Piese celebre din filme premiate vor putea fi ascultate joi, la Filarmonica Braşov, într-un concert al cărui solistă va fi Paula Seling.
„După ce, recent, a adus în Braşov un concert în care orchestra simfonică a cântat alături de personalităţi din lumea rock-ului românesc, pentru joia aceasta, Filarmonica Braşov propune un concert simfonic extraordinar cu muzică de film. Solista serii va fi Paula Seling, iar orchestra Filarmonicii Braşov va fi dirijată de maestrul Andrei Tudor, care este cunoscut atât ca dirijor, cât şi în calitate de compozitor şi care a colaborat cu nume mari precum Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, Goran Bregovici, Andra, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Cristi Minculescu, Smiley, Ally Brooke, Berti Barbera şi mulţi alţii”, se arată într-un comunicat al Filarmonicii Braşov.
În program figurează piese precum „Love story”, „Moon river”, „I won’t light a candle”, „Princess Leia’s theme”, „Throne room & end title”, „I will always love you”, „My heart will go on”.
Orchestra va interpreta şi piesa „On Golden Pond”, din filmul cu acelaşi nume, iar solistul la pian pentru această piesă va fi Ioan-Dragoş Dimitriu.
Concertul se va desfăşura cu maximum 30% din locurile din sală ocupate, accesul fiind permis numai persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală. Biletele se găsesc la casieria Filarmonicii Braşov sau online, pe www.bilet.ro.
Începe „Dance Sea-mphony 2021”. Evenimentul presupune susţinerea a 18 spectacole coregrafice de către 12 solişti şi 12 membri ai ansamblului, zilnic în perioada 12 – 29 august 2021, între orele 20:00 – 21:00, în zona grupului statuar „Pescarii” de pe faleza Cazino Constanţa.
Coregrafiile vor aborda genuri de muzică diverse: clasică, dar şi şlagăre, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească, muzică latino etc.), iar dansatorii vor încânta publicul cu dans modern, contemporan, neoclasic, vals, tango, flamenco, dansuri tradiţionale româneşti stilizate, dansuri greceşti, spaniole etc.
Repertoriul muzical al celor 18 spectacole va fi variat, accesibil pentru publicul larg şi va cuprinde melodii cunoscute din diferite stiluri muzicale.
Coloana sonoră a spectacolelor coregrafice va include piesele muzicale:
The Second Waltz (Dmitri Shostakovich),
La Paloma (Andre Rieu),
My Way (Frank Sinatra),
Panaderos de la tertulia (Francisco de Goya),
Gramofon (Eugen Doga),
Tango (Enrico Macias),
And the Waltz Goes On (Anthony Hopkins),
Bolero (Maurice Ravel),
Conquest of Paradise (Vangelis),
La gitanilla (Julio Preciado),
Grande Valse Viennoise (Frederic Chopin),
The Lonely Shepherd (James Last),
Da, te iubesc (Mădălina Manole),
Pe ape (Iris),
Ballade pour Adeline (Richard Clayderman),
Gingaşa şi tandra mea fiară (Eugen Doga),
Libertango (Astor Piazzolla),
Tango (Flamenco Armi),
Gold und Silber (Franz Lehar),
Valurile Dunării (Iosif Ivanovici),
Mă întorc la tine, mare albastră (Daniel Iordăchioaie),
Frumoasa mea (Marcel Pavel),
Iubirea înfloreşte primavara (Fuego),
De-ar fi să vii (Mihaela Runceanu),
Fericirea are chipul tău (Mihaela Runceanu),
Ochii tai (Holograf),
Eu te voi iubi (Adrian Daminescu),
Hai acasă (Gil Dobrică),
Ce are ea (Delia),
La del manojo de rosas (Pablo Sorozabal),
