Concursul de admitere la școlile de poliție Câmpina și Cluj-Napoca se desfășoară în luna ianuarie, dar calendarul a fost devansat față de cel anunțat anterior.
Activitățile încep pe 10 ianuarie și durează până la data de 20 ianuarie – ziua examenului scris, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Andreea Pop:
Activitățile în vederea înscrierii, respectiv eliberării legitimației de concurs, se vor desfășura în perioada 10 – 11 ianuarie 2018, la sediul instituțiilor de învățământ ale Poliției Române. Probele eliminatorii, contravizita medicală și proba de evaluare fizică, vor avea loc în perioada 12 – 18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituțiile de învățământ, iar evaluarea performanței fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălțimea candidaților a fost abrogat. Proba de verificare a cunoștințelor se va susține la data de 20 ianuarie 2018.”
Pe cele 1600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris peste 12.000 de candidați.
Poliţia Română anunţă că a luat toate măsurile pentru buna desfăşurare a alegerilor locale parţiale de mâine.
În ultima perioadă, poliţiştii au mers în mijlocul alegătorilor pe care i-au informat şi prevenit în legătură cu dreptul de vot, cu riscurile şi pedepsele la care se expun dacă încalcă legislaţia electorală, se arată într-un comunicat al IGPR. Abaterile de la lege vor fi sancţionate, după caz, cu amenzi între 600 şi 3 mii de lei, sau cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Mâine vor avea loc alegeri locale parţiale pentru primari, respectiv pentru un consiliu local, în 17 circumscripţii electorale din 13 judeţe.
Trei tineri, prinşi în flagrant de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Piatra Neamţ în timp ce încercau să comercializeze canabis, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de risc, un al patrulea suspect, care este minor, fiind pus sub control judiciar, a informat, vineri, Poliţia Română.
‘În seara zilei de 1 noiembrie, poliţiştii (…) sub coordonarea procurorilor DIICOT au prins în flagrant delict, în municipiul Piatra Neamţ, patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, în timp ce desfăşurau activităţi de aprovizionare, comercializare şi consum propriu de droguri de risc. Asupra acestora au fost găsite aproximativ 50 de grame de canabis’, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Conform aceleiaşi surse, la domiciliile suspecţilor au fost ulterior efectuate trei percheziţii, în urma cărora anchetatorii au ridicat 750 de lei, telefoane mobile, un cântar electronic, precum şi aparate de mărunţit folosite în activitatea infracţională.
Suspecţii minori au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, faţă de tânărul de 17 ani fiind dispusă măsura controlului judiciar.
Poliţia Română le recomandă cetăţenilor să fie foarte prudenţi atunci când li se solicită, pe internet, schimbarea conturilor de e-mail, a conturilor bancare sau a valutelor în care fac diferite plăţi, pentru a nu deveni victime ale fraudelor informatice.
Pentru a evita o astfel de situaţie, poliţiştii recomandă să avem dublu control asupra tranzacţiilor, atât prin email, cât şi prin validarea telefonică. De asemena, o altă măsură de prevenție este utilizarea semnăturii digitale sau a criptării mesajelor, între părţile implicate în activitatea comercială.
Nu trebuie deschise mesajele de tip SPAM şi nu utilizaţi funcţia „Reply” pentru a răspunde la corespondenţa de serviciu. Folosiţi funcţia „Forward” şi scrieţi manual sau selectaţi din agendă adresa de e-mail unde doriţi să transmiteţi mesajul, – mai recomandă Poliţia.
Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au depistat doi șoferi care au condus sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, vă riscați și libertatea!
Poliția Română desfășoară permanent activități pe toate drumurile publice pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.
În urma controalelor în trafic, la data de 18 octombrie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat în zona centrală a municipiului Caransebeș o femeie în vârstă de 27 de ani, din Băile Herculane, aflată sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acesteia cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ieri, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Timiș, a fost depistat de polțiști pe Calea Timișoarei din municipiul Caransebeș, în timp ce conducea un autoturism după ce consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea o concentrațe de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei în cauză au fost conduși la spitalul din Caransebeș unde le-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.
