Poliţiştii evacuează în această dimineaţa elevii şi profesorii Şcolii Generale nr. 2 din municipiul Târgu Jiu. A fost sesizată o ameninţare cu bombă la unitatea de învăţământ, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.
„Avem sesizat prin apelul 112 o ameninţare cu bombă la Şcoala nr. 2, din municipiul Târgu Jiu. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi procedează la evacuarea elevilor şi profesorilor din unitatea de învăţământ.
Intervenţia este în dinamică, în momentul de faţă se iau toate măsurile pentru siguranţa persoanelor”, au precizat reprezentanţii IPJ Gorj.
Trei elevi ai unui liceu din municipiul Constanţa, reţinuţi pentru tentativă de viol!
Publicat de Andra Radu,
23 octombrie 2021, 14:00 / actualizat: 23 octombrie 2021, 16:59
Trei elevi ai unui liceu din municipiul Constanţa au fost reţinuţi. Aceștia ar fi încercat să violeze o colegă, în vârstă de 16 ani, de la aceeaşi unitate şcolară, pe holul instituției de învățământ, a informat, astăzi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.
Cei trei suspecţi, reţinuţi pentru 24 de ore, au vârstele de 15, 16, respectiv 17 ani.
„În urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Constanţa, la data de 22 octombrie a.c., au fost puse în aplicare trei mandate de aducere, pe numele a trei tineri, de 15, 16, respectiv 17 ani. După administrarea probatoriului în cauză, cei trei au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de viol”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.
Pe 18 octombrie, o tânără de 16 ani a sesizat poliţia că ar fi fost agresată sexual de mai mulţi tineri, în timp ce se afla pe holul liceului la care studiază, fiind deschis în acest caz un dosar de urmărire penală.
Reacția militarilor polonezi după ce au oferit primul ajutor unor civili în drumul spre Smârdan: “Misiunea noastră este de proteja oamenii indiferent de moment!”
Publicat de Gabriel Stan,
10 mai 2021, 16:12 / actualizat: 10 mai 2021, 17:42
Reacția militarilor polonezi după ce au oferit primul ajutor unor civili în drumul spre Smârdan: “Misiunea noastră este de proteja oamenii indiferent de moment!”
Joi, 6 mai, un convoi al contigentului polonez ce se afla în România pentru excerțitul tactic Justice Sword 21 / Dacia Livex a oprit în zona locatății Bărgău (la aproximativ 20 de kilometri nord de Slobozia) în dreptul unui accident ce s-a petrecut pe drumul pe care ei îl aveau de parcurs din Craiova până la poligonul din Smârdan, locul de desfășurare al activităților militare.
Echipajul medical polonez a oferit primul ajutor oamenilor implicați în accident până la sosirea echipelor de ambulanță și poliție din cadrul localității.
Despre acest subiect, ofițerul de presă al detașamentului polonez aflat în România, Darius Szeleg, ne-a oferit informații detaliate despre reacția promptă pe care au avut-o în acel moment dificil.
“Misiunea noastră este de proteja oamenii indiferent de moment!” Căpitan Darius Szeląg (ofițer de presă al detașamentului Polonez).
Căpitan Darius Szeląg (ofițer de presă al detașamentului Polonez):„Prezența noastră în România a început în 2017, după declarația NATO, iar misiunea PMC (Polish Military Contingent – Contingentul Militar Polonez) în principal a început în luna ianuarie a acestui an și se va întinde pe durata a 6 luni, undeva până în luna August, anul curent.
Misiunea noastră este de a stopa potențialii inamici ce ar putea intra pe teritoriul țării, într-un exercițiu comun realizat în România.
Acest contingent este necesar ambelor țări ținând cont de faptul că anul acesta participăm la cel mai mare exercițiu militar al armatei, din România.
Evenimentul la care am luat parte în România s-a petrecut pe data de 5 mai, în jurul orei 18:00. Convoiul nostru se îndrepta din Craiova spre Smârdan, iar accidentul s-a petrecut la 20 de kilometri nord de Slobozia.
Grupul nostru a observat câteva mașini care s-au lovit pe marginea drumului, credem noi, din cauza neadaptării vitezei.
