe litoral!
Foto: Sursa foto: Andra Radu

Publicat de Andra Radu, 28 iunie 2021, 15:15

Aproape 40.000 de turişti au fost cazaţi în weekend pe litoral, iar de săptămâna aceasta, odată cu vacanța copiilor, numărul lor va crește.

Temperaturile de 30 de grade din aer, dar și încălzirea apei mării au oferit condiții perfecte de plajă. Totuși, pericolul nu trebuie ignorant, spun salvamarii, care au salvat deja adulți și copii mai puțin prudenți.

Cele mai mari probleme sunt în zonele din Mamaia, unde plaja a fost extinsă, iar trecerea spre zona cu apă adâncă se face mult mai brusc. Salvamarii au instalat geamanduri pentru a delimita zonele periculoase. Ei recomandă o mai mare prudență, în special când marea este agitată:

ISU a înființat opt puncte de prim-ajutor, pe plajele Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn-Venus, Vama Veche şi unul în staţiunea Techirghiol.

De asemenea, au fost activate şase puncte de salvare acvatică, în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, zona de litoral cuprinsă între Mangalia şi Costineşti, lacurile Techirghiol şi Siutghiol.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Festivalul Living Rock va avea loc pe plaja Tuzla!

Festivalul Living Rock va avea loc pe plaja Tuzla!

Publicat de Andra Radu, 2 iunie 2021, 16:00

Living Rock, singurul festival de rock alternativ de la mare, va avea loc în weekendul 20-22 august, pe una dintre cele mai frumoase plaje din România – plaja Tuzla.

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt – plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

Pe scena Living Rock au fost anunțate unele dintre cele mai iubite trupe românești de rock alternativ, printre care Vița de Vie, byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers și Grimus, iar lista de artiști din line-up va continua.

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Acces festival & camping

Accesul la festival se va face pe bază de abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid, mască și distanțare. Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Abonamentele sunt puse în vânzare pe: iabilet.ro – https://www.iabilet.ro/bilete-living-rock-2021-63843/, iar regulamentul de acces poate fi accesat la acest link: http://bit.ly/regulamentlivingrock .

Mai multe detalii despre festivalul Living Rock se pot găsi pe pagina de facebook a evenimentului: https://web.facebook.com/events/542117120499162/.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit în mare

Un avion de vânătoare american s-a prăbuşit în mare

Publicat de Camelia Teodosiu, 12 iunie 2018, 10:21 / actualizat: 13 iunie 2018, 8:25

Un avion american de vânătoare tip F-15 s-a prăbuşit luni în mare, în largul insulei japoneze Okinawa, au anunţat surse guvernamentale citate de agenţia Kyodo. Pilotul s-a catapultat şi a fost salvat de un elicopter al marinei militare nipone, dar deocamdată nu se cunosc detalii despre starea sa.

Avionul provenea de la baza aviaţiei militare a SUA de la Kadena şi a căzut la circa 80 de kilometri la sud de Naha, capitala prefecturii japoneze Okinawa.

Pe insula Okinawa se găsesc cele mai multe structuri militare americane din Japonia, iar Kyodo apreciază că incidentul va reînnoi temerile localnicilor privind siguranţa. Un episod similar, care a implicat tot o aeronavă F-15, a avut loc în aceeaşi zonă în mai 2013, reaminteşte agenţia.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Infotrafic: Cum se circula pe litoral și pe Autostrada Soarelui

Infotrafic: Cum se circula pe litoral și pe Autostrada Soarelui

Publicat de adinaiftime, 23 iulie 2017, 18:00

Este final de weekend, iar mulți români care au venit la mare pentru sfârșitul de săptămână pornesc astăzi înapoi spre case, pentru ca mâine dimineață să se întoarcă la serviciu. Din acest motiv, polițiștii Centrului Infotrafic din cadrul IGPR se așteaptă la valori de trafic crescute pe șoselele din sudul litoralului, dar și pe A2, pe sensul de mers către Capitală.

„Se circulă bine pe Autostrada Soarelui, însă ne așteptăm ca în orele următoare fluxul de mașini să crească pe sensul către Capitală. Din această cauză au fost deschise, în această dimineață, trei case unde se poate achita taxa de pod“, afirmă comisarul Paul Ulieru din cadrul Centrului Infotrafic.

