Înotătorul Robert Glință și-a anunțat retragerea din sportul de performanță.
„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Prin suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul mai evoluat care sunt astăzi.
Fie că este vorba despre durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitățile și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.
Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoștinţa.
Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc înotul, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs.
Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație.
Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar o altă ființă umană. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Robert Glință, pe facebook.
Avram Iancu a anunțat că va încerca să stabilească o nouă performanță în luna decembrie. Polisportivul din Petroșani vrea să înoate fără costum de neopren, în apa înghețată a Bălții Ţebea, la o temperatură de numai câteva grade Celsius, în memoria Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui moarte s-au împlinit 150 de ani.
„Voi înota la Ţebea! Da, exact acolo! Dumnezeu a făcut ca şi în acest ‘Mecca’ al tuturor românilor să fie un lac, cu numele Balta Ţebea. Lacul are 135 metri lungime, iar traseul înotului va fi de 100 de metri, marcat corespunzător cu balize plutitoare. Voi încerca să duc la bun sfârşit acest test într-o apă ce va fi cuprinsă, conform estimărilor, între 3 şi 4 grade. Va fi o probă care va dura cel puţin 40-45 de minute. Este o probă ucigaşă sau sinucigaşă pentru un organism neantrenat, conducând la moarte prin hipotermie acută”, a scris Avram Iancu pe Facebook.
El a menționat că se pregătește pentru această probă încă din luna septembrie, apreciind că momentul nu va fi unul ușor. Înotul va fi observat de către arbitri specializați în Ice Swim şi va fi certificat de către International Ice Swimming Association.
Data înotului în apa Bălţii Ţebea va fi stabilită imediat ce temperatura acesteia va scădea sub 5 grade Celsius și va fi anunțată cu 48 de ore înainte de acest moment.
Caporalul clasa a 3-a, Jitea Cristian, din Batalionul 22 Vânători de munte, de la Sfântul Gheorghe a sprijinit în această perioadă demersul cetățenilor de a se programa pentru vaccinare.
Revenit din Afganistan, din teatrele de operații, acesta a lăsat arma deoparte și a pus mână pe pe telefon pentru a-și susține colegii în această campanie organizată de Ministerul Apărării Naționale, în cadrul call center-ului organizat chiar în cazarma Batalionului de Vânători de Munte, Cireșoaia, din Sfântu Gheorghe.
Cristian Jitea are o poveste de viață emoționantă, alături de fiica sa, Delia-Ela, care evoluează la un nivel de începători în gimanstică, fiind una dintre speranțele sportului românesc.
Delia are în prezent 8 ani și a început să practice gimnastica de la vârsta de 5 ani, la Sfântu Ghoerge, iar de doi ani se află la Deva.
„Mi-a plâns două ore pe drum, nu mai vroia să vină acasă, își dorea să râmână la Deva. Nu am putut să o las de prima dată, era doar cu hainele de pe ea, în tricou și pantaloni scurți…” Jitea Cristian
A obținut locul 3 la „Cupa miciilor speranțe”, fiind cea mai bună performanță în micuța carieră de gimanstă, în condiiții speciale, ținând cont de situația actuală din întreaga lume.
Cu mari sacrificii, părinții Deliei au reușit să o susțină în această perioadă pe fiica lor, la Centrul Sportiv din Deva, acolo unde se află în prezent și unde se pregătește alături de ceilalți copii.
„Soția nu a avut puterea să vină cu mine să o conducem la Deva în primul drum și am lăsat-o practic plângând în brațele antrenoarei. E un suflet de militar și ea pentru că s-a acomodat fără nici o problemă”. Jitea Cristian
Urmăriți un reportaj inedit creat de Gabriel Stan și Cristian Dumitrașcu despre momentele emoționante din viața unui militar, în spatele carierei și a performanțelor notabile.
Andrei Stoica: Pot să spun că există o latură mai delicată, dar noi suntem militari, trebuie să respectăm anumite regulamente. Ziua trebuie să fii militar, iar seara trebuie să fii sportiv şi acest lucru nu trebuie să te împiedice cu nimic.
Reporter: Gabriel Stan – Cât de greu este să te împarţi intre viaţa de militar şi cea de civil, ţinând cont că în ambele părţi dai...
Comunitatea MERITO a ajuns la un total de 55 de dascăli care lucrează împreună la transformarea meseriei de profesor în România.
Comunitatea profesorilor valoroşi ai Românei recunoscuți anual de Romanian Business Leaders (RBL) a crescut cu 12 noi membri.
Cei 12 profesori care se alătură din acest an comunității MERITO sunt oameni care îşi lasă amprenta pozitiv asupra generaţii întregi şi fac cinste meseriei de profesor, precum: Graţiela Petcu, directoarea unei școli gimnaziale dintr-un sat buzoian, care a dus şcoala între primele din judeţ ca rezultate şi a transformat-o într-o “fabrică de viitor”; ca educatoarea Vasilica Găzdac, în a cărei sală de grădiniță din Salva, jud. Bistriţa-Năsăud, copiii rămân conectaţi la tradiţii şi prind drag de şcoală; ca Doina Gosav din Vaslui, care a integrat tehnologia în orele de chimie și pregăteşte voluntar elevi din mediul rural pentru admiterea la medicină, cu rezultate excelentesau ca Elena Jebelean din Timișoara, care predă Limba şi Literatura Română viitorilor pedagogi, prin „metoda exploziei stelare, tehnica acvariului sau mozaicuri”, printre multe altele.
