Poliţiştii din Ploieşti efectuează în această dimineaţă 9 percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti şi în 2 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi de viol.
Potrivit IGPR, la acest moment, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti desfăşoară o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploieşti.
În cadrul acţiunii, poliţiştii ploieşteni pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti şi în 2 comune din judeţul Prahova, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale şi din auto şi viol, precizează sursa citată.
Surse judiciare au declarat că doi minori în vârstă de 15, respectiv 17 ani ar fi violat, în luna mai a anului trecut, o fată în vârstă de 14 ani pe un teren viran din Păuleşti, comună aflată în apropierea municipiului Ploieşti. Fapta a fost reclamată abia în luna decembrie.
Activităţile beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
Percheziţii în 7 judeţe într-un dosar privind adeverinţe false de vaccinare anti-COVID!
Publicat de Andra Radu,
27 ianuarie 2022, 10:00 / actualizat: 27 ianuarie 2022, 11:04
56 de percheziţii au loc astăzi în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals.
Activităţile se desfăşoară în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.
În perioada mai – iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID-19 şi ar fi modificat datele informatice. Bprbatul ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare.
Totodată, se efectuează cercetări şi faţă de 95 de persoane, beneficiari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care 4 persoane cercetate sub control judiciar.
Vor fi puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale.
Peste 500 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii prahoveni.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova anunţă că au avut loc cinci percheziţii în municipiul Ploieşti, oraşul Slănic şi comunele Filipeştii de Târg şi Floreşti, la domiciliile a patru persoane bănuite de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.
„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, cu domiciliile în municipiul Ploieşti şi oraşul Slănic deţineau şi ofereau spre comercializare articole pirotehnice. În cadrul percheziţiilor, au fost identificate diferite categorii, în valoare de 35.000 de lei”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Prahova.
Poliţiştii din Sibiu au percheziționat locuinţele a doi bărbaţi care ar fi spart un magazin şi ar fi furat 15 telefoane mobile, cu o valoare de peste 57.000 de lei. Trei dintre dispozitive au fost găsite la unul dintre suspecţi, care a fost reţinut pentru 24 de ore.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu transmite că bărbatul reţinut are 34 de ani şi este din judeţul Prahova, el fiind suspectat că, împreună cu un bărbat în vârstă de 37 de ani din Cisnădie, ar fi comis furtul în luna martie.
„În fapt, cei doi sunt bănuiţi că, în noaptea de 17 martie a.c., în jurul orei 03:00, ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, de unde ar fi sustras 15 telefoane mobile, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 57.171 de lei. În vederea documentării cauzei penale care vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la data de 8 aprilie a.c., poliţiştii sibieni au efectuat două percheziţii domiciliare în judeţul Prahova, localitatea Câmpina, şi în judeţul Sibiu, localitatea Cisnădie. Cu această ocazie, a fost depistat unul dintre cei bănuiţi de comiterea faptei, un prahovean în vârstă de 34 de ani, la domiciliul căruia au fost găsite trei dintre telefoanele mobile sustrase”, precizează IPJ.
Cercetările continuă în vederea depistării bărbatului din Cisnădie.
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov într-un dosar privind infracţiuni la regimul materiilor explozive
Poliţişti de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni la regimul materiilor explozive.
Întreaga acţiune beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Suspectii ar fi achiziţionat in cursul acestui an, din străinătate, o cantitate însemnată de articole pirotehnice pe care le comercializează prin intermediul mai multor persoane. Au fost confiscate peste 60 de kilograme de torţe şi fumigene.
Audierile vor avea loc la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.
Poliţiştii gălăţeni şi vrânceni au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza comunelor Buciumeni, din judeţul Galaţi, şi Ploşcuţeni, din judeţul Vrancea, în scopul combaterii fenomenului de tăiere ilegală de arbori, înregistrat la nivelul suprafeţelor împădurite ale celor două localităţi, se arată într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.
Potrivit sursei citate, în urma celor patru percheziţii domiciliare au fost legitimate 94 de persoane. Poliţiştii au constatat două infracţiuni flagrante de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos şi au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.460 de lei.
De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 6,20 mc de material lemnos şi trei fierăstraie mecanice.
După deja celebra metodă de înșelăciune „Accidentul“, rău-făcătorii dau lovitură după lovitură la Constanța folosind o nouă tehnică numită de oamenii legii „Împrietenire“.
