Cel puțin până la orele prânzului platforma care asigură recensământul populației a fost blocată sau a funcționat greu, spun reprezentanții Direcției de Statistică Mureș.
În ultimele 10 zile au fost frecvente aceste „căderi” ale sistemului, însă nici o explicație nu a fost dată de oficialii de la București.
De lunea viitoare, din 16 mai, urmează o perioadă de două luni de recenzare propriu-zisă în care recenzorii se vor deplasa la domiciliul celor care nu au reușit până atunci să facă această activitate.
În prealabil, oamenii vor fi anunțați de vizita recenzorului, iar dacă nu-i vor găsi acasă, acesta le va lăsa în ușă un fluturaș cu anunțul că vor fi contactați ulterior pentru o nouă întâlnire.
Universitatea „Ovidius” din Constanța a lansat platforma online de prezentare a proiectului Sitting Darts, finanţat cu 47.425 de euro prin Programul Erasmus+.
Proiectul Sitting Darts, Acțiunea-Cheie Sport: Parteneriate de Colaborare, este realizat în cadrul unui consorţiu format din patru organizații, al cărui lider este Turkish Bocce Bowling and Darts Federation (Turcia).
Alături de Universitatea „Ovidius” din Constanța, parteneri instituționali în proiect sunt sunt Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Bosnia şi Herţegovina) și Asocijacija Sport Za Sve Srbije (Serbia).
„Scopul acestui proiect, ce are perioadă de finalizare luna decembrie 2021, este de a ajunge la persoanele cu dizabilități, excluse din viața socială, ce au mai puține oportunități și sunt private de puterea vindecătoare a sportului.
Ne propunem, deci, să creștem calitatea vieții cotidiene prin oferirea unor activități sportive grupului țintă și am ales această ramură sportivă, ce poartă și denumirea proiectului, deoarece nu necesită performanțe fizice ridicate”, a declarat responsabilul de proiect din partea UOC, prof.univ.dr. Carmen Ene-Voiculescu, din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport (FRFS).
Prima platformă independentă de măsurare a aerului în Sibiu!
Publicat de Andra Radu,
15 septembrie 2020, 15:00 / actualizat: 15 septembrie 2020, 18:44
Prima platformă independentă de măsurare a aerului din municipiul Sibiu, www.aerliber.ro, a fost lansată.
„Este nevoie de schimbarea comportamentului fiecăruia dintre noi şi din păcate acest lucru nu e uşor. Putem alege să folosim bicicleta sau transportul în comun în locul maşinii personale”, a declarat unul dintre iniţiatori, Tiberiu Mitrea.
Potrivit sursei citate, sibienii pot consulta platforma care măsoară calitatea aerului prin intermediul a şapte senzori amplasaţi în puncte esenţiale ale oraşului. Datele furnizate de senzori vor fi preluate de platforma aerliber.ro în timp real. Platforma îşi propune pentru 2021 să ajungă la cel puţin 30 de senzori integraţi.
„Senzorii utilizaţi în cadrul aerliber.ro se numesc uRADMonitor Smoggie, au un design compact şi capabilitatea de a transmite date, în timp real, la distanţe mari de până la 8 km în mediul urban.
Staţiile sunt produse de compania timişoreană Magnasci şi sunt instalate în peste 1500 locaţii în întreaga lume. Datele înregistrate pot fi vizualizate sub forma de medii orare şi zilnice. Misiunea Aerliber este de a oferi soluţii sustenabile care sunt consistente cu interese de lungă durată pentru şi despre mediu.
Vom reuşi doar cu ajutorul cetăţenilor, dar şi a companiilor a căror misiune este similară, împreună încurajând cercetarea, tehnologiile inovative şi abordări sigure pentru mediu”, se mai precizează în comunicatul de presă.
Lansarea filmului „Mulan” are loc pe platforma Disney+!
Publicat de Andra Radu,
4 septembrie 2020, 14:30 / actualizat: 4 septembrie 2020, 16:36
Superproducţia Disney „Mulan” va fi disponibilă pe platforma de streaming Disney+ începând de astăzi, 4 septembrie, la un cost suplimentar de 29,90 de dolari pentru abonaţii din lumea întreagă cu excepţia Franţei, au anunţat reprezentanţii acestui serviciu online, citaţi de AFP.
