Ascultă Radio România Regional Live

medalii de aur

First Military Running Challenge 2023. Militarii români au venit cu medalii în țară

First Military Running Challenge 2023. Militarii români au venit cu medalii în țară

Publicat de Gabriel Stan, 24 aprilie 2023, 14:56 / actualizat: 24 aprilie 2023, 22:37

România a fost reprezentată peste hotare la concursul militar de maraton şi ultramaraton ‘1st Military Running Challenge 2023’.

Acesta a avut loc în Portugalia, iar echipa României a participat în perioada 13-17 aprilie. Premiile obţinute de ai noştri au fost locul întâi şi doi la maratonul individual, locul întâi la echipe masculin şi Trofeul fairplay.

Gabriel Stan a stat de vorbă cu şeful delegaţiei, dar şi cu doi dintre militarii participanţi la concurs din echipa României despre cât de dură a fost competiția, condițiile avute, dar și despre medaliile obținute.

Laurenţiu Toma: Sunt colonel Toma Laurenţiu, şef birou în cadrul Serviciului educaţie fizică militară din Statul Major al Apărării.

Anul trecut a fost un proiect-pilot, la care au participat doar două ţări, Portugalia şi Franţa, şi se doreşte continuarea acestui proiect, anul acesta fiind prima etapă.

Am primit invitaţia de participare din partea delegaţiei Armatei Portugheze la Consiliul Internaţional al Sportului Militar şi în perioada 13 – 17 aprilie am participat cu delegaţia Armatei României la concursul de maraton şi ultramaraton ‘1st Military Running Challenge 2023’, în Portugalia, competiţie organizată sub egida Consiliului Internaţional al Sportului Militar.

În fiecare an se organizează campionate mondiale militare, competiţii de nivel mondial sau regional. Chiar anul acesta Armata României a participat la Campionatul Mondial Militar din Suedia. Din păcate nu s-au obţinut rezultate notabile, sportivii nordici fiind foarte buni în acest domeniu.

Gabriel Stan (reporter): Aţi avut rezultate foarte bune la această competiţie sportivă. Oare va fi o presiune în plus pentru competiţia următoare?

Laurenţiu Toma: A fost o competiţie foarte dificilă, pe distanţe lungi, 42 km la maraton şi 100 km la ultramaraton, la feminin şi masculin.

Sportivii noştri au reuşit rezultate notabile. Avem locul unu şi doi la individual masculin şi locul întâi pe echipe. Traseul a fost foarte dificil. Detalii tehnice privind traseul vă pot da sportivii noştri care au luat la pas întregul traseu.

Gabriel Stan (reporter): Ştiţi cumva anul viitor dacă va fi tot în Portugalia?

Laurenţiu Toma: Doresc să permanentizeze această competiţie şi ne-au promis că vom fi din nou invitaţi şi anul viitor, mai ales din postura de câştigători la concursul masculin. Premiile au fost onorifice, cupe, medalii, diplome. Armata României a primit şi Premiul fairplay, oferit din partea organizatorilor.

Leonard Albert Mitrică: Mă numesc Mitrică Leonard Albert, am gradul de locotenent şi sunt încadrat la unitatea din Braşov. S-a numit Military Running Challenge, a fost la prima ediţie organizată de către Armata Portugheză.

A fost vorba despre competiţia la care au luat parte cinci ţări şi 50 de concurenţi. Competiţia a fost destul de grea, deoarece condiţiile meteo au fost foarte diferite de cele de la noi din ţară. A fost foarte cald, mi-a îngreunat efortul foarte mult.

Gabriel Stan (reporter): Aţi întâmpinat ceva probleme?

Leonard Albert Mitrică: Câteva probleme minore legate de marcarea traseului, dar s-au rezolvat rapid, deoarece am avut traseul şi pe chat, şi atunci ne-am orientat mult mai uşor. Per total a fost foarte bine organizat.

Gabriel Stan (reporter): Cât timp v-aţi pregătit pentru acest concurs?

Leonard Albert Mitrică: Fiind legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, îmi desfăşor activitatea în cadrul Secţiei de alergare montană, iar noi ne pregătim constant pentru competiţiile de alergare montană atât naţionale cât şi internaţionale.

Eu, unul, personal fac parte şi din lotul naţional al Federaţiei Române de Atletism, reprezentând România la Campionatul Mondial. Am obţinut locul doi la individual, iar cu echipa am obţinut locul întâi, deoarece şi plutonierul major Bogdan Damian a terminat cursa pe locul întâi, iar atunci s-a acumulat punctajul şi împreună am obţinut locul întâi la echipe.