A fost o ciocnire a mașinilor civile, iar prima reacție a convoiului a fost de a se opri și a vedea ce s-a petrecut…dacă există victime, sau doar avarii.
Comandantul convoiul a solicitat oprirea acestuia pentru a acorda primul ajutor. A împărțit în două coloana, partea principală și-a continuat drumul, iar două mașini medicale s-au oprit pentru a interveni.
Reacția a fost promptă verificând în primul rând starea victimelor și apoi condițiile autovehicolelor…la prima vedere, starea oamenilor implicați în accident era bună, iar din informațiile pe care le dețin, aceștia au fost transferați la cel mai apropiat spital din localitate pentru alte analize și verificări amănunțite.
Intervenția paramedicilor convoiului a durat aproximativ 13 minute, timp în care au verificat starea de sănătate a victimelor, în timp ce Poliția Militară a contactat serviciul local de ambulanță, pompieri și Poliția Română.
Nu este prima oară când oferim ajutor cetățenilor civili în România. Doi soldați din garnizoana noastră au luat parte cu ceva luni în urmă la salvarea unui cetățean care căzuse în mijlocul străzii și se află într-o stare deteriorată.
Acesta a fost dus pe marginea drumului unde i s-a oferit primul ajutor, iar acolo am solicitat suport poliției locale și al serviciului de ambulanță.
Soldații noștri sunt instruți periodic să ofere primul ajutor indiferent de situație, mai ales pe timp de pace, atunci când nu suntem în misiuni sau pregătiri militare.
Suntem soldați, dar așa cum știți, pe timp de pace servim patria indiferent de situație, nu doar în misiuni militare cât și civile, prin protejarea cetățenilor. Consider că, și nu este doar părea mea, pe timp de pace, misiunea nostră este de a proteja oamenii”.
Justice Sword 21 este un exercițiu tactic, de tip LIVEX (exercițiu tactic întrunit, cu trageri reale), ce are ca principal scop de a îmbunătății capacitatea structurii de planificare, conducere și desfășurare acțiunii de luptă în contextul multinațional și întrunit, folosind un scenariu fictiv.
În perioada 4-19 mai 2021 la acest exercițiu participă peste 2.000 de militari și aproximativ 500 de mijloace tehnice și mașini de luptă în cadrul Forțelor Terestre Române, la Centrul Secundar pentru Luptă Smârdan, pentru verificarea capacității de luptă și reacție a structurilor incluse în pachetul unic de forțe, puse la dispoziție de NATO.
Urmăriți un interviu realizat de Gabriel Stan în colaborare cu Edi Nicola, corespondent Jurnal Militar Craiova.
Andrei Stoica: Pot să spun că există o latură mai delicată, dar noi suntem militari, trebuie să respectăm anumite regulamente. Ziua trebuie să fii militar, iar seara trebuie să fii sportiv şi acest lucru nu trebuie să te împiedice cu nimic.
Reporter: Gabriel Stan – Cât de greu este să te împarţi intre viaţa de militar şi cea de civil, ţinând cont că în ambele părţi dai...
96 de participanţi la o petrecere în Năvodari au fost amendaţi
Publicat de Andra Radu,
19 martie 2021, 15:00 / actualizat: 19 martie 2021, 18:01
Aproximativ 100 de persoane care participau la o petrecere organizată la o cafenea din oraşul Năvodari au fost amendate cu câte 2.000 de lei, iar administratorul societăţii comerciale cu 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, joi seara, cu privire la desfăşurarea unui eveniment privat cu lăutari, la o cafenea din Năvodari, la care participau mai multe persoane, fără a fi respectate măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.
„La faţa locului au ajuns poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari şi poliţişti locali, în sprijin sosind echipaje de Poliţie de la subunităţile din apropiere – Secţia 5 Rurală Cogealac, Secţia 2 Rurală, Poliţia staţiunii Mamaia, precum şi o grupă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ.
Poliţiştii au constatat că este vorba despre un majorat, la eveniment participând 96 de persoane. Toate au fost legitimate şi sancţionate contravenţional cu 2.000 de lei fiecare, evenimentul fiind întrerupt.
