Publicat de Andra Radu,
22 septembrie 2021, 12:00 / actualizat: 22 septembrie 2021, 17:17
Peste 5.000 de participanţi sunt aşteptaţi, online, la ediţia din acest an a evenimentului de tehnologie Techsylvania, programat în perioada 22 – 23 septembrie.
Cea de-a VIII-a ediţie a conferinţei de specialitate va aduce la start liderii din spatele celor mai cunoscute produse şi servicii tehnologice, printre care: Eric Friedman – fondatorul Fitbit, Stephen Wolfram – pionierul dezvoltării şi aplicării gândirii computaţionale, Sacha Dragic – fondatorul celui de-al doilea unicorn românesc, Superbet, Kathryn Lueders – liderul programului spaţial uman de la NASA, şi Luciana Lixandru – partener la cel mai important fond de investiţii din lume, Sequoia Capital.
„Obiectivul principal al ediţiei este acela de a aduce la un loc principalii poli decizionali în dezvoltarea de inovaţii care, odată implementate, să le aducă celor care le folosesc beneficii atât pe plan personal, cât şi profesional. Tocmai de aceea, la fel ca în ediţiile precedente, şi de data aceasta, pe scena Techsylvania vor urca nume importante din industria tehnologică, experţii şi vocile puternice din companiile de renume care an de an setează trendurile în tehnologie”, susţine Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania
Techsylvania este cea mai mare platformă de creştere prin tehnologie din România şi unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est.
Evenimentul, creat în anul 2014 de către Oana Petruş şi Vlad Ciurcă, a adunat la ediţia de anul trecut peste 4.000 de participanţi din 65 de ţări.
Peste 56.000 de persoane au participat, joi, la Festivalul UNTOLD, au anunţat organizatorii evenimentului.
„Peste 56.000 de oameni au trecut, în prima zi, pragul tărâmului plin de magie UNTOLD. Artiştii care au concertat în prima seară s-au arătat impresionaţi de scena principală a festivalului UNTOLD, dar şi de căldura şi energia cu care au fost primiţi de public. Cei mai aşteptaţi artişti au fost rapperul american Tyga, producătorul american DJ Snake, Steve Aoki, dar şi DJ-ul german Tujamo. Acesta din urmă a fost prezent la toate cele 5 ediţii ale festivalului UNTOLD, iar aseară a declarat că cele 2 ore petrecute pe scenă au fost cele mai impresionante ore din viaţa lui.
Pe scena principală a urcat aseară şi juriul emisiunii SuperStar format din Smiley, Marius Moga, Raluk şi Carla’s Dream, emisiune care debutează în această seară la PRO TV. Şi Benny Benassi a făcut stadionul Cluj Arena să vibreze, iar Delia, pe lângă show-ul ei de la mainstage, a urcat şi a făcut un moment special cu Steve Aoki.
Celebra coloană sonoră a serialul Casa Del Papel s-a auzit live pe mainstage-ul festivalului. Momentul ‘Cake me!’ a fost unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii. Tinerii aflaţi în primele rânduri au făcut pancarte cu acest mesaj şi au aşteptat ca Steve Aoki să arunce cu cele 12 torturi. Show-urile lui Tyga, Tujamo şi Steve Aoki au putut fi urmărite live pe pagina de Facebook si pe canalul de YouTube UNTOLD, precum şi pe TikTok”, se arată în comunicatul trimis de organizatori.
De asemenea, jandarmii şi poliţiştii clujeni au depistat, în prima zi a Festivalului UNTOLD, 14 cazuri în care persoane au încălcat prevederile legii privind traficul şi consumul de droguri.
În punctele şi posturile medicale, 126 de persoane au primit asistenţă medicală din partea personalului SMURD şi a paramedicilor pompieri.
Asociaţia culturală „Romantic Art” în asociere cu Primăria şi Consiliul Local Suceava, organizează în perioada 27 – 28 noiembrie Festivalul Naţional de Interpretare Muzicală „Rampa de lansare”, la care participă peste 150 de concurenţi din Suceava şi din ţară.
