Cea mai circulată autostradă pe timp de vară arată în multe locuri ca un drum judeţean.
Sunt gropi, cârpeli cu bitum care deja a cedat sub roțile mașinilor.
Cei mai afectați sunt primii 35 de kilometri, între Bucureşti şi Fundulea.
Autorităţile vor să dea acum o faţă nouă autostrăzii, şi promit că se va circula ca în palmă.
Lucrările vor începe chiar din vară, când şi traficul se intensifică.
Oficialităţile spun că vor închide autostrada doar pe porţiuni, pentru ca reparaţiile să nu încurce şoferii.
Dacă pentru repararea a 35 de kilometri vom avea nevoie de 3 ani, pentru construcţia de autostrăzi noi vom bate toate recordurile, promite ministrul Transporturilor.
În ultimii doi ani, ministerul Transporturilor a finalizat 24 de kilometri de autostradă, din care putem circula doar pe 15.
La metrou vor fi instalate uşi automate de protecţie – a declarat ministrul transporturilor, Felix Stroe. Acest lucru se intampla dupa ce, zilele trecute, a fost comisa o crima pe peronul statiei Dristor 1.
Ministrul a mai spus ca proiectul ar urma sa inceapa anul viitor. Zilele acestea va fi prezentata suma necesara pentru achiziţia şi montarea unor astfel de sisteme, urmand sa se apeleze la fondurile europene nerambursabile.
Se estimeaza ca sistemele vor fi montate incepand cu trimestrul II al anului viitor.
Practic, este vorba despre panouri securizate, dotate cu usi care se deschid automat in dreptul usilor vagoanelor de metrou, in momentul in care acestea sosesc in statie.
Ministrul a mai spus ca, pe perioada montarii sistemelor vor fi inchise pe rand, statiile de metrou.
Amintim ca o tanara a murit marti seara, după ce a fost împinsă de o femeie pe linia de metrou în staţia Dristor 1.
Magdalena Şerban, femeia de 36 de ani care a împins-o, fusese implicată, cu câteva ore înainte, într-un incident cu o altă tânără, pe care a împins-o spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta nu a păţit nimic. Magdalena Şerban a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
Marţi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, alături de premierul Mihai Tudose, a participat, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în contextul în care oficialii Băncii şi-au arătat interesul de a sprijini construcţia Autostrăzii Ploieşti-Braşov. La întâlnire au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.
”Banca Mondială a decis să ofere asistenţă în ceea ce priveşte implementarea proiectului Autostrăzii Ploieşti-Braşov. În luna octombrie, oficialii români şi cei ai Băncii Mondiale au discutat despre măsurile necesare demarării proiectului de infrastructură, convenindu-se înfiinţarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică”, precizează sursele citate.
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu a putut, în acest context, să participe la Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor, unde s-a discutat Proiectul de buget pentru 2018, dar şi-a asigurat reprezentarea oficială prin prezenţa tuturor secretarilor de Stat din MT, responsabili cu domeniile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, subliniază sursele menţionate.
Joi, ministrul Felix Stroe va fi prezent la şedinţa celor două comisii reunite din Parlament, până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.
Preşedintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, Lucian Bode, s-a declarat neplăcut surprins, marţi, la începutul şedinţei comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018.
”Sunt neplăcut surprins că domnul ministru a decis să nu vină azi în faţa comisiilor reunite. Este prima dată în istorie când la şedinţa de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau să le mulţumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenţi, dar, până la urmă, este vorba şi de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie să îl arate comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor”, a spus deputatul PNL Lucian Bode.
La rândul său, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat că ministrul Transporturilor are o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a dat asigurări că va veni la şedinţa celor două comisii reunite până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.
”Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe şi m-a rugat să avem un pic de înţelegere în privinţa programului său foarte încărcat; la ora 10 fără un sfert are întâlnire cu Banca Mondială, împreună cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finanţării unor autostrăzi în România, şi cred că va fi bine să începem discuţia pe buget cu angajamentul dumnealui că va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget”, a anunţat deputatul PSD.
Lucrările de montare a parapeților în Pasul Gutâi, din judeţul Maramureş, vor fi executate în regim de urgență, informează Radio Sighet.
Prefectul Vasile Moldovan a declarat că siguranța traficului rutier reprezintă o prioritate pentru autoritățile județene, motiv pentru care au inițiat demersurile necesare.
Graba se datorează şi faptului că suntem în sezonul de iarnă, când temperaturile scăzute favorizează formarea poleiului pe partea carosabilă.
