Ascultă Radio România Regional Live

Mario Draghi

Agenda Parlamentului European, 26 februarie – 4 martie 2018

Agenda Parlamentului European, 26 februarie – 4 martie 2018

Publicat de Camelia Teodosiu, 26 februarie 2018, 15:54 / actualizat: 1 martie 2018, 17:15

Săptămâna aceasta, în perioada 26 februarie – 4 martie, principalele teme din agenda Parlamentului European, sunt:

Summit UE. Deputații europeni vor dezbate rezultatul ședinței informale a șefilor de stat sau de guvern din 23 februarie, unde se vor concentra asupra procesului Spitzenkandidaten (candidat cap de listă), asupra componenței Parlamentului după alegerile din 2019 și asupra bugetului pe termen lung al UE după 2020. (Miercuri)

Polonia / articolul 7. Parlamentul va sprijini solicitarea Comisiei Europene adresată guvernelor UE de a stabili dacă Polonia este în pericol clar de încălcarea gravă a valorilor UE. Deputații europeni vor avea posibilitatea de a-și exprima preocupările legate de statul de drept în Polonia, separaţia puterilor, independența sistemului judiciar și drepturile fundamentale. O rezoluție privind decizia Comisiei de a declanșa articolul 7 alineatul (1) din Tratatul UE va fi supusă la vot joi.

Miere și albine. Deputații europeni vor dezbate miercuri modalități de a proteja mai bine sănătatea albinelor, de a intensifica lupta împotriva falsificării mierii, de a spori sprijinul pentru apicultorii din UE și de a promova beneficiile consumului de miere în UE. O rezoluție va fi supusă la vot joi.

Evaziune fiscală. În încercarea de a combate planificarea fiscală transfrontalieră agresivă, după cum reiese din documentele Panama și Paradise Papers, Parlamentul va dezbate și va vota o lege care va impune furnizorilor de servicii care ajută firmele și persoanele fizice să evite impozitarea prin sisteme transfrontaliere complexe, să raporteze automat aceste sisteme autorităților. (Joi)

Comitetul special pentru taxe. Într-un răspuns la dezvăluirile privind Paradise Papers și la lucrările comisiei parlamentare PANA, deputații europeni vor vota cu privire la înființarea unei comisii speciale care să examineze criminalitatea financiară și evaziunea fiscală. (Joi)

Comisii

Pachetul de legi privind deșeurile. Acordul cu Consiliul de Miniștri privind legislația care stabilește obiective mai ambițioase de reciclare a deșeurilor municipale și deșeurilor de ambalaje și reducerea depozitării va fi supus la vot în cadrul Comisiei pentru mediu. Dosarele fac parte din așa-numitul pachet pentru „economia circulară”. (Marţi)

Dialog monetar cu Mario Draghi. În după-amiaza de luni, Comisia pentru afaceri economice și monetare va discuta despre ultimele evoluții din economia europeană cu Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene.

Vot privind numirea lui Luis de Guindos. Comisia pentru afaceri economice și monetare va organiza un schimb de opinii cu Luis de Guindos, candidat la funcția de vicepreședinte al BCE, luni după-amiază. Un vot privind numirea sa va avea loc marți.

Jurnalul Președintelui. Miercuri, la prânz, președintele Tajani va semna legislația privind geoblocarea cu ministrul bulgar Lilyana Pavlova (zona de presă PHS, etajul 9). La ora 17.00 (ora României), va semna Memorandumul de înțelegere EP-UNWTO (Organizația Mondială a Turismului) împreună cu  Secretarul General al UNWTO, Zurab Pololikashvili, înainte de a vorbi la deschiderea Zilei Parlamentare a Turismului UE-China la ora 17.40 (ora României).

