Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Poster festiv. Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
În perioada 19-21 Iulie 2024, am fost invitat (ca membru al juriului) și am participat cu mare bucurie și plăcere în tradiționala locație de evenimente artistice în aer liber – Scena Parc Băi din Moinești, jud. Bacău – unde s-a desfășurat Finala celei de-a XIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
Scena Parc Băi – Locația Festiv. Vis de Stea Moinești.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Și la această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești și Radio România Regional, interesul concurenților de a participa la un eveniment de calitate și foarte bine organizat a crescut, astfel că s-au calificat în finala concursului cca. 350 de tineri interpreți din întreaga țară și din străinătate, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 20 ani.
Foto Gala Debut Vis de Stea 2024.1100 (foto arh. festivalului – arh.pers. B.Dragomir)
Această ediție a fost structurată pe 4 secțiuni: DEBUT, SOLIȘTI, GRUPURI și M.Y. MUSIC ART, cu două jurii diferite! Juriul Secțiunii DEBUT a avut următoarea componență: CLAUDIU BULETE – compozitor, Președinte al juriului, ALEXANDRA PASHALOV – prof. canto și DARIA TANASĂ – prof. canto, OANA TĂBULTOC – prof. canto!
Foto Juriul Festivalului Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto din arh. festivalului – arh. pers. B.Dragomir)
Juriul secțiunilor SOLIȘTI, GRUPURI și M.Y.MUSIC ART a fost alcătuit din personalități artistice și mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți! Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Președintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, NICO – artist interpret, LUMINIȚA ANGHEL – artist interpret, CRINA MARDARE – artist interpret și prof. canto, AURELIAN TEMIȘAN – artist interpret și CLAUDIU BULETE – compozitor.
DSC_0030 Foto Juriul Festiv. Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
După două zile de concurs, juriul a hotărât în unanimitate acordarea Trofeului celei de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară interpretei TIANA Ecaterina Cilibiu din Botoșani!
Tiana – recital Trofeul Festiv. Vis de Stea 2024.1100 (foto arh.pers. B.Dragomir)
Felicitări, Tiana! Te așteptăm în recital, la ediția a XIV-a!
Organizatori, juriu și laureate ale trofeelor în Gala festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto arh.festiv. – arh.pers. B.Dragomir)
Palmaresul parțial (trofee) al secțiunilor SOLIȘTI, DEBUT și M.Y. MUSIC ART a fost următorul:
Palmaresul Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 – fragm. (foto arh. festiv.)
Sara Târnoveanu în Gala Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto arh. festiv. – arh. pers.B.Dragomir)
DSC_0016 Foto Sabina Raisa Toth la Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Palmaresul Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 – fragm.1 (foto arh. festiv.)
DSC_0073 Foto Sofia Luca – Trofeul grupei la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
(Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet sau de youtube a festivalului).
Foto Program Festival Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto din arh. festivalului – arh. pers. B.Dragomir)
În zilele de concurs dar și la Gala de Premiere (desfășurată din motive meteo în eleganta Sală de spectacole a Centrului Cultural LIRA), cei prezenți s-au bucurat de recitalurile extraordinare ale apreciaților interpreți AURELIAN TEMIȘAN,NICO, LUMINIȚA ANGHEL dar și soliști ai Asociației M.Y. MUSIC ART din Moinești, coordonați de prof. Irina și Alexandra Pashalov! Mulțumim, a fost o sărbătoare muzicală deosebită, cu artiști minunați!
Ansamblul Mândre Flori de laMoinești la Festiv. Vis de Stea 2023.1100 (foto arh. festiv.)
DSC_0179 Recital Aurelian Temișan la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Luminița Anghel și Nico (Nicoleta Matei) în Gala Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto arh. festiv. – arh. pers.B.Dragomir)
Radio România Regional – partener media tradițional al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite interpretei MARIA STRATULATdin Moinești (clasa prof. Irina și Alexandra Pashalov).
20240721_111842 Premiul Tinere Talente – RRR – Maria Stratulat la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Maria Stratulat – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto arh. festiv. – arh. pers. B.Dragomir)
Maria Cătălina Stratulat are 9 ani şi este născută la Barnet, Londra (Anglia), pe 26.11.2014. Este elevă în clasa a IV-a, la Școala Gimnazială ,,Ștefan Luchian’’ Moinești, jud. Bacău.
Deși lucrează doar de 2 ani canto la M.Y. Music Art din Moinești, la clasa prof. Irina și Alexandra Pashalov, a obținut rezultate frumoase și multe premii:
Experiență artistică
Câștigătoarea Primei Ediții din Sezonul 3 ”Vedeta Familiei “ TVR1 28/10/2023
Concurentă în Sezonul Campionilor “ Vedeta Familiei” a -VII-a ediție 18/05/2024
Concursuri muzicale
Premiul 2 ”Vis de Stea” – Iulie 2022
Trofeul Categoriei ”Theo Music Festival” – Septembrie 2022
Premiul 1 ”Lucky Kids” – Martie 2023
Marele Trofeu ”Theo Music Festival” – Aprilie 2023
Premiul 1 Festivalul ”Neghiniță” – Iunie 2023
Premiul 1 ”Vis de Stea” – Iulie 2023
Trofeul Grupei ”Ecoul Pietrei Craiului” – Octombrie 2023
Trofeu ”Lucky Kids” – Martie 2024
Trofeul Speranța ”Lucky Kids” – Martie 2024
Premiul 1 ”Neghiniță” – Mai 2024
Trofeul Categoriei – ”Theo Music Festival” – Iunie 2024
Premiul 1 ”Vis de Stea” -Iulie 2024
Premiul Tinere Talente ”Vis De Stea” – Iulie 2024
Maria Stratulat – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100.1 (foto arh. festiv. – arh. pers. B.Dragomir)
P.S.: Vom face update cu muzică interpretată de Maria Stratulat după ce vom primi aceste materiale!
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Gala Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto arh. festiv. – arh. pers.B.Dragomir)
Prof. Irina Pashalov – Organizator al Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (fot arh.festiv.)
P.S.: Am avut și două surprize extrem de plăcute la această ediție, prima – reîntâlnirea și revederea, după mulți ani în care am colaborat artistic – cu o legendă a muzicii rock din România – MIȘU (MIHAI) CERNEA (tobe și instrumente de percuție – Formația SFINX)! Te salut cu drag, Mișu!
DSC_0097 Foto Juriu + Mișu Cernea (Sfinx) la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
DSC_0100 Foto Mișu (Mihai) Cernea (Sfinx) la Festiv. Vis de Stea Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
și cea de-a doua surpriză, pentru care sunt onorat și mulțumesc în numele tuturor colegilor de la Radio România Regional, este primirea Diplomei de ”Cele mai Mass, cea mai Media” pentru Radio România Regional!Mulțumim, Irina!
20240724_080215 Diplomă Radio România Regional la Festiv. Vics de Stea – Moinești 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul (parțial) festiv. Vis de Stea Moinești.1100 (foto arh.pers. B.Dragomir)
(Surse: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumiri speciale IRINA PASHALOV (M.Y. Music Art) și ȘTEFAN TERIȘ pentru acordul de publicare a fotografiilor realizate pentru această ediție a festivalului dar și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
„Tu, Doar tu” – muz., vers., producător și interpret Dragoș Alexandru – de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P 2024 Dragoș Alexandru).
Bun găsit, cu drag, tuturor! Astăzi vă propun să revenim puțin la muzicieni, compozitori și orchestratori de excepție ai anilor 2000 și am să vă invit la o nouă lansare de disc (lansat cu puțin timp în urmă pe internet) a albumului intitulat ”Dragoș Alexandru”, instrumentist, interpret, compozitor, orchestrator și producător de mare rafinament muzical, din păcate prea puțin cunoscut în România dar deosebit de apreciat în străinătate!
La începutul lunii Iulie a.c., am primit cu bucurie dar și cu interes jurnalistic, de la prietenul și colegul meu drag Mihai Alexandru, compozitor și chitarist, un material muzical extrem de interesant, profund și de mare calitate componistică și interpretativă, semnat de fratele său Dragoș Alexandru! Am fost surprins extrem de plăcut de reîntâlnirea cu muzica lui Dragoș pe care l-am cunoscut în anii 1990, dar știam că era ancorat puternic în lumea muzicală din străinătate și participa la multe evenimente artistice importante!
Astfel, după ce am ascultat cu mare atenție și plăcere întregul material, m-am hotărât să vă ofer în dar – din partea lui, evident, câteva piese de pe acest album! Audiție plăcută!
„As I told you” – muz., vers., producător (2000) și interpret Dragoș Alexandru, de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P 2024 Dragoș Alexandru).
Și pentru că nu strică o scurtă prezentare,
Dragoș Alexandru
Compozitor, producător muzical şi solist vocal, Dragoş Alexandru s-a născut în 1967 la Bucureşti şi a urmat cursurile Liceului de muzică George Enescu si ale Universităţii Naţionale de Muzică, studiind violă, pian, canto clasic şi dirijat de orchestră. A acumulat experienţă artistică pe parcursul a mai mult de trei decenii, în România, Elveţia, Franţa, Italia, Suedia, Anglia, Olanda, Spania.
În anii adolescenței înființează împreună cu fratele lui, compozitorul Mihai Alexandru trupa de rock »Sui-Generis ».
În 1994 a înregistrat primul album de solist cant-autor ”Behind the mirror”. Albumul este primul album în format Compact Disc produs de casa de discuri Electrecord. În același an reprezintă România la Festivalul Internațional « Cerbul de Aur » la secțiunea debut discografic .
În anul 2000, este solicitat de catre muzicologul Gilles Caiullo, profesor al Conservatorului de Muzică din Cannes, să compună muzica de deschidere pentru o serie de spectacole artistice ținute la Teatrul Noga Hilton din Cannes, iar în 2002 același Gilles Caiullo îl solicită pentru a compune musicalul „Un jour, demain” ce a a fost jucat la « Pallais des Festivals » din Cannes cu o distribuție de 500 de artiști cu vârste între 6-70 ani.
A compus muzica serialelor de televiziune: „Băieți Buni” (2005 MediaPro Pictures), „Lombarzilor 8” (2006 Mandragora Movies), „Ștefan cel Mare și Sfânt” (2006 TVR), Învingătorii (2008).
În 2008 compune muzica filmului de lung metraj – „Dacă bobul nu moare”, coproducție România-Austria, regizat de Sinisa Dragin.
În 2010 compune muzica filmului de lung metraj „Bună, ce faci?” regizat de Alexandru Maftei.
A compus muzica pieselor de teatru Top-Dogs, Arta, Noapte arabă, Balada castanului veștejit, Satisfucktion, Nina.
A compus muzica genericelor muzicale ale postului de televiziune ProTV între anii 2006-2009, genericele posturilor de radio Info Pro și Pro FM între anii 2006-2008.
A compus muzica a zeci de spoturi publicitare și coloanele sonore ale slideshow-urilor de prezentare a VierPfoten-Austria între anii 2008-2018.
În 2022 a înființat « Atelierul de muzică » Dragoș Alexandru unde formează artiști de toate vârstele.
(Sursa: compozitorul Mihai Alexandru)
„Mai minte-mă o zi” (muz., vers., producător (2023) și interpret Dragoș Alexandru, de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P 2024 Dragoș Alexandru).
Dragos Alexandru 1999.1100 (foto arh. Dragoș Alexandru-arh.pers. B.Dragomir)
Despre albumul ”Dragoș Alexandru” am aflat următoarele amănunte tehnice, chiar din cărticica CD-ului (Booklet):
Dragoș Alexandru-Album
Tu, doar tu – Dragos Alexandru – music and lyrics, producer Dragos Alexandru-2023
As I told you – Dragos Alexandru – music and lyrics, producer – 2000
Mai minte–mă o zi – Dragos Alexandru – music and lyrics, producer – 2023
When I fall in love – Victor Young (music) and Edward Heyman (lyrics), producer Dragos Alexandru – 2024
Words take so long – Dragos Alexandru (music and lyrics, producer) – 2000-(remix 2024)
Just once – (Barry Mann and Cynthia Weil – music and lyrics), producer Dragos Alexandru – 2023
Shadows on the sidewalk – Dragos Alexandru (music), Mihai Vasile (lyrics) Producer Dragos Alexandru- 1996 – (remix 2023)
Allover – Dragos Alexandru (music), Mihai Vasile (lyrics), Producer Sanda Alexandru Fugain – 1997
I’m your yesterday– Dragos Alexandru (music), Mihai Vasile (lyrics) Producer ELECTRECORD 1994 (recorded in 1992)
All songs performed by Dragos Alexandru, Allover performed by Dragos Alexandru & Sanda Alexandru Fugain.
„Words take so long” – muz., vers., producător (2000, remix 2024) și interpret Dragoș Alexandru, de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P 2024 Dragoș Alexandru).
Coperta 2 Album Dragoș Alexandru.1100 (foto arh. Dragoș Alexandru – arh.pers. B.Dragomir)
”Shadows on the sidewalk” – Muz. Dragoș Alexandru / vers. Mihai Vasile / Prod. 1996 Dragoș Alexandru (Remix 2023) de pe albumul ”Dragoș Alexandru” (C&P 2024 Dragoș Alexandru), interpretată de Dragoș Alexandru.
”Allover” – Muz. Dragoș Alexandru / vers. Mihai Vasile / prod. 1997 Sanda Alexandru Fugain, de pe albumul ”Dragoș Alexandru” (C&P 2024 Dragoș Alexandru), interpretată de Dragoș Alexandru & Sanda Alexandru Fugain.
La finalul acestui material, trebuie să mărturisesc că a fost o surpriză… foarte plăcută reîntâlnirea cu muzica bună, cu o muzică de mare calitate (creație și interpretare) ce se regăsește într-un album pe care-l recomand cu mare drag tuturor!
Alte detalii despre muzica sa puteți afla și de pe pagina de YouTube Dragoș Alexandru @dragosalexandru8902!
Deci, felicitări Dragoș pentru realizarea acestui material muzical și așteptăm în continuare și alte creații noi! Tuturor ascultătorilor Radio România Regional, sănătate multă și audiție plăcută!
„I’m your yesterday” – muz. Dragoș Alexandru / vers. Mihai Vasile. Prod. 1994 Electrecord, de pe albumul ”Dragoș Alexandru” (C&P 2024 Dragoș Alexandru), interpretată de Dragoș Alexandru (înregistrare din 1992).
Sursa: Compozitor Dragoș Alexandru by compozitor Mihai Alexandru, materiale jurnalistice din arh. personală Bogdan Dragomir, fonoteca și arh. Radio Romania Regional. Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
În data de 6 Aprilie 2024, în frumoasa și moderna Sală de spectacole (Sala Mare) a Palatului Național al Copiilor din București, un loc cu mare tradiție artistică din România, s-a desfășurat a II-a ediție a Festivalului ART MUSIC FESTIVAL!
Art Music Festival 2024.1100 (foto din arh,pers. B.Dragomir)
Trebuie să menționez că, deși vorbim doar de a doua ediție, interesul și nivelul de pregătire artistică manifestat de concurenți a fost extrem de ridicat, numărul participanților la preselecția festivalului fiind de aproximativ 150 de copii și adolescenți din România și din străinătate.
Această reușită ediție, a fost organizată cu sensibilitate și profesionalism de Asociația DINAMIC ARTDANCE împreună cu Prof. Paula Mitru Niculae, în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor din București și cu susținerea Radio România Regional, pe data de 6 Aprilie 2024, fiind parte din proiectul ART DANCE & MUSIC FESTIVAL care este la a V a ediție.
Adelina Nedelcu – Trofeul Festivalului Art Music Festival și Premiul Tinere Talente – Radio România Regional.04.2024.1100.7 (foto by Bogdan Dragomir)
Festivalul-concurs s-a adresat copiilor și tinerilor de la Palatele și cluburile copiilor din țară, școli și liceele vocaționale, asociații culturale și școli private. Prin acest eveniment Doamna Paula Mitru Niculae, organizator de proiecte și evenimente cultural artistice și-a dorit să aducă în acest proiect muzica și dansul, acestea împletindu-se într-un spectacol de mare anvergură. Felicitări!
Acest festival – concurs de interpretare vocală și-a propus să descopere și să promoveze copiii și tinerii talentați în domeniul muzicii. De asemenea scopul festivalului/concurs este acela de a atrage şi stimula copiii care se dedică studiului muzicii, care doresc să îşi evalueze nivelul de pregătire în raport cu elevi de acelaşi nivel şi de aceeaşi vârstă, prin recunoaşterea şi promovarea talentului muzical şi îndrumarea spre înaltă performanţă şi profesie.
Imagine din concurs.5 – Art Music Festival 04.2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: POP ROMÂNESC și POP INTERNAȚIONAL, bucurându-se de participarea a 120 de concurenți din România (București, Balotești, Otopeni, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ploiești, Pitești, Craiova, Bacău, Galați, Buzău, Sibiu, Bârlad, Constanța), din Bulgaria și Germania, dispuși în 5 categorii de vârstă.
Imagine din concurs.7 – Art Music Festival 04.2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Poster cu membrii juriului Art Music Festival 04.2024.1100 (foto din arh.pers.B.Dragomir)
Juriul a fost format din personalități ale muzicii românești, și anume:
Aurelian Temișan – actor și interpret de muzică ușoară
Claudiu Bulete – muzician, compozitor
Bogdan Dragomir – muzician și jurnalist la Radio România Regional, membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Mihai Alexandru – președintele juriului – muzician, compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România
Membrii juriului – Claudiu Bulete, Mihai Alexandru, Aurelian Temișan și Bogdan Dragomir.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Criteriile de jurizare au fost: calitățile vocale, dicția, intonația, interpretarea, prezența scenică, expresivitatea/originalitatea, alegerea piesei și costumația adecvate vârstei.
În cadrul acestei ediții a Festivalului ART MUSIC FESTIVAL au fost acordate Trofee pe categorii de vârstă următorilor artiști interpreți:
Categoria 4 – 6 ani: Trofeul Categoriei – ZHANG LEYU
Categoria 7 – 9 ani: Trofeul Categoriei – ADAM MAYA și LUCA SOFIA MARIA
Categoria 10 – 12 ani: Trofeul Categoriei – NEDELCU ADELINA MARIA
Categoria 13 – 15 ani: Trofeul Categoriei – DAMIAN CRISTIANA SOFIA
Categoria 16-20 ani: Trofeul Categoriei – PANAITE ALEXIA MARIA
Toți copiii au primit cadouri, trofee, diplome, vouchere de reducere oferite de organizatori și sponsori.
Spectacolul din deschiderea Galei de premiere a fost unul din excepție susținut de Trupele Dinamic și AS, de la Palatul Național al Copiilor din București.
Adelina Nedelcu – Trofeul Festivalului Art Music Festival și Juriul festivalului – 04.2024.1100 (foto din arh.pers. B.Dragomir)
MARELE PREMIU – TROFEUL FESTIVALULUI a fost câștigat de
ADELINA MARIA NEDELCU – Any Voice Coach (Prof. Anișoara Balmuș) – Com. Prundu, jud. Giurgiu
Adelina Nedelcu – Trofeul Festivalului Art Music Festival și Premiul Tinere Talente – Radio România Regional.04.2024.1100.12 (foto by Bogdan Dragomir)
Imagine cu Premiile și Trofeele Art Music Festival 04.2024.1100 (foto din arh.pers. Bogdan Dragomir)
Trofee și premii la Art Music Festival 04.2024.1100 (foto din arh.pers. Bogdan Dragomir)
Trofee și premii la Art Music Festival 04.2024.1100.1 (foto din arh.pers. Bogdan Dragomir)
P.S.: Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe adresa https://www.facebook.com/ArtDance&MusicFestival/
Atenție! Galerie foto realizată de Bogdan Dragomir la finalul articolului!
Adelina Nedelcu – Trofeul Festivalului Art Music Festival și Premiul Tinere Talente – Radio România Regional.04.2024.1100.2 (foto by Bogdan Dragomir)
Radio România Regional –partener media al acestui eveniment – a acordat Premiul TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite interpretei ADELINA MARIA NEDELCU (10 ani, din comuna Prundu, jud. Giurgiu).
Diplomă Premiul Tinere Talente – Radio România Regional – Adelina Nedelcu la Art Music Festival – 04.2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Aripi (muz. Bogdan Negroiu, vers. Bogdan Negroiu și Adelina Nedelcu), o producție Bogdan Negroiu 2024, interpretată de Adelina Nedelcu.
ADELINA NEDELCU are 10 ani și locuiește în Comuna Prundu, județul Giurgiu.
A început studiul muzical la clasa de canto a Prof. Anișoara Balmuș (”Any Voice Coach”) de doar 4 ani, dar este pasionată și de dans și desen în creion!
Adelina Nedelcu – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional la Art Music Festival 04.2024.1100 (foto din arh. pers. B.Dragomir)
De curând, Adelina Nedelcu, a participat la diferite emisiuni TV, cum ar fi ”Românii au talent” dar și la ”Vedeta Familiei” de pe TVR1, devenind câștigătoarea ediției 1 din sezonul 2, dar și finalistă în ediția specială a campionilor ce se va desfășura la 1 Iunie a.c.
„SPUNE-MI!” (muz., orch. și producător Mihai Alexandru / text Alina Todașcă) interpretată de Adelina Nedelcu (10 ani Prundu-Giurgiu). O producție 2024!
A participat la Festivaluri Naționale și Internaționale de muzică, fiind recompensată cu premii importante! Voi menționa aici palmaresul său artistic recent:
Trofeul Festivalului ”Mulțumesc iubită Mamă!” (aprecieri ale compozitorului Ionel Tudor și Premii speciale de la Anca Țurcașiu și Adrian Romcescu)
Câștigătoare a Festivalului ”Bucharest Music Contest!” (Președ. juriului – Aurelian Temișan)
MARELE TROFEU al Festivalului ART MUSIC FESTIVAL 2024 din București și Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la același festival!
Adelina Nedelcu – Trofeul Festivalului Art Music Festival și Premiul Tinere Talente – Radio România Regional.04.2024.1100.6 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, ADELINA şi mult succes în continuare!
Gala de premiere Art Music Festival.04.2024 – Organizatori.1100 (foto din arh. pers. B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Paula Mitru Niculae – Maestru coregraf – Organizator evenimente artistice și Organizator al Proiectului ArtDance & Music Festival.1100 (foto arh. pers. Paula Mitru)
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute altele mai puțin, dar scrise cu inspirație dar și cu o parte din sufletul lor de cunoscuți compozitori români și interpretate cu mare dar și har de mari interpreți – Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Luminița Anghel & Nico și Formația COMPACT!