Acțiunile polițiștilor cărășeni vor continua și în acest weekend și se va acționa cu efective mărite, pe raza întregului județ.
Poliția Română reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:
A. Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
B. Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară și i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!
Atenție șoferi! Refuzul de a vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluție întrucât legea prevede o sancțiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
Poliţişti de la Direcţia de Investigaţii Criminale a IGPR şi judiciarişti de la IPJ Timiş efectuează 12 percheziţii domiciliare în Lugoj.
Oamenii legii fac cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi şantaj, fapte petrecute în Lugoj, a informat Poliţia Română.
Potrivit sursei citate, au fost puse în executare cinci mandate de aducere.
Acţiunea are loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică şi a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi de sprijinul SIAS.
Preșcolarii și școlarii sunt așteptați, astăzi, între orele 12 și 15, la o activitate la Ceasul Floral din centrul municipiului Tg. Mureş, ca să-i cunoască îndeaproape pe poliţişti şi autospecialele pentru intervenție din dotare și să participe la activităţi interactive dedicate stopării violenței. Cei mici se vor întrece și confecţionând și distribuind diferite obiecte ”hand-made”, precum semne de carte, broşe, magneţi de frigider sau o scrisoare ori o felicitare, cu un mesaj împotriva violenţei şi a victimizării copiilor, care vor fi împărțite trecătorilor.
Toate aceste demersuri au ca scop transmiterea către populaţie a unor mesaje anti-victimale şi anti-infracţionale și subliniază importanţa activităţii preventive a Poliţiei şi parteneriatul la nivel instituțional.
Acțiunea face parte din a XIII- a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, organizată de Poliţia Română, între 2 și 6 octombrie, la nivel naţional.
La Alba Iulia a debutat campania de prevenire a furturilor din locuinţe, iniţiată de Poliţia Română.
Poliţiştii au distribuit materiale informative şi au prezentat aspecte de interes privind furturile din locuinţe şi mijloacele moderne de protejare a acestora.
În cadrul campaniei, a fost realizată şi o pagină online cu recomandări, dar şi cu concursuri tematice cu premii. Pagina poate fi consultată la adresa groupama.ro/prevenireafurturilor.
Campania de prevenire a poliţiei se va desfăşura până în luna decembrie, sub sloganul „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”.
Genica Boerica, interlopul din Craiova cautat mai bine de trei ani, a fost adus in tara. Pe 22 iunie, anul acesta, fugarul a fost localizat in Milano de Politia Romana, cu ajutorul colegilor italieni.
În ianuarie 2014, Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro. El şi alţi 11 inculpaţi din acest dosar au fost obligaţi să înapoieze statului peste 11 milioane de lei, sumă la care se adaugă dobânzile şi penalităţile legale până la data achitării prejudiciului.
După pronunţarea sentinţei, Genică Boerică nu a fost găsit de poliţişti, iar câteva luni mai târziu a fost dat în urmărire internaţională prin interpol. În 2015, au circulat informaţii conform cărora acesta ar fi murit în Mexic.
Boerică fusese dat în urmărire internaţională şi era căutat prin Interpol. Potrivit comunicatului oficial, ”în noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliției Române a preluat din Italia și adus în țară un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 3 luni pentru infracțiuni de natură economică.
Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România.”
Tot in 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la 6 ani de închisoare intr-un dosar privind instituiri ilegale de TVA. Anul trecut, Boerică a mai fost condamnat definitiv in lipsă la 4 ani si jumătate de inchisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Poliția Română a semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere prin care pregătesc o nouă lovitură pentru șoferi.
Poliția Română va identifica vitezomanii cu ajutorul camerelor pentru roviniete. Acestea vor avea și rolul de radare fixe, sistemul funcționând pe baza unor senzori din asfalt.
Potrivit știrileprotv, radarul începe să funcționeze în momentul în care roțile din față ale mașinii ajung la senzorul din asfalt. Se pare că sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.