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Agenda Parlamentului European, 25 septembrie – 1 octombrie 2017

Agenda Parlamentului European, 25 septembrie – 1 octombrie 2017

Publicat de Camelia Teodosiu, 25 septembrie 2017, 09:59

Principalele puncte ale agendei Parlamentului European, în săptămâna 25 septembrie – 1 octombrie 2017 sunt următoarele:

Bugetul UE pentru 2018. Comisia pentru Bugete va vota cu privire la 2324 de amendamente depuse la bugetul UE pentru 2018. Deputații europeni urmează să modifice reducerile făcute de Consiliu și să sprijine programele privind cercetarea, educația, combaterea șomajului în rândul tinerilor, IMM-urile și migrația. (Miercuri)

BCE / Draghi. Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, va discuta cu membrii Comisiei pentru afaceri economice și monetare programul care permite BCE să cumpere obligațiuni emise de societăți europene, precum și cele mai recente evoluții economice și monetare din UE. (Luni)

Procuratura Europeană. Înființarea Procuraturii Europene mult așteptate, care va fi responsabilă de investigațiile penale transfrontaliere privind frauda care implică fonduri UE, va fi supusă la vot în cadrul Comisiei pentru libertăți civile. În prezent, 20 de state membre au decis să participe. (Joi)

Scurgeri de informații în fotbal. Comisia specială pentru combaterea spălării banilor, a evaziunii fiscale și a fraudei fiscale (PANA) va interoga reprezentanții FIFA, UEFA și Asociația Agenților Europeni de Fotbal privind transparența pe piața transferurilor, finanțarea cluburilor europene și dreptul la imaginea jucătorilor. Un jurnalist care a participat la Rețeaua europeană de investigații care a dezvăluit „scurgerile de fotbal” va fi, de asemenea, prezent. (Marți)

Brexit. Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice se vor întâlni pentru a discuta despre cele mai recente progrese în negocierile pentru Brexit, înaintea unei rezoluții a Parlamentului European care va fi votată săptămâna următoare la Strasbourg. (Joi)

Garanția pentru tineret. Eficacitatea din punct de vedere al costurilor schemei privind garanția pentru tineret, programul UE care îi ajută pe tineri să-și găsească locuri de muncă prin îmbunătățirea accesului la formare și educație, va fi evaluată de către deputații Comisiei pentru control bugetar. Aceștia solicită o finanțare mai mare pentru a sprijini tinerii care nu mai sunt în sistemul de educație, nu sunt angajați şi nici nu fac parte din vreun program de formare profesională (NEETS). (Luni)

Venitul minim din UE. Propunerea de a introduce un venit minim pe întreg teritoriul Uniunii pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale va fi prezentată de Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale. Proiectul de propunere prevede că astfel de scheme ar trebui să corespundă cu 60% din venitul mediu al țării în cauză. (Joi)

Turism. Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, Parlamentul European organizează o conferință pe tema „O strategie europeană de consolidare a competitivității industriei turismului ca principal motor al creării de locuri de muncă”. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va deschide conferința. Printre participanți se numără vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, comisarii europeni Elżbieta Bieńkowska, Karmenu Vella, Tibor Navracsics, Marianne Thyssen și Mariya Gabriel, precum și reprezentanți ai industriei și ai autorităților naționale și europene. (Miercuri)

Pregătiri pentru sesiunea plenară. Grupurile politice vor fi informate cu privire la situația negocierilor pentru Brexitul și vor pregăti o dezbatere cu negociatorul-șef al Uniunii, Michel Barnier, care se va încheia cu votul unei rezoluții în aceeași săptămână . Aceștia vor discuta, de asemenea, poziția Parlamentului cu privire la relațiile UE-Turcia și își vor pregăti contribuția la summitul european din octombrie și la Conferința de la Bonn privind schimbările climatice (COP23). Grupurile politice vor discuta, de asemenea, poziția Parlamentului privind îngrășămintele, votul final privind înființarea unei procuraturi europene și pregătirea recomandărilor Parlamentului privind combaterea criminalității cibernetice, îmbunătățirea condițiilor din penitenciare și încheierea căsătoriilor dintre copii.