Polițiştii din Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda „Împrietenire“. 15 persoane au fost reținute, informează un comunicat al IPJ Constanța.
La data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda „împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”.
În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.
Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.
De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care sunt cercetate 18 persoane.
Procurorii DIICOT desfăşoară joi 29 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice.
DIICOT – structura centrală coordonează 29 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova. Acţiunea vizează persoane bănuite de constituirea de grup infracţional organizat. Grupul este specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice şi spălare de bani.
Potrivit DIICOT, ”Începând cu anul 2014, liderul PETRE ȘTEFAN, zis FANE, persoană foarte potentă financiar, administrator al mai multor societăți comerciale a constituit alături de alti făptuitori un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracţiunii de camătă prev. de art. 351 C.pen. – oferirea cu împrumut a unor sume de bani cu dobândă către terțe persoane aflate , de regulă într-un impas financiar de moment. Ulterior, pentru a-și asigura veniturile, dar și pentru a aveo pârghie, pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobândă erau înscrise în contracte de împrumut cu sau fără garanție imobiliară, ce puteau fi puse în executare silită.
Această opțiune a grupului infracțional organizat a venit și ca o consecință a preluării incriminării infracțiunii de camătă (reglementată iniţial prin Legea 216/2011 privind interzicerea activității de cămătărie, precum și a destructurării unor grupări infracționale organizate de notorietate (CLANUL CĂMĂTARILOR, CLANUL CARAN ș.a.).
Astfel, atât pentru a-și asigura veniturile, precum și pentru a îngreuna o eventuală activitate de cercetare penală, respectiv dovedirea infracțiunii de camătă, persoanele care activau pe această plajă de infracțiuni, au ales, așa cum este cazul și în dosarul de faţă, să „mascheze” activitatea de cămătărie în încheierea unor acte notariale de împrumut în care debitorii, având în vedere nevoia stringentă de sume de bani erau convinși să semneze acte notariale în care erau stipulate ca sume acordate cu împrumut de creditori sume mult mai mari decât cele remise efectiv, respectiv sume de bani ce erau compuse din suma reală împrumutată plus dobânda ce trebuia plătită (obiect material al infracțiunii de camătă),
Ulterior, membrii inițiali ai grupului infacțional, au identificat în afaraă de perceperea dobânzii mascae, o altă metodă de a realiza profituri,în afa de această dată mult mai însemnate, respectiv prin executarea silită a debitorilor chiar imediat după expirarea termenului foarte scurt de restituire a sumelor împrumutate, scopul membrilor grupului nefiind acela de a recupera sumele împrumutate şi dobânzile aferente ci acela de a obţine proprietatea .
Pentru acest lucru a fost nevoie de atragerea în circuitul infracțional a unui nou membru, care să aibă atribuțiile necesare realizării acelui scop, respectiv a executorului judecătoresc POPA MIHAIL, persoană responsabilă cu realizarea efectivă a actelor de punere în executare silită a contractelor de împrumut cu garanție imobiliară.
Alături de infracțiunea de camătă prev. de art. 351 C.pen. principala infracțiune care a intrat în scopul grupului infracțional organizat după rafinarea mecanismelor ilicite de realizare rapidă de venituri însemnate a fost cea de înşelăciune prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 C.pen.
Astfel, membrii grupului infracţional organizat, în exercitarea îndeletnicirii lor obişnuite de a obţine venituri prin acordarea de împrumuturi cu dobândă, au pus la punct un întreg sistem de operaţiuni având o aparenţă de legalitate, menite să scadă vigilenţa debitorilor cu privire la scopul real urmărit în activitatea lor.
Toate operaţiunile efectuate au fost de natură să inducă în eroare debitorii prin invocarea pretinsului interes al membrilor grupului de a crea o aparenţă de legalitate a activităţii de acordare a împrumutului cu dobândă. Prin încheierea în acest sens a unui contract autentificat de un notar public, aceștia își atingeau scopul scopul real al activităţii lor care nu era acela de a-şi recupera suma de bani împrumutată şi dobânda convenită ci acela de a obţine un titlu ce putea fi învestit cu formulă executorie, în baza căruia să treacă ulterior la executarea silită asupra bunurilor imobile ale debitorilor, pe care să şi le adjudece beneficiind de concursul strict dedicat în acest sens al executorilor judecătoreşti susţinut de participarea prin persoane interpuse la licitaţiile publice , trucate şi beneficiind totodată de consultanţa juridică a avocatului care s-a erijat într-un veritabil “consigliere” prin furnizarea de sfaturi şi soluţii juridice aparent legale, menite să sprijine realizarea scopurilor ilicite ale grupului infracţional organizat.