Laura Diana Popescu: Sunt caporal Popescu Laura Diana, sunt din Cluj-Napoca, la clubul CSM Cluj şi CSU Reşiţa, am dublă legitimare, şi am participat la concursul din Portugalia la cursa de 45 km.

Gabriel Stan (reporter): Cum s-a desfăşurat competiţia? Cum aţi resimţit-o?

Laura Diana Popescu: A fost o cursă…, de fapt cea mai dificilă cursă pentru mine, pentru că a fost o căldură foarte mare. Pot să spun că ne-a ars soarele, cel puţin pielea noastră e toată roşie şi traseul foarte greu, urcări şi coborâri pe care nu le-am întâlnit până acum.

Am mai participat la curse de alergare montană, dar ca în Portugalia n-am mai întâlnit. A fost o cursă dificilă, dar sunt fericită că am putut să trec peste toate greutăţile din cursă şi am terminat cursa sănătoasă şi fără accidentări. La fel şi colegele mele.

Gabriel Stan (reporter): Ce premii mai aveţi câştigate, atât ca militar, cât şi ca civil?

Laura Diana Popescu: Ca militar, am cu lotul României, cu echipa de fete în Serbia, avem locul trei, locul doi în anii trecuţi. Sunt campioană naţională la Campionatul Naţional de 6 ore.

Am trei medalii la campionatele mondiale ca junioară şi ca senioară, tot pe alergare montană. La cursa de maraton mai am medalie.

Gabriel Stan (reporter): Care este programul următor?

Laura Diana Popescu: Urmează Campionatul Balcanic de Semaraton Militar, din 5-8 mai, tot cu lotul României militar o să mergem.

Sperăm să câştigăm de data asta, că este pe plat. Şi următoarea cursă civilă este Campionatul Naţional de 6 ore, unde sper să fac un record naţional şi să câştig cursa, să iau loc întâi.

 

Baza aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 23:00

Baza aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Baza aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată în cadrul unui proiect estimat la circa 90 de milioane...

Baza aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată
Grupul de luptă NATO din România are un nou comandant
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 22:57

Grupul de luptă NATO din România are un nou comandant

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Grupul de luptă NATO găzduit de România are din această săptămână un nou comandant. Colonelul Thierry...

Grupul de luptă NATO din România are un nou comandant
Întâlnirea Ministrului Apărării Naționale cu noul ambasador în România al Austriei
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 22:52

Întâlnirea Ministrului Apărării Naționale cu noul ambasador în România al Austriei

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, miercuri, la București, cu noul ambasador al...

Întâlnirea Ministrului Apărării Naționale cu noul ambasador în România al Austriei
Modificări ale implicării României în cadrul EUFOR Althea
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 22:49

Modificări ale implicării României în cadrul EUFOR Althea

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Generalul-maior Florin Barbu este noul comandant al Forței Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina. El a...

Modificări ale implicării României în cadrul EUFOR Althea
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 22:43

Deplasări de tehnică militară pe teritoriul țării

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ministerul Apărării Naționale anunță pentru perioada următoare deplasări de tehnică militară pe...

Deplasări de tehnică militară pe teritoriul țării
Actualitatea militara marți, 28 ianuarie 2025, 22:39

Petre Otu: Trebuie să fim atenți la lecţiile pe care ni le oferă istoria

Andra Barbul: Domnule profesor și istoric Petre Otu, bine v-am găsit la „Interviul săptămânii”. Petre Otu: Vă mulțumesc tare mult...

Petre Otu: Trebuie să fim atenți la lecţiile pe care ni le oferă istoria
Actualitatea militara luni, 20 ianuarie 2025, 17:42

Valentin Tănase: În epoca inteligenței artificiale se pot face foarte multe lucruri, dar dacă nu se pune suflet, atunci nu are viață

Valentin Tănase: Figura lui m-a preocupat încă, sigur, din copilărie. Am încercat să îl desenez atunci, cu posibilitățile mele de atunci,...

Valentin Tănase: În epoca inteligenței artificiale se pot face foarte multe lucruri, dar dacă nu se pune suflet, atunci nu are viață
Actualitatea militara luni, 20 ianuarie 2025, 17:28

Misiuni internaționale

Teodora Mazere (realizator rubrică): Deschidem ediția de astăzi cu vești din Republica Centrafricană, unde prezența României este una activă,...

Misiuni internaționale

Halterofilul Dumitru Captari a cucerit la Split două medalii de aur și una de argint

Halterofilul Dumitru Captari a cucerit la Split două medalii de aur și una de argint

Publicat de Mihaela Costache, 6 aprilie 2017, 10:30

Ieri la Campionatele Europene de haltere, competiție care se desfășoară la Split în Croația, românul Dumitru Captari a cucerit două medalii de aur și una de argint la categoria 77 kg, iar Răzvan Martin a câștigat o medalie de argint și două de bronz.