Agenda președintelui. Președintele PE, Antonio Tajani, va participa joi și vineri la Summitul digital al UE de la Tallinn.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Este de asteptat ca redresarea zonei euro sa continue intr-un ritm moderat

Este de asteptat ca redresarea zonei euro sa continue intr-un ritm moderat

Publicat de Andrei Cretoiu, 27 septembrie 2016, 10:30

Este de asteptat ca redresarea zonei euro sa continue intr-un ritm moderat si constant dar mai redus decat se estima in iunie, a afirmat Mario Draghi.

“Conform prognozei din septembrie a Bancii Central Europene se asteapta o crestere anuala reala a Produsului Intern Brut de 1,7 la suta anul acesta si de 1,6 la suta in fiecare din urmatorii 2 ani. Inflatia anuala este estimata la o,2 la suta anul acesta si va creste la 1,2 la suta in 2o17.”

Seful Bancii Central Europene remarca totusi latura pozitiva a situatiei- faptul ca economia zonei euro si-a revenit cu rapiditate in contextul incertitudinilor globale si politice care au urmat referendumului prin care cetatenii britanici au ales sa paraseasca Uniunea Europeana.

Impactul initial s-a consumat in primele zile dupa Brexit cand pietele financiare au reactionat iar pretul actiunilor a scazut dar intre timp cotatiile au revenit. Totusi, consecintele asupra perspectivei economice depind de evolutia si rezultatul negocierilor viitoare.

Indiferent ce fel de relatii vor aparea intre Uniunea Europeana si Marea Britanie este extrem de important ca principiile pietei unice sa fie respectate, a mai spus Mario Draghi.

Presedintele Bancii Central Europene a subliniat inca o data ca libertatea circulatiei fortei de munca, a capitalurilor, bunurilor si serviciilor nu poate fi fragmentata.

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
EuroStiri vineri, 19 iulie 2019, 13:06

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European

Deputații europeni au ales un nou președinte pentru Comisia Europeană: Ursula von der Leyen. Pe ordinea de zi au mai fost președințiile...

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
EuroStiri miercuri, 17 iulie 2019, 09:48

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene

În urma votului secret din 16 iulie, Parlamentul European a ales-o pe Ursula von der Leyen în funcția de Președinte al Comisiei Europene cu 383...

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
EuroStiri miercuri, 3 iulie 2019, 16:54

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European

David-Maria SASSOLI candidatul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, a fost ales azi, 3 iulie 2019, cu o...

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 2 iulie 2019, 16:56

Constituirea oficială a noului Parlament European

Cea de-a noua legislatură a Parlamentului European a fost constituită oficial astăzi la Strasbourg la ora 10.00 de către Președintele în...

Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 28 mai 2019, 14:42

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări

Potrivit rezultatelor provizorii ale Parlamentului European, privind alegerile desfăşurate în perioada 23-26 mai, Partidul Popular European (PPE,...

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări
EuroStiri sâmbătă, 25 mai 2019, 21:09

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională

Duminică, Parlamentul European va fi transformat într-un mare centru de informare în care aproximativ 1300 de jurnaliști vor urma și vor raporta...

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională
EuroStiri joi, 23 mai 2019, 21:04

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze

Platformele social-media și serviciile web, folosite de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a reaminti cetățenilor să-și exprime...

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze
EuroStiri joi, 11 aprilie 2019, 14:09

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Site-ul Europe Elects, care se ocupă cu agregarea de sondaje și analize electorale, relevă trendul ascendent, din ultimele două luni, al celor...

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Banca Centrală Europeană a anunțat ieri că nu modifică dobânzile, coborâte la un minim istoric

Banca Centrală Europeană a anunțat ieri că nu modifică dobânzile, coborâte la un minim istoric

Publicat de Andrei Cretoiu, 3 iunie 2016, 10:30

De asemenea, la facilitatea de creditare marginală rata continuă să fie 0,25%, iar la depozite, dobânda care se aplică rămâne minus 0,40%.

După ședința Consiliului guvernatorilor, președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a anunțat și că luna aceasta vor începe achiziţiile de obligaţiuni corporatiste.