Totodată, a fost identificat şi sancţionat contravenţional administratorul societăţii comerciale, amenda dată acestuia fiind de 10.000 de lei.
Peste 1.200 de poliţişti prahoveni vor fi în teren în perioada 24-27 decembrie, cei de la Serviciul Rutier vor acţiona pentru fluidizarea traficului spre Valea Prahovei, iar în staţiuni, vor acţiona şi jandarmi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.
„Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în perioada 24-27 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, dar şi pentru a asigura respectarea regulilor prevăzute de legislaţia incidentă pe durata stării de alertă. Peste 1.200 poliţişti vor acţiona în teren, în cele patru zile, sprijiniţi de jandarmi şi poliţişti locali. În aceeaşi perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, peste 270 poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii de evenimente rutiere”, a precizat IPJ Prahova.
Poliţiştii recomandă celor care merg pe Valea Prahovei să ia în considerare şi varianta DN1A.
„Vă informăm că dispozitivul constituit din poliţişti rutieri pe principalele artere care duc spre Valea Prahovei, respectiv DN 1 şi DN1 A, este prezent la datorie pentru supravegherea şi fluidizarea traficului. Recomandăm conducătorilor auto care petrec sărbătorile pe Valea Prahovei să ia în considerare şi varianta DN1A: Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele. În staţiunile turistice, poliţişti, sprijiniţi de jandarmi şi jandarmii montani sunt la datorie pentru a asigura respectarea regulilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului”, a mai anunţat IPJ Prahova.
Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri.
„Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsuri ferme. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2”, se mai arată în comunicatul IPJ Prahova.
„Poliţia din Roma a autorizat, pentru luni, 9 iulie 2018, o manifestaţie organizată de Asociaţia Naţiunii Rome (ANR) şi de Consiliului Naţional al Romilor (RSC) din Campingul River, în Via Tenuta Piccirilli nr. 207″, se arată într-un comunicat de presă remis de asociaţie, în care se subliniază şi că ANR şi RSC protestează, continuând să ceară statului italian mobilizarea permanentă a forţelor de protecţie civilă pentru salvarea populaţiei după evacuările efectuate”. Asociaţia nomazilor cere cu voce tare ca poliţia Romei să retragă permisul acordat mişcării CasaPound de a manifesta, în seara de luni, 9 iulie, tot în apropiere de Camping River.
Romii se declară împotriva recensământului etnic propus de Matteo Salvini: „Afară din Capitală şi din Italia cu nazismul, fascismul şi rasismul. Recensământul etnic evocat de Ministerul de Interne şi de provincia Lombardia contravine legislaţiei italiene şi europene”.
În schimb, în comunicat se mai subliniază: „Am aflat că poliţia a autorizat manifestaţie unei organizati naziste, fasciste şi rasiste, CasaPound: este vorba despre aceleaşi persoane care au ameninţat deja cu moartea copiii, femeile şi bărbaţii aparţinând acestei etnii. Plângerea a fost depusă oficial la Procuratura Republicii pe 26 aprilie 2018”.
Două cluburi din stațiunea Mamaia au fost amendate, aseară, pentru depășirea nivelului de zgomot permis.
Turiștii s-au plâns de mai multe ori că nu se pot odihni în timpul nopții.
Echipe de control formate din polițiști, jandarmi și inspectori sanitar-veterinari au făcut o verificare de amploare în localurile din stațiune pentru a vedea cum este respectată legea în materie de poluare fonică.
De asemenea, forțele de ordine au făcut controale la peste 20 de agenți economici din stațiune, dar și de pe plajă.
Câteva zeci de persoane au fost duse la Poliție și au fost aplicate peste 60 de sancțiuni în valoare totală de 30.000 de lei.
Circa 87% dintre acestea au fost misiuni de menținere a ordinii publice, unele în cooperare cu poliția, cu un efectiv cumulat de aproape 1.200 de jandarmi.
Pentru tulburarea liniștii publice și pentru pescuitul ilegal au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, dintre care 42 de amenzi în valoare de 15.000 de lei.