„Sculați, Boieri Mari!” de pe albumul ”Pentru Buni și Pentru Răi…!” interpretată de Dida Drăgan (C&P Electrecord 2001)
„Ziurel de Ziuă!” de pe albumul ”Pentru Buni și Pentru Răi…!” interpretată de Dida Drăgan (C&P Electrecord 2001)
„Tânărul Crai!” de pe albumul ”Pentru Buni și Pentru Răi…!” interpretată de Dida Drăgan (C&P Electrecord 2001)
„Cântec de Crăciun!” din Fonoteca RADIO ROMÂNIA interpretat de Adrian Daminescu (C&P Adrian Daminescu 2001)
DSC_0097 Foto Casa lui Mos Craciun.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
”Dacă ninge toată iarna!” – Muzică, text, orchestrație și producător – MIHAI ALEXANDRU, interpretată de Luminița Anghel & NICO – (C&P 2022 MIHAI ALEXANDRU)
„E Seara de Crăciun!” – Muzică, text, orchestrație și producător – MIHAI ALEXANDRU, interpretată de Luminița Anghel & NICO (C&P 2021 MIHAI ALEXANDRU)
„Cântec de Crăciun!” – Muzică, text, orchestrație și producător – ADRIAN ORDEAN, interpretată de COMPACT (C&P 2023 ADRIAN ORDEAN)
Vă dorim tuturor, cu mic, cu mare, Sărbători fericite cu sănătate și cu multe bucurii !
Foto Moş Crăciun by Bogdan Dragomir.1100
Surse: Fonoteca Radio România Regional și arh. pers. Bogdan Dragomir! Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic muzical!
Asociația DINAMIC ARTDANCE împreună cu Prof. Paula Mitru Niculae a organizat ART MUSIC FESTIVAL , Ediția a I a în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor din București și cu susținerea Radio România Regional, pe data de 26 noiembrie 2023, fiind parte din proiectul ART DANCE & MUSIC FESTIVAL care este la a IV a ediție.
Sigla Art Dance & Music Festival 2023.1100 (arh. pers. B.Dragomir)
Festivalul-concurs s-a adresat copiilor și tinerilor de la Palatele și cluburile copiilor din țară, școli și liceele vocaționale, asociații culturale și școli private. Prin acest eveniment Paula Mitru Niculae – organizator de proiecte și evenimente cultural artistice – și-a dorit să aducă în acest proiect muzica și dansul , acestea împletindu-se într-un spectacol de mare anvergură.
Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Acest festival – concurs de interpretare vocală își propune să descopere și să promoveze copiii și tinerii talentați în domeniul muzicii. De asemenea scopul acestui festival/concurs este acela de a atrage și stimula copiii care se dedică studiului muzicii, care doresc să își evalueze nivelul de pregătire în raport cu elevi de același nivel și de aceeași vârstă, prin recunoașterea și promovarea talentului muzical și îndrumarea spre înaltă performanță și profesie.
DSC_0078 Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: POP ROMÂNESC și POP INTERNAȚIONAL, bucurându-se de participarea a 140 de concurenți din România (București, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ploiești, Pitești, Craiova, Buzău, Sibiu, Cluj, Bârlad, Mangalia, Constanța) dar și din Bulgaria, dispuși în 5 categorii de vârstă.
DSC_0012 Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Juriul a fost format din personalități marcante ale muzicii românești, și anume:
Aurelian Temișan – interpret de muzică ușoară
Claudiu Bulete – muzician, compozitor
Bogdan Dragomir – muzician și jurnalist la Radio România Regional, membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Mihai Alexandru – președintele juriului – muzician, compozitor, membru al Uniunii compozitorilor și muzicologilor din România
Juriul Art Music Fest 2023.1100 (arh.pers. Bogdan Dragomir)
Criteriile de jurizare au fost : Calitățile vocale, dicția, intonația, interpretarea, prezența scenică, expresivitatea/originalitatea, alegerea piesei și costumația adecvate vârstei.
DSC_0131 Erik Palfi – Trofeul Art Music festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
MARELE PREMIU – TROFEUL FESTIVALULUI a fost câștigat de PALFI ERIK – CENTRUL CULTURAL CRAIOVA – Felicitări și mult succes în continuare!
Gala Art Music Fest 2023.1100 (arh. pers. Bogdan Dragomir)
Toți copiii au primit cadouri , trofee, diplome, iar unii dintre ei s-au calificat la World Championships of Performing Arts – LOS ANGELES.
DSC_0016 Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
DSC_0113 Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Spectacolul de dinaintea Galei de premiere a fost unul de excepție susținut de Aurelian Temișan și de Trupele Dinamic și AS, de la Palatul Național al Copiilor din București.
Recital Aurelian Temisan la Art music festival 2023.1100 (arh. pers. Bogdan Dragomir)
Mărturisesc cu uimire dar și cu bucurie că, în sfârșit a apărut un festival muzical ”adevărat” în București – Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, unde pot participa copii și tineri talentați în arta muzicală! Spun acest lucru pentru că marea majoritate a unor astfel de evenimente se desfășoară în mall-uri și în alte spații total nepotrivite și se organizează în cu totul alte scopuri decât cele artistice!
Felicitări tuturor participanților, premianților, profesorilor coordonatori dar și părinților pentru întregul efort de pregătire și participare la acest frumos eveniment!
DSC_0099 Art Music Festival 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Felicitări, Paula Mitru și întregii echipe de colaboratori, a fost o organizare super și sper ca după această primă ediție reușită să vă continuați ascensiunea în clasamentul celor mai importante evenimente muzicale din România!
P.S: Palmaresul complet al Festivalului ART MUSIC FESTIVAL poate fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a evenimentului!
(Surse: comunicat presă Art Music Festival; arh. personală Bogdan Dragomir, www.www.radioromaniaregional.ro)
Galerie foto realizată de Bogdan Dragomir la Art Music Festival 2023!
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Art Music Festival 2023 (foto Bogdan Dragomir)
Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Poster festiv. Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
În perioada 21-23 Iulie 2023, în moderna și deja tradiționala locație de evenimente artistice în aer liber – Scena Parc Băi din Moinești, jud. Bacău – s-a desfăşurat Finala celei de-a XII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești și Radio România Regional, s-au calificat în finala concursului 215 tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 20 ani.
Gala de Premiere Festiv. Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Această ediție a fost structurată pe 3 secțiuni: DEBUT, SOLIȘTI și M.Y. MUSIC ART, cu două jurii diferite! Juriul Secțiunii DEBUT a avut următoarea componență: CLAUDIU BULETE – compozitor, Președinte al juriului, ALEXANDRA PASHALOV – prof. canto și DARIA TANASĂ – prof. canto!
Juriul Secțiunii Debut la festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Juriul Secțiunii Debut și organizatorii festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Palmaresul acestei secțiuni a fost următorul:
Trofeele Secțiunii DEBUT la festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Juriul secțiunilor SOLIȘTI și M.Y.MUSIC ART a fost alcătuit din personalități artistice și mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți! Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Președintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, NICO – artist interpret, LUMINIȚA ANGHEL – artist interpret, CRINA MARDARE – artist interpret și prof. canto, AURELIAN TEMIȘAN – artist interpret și CLAUDIU BULETE – compozitor.
DSC_0091 Juriul festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir – membru al juriului)
Poster cu juriul festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
După două zile de concurs, juriul a hotărât în unanimitate acordarea Trofeului celei de-a XII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară interpretei ADELINA MIHAELA PRISLOPAN din Iași, clasa prof. Gabriela Nechita!
Adelina Mihaela Prislopan – Marele Trofeu al Festiv. Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh. festiv.)
Felicitări, Adelina! Te așteptăm în recital, la ediția a XIII-a!
Gala Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1.1100 (foto arh.festiv.)
Palmaresul secțiunilor SOLIȘTI și M.Y. MUSIC ART a fost următorul:
Trofeele Secțiunii SOLIȘTI – Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv)
Trofeele Secțiunii M.Y.Music Art la festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
(Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet sau de youtube a festivalului).
Gala de Premiere – Organizatorii Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
În prima zi de concurs dar și la Gala de Premiere, cei prezenți s-au bucurat de recitalurile extraordinare ale apreciaților interpreți AURELIAN TEMIȘAN,NICO, LUMINIȚA ANGHEL, CRINA MARDARE dar și soliști ai Asociației M.Y. MUSIC ART din Moinești, coordonați de prof. Irina și Alexandra Pashalov! Mulțumim, a fost o sărbătoare muzicală deosebită, cu artiști minunați!
DSC_0126 Recital Ella Trandafir la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Ansamblul Mândre Flori de laMoinești la Festiv. Vis de Stea 2023.1100 (foto arh. festiv.)
DSC_0242 Recital Aurelian Temișan la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
DSC_0179 Recital Aurelian Temișan la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Recital Luminița Anghel la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100.1 (foto arh.festiv.)
Recital Luminița Anghel la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Recital Luminița Anghel, NICO și Crina Mardare & Mihai Alexandru la Festiv. Vis de Stea 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Recital NICO la festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Radio România Regional – partener media tradițional al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite interpretei ȘTEFANIA ANA MARIA CIOBANU din Bârlad (clasa prof. Dragoș Gheorghiu).
Diploma TT-RRR Stefania Ciobanu – Vis de Stea Moinesti 2023.1100 (foto B.Dragomir)
DSC_0129 Ștefania Ciobanu – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional la festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
DSC_0136 Ștefania Ciobanu – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
DSC_0138 Ștefania Ciobanu – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional la Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto Bogdan Dragomir)
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la interpreta ȘTEFANIA CIOBANU!
Felicitări, Ștefania și mult succes în continuare!
Juriul festiv., organizatori și sponsori la Gala festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Prof. Irina Pashalov – Organizator al Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (fot arh.festiv.)
P.S.: Juriul festivalului a acordat un Premiu Special pentru calități artistice deosebite interpretei Carmen Alecsandra Vlad! Felicitări!
Premiul Special al Juriului – Carmen Alecsandra Vlad – Festiv. Vis de Stea Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
(Surse: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumiri speciale ANCA FRANȚ pentru acordul de publicare a fotografiilor realizate pentru această ediție a festivalului dar și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Gala Festiv. Vis de Stea – Moinești 2023.1100 (foto arh.festiv.)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Fonoteca melomanului – Colinde românești la Radio România Regional! La mulți ani!
Publicat de Bogdan Dragomir,
20 decembrie 2022, 14:19 / actualizat: 20 iunie 2023, 10:51
Pentru că este Sfânta Sărbătoare a românilor de pretutindeni, Naşterea Domnului IISUS HRISTOS, împreună cu colegii mei de la Radio România Regional, vă dorim sănătate, fericire, bucurie şi pace în suflet, dar şi tradiţionalul LA MULŢI ANI!
Vă invităm să ascultaţi şi să vă bucuraţi de COLINDE ROMÂNEȘTI, daruri muzicale interpretate cu mult har de mari artişti muzicieni români – Corul Naţional de Cameră MADRIGAL, dirijat de Maestrul Marin Constantin (Astăzi s-a născut Hristos! / Iată, vin colindători! / Moș Crăciun cu plete dalbe și Bună Dimineața la Moș Ajun!),
Ştefan Hruşcă (Zoriori de ziuă / Urare!),
Anca Parghel(Colind pentru România),
Adrian Daminescu(Cântec de Crăciun!),
Corina Chiriac & Nicolae Caragia (Am să-l rog frumos pe Moș Crăciun!),
Florin Apostol (Atunci când iarna vine!),
Andra (Vis de iarnă),
Laurenţiu Cazan (Angel),
Dida Drăgan(N-am ce-ți da, Măicuță!),
Grupul Coral SONG, dirijat de Ioan Luchian Mihalea (E ajun de Crăciun!),
Ducu Bertzi (Florile dalbe / Pe podele de nuiele / Primenește gazdă, casa!),
Distinto(Luna),
Jonathan Alexandru (Seara Sfântă de Crăciun!),
George Miron & Acapella(Colindăm!),
Marcel Pavel & Sunetul Muzicii(Iarna spune povești!),
Bogdan Dragomir(E Seara de Ajun!),
Noni Răzvan Ene (Prayer),
Pact by Leo Iorga & Adrian Ordean (Cheamă un Înger!),
dar şi de un invitat surpriză – Roberto Alagna (O, ce veste minunată!)!
DSC_0097 Foto Casa lui Mos Craciun.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
* * * * *
Aici puteți asculta var. audio a emisiunii Muzica Unei Generații Perene, Fonoteca Melomanului – COLINDE ROMÂNEŞTI! O emisiune realizată de Bogdan Dragomir pentru Radio România Regional. Regia de emisie: Florin Bordeiașu. P – 2019 Radio România Regional.
* * * * *
Craciun La Filuta.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Dacă citiţi aceste rânduri înseamnă că v-aţi bucurat sufletul cu aceste frumoase colinde, oferite împreună cu cele mai bune gânduri de semnatarul acestei rubrici!
CRĂCIUN FERICIT şi un An Nou … fără gând rău! LA MULŢI ANI!
Surse info:Materiale audio muzicale din Fonoteca Radio România şi Radio România Regional, materiale jurnalistice din arhiva personală Bogdan Dragomir. Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic muzical!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ediția aniversară (10 ani) a Festivalului de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri STEA PRINTRE STELE – Bacău 2022!
Publicat de Bogdan Dragomir,
5 octombrie 2022, 15:05 / actualizat: 21 iunie 2023, 13:51
În fiecare toamnă, începând cu anul 2012, în frumosul oraș de la poalele Ceahlăului, în orașul Bacău, oraș în care am copilărit și mi-am petrecut vacanțele de vară, are loc un eveniment artistic cu totul special – dedicat copiilor talentați din toată țara dar și copiilor cu dizabilități!
Și în acest an, în perioada 16 şi 17 septembrie, la Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău, s-a desfășurat cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii și Tineret “STEA PRINTRE STELE”!
Organizatorul evenimentului ANIVERSAR a fost Centrul „Daniel” în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău.
Partenerii media au fost Radio România Regional și Radio Iaşi!
Afis final cu recitaluri – Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Festivalul-concurs de interpretare muzicală şi-a propus să contribuie la descoperirea şi lansarea copiilor şi tinerilor interpreţi de muzică uşoară, să aducă impreună copii talentaţi, copii cu dizabilităţi, care sunt beneficiarii tradiţionali ai Asociaţiei şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Radio Iași a asigurat transmiterea video live pe radioiasi.ro şi pe pagina de facebook Radio Iaşi Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “STEA printre stele”, ed. a X-a!
Au susținut recitaluri: Luminiţa Anghel, Nico, Lexxy, Nina Manolache şi Emilian!
DSC_0008 – Bogdan si Alessia – Prezentatorii Festivalului Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Evenimentul artistic aniversar a avut loc la Teatrul de Vară “RADU BELIGAN”, sala fiind pusă la dispoziţie de catre Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău în cadrul proiectului de parteneriat/asociere.
RBR_9143 – Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele)
Scopul organizării acestui eveniment de promovare tip festival a pornit încă din anul 2012, din dorinţa de a schimba percepţia legată de persoana cu dizabilitaţi!
DSC_0011 – Juriul Festivalului Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul acestei ediţii de festival a fost compus din artişti consacraţi precum:
Mihai Alexandru – chitarist, solist vocal, producător şi compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – preşedintele juriului;
STEA PRINTRE STELE – Compozitorul Mihai Alexandru – Președintele juriului, un interviu realizat de Mona Vîlceanu – Radio Iași!
Luminiţa Anghel – interpretă de muzică uşoară;
Nicoleta Matei – NICO – interpretă de muzică uşoară;
Laurențiu Matei – chitarist și compozitor;
Bogdan Dragomir – muzician şi realizator emisiuni la Radio România Regional, membru al Uniunii Naţionale a Artiştilor din România şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România;
Ovidiu Iordache – textier muzică ușoară,
Claudiu Bulete – compozitor – manager CB Media şi compozitorul imnului festivalului.
De menționat că au participat la festival peste 150 de copii din toata ţara și din Republica Moldova!
Marele Trofeu al acestei ediții a Festivalului a fost acordat interpretei ELENA DENISA HUIBAN din Bacău! Felicitări!
Câștigătorii Festivalului „STEA printre Stele”
Trofeele categoriilor:
4-6 ani – Ursu Anastasia Maria din Roman
7 ani – Tîrnoveanu Sara Natalia din Suceava
8 ani – Păvăleanu Bianca din Piatra Neamț
9 ani – Cihodaru Anais din Iași
10 ani – Gurici Daria Elena din Iași
11 ani – Anton Antonia din Brăila
12 ani – Haidău Giulia Elena din Iași
13 – 14 ani – Munteanu Sara Maria din Onești
15 – 16 ani – Mireanu Ștefania Maria din Bacău
17 – 23 ani – nu s-a acordat
RBR_9350 – Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Premiul „Steluțe de 10” – Rusu Rianna din Pașcani
Trofeul Junior – Gavrilescu Victor Gabriel din Roman
Trofeul Junior – Moloman Alin Ionuț din Iași
Trofeul Adolescent – Munteanu Alesia Rozalina din Tecuci
Trofeul Festivalului – Huiban Denisa Elena din Bacău.
Palmaresul cu toate premiile obținute de copiii participanți poate fi consultat pe pagina oficială a Festivalului STEA Printre Stele – Bacău 2022!
Tiana – Diploma Tinere Talente la Festivalul Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
Și la acest eveniment, tot în mod tradițional, cu sprijinul colegilor de la Radio România Regional și Radio România Iași, a fost acordat și premiul TINERE TALENTEpentru calități artistice deosebite, interpretei TIANA (Tiana Ecaterina Cilibiu) din Botoșani!
Tiana Ecaterina Cilibiu este o tânără artistă de 12 ani din Botoșani. Din Decembrie 2019, Tiana a înregistrat la OSIM numele TIANA și acesta a rămas numele ei de scenă.
Vise de Carton- productie2020,muzica si versuri-Claudiu Bulete, producator si interpret Tiana Ecaterina Cilibiu.
TIANA a fost numită, pe baza realizărilor și activității sale din anul 2021, Artistul Anului 2022 al postului de radio MOB Radio din Irlanda.
Pe baza calităților sale vocale, artista a fost solicitată în proiectul studioului Your Sound Studio din Germania. În luna Ianuarie 2022 a fost lansat proiectul internațional la care TIANA a lucrat încă din 2021, ea reprezentând partea românească din proiect. Împreună cu Jadyn Rylee (16 ani – Canada),TIANA a asigurat partea vocală a remake-ului “Natural” (original de Imagine Dragons).
De pregatirea vocală a tinerei interprete se ocupă soprana Anca Parlog din București. Cu un palmares bogat în trofee naționale și internaționale TIANA lucrează la crearea primului album de piese originale, împreună cu sora sa Ema Cilibiu.
DSC_0029 TIANA – Premiul Tinere Talente la Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Dintre reușitele notabile din ultima perioadă ,enumeram:
– GRAND PRIX – Festivalul Internațional De Muzică și Teatru “Neghiniță”,ed. a XII-a, 2022, Bacău
– Marele Trofeu al secțiunii Muzică ușoară –”Tonomatul Muzical”, Slobozia, 2021
– GRAND PRIX – Festivalul Internațional “Golden Dream”, noiembrie 2021, Republica Moldova
– Trofeul Concursului la Festivalul ”Valorile României&Alexia Miritescu, categorie muzică ușoară, ed. a II-a, mai 2021
– Trofeul categoriei – Festivalul “Sunetul Lunii”, București, 2022
In the Pink – producție 2022, muzica – Lavinia Ștefan și Daniel Nicolae, versuri-Lavinia Ștefan, producător și interpret – Tiana Ecaterina Cilibiu.
– În 2020, Tiana a obținut distincția – ARTISTA INTERNATIONAL JUNIOR 2020 – în cadrul Festivalului Universong din Spania, iar în 2021 distincția – YOUNG BALKAN VOICE, în cadrul aceluiași festival.
– Trofeul PS Academy, 2020, Baia Mare
-Trofeul grupei -festivalul “Topul Mini Vedetelor”,2021
– Trofeu – Festivalul “Vara Talentelor 2021”
– Marele Trofeu – Festivalul “Magia Fulgilor de Nea”
– Premiul I – Festivalul “Voci de Ingeri”, Suceava, 2022
– Premiul I – Festivalul “Vis de Stea”, Moinești, 2022
– Premiul I – Festivalul “Stea printre Stele”, Bacău, 2022
Interviu cu Tiana Ecaterina Cilibiu (TIANA)-Premiul Tinere Talente la Festivalul STEA Printre Stele – Bacău 2022, realizat de Mona Vîlceanu (Radio România Iași)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0043 TIANA – Premiul Tinere Talente la Stea Printre Stele – Bacau 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
RBR_9599 – Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
A fost o ediție aniversară de excepție, cu o mare diversitate de participanți, cu voci interesante și interpretări speciale.
În cadrul Galei de Premiere de la “Teatrul de Vară Radu Beligan”, au susținut recitaluri artiştii: Luminiţa Anghel și NICO (solo și în duet), LEXXY (Alessia Popa), Nina Manolache și Emilian!
Tot în cadrul Galei de Premiere, Radio România Regional a acordat o Diplomă de Excelență Doamnei Alina Ionela Cătălina Popa – Directorul general al Festivalului pentru realizarea, în toată această perioadă de 10 ani, a acestui proiect artistic-educativ și pentru promovarea muzicii în rândul copiilor și a tinerilor din România!
RBR_9569 Alina Ionela Catalina Popa – Diploma de Excelenta RRR la Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Diploma de excelenta RRR – Alina Popa – Bacau 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
STEA PRINTRE STELE – Bacau 2022 – Catalina Ionela Popa – Director general festival, un interviu realizat de Mona Vîlceanu – Radio Iași!
RBR_9576 – Diploma de Excelenta RRR la Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Se cuvine din partea noastră, a tuturor, să facem o reverență și să adresăm felicitări pentru efortul extraordinar al Familiei Popa: Marioara Popa, Cătălina Ionela Popa și Marius Popa, care – împreună cu întreaga echipă de profesioniști ai Asociației „Centrul DANIEL” – au reușit timp de 10 ani să realizeze cu succes acest proiect și promit în continuare să aducă lumină și zâmbet pe chipurile acestor copii cu nevoi speciale!
La final aș dori să mulțumesc pentru Diploma de Excelențăprimită din partea organizatorilor, mă onorează și le doresc ”tinerețe fără bătrânețe” și multă putere de muncă în contiuarea cu succes a acestui proiect educativ-artistic-muzical!
RBR_9311 – Bogdan Dragomir – Diploma de Excelenta la Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Mulțumesc și felicitări tuturor!
RBR_9608 – Gala Festivalului Stea Printre Stele 2022.1100 (foto arh. Stea Printre Stele/arh.pers.B.Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir – Muzician și Jurnalist la Radio România Regional
(Surse: Asociaţia „Centrul „Daniel” din Bacău, Radio România Iași, din arhiva personală B.D. şi din arh. evenimentului mai sus menționat. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA, Moinești – 2022!
Publicat de Bogdan Dragomir,
14 august 2022, 11:59 / actualizat: 21 iunie 2023, 13:58
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
În perioada 15-17 Iulie 2022, în locația devenită tradițională pentru desfășurarea în aer liber a unor evenimente artistice de calitate – Scena Parc Băi din Moinești – s-a desfăşurat Finala celei de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești și Radio România Regional, s-au calificat în finala concursului peste 200 de tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 20 ani.
295230174_2685932068204656_1577772879615247428_n Juriul festivalului Moinesti 2022.1100 (foto arhiva Festivalului Vis de Stea Moinesti Oficial/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul acestei ediții a fost alcătuit, ca de obicei, din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți! Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, NICO – artist interpret, LUMINIȚA ANGHEL – artist interpret, UDDI (Dragoș Udilă) – artist interpret.