Primele camere de roviniete de acest fel vor fi pe autostrada spre mare. Acestea vor fi prezente pe toate drumurile importante din România, iar dacă se vor introduce și pe drumurile naționale, numărul amenzile vor crește simțitor.
“O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni”, spune Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.
Aceștia au întâmpinat și o mică problemă. Încă nu au găsit soluția prin care imaginile de pe camerele de la CNAIR vor ajunge la Poliția Română.
Poliţia Română a destructurat în primul semestru al acestui an 33 de grupări infracţionale specializate în traficul de persoane. Au fost făcute peste 300 de percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost arestate preventiv peste 200 de persoane.
Alte 50 de persoane au fost supuse controlului judiciar, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Pentru recuperarea prejudiciilor au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste 14 milioane de lei.
La acţiunile respective au participat poliţişti de la structurile de combatere a traficului de persoane, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.
De asemenea, în aceste misiuni s-au implicat forţe ale Ministerului de Interne.
Poliţia Română anunţă că a desfăşurat timp de trei luni o acţiune la nivel naţional pentru prevenirea braconajului cinegetic.
Au fost constatate 350 de infracţiuni, s-au aplicat 376 de amenzi şi au fost ridicate 126 de arme letale de vânătoare, se arată într-un comunicat de presă. Totodată, s-au confiscat peste 2.000 de kg de carne de vânat. În 33 de cazuri, faptele de braconaj au fost comise prin folosirea de capcane neautorizate, iar în zece cazuri prin folosirea câinilor ogari.
Poliția Română participă la campania europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet, alături de poliții din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia și Elveția.
Termenii ,,sextorsion” sau ,,șantaj prin webcam” reprezintă constrângerea sau forțarea copiilor și adolescenților să plătească diferite sume de bani prin internet – o formă a șantajului informatic în care date de natură sexuală sau imagini sunt folosite pentru a obține prin forțare materiale, favoruri de natură sexuală sau bani.
Atunci când aleg o victimă, infractorii au două motivații principale: Un interes de natură sexuală, obiectivul fiind acela de a obține materiale de natură sexuală (fotografii sau înregistrări video) sau o întâlnire în persoană de natură sexuală.
Un interes economic, obiectivul urmărit fiind acela de a obține foloase materiale în urma șantajului.
Un raport realizat de Europol pe baza datelor colectate de Centrul Național American pentru Copii Dispăruți și Exploatați CyberTipline arată faptul că fetele sunt șantajate semnificativ mai mult pentru obținerea de materiale de natură sexuală (84%) comparativ cu băieții (53%). Cei din urmă sunt vizați îndeosebi pentru obținerea de bani (32% comparativ cu 2% în cazul fetelor), un trend relativ nou în abuzul online al copiilor.
Un altfel astfel de trend îl reprezintă cererea infractorilor pentru victimă de a include în imagini alți copii sau adolescenți ce le sunt rude sau colegi. În astfel de cazuri și copiii care sunt precauți în mediul online sau cei care nu utilizează internetul pot deveni victime.
Ca răspuns la acest tip de fapte, polițiile europene și-au unit forțele cu sectorul privat pentru a lansa campania de conștientizare ,,#Say NO” (Spune NU), sprijinită de Europol, pentru a oferi informații utile victimelor și potențialelor victime, precum și pentru a dezvolta mecanismele de raportare a acestui tip de infracțiuni.
Campania include un film, disponibil în toate limbile europene, care ajută la recunoașterea unor potențiale abordări de tip ,,sextorsion”, în mediul online, oferă recomandări și subliniază importanța raportării acestor fapte autorităților competente.