În sprijinul înscrierii în tiparul normei de incriminare a infracţiunii de înşelăciune a acţiunilor concertate desfăşurate de membrii grupului infracţional organizat este şi modul în care “creditorii” şi executorii judecătorești înţeleg să treacă la urmărirea bunurilor debitorilor, neexistând nicio diligenţă din partea acestora în scopul identificării altor venituri ale debitorilor sau al urmăririi unor bunuri mobile proprietatea debitorilor.”
PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI
Publicat de adinaiftime,
28 septembrie 2017, 17:15
Poliţiştii din Vâlcea efectuează trei percheziții într-un dosar penal în care sunt cercetați 2 cetățeni chinezi care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 50.000 de euro bugetului de stat, prin evaziune fiscală și spălare de bani.
La data de 28 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea efectuează trei percheziţii, în municipiul Râmnicu Vâlcea, la reședința a doi cetățeni chinezi și la două puncte de lucru ale unei societăți comerciale, administrată de aceștia.
Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2016, cei doi cetățeni străini ar fi înregistrat mai multe documente contabile fictive în contabilitatea societății pe care o administrează, care are ca obiect comercializarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 52.000 de euro.
În urma perchezițiilor, până în acest moment, au fost ridicate mai multe documente contabile cu valoare probatorie.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
40 de suspecţi de trafic de etnobotanice au ajuns la DIICOT Timişoara
Publicat de adinaiftime,
21 septembrie 2017, 11:00
Mai multe percheziții au avut loc la locuințele unor persoane suspectate de trafic cu etnobotanice. Descinderile au avut loc la locuinţele unor suspecţi din județele Arad şi Timiş.
Un număr de 40 de persoane au fost ridicate şi conduse, miercuri, la sediul DIICOT Timişoara, fiind suspectate că au vândut etnobotanice unor minori, a confirmat procurorul-şef al DIICOT Timişoara, Alex Florenţa. Este vorba despre o reţea organizată care acţiona în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad.
Conform anchetatorilor, primul grup s-a constituit a acţionat cu precădere în zonele str. Dunărea, Calea Bogdăneştilor – Poarta Verde, Zona Gării, din municipiul Timişoara, precum şi în oraşele Caransebeş şi Jimbolia. Cel de-al doilea grup s-a constituit în jurul unui altui alt suspect şi a acţionat cu precădere în zonele str. Dunărea, Calea Bogdăneştilor – ‘poarta Verde’, Zona Gării. Cel de-al treilea grup a acţionat cu precădere în Zona Gării, din Timişoara.
Etnobotanicele erau aduse din străinătate şi distribuite pe piaţa stupefiantelor din Timişoara, inclusiv unor adolescenţi care au ajuns ulterior la spital, au declarat sursele citate.
Botoșani: Poliția face 23 de percheziții la locuințele unor persoane și a unor firme, într-un dosar de contrabandă cu țigări
Publicat de adinaiftime,
15 septembrie 2017, 09:00
Polițiștii din Botoșani efectuează, joi dimineață, 23 de percheziții la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din municipiul Botoșani și din orașele Darabani și Săveni, care sunt bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 130.000 de lei, prin contrabandă cu țigarete, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Potrivit sursei citate, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani efectuează 23 de percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
”Din cercetări a reieșit faptul că persoanele implicate ar fi introdus ilegal țigarete în România, din spațiu extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe raza județului. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimat la 130.000 de lei”, se precizează în comunicatul de presă.
12 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, pentru audieri.
La activitate participă și jandarmi și polițiști de frontieră.
Percheziţii la Penitenciarul Bacău şi în trei localităţi într-un dosar de înşelăciune prin metoda ‘accidentul’
Publicat de adinaiftime,
14 septembrie 2017, 09:20
Şapte percheziţii au fost efectuate de poliţişti în Penitenciarul Bacău, în comuna băcăuană Dofteana şi în municipiile Galaţi şi Brăila, într-un dosar privind înşelăciuni comise prin metoda ‘accidentul’.
Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, în care sunt vizate şase persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române transmis, miercuri, AGERPRES.
