Alexander Nanau (regie şi autori de documentare), Domnica Cîrciumaru (director de casting), Dana Bunescu (editor de film) şi Anca Damian (scurtmetraje şi lungmetraje de animaţie) se numără printre personalităţile din industria cinematografică mondială care au fost invitate să devină membri cu drept de vot în Academia de film americană (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, informează agenţiile de presă internaţionale.
În total, promoţia 2021 a noilor membri ai AMPAS numără 395 de persoane, aproximativ jumătate în raport cu anii precedenţi. Această recrutare în scădere se explică prin preocuparea instituţiei americane „de a permite o creştere viitoare” şi de a oferi membrilor săi „infrastructura şi resursele” necesare, a precizat AMPAS într-un comunicat.
În acest an, şapte dintre cele 27 de categorii profesionale reprezentate în AMPAS au recrutat mai multe femei decât bărbaţi. Pentru cinci categorii, inclusiv cele ale actorilor, regizorilor şi scenariştilor, mai mult de jumătate din rândul noilor lor membri provin din minorităţi etnice subreprezentate, precizează comunicatul AMPAS.
Doar membrii AMPAS pot să desemneze câştigătorii premiilor Oscar.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania se desfăşoară în perioada 31 mai – 9 iunie 2019 în Cluj, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel european.
Gala de deschidere are loc astăzi, 31 mai, în Piaţa Unirii Open Air, la ora 20:45, odată cu proiecţia filmului ”Parking” în regia lui Tudor Giurgiu, care este şi preşedinte al juriului festivalului. Este cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu şi spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002.
Programul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania include, şi în acest an, peste 200 de titluri venite din întreaga lume. Printre cele mai recente prezenţe confirmate se numără laureaţi de vârf ai marilor festivaluri internaţionale, noile filme ale unor cineaşti prezenţi la ediţiile anterioare ale TIFF-ului, două comedii populare semnate de regizori consacraţi şi o proiecţie special comemorativă din filmografia unui autor clasic recent dispărut.
Sursa foto: TIFF/Facebook
În secţiunile Competiţie, Supernova, Umbre, Fără limită, Ce se întâmplă, documentarule?, Zilele Filmului Românesc, Suspecţi de serviciu, Ziua Maghiară, Shadow Shorts, EducaTIFF şi Ziua HBO, vor fi proiectate filme în premieră absolută, dar şi titluri premiate în festivalurile internaţionale.
O colecţie eclectică de noutăţi şi clasici de referinţă, în versiuni restaurate, va face deliciul publicului în programul Focus China, ţară aflată pentru prima dată în prim-planul unei ediţii TIFF. Alături de cineastul Fatih Akin şi regizorul Veit Helmer, invitat special al acestei ediţii, regretata Agnes Varda, regina cinematografiei franceze, va fi omagiată în secţiunea 3×3.
Competiţia oficială TIFF, destinată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film de ficţiune, include în acest an 12 opere „singulare, puternice şi provocatoare”, din care juriul va alege la final un singur câştigător al Trofeului Transilvania, anunţă organizatorii festivalului.
Sursa foto: TIFF/Facebook
Festivalul Internaţional de Film Transilvania invită adolescenţii din toată ţara să răspundă provocării Let’s Go Digital!. Ajuns la ediţia cu numărul 17, atelierul dedicat pasionaţilor de cinema, fotografie şi editare video, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, le va oferi tinerilor şansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniştilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei.
În cadrul Focusului francez, între 31 mai şi 9 iunie, publicul va urmări în premieră în România o serie de producţii noi dintre cele mai diverse, semnate de regizori aflaţi în plină ascensiune.
Caravana culinară franco-română va poposi la Cluj-Napoca pe toată durata evenimentului, oferindu-le gurmanzilor ocazia de a se delecta cu specialităţi pregătite de chefi francezi şi români renumiţi, în timp ce artele picturale se vor împleti cu mediul cinematografic în expoziţia „O seară în atelierul părinţilor mei”, dialogul dintre două generaţii de artişti. Evenimentele fac parte din programul dedicat Sezonului România-Franţa.
În premieră în România, proiectul internaţional Uzina Filmelor de Amatori ajunge la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
Sursa foto: TIFF/Facebook
Câştigător al unui premiu Oscar şi deţinător a numeroase alte trofee obţinute în festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul şi producătorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
Actorul Marcel Iureş va primi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, pentru rolurile create atât în teatru, cât şi în film.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania, fondat în 2002, este primul şi cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România, conform https://tiff.ro.
De-a lungul timpului pe covorul roşu de la TIFF au fost prezente câteva dintre cele mai cunoscute personalităţi ale cinematografiei europene Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon şi Fanny Ardant.