Steven Wilson, șeful European Cybercrime Centre din cadrul Europol: ,,Copiii folosesc din ce în ce mai mult mediul online pentru a comunica și dezvolta relații, iar aceasta trebuie considerată o parte naturală a dezvoltării lor. Totodată, este datoria noastră colectivă să-i educăm asupra pericolelor pe care le pot întâlni și să-i protejăm astfel încât mediul online să fie unul cât mai sigur. Dacă ceva neadecvat se întâmplă în mediul online trebuie să oferim mecanisme de raportare și suport clare și eficiente astfel încât victimele să știe unde să ceară ajutor.”
Ești victimă? Cere ajutor! Raportează evenimentul!
Mesajul polițiilor din întreaga Europă pentru victime este ,, nu plătiți și nu vă fie rușine să raportați fapta”.
Dacă cineva încearcă să vă amenințe prin publicarea de fotografii sau imagini compromițătoare dacă nu îi oferiți bani sau nu continuați să îi oferiți bani, vă recomandăm următoarele:
Nu trimiteți alte materiale și nu plătiți nimic.
Cereți ajutor, nu sunteți singuri
Pătrați dovezile. Nu ștergeți nimic
Opriți comunicarea cu cei care vă cer bani. Îi puteți bloca.
Raportați evenimentul.
Politia Românã a primit, din partea autoritãtilor sârbe, confirmarea oficialã cã Sebastian Ghitã a fost arestat în vederea extrãdãrii, abia ieri dupa-amiaza. Asta din cauza unor probleme tehnice apãrute în sistemul INTERPOL Belgrad.
Autoritãtile sârbe le-au transmis politistilor români cã Sebastian Ghitã a fost arestat pe o perioadã de 18 zile, începând cu 14 aprilie, iar Politia Românã a informat Ministerul Justitiei, institutie abilitatã sã inceapă procedura de extrãdare.
Dacã autoritãtile sârbe vor solicita ca partea românã sã asigure escortarea în tarã a inculpatului în momentul extrãdãrii, politistii români vor efectua acest serviciu, informeaza Politia Romana.
Polițiștii încep seria acțiunilor de protest. Pichetări și un marș
Publicat de Mihaela Costache,
7 martie 2017, 08:30 / actualizat: 7 martie 2017, 10:02
Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 și 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern, a anunțat luni, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.
„Avem solicitare la Primăria Capitalei. Azi (luni — n. r.), la ora 15:00, suntem invitați acolo pentru a definitiva acele avizări. Avem pe 23 — 24 (martie) în fața Ministerului Muncii pichetare, iar în data de 25 (martie) miting de la Ministerul de Interne către Guvern. Avem solicitări de la aproape 10.000 de membri în prezent care doresc să participe la protest, nemulțumiți de nerespectarea legii și de neaplicarea corectă a salarizării în Ministerul de Interne”, a spus Coarnă, la începutul discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Muncii privind proiectul Legii salarizării unitare.
Acesta a subliniat că sindicatul nu a primit un draft al proiectului de lege și că solicită respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 1/2017, deoarece, în prezent, sporurile din MAI se raportează la salariul de bază din 2009.
„Informațiile noastre sunt din comunicare publică. Ministrul nu ne-a prezentat un draft la acel vestit proiect. Noi discutăm pe două paliere. Odată din reglementare și, elementul doi, din aplicare. În reglementare noi solicităm să se respecte prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, care majorează salariul minim brut, de la 1.250 la 1.450 lei, dar sporurile pe bază de pontaj, de exemplu la personalul auxiliar din MAI, se raportează la salariul de bază din 2009, adică 600, 700, 800 lei, în funcție de cât a avut fiecare în acel moment. Deci, degeaba majorezi salariul de bază minim brut, dacă eu mă raportez la decembrie 2009. Practic, norma este golită de conținut. Nu produce efecte. Omul, în fapt, câștigă aceiași bani, nu câștigă nimic în plus, câștigă doar ei imagine”, a explicat Dumitru Coarnă.
Potrivit acestuia, „în poliție nu se mărește absolut nimic”, deși ultima majorare în acest sector a fost operată în 2008.