‘Din cercetări au reieşit indici că, în perioada iunie – septembrie, membrii grupării ar fi înşelat, prin metoda ‘accidentul’, 11 persoane din judeţele Bacău şi Galaţi. Prejudiciul cauzat, estimat până în prezent, este de aproximativ 200.000 de lei’, se precizează în comunicat.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu, respectiv, 95.000 de lei, 1.240 de euro şi 1.000 de lire sterline.
La percheziţiile desfăşurate în Penitenciarul Bacău au participat lucrători din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
De asemenea, poliţiştii băcăuani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au reținut, în urma unor percheziții realizate în 8 locații de pe raza județului Cluj, trei bărbați bănuiți de fapte ilegale la regimul silvic.
La data de 14 august, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Poliției municipiului Cluj-Napoca și Serviciului Criminalistic, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, au efectuat percheziții în locații din municipiul Cluj-Napoca, oraș Huedin și comunele Beliș, Poieni și Mărișel, județul Cluj.
Prin punerea în executarea mandatelor de percheziție au fost descoperite și ridicate bunuri și înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal și au fost sechestrate obiecte și diverse sume de bani.
În cauză au fost extinse cercetările față de trei bărbați, în vârstă de 50, 40 și 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliș, respectiv comuna Poieni, județul Cluj, care la data săvârșirii faptelor îndeplineau atribuții de lucrători silvici.
În baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a bărbaților, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la infracțiunea de tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 46/2008, republicată, privind Codul Silvic, respectiv de Codul Penal.
Valoarea prejudiciului stabilit până în prezent se ridică la echivalentul în lei a circa 250.000 euro.
Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea unității de parchet competente, urmând ca bărbații să fie prezentați magistraților.
Pentru realizarea perchezițiilor polițiștii au beneficiat de sprijinul jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.
Procurorii urmează să decidă ce măsuri preventive vor cere instanţei astăzi pentru cele nouă persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.
Printre cei reţinuţi se află şi Ilie Dragne, apropiat al familiei Dragnea, administratorul fermei de porci Salcia din judeţul Teleorman, ce a fost deţinută de fiul liderului PSD.
În acest dosar procurorii au făcut percheziţii la 80 de adrese, inclusiv la 12 societăţi comerciale din mai multe judeţe, implicate în reţeaua de evaziune fiscală. Ilie Dragne este acuzat că ar fi produs statului un prejudiciu de peste 200.000 de euro. Însă, potrivit avocatei acestuia, el nu ar fi fost în societate atunci când s-ar fi produs evaziunea.
Instanța de judecată a dispus ieri seară, arestarea celor 10 persoane reținute în urma perchezițiilor efectuate de BCCO Constanța și DIICOT ST Constanța, pe o perioada de 30 de zile, fiind ulterior introduse în arestul IPJ.
Persoanele în cauză sunt domiciliate în municipiul Constanța, Mangalia, Eforie Sud, Tuzla și Limanu.
Cei arestați sunt cercetați pentru operațiuni ilicite cu droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.
Reamintim că ieri, polițiștii de constănțeni de la Combaterea Crimei Organizate și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri de mare risc și cu substanțe cu proprietăți psihoactive.
15 persoane au fost conduse la audieri, 10 dintre acestea fiind reținute.
Ieri, oamenii legii au efectuat 17 percheziții domiciliare în județul Constanța, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și operațiuni ilicite cu substanțe cu proprietăți psihoactive.
La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmi.
Cercetările în cauză au demarat la începutul anului 2017, atunci când au fost identificați doi bărbați din localitatea Eforie Sud, care ar fi introdus în țară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare.
Concomitent, cei doi bărbați ar fi constituit o rețea de distribuție a drogurilor, la care ar fi aderat 8 bărbați, cu vârste între 19 și 49 de ani, din județul Constanța.
Lucrătorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează în această dimineaţă nouă percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro prin evaziune fiscală, potrivit IGPR.
Dintr-un comunicat de presă transmis de Poliţia Română reiese că, în această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează nouă percheziţii, dintre care opt în Bucureşti şi una în judeţul Hunedoara, la firme şi persoane fizice bănuite de evaziune fiscală.
Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute şi prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operaţiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste un milion de euro. Totodată, vor fi puse în aplicare şase mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 şi 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri.
La activităţi participă şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice şi criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, precum şi luptători ai Serviciului Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române.
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava şi procurori ai DIICOT au efectuat, marţi, şapte percheziţii la persoane bănuite că ar fi traficat canabis, amfetamine şi etnobotanice, iar doi bărbaţi au fost conduşi la audieri, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.