Într-un comunicat remis se arată că festivalul, aflat la prima ediţie, se va desfăşura pe patru secţiuni, respectiv Muzică Instrumentală Cultă, Muzică Populară Instrumentală, Muzică Populară Vocală şi Muzică Uşoară Vocală.
Potrivit organizatorilor, juriul festivalului – concurs, compus din nume prestigioase din domeniul muzicii şi a culturii româneşti, se va întruni în sala teatrului pentru a urmări proiecţiile video trimise de concurenţi, iar criteriile de jurizare vor fi în funcţie de intonaţie, dicţie, ritmicitate, frazare, nuanţare, tehnică de execuţie, mişcare scenică, vestimentaţie, şi atitudine.
Sursa foto: Concurs de Interpretare Muzicala „Rampa de Lansare”/Facebook
Din juriu fac parte Claudiu Bulete – compozitor (preşedinte juriu), Tudor Turcu – interpret muzică uşoară, Silvia Semeniuc – interpret de muzică populară, realizator emisiuni TV, Delia Stoian Ieremie – interpret muzică populară, conf. univ. dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Leonard Zamă – instrumentist, rapsod popular sucevean, Mihaela Loredana Gârlea – interpret muzică uşoară – jazz, lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Cristian Gârlea – muzician, pianist, C.D.A. în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca – extensia Piatra Neamţ, Florin Fodor – muzician, conf. univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Andrei Morar – profesor de muzică, director festival.
Echipa tehnică va transmite în direct, pe 27 noiembrie, între orele 10:00 – 21:00 prestaţiile concurenţilor, pe pagina de Facebook a festivalului. Pe 28 noiembrie, la ora 12:00 va avea loc premierea şi susţinerea celor şase recitaluri ale artiştilor din juriu.
Toţi concurenţii vor fi premiaţi, iar trofeele şi diplomele vor fi distribuite după terminarea evenimentului prin poştă fiecărui participant.
Forumul EUROSFAT 2019 – miza alegerilor europarlamentare și provocările Uniunii Europene
Publicat de Camelia Teodosiu,
13 aprilie 2019, 13:03 / actualizat: 15 aprilie 2019, 12:14
Cea de-a șaptea ediție a Forumului EUROSFAT, evenimentul anual de afaceri europene din România a avut loc în București pe 11 și 12 aprilie și a beneficiat de prezența a peste 600 de participanți, cu precădere cetățeni tineri, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, activiști, ambasadori care au dezbătut timp de 2 zile cu reprezentanți ai partidelor europene, candidați români și străini la alegerile europarlamentare, reprezentanți ai instituțiilor europene, naționale și locale, primari, reprezentanți ai mediului bancar, privat, de afaceri și academic și antreprenori sociali. Forumul EUROSFAT are la bază valorile europene ale democrației, implicarea civică și dialogul deschis, beneficiind de patronajul Președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, al Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Președinției României la Consiliul UE și de susținerea a 14 sponsori și 18 parteneri.
Anul acesta evenimentul și-a propus ca printr-o dezbatere cetățenească, o sesiune plenară, 8 ateliere tematice și un eveniment cultural să ajute cetățenii români să voteze informat pe data de 26 mai la alegerile europarlamentare. Forumul EUROSFAT este organizat de Centrul de Expertiză Europeană Europuls, o organizație non-guvernamentală independentă de orice organism cu caracter politic, formată dintr-un grup de tineri voluntari români experți în afaceri europene.
Pe 11 aprilie, candidați și reprezentanți ai principalelor partide politice europene au venit în România să discute cu cetățenii despre importanța votului din 26 mai, să afle modul în care aceștia percep UE și ce înseamnă UE pentru ei, dar și pentru a le răspunde la întrebări. Dezbaterea a fost dinamică și interactivă și a angrenat 100 de cetățeni tineri într-un dialog cu Dara Murphy, Vice-președinte și Director de Campanie al Partidului Popular European (PPE), Andi Cristea, Reprezentant al grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (S&D), Michal Berg, Membru al Comitetului Executiv al Partidului Verzilor Europeni (EGP), Daniel Berg, Membru al Boardului Partidului Momentum și candidat la alegerile europarlamentare au discutat despre agenda europeană pentru următorii 5 ani.