Captari a concurat în Grupa B și a obținut argintul la stilul smuls, cu 160 de kg.Pe primul loc la această proba s-a clasat albanezul Daniel Godelli, cu 161 de kg.

Dumitru Captari s-a impus la stilul aruncat, cu 200 de kg, probă la care Răzvan Martin a cucerit medalia de bronz, cu 190 de kg, după ce a ratat ultima încercare, la 194 kg.
La total, Captari a ocupat primul loc, cu 360 kg, fiind urmat de Răzvan Martin, cu 348 kg și de albanezul Erkand Qerimaj, cu 348 kg (albanezul a avut o greutate corporală mai mare, 76,85 kg, față de 76,75 kg — Martin).

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”
Știri sâmbătă, 25 mai 2024, 10:35

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”

În data de 24 mai, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, s-a întrunit Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință...

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”
FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!
Știri marți, 10 octombrie 2023, 10:44

FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!

  Bun găsit tuturor iubitorilor de cultură! Astăzi, în mod excepțional, vă invit la o lansare de carte de poezie, semnată de o prietenă...

FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!
Poster Crizantema de Aur 2020.1100.1 (foto by Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte)
Știri miercuri, 21 octombrie 2020, 17:09

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, 2020!

Vă facem cunoscut că, în perioada 23-24 octombrie 2020, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a...

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, 2020!
Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Știri marți, 25 august 2020, 14:58

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!

Andreea Lichi este o tânără de 20 ani, pentru care viața înseamnă numeroase provocări și încercări. De 6 ani, din cauza unui accident...

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Știri marți, 25 august 2020, 14:30

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!

Comunicat de Presă Festivalul Hermannstadt Fest! Festivalul Internaţional „HERMANNSTADTFEST”! Ediţia a VIII-a – 2-4 septembrie...

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Știri miercuri, 19 august 2020, 08:40

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!

Comunicat de Presă Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR! Acum 20 de ani, doi compozitori AUREL MANOLACHE și DUMITRU...

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
Știri miercuri, 29 aprilie 2020, 13:56

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!

COMUNICAT DE PRESĂ   Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
Știri vineri, 20 martie 2020, 09:43

RADIO ROMÂNIA REGIONAL – E momentul să fim uniți – „Toți pentru unul si unul pentru toți”! Doamne ajută!

Toate posturile Radio România și toate posturile publice de radio din Europa, difuzează, astăzi, simultan, la ora 9.45, piesa „You’ll...

RADIO ROMÂNIA REGIONAL – E momentul să fim uniți – „Toți pentru unul si unul pentru toți”! Doamne ajută!

Cătălina Ponor – medalii de aur la Baku

Cătălina Ponor – medalii de aur la Baku

Publicat de Mihaela Costache, 20 martie 2017, 08:00

Cătălina Ponor a obținut medalii de aur la barnă și la sol la Cupa Mondială de la Baku
Ponor a fost singură din cei șapte sportivi români prezenți la start, care a reușit să treacă de faza calificărilor.

România a participat cu șapte gimnaști la concursul de la Baku, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan, la feminin, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong, Alexandru Andrei Ursache, Vlad Cotuna și Ioan Laurențiu Nistor, la masculin.

La Cupa Mondială de la Baku se află în competiție 120 de gimnaști.
Cupa reprezintă un test important înaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, programate între 19.

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”
Știri sâmbătă, 25 mai 2024, 10:35

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”

În data de 24 mai, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, s-a întrunit Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință...

Academia Oamenilor de Știință din România – o nouă epocă de dezvoltare, un nou angajament pentru știință și pentru „România Cunoașterii”
FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!
Știri marți, 10 octombrie 2023, 10:44

FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!

  Bun găsit tuturor iubitorilor de cultură! Astăzi, în mod excepțional, vă invit la o lansare de carte de poezie, semnată de o prietenă...

FERESTRE SPRE LUMINĂ – Lansare volum de poezii – ADELINA CONSTANTIN!
Poster Crizantema de Aur 2020.1100.1 (foto by Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte)
Știri miercuri, 21 octombrie 2020, 17:09

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, 2020!

Vă facem cunoscut că, în perioada 23-24 octombrie 2020, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a...

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, 2020!
Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Știri marți, 25 august 2020, 14:58

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!

Andreea Lichi este o tânără de 20 ani, pentru care viața înseamnă numeroase provocări și încercări. De 6 ani, din cauza unui accident...