Potrivit sursei citate, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au efectuat percheziţiile domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi şi au vizat persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc, dar şi de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.
Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie – mai 2017, cei în cauză ar fi achiziţionat de pe site-uri specializate droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (amfetamine), dar şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuţi şi în împrejurimi.
În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri şi unităţi de calcul şi stocare, iar doi bărbaţi au fost conduşi la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.
La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul IPJ Suceava şi jandarmi. (Agerpres/ FOTO cugetliber.ro)
În această dimineată, polițiști efectuează 5 percheziții domiciliare în București și Călărași
Oamenii legii au în vedere un dosar privind săvarșirea infracțiunii de proxenetism.
Din probele administrate în cauză în perioada iulie 2016 – pană în prezent, rezultă că bănuiții au racolat mai multe femei să se prostitueze, în schimbul unor sume de bani.
Peste 20 de persoane vor fi conduse pentru audieri la Secția 11 Poliție.
În această dimineaţă, poliţiştii din Călăraşi și cei ai Direcției Operațiuni Speciale efectuează 34 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi deţinut ilegal produse accizabile. 13 mandate de aducere vor fi puse în executare.
La data de 29 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 34 de percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.
Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.
Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2016, membrii reţelei ar fi desfăşurat ilegal activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzarea de ţigarete şi de tutun mărunţit, prelucrat cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii reţelei pe raza judeţului Călăraşi sau în judeţele limitrofe.
Poliţiştii vor pune în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.
Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.
Procurorii DIICOT efectuează vineri 18 percheziții, dintre care 12 la Timișoara și 6 la Suceava, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări de cămătari, prejudiciul în acest caz ridicându-se la aproximativ 3,5 milioane euro.
Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar se efectuează cercetări față de 17 suspecți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, evaziune fiscală și spălare de bani.
De asemenea, 30 de persoane au fost victimele acestei grupări de cămătari.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 — 2017, s-a constituit o grupare de mari dimensiuni, care a acționat coordonat pe raza municipiilor Timișoara și Suceava, având ca scop desfășurarea de activități infracționale constând în acordarea de împrumuturi de sume de bani, prin contracte perfectate „ad validitatem”, în conținutul cărora erau disimulate și dobânzile aferente sumelor împrumutate.
Contractele de împrumut erau perfectate cu obligația persoanelor împrumutate de a oferi garanții imobiliare solide. În cazul în care persoanele împrumutate nu rambursau la termen debitul contractat, se demara procedura executării silite, în regim de urgență.
Sumele de bani împrumutate și dobânda percepută erau preluate, atât cash, cât și prin virament bancar, direct de către cămătari sau prin intermediul persoanelor din anturajul acestora. Liderii grupării foloseau diferiți membri ai familiei și alți apropiați, ca interpuși la încheierea contractelor de împrumut, sau îi împuterniceau ulterior pe aceștia pentru a iniția procedura executării silite împotriva victimelor.
În niciunul dintre cazuri, cămătarii nu acceptau niciun fel de compromis în rezolvarea situației, în sensul că nu permiteau victimelor să își valorifice singure imobilele la prețul real al pieței, pentru a-și putea achita debitele, refuzând categoric să ridice ipotecile instituite pe numele acestora.
Scopul grupării era de la bun început deposedarea victimelor de bunurile imobile cu care aceștia garantau împrumuturile contractate, prin instituirea de dobânzi mari, la termene de scadență foarte scurte, lucru care făcea ca victimele să fie în imposibilitatea de a plăti dobânzile percepute de cămătari.
În aceste condiții, majoritatea persoanelor care s-au împrumutat cu camătă și au garantat aceste sume de bani cu proprietățile pe care le dețineau au ajuns să fie deposedate de bunurile proprii. Ulterior deposedării de bunurile imobile, unii debitori erau nevoiți să locuiască în propria lor casă ca și chiriași ai membrilor grupării, achitând lunar sume cuprinse între 200 și 300 euro, în multe cazuri victimele ajungând să achite în total peste 15.000 euro cămătarilor, doar cu titlu de chirie.
Cu banii obținuți din cămătărie, membrii grupării achiziționau bunuri mobile și imobile, înregistrate pe numele lor sau al persoanelor din anturajul lor sau din familie.