Pe 12 aprilie, forumul s-a deschis cu prima dezbatere din acest an între candidații de top ai principalelor partide politice din România la alegerile europene. Dacian Cioloș (Președinte PLUS), Siegfried Mureșan (Membru al Parlamentului European, PNL), Victor Ponta (Președinte Pro România), Eugen Tomac (Președinte PMP) și Tudor-Tim Ionescu (candidat la alegerile parlamentare din partea ALDE) au fost prezenți la Forumul EUROSFAT pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor români din sală. Aceștia au prezentat principalele mesaje pe care vor să le adreseze participanților și pe care doresc ca aceștia să le rețină în ziua votului la alegerile europarlamentare. Cetățenii, alături de reprezentanții societății civile au dorit să afle ce partid ar vota fiecare candidat dacă nu ar putea să îl voteze pe cel propriu, cum doresc partidele să crească participarea la vot atât a tinerilor, cât și a generațiilor de peste 60 de ani. Aceștia s-au arătat interesați de soluții concrete pentru problemele comunităților rurale, a celor de etnie rromă și creșterea reprezentativității tinerilor la nivelul viitorului Parlament European.
Ulterior au avut loc 8 dezbateri tematice, cu vorbitori ce pot fi regăsiți pe www.eurosfat.ro. Temele dezbătute au fost:
implicarea civică și influența acesteia în rezultatul alegerilor, în care am aflat de la activiști civici și politici și jurnaliști care sunt așteptările societății civile de la candidații români și europeni la alegerile europarlamentare;
statul de drept și lupta anti-corupție în administrația publică, în care s-au dezbătut moduri prin care poate fi reformată administrația publică astfel încât să devină un mediu atractiv pentru profesioniști și cum poate fi schimbată cultura birocrației și cultura șpăgii;
construirea unui sistem de sănătate mai sigur și mai eficient, în care reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului României, un manager de spital și reprezentanți ai companiilor farmaceutice au discutat despre cât de pregătită este România pentru revoluția digitală în domeniul sănătății;
Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și modul în care acesta este adaptat provocărilor curente, o dezbatere cu experți în domeniu din Senatul României, Guvernul României, Comisia Europeană, Parlamentul Europeana și mediul academic;
Dezvoltarea sustenabilă a zonelor urbane din România, o dezbatere interactivă între primari și consilieri ai orașelor din România și experți au dezbătut despre bune practici în materie de infrastructură, transport și eficiență energetică urbană;
Politica de comerț a UE și rolul acesteia în modelarea viitorului comerț liber a fost discutată la un nivel înalt de către Ambasadorul Noii Zeelande în România, reprezentanți ai Ambasadei Canadei și Japoniei și o reprezentantă a Comisiei Europene;
Rolul antreprenoriatului social în UE a fost prezentat de către Ambasadoarea Olandei în România și apoi discutat pe îndelete cu antreprenori sociali din Olanda și România, cu reprezentanți ai Comisiei Europene și ai societății civile, precum și cu Oana Țoiu, candidată la alegerile europarlamentare din partea Alianței 2020 USR-PLUS.
Eugen Rădulescu (BNR), Raluca Painter (Comisia Europeană), Florin Bâlcan (Provident Financial România), Dragoș Neacșu (Erste Asset Management), Gabriela Folcuț (ARB) și Dr. Bogdan Glăvan (Universitatea Româno-Americană) au prezentat în amănunt moduri în care putem obține piețe financiare mai sigure, mai eficiente și mai incluzive.
Forumul s-a încheiat cu o piesă de teatru interpretată de 9 elevi de liceu care au dorit să convingă publicul de importanța votului și au stârnit o discuție foarte animată în care publicul le-a luat locul actorilor pentru a realiza o piesă de teatru cu final fericit.
Directorul Festivalului AWAKE, Laura Coroianu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că la prima ediţie a manifestării, programată în perioada 1-3 septembrie, pe domeniul Teleki din Gorneşti, sunt aşteptaţi zilnic între 6.000 şi 8.000 de participanţi.