280189583_2621775877953609_3346693008852856292_n.1100 – Juriul Festivalului 2022 (foto arhiva Festivalului Vis de Stea Moinesti Oficial/arh.pers.B.Dragomir)
După două zile de concurs, juriul a hotărât în unanimitate acordarea Marelui Trofeu al celei de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară interpretei LAURA ION din Afumați, jud. Ilfov!
Felicitări, Laura! Te așteptăm în recital, la ediția a XII-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet sau de youtube a festivalului).
294582775_2129952830518859_4955584133470372341_n Laura Ion – Marele Trofeu Vis de Stea – Moinesti 2022.1100 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a X-a – RIANNA RUSU,
dar și de recitalurile extraordinare ale apreciaților interpreți, NICO, LUMINIȚA ANGHEL și UDDI! Mulțumim, a fost un regal muzical, cu artiști minunați și foarte apreciați de numerosul public prezent la acest eveniment de excepție!
Radio România Regional – partener media tradițional al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
pentru calităţi artistice deosebite interpretei GIULIA ELENA HAIDĂU din Iași!
Giulia Elena Haidau – Premiul Tinere Talente RRR la Festivalul Vis de Stea Moinesti 2022.1100 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
Mama (Muz. Mircea Guțu, text: Elena Răileanu, producător Ovo Music) interpretată de Giulia Elena Haidău.
Palmares 2022:
– TROFEUL GRUPEI 12 ani- Festivalul Vis de Stea- Moinești 2022
– Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional – Festivalul Vis de Stea – Moinești 2022
– MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI „Bucuriile Muzicii”- Botoșani 2022
– MARELE TROFEU „FESTIVALUL TALENTELOR”- Iași 2022
– TROFEUL GRUPEI festivalul „Floare de April”- Tecuci 2022
– TROFEUL JUNIOR AL FESTIVALULUI „Voci de Ingeri” Suceava 2022
– Premiul I Festivalul „Inocență de Copil” categoria 7-13 ani- Focșani 2022
– apariție pe albumul „10 cântece de 10” ,lansat anul acesta de către compozitorul Mihai Alexandru, interpretând melodia „Noi, copiii”, alături de colegii de la clasa de performanță AKAdemy Talents Iași
Moldova mea (muz. si text Victor Zelinschi, producător Sandu Gorgos), interpretată de Giulia Elena Haidău.
Premiul Tinere Talente RRR la Vis de Stea – Moinesti 2022.1100 (foto arh. pers. Bogdan Dragomir)
Felicitări, Giulia și mult succes în continuare!
Poster festival Vis de Stea Moinesti 2022.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor (Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești), câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
294814340_2685933964871133_656049717135052875_n – Irina pashalov si Bogdan Dragomir la Moinesti – Vis de Stea 2022.1100 (foto arhiva Festivalului Vis de Stea Moinesti Oficial/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări și mulțumiri speciale pentru profesionalismul organizării acestui eveniment artistic deosebit doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
(Surse: Materiale foto din arhiva personală şi din arhiva Festivalului Vis de Stea Moinești. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
P.S.: Mulțumiri speciale MIX STUDIOS GALAȚI pentru profesionalism și pentru sprijinul logistic oferit la realizarea materialului).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Fonoteca melomanului – ”Muzica lui Bogdan” – Microrecital aniv. MARINA FLOREA! La mulți ani!
Publicat de Bogdan Dragomir,
25 ianuarie 2022, 11:31 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:21
Bun găsit tuturor la Fonoteca Melomanului! Sunt Bogdan Dragomir şi astăzi vă invit la – Muzica lui Bogdan – o rubrică muzicală cu interpreți și compozitori renumiți din întreaga lume, dar în mod special din România!
Astăzi, aniversăm o artistă cu totul specială (n.25.01.1962), o fire veselă și optimistă, o prietenă adevărată a tuturor artiștilor din România! Îi dorim sănătate, bucurii și fericire Doamnei MARINA FLOREA! La mulți ani!
”Marina Florea s-a lansat în muzică pe scena Festivalului de la Mamaia, în 1983, când a cucerit trofeul festivalului cu melodia „Marea mea iubire, marea”, semnată de George Grigoriu. De atunci a participat la aproape toate ediţiile Festivalului Mamaia, de fiecare dată cucerind premii la secţiunea creaţie sau susţinând recitaluri… Cariera artistei s-a dezvoltat frumos, rămânând până în prezent una dintre solistele apreciate din muzica uşoară românească.” (Sursa: Marina Bădulescu/Agerpres)
Am ales din repertoriul său extrem de bogat și variat,două piese de succes ale compozitorilor Ionel Tudor și Mihai Alexandru, intitulate
„Stele perechi”(m. Ionel Tudor, text Andreea Andrei) de pe albumul „80 de ani de muzică în 80 de ani de Radio România” (1995 C & P Roton & Radio România), interpretată de Marina Florea.
și
”Vreau”(muzică, text și prod. 2009 Mihai Alexandru) interpretată de Marina Florea.
Bogdan Dragomir – vă mulţumeşte pentru atenţie şi până la următoarea ediţie vă doreşte toate cele bune!
Surse: Materiale jurnalistice din arh. personală Bogdan Dragomir, fonoteca Radio Romania Regional şi bogdandragomir.ro, Agenția de presă AGERPRES. Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei rubrici!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri – Bacău, 2021 – NINA MANOLACHE!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 octombrie 2021, 10:37 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:45
La poalele Ceahlăului, la Bacău – într-un oraș în care oamenii buni iubesc cultura – în perioada 17 – 18 septembrie, la Teatrul de Vară RADU BELIGAN, s-a desfășurat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri “STEA Printre Stele ”, Bacău, 2021.
Afis festival Stea Printre Stele Bacau 2021.1100 (foto arh. festivalului/arh.pers.B.Dragomir)
Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri “STEA Printre Stele”, organizat de Centrul Daniel este un concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea, lansarea şi totodată valorizarea tinerilor interpreti de muzică uşoară.
Concursul s-a desfășurat pe parcursul a două zile: vineri 17 septembrie şi sâmbătă 18 septembrie. În Gala de premiere, au fost invitați și au susținut recitaluri extraordinare Luminita Anghel, Robert Toma, Tudor Turcu, Alessia și Rianna Rusu.
Foto prezentatori festival – Matei Bogdan si Alessia Popa – Stea printre Stele 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Juriul Festivalului, alcătuit din Mihai Alexandru (Președinte) și membrii Luminița Anghel, Tudor Turcu, Marcel Iorga, Claudiu Bulete, Ovidiu Iordache, George Vanvu și Bogdan Dragomir, au apreciat și stabilit următorul palmares:
Foto juriu si prezentatori.1100.1 (foto din arh. pers. Bogdan Dragomir)
Trofee categorie:
Tărnoveanu Sara Natalia – 4-6 ani
Păvăleanu Bianca – 7 ani
Bostan Timeea Mihaela – 8 ani
Ciubotaru Telina Maria – 9 ani
Puiu Isabel Gabriela – 10 ani
Cioc Răzvan Filip – 11 ani
Maxim Lavinia Gabriela – 12 ani
Stroiu Theodor Gabriel – 13-14 ani
Crețu Daria Petrina – 15-16 ani
Mucea Alecsandru – 17-23 ani
Trofeul Junior – Livadaru Alexandra Mihaela – 10 ani
Trofeul Adolescent – Racu Delia Andreea – 15-16 ani și Dan Mădălina Bianca – 17-23 ani
Trofeul Festivalului – NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani
Ca în fiecare an, partenerii media ai festivalului, Radio România Regional și Radio România Iași, au recomandat și susținut acest eveniment, au acordat premii speciale de promovare și au transmis video live pe radioiasi.ro și pe pagina de facebook Radio Iași!
Radio România Regional a acordat Premiul TINERE TALENTE
Foto Diploma Premiul Tinere Talente RRR – Nina Manolache – Stea Printre Stele 2021.1100 (foto Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretei NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani, din Bacău (clasa prof. Irina Pashalov – M.Y. Music Art).
Nina Manolache – MAREA E IUBIREA MEA (muzică, text și orchestrație MIHAI ALEXANDRU/ Prod. și interpretă Nina Manolache)
DSC_0080 Nina Elena Manolache – Festivalul Stea Printre Stele – Bacau 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Info artistic al interpretei Nina Elena Manolache:
Premii:
*STEA PRINTRE STELE 2021-TROFEUL FESTIVALULUI /PREMIUL SPECIAL DE PROMOVARE TINERE TALENTE/PREMIUL RADIO IASI
*VIS DE STEA 2021-PREMIUL 1
*CRISS MUSIC FESTIVAL 2021-MARELE TROFEU AL CATEGORIEI
*STARURILE ROMANIEI 2021-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGERI 2021-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGERI 2020-PREMIUL 1
*STAR VIVERE 2019-PREMIUL 1
*JUNIOR MUSIC FEST-2019-TROFEUL CATEGORIEI
*NEGHINITA 2019-TROFEUL CATEGORIEI
*VOCI DE INGER 2019-LOCUL 1
*CHEIA SOL 2019-PREMIUL 1
*STEA PRINTRE STELE 2018-TROFEUL CATEGORIEI/PREMIUL RADIO IASI
*VIS DE STEA 2018-LOCUL 1
*LUCKY KIDS 2018 -TROFEUL JUNIOR
*VOCI DE INGER 2018-TROFEUL CATEGORIEI
*STAR VIVERE 2017 – LOCUL 2
*STEA PRINTRE STELE 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*MARUL DE AUR CHISINAU 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*VIVA ALLEGRIA-LOCUL 1
*SFINXUL DE AUR 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*EUROPOP MUSIC 2017-TROFEUL CATEGORIEI
*VIS DE STEA 2017-LOCUL 1
*MAMAIA COPIILOR CREATIE 2017 -LOCUL 2
*SPRING STAR 2017 -TROFEUL CATEGORIEI
*LUCKY KIDS 2017-LOCUL 1
ETC…
APARITII EMISIUNI TV: NEXT STAR,CARAVANA ISTETILOR,BUNA DIMINEATA(MOLDOVA1),CNS TV,FEMEI DE 10 BARBATI DE 10(TVR 2), STAR MATINAL E PE VAL(ANTENA STARS),SE ZICE CA(TVR 2), OPRITI TIMPUL (NATIONAL TV)
Nina Manolache – CANDY GIRLS (muzică, text și orchestrație MIHAI ALEXANDRU/ Prod. și interpretă Nina Manolache)
DSC_0056 Nina Elena Manolache – Festivalul Stea Printre Stele – Bacau 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Interviu cu Nina Manolache ptr. Radio Iași si Radio România Regional realizat de George Vanvu. (fragment editat pentru Radio România Regional)
Mulțumesc colegului George Vanvu de la Radio Iași pentru realizarea interviului cu Nina Manolache, interviul complet poate fi ascultat pe pagina radioiasi.ro .
Felicitări, Nina Elena Manolache și mult succes în continuare!
Foto Nina Manolache si Bogdan Dragomir.1100 (foto din arh. pers. B.Dragomir)
Cea de-a IX-a ediție a Festivalului internațional de muzică ușoară pentru copii și tineri STEA PRINTRE STELE de la Bacău a confirmat și în acest an (2021), valoarea și talentul tinerilor interpreți înscriși în concurs! Deși a fost amânată cu un an, din cauza pandemiei generate de virusul Sarscov 2, această ediție a fost una de succes, organizată impecabil de echipa Centrului Daniel din Bacău, într-o locație foarte bine aleasă (Teatrul de vară „Radu Beligan”), cu un juriu de profesioniști alcătuit din muzicieni (compozitori, interpreți, textieri și jurnaliști muzicali din mass media), unde cei peste 134 de concurenți din toată țara au urcat pe scenă contribuind la realizarea acestui eveniment deosebit! Consider că această ediție a fost deosebit de reușită și abia aștept să ne reîntâlnim anul viitor, când acest festival va aniversa 10 ani de la prima ediție, deci vom avea parte de multe surprize, sperăm cât mai plăcute!
Îi felicităm pe toți interpreții participanți, pe toți interpreții premiați cu trofee și premii la această ediție, pe profesorii lor pentru rezultatele obținute, pe părinți pentru efortul lor și pentru educația oferită copiilor lor dar și pe artiștii noștri dragi (Luminița Anghel, Tudor Turcu, Alessia), pentru frumoasele lor recitaluri! Un ultim cuvânt de apreciere se cuvine câștigătoarei Marelui Trofeu al Festivalului – NINA ELENA MANOLACHE – 12 ani, din Bacău, o tânără interpretă foarte talentată, pregătită de Doamna Prof. Irina Pashalov la Școala M.Y. Music Art din Moinesti! Felicitări tuturor și să ne revedem cu bine la cea de-a X-a ediție în 2022!
(Surse: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul Tinere Talente – Radio România REGIONAL la Festivalul VIS DE STEA – Moinești 2021 – CĂLIN ROBERT LUPEA!
Publicat de Bogdan Dragomir,
3 septembrie 2021, 16:44 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:57
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Afis festival Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Festiv. Vis de Stea -arh. pers. Bogdan Dragomir)
În perioada 30-31 Iulie 2021, într-o nouă și modernă locație de evenimente artistice în aer liber – Scena Parc Băi din Moinești – s-a desfăşurat, o ediție specială, aniversară, respectiv Finala celei de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
20210730_091135 Scena festival Vis de Stea 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești și Radio România Regional, s-au calificat în finala concursului tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 20 ani.
Poza cu Juriul Festivalului Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Tudor Turcu – arh. pers. B.Dragomir)
Juriul acestei ediții speciale aniversare a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți! Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, NICO – artist interpret, MARCEL IORGA – compozitor, LUMINIȚA ANGHEL – artist interpret, TUDOR TURCU – artist interpret.
După două zile de concurs, juriul a hotărât în unanimitate acordarea Trofeului celei de-a X-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară interpretei RIANNA ELIZA RUSU din grupa de vârstă 16-20 ani!
DSC_0506 Rianna Rusu – Trofeu Festival. Vis de Stea – Moinesti 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Felicitări, Rianna! Te așteptăm în recital, la ediția a XI-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet sau de youtube a festivalului).
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a IX-a – INA RUS din Oradea,
Foto Ina Rus – Oradea – Trofeul festiv. Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
dar și de recitalurile extraordinare ale apreciaților interpreți, NICO, LUMINIȚA ANGHEL și TUDOR TURCU! Mulțumim, a fost o sărbătoare muzicală deosebită, cu artiști minunați!
Radio România Regional – partener media tradițional al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
20210731_122722 Diploma Premiul Tinere Talente – Radio România Regional – Vis de Stea Moinesti 2021 – Calin Robert Lupea.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretului CĂLIN ROBERT LUPEA din Brașov (clasa prof. Daniela Grovu).
„Le Festin” – muzică și text: Michael Geacchino, producător: Mircea Damian (Cover 2021)
DSC_0568 Calin Robert Lupea la Vis de Stea Noinesti 2021.1100 (foto credit Bogdan Dragomir)
Info artistic al lui Călin Robert Lupea
Educație Muzicală & Teatrală:
New World School of the Arts – Clasa a 11a | Trupa de teatru
Parkway Middle School | Trupa de teatru Junior 88050
Canto: Daniela Grovu, Gaby Tortoledo, Tammy Holder, Nayomi Braaf, Michael Day
Dans: Tyler Mckenzie, Ron Hutchins, Del Marrero
Competențe & Aptitudini Muzicale Dobândite:
Utilizarea pachetului – Microsoft Office, Adobe Photoshop, Comunicare si Content Writing, Fluenta in Limbile Straine: Franceza, Engleza (nivel excelent)
Citirea Notelor Muzicale, Ambitus Vocal Larg, Voce De Teatru De Muzica Clasica Si Contemporana, Sincronizare Comica Excelenta, Abilitati Excelente De Improvizatie, Pian – Incepator, Dans – Jazz/Tap
Premii:
Festiv. National “Vis De Stea” Moinesti 2021-Premiul II la Categ. de Varsta 16-20 ani
– Premiul De Promovare Radio Romania Regional
Art Festival Brasov 2021 – Premiul De Excelenta
Festiv. Nat. “Glasul Valahiei” Targoviste 2021 – Marele Trofeu la Categoria Totul Va Fi Bine
– Premiul “Glasul Grupei” la Categoria Profesionisti
– Premiul Special Zavera
– Premiul Special Radio Romania Internațional
Festiv. National De Teatru Juniori Florida 2019 – Mentiune De Onoare la Categoria Monolog
Festivalul National De Teatru Juniori Florida 2018 – Premiul Criticilor la Categoria Monolog – Premiul Superior Duet/Grup
Festivalul De Teatru Juniori Broward County 2018 – Premiul Criticilor la Categoria Grup
DSC_0572 Calin Robert Lupea la Vis de Stea Moinesti 2021.1100 (credit foto Bogdan Dragomir)
Felicitări, Călin Robert Lupea și mult succes în continuare!
231249628_953567495218736_2841577109123267853_n Organizatorii si Juriul festiv. Vis de Stea Moinesti 2021.1100 (foto Municipiul Moinesti Oficial/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
20210731_122812 Diploma de excelenta Irina Pashalov – Festiv. Vis de Stea Moinesti 2021 – ed. a X-a! (foto credit Bogdan Dragomir)
Felicitări și mulțumiri speciale pentru profesionalismul organizării celor zece ediții doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
(Surse: Materiale foto de la Municipiul Moinești Oficial și Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Muzica Unei Generații Perene – Mihai Alexandru 55! La mulți ani!
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 noiembrie 2020, 10:45 / actualizat: 21 iunie 2023, 16:50
Bun regăsit tuturor! Astăzi vă invit la o întâlnire specială cu un prieten special al Radio România Regional, într-o zi specială pentru muzicianul și compozitorul MIHAI ALEXANDRU! La mulți ani, Mihai!
MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. S-a născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, iar debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de succes înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005.
Lângă mine (Mihai Alexandru, Nicola) – „80 de ani de muzică” (Prod. Radio România & Roton 2006) interpretată de Nicola.
Prezent de zece ori în Finala Naţionala EUROVISION mai întâi cu Nicola în 1992 cu piesa „Balerina”, apoi „Doar amintiri” în 1994, „Undeva departe” în 1996, „I feel good” în 1999, „I do” în 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa „Don’t break my heart” interpretată de Nicola şi reprezintă România la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa “Brand new feeling” 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) si textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă Dora şi locul 6 cu Formaţia „Pacifica” solist Leo Iorga şi piesa “Prea mici sunt cuvintele”. Însă, anul 2017 îi aduce compozitorului Mihai Alexandru o binemeritată recompensă artistică – Locul 7 la Eurovision – Kiev (locul 5 în clasamentul televot) cu piesa YODEL IT, compozitor Mihai Alexandru, text Alexa Niculae, interpreţi Ilinca Băcilă şi Alex Florea!
Premii în Festivalul MAMAIA: 2001 Locul I cu piesa “Întinde mâna” cântată de „No Name”, 2002 locul II cu piesa “Lângă mine” solistă Nicola, 2006 locul II cu piesa “Acolo unde ştii” interpretată de Proconsul, 2007 locul II cu piesa “Cum te pot iubi” cantată de Bogdan Dima, locul I în anul 2008 cu piesa “Dă-mi o bere” solişti Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro. Colaborarea cu 1Q Sapro datează din negura timpului, însă haiosul tandem şi-a aflat concreteţea şi s-a lansat oficial în vara anului 2008, pe scena de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o bere”. Noi, însă nu vă cerem o bere ci vă invităm să ascultăm o piesă din ce în ce mai actuală… semnată de comp. Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro, intitulată sugestiv… Lasă-te de furat!!!
Mihai Alexandru & 1 Q Sapro & various artists – Lasă-te de furat! prod. Al Mike Production.
De-a lungul timpului compozitorul a avut colaborări fructuoase cu aproape toţi soliştii consacraţi dar şi din generaţia nouă, cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vladescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondi, Morometzii, Distinto.
Distinto – Luna (Muzică, orchestraţie si versuri: Mihai Alexandru, prod. Al Mike Production 2015)
Studiile sale muzicale sunt Liceul de Artă „George Enescu”, secţia violoncel, iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând tot în incinta facultăţii cursuri de Dirijat de Orchestră (prof. Petru Andriesei) şi canto clasic (prof. Daniela Sluşanschi). Sunt atâtea emisiuni la care a participat în calitate de artist, de compozitor al interpreţilor sau de realizator al muzicii pentru generice, că nu se mai ştie nici numărul lor. (mihai-alexandru.ro)
Mihai-Alexandru la BucurestiFM.1100 (foto by BucurestiFM)
La finalul acestui scurt portret muzical-artistic al compozitorului Mihai Alexandru, trebuie să mărturisesc că nu vorbim numai de un muzician strălucit, un făuritor de şlagăre ci şi despre un prieten extraordinar, îl cunosc de peste 30 de ani, am fost colegi în Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi mă bucur şi sunt onorat de prietenia sa! La mulţi ani cu sănătate şi cu mult drag, Mihai!
Interviu Mihai Alexandru – Of, ce doare.Bacău – 2017, realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional
Surse: Agenţia de presă RADOR, mihai-alexandru.ro, andreipartos.ro, youtube.com şi materiale din arhiva audio-video personală. Mulţumiri speciale tuturor pentru sprijinul dat la realizarea acestui material jurnalistic!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „STEA Printre Stele” – Bacău 2019
Publicat de Bogdan Dragomir,
11 decembrie 2019, 12:23 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:21
În fiecare toamnă, în frumosul oraș de la poalele Ceahlăului, în orașul Bacău, oraș în care am copilărit și mi-am petrecut vacanțele de vară, are loc un eveniment artistic cu totul special – dedicat copiilor talentați din toată țara dar și copiilor cu dizabilități!
Se cuvine din partea noastră, a tuturor, să facem o reverență și să adresăm felicitări pentru efortul extraordinar al Familiei Popa: Marioara Popa, Cătălina Ionela Popa și Marius Popa, care – împreună cu întreaga echipă de profesioniști ai Asociației „Centrul DANIEL” – reușesc să aducă lumină și zâmbet pe chipurile acestor copii cu nevoi speciale!
Juriul, organizatori si prezentatori.1100 (foto Asociatia CENTRUL DANIEL/arh.pers.B.Dragomir)
Asociaţia “Centrul Daniel” Bacău a organizat în perioada 22 – 23 noiembrie 2019, cea de a VIII-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „STEA Printre Stele”.
Deschidere Festival cu Alessia Popa si Matei Bogdan la Stea Printre Stele – Bacau 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Mare de spectacole a Teatrului Municipal “George Bacovia”, iar Gala de premiere a avut loc la Teatrul de Vară “RADU BELIGAN”, sălile fiind puse la dispoziţie de catre Primăria Municipiului Bacău şi Consiliul Local Bacău în cadrul proiectului de parteneriat/asociere.