În acest sens, prefectul Vasile Moldovan l-a sesizat pe ministrul transporturilor, Felix Stroe, despre verificările efectuate în Pasul Gutâi.
După sesizarea transmisă la minister, s-a primit un document despre solicitarea transmisă constructorului de a executa, în regim de urgență, lucrările de montare a parapeților de protecție în zonele cu serpentine şi profil mixt pe DN 18, în Pasul Gutâi.
Un nou racord la autostrada Deva – Sibiu va fi construit la ieşirea din Deva spre Alba Iulia, în zona localităţii Sântuhalm. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care a mai precizat că proiectul va fi realizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
“Această descărcare a devenit prioritate de gradul zero pentru Ministerul Transporturilor. Domnul director general al CNAIR dă marţi în proiectare definitivă această descărcare. Vom face toate demersurile cu viteză maximă, astfel încât să realizăm foarte repede această descărcare. Nu este posibil ca municipiul Deva, capitala judeţului Hunedoara, să nu aibă descărcare, un acces decent la autostradă”, a spus ministrul Transporturilor.
Potrivit acestuia, este posibil ca lucrările la acest nod rutier să înceapă în cursul anului viitor, iar sursele de finanţare vor fi asigurate din fonduri europene.
Directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, prezent la Deva, a estimat că realizarea nodului rutier din localitatea Sântuhalm ar putea costa peste 18 milioane de lei. Ștefan Ioniță a precizat că proiectul tehnic va fi gata în 12 luni.
Autorităţile locale şi judeţene din Hunedoara au solicitat, în mai multe rânduri, construirea unui nod rutier în zona localităţii Sântuhalm. Acesta va prelua traficul de pe DN 7 şi de pe drumul judeţean care face legătura între oraşele Deva, Hunedoara şi Călan.
În prezent, accesul de pe DN 7 pe autostrada A1 se face în zona localităţii Şoimuş şi la ieşire din oraşul Simeria, spre Alba Iulia.
Peste 200 de delegaţi din 12 ţări vor participa la Summitul Internaţional „Drumul Mătăsii”.
Acesta este organizat în România în perioada 5-6 octombrie, la Terminalul de pasageri din Portul Constanţa.
La deschiderea lucrărilor va participa şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Organizatorii spun că scopul summitului este de a prezenta şi promova avantajele competitive ale Portului Constanţa, drept cea mai importantă poartă de tranzit a mărfurilor de-a lungul Noului Drum al Mătăsii.
Directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu, a demisionat din funcție luni dimineață, 21 august.
Decizia sa vine după ce, la ultima şedinţă de guvern, premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, în ultimul an fiind înregistrate pierderi masive.
Bucureşti FM
……………………………………………………………………………………………..
Începând de luni, 21 august, Corpul de Control al prim-ministrului va verifica activitatea Companiei Aeriene TAROM şi a Companiei Naţionale de Investiţii.
Şeful Executivului a spus că TAROM este o companie naţională care trebuie să intre pe profit, însă nu va fi nici închisă, nici vândută.
În şedinţa de guvern de acum 3 zile, Mihai Tudose şi-a arătat nemulţumirea în legătură cu activitatea companiilor TAROM şi CFR, care înregistrează pierderi.
El l-a criticat pe ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, pentru că a prelungit mandatul actualului manager al companiei aeriene.
Întregul tronson de autostradă Sibiu-Piteşti ar urma să fie scos la licitaţie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în luna octombrie, a estimat luni, 14 august, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
El a adăugat, însă, că există unele întârzieri.
Ministrul de resort a precizat că este dezamăgit de firma care a elaborat studiul de fezabilitate.
El a mai spus dacă nu se va încadra în termenul stabilit, contractul va fi reziliat pentru că ministerul pe care îl conduce are un plan de rezervă pentru acest proiect foarte important pentru România.
Sindicaliștii de la ROMATSA amenință că vor declanșa greva generală, deoarece conducerea companiei nu a respectat niciuna dintre înțelegerile stabilite anterior.
In momentul în care vor exista voturile necesare, acestia vor anunțat în scris conducerea ROMATSA și ministrul Transporturilor în legătură cu data declanșării grevei generale. Propunerea este ca declanșarea grevei să aibă loc la 6-7 zile de la data anunțului.
Totodată, liderul sindical Gabriel Tudorache a menționat pentru Agerpres că ieri, 18 august, i-a trimis ministrului Transporturilor, Iulian Matache, și DNA un document prin care solicită demiterea tuturor celor care au fost angajați ilegal în această întreprindere, începând cu cei trei domni generali’.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.