Principalul obiectiv al TIFF este promovarea artei cinematografice prin prezentarea celor mai noi şi interesante filme ale momentului, susţinerea tinerilor cineaşti şi participarea la dezvoltarea industriei cinematografice.
Actorul Johnny Depp a acordat de curând un interviu pentru BBC în care starul hollywoodian a spus că nu îşi doreşte să câştige premiul Oscar, considerând, pe de altă parte, că o nominalizare la aceste trofee prestigioase este „mai mult decât mulţumitoare”.
La Hollywood există câteva răspunsuri standardizate care sunt folosite aproape de toţi actorii ale căror filme sunt apreciate de criticii de cinema şi devin favorite în cursa pentru Oscaruri. „Orice recunoaştere a meritelor persoanelor care au lucrat din greu la acest film este minunată” şi „dacă interesul manifestat de mass-media aduce filmului un public mai numeros, atunci e minunat”, sunt doar câteva dintre aceste răspunsuri clasice. Însă Johnny Depp, a cărui interpretare din „Black Mass: Afaceri murdare”, cea a unui gangster, a generat deja astfel de discuţii despre şansele sale de a câştiga Oscarul, spune că nu este interesat de acest premiu. „Nu vreau să câştig unul dintre acele premii”, a declarat starul hollywoodian, într-un interviu pentru rubrica Newsbeat de pe site-ul BBC. „Nu vreau să fiu obligat apoi să vorbesc, să dau interviuri. Mi-au dat deja în trecut astfel de lucruri, mă refer la nominalizare, de două sau trei ori. O nominalizare e mai mult decât mulţumitoare”, a spus Johnny Depp.
Starul american are în palmares trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile pe care le-a interpretat în filmele „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street/ Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street” (2007), „În căutarea Tărâmului de Nicăieri/ Finding Neverland” (2004) şi primul film din seria „Piraţii din Caraibe”, intitulat „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre/ Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003). Însă discuţiile despre şansele sale la Oscar apar cu regularitate la Hollywood. „Ideea de a câştiga ceva înseamnă că intri în competiţie cu cineva, însă eu nu sunt în competiţie cu nimeni. Rămân fidel «armelor» mele şi fac ceea ce vreau să fac. Uneori, oamenilor nu le place ceea ce fac, dar asta e în regulă”, a adăugat starul american.
Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie. Cea de-a 88-a gală a Academiei de film americane va avea loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.
CantaCuzino Frequencies a înseamnat muzică, natură, culoare și, nu în ultimul rând, cultură. Cele trei zile ale festivalului au adus zâmbetele pe chipurile celor prezenți. Dansul și voia bună au format ca, de obicei, o pereche bună. Pe scurt, la Castelul Cantacuzino vibraţiile energetice au fost acordate cu cele muzicale.
Atmosfera a fost întreținută de artiști precum Nick Warren, Guy Mantzur, My Favorite Robot, Nikko Izzo, Marc Poppcke, SoulButton, Cid Inc., Nick Devon, Darin Epsilon, Marcelo Vasami, Wannas, Disco Duro, Mahony, Mano, Bog, Punu, Alex & Mircea Babescu, Nocturno & Audiopulse, Victor Stancov, Marika, Alex Preda, Oscar, Marius Ene, Alex Pentu, Axel, Livia Andrei, Alexandru Jijan și mulți alții.
Una dintre atracțiile locului a fost expoziția ”Welcome into my brain”, în cadrul căreia au putut fi văzute 200 de opere semnate de Salvador Dali.
Bucătari iscusiți au avut grijă, de asemenea, ca petrecăreții care au ales distracția din Bușteni să fie încântați.
Disco Duro a încheiat într-un mod spectaculos ultima experiență electro a verii.
Primul festival electronico-cultural din România începe mâine. Până duminică, CantaCuzino Frequencies le va oferi participanțior o nouă experiență ce aduce muzica, tehnologia și cultura pe aceeași frecvență. De altfel, va fi primul festival de muzică electronică ce se va desfășura în Valea Prahovei.
Muzica electronică, istoria, cultura, natura, energia pozitivă și vibraţiile unuia dintre cele mai puternice puncte energetice din România se vor îmbina într-o armonie perfectă la CantaCuzino Frequencies, eveniment ce va fi ținut la Castelul Cantacuzino din Bușteni.