„Ultima majorare clară, tehnică, în Poliție, a fost în 2008. Aproximativ 40.000 de oameni ar beneficia, inclusiv personal auxiliar, jandarmi, pompieri, undeva la 40.000 — 50.000 din MAI. Impactul bugetar nu l-am calculat încă. La Sănătate au schimbat datele de referință, adică nu se mai aplică la decembrie 2009, ci la februarie 2017, iar salariile din Sănătate s-au dublat și chiar triplat. Suntem discriminați. Dacă privim un stat de plată din MAI, comparativ cu Sănătatea, un polițist cu funcție de conducere câștigă 3.000 de lei, iar un șofer de ambulanță câștigă 5.000 de lei”, a adăugat liderul de sindicat.
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu, a declarat la România TV că salariile până la pragul de 4.000 de lei se vor dubla, cele după pragul de 4.000 de lei se vor majora cu 45%, iar la salariile care depășesc pragul de 7.000 de lei vor fi creșteri, „dar nu foarte mari”.
Președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, s-a arătat nemulțumit de noul proiect de Lege, deoarece, în prezent, prevede două baze de raportare diferite, una pentru funcționari și personalul contractual și alta pentru „aleși”.
„Față de propunerea fostului ministru al Muncii Dragoș Pîslaru, care prevedea pe patru ani o creștere a fondului de salarii cu 22 de miliarde de lei, doamna Olguța Vasilescu propune o creștere cu 30 de miliarde lei pe o perioadă nedeterminată. Este îngrijorător faptul că se dorește, în forma de la ora actuală, să existe două baze de raportare diferită — una care este salariul minim garantat în plată pentru funcționari și pentru personalul contractual, iar alta pentru aleși, salariul mediu pe economie, care nu este clar definit. Este greu de spus dacă nu cumva diferența de bani va fi alocată direct numai pentru funcțiile de aleși, care vor crește substanțial față de celelalte funcții din sectorul bugetar”, a spus Hossu, la Realitatea TV.
Furturile în mijloacele de transport au scăzut cu peste o treime în prima jumătate a acestui an faţă de primul semestru din 2014.
Poliţia Română raportează că, datorită acţiunilor desfăşurate pentru siguranţa celor care călătoresc cu trenul, cu avionul sau pe apă, s-au înregistrat cu 35% mai puţine cazuri de furturi de la călători.
Poliţiştii de la Direcţia Transporturi acţionează în gări şi trenuri, în porturi şi aeroporturi cu trafic ridicat, pentru a interveni imediat când este semnalată o infracţiune şi pentru a preveni comiterea unor fapte antisociale, informează Inspectoratul General de Poliţie. În plus, Poliția Română le recomandă celor care călătoresc să-şi asigure bunurile şi să nu-şi lase bagajele nesupravegheate, să evite expunerea de bani sau obiecte de valoare.
In curand va incepe perioada concediilor, si implicit a calatoriilor. Romanii care se pregatesc sa mearga cu trenul, avionul sau autocarul sunt informati asupra riscului de a-si pierde bagajele.
Politia Romana a lansat in Gara de Nord, o campanie inedita, de prevenire a furturilor de bagaje, din trenuri şi din gări, numită „Marcel Gentoiu”.
Este vorba despre un geamantan vorbăreţ care s-a deplasat printre călători şi le-a comunicat mesaje de atenţionare.
Furtul de bagaje nu reprezintă un fenomen în România, însă 80% din furturi sunt favorizate de neglijenţa călătorilor, atrage atenţia chestorul Marian Motoc, directorul Poliţiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Sfatul Poliţiei Române este să nu discutati cu persoane necunoscute în timpul călătoriei, ori pe timpul aşteptării în perimetrul gărilor.
În cazul în care aţi fost martorul sau victima unei infracţiuni, adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi.
Campania de prevenire a pierderii bagajelor a debutat în apropierea minivacanţei de 1 mai şi în perspectiva sezonului estival, va continua pe litoral, dar şi în alte locuri frecventate de călători.
Clipul de promovare va fi difuzat pe internet, inclusiv pe site-ul Poliţiei Române.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.