Potrivit Laurei Coroianu, locul în care se va desfăşura Festivalul AWAKE, curtea Castelului Teleki din Gorneşti, poate găzdui 10.000 de participanţi pe zi, însă se prefigurează o participare sub capacitatea maximă, chiar dacă o serie de acţiuni organizate în cadrul manifestării sunt o premieră pentru România.
Amatorii genului vor regăsi scena din copac – o scenă pentru un DJ amenajată într-un copac bătrân de 300 de ani – sau cinematograful de sub pod, un cinema amenajat sub podul castelului.
Cântece autentice și refrene frumoase vor fi ascultate pe scena Festivalului Concurs „Maria Tănase”. Tineri talentați vor păși pe scena celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Concurs Național al Interpreților Cântecului popular Românesc „Maria Tănase” 2015, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2015.
Ca de fiecare dată, festivalul va avea două zile de preselecție națională. alte două zile de concerte-concurs, urmate de recitaluri ale interpeților consacrați și o seară de gală a laureaților care se va încheia în cântecele soliștilor invitați în recital.
La Craiova, în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, au început deja repetițiile participanților.
După Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG), un alt organism continental din sportul de performanță, Asociația Europeană de Atletism, anunță că va participa activ la Săptămâna Europeană a Sportului, urmând să organizeze competiții în cel puțin 10 țări europene, cu participarea a peste 43.000 de iubitori ai alergării.
La activitățile fizice din cadrul Săptămânii (7-13 septembrie) vor fi prezenți amatori de mișcare din toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, precum și 6 alte țări, toate eligibile prin programul Erasmus+, iar European Athletics va promova, împreună cu federațiile naționale, inclusiv sloganul și hashtag-ul #BeActive.
În același scop, EAA va organiza „Running for All”, cu prezența activă a federațiilor membre, experții în alergare urmând să ajute la desfășurarea curselor și să integreze populația în mișcarea sportivă.
Europ’Raid, un turneu consacrat de automobile din Europa, va ajunge în premieră la Cluj în perioada 13-14 august.
În cadrul evenimentului cei 45 de participanţi vor parcurge 10.000 de km şi vor vizita 19 ţări din Europa, timp de 23 zile. Organizatorii au ales să poposească anul acesta şi în oraşul înfrăţit, Cluj-Napoca, datorită faptului că acesta este Capitală Europeană a Tineretului.
Astfel, în seara zilei de joi, 13 august, participanţii vor lua parte în Parcul Central la un schimb cultural internaţional.
Totodată, cu prilejul acestei de a doua ediţii, Europ’Raid va transporta două tone de rechizite pentru şcolile din România şi Bulgaria. Evenimentul este organizat de studenţi francofoni din vestul Franţei şi reuneşte o mare parte de participanţi din zona metropolitană Nantes.
În preocuparea permanentă de a forma tineri antreprenori, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizează, în perioada 21-25 iulie 2014, ,,Școala antreprenorială de vară”.
Cursul se adresează atât elevilor care doresc să devenă antreprenori, cât şi celor care încă nu ştiu dacă sunt pasionaţi de acest domeniu.
Tematica abordată va fi variată şi va viza dobândirea unor cunoştinţe esenţiale pentru un potenţial întreprinzător, prezentate într-un limbaj accesibil, într-un stil interactiv şi cu multe exemplificări şi exerciţii practice.
Elevii vor afla despre calităţile şi motivaţia unui întreprinzător de succes, miturile legate de antreprenoriat și totodată vor învăţa din experienţa unor antreprenori de succes, a căror prioritate a fost întotdeauna rezultatul obţinut şi orientarea spre client.
Participanţii vor fi capabili la sfârşitul cursului să formuleze o viziune, misiune şi strategie a afacerii pe care şi-o doresc, să facă o analiză SWOT, să alcătuiască un mix de marketing , să aibă noţiuni contabile şi financiare, să ştie cum pot să îşi planifice şi să îşi conducă afacerea şi oamenii aflaţi în subordine şi, nu în ultimul rând, să îşi îmbunătăţească modul în care comunică, un element esenţial în obţinerea succesului în orice domeniu.
Informatii suplimentare si inscrieri se pot face la d-na ing.Carmen Mitran-consultant formare al CCI Brașov.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.