“Conceptul festivalului – este diferit de orice acțiune similară organizată până în prezent în România. Festivalul a luat naștere prin integrarea muzicii electronice într-o locatie cu o istorie de peste un secol, ce găzduiește în perioada evenimentului expoziţia “Welcome Into My Brain”, care conține 200 de opere semnate de Salvador Dali. Castelul Cantacuzino din Bușteni, Valea Prahovei este unul dintre cele mai populare repere turistice ale ţării fiind amplasat în regiunea preferată practicării sporturilor montane. Acesta impresionează prin splendoarea unică, iar priveliştea este copleşitoare. Simțim că experiența evenimentului va fi una senzorială, construită pe sunetul electronic al momentului, sustinută prin arta și conceptul vizual semnat de Salvador Dali, toul fiind completat de mirosul unic al naturii montane”,
ne asigură organizatorii evenimentului.
Vibraţiile energetice vor fi acordate cu cele muzicale, pe 3 scene pe care vor urca peste 30 de artişti internaţionali şi locali, ce vor magnetiza participanţii în jurul castelului, de la scena de zi, la cea de noapte şi apoi la after-party, într-o călătorie continuă ce va începe vineri şi se va încheia duminică.
Ne vom lăsa purtați pe frecvenţe înalte de Nick Warren, Guy Mantzur, My Favorite Robot, Nikko Izzo, Marc Poppcke, SoulButton, Cid Inc., Nick Devon, Darin Epsilon, Marcelo Vasami, Wannas, Disco Duro, Mahony, Mano, Bog, Punu, Alex & Mircea Babescu, Nocturno & Audiopulse, Victor Stancov, Marika,
Alex Preda, Oscar, Marius Ene, Alex Pentu, Axel, Livia Andrei, Alexandru Jijan și mulți alții.
Pentru ca această experiență să fie accesibilă, organizatorii vor pune la dispoziție o solutie de transport, dus-întors, participanților din București, ce urmează a fi comunicată ulterior. De asemenea, o listă detaliată cu toate opțiunile de cazare din Sinaia, Poiana Țapului, Azuga, Bușteni și Predeal, este disponbilă
pe site-ul evenimentului. Festivalul promite și o experiență culinară deosebită, prin restaurantul Canta Cuisine, dar și prin food-court-ul pregătit pe domeniul castelului.
Biletele mai pot fi cumpărate doar de la castel, la prețurile:
Weekend Pass – 199 RON Abonamentul garantează accesul în toate zilele festivalului.
Saturday – 120 RON Biletul garantează accesul de sâmbată, ora 12:00, până la finalul festivalului.
Friday – 90 RON Biletul garantează accesul de vineri, ora 12:00, până sâmbată, ora 22:00.
Papusile Muppets, celebrele personaje care isi mentin popularitatea dupa mai bine de trei decenii, ajung, in premiera, la Bucuresti, cu cea mai titrata productie artistica pentru copii, parinti si bunici. Spectacolul muzical, „Sesame Street Live – Elmo makes music” va avea loc in data de 17 noiembrie la Sala Palatului din capitala, incepand cu ora 19.00.
Spectatorii se vor putea bucura live de o poveste exceptionala, din care nu vor lipsi jocurile interactive si cele mai cunoscute cantece pentru copii, reorchestrate pe ritmuri de rock, pop, reggae, hip-hop, jazz sau country, interpretate intr-o maniera plina de originalitate. Copiii si adultii, care au crescut alaturi de faimosul serial de televiziune „Sesame Street”, sunt invitati sa se alature distractiei alaturi de faimoasele papusi Muppets.
Abby Cadabby, Elmo, Big Bird, Cookie Monster, Oscar, Bert, Ernie sau Telly sunt doar cateva dintre cele 17 personaje ce vor evolua, sub lumina reflectoarelor pe scena Salii Palatului, intr-un decor fascinant plin de culoare. Produs de VEE Corporation Production, spectacolul muzical „Sesame Street – Elmo makes music” prezentat de Papusile Muppets se adreseaza intregii familii, dar prin continutul educational ce contribuie la dezvoltarea cognitiva si emotionala, show-ul poate fi perceput ca un instrument deosebit de util copiilor prescolari si elevilor.
Abby Cadabby, „zana in formare”, pasionata de muzica si de cantat, decide sa isi intemeieze o trupa pe Sesame Street. Dar exista o problema – aceasta descopera ca ii lipsesc toate instrumentele. Ce va face Abby pentru a rezolva aceasta problema? Noii sai prieteni de pe Sesame Street i se alatura si o vor ajuta sa descopere „instrumente„ despre care nu nici stia ca exista, precum: vase, linguri, capace ale cosului de gunoi sau chiar borcanele pentru dulciuri.
Intr-o poveste muzicala plina de culoare si veselie, Elmo si prietenii sai ii vor invata pe spectatori, ca oricine poate sa cante si sa compuna muzica deosebit de frumoasa. „Sesame Street –Elmo Makes Music”, un eveniment de la care toti spectatorii vor ramane cu amintiri de neuitat si vor fredona toate melodiile mult timp, dupa incheierea spectacolului.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.