Lansare de carte Andreea Lichi – un gest de omenie pentru un suflet frumos!
Știri marți, 25 august 2020, 14:30

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!

Comunicat de Presă Festivalul Hermannstadt Fest! Festivalul Internaţional „HERMANNSTADTFEST”! Ediţia a VIII-a – 2-4 septembrie...

Comunicat de Presă – Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2020!
Știri miercuri, 19 august 2020, 08:40

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!

Comunicat de Presă Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR! Acum 20 de ani, doi compozitori AUREL MANOLACHE și DUMITRU...

Update la Festivalul Național de Creație și Interpretare MAMAIA COPIILOR – Ediție specială 2020 – Creație on-line!
Știri miercuri, 29 aprilie 2020, 13:56

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!

COMUNICAT DE PRESĂ   Ref.: Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale...

Preselecții, în perioada 20 mai – 20 iunie 2020, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 53-a, Târgoviște!
Știri vineri, 20 martie 2020, 09:43

RADIO ROMÂNIA REGIONAL – E momentul să fim uniți – „Toți pentru unul si unul pentru toți”! Doamne ajută!

Toate posturile Radio România și toate posturile publice de radio din Europa, difuzează, astăzi, simultan, la ora 9.45, piesa „You’ll...

RADIO ROMÂNIA REGIONAL – E momentul să fim uniți – „Toți pentru unul si unul pentru toți”! Doamne ajută!

Locul I pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică

Locul I pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică

Publicat de Mihaela Costache, 23 septembrie 2015, 07:10 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:35

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit trei medalii de aur şi una de bronz la a IX-a ediţie a competiţiei, desfăşurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia).

Astfel, echipa României a ocupat şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni.

Elevii medaliaţi sunt din Bucureşti si Craiova.

Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

România, pe primul loc la Campionatele balcanice

România, pe primul loc la Campionatele balcanice

Publicat de Mihaela Costache, 3 august 2015, 09:40 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36

La ediția 74 a Campionatelor balcanice pentru seniori, desfășurate sâmbătă și duminică la Pitești, România a cucerit 5 medalii de aur, 10 de argint și 11 de bronz, clasându-se pe primul loc în tradiționalul clasament general pe națiuni, cu 267 puncte, urmată de Turcia – 205 puncte și Grecia – 163,5 puncte.

Reprezentanții țării noastre au câștigat ambele ierarhii, atât la feminin (pentru a 36-a oară, din cele 58 de ediții în care au avut loc concursuri în probele feminine), cât și la masculin (a 19-a oară).

În clasamentul feminin, România a totalizat 138 puncte, Grecia fiind pe locul secund, cu 89,5 puncte, iar Turcia, pe 3, cu 86 puncte, în timp ce la masculin, reprezentanții țării noastre au adunat 129 puncte, iar Turcia — 119 puncte, a treia fiind Croația, cu 84 puncte.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

Trei medalii de aur pentru atleții din vest în a doua zi a Campionatului Naţional de atletism

Trei medalii de aur pentru atleții din vest în a doua zi a Campionatului Naţional de atletism

Publicat de Mihaela Costache, 27 iulie 2015, 09:40 / actualizat: 16 decembrie 2024, 20:36

Sportivii din zona noastră au cucerit trei medalii de aur şi una de argint, ieri, în ultima zi a etapei finale la Campionatele Naţionale de Atletism. 

Arădeanul Andrei Gag s-a impus în proba masculină de greutate, cu o aruncare de 20,49 metri. Andrei Răzvan Deliu, SCM Deva, a câştigat proba masculină de prăjină, cu o săritură de 5 metri. Tot pe primul loc s-a clasat echipa masculină de ştafetă 4×400 metri de la CSM Timişoara, în componenţa Iosif Grunwald, Marcus Drăghici, Alberto Gheorghescu şi Andrei Drăgan.

Deveanca Florentina Marincu a terminat pe locul secund în proba de lungime cu 6.63 metri, fiind depăşită de Alina Rotaru.

Pe învingătorul probei masculine de aruncare a greutății, l-ați putut asculta ieri, la emisiunea Arena Radio. Arădeanul a vorbit despre programul său încărcat de antrenamente, în următorul reportaj, semnat Viorel Jurcuț:

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 4 noiembrie 2024, 12:58

Misiuni Internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de instruire...

Misiuni Internaționale
Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Actualitate marți, 8 octombrie 2024, 15:44

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare

Adrian Gîtman (realizator rubrică): În instituțiile militare de învățământ superior au avut loc luni festivități de deschidere a noului an...

