Ascultă Radio România Regional Live

moduri traditionale

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

Publicat de Mihaela Costache, 13 aprilie 2017, 13:30

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin obişnuite pentru a obţine cele mai frumoase culori, cu cele mai inedite nuanţe.

Există câteva secrete pentru a avea pe masa de Paşte cele mai originale ouă.

Unul dintre acestea constă în adăugarea unei linguri sau două de ulei în vopseaua pregătită pentru ouă.

Uleiul nu permite vopsirea uniformă, astfel încât se obţin modele foarte interesante.

Dacă ouăle sunt scufundate în mai multe nuanţe de vopsea, culoarea de la final va fi cu adevărat deosebită.

Un alt mod netradiţional de a vopsi ouăle garantează obţinerea aşa-numitului efect marmorat.

Pentru aceasta, ouăle se înfăşoară în coji de ceapă roșie, fiind folosite doar cele exterioare, şi sunt legate strâns într-o bucată de ciorapi de damă.

Ouăle se fierb astfel timp de zece minute, apoi sunt scoase din apă și lăsate la răcit. După aceea, se înmoaie în vopsea pentru circa cinci minute.

Ciorapul şi cojile de ceapă se înlătură numai după scurgerea completă şi uscarea ouălor.

Un alt efect deosebit se obţine folosind dantelă veche, al cărei model se va imprima pe coaja ouălor.

Acestea se învelesc în bucăţi de dantelă, se leagă strâns, apoi se introduc în vopsea, unde se lasă să stea vreo 10 minute.

Dantela se îndepărtează după scurgerea şi uscarea completă.

Un alt efect foarte frumos şi inedit se obţine cu ajutorul unor cravate vechi din mătase.

Ouăle se învelesc în bucăţi de material şi se fierb în apă cu oţet. În timpul fierberii, nuanţele din bucată de mătase se imprimă pe coaja ouălor, obţinându-se culori foarte frumoase.

 

RADOR

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Târg de produse bio la Constanţa
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!
Culinar vineri, 28 august 2015, 08:00

Mituri și adevăruri despre ciocolată

Faima proastă pe care o are ciocolata face să scadă consumul ei, în special în timpul verii, când „operațiunea bikini” le impune multor...

Mituri și adevăruri despre ciocolată