Ana (Vama Veche),
Fandango de Doña Francisquita (Amadeu Vives),
Cerul (Proconsul),
Mi-e dor de tine (Malina Olinescu),
Căsuţa noastră (Gică Petrescu),
Unde dragoste nu e nimic nu e (Gheorghe Gheorghiu),
Drumurile noastre (Dan Spătaru),
Hai vino iar in gara noastră mică (Gabriel Dorobanţu),
Din toata inima (Voltaj),
Vara nu dorm (Connect-R),
Dance me to the end of love (Leonard Cohen),
Por una Cabeza (Carlos Gardel),
Take the lead tango (Soundtrack),
Last of the Mohicans (Soundtrack),
Historia de un amor (Julio Iglesias),
Tango to Evora (Soundtrack),
Gladiatorul – Now we are free (Soundtrack),
Game of thrones (Soundtrack),
Una noche mas (Argentin tango),
I’m yours (Jason Mraz),
Pearl Harbor (Soundtrack),
Schindler’s list (Soundtrack),
You raise me up (Josh Groban),
Pearl Harbour (Tennessee),
What a wonderful world (Luis Armstrong),
Nothing else matters (Metallica),
Stand by me (Ben King),
Zorba Grecul,
Opa-opa (muzică armânească),
Bunica bate toba (Zdob şi Zdup),
Dj Vasile (Zdob şi Zdup),
Basul şi cu toba mare (Viţa de vie).
Accesul spectatorilor la concerte va fi gratuit Organizatorii vor lua toate măsurile stabilite de legislaţie pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
Prima seară a Festivalului Internațional ”Cerbul de Aur” a fost deschisă de Zoli Toth, care a pregătit un moment inedit alături de ansamblul de percuţie Cantus Mundi.
Sunete din diferite zone ale ţării, emise de obiecte transformate în „instrumente” neconvenţionale au compis show-ul special creat pentru Cerbul de Aur şi au adus întreaga Românie şi valorile sale autentice pe scena de la Braşov.
”Cerbul de aur” a reunit, în premieră, trei artişti tineri: Laura Bretan, Ester Peony şi Olivier Kaye. Aceștia au cântat împreună pe scena de la Brașov într-un moment unic, aplaudat îdelung de către spectatori.
Recitalul serii a fost susţinut de Ştefan Bănică Jr., alături de Rock’n roll band, grupul vocal The 50’s şi doi invitaţi surpriză – Cabron şi Pasha Man.
Alegerea melodiilor
Syuzanna Melqonyan, din Armenia şi Sara De Blue, din Austria, au ales melodii din repertoriul Deliei. Syuzanna a cântat „Pe aripi de vânt”, iar Sara De Blue, „Ce are ea”.
Artista austriacă a îndrăgit melodia de cum i-a înţeles mesajul.
„Iniţial, m-a atras aranjamentul muzical, iar apoi versurile şi modul în care am rezonat cu ele. Consider că Delia este foarte talentată”, a declarat Sara.
Ca să se pregătească, ea a apelat la ajutorul unei prietene din România.
Tamara, din Georgia, s-a regăsit în melodia „De la capăt”, a trupei Voltaj.
„Prima dată am remarcat linia melodică, pentru că este foarte frumoasă şi uşor de memorat. Apoi, când am văzut videoclipul şi am tradus versurile, am realizat că are un mesaj care seamănă cu situaţia din Georgia, unde mulţi oameni pleacă la muncă în străinătate şi îşi lasă copiii acasă. A fost o alegere frumoasă, dar şi dificilă”, a spus Tamara.
Artista din Georgia spune că i-a fost greu să înveţe limba română, aşa că a ascultat piesa non-stop.
Pentru concurenţii din România şi Republica Moldova limba nu a fost un obstacol, au ales melodiile pe care le îndrăgesc, dar în variante proprii de interpretare. Au avut însă emoţii în prima seară de concurs, pentru că se aşteaptă ca juriul să fie exigent.
