Aici gasiti cele mai gustoase preparate specifice Bucovinei, Maramuresului si altor zone ale tarii.
Placintele sunt atractia principala a targului insa cei interesati se pot delecta si cu alte produse, cum ar fi inghetata, ciocolata de casa, clatite, baclava, biscuiti, cornulete si nelipsitul kurtos, toate fiind preparate cu ingrediente naturale.
Pe langa deserturi, sunteti asteptati si cu mici, dar si cu alte preparate din carne.
Nu lipseste painea de casa coapta chiar in cuptoarele amenajate la fata locului.
Organizatorii au pregatit si un stand cu must proaspat preparat.
Mai multe produse tradiţionale din Sălaj au fost prezentate, la Bruxelles, într-un eveniment culinar de o înaltă ţinută ce a avut loc într-unul din elegantele saloanele clubului „Cercle Gaulois Artistique et Littéraire„, în organizarea Ambasadei României la Bruxelles, a clubului menţionat şi a companiei European Artists Management.
Judeţul Sălaj a fost reprezentat de Mircea Groza, inspector pentru Patrimoniu Cultural Imaterial și Tradiții Locale în cadrul Consiliului Judeţean Sălaj şi Teodora Pup, patiser.
Cei aproximativ 160 de invitaţi, membri ai Guvernului, ambasadori, parlamentari, magistraţi, profesori universitari, reprezentanţi ai profesiilor liberale, oameni de afaceri, artişti şi scriitori din Belgia au fost întâmpinaţi la sosire cu o expoziţie de produse tradiţionale din Sălaj: afumături tradiţionale (jambon, cârnaţi, cotlet, piept de porc, ceafă) – Universal, Largiana şi Siciliana; caş, brânză şi telemea, Ferma Ghiuruţan, Fântânele; brânză burduf, telemea şi smântână – Calion Jibou; pălincă de pere, prune şi gutui – Aciu, Bocşiţa; pâine de casă – Sărmăşag; fursecuri, cornuleţe, turtă dulce, silvoiţă – Dora Cackes; pastramă de raţă, gâscă şi curcan, zacuscă de hribi cu ardei copţi, vinete, dulceaţă de ceapă de Pericei şi dulceaţă de ardei iuţi – Mircea Groza.
La masă, invitaţii au degustat produse tradiţionale precum: zacusca cu hribi şi ardei copţi, salata de vinete, sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roşie sau budincă de tăiţei de casă cu brânză de vacă şi stafide, alături de un pahar de pălincă de pere.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.