” În data de 8 iunie, vom începe achizițiile în cadrul programului nostru de achiziționare de titluri emise de sectorul corporativ. Mai mult decât atât, începând cu 22 iunie, vom efectua prima operație din noua serie de operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung.”

Președintele Mario Draghi a dat și alte vești bune, cum ar fi cea legată de creșterea cu 0,5% a PIB-ului în zona euro, față de trimestrul anterior, creștere încurajată de cererea internă, dar temperată de exporturile slabe.

Președintele Băncii Centrale Europene a făcut și câteva recomandări:

” În aceasta etapă, atenția ar trebui concentrată pe acțiuni care să mărească productivitatea și să îmbunătățească mediul de afaceri, incluzând furnizarea unei infrastructuri publice adecvate, vitale pentru creșterea investițiilor și stimularea creării de locuri de muncă.”

Şedinţa consiliului guvernatorilor BCE a avut loc joi în Viena

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
EuroStiri vineri, 19 iulie 2019, 13:06

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European

Deputații europeni au ales un nou președinte pentru Comisia Europeană: Ursula von der Leyen. Pe ordinea de zi au mai fost președințiile...

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
EuroStiri miercuri, 17 iulie 2019, 09:48

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene

În urma votului secret din 16 iulie, Parlamentul European a ales-o pe Ursula von der Leyen în funcția de Președinte al Comisiei Europene cu 383...

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
EuroStiri miercuri, 3 iulie 2019, 16:54

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European

David-Maria SASSOLI candidatul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, a fost ales azi, 3 iulie 2019, cu o...

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 2 iulie 2019, 16:56

Constituirea oficială a noului Parlament European

Cea de-a noua legislatură a Parlamentului European a fost constituită oficial astăzi la Strasbourg la ora 10.00 de către Președintele în...

Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 28 mai 2019, 14:42

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări

Potrivit rezultatelor provizorii ale Parlamentului European, privind alegerile desfăşurate în perioada 23-26 mai, Partidul Popular European (PPE,...

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări
EuroStiri sâmbătă, 25 mai 2019, 21:09

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională

Duminică, Parlamentul European va fi transformat într-un mare centru de informare în care aproximativ 1300 de jurnaliști vor urma și vor raporta...

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională
EuroStiri joi, 23 mai 2019, 21:04

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze

Platformele social-media și serviciile web, folosite de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a reaminti cetățenilor să-și exprime...

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze
EuroStiri joi, 11 aprilie 2019, 14:09

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Site-ul Europe Elects, care se ocupă cu agregarea de sondaje și analize electorale, relevă trendul ascendent, din ultimele două luni, al celor...

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Banca Centrală Europeană a redus estimările privind creşterea economică

Banca Centrală Europeană a redus estimările privind creşterea economică

Publicat de Andrei Cretoiu, 4 septembrie 2015, 09:15

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a decis ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la creditare şi la depozit să rămână nemodificate.

Banca Centrală Europeană a redus estimările privind creşterea economică şi rata inflaţiei în zona euro, iar preşedintele Mario Draghi, a avertizat că inflaţia în zona euro ar putea coborî, temporar, în zona negativă, în cursul următoarelor luni.

De asemenea, BCE a decis să lase nemodificată dobânda de bază la nivelul minim record de 0,05%, precizând că şansele ratării ţintei de inflaţie pe termen mediu au crescut ca urmare a scăderii preţului petrolului, încetinirii creşterii economiei chineze şi a altor pieţe emergente, precum şi a aprecierii monedei euro.

Riscurile la adresa perspectivelor de creştere a preţurilor au apărut recent a subliniat Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale:

“Politica monetară este axată pe menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu, iar acest lucru contribuie la susţinerea activităţii economice. Cu toate acestea, în scopul de a culege toate beneficiile de la măsurile noastre de politică monetară, şi alte domenii de politică trebuie să contribuie în mod decisiv.”

Pentru a stimula creşterea economiei zonei euro şi a evita pericolul deflaţiei, BCE a început în luna martie să achiziţioneze lunar obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro. Liderii BCE intenţionează să deruleze acest program până în luna septembrie 2016 sau până când rata anuală a inflaţiei va reveni în apropierea obiectivului ţintă de 2%.