Sursa Foto: Razvan-Petre
„Cred că pentru juriu contează mult ceea ce transmiţi. Cu siguranţă, punctajul se va baza pe tehnică, pronunţie, dar şi pe mesaj.M-am gândit la două melodii: ”Cât de frumoasă eşti” şi ”Dragostea rămâne”. Am zis să o aleg pe cea la care nu se aşteaptă nimeni. Melodia Andrei este însă schimbată, cu ajutorul lui Andrei Tudor, care este extraordinar”, a declarat Florin Răduță.
Anna Odobescu, din Republica Moldova, a cântat melodia „Un actor grăbit”.
”Este una dintre piesele mele favorite. O melodie frumoasă, la fel de cunoscută în România şi în Republica Moldova”, spune artista.
Ceilalţi şase concurenţi, Alfie Arcuri (Australia), Cynthia Verazie (Cipru), Veronica Liberati (Italia), Eliza G (Italia), Ralfs Eilands (Letonia), Renate (România), au interpretat câte o melodie din repertoriul propriu.
În seara aceasta, melodia românească va fi interpetată de:
Alfie Arcuri (Australia), cu piesa „Acasă” – Smiley.
Cynthia Verazie (Cipru), cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai.
Veronica Liberati (Italia), cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana.
Eliza G (Italia), cu piesa „Creioane colorate” – Feli.
Ralfs Eilands (Letonia), cu piesa „Apa” – Loredana.
Renate (România), cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea.
În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant.
„Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, declară celebrul artist. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rock’n roll band şi grupul vocal The 50’s şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!”, încheie Ştefan.
A doua zi, pe 23 august, este rândul Irinei Rimes să urce pe scena din Piaţa Sfatului! Singurul artist român care a lansat un proiect special – prima trilogie muzicală „Iubiri secrete”, Irina mărturiseşte că a visat de mică să cânte la Cerbul de Aur.
„Să cânt în concurs. Dar uite că viaţa a aranjat şi mai frumos, să vin în recital. Mulţumim pentru invitaţie. Promitem să facem un show de muzică original, inspirat şi interesant”, spune tânăra artistă.
Cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare și-au ales piesele din repertoriul românesc pe care le vor cânta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur”.
Vor fi abordări inedite, Tamara, Ralfs Eilans, Veronica Liberati, Florin Răduță, Anna Odobescu, Alfie Arcuri, Renate, Cynthia Verazie, Eliza G, Syuzanna Melqonyan, Monika Marija și Sara de Blue încercând să impresioneze juriul cu o piesă din repertoriul propriu, dar și cu cea din repertoriul românesc, pregătită special pentru concursul din Piața Sfatului.
Anul acesta, intepreţi din zece țări vor sărbători muzica românească pe acordurile pieselor interpretate de Smiley, Voltaj, Delia, Loredana, Andra, Laura Stoica, Doina Badea, MIHAI, Feli și Mihail.
Conform tragerii la sorţi, în prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenţi:
Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)
Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)
Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)
Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)
Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)
Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)
Ȋn cea de-a doua seară, melodia ȋn limba română va fi interpretată de:
Alfie Arcuri – Australia (cu piesa „Acasă” – Smiley)
Cynthia Verazie – Cipru (cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai)
Veronica Liberati – Italia (cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana)
Eliza G – Italia (cu piesa „Creioane colorate” – Feli)
Ralfs Eilands – Letonia (cu piesa „Apa” – Loredana)
Renate – România (cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea)
Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică! Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.
Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.
Anul acesta, concurenţii au şansa de a câştiga Marele Trofeu al Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”, cele trei premii de pe podium și unul dintre premiile speciale, în valoare totală de peste 55 de mii de euro.
A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.
Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
Cei care doresc să urmărească spectacolele live îşi pot cumpăra acum bilete şi din Piaţa Sfatului, de la punctul de vânzare deschis la Muzeul Judeţean de Istorie din Braşov.