„Mulan”, versiunea live-action a filmului de animaţie cu acelaşi titlu inspirat de eroina chineză Hua Mulan, ar fi trebuit să aibă premiera în cinematografe în aprilie 2020.
Însă, din cauza crizei sanitare declanşate de pandemia de coronavirus, lansarea sa pe marile ecrane, anunţată drept una dintre marile premiere ale anului 2020, a fost amânată şi ulterior anulată, iar grupul Disney a decis până la urmă să difuzeze această peliculă direct pe propria platformă de streaming, Disney+, începând din 4 septembrie, cu excepţia Franţei.
Din 4 decembrie, filmul „Mulan” va fi inclus în catalogul serviciului Disney+ şi va putea fi vizionat gratuit de toţi abonaţii din întreaga lume.
Filmul va fi lansat totuşi şi în cinematografele din câteva ţări, iar în China, unde platforma Disney+ nu este disponibilă, premiera va avea loc pe 11 septembrie.
Potrivit AFP, în Franţa filmul nu va fi lansat în cinematografe şi va fi disponibil doar pe Disney+ începând din 4 decembrie.
Această decizie de lansare exclusivă în streaming afectează încasările sălilor de cinema franceze, care ar fi putut beneficia de proiecţia unui potenţial blockbuster, în condiţiile în care publicul are o prezenţă destul de redusă în cinematografe.
Marius Manole, Daniela Nane, Feli, Chris Simion–Mercurian, Anca Sigartău, Ioana Maria Moldovan, Giulia, Mihaela Tatu, Victoria Dicu, Marcela Motoc, Radu Nechit și Zăpă de la ItsyBitsy, dar și peste 60 de artiști, muzicieni, psihologi, sportivi și nu numai vor face cea mai mare petrecere on-line în 14 Mai 2020 pe pagina de Facebook a platformei Fă Bine!
Peste 60 de artiști, sportivi și profesioniști din diverse domenii au confirmat prezența la Festivalul Familiei – România se vindecă împreună, organizat de comunitatea Fă Bine!. Acesta va avea loc în dată de 14 mai, în intervalul orar 09.30 – 22.00 și va fi difuzat online live pe pagina de Facebook a platformeiFă Bine!.
ComunitateaFă Bine! susține și încurajează persoanele cu dizabilități. De aceea suntem bucuroși de prezența în festival a Laviniei Chițu care va interpreta mimic – gestual momente artistice. Lavinia este artist-interpret, plămădită în lumea tăcerii din doi părinți surzi.
Evenimentul își propune să ofere tuturor momente de bucurie, încredere, cunoaștere și să ajute la susținerea persoanelor vulnerabile. Mai mult de 6600 de persoane cu dizabilități, cu boli severe sau aflate în sărăcie au fost susținute de Fondul de Solidaritate al platformei Fă Bine! în ultimele 2 luni. Încă 10.000 au nevoie de ajutor. Oricine poate contribui la acesta printr-o donație făcută: în campania de strângere de fonduri de pe pagină de Facebook a platformei, pe site-ul platformei (fabine.eu) sau direct în contul RO71BTRLRONCRT0479462201 al Asociației Trăiește cu Bucurie (deținătoarea platformei Fă Bine!).
Toți cei care vor contribui cu donații în perioada 07 – 14 mai vor participa la tombola organizată cu această ocazie oferind peste 50 de premii pentru copii și părinți.
Fă Bine! este platforma de sprijin și colaborare care aduce împreună 90 de ONG-uri (din domeniul medical, social, educațional, s.a), voluntari, companii și donatori individuali. Construim un ecosistem social care ia în considerare nevoile tuturor și în care se pun laolaltă resurse pentru obținerea de rezultate valoroase pentru toți participanții – și pentru societate în sens larg.
Fondul de Solidaritate constituit de platforma Fă Bine! acoperă nevoi precum achiziția de medicamente, dezvoltarea de către ONG-uri de programe de telemedicină și de susținere a beneficiarilor la distanță, consiliere psihologică, procurarea de alimente, produse de igienă și sanitare, sau alte cheltuieli care ajută organizațiile să supraviețuiască acestei perioade și care sunt esențiale pentru beneficiarii lor, pentru că aceștia să-și poată continua terapiile și după încheierea restricțiilor generate de virusul COVID-19.