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
EuroStiri vineri, 19 iulie 2019, 13:06

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European

Deputații europeni au ales un nou președinte pentru Comisia Europeană: Ursula von der Leyen. Pe ordinea de zi au mai fost președințiile...

Cele mai importante subiecte din cea de a doua sesiune a Parlamentului European
Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
EuroStiri miercuri, 17 iulie 2019, 09:48

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene

În urma votului secret din 16 iulie, Parlamentul European a ales-o pe Ursula von der Leyen în funcția de Președinte al Comisiei Europene cu 383...

Ursula von der Leyen a fost aleasă de Parlamentul European în funcția de Președinte al Comisiei Europene
David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
EuroStiri miercuri, 3 iulie 2019, 16:54

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European

David-Maria SASSOLI candidatul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, a fost ales azi, 3 iulie 2019, cu o...

David-Maria Sassoli este noul Președinte al Parlamentului European
Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 2 iulie 2019, 16:56

Constituirea oficială a noului Parlament European

Cea de-a noua legislatură a Parlamentului European a fost constituită oficial astăzi la Strasbourg la ora 10.00 de către Președintele în...

Constituirea oficială a noului Parlament European
EuroStiri marți, 28 mai 2019, 14:42

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări

Potrivit rezultatelor provizorii ale Parlamentului European, privind alegerile desfăşurate în perioada 23-26 mai, Partidul Popular European (PPE,...

Rezultate alegeri europene 2019 în diferite ţări
EuroStiri sâmbătă, 25 mai 2019, 21:09

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională

Duminică, Parlamentul European va fi transformat într-un mare centru de informare în care aproximativ 1300 de jurnaliști vor urma și vor raporta...

Parlamentul European va găzdui cel mai mare exercițiu din lume de democrație transnațională
EuroStiri joi, 23 mai 2019, 21:04

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze

Platformele social-media și serviciile web, folosite de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a reaminti cetățenilor să-și exprime...

Alegeri europene: „Giganții web” îi invită pe utilizatori să voteze
EuroStiri joi, 11 aprilie 2019, 14:09

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Site-ul Europe Elects, care se ocupă cu agregarea de sondaje și analize electorale, relevă trendul ascendent, din ultimele două luni, al celor...

Proiecții privind alegerile europarlamentare

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a anunţat ieri un program extins de achiziţionare de active

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene a anunţat ieri un program extins de achiziţionare de active

Publicat de Monica Slavici, 23 ianuarie 2015, 09:15

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, spune că un plan de achiziţie masivă de obligaţiuni guvernamentale este necesar pentru a revigora economiile din zona euro.

El a afirmat că politica de relaxare cantitativă, care implică tipărirea de bani, este necesară pentru a evita intrarea ţărilor zonei euro, într-o spirală a deflaţiei prin încurajarea cheltuielilor consumatorilor şi companiilor.
Miliarde de euro vor fi cheltuite lunar pentru a cumpăra obligaţiuni de stat, timp de cel puţin 19 luni, potrivit lui Mario Draghi:
Decizia de politică monetară de astăzi, pe achiziții de active suplimentare a fost luată pentru a contracara două evoluții nefavorabile. În primul rând, dinamica inflației a continuat să fie mai slabă decât se aștepta. În timp ce scăderea bruscă a prețurilor la petrol în ultimele luni rămâne factorul dominant de conducere inflația globală actuală, potențialul pentru efectele secundare asupra salariilor și de stabilire a prețurilor a crescut.

Achiziţiile lunare cumulate se vor ridica la 60 de miliarde EUR. Se intenţionează efectuarea acestora cel puţin până în luna septembrie 2016
După anunţarea detaliilor planului, bursele europene au crescut, iar euro s-a depreciat.
Analiştii afirmă că noile măsuri ale Băncii Centrale Europene vor avea un efect pozitiv pentru programul de împrumut al României pe pieţele internaţionale.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc