Au fost demarate proceduri penale împotriva unei femei din București, în vârstă de 50 de ani. Aceasta a transportat, în remorca acoperită cu prelată a maşinii, cetăţeni turci care au vrut să ajungă ilegal în Ungaria, a informat Poliţia Română de Frontieră.
Maşina suspectă a fost oprită şi controlată luni, în zona localităţii Bobda, judeţul Timiş, în cadrul unei operaţiuni menite să stopeze traficul de persoane.
Poliţiştii de frontieră au descoperit în remorca maşinii 12 cetăţeni străini, fără niciun doceument asupra lor. Ulterior, s-a descoperit că sunt cetăţeni turci, care au spus că au plătit 70 de euro pe persoană, şoferului maşinii ca să îi ajute să ajungă în Ungaria.
În urma unei percheziţii efectuate duminică, la Bobda, poliţiştii români de frontieră au descoperit zeci de cetăţeni turci şi sirieni, fără acte de identitate, care au vrut să ajungă, clandestin, în Europa de Vest.
Imobilul, care servea drept ascuzătoare, a fost închiriat de femeia care a fost oprită de poliţiştii de frontieră cu o zi mai devreme, la Bobda.
Judecătoria Timiş a dispus plasarea femeii sub control judiciar pentru 60 de zile şi a demarat procedurile sub suspiciunea de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.
Publicat de adinaiftime,
19 septembrie 2017, 17:35
În urma furtunii devastatoare din 17 septembrie, Timişoara a căpătat o altă înfăţişare, desprinsă parcă dint-un film apocaliptic!
În continuare, în teren intervin echipele ISU, Serviciile Voluntare de Situaţii de Urgenţă, dar şi angajaţii de la Primării, Retim, Enel, Eon, Drumuri, Poliţia, Jandarmeria şi Poliţia Locală. Zonele afectate sunt foarte multe, iar forţele echipelor specializate nu sunt suficiente pentru dezastrul creat de puterea naturii. De aceea, cetăţenii responsabili sunt invitaţi să participe la o acţiune de curăţare a crengilor şi altor resturi şi obiecte care umbresc imaginea oraşului Timisoara!
Iniţiativa îi aparţine tinerei Marisha Zaporojan, care a creat şi un eveniment pe Facebook, intitulat Timişoara din nou frumoasă. Acţiunea se va desfăşura pe toată suprafaţa Timişoarei începând cu ora 17. Cei care doresc să se implice, vor curăţa în preajma locuinţei lor, în zonele vecine, parcuri sau alte zone afectate, la alegere.
Deşeurile sunt colectate mult mai uşor dacă sunt adunate în grămezi, amplasate cât mai aproape de marginea carosabilului, ne spune Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM.
Recomandarea noastră este să vă echipaţi cu o pereche de mănuşi de gradinărit îmbrăcăminte lejeră şi multă voie buna! Îi rugăm pe cei implicaţi să facă poze înainte şi după, să le posteze în evenimenţ pe reţelele de socializare, pentru a se putea observa „lumina” care poate fi creată de un spirit civic dezvoltat. Astfel, îi vom inspira la acţiune şi pe cei din jur, a precizat Marisha Zaporojan.
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu controlează respectarea normelor legale privind activitățile comerciale desfășurate de agenții economici în apropierea și în incinta unităților de învățământ din municipiu, pentru crearea unui climat de siguranță a elevilor.
Astfel, polițiștii locali din cadrul Biroului Control Comercial, efectuează în perioada 01.05.2017 – 31.05.2017 acțiuni de verificare la agenții economici care desfășoară activități comerciale în incinta spațiilor destinate învățământului preuniversitar, precum și pe trotuarele sau pe aleile de acces în aceste unități.
Activitățile de control au ca principal scop conștientizarea agenților economici cu privire la riscurile la care sunt supuși minorii și înlăturarea neconformităților. Încă de la debutul anului școlar 2016 – 2017, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu a inițiat mai multe astfel de acțiuni de control pentru creșterea factorilor de protecție în rândul minorilor.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat cercetări, joi, în cazul unui copil în vârstă de 13 ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, găsit decedat în locuinţă.
Potrivit reprezentanţilor IPJ, tatăl copilului a fost cel care l-a găsit şi a sunat la numărul de urgenţă 112, sesizând faptul că fiul său s-ar fi electrocutat şi este inconştient în casă.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, care nu a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii copilului.
‘Echipajul medical a constatat decesul minorului. În cauză, a fost dispusă efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la decesul copilului’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Iulian Petre.
Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs tragicul incident.
Potrivit oamenilor legii, bărbatul are 38 de ani și locuiește în Oradea. Acesta este acuzat că, miercuri, a răpit o tânără și a împușcat-o mortal. Totodată, un alt bărbat a fost împușcat de Adrian Hladii, fiind grav rănit.
Polițiștii informează că bărbatul are 1,73 m înălţime, constituţie robustă, păr negru, ochi căprui, nu se cunosc detalii despre îmbrăcămintea pe care o poartă.
Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!
Polițiștii au descins la mai multe firme și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerțului cu carne.
Suspecții sunt acuzați că făceau achiziții de animale vii prin intermediul unor firme fantomă care nu declarau în totalitate obligațiile fiscale către bugetul statului.
Ulterior, carnea era comercializată la negru în magazinele proprii.
Șapte persoane vor fi duse la audieri și vor fi dispuse măsurile care se impun în astfel de cazuri.
Peste 7 kilograme de bijuterii şi alte bunuri suspectate a fi furate din străinătate, depistate, joi, la domiciliul unor constănţeni.
Poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au identificat o grupare formată de cetăţeni români, care se ocupă cu introducerea în România şi ulterior comercializarea unor bijuterii şi a altor obiecte (ceasuri, laptopuri, telefoane mobile), obţinute în urmă săvârşirii unor infracţiuni de furt din locuinţe în state ale Uniunii Europene.
La sfârşitul lunii iulie, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Constanţa sunt implicate în introducerea în România a unor cantităţi considerabile de bijuterii din aur şi argint, provenite din furtul din locuinţe în diferite ţări ale Uniunii Europene.
Bunurile erau trimise în ţară prin intermediul unor firme de transport, coletele fiind ridicate la destinaţie de către membrii reţelei, care, ulterior le comercializau.
În urmă documentării activităţii infracţionale a celor în cauză, în data de 13.08.2015, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coasta, împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi cu sprijinul tehnic şi de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au surprins în flagrant trei cetăţeni români care au ridicat de la o firmă de curierat din municipiul Constanţa cinci colete ce conţineau bunuri despre care exitau suspiciuni că ar fi furate din spaţiul U.E.
Ulterior, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliul unuia din membrii grupării, aflat pe rază localităţii Constanţa, de unde au ridicat în vederea confiscării următoarele bunuri:
– 1.773 de bijuterii din metal alb (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 6,3 kilograme;
– 211 de bijuterii din metal galben (lănţişoare, brăţări, cercei, inele etc.) în cantitate de aproximativ 1,8 kilograme;
– 1 armă de foc tip revolver cu 1 cartuş, 10 arme albe (săbii, macete, cuţite), 3 bucăţi obiecte de artă (statuete), 3 laptopuri, 2 tablete, 3 televizoare LCD, 30 bucăţi ceasuri, 8 telefoane mobile, 17 parfumuri, diferite articole de îmbrăcăminte, 1 aparat foto, tablouri, monede şi bancnote de colecţie, 1 autoturism marca BMW (în valoare de 9.000 euro) şi diferite înscrisuri ce au legătură cu cazul.
Persoanele în cauza sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea continuării cercetrailor şi luării măsurilor legale ce se impun.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat miercuri dimineaţa 14 percheziţii pe raza Capitalei şi a judeţelor Prahova, Iaşi, Hunedoara şi Ialomiţa.
Potrivit IGPR, percheziţiile s-au desfăşurat la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi înregistrat cheltuieli ce nu au avut la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul estimat în cauză este de peste 1.500.000 de euro, precizează Agerpres.
Vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. În urma administrării probatoriului, urmează a fi dispuse măsuri legale.
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au capturat 333 de kilograme de heroina într-un tir care încerca sa iasă din țară prin Vama Petea din Satu Mare.
Marfa era ascunsă în rezervorul dublu amenajat într-un camion cu numere de Vâlcea. Poliţiştilor le-a luat mai bine de o oră pentru a depista drogurile.
Stupefiantele proveneau din Afganistan şi urmau să ajungă în vestul Europei, cel mai probabil în Olanda, în vederea comercializării.
Valoarea drogurilor capturate de DIICOT se ridică la peste 40 de milioane de euro.
Potrivit anchetatorilor, stupefiantele au fost aduse în România cu elicopterul, iar traficanții, doi români și doi turci, au fost reținuți.
De altfel, această rețea de traficanți a fost anihilată dupa patru ani de muncă ale autorităților turce și române.
În desfăşurarea acţiunii s-au folosit, potrivit autorităţilor, „toate mijloacele investigative permise de lege”.
Polițiștii, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și medicii Serviciului de Ambulanță au fost solicitați să intervină, seara precedentă, în Mangalia, pe Șoseaua Constanței, în cazul unui bărbat care amenința că se sinucide. Câteva ore mai târziu, bărbatul a renunțat la gestul extrem și a fost preluat de oamenii legii pentru a fi audiat.
Jumătate dintre aceştia au fost amendaţi pentru că circulau cu viteză foarte mare, iar restul pentru că nu purtau centura de siguranţă, nu aveau inspecţia tehnică periodică la zi, sau vorbeau la telefon in timpul mersului.
Poliţia reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum reprezintă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.