Casa de bilete va funcţiona în intervalul orar 10:00-18:00, în perioada 19-21 august 2019, iar în zilele festivalului, 22-25 august, în intervalul orar 12:00-20:00.
Reamintim că pentru cele patru zile ale Festivalului organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei.
Acestea sunt disponibile pe site-ul Eventim.ro, UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV.
De asemenea, biletele pot fi achiziţionate şi de la casele de bilete Eventim din Cluj – în cadrul Iulius Mall – şi din Bucureşti – în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi cumpărate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (în format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.
Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21:00.
Publicat de Andra Radu,
4 aprilie 2019, 10:39 / actualizat: 4 aprilie 2019, 13:30
”Mamma Mia”, ”Waterloo”, ”Fernando”, ”Dancing Queen”, ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”, ”Super Trouper”, ”Take A Chance On Me” şi ”The Winner Takes It All” vă sună cunoscut?! Normal că da, doar este vorba despre ABBA.
În urmă cu an an, ABBA a stârnit un val de emoţie. Trupa a anunțat că, după o pauză de 35 de ani, intenţionează să lanseze două melodii noi. Cântecele urmează să fie interpretate de avatarurile digitale ale membrilor formaţiei.
Sursa foto: www.commons.wikimedia.org
Membrii trupei s-au reunit într-un studio de înregistrări și erau gata de o reuniune.
Însă admiratorii legendarei trupe ABBA mai au de așteptat câteva luni până când vor putea să asculte o nouă melodie a formaţiei, a precizat miercuri un membru al trupei, potrivit DPA.
”Lucrăm încă la avatarurile ABBA, care sunt copii digitale ale persoanelor noastre. Este un sentiment ciudat, dar foarte distractiv”, a declarat Bjorn Ulvaeus pentru tabloidul danez Ekstra Bladet.
Bjorn Ulvaeus şi-a exprimat speranţa că materialul discografic va putea fi lansat în septembrie sau octombrie.
”I Still Have Faith In You” este prima melodie care trebuia să fie lansată în decembrie anul trecut.
Sursa foto: www.commons.wikimedia.org
ABBA a obţinut succesul pe plan internaţional în 1974, când a câştigat Eurovision cu melodia ”Waterloo’‘. Ultimul concert al trupei în formulă completă a avut loc în 1982. La acea dată, membrii trupei au anunţat că vor lua o pauză în carieră. Anni-Frid Reuss (care purta anterior numele Lyngstad), Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus şi Agnetha Faltskog au urmat apoi cariere solo.
Andersson şi Ulvaeus au continuat colaborarea în cadrul unor musicaluri precum ”Chess” şi ”Mamma Mia!”.
În Stockholm se poate vizita muzeul dedicate trupei suedeze ABBA.
CNA a analizat două melodii interpretate de Delia, „Da, mamă” şi „Cum ne noi”, şi una cântată de Corina, Mira şi Skizzo Skillz, „Fete din Balcani”, hotărând că nu se impune nicio măsură în aceste cazuri, fapt pentru care cele trei piese pot fi difuzate în continuare la TV şi radio, informeaza Mediafax.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat aceste melodii după ce a primit mai multe reclamaţii privind cuvintele conţinute de aceste piese.
De exemplu, în cazul melodiei „Da, mamă”, o telespectatoare a transmis CNA o reclamaţie potrivit căreia piesa incită adolescenţii să consume alcool.
În timpul discuţiilor, membrul CNA Valentin Jucan i-a întrebat pe colegii săi ce pot face, de exemplu, în cazul melodiei „Bun e vinul ghiurghiuliu”, a Mariei Tănase, având în vedere că, la rândul său, poate fi considerată că incită la consumul de alcool.
Membrul CNA Dorina Rusu a spus că, din punctul său de vedere, cele trei melodii reclamate ar trebui interzise de la difuzarea la TV şi radio, precizând însă că membrii CNA nu le pot interzice şi pe internet, acolo unde le ascultă adolescenţii.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.