Scopul organizării acestui eveniment de promovare tip festival a pornit încă din anul 2012, din dorinţa de a schimba percepţia legată de persoana cu dizabilitaţi, de aceea cu această ocazie a fost marcată și ziua de 3 decembrie – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Juriul, premii si premianti.1100 (foto Asociatia CENTRUL DANIEL/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul acestei ediţii de festival a fost compus din artişti consacraţi precum:
Mihai Alexandru – chitarist, solist vocal, producător şi compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – preşedintele juriului;
Luminiţa Anghel – interpret de muzică uşoară;
Aurelian Temişan – interpret de muzică uşoară;
George Vanvu – Profesor, compozitor şi coordonator muzical al studioului Radio Iaşi, realizator „Pro Musica” şi „Hiturile Radio Iași”;
Bogdan Dragomir – muzician şi realizator emisiuni la Radio România Regional, membru al Uniunii Naţionale a Artiştilor din România şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România;
Ovidiu Iordache – compozitor,
Claudiu Bulete – compozitor – manager CB Media şi compozitorul imnului festivalului.
O parte a Juriului Festivalului Stea printre Stele – Bacau 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
De menționat că au participat la festival 156 copii din toata ţara, aceştia concurând pe nouă categorii de vârstă!
Marele Trofeu al acestei ediții a Festivalului a fost acordat interpretei ELIZA RIANNA RUSU din Pașcani! Felicitări!
Eliza Rianna Rusu – Marele Trofeu al festivalului STEA Printre Stele – Bacau 2019 .1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Palmaresul cu toate premiile obținute de copiii participanți poate fi consultat pe pagina oficială a Festivalului STEA Printre Stele – Bacău 2019! (https://steaprintrestele.blogspot.com/p/palmares-2019.html)
Daria Emanuela Sarban – Premiul Tinere Talente.1.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Și la acest eveniment, tot în mod tradițional, cu sprijinul colegilor de la Radio România Regional și Radio România Iași, a fost acordat și premiul TINERE TALENTEpentru calități artistice deosebite, interpretei Daria Emanuela Șărban din Tecuci, jud. Galați!
Interviu cu Daria Emanuela Șărban-Premiul Tinere Talente la Festivalul STEA Printre Stele – Bacău 2019, realizat de Mona Vîlceanu (Radio România Iași)
Felicitări și mult succes în continuare!
Daria Emanuela Sarban – Premiul Tinere Talente (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
În cadrul Galei de Premiere de la “Teatrul de Vară Radu Beligan”, au susținut recitaluri artiştii: Luminiţa Anghel,
Bibi – Bianca Lixandru,
Alessia Popa,
Nina Manolache
şi Aurelian Temişan.
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir – Muzician și Jurnalist la Radio România Regional
(Surse: Asociaţia „Centrul „Daniel” din Bacău, Radio România Iași, din arhiva personală B.D. şi din arh. evenimentului mai sus menționat. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Festivalul de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „STEA Printre Stele” – Bacău 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
20 noiembrie 2019, 19:44 / actualizat: 20 iunie 2023, 15:18
Asociaţia “Centrul Daniel” Bacău organizează în data de 22 şi 23 noiembrie 2019 (vineri şi sâmbătă) cea de a VIII-a ediţie a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „STEA Printre Stele”.
Evenimentul se va desfăşura în sala mare de spectacole a Teatrului Municipal “George Bacovia”, iar Gala de premiere va avea loc la Teatrul de Vara “RADU BELIGAN”, sălile fiind puse la dispoziţie de catre Municipiul Bacău şi Consiliul Local Bacău în cadrul proiectului de parteneriat/asociere.
Scopul organizării acestui eveniment de promovare tip festival a pornit încă din anul 2012, din dorinţa de a schimba percepţia legată de persoana cu dizabilitaţi, de aceea cu această ocazie ne dorim să marcăm ziua de 3 decembrie – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Evenimentul este organizat într-o manieră integrativă şi participativă la viaţa socio-culturală a comunităţii din care fac parte, tocmai pentru a demonstra că handicapul nu trebuie să conducă la izolare, nu trebuie sa îngrădească accesul la viaţă culturală, nu trebuie să afecteze viaţa copilului/tânărului cu dizabilităţi, deoarece toţi copiii merită o şansă de a se autovaloriza, indiferent de existenţa talentului sau handicapului, şi pot fi educaţi astfel încât, împreună, să construiască o lume mai bună.
Juriul acestei ediţii de festival va fi compus din artişti consacraţi precum:
Mihai Alexandru – chitarist, solist vocal, producător şi compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – preşedintele juriului;
Luminiţa Anghel – interpret de muzică uşoară;
Aurelian Temişan – interpret de muzică uşoară;
George Vanvu – Profesor, compozitor şi coordonator muzical al studioului Radio Iaşi, realizator „Pro Musica” şi „Hiturile Radio Iași”;
Bogdan Dragomir – muzician şi realizator emisiuni la Radio România Regional, membru al Uniunii Naţionale a Artiştilor din România şi al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România;
Ovidiu Iordache – compozitor,
Claudiu Bulete – compozitor – manager CB Media şi compozitorul imnului festivalului
Şi-au anuntat participarea la festival 166 copii din toata ţara, aceştia concurând pe nouă categorii de vârstă!
Spectacolul Galei de Premiere va avea loc la “Teatrul de Vară Radu Beligan”, sâmbătă, 23 noiembrie 2019, începând cu orele 16.30 şi va cuprinde recitalurile artiştilor: Luminiţa Anghel, Bibi – Bianca Lixandru, Alessia Popa şi Aurelian Temişan.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Muzica Unei Generații Perene – Fonoteca Melomanului – LIVIU TUDAN şi MIHAI ALEXANDRU!
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 noiembrie 2019, 14:08 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:23
Bun găsit tuturor! Astăzi la Muzica Unei Generaţii Perene, aici la Radio România Regional, vom avea o ediţie specială a Fonotecii Melomanului dedicată muzicienilor români – LIVIU TUDAN și MIHAI ALEXANDRU!
În luna noiembrie, Liviu Tudan ar fi împlinit 72 de ani! Îi aducem, aşadar, omagiul şi recunoştinţa noastră pentru aportul său creativ-muzical-artistic la dezvoltarea muzicii rock româneşti!
LIVIU TUDAN (nume original: Dumitru Tunsoiu, n. 29 noiembrie 1947, București – d. 26 mai 2005, București) – a fost basist, vocalist și compozitor român de muzică rock, membru şi apoi, din anii ’70, conducător al formației „Roșu și Negru”.
„Alfabetul (muz. Liviu Tudan, vers. Corina Brăneanu)”, înregistrări din Fonoteca Radio România, interpretată de Liviu Tudan (Roşu şi Negru).
Născut în București, unde studiază în cadrul Școlii de Muzică nr. 1, absolvă la Iași cursurile Conservatorului de Muzică GEORGE ENESCU, clasa Compoziție. Se îndreaptă rapid spre curentul rock, devenind de-a lungul timpului membru (chitară bas) al mai multor grupuri cunoscute, cum ar fi Sideral sau Metronom, dar trupa care l-a consacrat și de numele căreia rămâne legat este Roșu și Negru.
„Pseudofabulă” (muz. Adrian Ordean, vers. Traian Furnea) – Înregistrări din Fonoteca Radio România, interpretată de Liviu Tudan (Roşu şi Negru).
Are colaborări cu multe personalități muzicale românești – Nuțu Olteanu, Gabi Nacu, Florin Ochescu, Adrian Ordean, Nelu Dumitrescu, Marti Popescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, fiind și unul dintre compozitorii preferați ai interpretei Dida Drăgan.
Dida Drăgan – „Lacrimă de stea” (muz. Liviu Tudan, vers. Eugen Dumitru) de pe albumul „Muzică de Colecţie, Vol. 34 – Dida Drăgan (C-Electrecord & P-2007 Intercont Music /Jurnalul Naţional).
* * * * *
Mihai-Alexandru la BucurestiFM.1100 (foto by BucurestiFM)
MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. S-a născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, iar debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de succes înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005.
Lângă mine (Mihai Alexandru, Nicola) – „80 de ani de muzică” (Prod. Radio România & Roton 2006) interpretată de Nicola.
Prezent de zece ori în Finala Naţionala EUROVISION mai întâi cu Nicola în 1992 cu piesa „Balerina”, apoi „Doar amintiri” în 1994, „Undeva departe” în 1996, „I feel good” în 1999, „I do” în 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa „Don’t break my heart” interpretată de Nicola şi reprezintă România la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa “Brand new feeling” 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) si textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă Dora şi locul 6 cu Formaţia „Pacifica” solist Leo Iorga şi piesa “Prea mici sunt cuvintele”. Însă, anul 2017 îi aduce compozitorului Mihai Alexandru o binemeritată recompensă artistică – Locul 7 la Eurovision – Kiev (locul 5 în clasamentul televot) cu piesa YODEL IT, compozitor Mihai Alexandru, text Alexa Niculae, interpreţi Ilinca Băcilă şi Alex Florea!
Premii în Festivalul MAMAIA: 2001 Locul I cu piesa “Întinde mâna” cântată de „No Name”, 2002 locul II cu piesa “Lângă mine” solistă Nicola, 2006 locul II cu piesa “Acolo unde ştii” interpretată de Proconsul, 2007 locul II cu piesa “Cum te pot iubi” cantată de Bogdan Dima, locul I în anul 2008 cu piesa “Dă-mi o bere” solişti Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro. Colaborarea cu 1Q Sapro datează din negura timpului, însă haiosul tandem şi-a aflat concreteţea şi s-a lansat oficial în vara anului 2008, pe scena de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o bere”. Noi, însă nu vă cerem o bere ci vă invităm să ascultăm o piesă din ce în ce mai actuală… semnată de comp. Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro, intitulată sugestiv… Lasă-te de furat!!!
Mihai Alexandru & 1 Q Sapro & various artists – Lasă-te de furat! prod. Al Mike Production.
De-a lungul timpului compozitorul a avut colaborări fructuoase cu aproape toţi soliştii consacraţi dar şi din generaţia nouă, cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vladescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondi, Morometzii, Distinto.
Distinto – Luna (Muzică, orchestraţie si versuri: Mihai Alexandru, prod. Al Mike Production 2015)
Studiile sale muzicale sunt Liceul de Artă „George Enescu”, secţia violoncel, iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând tot în incinta facultăţii cursuri de Dirijat de Orchestră (prof. Petru Andriesei) şi canto clasic (prof. Daniela Sluşanschi). Sunt atâtea emisiuni la care a participat în calitate de artist, de compozitor al interpreţilor sau de realizator al muzicii pentru generice, că nu se mai ştie nici numărul lor. (mihai-alexandru.ro)
La finalul acestui scurt portret muzical-artistic al compozitorului Mihai Alexandru, trebuie să mărturisesc că nu vorbim numai de un muzician strălucit, un făuritor de şlagăre ci şi despre un prieten extraordinar, îl cunosc de peste 30 de ani, am fost colegi în Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi mă bucur şi sunt onorat de prietenia sa! La mulţi ani cu sănătate şi cu mult drag, Mihai!
Surse: Agenţia de presă RADOR, mihai-alexandru.ro, andreipartos.ro, youtube.com şi materiale din arhiva audio-video personală. Mulţumiri speciale tuturor pentru sprijinul dat la realizarea acestui material jurnalistic!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la evenimentele muzicale „Soul Music Art” – Bârlad, „Masterclass Entertainment Debut” – Brașov și „Hermannstadtfest” – Sibiu, 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
25 septembrie 2019, 14:03 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:33
În luna Iunie 2019, o lună deosebit de bogată în evenimente artistice pentru copii și adolescenți, am participat, în calitate de muzician și jurnalist, la 3 manifestări muzicale, cu siguranță aflate în topul celor mai importante provocări muzicale ale anului! La aceste evenimente, cu sprijinul colegilor de la Radio România Regional, am acordat și premiile TINERE TALENTE pentru calități artistice deosebite!
DSC_0265. Foto Festival Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
La Bârlad, județul Vaslui, în Sala de evenimente a Cercului Militar, în perioada 15-16 iunie 2019, a avut loc cea de a V-a ediție a Festivalului Concurs Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Adolescenți „Soul Music Art”!
20190615_093914.Juriul festiv. Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul festivalului:Nicolae Caragia – Compozitor, Președintele Juriului, Doina Durdan – Prof. canto, Marcel Iorga – Compozitor, Tudor Turcu – Artist interpret, Octavian Durdan– Prof. de muzică și Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist!
DSC_0259. Dragos Gheorghiu – Director Festival Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatori:Asociația Culturală SOUL MUSIC ART – Prof. Dragoș Gheorghiu(Director festival)!
Notă:Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
Diploma Tinere Talente – Razvan Popa – Soul Music Art – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretului RĂZVAN POPA!
Razvan Popa – Premiul Tinere Talente – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0228. Premiul Tinere Talente – Razvan Popa – Barlad 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Tot la mijlocul lunii Iunie, dar în perioada 18-20 iunie 2019, la Sala de Spectacole a Centrului Cultural REDUTA din Brașov, a avut loc cea de-a IX-a ediție a evenimentului artistic intitulat MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT!
Foto mentori Masterclass Brasov 2019 in Studioul Radio Romania Brasov FM (Mihai Alexandru, Adrian Romcescu, Bianca Buca (realizator emisiuni radio) si Bogdan Dragomir – foto arh.pers. Bogdan Dragomir)
Mentorii evenimentului au fost:
La secțiunea Muzică Ușoară: Mihai Alexandru – Compozitor, Adrian Romcescu – Interpret și compozitor și Bogdan Dragomir– Muzician și jurnalist.
DSC_0585.Mentori Actorie – Afrodita Androne si Bogdan Marhodin (foto by Bogdan Dragomir)
La secțiunea Actorie: actorii Afrodita Androne și Bogdan Marhodin.
Organizatori: Consiliul Județean Brașov și Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov – Prof. Carmen Moruzzi (Actriță și Director al școlii și organizator principal al evenimentului) și Prof. Daniela Grovu (profesor coordonator al evenimentului)!
DSC_0799. Carmen Moruzzi (Actrita si Organizator Masterclass Entertainment Debut – Brasov 2019) si Daniela Grovu (Prof. coordonator Masterclass) – foto by Bogdan Dragomir
Notă:Palmaresul complet poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei IOANA TEODORA ȚEȚIU!
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Afis Festival Hermannstadtfest 2019 (foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir)
La sfârșitul lunii Iunie, mai exact în perioada 28-30 iunie 2019, la Sala de Spectacole a Cercului Militar din Sibiu, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST 2019!
Foto Juriul Muzica Usoara – Hermannstadtfest 2019 (foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul festivalului:Adrian Ordean – Chitarist și Compozitor, Președintele Juriului, Luminița Anghel – Artist interpret, Viorel Gavrilă – Dirijor și Compozitor, Daniel Vecsei – Profesor și Director Palatul Copiilor Sibiu, Codruț Croitoru – Compozitor și interpret, Denise Bălăceanu –Artist interpret, Rodica Popa Comăniciu – Profesor și interpret, Gabriela Rusu – Păsărin – Realizator emisiuni Radio România Regional, Rumiana Nacheva – Profesor și organizator Festival Silver Yantra (Bulgaria), Rodica Roșioru – Profesor (Republica Moldova) și Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist, Realizator emisiuni Radio România Regional!
Notă:Palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina de internet a evenimentului!
20190630_105826.Diploma Tinere Talente – Catinca Leu – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Premiul TINERE TALENTE, oferit cu sprijinul rețelei Radio România Regional, a fost acordat pentru calități artistice deosebite interpretei CATINCA LEU!
DSC_0178.Catinca Leu – Premiul Tinere Talente – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări și mult succes în continuare!
DSC_0176.Catinca Leu – Premiul Tinere Talente – Hermannstadtfest 2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Personal, dar și în numele colegilor din Rețeaua RADIO ROMÂNIA REGIONAL,
Premiul de Excelență Hermannstadtfest 2019 – Bogdan Dragomir (Radio Romania Regional) oferit de Daniela Simionescu (Organizator) – foto Hermannstadtfest 2019/arh.pers.B.Dragomir
doresc să mulțumesc organizatorilor și juriului pentru cele două premii de excelență acordate la Gala de Premiere a Festivalului!
20190925_111307.Diploma de Excelenta Radio Romania Regional de la Hermannstadtfest2019 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări organizatorilor și tuturor participanților pentru reușita acestui eveniment artistic deosebit!
P.S.: Vom face un Update la acest articol, cu materialele info si audio muzicale, pe măsura primirii acestora de la premianți!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Muzician şi jurnalist Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. evenimentelor mai sus menționate. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA, ed. a IX-a, Moinești – 2019!
Publicat de Bogdan Dragomir,
20 august 2019, 19:48 / actualizat: 21 iunie 2023, 17:39
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și concursuri muzicale, naționale și internaționale din România!
Afis Festiv. Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 31 Mai-1 Iunie 2019, în noua și moderna sală de evenimente artistice a Centrului Cultural LIRA din Moinești, s-a desfăşurat Finala celei de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Ușoară VIS DE STEA!
Foto scena si parteneri media Vis de Stea 2019.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
La această ediţie, organizată de Asociația Culturală M.Y. Music Art, în parteneriat cu U.A.T. mun. Moinești, Radio România Iași, Centrul Cultural LIRA din mun. Moinești, s-au calificat în finala concursului 90 de tineri interpreți din întreaga țară, laureați ai unor importante festivaluri si concursuri, structurați pe grupe de vârstă cuprinse între 4 – 17 ani.
Foto Juriul Vis de Stea 2019.1100 (Credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Şi în acest an, juriul a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate și a apreciat cu obiectivitate talentul și dăruirea artistică a tinerilor concurenți!
Componența juriului a fost următoarea: MIHAI ALEXANDRU – compozitor – Preşedintele Juriului; VIOREL GAVRILĂ – compozitor și dirijor; BOGDAN DRAGOMIR – muzician și realizator de emisiuni Radio România Regional, AURELIAN TEMIȘAN – artist, MARCEL IORGA – compozitor și GEORGE VANVU – muzician și realizator emisiuni Radio România Iași.
În urma deliberărilor juriului, Trofeul celei de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară a fost acordat interpretei INA RUS din Oradea, din grupa de vârstă 14-16+ (clasa prof. Valeria Dinu Mișcuția)!
Foto Ina Rus – Oradea – Trofeul festiv. Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Ina! Te așteptăm în recital, la ediția a X-a! (Palmaresul complet al competiției se poate afla accesând pagina de internet a festivalului).
În gala festivalului, participanții și spectatorii au beneficiat de recitalul susținut de câștigătoarea ediției a VIII-a – BRIANA MAGDAS,
dar și de recitalul extraordinar al apreciatului interpret, artistul – AURELIAN TEMIȘAN! Mulțumim, Temi, a fost, ca de obicei, un regal muzical!
Radio România Regional – partener media al acestui eveniment, a acordat Premiul TINERE TALENTE
Diploma Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.1100 (Foto by Bogdan Dragomir)
pentru calităţi artistice deosebite interpretei ELENA LUCHIAN NICOLA din Iași (clasa prof. Anca Apetroaiei).
„Recunosc ca mi-a fost dor de tine” (Viorel Gavrilă/Roxana Popescu) interpretată de Nicola Elena Luchian.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.2.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Info artistic Elena Nicola Luchian:
Studii artistice muzicale cu doamna Prof. Anca Apetroaiei la Palatul Copiilor din Iași de la vârsta de 9 ani. De-a lungul anilor a participat la multe concursuri și evenimente muzicale și a obținut premii importante. În ultimii doi ani a fost răsplătită cu:
Trofeul Categoriei la Festivalul „Muguri de lumina” Piatra Neamț 2018 , la categoria Muzică Ușoară , cât și la categoria Etno Pop. Trofeul Categoriei la secțiunea Muzică Ușoară, Premiul 1 la secțiunea Măști muzicale, dar și la secțiunea Colinde la Festivalul Internațional „Cântec de stea” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la secțiunea Etno, Locul 3 la secțiunea Muzică Ușoară la Festivalul „Viva Allegria” Piatra Neamț 2018. Locul 1 la Festivalul „Nova Latinitas ” Chișinău 2018. Trofeul Categoriei la Festiv. „Juniori pentru Juniori” Iași, 2018. Premiul 1 la Festivalul „Juniori pentru Juniori” Iași, 2019. Trofeul Categoriei, Premiul Tinere Talente-Radio Romania Regional, Premiul Radio Iași la Festivalul „Vis de stea” Moinești, 2019.
Foto Premiul Tinere Talente Vis de Stea 2019.5.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Felicitări, Elena și mult succes în continuare!
Gala de Premiere Vis de Stea 2019.1100 (credit foto Festiv. Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Mulțumiri speciale pentru amabilitate, profesionalism și ospitalitate doamnei Prof. IRINA PASHALOV – Director al Asociației Culturale M.Y.Music Art și organizator principal al Festivalului Național de Muzică Ușoară VIS DE STEA de la Moinești, jud. Bacău!
Foto Bogdan Dragomir (arhiva personala)
Bogdan Dragomir
Muzician și jurnalist la Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară STEA PRINTRE STELE – Bacău 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
7 noiembrie 2018, 10:51 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:12
Asociaţia “Centrul Daniel”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, a organizat în perioada 12-13 octombrie 2018 a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “STEA Printre Stele”, concurs de interpretare care îşi propune să contribuie la descoperirea de copii si tineri interpreţi de muzică uşoară, sa aducă împreună copii talentati, copii cu dizabilităţi şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Evenimentul, coordonat fără cusur de Ionela Cătălina Popa– Director general al festivalului –
20181012_103600 (Teatrul Bacovia din Bacau 2018.1100. foto by Bogdan Dragomir)
s-a desfăşurat pe scena Teatrului Municipal BACOVIA din Bacău şi s-a bucurat de un larg interes naţional şi internaţional.
20181012_111037 Prima zi festival.prezentatorii Alessia Popa si Matei Bogdan.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii au urmărit dezvoltarea unui bun cultural de interes local, naţional şi internaţional care să satisfacă nevoile iubitorilor de artă, să promoveze valorile în rândul participanţilor şi să crească accesul publicului la viaţa socio–culturală a oraşului Bacău!
20181012_111109 Juriul Stea Printre Stele 2018.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Juriul fazei finale, alcătuit din personalităţi ale muzicii româneşti şi jurnalişti de specialitate, Mihai Alexandru, Aurelian Temişan, Cezar Ouatu, Bogdan Dragomir, George Vanvu, Claudiu Bulete, Marcel Iorga şi Mărioara Popa – Preşedinte al Centrului DANIEL şi Preşedinte onorific al juriului, a desemnat următorii câştigători ai Trofeelor festivalului:
20181013_194142 Cele 3 trofee.1100 (foto Bogdan Dragomir)
ELA TRANDAFIR – Marele Trofeu al Festivalului
20181013_193350 Trofeu Ela Trandafir.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Felicitări întregii echipe de organizare a Centrului DANIEL din Bacău pentru realizarea acestui eveniment cultural-artistic şi tuturor participanţilor – concurenţi, părinţi, profesori, artişti interpreţi, echipa de sunet şi imagine, colegilor din juriu dar şi colegilor mei de la Radio România Iaşi pentru aportul profesional şi artistic adus prin participarea şi promovarea acestui act artistic!
Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!
Sursa: Asociaţia „Centrul DANIEL” din Bacău, informaţii şi foto din arh. personală B. Dragomir.