Deschiderea anului universitar în instituțiile militare
Misiuni internaționale
Actualitate luni, 12 august 2024, 16:22

Misiuni internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaționale
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

România a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava

România a câştigat şase medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică organizată la Suceava

Publicat de Stefania Grigore, 11 august 2014, 08:25

Fiind urmată de Iran cu patru medalii de aur, Singapore cu două medalii şi Serbia şi India cu câte o medalie.
Denis Turcu a obţinut cel mai bun punctaj, el fiind, de altfel, câştigătorul absolut al olimpiadei internaţionale, obținând şi premiul special la proba observaţională.

De asemenea, Tudor Costel Creţu a obţinut medalia de aur şi premiul special la proba teoretică, în timp ce Iustina Crăciun, medaliată cu aur, a fost premiată şi pentru sprijinirea organizării olimpiadei din partea elevilor.

Din cele două loturi olimpice române, formate din câte cinci concurenţi, au mai câştigat medalii de aur Paul Andrei Drăghiş, Andrei Cuceu şi Andrei Răduc.
În competiţia pe echipe, Canada s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de Brazilia, Thailanda şi Lituania.

Peste două sute de elevi din 37 de ţări au participat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică de la Suceava, concurs de mare amploare găzduit, pentru prima dată de ţara noastră.

Maraton de inspirație istorică la Timișoara pentru a marca sosirea lui Eugeniu de Savoya în cetate
Social sâmbătă, 23 septembrie 2017, 21:00

Maraton de inspirație istorică la Timișoara pentru a marca sosirea lui Eugeniu de Savoya în cetate

Timișoara va marca, anul acesta, momentul eliberării de sub dominație otomană printr-un eveniment de alergare cu rezonanță istorică....

Maraton de inspirație istorică la Timișoara pentru a marca sosirea lui Eugeniu de Savoya în cetate
Racolarea din presă a ofițerilor sub acoperire ar putea fi interzisă
Social vineri, 22 septembrie 2017, 14:43

Racolarea din presă a ofițerilor sub acoperire ar putea fi interzisă

Este amendamentul pe care îl va propune senatorul Cristian Chirteș, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, pentru a fi introdus în...

Racolarea din presă a ofițerilor sub acoperire ar putea fi interzisă
Oameni & Fapte – 14 septembrie
Social joi, 14 septembrie 2017, 11:30

Oameni & Fapte – 14 septembrie

– Este cea de-a 257-a zi a lui 2017. Au mai rămas 108 zile până la sfârşitul anului. Soarele va răsări la ora 6:58 şi va apune la ora...

Oameni & Fapte – 14 septembrie
Radio Reșița și Ecomart te pregătesc de școală!
Social luni, 11 septembrie 2017, 18:10

Radio Reșița și Ecomart te pregătesc de școală!

Scapă de cheltuiala cu ghiozdanul și rechizitele pentru noul an școlar, dacă rămâi pe frecvențele noastre: 105.6 FM, 91,9 FM și 92,8 FM în...

Radio Reșița și Ecomart te pregătesc de școală!
Social sâmbătă, 9 septembrie 2017, 21:10

Masacrul de la Treznea, o pată neagră în istoria umanităţii

În localitatea Treznea din judeţul Sălaj au loc sâmbătă, 9 septembrie,  ceremonii de comemorare a martirilor masacrului comis la 9 septembrie...

Masacrul de la Treznea, o pată neagră în istoria umanităţii
Social sâmbătă, 9 septembrie 2017, 20:00

Mexic: Bilanţul seismului, cel mai devastator din ultimul secol, a ajuns la 61 de morţi. Astăzi a fost declarată zi de doliu naţional

Angajaţi ai serviciilor de urgenţe, militari şi poliţişti încercau cu disperare, vineri seară, să găsească supravieţuitori ai seismului...

Mexic: Bilanţul seismului, cel mai devastator din ultimul secol, a ajuns la 61 de morţi. Astăzi a fost declarată zi de doliu naţional
Social joi, 7 septembrie 2017, 20:00

Cum creştem un copil încrezător, sigur pe el şi fericit

Cum creştem un copil încrezător, sigur pe el şi fericit se numeşte conferinţa de parenting care are loc joi, 7 septembrie, începând cu oar...

Cum creştem un copil încrezător, sigur pe el şi fericit
Social miercuri, 6 septembrie 2017, 19:43

Aproape 30.000 de lei şi şase tone de legume şi fructe confiscate în Brașov

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Poliției Municipiului Brașov au aplicat astăzi 17...

Aproape 30.000 de lei şi şase tone de legume şi fructe confiscate în Brașov