Aceasta a mai dorit să precizeze și că „în județul Constanța traficul rutier se desfășoară în condiții bune, însă pe drumul național 39, în zona stațiunii Eforie Nord, valorile de trafic sunt ușor crescute. În aceste condiții, le recomandăm participanților la trafic să ruleze cu prudență și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți și astăzi în număr destul de mare pe principalele artere rutiere din țară în scopul prevenirii unor accidente rutiere, dar și pentru a fluidiza traficul“.

De asemenea, agenții de la Rutieră le recomandă celor care vin dinspre sudul litoralului spre Constanța să folosească, pe cât posibil, și ruta alternativă adică podul rutier Apolodor, pentru a evita să stea blocați în coloane minute în șir.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Trenul HYPERION decorat cu imagini din Craiova!

Trenul HYPERION decorat cu imagini din Craiova!

Publicat de Mihaela Costache, 14 august 2015, 07:30

hyperion-craiova

Potrivit craiovaforum.ro, cea de-a doua garnitură electrică produsă de compania Softronic la Craiova vine cu o surpriză pentru craioveni și nu numai. Întreg exteriorul este decorat cu imagini din Bănie, însoțite de mesajul deja cunoscut:”Craiova 2021, oraș candidat împreună cu Oltenia, Capitală Europeană a Culturii, de văzut, de trăit, de povestit”

Imaginile prezintă obiective cultural-istorico-religioase din Craiova, printre care și cu Centrul Vechi animat de oameni. Toate capturile sunt realizate noaptea, iar linia de fundal este de un albastru marin.

hyperion-interior

Trenul Hyperion pleacă zilnic de la Craiova la ora 6:45, ajunge la Bucureşti-Nord la ora 10:15 şi soseşte la Constanţa la ora 12:29. Preţul biletului este de 70 de lei pe ruta Craiova-Constanţa şi 40 de la Bucureşti la Constanţa.

Trenul Hyperion II este supus, în această perioadă, testelor obișnuite, pentru ca în scurt timp să intre pe ruta Craiova-Brașov, cel mai probabil cu 1 septembrie. Asta pentru că prima garnitură Hyperion a fost mutată, pe 31 iulie, pe Craiova-Constanța pentru a fi acoperită ruta pe timpul verii. Însă ea va rămâne permanent cu această destinație. Reprezentanții Softronic au explicat că decizia a fost luată pentru că nu știau exact cât mai mai dura până vor finaliza al doilea tren, în condițiile în care au fost unele probleme cu furnizorii.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Vreme caniculară în continuare!

Vreme caniculară în continuare!

Publicat de Mihaela Costache, 7 august 2015, 14:10

La ora 6 în Bucureşti, cerul era senin şi se înregistrau 23 de grade Celsius.

În Capitală canicula se va instala după-amiază, când temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Presiunea atmosferica este de 755 mmHg

Vremea se menține deosebit de caldă şi în Dobrogea, cu maxime termice de 29 de grade Celsius, ușor mai scăzute pe litoral. Vântul va sufla slab, pâna la moderat.

Temperatura apei mării oscilează între 22 și 24 de grade Celsius.

 

ANM: Ninsori moderate, precipitaţii mixte şi polei, în România!
Meteo vineri, 19 februarie 2021, 16:03

ANM: Ninsori moderate, precipitaţii mixte şi polei, în România!

ANM a emis, astăzi, o informare de ninsori moderate cantitativ, precipitaţii mixte şi polei, valabilă până sâmbătă seara la nivelul...

ANM: Ninsori moderate, precipitaţii mixte şi polei, în România!
ANM: Ninsori și polei în majoritatea regiunilor!
Meteo vineri, 5 februarie 2021, 14:50

ANM: Ninsori și polei în majoritatea regiunilor!

ANM a emis o informare de precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, valabilă până duminică dimineaţa...

ANM: Ninsori și polei în majoritatea regiunilor!
ANM: Cod galben și Cod portocaliu de vreme severă!
Meteo luni, 28 decembrie 2020, 15:11

ANM: Cod galben și Cod portocaliu de vreme severă!

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic valabilă de luni, ora 18:00, până marţi, la ora 10:00, în Carpaţii Meridionali, la...

ANM: Cod galben și Cod portocaliu de vreme severă!
ANM: Cod galben de ploi şi ninsori în zece judeţe!
Meteo vineri, 11 decembrie 2020, 14:23

ANM: Cod galben de ploi şi ninsori în zece judeţe!