Vezi GALERIA FOTO ataşată la final!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir
Muzician şi jurnalist, Realizator Radio România Regional.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT, ed. a VIII-a, Braşov 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
27 septembrie 2018, 11:27 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:22
Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov și Consiliul Județean Brașov au organizat la Centrul Cultural „Reduta” în perioada 18-20 iunie 2018 cea de-a VIII-a ediție a evenimentului MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT. Cei peste 50 de participanţi – tineri artişti din toată ţara, împărţiţi pe trei grupe de vârstă 6-9, 10-13 şi 14-30, au participat, individual la cele două secțiuni de interpretare (individual și grupuri vocale și proba specială „Star la primă vedere”).
DSC_0390.Comp. Mihai Alexandru și prof. Daniela Bolovan și Carmen Moruzzi – organizatorii evenim. Masterclass Entertainment Debut.Brasov 2018 (foto by Bogdan Dragomir)
În calitate de Mentori, în acest an, au fost invitați: CEZAR OUATU – interpret de operă, pop-operă și pianist, MIHAI ALEXANDRU – chitarist și compozitor,
BIANCA BUCĂ – jurnalist și designer vestimentar, BOGDAN DRAGOMIR– muzician și jurnalist Radio România Regional și ADRIAN SCRIMINȚ – coregraf.
După interpretarea celor două probe în fața mentorilor (profesioniști cu experiență din domeniul muzicii și al artei spectacolului), ambele realizate la alegerea participanţilor, tinerii artişti au primit indicații şi aprecieri privind calitatea prestaţiei dar şi soluţii și recomandări individualizate pentru îmbunătăţirea acesteia!
În cea de-a 3-a zi, la finalul evenimentului, participanții au făcut dovada asimilării indicaţiilor oferite de mentori, în cadrul spectacolului ,,oglindă” susţinut pe scena Centrului Cultural REDUTA!
Organizatorii – Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” şi Consiliul Judeţean Braşov – au urmărit prin realizarea acestui eveniment, dezvoltarea nivelului artistic al copiilor și tinerilor debutanți în cariera muzicală, printr-o educare artistică în domeniul entertainment-ului de scenă.
În cadrul Galei evenimentului au susținut recitaluri extraordinare artistul CEZAR OUATU și cele două câștigătoare ale Trofeului MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT 2017 – ANDREEA VOICESCU și DOMINIQUE SIMIONESCU!
Tot în cadrul galei a fost decernat şi Premiul Special de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, talentatei interprete LIDIA SIRACIOV!
P.S.: vom face un update la acest material pe măsura primirii materialelor (informații și muzică) de la câștigătoarea acestui premiu!
Felicitări tuturor tinerilor artişti participanţi, părinţilor şi profesorilor, dar mai ales întregii echipe organizatorice a acestui frumos şi unic eveniment artistic – educativ, coordonată de Prof. CARMEN MORUZZI – Director al Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov!
Îmi menţin afirmaţiile, ca şi în anii precedenţi, în calitate de muzician şi jurnalist, dar şi de membru al juriului de mentori ai acestui eveniment, că apreciez în mod deosebit această iniţiativă a organizatorilor de a oferi această oportunitate extraordinară şi extrem de utilă tinerilor artişti debutanţi ai scenei muzicale româneşti, de a concura cu ei înşişi şi nu între ei, de a căuta şi a găsi răspunsurile potrivite şi necesare perfecţionării artistice împreună cu profesorii, cu părinţii şi cu mentorii specialişti invitaţi să acorde sfaturi şi soluţii reale şi profesioniste fiecărui participant la acest festival-masterclass. Felicitări tuturor pentru efortul de participare, pentru dorinţa de perfecţionare, pentru organizarea fără cusur a acestui eveniment rar întâlnit, din păcate, în România, şi sper să ne reîntâlnim la următoarea ediţie cu bucurie şi cu multe împliniri artistice.
Festivalul „MASTERCLASS-ENTERTAINMENT-DEBUT”- ediţia 2018 a fost realizat în parteneriat media cu RADIO ROMÂNIA REGIONAL, cu sprijinul colegilor de la Radio România Târgu-Mureş şi Radio România Antena Braşovului!
Bogdan Dragomir –Muzician și jurnalist Radio România Regional.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Pentru Tineret VIS DE STEA – Moineşti, jud. Bacău, ed. 2018!
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 septembrie 2018, 12:03 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:26
În perioada 1-2 iunie 2018, la Centrul Cultural LIRA din municipiul Moineşti, jud. Bacău s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Pentru Tineret VIS DE STEA!
Şi la această ediţie, organizată cu deosebit profesionalism de Asociaţia Culturală M.Y. Music şi Primăria oraşului Moineşti au concurat peste 250 de copii şi tineri talentaţi din toate judeţele tării, cu vârste cuprinse între 4 – 20 de ani!
Juriul festivalului a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; OANA RADU– interpretă muzică pop; BOGDAN DRAGOMIR – realizator, coordonator programe muzicale Radio România Regional; VIOREL GAVRILĂ – compozitor, vice-preşedinte al U.C.M.R.-A.D.A.; TUDOR TURCU – interpret muzică rock, câştigător al concursului X-Factor; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; MARCEL IORGA – compozitor, membru al U.C.M.R.; GEORGE VANVU – realizator emisiuni şi coordonator strategie programe muzicale la Radio Iaşi şi DUMITRU JIJIE – compozitor şi organizator al festivalului CONSTELAŢIA NECUNOSCUTĂ din Vaslui.
În cadrul Galei Laureaţilor, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii OANA (Oana Radu)
IMG_0118.Oana Radu.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
şi TUDOR TURCU,
IMG_0134.Tudor Turcu.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.
(arh.pers.B.Dragomir)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestui festival în ordinea clasamentului (palmaresul complet al concursului poate fi consultat pe adresa https://www.facebook.com/festivalul.visdestea/ ):
TROFEUL „VIS DE STEA” 2018: BRIANA MAGDAS – ORADEA
GR.4-6 ANI – TROFEUL CATEGORIEI: ROMAN SARA RAISA – ORADEA
GRUPA 6-7 ANI – TROFEUL CATEG.: DANCA GIULIA, ROMAN
CAT. 8 ANI – TROFEUL CATEGORIEI: OJOG ALEXANDRU, BACAU
CATEG. 9 ANI – TROFEUL CATEG.: MOCANU ELENA, VASLUI
CATEG 10-11 ANI – TROFEUL CATEG.: CORDEA GEORGIANA, ORADEA
CATEG. 12-13 ANI – TROFEUL CATEG.: IOAN RARES ANDREI, BUZAU
CATEG. 14-16 ANI – TROFEUL CATEG.:ANDONESCU GIULIA, FOCSANI
34274492_860464894155906_8764011665206280192_n (foto Ioan Rares Andrei/arh.pers.B.Dragomir).1100
RADIO ROMÂNIA REGIONAL împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE şi Premiul RADIO IAȘI pentru calităţi artistice deosebite interpretului IOAN RAREŞ ANDREI din Buzău.
20180601_182315.Ioan Rares Andrei.Tinere Talente.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
Ioan Rareş Andrei, avea 13 ani la data desfăşurării concursului, actualmente este elev în clasa a VIII-a la Liceul Spiru Haret din Buzău, este pasionat de biologie și de limba engleză pe care o vorbește fluent. A început pregatirea muzicală la vârsta de 4 ani – cu pianul iar de la 5 ani – canto.
20180601_182336.Ioan Rares Andrei.Tinere Talente.Moinesti2018 (foto by Bogdan Dragomir)
Ioan Rareș Andrei – youtube.com – Moment of Silence (Vis de Stea – Moinești 2018)
Câteva premii din ultimii doi ani: Marele Trofeu – LUCKY KIDS Marele Trofeu – DEVA MUSIC STAR Trofeul Categoriei – VIS DE STEA Premiul I – MAMAIA COPIILOR Marele Trofeu – VOCEA CETĂȚII SIGHIȘOARA Marele Trofeu – TI-AM LASAT O MELODIE Marele Trofeu – TROFEUL TINERETII AMARA JUNIOR
34366423_1296543077143569_2082607673072680960_n B.Dragomir – Premii la gala Vis de Stea 2018 (foto Vis de Stea/arh.pers.B.Dragomir).1100
Felicitări doamnei prof. IRINA PASHALOV – Director general al acestui festival, organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
(Sursa: Youtube.com (video), materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
5 decembrie 2017, 13:29 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:52
Foto încep. Festival Neghiniţă – Bacău 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În perioada 27-29 octombrie 2017, la Teatrul Bacovia din Bacău s-a desfăşurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ! La ediţia a VIII a a Festivalului Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii şi Tineri “Neghiniţă”, ediţie cofinanţată de Consiliul Judeţean Bacău, au participat pe scenele Teatrului Bacovia şi Teatrului de Vară peste 1000 de copii şi tineri din 22 de oraşe ale ţării dar şi din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Rusia, Armenia, Tatarstan si Uzbekistan. Toţi ne-au bucurat şi încântat cu evoluţiile lor la cele patru secţiuni: teatru, muzică uşoară, muzică instrumentală şi dans.
Interviu cu prof. Mariana Tanasă – Dir. general al Festiv. NEGHINIŢĂ, dar şi cu concurenţii Anastasia Budişteanu (Galaţi) şi Luchian Nicola (Iaşi) realizat de Mona Vîlceanu – Redactor Radio România Iaşi (28 oct. 2017)
Gala de Premiere Neghinita 2017 – Prof. Mariana Tanasă – Dir. Festival (foto by Bogdan Dragomir)
La Secţiunea Muzică Uşoară s-au calificat în finala festivalului 120 de copii din toate zonele ţării iar premiile au fost obţinute pe merit în funcţie de calitatea interpretării dovedită în cele două zile de concurs!
Juriul secţiunii muz. uşoară a festiv. Neghinita 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Pentru obiectivitate şi transparenţă totală, şi la această ediţie, s-au acordat note „la vedere”, copiii au fost foarte bine pregătiţi de profesorii coordonatori iar juriul acestei secţiuni a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; NICO (NICOLETA MATEI)– interpretă muzică pop, solistă a Teatrului TOMA CARAGIU din Ploieşti, ALEX FLOREA – interpret muzică uşoară, reprezentant al României la EUROVISION 2017; BOGDAN DRAGOMIR – realizator, coordonator programe Radio România Regional; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; EUGENIA URSU – producător muzical, reprezentant UNESCO – Chişinău; MĂDĂLINA CÂRCOTĂ – artist liric Filarmonica „George Enescu”, prof. canto Şcoala ART MUSIC, Bucureşti, RUMIANA NACHEVA – jurnalist, director al Festivalului Internaţional de Muzică Pop SILVER YANTRA, Bulgaria, SEMEON LIMANOV – interpret muzică uşoară, prof. canto la Colegiul de Artă din Moscova, Rusia şi DARIA T – interpretă muzică uşoară, reprezentantă a Fundaţiei Teatrale Neghiniţă din Bacău.
Interviu cu compozitorul Mihai Alexandru – Preşedintele juriului secţiunii Muzică Uşoară a festiv. NEGHINIŢĂ 2017 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (28 oct. 2017).
Sâmbătă – 29 octombrie a avut loc Gala de premiere a Festivalului-Concurs NEGHINIŢĂ 2017.
În deschidere, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii NICO, ALEX FLOREA, Daria T (Daria Anastasia Tanasă), SEMEON LIMANOV, LORINA LASLĂU, MIRUNA HAUCA, ANDREEA DIACONU şi ALESSIA POPA, iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi sponsorilor.
NICO în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Alex Florea în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Semeon Limanov în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Duo Neghi Voice în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
NICO feat. Andreea Diaconu & Miruna Hauca în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
NICO feat. Daria T în recital la festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Alessia Popa în recital la Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Ionel Tanasă – actor, regizor şi Preşedinte al Fundaţiei NEGHINIŢĂ, organizator al Festival. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestei secţiuni în ordinea clasamentului (palmaresul complet al festivalului poate fi consultat pe adresa www.neghi.ro ):
SECŢIUNEA MUZICĂ UŞOARĂ
TROFEUL PENTRU SECŢIUNEA MUZICĂ UȘOARĂ
Grădinaru Marina Georgiana – Onești (clasa prof. Irina Pashalov)
Marina Grădinaru – Trofeul Secţiunii Muzică Uşoară a Festiv. Neghiniţă 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
*CATEGORIA 5 – 6 ANI
TROFEUL categoriei – Lungu Maria Daria – Târgoviște
Foto Sofia Onica – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional şi Trofeul Grupei la Festiv. Neghinita 2017 (foto arh. Sofia Onica.facebook.com/arh.pers.B.Dragomir)
Radio România Regional împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE şi Premiul Radio Iaşi pentru calităţi artistice deosebite interpretei Sofia Onica din Iaşi (clasa Prof. Anca Apetroaiei).
Interviu cu Sofia Ioana Onica – Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional, realizator Mona Vîlceanu, Radio România Iaşi)
Sofia Onica – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional (foto by Bogdan Dragomir)
Sofia are 8 ani şi este eleva D-nei Prof. Anca Apetroaiei -Palatul Copiilor Iaşi de la vârsta de 3 ani. A participat la numeroase concursuri încă de la vârsta de 5 ani obţinând numeroase premii, amintim mai jos pe cele obţinute în ultimii doi ani:
Trofeul Categoriei FESTIVALUL INTERNATIONAL DE TEATRU, MUZICA SI DANS “NEGHINITA”-BACAU 2017;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL BLED GOLDEN MICROPHONE –BLED SLOVENIA 2017;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL “VIS DE STEA” MOINESTI 2017;
Trofeul festivalului FESTIVALUL NATIONAL “RITMURILE COPILARIEI” IASI 2017;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL “CONSTELATIA NECUNOSCUTA” VASLUI 2016;
Trofeul Categoriei FESTIVALUL INTERNATIONAL “NOVALATINITAS” CHISINAU, MOLDOVA;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL “RITMURI PE PORTATIV” VASLUI 2016;
Premiul I FESTIVALUL NATIONAL”MAMAIA COPIILOR “2016;
Premiul I FESTIVALUL INTERNATIONAL RUMF BRASOV 2016
Trofeul Categoriei FESTIVALUL NATIONAL “FLORILE COPILARIEI” BARLAD 2016
poza Sofia Onica la festiv. Neghinita 2017 (foto arh. pers. Sofia Onica)
Sofia a obţinut de asemenea premii şi la „dans modern”, pe care îl practică de la vârsta de 4 ani. A participat la emisiuni TV şi Radio pe plan local. În perioada 2015-2016 a fost coprezentator al emisiunii pt. copii ”Tirigong” – Tele M Iaşi!
Felicitări, Sofia şi mult succes în continuare!
Sofi Radio viva (foto arh. pers. Sofia Onica)
Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2017 a fost organizat de Fundaţia Teatrală „Neghiniţă” din Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău. Partener media: Radio România Regional şi Radio România Iaşi.
Juriul festiv. Neghinita 2017 (foto by Ionel Tanasa/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor, profesorilor-coordonatori şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
foto Festival Neghinita Bacau 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
(Sursa: Materiale din arhiva personală şi din arh. festivalului. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Muzica Unei Generaţii Perene – Aniversarea compozitorului MIHAI ALEXANDRU! La multi ani!
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 noiembrie 2017, 12:33 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:56
MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. S-a născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, iar debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el însuşi: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de succes înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005.
Lângă mine (Mihai Alexandru, Nicola) – „80 de ani de muzică” (Prod. Radio România & Roton 2006) interpretată de Nicola.
Prezent de zece ori în Finala Naţionala EUROVISION mai întâi cu Nicola în 1992 cu piesa „Balerina”, apoi „Doar amintiri” în 1994, „Undeva departe” în 1996, „I feel good” în 1999, „I do” în 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa „Don’t break my heart” interpretată de Nicola şi reprezintă România la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa “Brand new feeling” 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) si textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă Dora şi locul 6 cu Formaţia „Pacifica” solist Leo Iorga şi piesa “Prea mici sunt cuvintele”. Însă, anul 2017 îi aduce compozitorului Mihai Alexandru o binemeritată recompensă artistică – Locul 7 la Eurovision – Kiev (locul 5 în clasamentul televot) cu piesa YODEL IT, compozitor Mihai Alexandru, text Alexa Niculae, interpreţi Ilinca Băcilă şi Alex Florea!
Premii în Festivalul MAMAIA: 2001 Locul I cu piesa “Întinde mâna” cântată de „No Name”, 2002 locul II cu piesa “Lângă mine” solistă Nicola, 2006 locul II cu piesa “Acolo unde ştii” interpretată de Proconsul, 2007 locul II cu piesa “Cum te pot iubi” cantată de Bogdan Dima, locul I în anul 2008 cu piesa “Dă-mi o bere” solişti Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro. Colaborarea cu 1Q Sapro datează din negura timpului, însă haiosul tandem şi-a aflat concreteţea şi s-a lansat oficial în vara anului 2008, pe scena de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o bere”. Noi, însă nu vă cerem o bere ci vă invităm să ascultăm o piesă mai recentă semnată de comp. Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro, intitulată sugestiv…Lasă-te de furat!!!
Mihai Alexandru & 1 Q Sapro & various artists – Lasă-te de furat! prod. Al Mike Production.
Multe premii (inclusiv trofeul) obţinute de artiştii străini la Festivalul „Cerbul de aur”, au fost câştigate de aceştia interpretând piese compuse de Mihai Alexandru. Tot în cadrul acestui festival în 1997, el a avut onoarea să-şi vadă o piesă interpretată de Cristina Aguilera aceasta având doar 15 ani şi reprezentând S.U.A. Deseori îl regăsim în juriile celor mai importante festivaluri pentru copii dar şi pentru adulţi cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur, Stea printre stele, Delfinul de Aur, Neghiniţă, Vis de Stea, şi multe altele.
L-am întânit recent pe compozitorul Mihai Alexandru, în calitate de Preşedinte al Juriului unui Festival Internaţional de Muzică Teatru şi Dans pentru Copii intitulat sugestiv NEGHINIŢĂ şi l-am rugat să ne destăinuie câteva gânduri despre proiectele sale viitoare!
Interviu cu comp. Mihai Alexandru ptr. Muzica Unei Generatii Perene – RRR, realizat de Bogdan Dragomir 2017
De-a lungul timpului compozitorul a avut colaborări fructuoase cu aproape toţi soliştii vechi şi noi ai ţării cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vladescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondi, Morometzii.
Distinto – Luna (Muzică, orchestraţie si versuri: Mihai Alexandru, prod. Al Mike Production 2015)
Studiile sale muzicale sunt Liceul de Artă „George Enescu”, secţia violoncel, iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând tot în incinta facultăţii cursuri de Dirijat de Orchestra (prof. Petru Andriesei) şi canto clasic (prof. Daniela Sluşanschi). Sunt atâtea emisiuni la care a participat în calitate de artist, de compozitor al interpreţilor sau de realizator al muzicii pentru generice, că nu se mai ştie nici numărul lor. (mihai-alexandru.ro)
La finalul acestui scurt portret muzical-artistic al compozitorului Mihai Alexandru, trebuie să mărturisesc că nu vorbim numai de un muzician strălucit, un făuritor de şlagăre ci şi despre un prieten extraordinar, îl cunosc de peste 30 de ani, am fost colegi în Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi mă bucur şi sunt onorat de prietenia sa! La mulţi ani cu sănătate şi cu mult drag, Mihai!
(Surse: Agenţia de presă RADOR, mihai-alexandru.ro, andreipartos.ro youtube.com şi materiale din arhiva audio-video personală. Mulţumiri speciale tuturor pentru sprijinul dat la realizarea acestui material jurnalistic!)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul Tinere Talente la Festivalul Naţional STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
2 noiembrie 2017, 12:17 / actualizat: 21 iunie 2023, 18:57
În perioada 29-30 septembrie 2017, la Teatrul Municipal Bacovia, Asociaţia “Centrul Daniel”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bacău, a organizat ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “STEA Printre Stele”, concurs de interpretare ce îşi propune să contribuie la descoperirea de copii şi tineri interpreţi de muzică uşoară, să aducă împreună copii talentaţi, copii cu dizabilităţi şi personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti.
Foto Premii sectiunea Desene – Centrul Daniel (foto Ioana Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii au urmărit dezvoltarea unui bun cultural de interes local, naţional şi internaţional care să satisfacă nevoile iubitorilor de artă, să promoveze valorile în rândul participanţilor şi să crească accesul publicului la viaţa socio–culturală a oraşului Bacău, care în anul 2017 este şi Capitala Tineretului din România.
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 114 concurenţi români şi străini. Festivalul a fost organizat de ASCHN Bacău, sub coordonarea Ionelei Cătălina POPA, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Juriul (partial) al festivalului! (foto Ioana Dragomir)
Juriul, alcătuit din personalităţi ale muzicii româneşti şi jurnalişti de specialitate, Nico, Luminiţa Anghel, Dragoş Udilă (UDDI), Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, George Vanvu, Claudiu Bulete, Marcel Iorga, a desemnat următorii câştigători ai Trofeelor festivalului:
Duo Neghi Voice – Trofeul festivalului Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Duo Neghi Voice – Bacău – MARELE TROFEU AL FESTIVALULUI (Lorina Laslău şi Daria Tanasă)
-Trofeul categoriei 5-6 ani – Chirca Rezan Angela, Bârlad;
-Trofeul categoriei 7 ani – Cioc Filip Răzvan, Galați;
-Trofeul categoriei 8 ani – Manolache Nina-Elena, Bacău;
-Trofeul categoriei 9 ani – Magdaș Briana-Oradea;
-Trofeul categoriei 10 ani – Ciubotaru Alexandra-Tulcea;
-Trofeul categoriei 11 ani – Rus Mario George-Oradea;
-Trofeul categoriei 12-13 ani – Rus Ina-Oradea;
-Trofeul categoriei 14-16 ani Laslău Lorina-Bacău
-Trofeul categoriei 17 ani + Luncanu Iulia Karina-Bacău.
Interviu cu Doamna Ionela Cătălina Popa – Director general al Festivalului despre Festivalul STEA PRINTRE STELE – Bacău 2017 realizat de George Vanvu – Radio România Iaşi!
Recital Luminiţa Anghel:
Recital Luminita Anghel la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Recital Aurelian Temişan la STEA PRINTRE STELE:
Aurelian Temisan in recital la Stea Printre Stele (foto Ioana Dragomir)
Aurelian Temişan cu piesa „Of, ce doare!” (muzică şi text Mihai Alexandru) – piesă în primă audiţie în cadrul Galei de Premiere a Festivalului STEA Printre Stele Bacău :
Recital – UDDI:
Recital Nico & Alessia:
Nicoleta Matei – NICO in recital:
În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul special de promovare TINERE TALENTE unei tinere interprete cu calităţi artistice deosebite: COCOIU ROMINA MARIA din Roman. Felicitări, Romina şi mult succes în continuare!
Romina Ciocoiu – Trofeul Adolescent si Premiul Tinere Talente Radio Romania Regional la Festivalul Stea Printre Stele 2017 (foto Ioana Dragomir)
Romina Ciocoiu – Premiul Tinere Talente RRR cu Bogdan Dragomir (foto Ioana Dragomir)
Acest proiect cultural-educativ a fost recomandat şi susţinut de RADIO ROMÂNIA REGIONALcu sprijinul colegilor de la Studioul Radio România Iaşi, care au transmis live audio-video întregul eveniment!