Sunt oameni ca Vladimir Bogosavlievici, din Cluj-Napoca, care a scos orele de Istorie din clasă, prin tururi stradale şi care scrie cărţi împreună cu elevii lui; ca Mirela Spiţă, învăţătoarea din Bacău care consolidează „templul educaţiei” pentru elevii ei şi îi învaţă să îşi gestioneze emoţiile; ca Cristina Dudan, profesoară în Făgăraş, care construieşte o şansă pentru fiecare elev al ei şi a schimbat tiparele predării Biologiei sau ca Mihai Bădiţă, profesor de educaţie muzicală la Sibiu, care formează elevi pasionaţi de clarinet pentru performanţă.
Sunt oameni ca Rodica Gavriş-Pascu, învățătoarea din Cluj-Napoca, care a inventat metoda DINO ca să gestioneze conflictele şi să îi înveţe mai departe pe elevi, astfel încât să vină“La şcoală cu plăcere”; precum Cătălin Ciupală, profesorul de matematică care a pornit primul laborator VR din România, la Braşov, unde elevii săi au creat peste 100 de clipuri video online despre probleme de matematică și științe; ca Anca Tăut, învăţătoarea din Zalău, care dezvoltă în copii valorile necesare să producă o schimbare în țară şi îi învaţă pe părinţi cum să le fie alături copiilor în utilizarea tehnologiei sau precum Aida Frujină, învățătoarea din București, care uneşte şi ghidează peste timp fiecare generaţie printr-o tematică unică şi care construieşte procesul de învăţare precum o joacă, încât elevii să îl îndrăgească.
Pe 4 septembrie 2020, peste 100 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie au sărbătorit a V-a generație de profesori MERITO, într-o gală care, pentru al treilea an la rând,s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
“Gala MERITO este, probabil, pentru noi, cei care lucrăm zi de zi în Educaţie, platforma cea mai cunoscută şi apreciată de recunoaştere a meritelor profesorilor excepţionali din toată ţara. Gala MERITO este şi o sursă ce ne umple paharul cu motivaţie de a merge mai departe pentru încă un an şcolar, cât şi o îmbinare fără precedent între mediul privat, mediul asociativ şi şcoală. Capacitatea de a crede în mai bine şi de a face tot ce îi stă în puteri pentru acel mai bine în care speră este ceea ce diferenţiază profesorul MERITO, iar elementele definitorii ale acestuia sunt empatia şi acea dorinţă de a nu lăsa niciun copil în urmă”, a declarat Ligia Deca, Consilier Prezidenţial, Departamentul Educaţie-Cercetaredin cadrul Administraţiei Prezidenţiale, în deschiderea Galei MERITO 2020.
Din 2016, Proiectul MERITO recunoaşte public și material meritele profesorilor valoroși ai României, prin Gala anuală. Comunitatea profesorilor laureaţi a crescut la 55 de dascăli, careîmpreună cu antreprenorii și managerii din RBL lucrează ca să multiplice în sistemul de educație bune practici de predare, prin intervenţii de învăţare colaborativă, o voce a profesorilor și printr-o platformă online. Misiunea proiectului MERITO este de a transforma meseria de profesor în România, în sensul de a o profesionaliza, a o face din nou dezirabilă pentru tineri şi apreciată în societate.
Informații complete despre cine sunt, ce fac și metodele de predare ale celor 55 de profesori MERITO și recomandări de profesori valoroși pentru ediția Galei MERITO din 2021, direct pe www.merito.ro.
Sub îndrumarea profesorului Gabriel Codruţ Morariu, noi generaţii de campioni scriu istorie în domeniul fotbalului
Diferenţa între un competitor amator şi unul de performanţă este dată întotdeauna de perseverenţă, ambiţie şi dorinţa de autodepăşire.
Vă invităm să îl cunoaşteţi astăzi pe Gabriel Codruţ Morariu, profesorul care a crezut în visul său reuşind să atingă, alături de elevii săi, cele mai înalte piscuri ale împlinirilor pe plan sportiv. Echipa de băieţi U10 a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Tg-Mureş, antrenată şi formată de Codruţ Morariu, a cucerit medaliile de aur ale „Cupei Tymbark Junior”, competiţie organizată în Timişoara, anul acesta, în perioada 24-25 mai, de Federaţia Română de Fotbal şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Cea mai recentă performanţă a elevilor de la „Rebreanu” vine ca o încununare a eforturilor depuse, după rezultatele remarcabile ale anilor precedenţi: titlul de Campioane Naţionale la secţiunea Fotbal feminin, ciclul primar, 2016, cel de vicecampioni în 2012, în cadrul competiţiei „Hagi Danone”, dar şi cu clasări constante pe podiumurile competiţiilor interşcolare. Sub îndrumarea profesorului Gabriel Codruţ Morariu, prin credinţă, stăruinţă şi răbdare, noi generaţii de campioni scriu istorie în această unitate şcolară din Tg-Mureş.