ANM a emis o atenţionare Cod galben de ploi importante cantitativ şi ninsori abundente, valabilă de sâmbătă dimineaţa în zece judeţe....

ANM: Cod galben de ploi şi ninsori în zece judeţe!
Meteo luni, 22 iunie 2020, 11:08

ANM: Cod portocaliu de furtuni în România!

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de furtuni, valabilă până marţi dimineaţa în mai mult de jumătate din ţară, precum şi o atenţionare...

ANM: Cod portocaliu de furtuni în România!
Meteo marți, 28 august 2018, 13:44

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează că în următoarele două săptămâni vremea va fi caldă, cu temperaturi medii diurne în creştere chiar şi în...

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni
Meteo luni, 5 februarie 2018, 05:00

Vremea lui făurar

Februarie este luna gerurilor, viscolelor, dar şi a încălzirii vremii pe ne-aşteptate. Poveştile populare n-au uitat să amintească vorbele lui...

Vremea lui făurar
Meteo luni, 8 ianuarie 2018, 19:00

Risc însemnat de producere de avalanşe în Făgăraş

În Făgăraş se menţine riscul însemnat de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine, fiind vizată zona turistică Bâlea Lac,...

Risc însemnat de producere de avalanşe în Făgăraş

Ploile torenţiale şi vântul puternic au alungat turiştii de la munte, dar şi de la mare

Ploile torenţiale şi vântul puternic au alungat turiştii de la munte, dar şi de la mare

Publicat de Stefania Grigore, 17 august 2014, 14:07

Valorile de trafic încep să crească, deja pe DN 1 se circulă pe unele tronsoane în coloană.
La această oră valorile de trafic sunt crescute pe DN 1, iar în zona staţiunilor Sinaia şi Predeal se circulă îngreunat în coloană pe sensul de mers către capitală.

În aceste condiţii le recomandăm participanţilor la trafic ca din Braşov să ruleze către Ploieşti folosind ruta alternativă DN 1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte.
Din zona Brad-Moeciu se poate pleca spre capitală pe DN 73 Braşov-Piteşti, A1 Piteşti-Bucureşti.

Pe Autrostrada Soarelui la această oră valorile de trafic sunt în creştere pe sensul de mers către capitală, iar în zona Agigea se circulă îngreunat în coloană.

Încep lucrările la Pasajul Domnești
Trafic vineri, 5 ianuarie 2018, 21:30

Încep lucrările la Pasajul Domnești

Încep lucrările la Pasajul Domnești, în cea mai aglomerată intersecție de pe Centura Capitalei. Pasajul, care va fi construit sub forma unui...

Încep lucrările la Pasajul Domnești
2018 va fi un an record pentru autostrăzi
Trafic vineri, 5 ianuarie 2018, 11:00

2018 va fi un an record pentru autostrăzi

2018 va fi un an record pentru autostrăzi – promite Ministerul Transporturilor, care estimează că anul acesta vor fi daţi în folosinţă 156...

2018 va fi un an record pentru autostrăzi
Trenurile Zăpezii 2018
Trafic vineri, 5 ianuarie 2018, 08:30

Trenurile Zăpezii 2018

De luni, 1 ianuarie, până la sfârşitul lunii februarie, CFR Călători introduce programul Trenurile Zăpezii 2018, cu reduceri la preţul...

Trenurile Zăpezii 2018
Vaslui: Centura ocolitoare a municipiului reşedinţă va deveni stradă de incintă şi va fi reabilitată
Trafic joi, 4 ianuarie 2018, 21:30

Vaslui: Centura ocolitoare a municipiului reşedinţă va deveni stradă de incintă şi va fi reabilitată

Centura ocolitoare a municipiului Vaslui va deveni stradă de incintă şi va fi modernizată în perioada următoare, a declarat pentru AGERPRES...

Vaslui: Centura ocolitoare a municipiului reşedinţă va deveni stradă de incintă şi va fi reabilitată
Trafic joi, 4 ianuarie 2018, 21:00

Galaţi: Aproximativ 375.000 de persoane au tranzitat de sărbători frontiera româno-moldoveană

Un număr de aproximativ 375.000 de persoane, dintre care 174.000 pe sensul de intrare în ţară şi 201.000 pe sensul de ieşire din ţară, au...

Galaţi: Aproximativ 375.000 de persoane au tranzitat de sărbători frontiera româno-moldoveană
Trafic miercuri, 3 ianuarie 2018, 20:00

Bucureștenii vor putea urmări autobuzele RATB prin GPS!