Felicitări întregii echipe de organizare a Centrului DANIEL din Bacău pentru realizarea acestui eveniment cultural-artistic şi tuturor participanţilor – concurenţi, părinţi, profesori, artişti interpreţi, echipa de sunet şi imagine (Image Production), colegilor din juriu dar şi colegilor mei de la Radio România Iaşi pentru aportul profesional şi artistic adus prin participarea şi promovarea acestui act artistic!
Bogdan Dragomir – Stea printre stele – Bacau 2017 (desteptarea.ro)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”, Năvodari – Ediţia a XV-a – 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
12 septembrie 2017, 15:57 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:13
Poza din Festivalul Delfinul de Aur 2107 (foto by Bogdan Dragomir)
Anul 2017 este an aniversar pentru multe evenimente artistice! Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”se numără printre aceste evenimente şi a marcat în acest an ediţia cu nr. 15, la Sala de evenimente Scoica Land din Năvodari, jud. Constanţa, în perioada 30 iunie – 2 iulie a.c.
Festivalul, inițiat și organizat de Palatul copiilor Baia Mare (director de festival – Doina Elena Bentu), a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. Parteneriatul, devenit tradiţional, dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria orașului Năvodari a făcut posibilă realizarea celor 14 ediții anterioare. Au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat 75 de interpreţi români și străini, din 20 de localități din România, dar şi concurenţi din Bulgaria, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Italia, Estonia, Letonia, Lituania.
Trupa AS – Palatul naţional al Copiilor, Bucureşti – Trofeul de Platină 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Artiştii s-au bucurat de acompaniamentul coregrafic realizat cu mult profesionalism al ansamblurilor de balet „As”, al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti (coordonaţi de prof. Aura Ghica şi Mădălina Teodorescu), „Galactic Dance” din Baia Mare (instructori Mădălina Mare şi George Pop) şi „Life is Dance” din Alba Iulia (instructori Bianca Racolţa şi Ionuţ Ionescu), iar publicul a aplaudat cu bucurie şi emoţie recitalul ansamblului „Dănţăuşii”, al Palatului Copiilor din Baia Mare!
Ediţia 2017 a fost un eveniment artistic de excepţie cu o gală a laureaţilor pe măsură, regizat cu profesionalism de colega şi prietena noastră Silvia Ionescu de la TVR şi prezentat ireproşabil de actriţa Alexandra Velniciuc, iar juriul festivalului a avut şi de această dată o misiune grea, având în vedere pregătirea şi interpretarea deosebit de calitativă a concurenţilor.
Juriul Festiv. Delfinul de Aur 2017 (arh. festiv. Delfinul de Aur.facebook/arh.pers.B.Dragomir)
Juriulcelei de-a XV-a ediţii a festivalului a fost alcătuit din: Viorica Pârja – ziarist; Valeria Katvitskaya – Art -Director Contest of Children’s “Slavsya Otecestvo” – Moscova, Rusia; Bogdan Dragomir– realizator emisiuni Radio România Regional; Marina Shturko – Director al Centrului de dezvoltare creativă “YOUR SUCCESS”- Moscova – Rusia; Mihai Constantinescu– cantautor, compozitor; Annija Oueijan – Vocal Coach Riga, Letonia; Endla Murd – Director Endla Murd Studio – Parnu, Estonia; Onute Zukiene – Director Palatul copiilor şi Directorul festivalului “Kaunas Talent” Kaunas, Lituania; Tatyana Apanasenko – Directorul festivalului “ Europa Moloda”- Kiev, Ukraina; Vytautas Zukiene – compozitor, Lituania; Mihai Alexandru – compozitor; Doina Bentu – Preşedintele Asociaţiei “Delfinul de Aur”- Director Festival; Horia Moculescu – compozitor – Preşedintele juriului.
Luiza Maria Voicu – Trofeul Artistul Festivalului – Deşfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
În urma notării, iată premiile:
Secţiunea interpretare vocală:
TROFEUL DE PLATINĂ: Astrid Theodora Muthu, Oradea
TROFEUL DE AUR: Patricia Crişan, Cluj-Napoca
TROFEUL DE ARGINT: Briana Magdaş, Oradea
Trofeul „Artistul festivalului”: Luiza Maria Voicu, Republica Moldova
Trofeul pentru Show: Mario George Rus, Oradea; Iulia Raluca Roman, Baia Mare.
Secţiunea coregrafie:
TROFEUL DE PLATINĂ: Ansamblul coregrafic „AS”, PNC Bucureşti
TROFEUL DE AUR: Ansamblul coregrafic „Galactic Dance”, Baia Mare
TROFEUL DE ARGINT: Ansamblul coregrafic „Life is Dance”, Alba Iulia
Premiul I: Ana Burescu, Oradea; Dariana Stănică, Rm. Vâlcea; Adina Lavinia Bostan, Galaţi; Vrabie Mayra, Focşani; Florescu Alexia, Baia Mare; Doana Ana Maria Christiana, Craiova; Inna Rus, Oradea; Tanja Olexienko, Ucraina; Balas Andrada Ioana, Piteşti; Maria Alexia Niculae, Piteşti; Sofia Ciobanu, Focşani; Greta Zabileaite, Lituania; Roberta Popa, Piteşti; Bulgaru Ioana, Galaţi; Denisa Andreea Pârvu, Călăraşi; Gabriele Rybko, Lituania.
Iulia Roman, Oradea – Trofeul pentru Show 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatorii acestui îndrăgit eveniment au fost: Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia Delfinul de Aur Baia Mare și nu în ultimul rând Palatul copiilor Baia Mare – iniţiatorul şi coordonatorul celor 14 ediții anterioare.
Trofeul de Platină – Astrid Theodora Muthu, Oradea.
Trofeul de Aur – Patricia Crişan, Cluj-Napoca.
Trofeul de Argint – Briana Magdaş, Oradea.
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat Diploma de Excelenţă pentru întreaga activitate pedagogică şi pentru promovarea educaţiei artistice muzicale – Doamnei Prof. Doina Bentu – Director al Festivalului Internaţional DELFINUL DE AUR,
diploma de excelenta RRR – Doina Bentu – Delfinul de Aur 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
dar şi Premiul special de promovare TINERE TALENTE, concurentei DENISA PÂRVU din Călăraşi! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată pe măsura primirii acestora!).
Denisa Pârvu, Călăraşi – Premiul TINERE TALENTE-Radio România Regional şi Premiul I – interpretare 2017 (foto by Bogdan Dragomir)
DENISA PARVU – ZIGA ZAGA de pe albumul promo Festivalul DELFINUL DE AUR 2017
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Constanţa-Radio Vacanţa, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmit felicitări şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui eveniment unic în peisajul festivalurilor naţionale şi internaţionale pentru copii şi tineret, numit DELFINUL DE AUR!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio şi foto: Viorica Pârja – consilier relația cu mass media al festivalului şi Doina Bentu – Director festival).
GALERIE FOTO Festivalul Internaţional DELFINUL DE AUR 2017 by Bogdan Dragomir – iulie 2017.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT, ed. a VII-a, Braşov 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
25 iulie 2017, 12:12 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:19
Foto Piata Sfatului din Brasov.600 (foto by Bogdan Dragomir)
La mijlocul lunii iunie, imediat după încheierea cursurilor şcolare, în frumosul oraş de la poalele Tâmpei – Braşov, s-a desfăşurat în mod deja tradiţional cea de a VII-a ediţie a Festivalului MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT (perioada 19-21 iunie 2017)! Cei peste 35 de participanţi – artişti din toată ţara, împărţiţi pe două grupe de vârstă 6-14 şi 15-30, au participat, individual la cele două ateliere cu jurii de mentori de specialitate – Atelierul de Interpretare Muzicală şi Atelierul de Imagine/Media! Cele două ateliere artistice s-au defăşurat, ca de obicei la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” şi la Sala Centrului Cultural REDUTA din Braşov!
Foto poster Festival Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Organizatorii – Şcoala Populară de Arte şi Consiliul Judeţean Braşov – au urmărit prin realizarea acestui eveniment, dezvoltarea nivelului artistic al copiilor și tinerilor debutanți în cariera muzicală, printr-o educare artistică în domeniul entertainmentului de scenă.
Noutatea acestei ediţii a fost introducerea unei probe noi, respectiv, alegerea prin tragere la sorţi şi interpretarea live şi în primă audiţie a unei piese din repertoriul românesc şi internaţional, în afara piesei prezentate de fiecare participant în cadrul festivalului! După interpretarea celor două probe în fața mentorilor (profesioniști cu experiență din domeniul muzicii și al artei spectacolului), ambele realizate la alegerea participanţilor, tinerii artişti au primit indicații şi aprecieri privind calitatea prestaţiei dar şi soluţii și recomandări individualizate pentru îmbunătăţirea acesteia! În cea de-a 3-a zi, la finalul evenimentului, participanții au făcut dovada asimilării indicaţiilor oferite de mentori, în cadrul spectacolului ,,oglindă” susţinut pe scena Centrului Cultural REDUTA!
Foto Mihai Alexandru Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
L-am rugat pe Preşedintele Juriului de Mentori – instrumentistul, producătorul şi compozitorul MIHAI ALEXANDRU să ne ofere câteva impresii şi concluzii înainte de Gala de Premiere, dar şi câteva gânduri personale după încheierea Concursului Internaţional EUROVISION de la Kiev!
Interviu cu Mihai Alexandru – Braşov 2017 (realizator Bogdan Dragomir – Radio România Regional)
„YODEL IT! (Al Mike official remix master Suedia – comp. Mihai Alexandru, text Alexandra Niculae) ” interpretat de ILINCA & ALEX FLOREA. Lansat: 2017.
Juriul de Mentori al ediţiei 2017 a fost alcătuit din personalităţi cultural-artistice:
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.600 (foto by Adrian Scrimint /arh.pers.B.Dragomir)
Atelierul de muzică:Mihai Alexandru – compozitor, producător muzical, membru al Uniunii Compozitorilor din România, Bogdan Dragomir-Muzician si Realizator programe la Radio Romania Regional, membru al Uniunii Nationale a Artistilor din Romania si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România, Sorin Lupaşcu – realizator radio-tv, Președintele Asociației Jurnaliștilor Muzicali din România!
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.2.600 (foto by Adrian Scrimint /arh.pers.B.Dragomir)
Atelier de imagine/media:Afrodita Androne – actriță Teatrul Național București, Tommi Cristin – actor Teatrul Naţional Bucureşti, Marius Cisar – actor, director Centrul Cultural Reduta din Brașov şi Adrian Scriminţ – coregraf Teatrul Liric din Brașov!
Foto juriu Masterclass Brasov 2017.3.600 (foto by Adrian Scrimint/arh.pers.B.Dragomir)
În calitate de jurnalist dar şi de susţinător al acestor manifestări educativ – artistice am invitat-o în faţa microfonului Radio România Regional pentru câteva concluzii, pe Carmen Moruz – Director al Şcolii Populare de Arte „Tiberiu Brediceanu” din Braşov şi organizator principal al acestui festival:
21 iunie 2017 – Interviu cu doamna Carmen Moruz – actriţă, Director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov şi Director al Festivalului, realizat de Bogdan Dragomir pentru Radio România Regional.
În urma deliberărilor din ultima zi a acestui eveniment, Juriul de Mentori a hotărât în unanimitate să ofere titlul de laureat al acestei ediţii (pentru calităţi complexe de muzicalitate şi de interpretare) – Ex-aequo – pentru două interprete: ANDREEA VOICESCU (din Braşov) şi DOMINIQUE SIMIONESCU (din Sibiu)!
Felicitări, le dorim în continuare mult succes şi le aşteptăm cu drag şi la alte ediţii ale acestui frumos eveniment!
În cadrul Gale de Premiere a fost decernat şi Premiul Special de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, talentatei interprete din Braşov – ANDREEA VOICESCU şi a fost invitată la microfon pentru un scurt interviu!
Premiul Tinere Talente RRR Brasov 2017.600 (foto by Bogdan Dragomir)
Interviu cu Andreea Voicescu – Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul MASTERCLASS ENTERTAINMENT DEBUT – Braşov 2017 (realizator Bogdan Dragomir – Radio România Regional)
ANDREEA VOICESCU s-a născut în data de 6 octombrie 2000 la Braşov. În perioada 2006-2010, a frecventat cursurile Şcolii Generale nr. 25 din Braşov (cls. I-IV), apoi din 2011 – prezent a fost şi este elevă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” din Braşov, instrument principal – chitară clasică, instrument secundar – pian. Din 2012-2015, a urmat şi absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov – specializarea canto muzică uşoară iar în perioada 2015-2017 a fost cursantă a Şcolii Populare de Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov – specializarea actorie .
Andreea Voicescu – Amintiri – Live Centrul Cultural Reduta 2016
Din palmaresul său artistic extrem de bogat vom menţiona numai realizările din ultimii doi ani:
– Iun. 2017, Premiul special BRAVISSIMO acordat de tenorul George Dragomir la Festivalul Bran Music Fest si Trofeu la categ. Limba straina
– Apr. 2017, Trofeu la Festivalul Kronstadt Master Fest, Opera Brasov, sectiunea Beatles
– Apr. 2017, Trofeu la Festivalul Kronstadt Master Fest, sectiunea Limba straina, Centrul Cultural Reduta
– Mai 2017 si Mai 2016, Premiul I la Concursul Tanarul Instrumentist- Chitara clasica, Liceul de Muzica Tudor Ciortea Brasov
– Mai 2017, Trofeul ART RESPECT si Premiul I la Sectiunea Limba straina si Premiul II la sectiunea Vocea de 10 la Festivalul Brasov Live Fest gazduit de Sala Patria Brasov
– Noiembrie 2016, Premiul III la Festivalul Fulg de nea, Brasov, Centrul Cultural Reduta
– Oct. 2016, Trofeul Categoriei 15 ani la Festivalul International Iasi Junior Fest
– Aug. 2016, Trofeul categoriei 13-15 ani, Festivalul Junior Music Fest, Reduta
– Iulie 2016, Trofeu la Bran Music Fest si Trofeu la categ. Limba straina
– Iun. 2016, Premiul I la Art Brasov Estival, sectiunea chitara clasica
– Iun. 2016, Trofeu la Festivalul Dor de Munte, Pestera Brasov, sectiunea Limba romana
Felicitări, Andreea Voicescu, RADIO ROMÂNIA REGIONAL îţi acordă Premiul de promovare TINERE TALENTE pentru calităţi artistice deosebite şi îţi dorim mult succes în continuare!
Festivalul „MASTERCLASS-ENTERTAINMENT-DEBUT”- ediţia 2017 a fost realizat în parteneriat media cu RADIO ROMÂNIA REGIONAL, cu sprijinul colegilor de la Radio România Târgu-Mureş şi Radio România Antena Braşovului!
Felicitări tuturor tinerilor artişti participanţi, părinţilor şi profesorilor, dar mai ales organizatorilor acestui frumos şi unic eveniment artistic – educativ!
Îmi menţin afirmaţiile, ca şi în anii precedenţi, în calitate de muzician şi jurnalist, dar şi de membru al juriului de mentori ai acestui eveniment, că apreciez în mod deosebit această iniţiativă a organizatorilor de a oferi această oportunitate extraordinară şi extrem de utilă tinerilor artişti debutanţi ai scenei muzicale româneşti, de a concura cu ei înşişi şi nu între ei, de a căuta şi a găsi răspunsurile potrivite şi necesare perfecţionării artistice împreună cu profesorii, cu părinţii şi cu mentorii specialişti invitaţi să acorde sfaturi şi soluţii reale şi profesioniste fiecărui participant la acest festival-masterclass. Felicitări tuturor pentru efortul de participare, pentru dorinţa de perfecţionare, pentru organizarea fără cusur a acestui eveniment rar întâlnit, din păcate, în România, şi sper să ne reîntâlnim la următoarea ediţie cu bucurie şi cu multe împliniri artistice.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA – Moineşti 2017
Publicat de Bogdan Dragomir,
13 iunie 2017, 15:11 / actualizat: 21 iunie 2023, 19:22
Poza afis festival.600 (foto Festivalul VIS DE STEA – Moinesti 2017/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 2-3 Iunie 2017, la Moineşti, jud. Bacău s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „VIS DE STEA” !
Irina Pashalov- Director festival.600 (foto by Bogdan Dragomir)
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 120 participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Interviu cu Irina Pashalov – Director Festival „VisdeStea” Moinesti 2017 (Realizator Bogdan Dragomir – Radio Romania Regional)
Acordarea premiului Tinere Talente (foto by Ioana Dragomir)
În cadrul Galei laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat Premiul Special de promovare TINERE TALENTE interpretei PATRICIA CRIŞAN din Cluj Napoca (clasa prof. Valeria Mişcuţia). De altfel, Patricia Crişan a primit şi media 10 din partea juriului festivalului pentru interpretarea artistică din concurs, obţinând şi Marele Trofeu al Festivalului!
Juriul festivalului acorda Trofeul Patriciei Crisan (foto by Centrul Cultural LIRA – Moinesti/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul acestei ediţii a fost alcătuit din compozitorul MIHAI ALEXANDRU – preşedinte, LUMINIŢA ANGHEL – interpretă muzică pop, compozitorul MARCEL IORGA, compozitorul CLAUDIU BULETE şi BOGDAN DRAGOMIR – realizator Radio România Regional.
Juriul prezidat de comp. Mihai Alexandru la Gala Laureatilor.Visdestea 2017 /arh.pers.B.Dragomir
Înaintea decernării trofeelor şi a premiilor obţinute în concurs de tinerii interpreţi, spectatorii prezenţi în noua şi eleganta Sală de concerte şi evenimente artistice a Centrului Cultural LIRA din Moineşti, jud. Bacău, au avut privilegiul şi bucuria de a urmării live două recitaluri extraordinare interpretate de LUMINIŢA ANGHEL
Recital Luminita Anghel – Festivalul Vis de stea 2017 Moinesti (foto by Bogdan Dragomir)
şi ELENA IONESCU (ex-Mandinga)!
Elena Ionescu (ex Mandinga) – by Bogdan Dragomir
Acest proiect cultural-educativ a fost organizat de „Asociaţia Culturală M.Y. Music Art” în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Moineşti şi recomandat şi susţinut de Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio Romania Iasi (Partener media)!
Felicitări pentru organizare prof. IRINA ELENA PASHALOV, sufletul acestui festival şi Director general, echipei tehnice şi artistice din cadrul Primăriei Moineşti dar şi membrilor Consiliului Local Moineşti pentru sprijinul acordat realizării acestui eveniment deosebit!
Felicitări tuturor participanţilor, premianţilor, profesorilor pregătitori dar şi părinţilor pentru tot efortul sufletesc şi material depus în pregătirea acestor copii deosebit de talentaţi! La bună revedere în 2018!
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Bogdan Dragomir – Radio România Regional.
Galerie Poze Festival VIS DE STEA – Moinesti 2017 (foto by Ioana Dragomir, Bogdan Dragomir si Centrul Cultural LIRA – Moinesti)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Muzica Unei Generaţii Perene – Compozitorul MIHAI ALEXANDRU
Publicat de Bogdan Dragomir,
9 noiembrie 2016, 16:00 / actualizat: 22 iunie 2023, 9:53
Aici puteţi asculta varianta audio a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene – MIHAI ALEXANDRU (Realizator Bogdan Dragomir, regia de emisie Florin Bordeiaşu, o producţie 2016 Radio România Regional)
MIHAI ALEXANDRU este unul dintre cei mai talentaţi compozitori români, charismatic şi unic prin felul de a fi şi de a scrie, este, într-adevăr, un compozitor prolific. Născut în ziua de 9 noiembrie a anului 1965, debutul muzical al lui Mihai s-a întâmplat la vârsta de 18 ani cu grupul Sui Generis, apoi la 20 ani a devenit membru al trupei IRIS, cu care a şi înregistrat două albume, 3 dintre piese fiind compuse de el însuşi: „Frumuseţea ta”, „Ploaia de vise”, „Ultima toamnă”. După succesul fulminant în calitate de chitarist al formaţiei Iris, veleităţile de compozitor încep să renască şi iată că, în 1989, întâlnind-o pe Nicola, o lansează spectaculos în lumea muzicală, compunându-i câteva piese ce devin în scurt timp hituri ale anilor ’90 si 2000, fiind cuprinse în cele 5 albume de success înregistrate împreună: „Cu tălpile goale” – 1999, „Milioane” – 2000, „Lângă mine” – 2002, „Don’t break my heart” – 2003, „Dincolo de noapte e zi” – 2003, „Îţi multumesc” – 2004, „Honey” – 2005 şi „De mă vei chema” – 2005.
Lângă mine (Mihai Alexandru, Nicola) – „80 de ani de muzică” (Prod. Radio România & Roton 2006) interpretată de Nicola.
Prezent de zece ori în Finala Naţionala EUROVISION mai întâi cu Nicolaîn 1992 cu piesa „Balerina”, apoi „Doar amintiri” în 1994, „Undeva departe” în 1996, „I feel good” în 1999, „I do” în 2002, iată că în anul 2003 câştigă selecţia cu piesa „Don’t break my heart” interpretată de Nicola şi reprezintă România la Eurovision în Letonia la Riga, ocupând locul 10. Au mai urmat două selecţii naţionale la care a ocupat locul 3 cu piesa “Brand new feeling” 2006 avându-l coautor pe Mark Pfeling (Belgia) si textier pe Jamie Winchester (Irlanda), solistă Dora şi locul 6 cu Formaţia „Pacifica” solist Leo Iorga şi piesa “Prea mici sunt cuvintele”.
Premii în Festivalul MAMAIA: 2001 Locul I cu piesa “Întinde mâna” cântată de „No Name”, 2002 locul II cu piesa “Lângă mine” solistă Nicola, 2006 locul II cu piesa “Acolo unde ştii” interpretată de Proconsul, 2007 locul II cu piesa “Cum te pot iubi” cantată de Bogdan Dima, locul I în anul 2008 cu piesa “Dă-mi o bere” solişti Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro. Colaborarea cu 1Q Sapro datează din negura timpului, însă haiosul tandem şi-a aflat concreteţea şi s-a lansat oficial în vara anului 2008, pe scena de la Mamaia cu piesa „Dă-mi o bere”. Noi, însă nu vă cerem o bere ci vă invităm să ascultăm o piesă mai recentă semnată de comp. Mihai Alexandru şi 1-Q Sapro, intitulată sugestiv…Lasă-te de furat!!!
Mihai Alexandru & 1 Q Sapro & various artists – Lasă-te de furat! prod. Al Mike Production.
Multe premii (inclusiv trofeul) obţinute de artiştii străini la Festivalul „Cerbul de aur”, au fost câştigate de aceştia interpretând piese compuse de Mihai Alexandru. Tot în cadrul acestui festival în 1997, el a avut onoarea să-şi vadă o piesă interpretată de Cristina Aguilera aceasta având doar 15 ani şi reprezentând S.U.A. Deseori îl regăsim în juriile celor mai importante festivaluri pentru copii dar şi pentru adulţi cum ar fi Eurovision, Mamaia, Cerbul de aur, Stea printre stele, Delfinul de Aur, Neghiniţă, Vis de Stea, şi multe altele.