Poliţiştii de la ”Crimă Organizată” Timişoara au descins, în această dimineaţă, la patru locaţii din municipiul de pe Bega şi din Lugoj într-o operaţiune care a vizat trei bărbaţi suspectaţi de deţinere şi distribuţie de materiale pornografice cu minori.
Investigaţiile DIICOT au pornit, după ce poliţiştii au monitorizat mai multe reţele mai vechi de distribuţie de fişiere, aici anchetatorii descoperind faptul că suspecţii le foloseau pentru a ”mişca” materialele în care copiii apăreau în ipostaze sexuale explicite.
Unul dintre suspecţii pentru care s-a emis mandat de aducere la DIICOT a mai fost anchetat pentru acelaşi tip de infracţiuni. ”A fost de mult. Acum mi-am refăcut viaţa”, a susţinut inginerul chimist în timp ce era dus la audieri, conform portalului pressalert.ro.
Oamenii legii au ridicat de la locuinţele suspecţilor mai multe unităţi de calculator şi laptopuri care vor fi verificate.
Polițiștii au descins la mai multe firme și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.
Suspecții sunt acuzați că făceau achiziții de animale vii prin intermediul unor firme fantomă care nu declarau în totalitate obligațiile fiscale către bugetul statului.
Ulterior, carnea era comercializată la negru în magazinele proprii.
Șapte persoane vor fi duse la audieri și vor fi dispuse măsurile care se impun în astfel de cazuri.
O traficantă de droguri a fost reţinută în Capitală dupa ce a fost prinsă în flagrant în timp ce vindea heroină.
Femeia avea asupra ei o jumătate de kg de droguri pentru care spera să obţină 11.000 de euro.
În urma unor percheziţii efectuate în sectorul 2, procurorii DIICOT au mai găsit un kg de heroină cu o valoare de piaţă de 55.000 de euro.
Femeia va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc, în forma continuată.
În acest caz, procurorii au beneficiat de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Peste 7 kilograme de bijuterii şi alte bunuri suspectate a fi furate din străinătate, depistate, joi, la domiciliul unor constănţeni.
Poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au identificat o grupare formată de cetăţeni români, care se ocupă cu introducerea în România şi ulterior comercializarea unor bijuterii şi a altor obiecte (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile), obţinute în urmă săvârşirii unor infracţiuni de furt din locuinţe în state ale Uniunii Europene.
La sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Constanţa sunt implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furtul din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene.
Bunurile erau trimise în ţară prin intermediul unor firme de transport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care, ulterior le comercializau.
În urmă documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, în data de 13.08.2015, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi cu sprijinul tehnic şi de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au surprins în flagrant trei cetăţeni români care au ridicat de la o firmă de curierat din municipiul Constanţa cinci colete ce conţineau bunuri despre care exitau suspiciuni că ar fi furate din spaţiul U.E.
Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliul unuia din membrii grupării, aflat pe rază localităţii Constanţa, de unde au ridicat în vederea confiscării următoarele bunuri:
– 1.773 de bijuterii din metal alb (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme;
– 211 de bijuterii din metal galben (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme;
– 1 armă de foc tip revolver cu 1 cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), 3 bucăţi obiecte de artă (statuete), 3 laptopuri, 2 tablete, 3 televizoare LCD, 30 bucăţi ceasuri, 8 telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, 1 aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, 1 autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) şi diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.
Persoanele în cauza sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea continuării cercetrailor şi luării măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat miercuri dimineaţa 14 percheziţii pe raza Capitalei şi a judeţelor Prahova, Iaşi, Hunedoara şi Ialomiţa.
Potrivit IGPR, percheziţiile s-au desfăşurat la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi înregistrat cheltuieli ce nu au avut la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.500.000 de euro, precizează Agerpres.
Vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. În urma administrării probatoriului, urmează a fi dispuse măsuri legale.
Procurorii DNA au găsit la percheziţiile efectuate marţi, în legătură cu dosarul de corupţie din domeniul farmaceutic, cantităţi mari de medicamente, unele dintre ele foarte scumpe, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Medicamentele au fost găsite la cabinetele unor medici vizaţi de această anchetă a DNA. Sursele au precizat că unele erau foarte scumpe – de exemplu, o fiolă ar costa 20.000 de lei.
Anchetatorii au mai găsit şi documente legate de sejururile făcute de medici şi care ar fi fost suportate de firme farmaceutice, în schimbul prescrierii unor medicamente mai scumpe produse sau distribuite de acestea.