Pentru Gabriel Codruţ Morariu, fiecare an şcolar reprezintă un nou început, fiecare zi a lui, o nouă provocare, fiecare oră de curs, un nou „spectacol” pe scena devenirii vieţii.
Profesorul Codruţ Morariu a reuşit să formeze o adevărată dinastie a campionilor la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Tg-Mureş, unde este dascăl. A ales cariera didactică pentru a-şi împlini totodată şi pasiunea pentru sport, muzică şi teatru, iar gustul pentru fotbal spune că l-a moştenit de la părinţi.
Codruţ Morariu deţine un mic record în domeniul voluntariatului, a fost desemnat „Voluntarul anului în domeniul sport şi recreere” în anii 2011, 2012, 2013 şi 2016. Ne-a mărturisit că aceste ore de voluntariat l-au ajutat să sudeze colectivele de care era răspunzător, reuşind să realizeze trecerea de la „eu” către „noi”
Dacă v-am stârnit interesul, vă invităm să ascultaţi şi această ediţie a emisiunii România de nota 10 realizată de Veronica Ilie.
Pe 27 Iulie, SPEAKERS CLUB, companie de training & coaching în domeniul prezentărilor în public, împlinește exact 1 an de la prima zi de activitate, ocazie cu care a conceput un eveniment menit să inspire în primul rând comunitatea și partenerii, dar și alte persoane care își doresc să evolueze personal și profesional.
GALA NUMBER ONE reunește campioni în sport, artă și business, aducând pe scenă în fața unui public restrâns (sunt disponibile doar 150 de locuri) 12 profesioniști care sunt numărul 1 în domeniul de activitate pe care și l-au ales.
“Ne-am dorit ca acest eveniment să fie mai mult decât o aniversare obișnuită. Ultimele luni au însemnat o evoluție spectaculoasă a comunității SPEAKERS CLUB pentru că am gândit mare. Misiunea noastră este să devenim în maxim 5 ani cel mai mare club de public speaking nu doar în România, ci în Europa de Est. Când gândești mare, viziunea se extinde dincolo de convențional, de aceea am avut curajul să abordăm acești campioni să vină alături de noi și să își spună poveștile de succes”, au declarat Eliza Nițescu și Paul Ardeleanu, Managing Partners SPEAKERS CLUB.
Pe 27 Iulie au ales să dăruiască din experiența și pasiunea lor mai mulți profesioniști care vor împărtăși cu publicul poveștile personale de reușită:
ADRIANA ISTRATE, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton în Antarctica
BOGDAN NEAGU, antreprenor, fondator Seatbelt Consulting, firma nr. 1 în protecția muncii
COSTIN MIU, alpinist, antrenează începători să ajungă pe cele mai înalte vârfuri din lume
EUGENIA VODĂ, critic de film, realizator TV al emisiunii Profesioniștii – talk show-ul cultural cu cea mai mare audiență din România
GEORGE BALTĂ, sportiv de performanță, ambasador Wings for Life
LASZLO PACSO, Manager de proiect Business Days, cel mai mare eveniment de afaceri din România
MARIUS ȘTEFAN, owner la cea mai mare firmă de închirieri mașini din România
VALENTIN DILȚĂ, fotograful nr. 1 la evenimentele de business
ELIZA NIȚESCU, Marketing Manager la compania nr. 1 de distribuție produse pentru birou în România
PAUL ARDELEANU, cel mai tânăr speaker profesionist din România
Organizatorii și-au dorit ca acest eveniment să aibă ecouri și pentru o cauză socială, de aceea au ales ca 10% din fondurile evenimentului să fiei donate Asociației PAVEL care se ocupă de copiii bolnavi de cancer, pentru susținerea proiectului ȘCOALA DE SPITAL.
Iată că deși ne aflăm în plin sezon al vacanțelor, în contextul de evenimente de business bucureștean continuă să apară evenimente cu un concept unic, îndrăzneț și inspirațional. Cei care își doresc să fie numărul 1 în drumul pe care l-au ales, pot participa cu încredere GALA NUMBER ONE, pentru a se inspira de la cei mai buni, pentru că fiecare dintre vorbitorii acestui eveniment va oferi un puternic exemplu personal că totul este posibil.
SPEAKERS CLUB este o comunitate dedicată dezvoltării abilității de a prezenta, în special în fața unui public. Cu o activitate începută în Iulie 2014, Clubul a evoluat rapid, în prezent având activitate în 3 orașe din România. SPEAKERS CLUB sprijină antreprenorii, managerii, free-lancerii să prezinte clar, concis și convingător în public, pentru a-și putea duce afacerile la nivelul următor.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.