Directorul general al RATB, Adrian Mihail, a declarat astăzi că transportul public va deveni mult mai atractiv, prin achiziționarea de autobuze,...

Bucureștenii vor putea urmări autobuzele RATB prin GPS!
Trafic miercuri, 3 ianuarie 2018, 09:00

A plouat cu amenzi în prima zi din 2018

Poliţiştii au aplicat, în prima zi din 2018, peste 2.200 de amenzi, în valoare de aproximativ 750.000 de lei, informează marţi, într-un...

A plouat cu amenzi în prima zi din 2018
Trafic marți, 2 ianuarie 2018, 08:30

Şoferii vor primi procesele verbale cu amenzi şi în format electronic

Majoritatea aspectelor din lumea automobilistica, inclusiv sistemele de pedepsire a contravenientilor de pe drumurile tarii se diversifica si chiar...

Şoferii vor primi procesele verbale cu amenzi şi în format electronic

Pământul de la marginea mării, Sulina

Pământul de la marginea mării, Sulina

Publicat de Stefania Grigore, 15 iulie 2014, 21:05

EU aleg ROmania, 80 de locuri pe care TREBUIE sa le vezi!

Dacă Babilonul nu ar fi apărut mai devreme, cu siguranţă l-am fi întâlnit la Sulina. Patru biserici ortodoxe, un templu evreiesc, o biserică anglicană, una catolică, alta protestantă şi două moschei convieţuiesc de secole pe acest petec de pământ, înconjurat de apă. Pe vremuri, în oraş, funcţionau nu mai puţin de nouă reprezentanţe consulare. Localitatea are o poveste fascinantă, care începe prin anii 913 – 915 d.Hr., în vremea împăratului bizantin Constantin Porfirogenetul.
Dar, Sulina îşi ia cu adevărat avânt după semnarea Tratatului de la Paris din 1856, când se înfiinţează Comisia Europeană a Dunării (CED), care dă undă verde tuturor statelor să circule pe Dunăre.

După ce să te uiţi în Sulina, oraşul cel mai aproape de mare
Una dintre cele mai vechi aşezări din România, situată la cea mai joasă altitudine, doar 4 metri deasupra nivelului mării, Sulina provoacă turistul, ce păşeşte pentru prima dată acolo, să-i descopere tainele. Muzeul şi Farul de aterizare, turnul de apă, pe care armata germană a încercat să-l arunce în aer, fără izbândă, şi casele vechi cu acoperişuri din stuf sunt lucruri care ajung pentru totdeauna la sufletul turistului căutător de comori.

Locul de unde răsare Soarele
Când ajungi la Sulina, nu rata niciun răsărit sau apus. Fie că mergi în port sau, pur şi simplu, îţi arunci o privire de pe chei, spectacolul exploziei de lumină şi culoare este mereu altul. Când soarele apune şi întunericul se lasă încet peste lotcile pescarilor osteniţi de drumurile pe mare, alege prispa unei case bătrâneşti şi savurează liniştea, cu ochii la orizontul albastru, care se pierde între mare şi cer. Ai ajuns la Sulina.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Zi de sărbătoare la City Park Mall Constanța
EU aleg ROmania miercuri, 19 decembrie 2018, 11:50

Zi de sărbătoare la City Park Mall Constanța

Radio Constanța în colaborare cu City Park Mall, a sărbătorit Centenarul Marii Uniri prin expoziția „România 100 – Eu aleg România“...

Zi de sărbătoare la City Park Mall Constanța
Lansare expoziție virtuală „România 100 – Eu aleg România”
EU aleg ROmania marți, 11 decembrie 2018, 09:52

Lansare expoziție virtuală „România 100 – Eu aleg România”

Radio România Regional organizează marți 11 decembrie 2018, ora 18.00, la București Mall – Vitan, lansarea expoziției virtuale „România...

Lansare expoziție virtuală „România 100 – Eu aleg România”
Istorie și cultură în 100 de momente esențiale ale României
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:59

Istorie și cultură în 100 de momente esențiale ale României

România 100 – Eu aleg România – este proiectul Radio România care în septembrie a debutat pe platoul Primăriei din Arad. Spectacole,...