Procurorii au ridicat laptopuri şi calculatoare care aparţin persoanelor implicate, au adăugat sursele.
În acest dosar, marţi au fost efectuate percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, faptele fiind săvârşite în perioada 2012 – 2015, conform DNA.
Sursele arată că ar fi implicaţi şefi de clinici şi secţii de oncologie, medici specialişti oncologi, coordonatori şi responsabili ai Programului Naţional de Sănătate – subprogramul oncologie.
Aceleaşi surse au susţinut că ar fi implicaţi un preşedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mureş, care controlează farmacii, şi peste 10 reprezentanţi zonali ai firmelor de medicamente.
Unii dintre medicii implicaţi fac parte din comisiile de achiziţii de medicamente organizate la nivelul spitalelor şi ar fi pretins şi primit foloase sau furnizorii le ofereau avantaje.
Modalităţile de cointeresare constau în perfectarea unor contracte de sponsorizare pentru participarea la diverse congrese/simpozioane organizate în ţară sau în străinătate, care le permit medicilor acumularea de puncte necesare obţinerii gradelor profesionale, plata unor taxe de speaker, remunerarea pentru studii de specialitate, unele neefectuate în realitate, asigurarea cheltuielilor pentru vacanţe în străinătate sau acordarea de diverse bunuri de valoare, cu titlu de materiale promoţionale.
Potrivit surselor citate, s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe în locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, însă ar fi fost mai ieftine.
Procurorii DNA fac percheziţii şi la firme şi distribuitori de medicamente, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu „recompensarea” doctorilor.
Descinderile se fac la 61 de adrese din București și din județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș. Din primele informatii, se pare că sunt implicați medici și companii farmaceutice suspectați că au săvârșit fapte de corupție comise în perioada 2012 – 2015. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
5 profesori, mai mulţi asistenţi şi studenţi de la Universitatea Eftimie
Murgu din Reşiţa au fost audiaţi de procurori, în urma percheziţiilor de
la Facultatea de Şiinţe Economice şi Administrative.
Florin Franţ, Marian Mihăilă, Mihaela Martin, Mihai Vişan şi Irina Oriol sunt
suspectaţi că au condiţionat promovarea examenelor de primirea de bani,
chiar şi atunci când studenţii nu se prezentau.
De asemenea aceştia vindeau studenţilor lucrări de licenţă elaborate şi susţinute în anii anteriori contra unor sume între 300 şi 400 euro.
La audieri au fost duşi şi mai mulţi asistenţi universitari şi studenţi. Deocamdată nu se ştie ce măsură a luat Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin faţă de aceştia.
Poliţiştii au găsit aproximativ 150.000 de pui vii în urma unor percheziţii efectuate miercuri dimineaţă în cinci judeţe la persoane bănuite de evaziune fiscală şi au ridicat documente, medii de stocare şi sisteme informatice, informează un comunicat de presă al IGPR.
De asemenea, şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
În urma celor 13 percheziţii domiciliare desfăşurate de poliţişti în Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, s-a constatat că pentru aceşti pui nu existau documente justificative.
Cei în cauză ar fi comercializat pui vii şi furaje fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.
Totodată, în urma investigaţiilor derulate de poliţişti a rezultat faptul că o parte dintre achiziţii ar proveni din spaţiul intracomunitar iar livrările de pui vii şi furaje ar fi avut loc, la nivel naţional, cu precădere atunci când exista certitudinea unor vânzări în termen scurt, fără emiterea de documente fiscale.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în perioadă mai – iunie, este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.
La acţiune au participat 45 de poliţişti, fiind vizate şapte sedii ale unor societăţi comerciale şi şase domicilii ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală, arată IGPR.
Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova
Poliţiştii timişeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, efectuează 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Timişoara, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. Acţiunea vizează documentarea şi probarea activităţii infracţionale a 5 persoane cu vârste între 40 şi 60 de ani. Totodată, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timişoara.
Percheziţiile au fost efectuate, joi, de poliţiştii de la criminalitate organizată din Mureş, Bacău şi Suceava. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe laptopuri, unităţi centrale şi medii de stocare a datelor, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
Acţiunea a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, întrucât unii suspecţi locuiesc în judeţul Mureş.
Nicio persoană nu a fost dusă la audieri, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Andreea Pop. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2013, membrii grupării ar fi utilizat fraudulos datele unor carduri bancare pentru a efectua plăţi către diverşi comercianţi, prin intermediul internetului.
Procurorii au început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.