Poză cu Juriul Festiv. Neghiniţă din Bacău 2016, prezidat de comp. Mihai Alexandru (foto Vova Moon/arh.pers.B.Dragomir)
L-am întânit recent pe compozitorul Mihai Alexandru, în calitate de Preşedinte al Juriului unui Festival Internaţional de Muzică Teatru şi Dans pentru Copii intitulat sugestiv NEGHINIŢĂ şi l-am rugat să ne destăinuie câteva gânduri despre proiectele sale viitoare!
Interviu cu comp. Mihai Alexandru ptr. Muzica Unei Generatii Perene – RRR, realizat de Bogdan Dragomir 2016 (Regizor de emisie – Florin Bordeiaşu).
Gabriella – E timpul meu (Gabriella / Mihai Alexandru) 2015
De-a lungul timpului compozitorul a avut colaborări fructuoase cu aproape toţi soliştii vechi şi noi ai ţării cum ar fi: Nicola, Laura Stoica, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Marina Florea, Daniela Vladescu, Aurelian Temişan, Mihai Constantinescu, Adrian Daminescu, Carmen Trandafir, Mihaela Mihai, Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Doina Spătaru, Nico, Andra, Alina Sorescu, Raluca Ocneanu, Bogdan Dima, Alin Pascal, Alexa, grupurile Iris, Proconsul, Leo Iorga şi Pacifica, Body and Soul, No Comment, No Name, Blondi, Morometzii.
Distinto – Luna (Muzică, orchestraţie si versuri: Mihai Alexandru, prod. Al Mike Production 2015)
Studiile muzicale sunt Liceul de Artă „George Enescu”, secţia violoncel, iar apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti la secţia Pedagogie Muzicală, în paralel urmând tot în incinta facultăţii cursuri de Dirijat de Orchestra (prof. Petru Andriesei) şi canto clasic (prof. Daniela Sluşanschi) Sunt atâtea emisiuni la care a participat în calitate de artist, de compozitor al interpreţilor sau de realizator al muzicii pentru generice, că nu se mai ştie nici numărul lor. (mihai-alexandru.ro)
La finalul acestui scurt portret muzical-artistic al compozitorului Mihai Alexandru, trebuie să mărturisesc că nu vorbim numai de un muzician strălucit, un făuritor de şlagăre ci şi despre un prieten extraordinar, îl cunosc de peste 30 de ani, am fost colegi în Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti şi mă bucur şi sunt onorat de prietenia sa! La mulţi ani cu sănătate şi cu mult drag, Mihai!
My Heart Is Still Winning (Mihai Alexandru / Ramona Nerra), interpretată de Ramona Nerra pentru Eurovision România 2016, o prod. Al Mike Production.
Emisiunea MUZICA UNEI GENERAŢII PERENE se încheie aici cu o surpriză muzicală audio-video live din cadrul Festivalului Internaţional HERMANNSTADTFEST de la Sibiu 2016, invitat în recital – JONATHAN ALEXANDRU, fiul compozitorului Mihai Alexandru, student al Clasei de Canto Prof. Ionel Voineag din cadrul Universităţii de Muzică din Bucureşti.
Jonathan Alexandru – recital live la Festiv. Hermannstadtfest – Sibiu 2016 (foto Bogdan Dragomir)
(Surse: Agenţia de presă RADOR, mihai-alexandru.ro, andreipartos.ro şi materiale din arhiva audio-video personală.)
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru copii NEGHINIŢĂ – Bacău 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
4 noiembrie 2016, 15:13 / actualizat: 22 iunie 2023, 9:54
Deschidere festival Neghinita 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
La sfârşitul lunii octombrie, mai exact în perioada 28-29 octombrie 2016, s-a desfăşurat în frumoasa şi „unica” sală de spectacole a Teatrului Bacovia din Bacău, prima etapă – Secţiunea Muzică Uşoară – a Festivalului-Concurs Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ, ediţia a VII-a!
Interviu cu prof. Mariana Tanasă – Director general al Festivalului NEGHINIŢĂ 2016 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (regizor de montaj – Florin Bordeiaşu).
La Secţiunea Muzică Uşoară s-au calificat în finala festivalului 120 de copii din toate zonele ţării iar premiile au fost obţinute pe merit în funcţie de calitatea interpretării dovedită în cele două zile de concurs!
Pentru obiectivitate şi transparenţă totală, şi la această ediţie s-au acordat note „la vedere”, copiii au fost foarte bine pregătiţi de profesorii coordonatori iar juriul acestei secţiuni a fost alcătuit din personalităţi artistice şi mass media de specialitate: MIHAI ALEXANDRU – compozitor şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Preşedintele Juriului; ALIONA MOON – interpretă muzică uşoară din Chişinău, reprezentanta Moldovei la Eurovision, finalistă Vocea României; TUDOR TURCU– interpret muzică uşoară, câstigător X Factor; BOGDAN DRAGOMIR– realizator, coordonator programe Radio România Regional; CLAUDIU BULETE – compozitor, CB Media Vaslui; MARCEL IORGA – compozitor; ŞTEFAN ROŞCOVAN – interpret muzică uşoară din Chişinău, Rep. Moldova, participant Eurovision Junior, participant Vocea României 2016 şi DARIA ANASTASIA TANASĂ – interpretă muzică uşoară, reprezentantă a Fundaţiei Teatrale Neghiniţă Bacău.
Mihai Alexandru – premii Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Interviu cu compozitorul Mihai Alexandru – Preşedintele juriului NEGHINIŢĂ 2016 realizat de Bogdan Dragomir – Radio România Regional (regizor de montaj – Florin Bordeiaşu).
Sâmbătă – 29 octombrie a avut loc Gala de premiere a Secţiunii Muzică Uşoară din cadrul Festivalului-Concurs NEGHINIŢĂ 2016. În deschidere, au susţinut recitaluri extraordinare interpreţii Aliona Moon, Tudor Turcu şi Daria T (Daria Anastasia Tanasă) iar pe podiumul de premiere au urcat aproape jumătate din participanţi, obţinând trofee, diplome, premii în bani şi cadouri din partea organizatorilor şi a sponsorilor.
Aliona Moon in recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Aliona Moon – Loc pentru dragoste (muz. Constantin Bodea, Alina Dincă, Smiley / text: Theea Miculescu, Smiley / Producător: 2015 Ha,Ha,Ha Production)
Tudor Turcu în recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Daria T în recital la Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Daria T – Come, come (composers & producer : 2016 Melopsmusic France)
Îi vom menţiona aici doar pe câştigătorii trofeelor acestei secţiuni în ordinea clasamentului:
Bulgaru Ioana din Galaţi (prof. Monica Măciuceanu) şi Gabur Serena Elena din Piatra Neamţ (prof. Alina Apetrii) – Trofeul Festivalului – ex aequo
Trofeele categoriilor au fost câstigate de: Luca Mastacan din Bârlad la categ. 5-7 ani (prof. Dragoş Gheorghiu), Maria Adelina Timofte din Piatra Neamţ la categ. 8 ani (prof. Alina Apetrii), Anastasia Cotîrgăşanu din Grinţieş, Jud. Neamţ la categ. 9 ani (prof. Elisabeta Azoiţei), Sabrina Aniculaesei din Roman la categ. 10 ani (prof. Mihaela Tertelici & Sergiu Rudich), Andreea Delia Andrei din Bacău la categ. 11 ani (prof. Claudiu Filip), Miruna Jasmine Socaci din Târgu-Ocna la categ. 12-13 ani (prof. Irina Pashalov), Yasmine Daria Oprea din Bucureşti la categ. 14-16 ani (prof. Robert Costin) şi Lucian Dragoş Alecsă la categ. 16-18 ani (prof. Irina Pashalov).
Radio România Regional împreună cu colegii de la Studioul Regional RADIO ROMÂNIA IAŞI – parteneri media ai acestui eveniment, au acordat Premiul TINERE TALENTE, pentru calităţi artistice deosebite interpretei Gabur Serena Elena din Bacău.
P.S.: Vom reveni cu un update la acest premiu, pe măsura primirii materialelor muzicale de la câştigătorul acestuia!
Recital dans Neghiniţă 2016.600 (foto Bogdan Dragomir)
Festivalul Internaţional de Teatru, Muzică şi Dans pentru Copii NEGHINIŢĂ – 2016 continuă şi se desfăşoară şi pe data de 4 noiembrie cu concursurile la secţiunile Teatru şi Muzică Instrumentală iar pe data de 5 noiembrie va avea loc competiţia pentru secţiunea Dans. Festivalul este organizat de Fundaţia Teatrală Neghiniţă Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău. Partener media: Radio România Iaşi.
Juriul si organizatorii Fest. Neghiniţă 2016.600 (foto Vova Moon/arh.pers.B.Dragomir)
Felicitări organizatorilor, câştigătorilor şi tuturor participanţilor la acest frumos eveniment!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Muzică pentru Copii şi Adolescenţi „HERMANNSTADTFEST”, Sibiu – 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
27 iulie 2016, 11:32 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:05
Sala Teatrului GONG Sibiu – Festivalul HERMANNSTADTFEST 2016 (foto Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
În perioada 8-10 iulie, la Sala Teatrului GONG din Sibiu, acest oraş frumos, curat şi ospitalier aşezat la poalele Munţilor Făgăraş, o emblemă tradiţională dar şi modernă a culturii româneşti, s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi adolescenţi “Hermannstadtfest” 2016! Organizatorii acestei ediţii au fost Asociaţia DOMY MUSIC STAR, Asociaţia “David Petrovich pentru copii” şi Palatul Copiilor din Sibiu, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Consiliului local şi al Primăriei oraşului Sibiu.
Interviu cu Daniela Simionescu – Director al Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 realizat de Mona Vilceanu-Radio Romania Iasi.
Festivalul, aflat la cea de a IV-a ediţie, a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. În decursul celor trei zile de emoţii şi muzică au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat peste 120 de interpreţi din România, Bulgaria, Belgia, Republica Moldova şi Ungaria. Concursul s-a desfăşurat pe 3 secţiuni: muzică clasică, muzică populară (instrumentală şi vocală) şi muzică uşoară (interpretare + cele 2 secţiuni speciale – Remember MARCEL DRAGOMIR şi Portret de Artist – MIHAI ALEXANDRU).
În Gala festivalului, organizatorii au acordat trofee, premii de excelenţă, premii I, II, III, premii speciale, medalii şi diplome de participare.
Câştigătorii Festivalului HermannstadtFest – editia a IV-a sunt:
Trofeu Muzică Clasică – Mihai Daniel Ştefănescu – Bucureşti – Trofeu Muzică Clasică – Internaţional – Ion Bâta – Republica Moldova Trofeu Muzică Populară – Romina Suciu – Oradea Trofeu Muzică Uşoară – Teodora Eveline Buta – Sibiu Trofeu Popularitate – Dimitrova Blagovesta – Bulgaria
Muzică Clasică – Clasele 0-4: Premiul 1 – Cătălin Grămescu (Drobeta Turnu Severin), Premiul 2 – Diana Ştefania Ghişoiu (Sibiu) şi Ştefan Roman (Sibiu), Premiul 3 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Menţiune – Anne Marie Andronache (Galaţi).
Clasele 5-12: Premiul 1 – Victor Neacşu (Drobeta Turnu Severin) şi Vasile Oancea (Rep. Moldova), Premiul 2 – Lucian Butilcă (Sibiu), Premiul 3 – Stelian Bâta (Rep. Moldova).
Muzica Populară – Muzică Instrumentală: Premiul 1-Ion Bâta (Rep. Moldova), Premiul 2 – Vasile Oancea (Rep. Moldova) şi Stelian Bâta (Rep. Moldova), Premiul 3 – Bogdan Daj (Petroşani), Menţiune – Monica Ţugulea (Vulcan) şi Ionuţ Balaj (Petroşani).
Interpretare vocală – Categoria 5-9 ani: Premiul 1 – Tudor Sima (Petroşani), Premiul 2 – Antonia Bogdan (Arpaşul de Jos), Premiul 3 – Razvan Gabriel Dumitrache (Râmnicu-Vâlcea), Menţiune – Aura Elena Cerpac (Arpaşul de Jos).
Foto Ion Bâta – Trofeu Muzică Clasică Internaţional Hermannstadtfest 2016 (copyright foto şi video promo festival HERMANNSTADTFEST 2016 by TakeaSmile.ro)
Categoria 10-11 ani: Premiul 1 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Premiul 2 – Anne Marie Popovici (Oradea), Premiul 3 – Tudor Merca (Cluj Napoca), Menţiune – Ariana Vlad (Sibiu) şi Monica Ţugulea (Vulcan).
Categoria 12-14 ani: Premiul 1 – Natalia Rusu (Sibiu), Premiul 2 – Paula Giulia Tent (Oradea) şi Paul Duca (Sibiu), Premiul 3 -Ramona Prisecaru (Petroşani), Menţiune – Diana Dragomir (Sibiu).
Categoria 15-20 ani: Premiul 1 – Gheorghe Fălămaş (Sibiu), Premiul 2 – Ristea Larisa Laura Ristea, Premiul 3 – Ionuţ Balaj (Petroşani), Menţiune – Ana Maria Mojoatcă (Petroşani)
Foto Romina Suciu – Trofeu Muzica Populara Hermannstadtfest 2016 (copyright foto şi video promo festival Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro)
Portret de artist MIHAI ALEXANDRU: Premiul de Excelenţă “Mihai Alexandru” – Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 1 – Ani Adalin (Cluj Napoca), Premiul 2 – Nina Manolache (Bacău), Premiul 3 – Ioana Brad (Sibiu), Bianca Boar (Cluj Napoca) şi Ana Bianca Marinescu (Bucureşti), Menţiune – Maria Radu (Sibiu).
Remember MARCEL DRAGOMIR: Premiul de Excelenţă “Marcel Dragomir”: Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 1 – Oana Justiniana Răduc (Iaşi) şi Cătălina Dumitrean (Sibiu), Premiul 2 – Maria Anastasia Solomie (Arad) şi Andreea Cimbală, Premiul 3 – Nicoleta Maftei, Menţiune – Tudor Sima(Petroşani).
Muzică Uşoară – Categoria 5-8 ani: Premiul 1 – Ana Bianca Marinescu (Bucureşti), Premiul 2 – Mihai Bratosin (Focşani) şi Aya Hristova (Bulgaria), Premiul 3 – Ana Istudor (Focşani), Kalinia Nedelceva (Bulgaria), George Pohrib (Braşov) şi Maria Radu, Menţiune – Ariana Timoc (Cluj Napoca) şi Maria Anastasia Solomie (Arad).
Categoria 9-11 ani: Premiul 1 – Alice Olivia Ghile (Zalău), Premiul 2 – Maria Cazarinov (Rep. Moldova), Anisia Nicoleta Dobra (Belgia) şi Daria Pintilie (Piatra Neamţ), Premiul 3 – Bianca Nedelcu (Sibiu) şi Monica Ţugulea (Vulcan), Menţiune – Ruxandra Comşa (Braşov) şi Alicia Vieru (Braşov).
Categoria 12-14 ani: Premiul 1 – Lorina Georgiana Laslău (Bacău), Premiul 2 – Victor Neacşu (Drobeta Turnu Severin) şi Oana Justiniana Răduc (Iaşi), Premiul 3 – Nicola Luchian (Iaşi), Menţiune – Mara Kovacs (Cluj Napoca) şi Sarah Suciu (Cluj Napoca).
Categoria 15-20 ani: Premiul 1 – Mădălina Cernat (Bucureşti), Premiul 2 – Andreea Dobrotă (Sibiu), Premiul 3 – Ionuţ Danil (Buzău), Martin Evgeniev Velikov (Bulgaria), Dan Eugen Popa (Piteşti) şi Szomboti Norbert (Ungaria), Menţiune –Olivia Miheţ (Bucureşti).
Trofeul Secţiunii Muzică Uşoară şi Premiul special de promovare TINERE TALENTE – Radio România Regional – EVELINE TEODORA BUTA – Sibiu.
Foto Eveline Teodora Buta – Trofeu Secţiunea Muzică Uşoară Hermannstadtfest 2016 şi Premiul TINERE TALENTE – Radio Romania Regional oferit de Bogdan Dragomir (foto Hermannstadtfest by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
Eveline Teodora Buta pe scena Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 (copyright foto şi video promo festival HERMANNSTADFEST 2016 by TakeaSmile.ro)
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat două Premii speciale de promovare TINERE TALENTE, concurentelor Eveline Teodora Buta şi Andreea Dobrotă din Sibiu! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată de cele două premiante pe măsura primirii acestora!).
Andreea Dobrotă – Premiul 2 Secţiunea Muzică Uşoară (15-20 ani) şi Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional pe scena festivalului HERMANNSTADFEST 2016 (copyright foto şi video promo Hermannstadtfest 2016 by TakeaSmile.ro)
Fericita câştigătoare a Premiilor de Excelenţă la ambele secţiuni speciale din concurs „Portret de artist MIHAI ALEXANDRU” şi „Remember MARCEL DRAGOMIR” a fost tânăra dar deosebit de talentata interpretă de numai 14 ani – LORINA GEORGIANA LASLĂU din Bacău (prof. Mariana Tănasă), care a obţinut de asemenea şi Premiul I al Secţiunii Muzică Uşoară (grupa 12-14 ani)! Felicitări Lorina!
Juriul festivalului a fost alcătuit din personalităţi muzical-artistice din România şi din străinătate:
Adrian Ordean – compozitor (Preşedintele juriului), Vili Ikonomov (Bulgaria), Veaceslav Cotorobai (Republica Moldova), Mihaela Trifu (Belgia), Paula Seling – interpretă muzică uşoară, Adina Sima – prof. şi interpretă muzică uşoară, Bogdan Alexe – regizor şi producător de film, Victoria Ghinescu Botoroagă – interpretă muzică uşoară, Oana Andra – solistă a Operei Naţionale din Bucureşti, Daniel Vecsei– prof. şi Director Palatul Copiilor din Sibiu, Rareş Dragomir – DJ radio, fiul regretatului comp. Marcel Dragomir, Alexandru Petrovich – prof. univ. Facultatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Marcel Părău – etnolog şi interpret de muzică populară, Camelia Stoiţa Cosma – interpretă de muzică populară, Rodica Popa Comăniciu – interpretă de muzică populară şi laureată a concursului FLOAREA DIN GRĂDINĂ, Radu Nechifor – naist, Vasile Bebeşelea – etnolog şi Bogdan Dragomir – muzician, Realizator programe Radio România Regional.
Juriul Festivalului HERMANNSTADTFEST 2016 (foto Hermannstadtfest by TakeaSmile.ro/arh.pers.B.Dragomir)
Publicul prezent la spectacolul de gală al festivalului a apreciat în mod deosebit recitalurile susţinute de interpreţii Rodica Popa Comăniciu, Camelia Stoiţa, Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Cătălina Dumitrean, Duo Viky & Niky, Monika Karagenova, dar şi recitalurile extraordinare ale invitaţilor de onoare Rareş Dragomir şi Jonathan Alexandru! Felicitări tuturor!
De ce te uiţi la mine (voce: Rares Dragomir, muzica: Marcel Dragomir, versuri: T.P. Mazilu). C&P – Rareş Dragomir.
O prezenţă inedită şi deosebit de plăcută a fost cea a tânărului solist de muzică clasică JONATHAN ALEXANDRU(20 ani), student la clasa de canto a Maestrului – Prof. universitar IONEL VOINEAG din cadrul Facultăţii Naţionale de Muzică din Bucureşti! Felicitări şi mult succes în continuare, Jonathan!
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Cluj şi Radio România Antena Sibiului, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmit felicitări participanţilor şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui regal muzical, intitulat HERMANNSTADTFEST 2016!
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info, audio, video şi foto: Daniela Simionescu – Director festival HERMANNSTADFEST 2016).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”, Năvodari – 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
21 iulie 2016, 10:56 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:08
Sala festival Delfinul De Aur 2016 (foto Bogdan Dragomir)
În perioada 1-3 iulie, la Sala de evenimente Scoica Land din Năvodari, jud. Constanţa, s-a desfăşurat cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Interpretare „Delfinul de Aur”- 2016.
Interviu cu Doina Bentu – Director al Festivalului DELFINUL DE AUR 2016 realizat de Mona Vilceanu-Radio Romania Iasi.
Festivalul, inițiat și organizat de Palatul copiilor Baia Mare (director de festival – Doina Elena Bentu), a reușit să devină unul dintre cele mai importante evenimente ale genului din România. Parteneriatul dintre Palatul copiilor Baia Mare, Consiliul Local şi Primăria orașului Năvodari a făcut posibilă realizarea celor 13 ediții anterioare. Au avut loc două spectacole concurs şi Gala festivalului la care au participat 71 de interpreţi români și străini, din 20 de localități din România, Bulgaria, Rusia, Belarus, Republica Moldova, Italia, Belgia, la categoriile de vârstă: preşcolari, clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII.
Organizatorii acestui îndrăgit eveniment au fost: Ministerul Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, Asociaţia Delfinul de Aur Baia Mare și nu în ultimul rând Palatul copiilor Baia Mare – iniţiatorul şi coordonatorul celor 13 ediții anterioare.
După cum ne-au obișnuit organizatorii la ultimele 5 ediții, și în acest an au acordat 3 trofee, premii I, II, III, premii speciale, medalii şi diplome de participare:
Trofeul de Platină – GABRIELA LAURA OANA – BAIA MARE.
GABRIELA LAURA OANA -Take Me To The Church (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Aur – Ela Trandafir – Moinești.
ELA TRANDAFIR – I Have Nothing (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Argint – Mihai Bratosin – Popești – Vrancea.
MIHAI BRATOSIN – Who’s Loving You (prod. CD promo Delfinul de Aur 2016)
Trofeul de Aur pentru interpretare coregrafică: Ansamblul coregrafic AS al PNC București (instructori Aura Ghica si Mona Teodorescu); Ansamblul Galactic Dance, Baia Mare (instructori Madalina Mare si George Pop).
Cu Premiul Ia fost recompensat și Ansamblul folcloric Dănțăușii, Baia Mare, iar prezentarea festivalului a fost realizată într-un mod artistic şi profesionist de actriţa Alexandra Velniciuc.
PREMIUL I :Mara Bratu, Mioveni; Sofia Maria Ciobanu, Focşani; Astrid Theodora Muthu, Oradea; Andra Mihalaşcu, Buzău; Natalia Moise, Bucureşti; Maria Stroe, Braşov; George Mario Rus, Oradea; George Cristian Aghinea, Oneşti; Diana Mihalaşcu, Buzău; Cezar Ion Mircea, Piteşti; Alberta Lorelai Moşneguţu, Târgovişte; Alexandru Vladimiru Tătaru, Bucureşti; Lisa Muravieva, Belarus; David Horvat, Baia Mare; Furkalo Ksenia, Rusia.
PREMIUL II:Cezara Găvruţă, Oradea; Mara Ion Mircea, Piteşti; Teodora Simon, Iaşi; Paula Doboş, Iaşi; Patricia Crişan, Oradea; Diana Elena Damian, Năvodari; Ştefania Roberta Cioara, Gugeşti- Vrancea; Maria Luiza Voicu, Moldova; Bianca Alexandra Petcu, Moineşti; Istudor Anamaria, Focşani; Giulia Andonescu, Italia; Elena Foriş, Baia Mare; Desislava Rajkova, Bulgaria; Iulia Roman, Baia Mare; Lorena Galea, Arad.