Istorie și cultură în 100 de momente esențiale ale României
Reconstituiri istorice la Centenarul României
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:48

Reconstituiri istorice la Centenarul României

“Timişoara va avea soarta tuturor celor care au avut curajul să determine istoria înaintea altora” Octavian Paler La Timișoara, un spectacol...

Reconstituiri istorice la Centenarul României
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:44

România 100 – Eu aleg România, o lecție inedită de istorie la Tg. Mureș

1 decembrie 2018… 100 de ani de la făurirea României Mari. La aniversarea Marii Uniri, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România prezintă...

România 100 – Eu aleg România, o lecție inedită de istorie la Tg. Mureș
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:40

Expoziția ”Eu Aleg România”, în centrul orașului Sighet

Inaugurarea expoziţiei “România 100 – Eu aleg România” a avut loc în Parcul Central din Sighetu Marmaţiei, iar evenimentul a fost gândit...

Expoziția ”Eu Aleg România”, în centrul orașului Sighet
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:37

Sibiul marchează Centenarul prin spectacole eveniment!

În fiecare oraş unde se află studiouri teritoriale şi staţii locale, începând cu luna septembrie, Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio...

Sibiul marchează Centenarul prin spectacole eveniment!
EU aleg ROmania miercuri, 5 decembrie 2018, 13:33

Milioane de români au spus şi în 2018 Eu aleg România!, împreună cu Radio Reșița.

O lecție de istorie în aer liber și un concert susținut de trupe din Reșița, Timișoara și Serbia au fost evenimentele care i-au făcut pe...

Milioane de români au spus şi în 2018 Eu aleg România!, împreună cu Radio Reșița.

80 de orfani din Vâlcea, pleaca la mare vara aceasta

80 de orfani din Vâlcea, pleaca la mare vara aceasta

Publicat de Stefania Grigore, 10 iulie 2014, 17:00

80 de copii, cu rezultate foarte bune la învățătură, din centrele de plasament din judeţul Vâlcea, dar şi din Centrul Maternal vor pleca timp de o săptămână la mare.

Inițiativa acestei excursii aparține Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea și Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii a județului.

De asemenea, alţi câţiva zeci de tineri din centrele de plasament vor merge în Polovragi, într-o tabără de corturi, unde se vor bucura de o mulţime de activităţi recreative şi sportive.

Începe Dracula Film Festival, la Brașov!
Social marți, 15 octombrie 2019, 12:13

Începe Dracula Film Festival, la Brașov!

Ediția a VII-a a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival, se va desfășura la Brașov, în perioada 16-20 octombrie....

Începe Dracula Film Festival, la Brașov!
Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc, la Constanța!
Social vineri, 4 octombrie 2019, 11:38

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc, la Constanța!

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc se desfăşoară în perioada 4 – 6 octombrie, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, vizitatorii...

Festivalul Gastronomiei şi Vinului Românesc, la Constanța!
”Orașul cântă” – program 14 – 20 septembrie
Social vineri, 13 septembrie 2019, 12:49

”Orașul cântă” – program 14 – 20 septembrie

Orașul cântă oferă bucureștenilor o extindere a proiectelor muzicale ale Festivalului Internațional George Enescu prin peste 250 de evenimente...

”Orașul cântă” – program 14 – 20 septembrie
”Orașul cântă” la Festivalul George Enescu
Social luni, 9 septembrie 2019, 09:00

”Orașul cântă” la Festivalul George Enescu

Orașul cântă oferă bucureștenilor o extindere a proiectelor muzicale ale Festivalului Internațional George Enescu prin peste 250 de evenimente...

”Orașul cântă” la Festivalul George Enescu
Social marți, 13 august 2019, 15:44

Rowmania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea!

Rowmania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea, între 30 august și 1 septembrie, pentru al nouălea an...

Rowmania FEST – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea!
Social joi, 20 iunie 2019, 12:12

Festivalul Internaţional de Teatru ”Miturile Cetății”, la Constanța

Teatrul de Stat Constanţa organizează, în perioada 20 – 30 iunie 2019, cea de a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru...

Festivalul Internaţional de Teatru ”Miturile Cetății”, la Constanța
Social vineri, 31 mai 2019, 12:14

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară în perioada 31 mai – 9 iunie 2019 în Cluj, fiind unul dintre cele mai...

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2019
Social luni, 22 aprilie 2019, 15:13

Obiceiuri și tradiții de Paște

Paştele, sărbătoarea creştină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar şi ritualuri...

Obiceiuri și tradiții de Paște