Parteneri media: Agerpres, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, A7TV, București FM, România Pozitivă, Gala Societății Civile, A7TV, Itsy Bitsy FM, UNCER, ProFM, Magic FM, Creatori de destine, Milk & Cookies\ Digital Branding studio, News Național, Jurnal Social, Asociația culturală Tonic Production
Asociația „Little People” anunță funcționalitatea platformei „Sunt OK!”. Este prima platformă de teleterapie destinată tinerilor afectați de cancer din România.
Prin intermediul acesteia, pacienții pot beneficia de la distanță de sesiuni de consultație psihologică și psihoterapie, ori de câte ori au nevoie și oriunde se află în România, discutând online cu terapeuți licențiați.
În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului cu Cancer, Asociaţia „Little People” România întreprinde o serie de acțiuni și demersuri care să aducă în atenţia opiniei publice provocările complexe ale pacienţilor oncologici.
Începând din 2002, la 15 februarie este marcată, anual, Ziua Internaţională a Copilului bolnav de cancer, la iniţiativa Childhood Cancer International, pentru a promova campanii de colaborare și de sensibilizare la nivel mondial în problema copiilor bolnavi de cancer şi a exprima susţinerea faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu această boală, dar şi faţă de familiile acestora.
Mai multe detalii despre cum poate fi accesat acest serviciu gratuit pot fi găsite „thelittlepeople.ro„, sectiunea „Sunt OK!”.
Ordonanţa de Urgență prin care este reglementat transportul alternativ de tip UBER, Bolt, Clever a intrat în vigoare.
Documentul prevede, între altele, că şoferii care folosesc aplicaţiile mobile nu pot conduce maşini mai vechi de 15 ani, iar platformele vor fi obligate să plătească o taxă anuală de autorizare de 50 de mii de lei.
Pentru a obține licență de transport alternativ, șoferii parteneri sunt obligați să:
dețină cumulativ cazier judiciar;
permis de conducere categoria B de cel puțin doi ani;
certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere, eliberat de Autoritatea Rutieră Română.
Mașinile acceptate pe platforma digitală vor avea afișat la vedere, pe parbriz și pe lunetă, un ecuson rotund cu numărul de matriculare și denumirea platforme digitale pe care este acceptat.
Şoferii care nu au autorizație de transport alternativ sau folosesc un alt autoturism pentru acest tip de activitate vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 3.000 și 9.000 de lei.
Ministerul Comunicațiilor va emite în termen de 30 de zile de la depunerea documentației avizul tehnic pentru platforma digitală, valabil un an.
Sancțiunile prevăzute pentru lipsa autorizației sunt: amenda de la 50.000 la 100.000 de lei, precum și interzicerea desfășurării activității pe o perioadă de doi ani.
Cele mai importante obiective turistice, din județul Mureș, vor putea fi consultate pe o singură platformă online, ”Visit Mureș”, dar și pe o aplicație cu același nume, pe care o puteți descărca pe telefoane.
Scopul proiectului este de a facilita accesul turiștilor la atracțiile naturale și culturale din județul Mureș.
Se găsesc informații despre obiective de patrimoniu, biserici (catedrale, mănăstiri); trasee și o hartă interactivă care povestește despre istorie, artă și religie; ținuturi legendare dar și evenimente outdoor (ciclism, drumeții, călărie, rafting, alpinism, târguri și festivaluri).
Pe lângă calendarul evenimentelor, care este permanent actualizat, fiecare obiectiv turistic are și date de contact și indicații de orientare.
”Vrem să fie o platformă activă care tot timpul să aibă noutăți, care tot timpul să aibă activitate, pentru a fi interesantă pentru cei care o descarcă și să fie utilizată. Asta este menirea noastră, să adunăm la un loc valorile județului și să le promovăm împreună. Deci, nu este un site comercial. De exemplu, este trecut Muzeul: acolo sunt datele de contact și cum se poate ajunge acolo, la fel, Grădina Zoologică, la fel hotelurile care au centre SPA, și așa mai departe. Deci, sunt trecute datele de contact. Asta am văzut ca fiind o lipsă în județ, să avem o platformă unitară care prezintă obiectivele și atracțiile turistice și în formă de web și în formă de aplicație. Astăzi, deja 80% din călătorii și deciziile de călătorii se iau în mediul online, inclusiv rezervări și așa mai departe. Sunt peste 200 de obiective turistice inventariate de noi deocamdată și vorbim și despre trasee”, a declarat inițiatorul proiectului și președintele Asociației Visit Mureș, Szocs Levente.