Premiile Tinere Talente – Radio Romania Regional (foto Ioana Dragomir)
În cadrul Galei festivalului, Radio România Regional a acordat două Premii speciale de promovare TINERE TALENTE, concurenţilor Larisa Giurgiu din Cluj-Napoca şi George Aghinea
din Tg. Ocna! Felicitări şi mult succes în continuare! (Vom face completări acestui material, cu informaţii biografice, poze şi muzică interpretată de cei doi premianţi pe măsura primirii acestora!).
Juriul Delfinul de Aur 2016 (foto Doina Bentu/arh.pers.B.Dragomir)
Juriul festivalului: Viorica Pârja – ziarist, consilier relația cu mass media al festivalului, Valeria Katvitskaya– director artistic al Festivalului pentru copii și tineri „Slavska otecestvo-Glorie Patriei”, Moscova, Russia, Bogdan Dragomir– Realizator programe Radio România Regional, Silvia Ionescu-regizor TVR şi regizorul Galei festivalului, Doina Elena Bentu –– directorul festivalului, inițiator și coordonator proiect, Marina Sturko–director al Centrului de dezvoltare creativă ”Succesul tău”, Moscova, Rusia, Mihai Alexandru –compozitor, Ovidiu Baciu-Naguale-producător Kazibo, Mihai Constantinescu– cantautor, compozitor, Dan Dimitriu –compozitor, Nicolae Caragia-compozitor, Horia Moculescu– compozitor, preşedintele juriului.
Dansatori talentati si premiati la Delfinul de Aur 2016 (foto Bogdan Dragomir)
Radio România Regional, Radio România Iaşi, Radio România Constanţa-Radio Vacanţa, în calitate de parteneri media ai acestui eveniment, transmite felicitări şi gânduri bune tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui spectacol unic, numit DELFINUL DE AUR!
Bogdan Dragomir – Radio România Regional
(Sursa info: Viorica Pârja – consilier relația cu mass media al festivalului şi Doina Bentu – Director festival).
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul „MASTERCLASS – ENTERTAINMENT – DEBUT” – BRAŞOV 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
18 iulie 2016, 15:42 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:10
În perioada 27-29 iunie 2016, la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” şi la Sala Centrului Cultural REDUTA din Braşov a avut loc o nouă ediţie, cea de a VI-a, a Festivalului „MASTERCLASS-ENTERTAINMENT-DEBUT” secţiunile pop, rock, jazz şi blues!
Sala REDUTA-Festival Masterclass Brasov 2016(foto B.Dragomir/arh.pers.B.Dragomir)
Prin realizarea acestui eveniment, organizatorii – Şcoala Populară de Arte şi Consiliul Judeţean Braşov – au urmărit dezvoltarea nivelului artistic al copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 30 ani, debutanți în cariera muzicală, printr-o educare artistică în domeniul entertainmentului de scenă, pe parcursul a 3 zile în perioada 27-29 iunie 2016.
Participanţii, un număr de 70 de copii din toată ţara, au participat la două ateliere artistice, unul de INTERPRETARE MUZICALĂ şi altul de IMAGINE/MEDIA. În urma prezentării live a unei piese muzicale la alegere în fața mentorilor (profesioniști cu experiență din domeniul muzicii și al artei spectacolului), participanţii au primit indicații şi aprecieri privind calitatea prestaţiei dar şi soluţii și recomandări individualizate pentru îmbunătăţirea acesteia, iar în cea de-a 3-a zi a evenimentului, participanții au făcut dovada asimilării indicaţiilor oferite de mentori, în cadrul spectacolului ,,oglindă” susţinut pe scena Centrului Cultural REDUTA! Evenimentul şi-a propus, pe lângă educarea artistică a tinerilor interpreţi debutanţi şi lansarea şi promovarea acestora.
Juriul de Mentori al Festivalului MASTERCLASS – Braşov 2016/arh.pers.B.Dragomir
Juriul de Mentori al ediţiei 2016 a fost alcătuit din personalităţi cultural-artistice:
Atelierul de muzică:Mihai Alexandru – compozitor, producător muzical, membru al Uniunii Compozitorilor din România, Bogdan Dragomir-Muzician si Realizator programe la Radio Romania Regional, membru al Uniunii Nationale a Artistilor din Romania si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România, Sorin Lupaşcu – realizator radio-tv, Președintele Asociației Jurnaliștilor Muzicali din România şi Dalma Kovacs – interpretă de muzică pop şi jazz!
Atelier de imagine/media:Afrodita Androne – actriță Teatrul Național București, Marius Cisar – actor, director Centrul Cultural Reduta din Brașov, Bianca Buca-realizator radio-tv, specialist make-up, fashion şi Adrian Scriminţ – coregraf Teatrul Liric din Brașov!
La ediţiile precedente au fost invitaţi în calitate de mentori Cornel Ilie – solistul Trupei Vunk, compozitorul Horia Moculescu, compozitorul şi producătorul Adrian Ordean, compozitorul şi producătorul Mihai Alexandru, producătorul şi regizorul de film Bogdan Alexe, interpretul Aurelian Temişan , interpreta Oana Sîrbu; actori, jurnalişti, coregrafi şi alte personalităţi artistice de valoare.
28 iunie 2016-Interviu cu doamna Carmen Moruz – actriţă, Director al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov şi Director al Festivalului, realizat pentru Radio România Regional de Dorin Duşa – Redactor Radio România Târgu Mureş.
În urma deliberărilor din ultima zi a acestui eveniment, Juriul de Mentori a hotărât în unanimitate ca această ediţie a festivalului să fie câştigată de interpreta ŞTEFANIA VOROVENCI din Mioveni, jud. Argeş.
Juriul si interpreta Stefania Vorovenci, câştigătoarea ediţiei 2016 a Festivalului MASTERCLASS/arh.pers.B.Dragomir.
La Gala de Premiere au fost decernate şi 2 Premii Speciale de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, participanţilor VOROVENCI ŞTEFANIA şi PAL SZILARD! Tuturor participanţilor, premianţilor şi organizatorilor le adresăm felicitări şi le dorim multe realizări şi împliniri profesionale în continuare! (Notă: Ulterior publicării acestui articol vom adăuga în acest material informaţii biografice, poze şi muzică primite de la cei doi premianţi!).
Update PAL SZILARD (15.09.2016):
Pal Szilard este un tânăr muzician în vârstă de numai 17 ani, a început studiul muzicii vocale din 2009 axându-se în mod special pe genurile pop şi jazz! Dintre evenimentele artistice importante la care a participat amintim: Vocea Transilvaniei (2012), Ecoul Pietrei Craiului şi Gala Instituţiilor de Arte (2013), Rising Star – Ungaria (2014), Braşov Art Talent (2015), Braşov Art Festival şi Masterclass Entertainment Debut – Braşov – Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional (2016). Vă invit să ascultăm în primă audiţie la Radio România Regional două piese înregistrate în 2016 de Pal Szilard cu sprijinul prietenilor săi de la The Gram Studio!
Cât de frumoasă eşti! (Muz. şi text Mihai Trăistariu, interpret şi prod. 2016 – Pal Szilard)
I’m Running (muz. si text Cornel Ilie, prod. si interpret 2016 – Pal Szilard)
Premiul Tinere Talente – Brasov 2016 – Vorovenci Stefania şi Pal Szilard/arh.pers.B.Dragomir.
Festivalul „MASTERCLASS-ENTERTAINMENT-DEBUT”- ediţia 2016 a fost realizată în parteneriat media cu RADIO ROMÂNIA REGIONAL, cu sprijinul colegilor de la Radio România Târgu-Mureş şi Radio România Antena Braşovului!
Mentori şi organizatori ai Festivalului MASTERCLASS de la Braşov 2016/arh.pers.B.Dragomir.
În calitate de muzician şi jurnalist, dar şi de membru al juriului de mentori ai acestui eveniment, apreciez în mod deosebit această iniţiativă a organizatorilor de a oferi această oportunitate extraordinară şi extrem de utilă tinerilor artişti debutanţi ai scenei muzicale româneşti, de a concura cu ei înşişi şi nu între ei, de a căuta şi a găsi răspunsurile potrivite şi necesare perfecţionării artistice împreună cu profesorii, cu părinţii şi cu mentorii specialişti invitaţi să acorde sfaturi şi soluţii reale şi profesioniste fiecărui participant la acest festival-masterclass. Felicitări tuturor pentru efortul de participare, pentru dorinţa de perfecţionare, pentru organizarea fără cusur a acestui eveniment rar întâlnit, din păcate, în România, şi sper să ne reîntâlnim la următoarea ediţie cu bucurie şi cu multe împliniri artistice.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA – Moineşti 2016
Publicat de Bogdan Dragomir,
30 iunie 2016, 11:18 / actualizat: 22 iunie 2023, 10:14
În perioada 20-21 mai 2016, la Sala de Festivităţi a Primăriei din Moineşti, jud. Bacău a avut loc o nouă ediţie, cea de a VI-a, a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA 2016!Au participat în faza finală 134 de concurenţi din România şi Republica Moldova!
Juriul festiv. Vis de Stea Moinesti 2016/arh.pers.B.Dragomir
Juriul a fost alcatuit din personalităţi cultural-artistice: NICO (Nicoleta Matei), Mihai Trăistariu, Viorel Gavrilă, Claudiu Bulete, Marcel Iorga, Dumitru Jijie, Bogdan Dragomir şi a fost prezidat de compozitorul Mihai Alexandru!
„22 mai 2016-Interviu cu dl. Mihai Alexandru-preşedintele juriului-Mona Vilceanu” (Radio Iasi).
Premiantii Festivalului National de Muzica Usoara „Vis de Stea” Moinesti 2016!
Dragos Luca – Trofeul festiv. Vis de Stea 2016 (foto Bogdan Dragomir)
MARELE TROFEU – DRAGOŞ LUCA
Trofeul grupei la Categoria 5-7 ani – GORDUZA CATINCA
Trofeul grupei la Categoria 8-9 ani – ŞERBAN MELANIE
Trofeul grupei la Categoria 10-11 ani – IOAN RAREŞ
Trofeul grupei la Categoria 12-13 ani – POPA ALESSIA
Trofeul grupei la Categoria 14-16 ani – AGHINEA GEORGE
Trofeul grupei la Categoria 16-20 ani – PATRICIA NICULA
Gala Festivalului Vis de Stea-Moinesti 2016 (foto Bogdan Dragomir)
La Gala de Premiere au fost decernate şi 2 Premii Speciale de promovare TINERE TALENTE (RADIO ROMÂNIA REGIONAL) pentru calităţi artistice deosebite, concurentelor DELIA RACU şi LAURA LAZĂR! Tuturor participanţilor, premianţilor şi organizatorilor le adresăm felicitări şi le dorim multe realizări şi împliniri profesionale în continuare! (Notă: Ulterior publicării acestui articol vom inserta în acest articol materialele info, poze şi muzică primite de la cele două premiante!)
„Şi dacă viaţa mea…” (Viorel Gavrilă-Roxana Popescu) de pe albumul UCMR – „Muz. Uşoară Românească – Cantati cu noi!” interpretată de NICO.
Juriu Vis de Stea 2016 (httpswww.facebook.comfestivalul.visdestea/arh.pers.B.Dragomir)
În timpul desfăşurării acestui frumos eveniment, compozitorul VIOREL GAVRILĂ, Vice-preşedinte al UCMR-ADA şi membru în juriul festivalului VIS DE STEA, a împlinit frumoasa vârstă de 55 de ani! Am marcat şi noi, cei de la Radio România Regional acest moment printr-un scurt interviu şi i-am adresat cele mai bune gânduri şi urări! LA MULŢI ANI! Acum îi dedicăm şi o piesă dragă domniei sale, mai puţin difuzată în programele de radio, dar care a fost prima piesă din cariera sa de compozitor, premiată cu Locul 3 la Secţiunea Creaţie a Festivalului Concurs de Muzică Uşoară de la Mamaia din anul 1984!
Piesa este intitulată NU VĂ MIRAŢI, textul aparţine lui Eugen Rotaru şi este interpretată de Cvintetul vocal LUCHIAN!
Au fost invitaţi să susţină recitaluri, interpreţii NICO, MIHAI TRĂISTARIU şi Trupa SELFIE!
„Tu mă faci sa zbor (Mihai Alexandru/ Mihai Alexandru; Alexandra Pashalov)” interpretată de SELFIE (Prod. Mihai Alexandru). Lansat: 2016.
Festivalul Naţional de Muzică Uşoară VIS DE STEA, ED. 2016 a fost organizat şi realizat de Asociaţia Culturală MY Music Art din Moineşti, jud. Bacău în parteneriat cu U.A.T. Moineşti şi Primăria din Moineşti! Partener media: Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio România Iaşi!
„22 mai 2016-Festivalul VIS DE STEA-Moinesti 2016-Mona Vilceanu-Interviu cu Prof. Irina Pashalov – Director Festival”.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul Internaţional STEA PRINTRE STELE – Bacău 2014
Publicat de Bogdan Dragomir,
4 noiembrie 2014, 14:38 / actualizat: 22 iunie 2023, 12:09
În perioada 10 – 11 octombrie 2014 la Bacău, ASCHN Bacău a organizat desfăşurarea celei de a III-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii “STEA Printre Stele ”. Acest festival – concurs de interpretare şi-a propus să contribuie la descoperirea şi lansarea copiilor si tinerilor interpreţi de muzică uşoară. Totodată festivalul a avut ca scop o mai bună popularizare a orașului lui Bacovia în rândul concurenţilor.
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 50 de concurenţi români şi străini. Festivalul a fost organizat de ASCHN Bacău, sub coordonarea Alinei Cătălina POPA, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Trofeele festivalului au fost acordate tinerilor interpreti DENISA BÂRZU din Iaşi – Trofeul JUNIOR şi RAFAEL BOBEICA din Republica Moldova – Trofeul ADOLESCENT.
Interviu despre Festivalul STEA PRINTRE STELE – Bacău 2014 realizat de Mona Vîlceanu – Radio România Iaşi (un material difuzat în emisiunea copiilor ,,Recreatia mare,, de la Radio Iasi, duminică, 12 octombrie 2014).
În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 2 premii speciale de promovare TINERE TALENTE unor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: PAULA ILIE din Piatra Neamţ şi DANIELA MACHIDON din Chişinău, Republica Moldova. Acest proiect cultural-educativ a fost recomandat şi susţinut de RADIO ROMÂNIA REGIONALcu sprijinul colegilor de la Studioul Radio România Iaşi !
Interviu cu Paula Ilie – Premiul TINERE TALENTE la Festiv. STEA PRINTRE STELE realizat de Mona Vilceanu – Radio Romania Iasi
In anul 2014, PAULA ALEXANDRA ILIE, 14 ani, din Piatra Neamţ a obţinut următoarele premii la festivaluri si concursuri naţionale şi internaţionale:
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional – Festivalul Național “Stea printre stele” Bacau 2014
Premiul II – Festivalul Național “Stea printre stele” Bacau 2014
Premiul I – Festivalul Național “Best Romanian Singers” Bucuresti 2013
Trofeul Grupei – Festivalul Internațional “Volare” Targu Neamt , 2014
Premiul I – Festivalul Internațional “Volare” Targu Neamt (creatie), 2014
Premiul II – Festivalul Național “Vis de stea” Moinesti 2014
Premiul I – Festivalul Național “Ritmuri pe Portativ” Vaslui , 2014
Premiul I – Festivalul Național “Lucky Kids” Roman , 2014
Premiul I – Festivalul Internațional “Ghiocelul de argint” Bârlad 2014
Premiul II – Festivalul Național “Cantec de stea” Piatra Neamț 2013
PAULA ILIE – Te iubeam
Multumiri speciale colegei Mona Vâlceanu (Radio Romania Iaşi) pentru realizarea interviului special cu copiii artişti din concurs, cu preşedintele juriului – Mihai Alexandru (chitarist, producător şi compozitor) şi cu organizatorul evenimentului – Alina Cătălina Popa (Director general al Festivalului).
Bogdan Dragomir
Realizator Radio România Regional
Foto din arh.pers. Bogdan Dragomir
Afis Festival 2014
Paula Alexandra Ilie din Piatra Neamt – Premiul TINERE TALENTE – Radio Romania Regional
Gala de Premiere
Gala de Premiere
Recital Alessia Popa
Recital Alessia Popa
Recital Alessia Popa
Recital Alessia Popa
Recital Alessia Popa
Denisa Barzu – Trofeul Junior
Denisa Barzu – Trofeul Junior
Denisa Barzu – Trofeul Junior
Denisa Barzu – Trofeul Junior
Denisa Barzu – Trofeul Junior
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Daniela Machidon si Rafael Bobeica – Rep. Moldova
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Diana Mihalascu din Buzau
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Rafael Bobeica din Rep. Moldova – Trofeul Adolescent
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul Tinere Talente la Festivalul Naţional de Interpretare SIBIU-Capitala muzicală 2014
Publicat de Bogdan Dragomir,
30 octombrie 2014, 15:31 / actualizat: 22 iunie 2023, 12:10
Festivalul Naţional „Sibiu – Capitala Muzicală” ediția a II-a, desfăşurat în perioada 12 – 14 Septembrie 2014 face parte din Programul educaţional “Live Positive Life – Viaţa la pozitiv”, aflat în organizarea Asociaţiei “Positive Life” Sibiu şi a Colegiului Tehnic “Independenţa” Sibiu.
Acesta a avut ca obiectiv principal promovarea muzicii în rândul tinerilor, a spiritului creativ al acestora și încurajarea lor la creaţii artistice, la exprimări libere prin intermediul artei şi la promovarea culturii printre tineri, precum şi să readucă municipiul Sibiu pe harta concursurilor muzicale de prestigiu şi în atenţia tuturor participanţilor la acest eveniment. După ce s-a făcut cunoscut ca și „Capitală Culturală Europeană” , Sibiul merită și renumele de „Capitală Muzicală”.
Acest festival şi-a propus şi îşi propune şi pe viitor să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multe talente autohtone, să promoveze şi să stimuleze cele maivaloroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia în concurs a tuturor tinerilor interpreţi, și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.
Concursul s-a desfăşurat pe 4 secţiuni de muzică: Folclor (vocal sau instrumental), Muzică clasică (pian, vioară, chitară ), Folk şi Muzică uşoară şi pe 4 grupe de vârstă : 6 – 9 ani, 10 – 12 ani, 13 – 16 ani şi 17 – 35 ani.
Juriul ediţiei 2014 a fost alcătuit din membri ai Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, artişti consacraţi din fiecare domeniu precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, partenerilor și organizatorilor, sponsorilor, mass-media şi publicului, astfel:
Horia Moculescu – preşedinte, Mihai Alexandru, Bogdan Dragomir, Nicolae Caragia, Mihai Trăistariu, Florin Tomits, Aleisha Gardner, Emeșe Kalman, Laura Neacșu, Claudiu Botoroagă, Sorina Haşigan, Mariana Anghel, Daniel Vecsei,Mihai Mărginean.
Un interviu realizat de colega noastră Mona Vîlceanu de la Radio România Iaşi, avându-l invitat pe Mircea Prodea – Organizator şi Director general al Festivalului – Concurs Naţional „Sibiu – Capitală muzicală” ediţia 2014!
Premiul Special de Promovare TINERE TALENTE, oferit de RADIO ROMÂNIA REGIONAL a fost acordat artiştilor interpreţi PATRICIA CIOBOTARU din Oradea şi DĂNUŢ PETRIŞOAIA din Iaşi.
Evenimentul artistic a fost recomandat şi susţinut de RADIO ROMÂNIA REGIONAL cu sprijinul colegilor de la Radio România ANTENA SIBIULUI şi al colegilor de la Radio România CLUJ!
Un articol realizat de Bogdan Dragomir – Realizator Radio România Regional.
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret VIS DE STEA – Moinesti 2014
Publicat de Bogdan Dragomir,
30 iulie 2014, 11:25 / actualizat: 22 iunie 2023, 12:18
Foto din arh.pers. Bogdan Dragomir
Această prezentare necesită JavaScript.
În perioada 31 Mai-1 Iunie 2014, la Moineşti, jud. Bacău s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „VIS DE STEA” ! După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 160 participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare! În cadrul Galei laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 2 premii speciale de promovare TINERE TALENTE unor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: ANDRA PĂSĂRIN din Iaşi şi ANDREEA BĂNILĂ din Oneşti. Acest proiect cultural-educativ este organizat de „Asociaţia Culturală M.Y. Music Art” în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Moineşti şi recomandat şi susţinut de Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio Romania Iasi! Multumiri speciale colegelor Magdalena Tara (Radio Romania Cultural) şi Mona Vîlceanu (Radio România Iaşi) pentru realizarea interviurilor cu preşedintele juriului – Mihai Alexandru (chitarist si compozitor) si cu organizatorul evenimentului – Irina Pashalov (Director general festival)!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul National de Muzica pentru Copii si Tineri CAMENA 2014
Publicat de Bogdan Dragomir,
30 iulie 2014, 10:57 / actualizat: 22 iunie 2023, 12:24
În perioada 21 – 22 Iunie 2014, la Piatra Neamţ în Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „CAMENA” !
După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 139 participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!
Interviu cu Prof. Luminiţa Moscalu – organizatorul Festivalului Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineri CAMENA şi cu compozitorul MIHAI ALEXANDRU – Preşedintele Juriului, realizat de colega noastră Mona Vîlceanu de la Radio România Iaşi!
În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 2 premii speciale de promovare TINERE TALENTEunor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: DOMINIQUE SIMIONESCU din Sibiu şi CRISTIAN PRĂJESCU din Iaşi.
DOMINIQUE SIMIONESCU
În 11 octombrie 2014 a împlinit 13 ani. Studiază muzica la Palatul Copiilor din Sibiu sub îndrumarea d-lui prof. Claudiu Nicolae Botoroagă. Este elevă în clasa a 7-a la Şc. I.L Caragiale din Sibiu.
În perioada 2012 – 2014 a participat la numeroase evenimente artistice şi emisiuni radio-tv, dintre care amintim premiile şi trofeele anului 2014:
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional – Festivalul CAMENA – Piatra Neamţ
Marele Trofeu la Festivalul radiofonic Angel Music
Premiul 1 –Festivalul Internaţional MĂRUL DE AUR – Chişinău
Premiul 1 –Festivalul Flori de Cântec Românesc – Rm. Vâlcea
Premiul 1 –Festivalul Floare de Lotus – Oradea
Premiul 1 –Festivalul Bran Music Fest -Bran
Premiul 1 – Festivalul Internaţional Copil ca tine sunt si eu – Simeria
Premiul 1 – Concurs Interjudetean – Sibiu
Premiul 2 –Festivalul Neghiniţă – Bacău
Dominique Simionescu interpreteaza piesa Dor de viata (comp. Aura Urziceanu)
Foto din arh. personală Bogdan Dragomir
Această prezentare necesită JavaScript.
Acest proiect cultural-educativ este organizat de Asociaţia „EDUART CAMENA” şi Liceul de Arte VICTOR BRAUNER din Piatra Neamţ în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ – un eveniment recomandat şi susţinut de Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio Romania Iasi (multumiri Monei Vilceanu pentru colaborare)!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.