9 acțiuni au fost organizate pentru combaterea braconajului piscicol, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș ”Sabin Motora”, lt. Anca-Roxana Moțoc:
”În luna iulie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș a desfășurat peste 450 de misiuni independent și în cooperare cu Poliția. Acestea s-au desfășurat în zonele de interes operativ din mediul urban și rural. Asigurarea ordinii publice și siguranței participanților la manifestări cultural-artistice religioase, promoționale, sportive sau de protest, misiune de bază a Jandarmeriei Române, a constituit o prioritate pentru efectivele instituției. Pe acest segment au fost executate peste 70 de misiuni cu un efectiv cumulat de 233 de jandarmi.”
Jandarmii mureșeni au constatat, luna trecută, 4 infracțiuni de furt, săvârșite de 5 autori în mediul urban și o serie de alte infracțiuni constatate în cooperare cu Poliția județului.
Peste 200 de persoane arestate preventiv, tot atâtea reținute și 50 sub control judiciar.
Este o parte din bilanțul acțiunilor întreprinse de poliție anul acesta, pentru combaterea traficului de ființe umane.
Oamenii legii au făcut peste 350 de percheziții domiciliare la membrii unor rețele infracționale specializate în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.
Acțiunile au avut loc în urma unor plângeri, denunțuri, sau din oficiu.
Au fost confiscate importante sume de bani, dar și arme de foc și munițiile aferente.
În unele cazuri, traficanții au convins zeci de tinere să practice prostituția în străinătate.
Banii obținuți în acest fel, aproximativ 5 milioane de euro, au fost însușiți de către membrii grupărilor infracționale.
Câteva dintre acțiunile polițiștilor români au avut loc în colaborare cu autorități din Marea Britanie, Irlanda și Belgia.
Suntem la început de sezon estival şi implicit ne pregătim de petrecerea concediilor sau vacanţelor, iar pentru a vă bucura de relaxarea şi bucuria pe care vi le oferă această perioadă a anului, poliţia doljeană transmite câteva recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt din autoturisme:
Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.
Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi(chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri în torpedou.
Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.
Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi iluminate.
Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.
În situaţia în care, în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate, vă recomandăm:
Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră.
Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, etc.) la vedere şi asigurati autoturismul, chiar dacă lipsiti doar câteva minute.
Dupa ce scoateţi din portbagaj roata de rezervă şi uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a începe operaţiunea de schimbare a roţii.
Atacul care a avut loc azi-noapte la Londra a vizat musulmanii, afirmă martori citaţi de Reuters potrivit cărora şoferul dubei ar fi strigat că va omorî toţi musulmanii. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi 10 au fost rănite atunci când duba a lovit un grup de persoane aflate în apropierea unei moschei unde tocmai se încheiase ultima rugăciune a zilei. Poliţia a anunţat că a arestat un bărbat de 48 de ani şi că acesta va fi supus unei evaluări psihiatrice. Marea Britanie a fost, anul acesta, ţinta mai multor atacuri ale extremiştilor musulmani. Pe 22 martie şi 3 iunie, teroriştii au atacat la Londra cu autovehicule şi cuţite, iar pe 22 mai peste 20 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş care a avut loc la Manchester.
Patru monede dacice şi romane, din argint şi bronz, au fost recuperate de poliţiştii hunedoreni în urma unei acţiuni desfăşurate în Republica Cehă. Oamenii legii susţin că acestea ar fi fost furate în urma unor săpături neautorizate efectuate în cetatea dacică de la Luncani, din Munţii Orăştiei.
De comiterea acestor fapte sunt bănuiţi patru cetăţeni cehi care ar fi comis faptele în anul 2015. Conform specialiştilor, monedele ar face parte din patrimoniul cultural naţional şi au fost evaluate la 2.000 de euro.
Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizaţie, furt calificat, distrugere şi efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absenţa certificatului de descărcare de sarcină arheologică.
În aceeaşi cauză, anul trecut, au fost efectuate percheziţii în Cehia şi ar fi fost recuperate şi alte tezaure monetare şi bunuri arheologice sustrase şi exportate ilegal de către cei patru.
Patronul unei societăți române de transport a sesizat ambasada țării noastre în Belgia, după ce poliția belgiană a amendat mai multi șoferi de tir.
În urma acestei sesizări, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația în care se află cetățenii români.
Conform legislației belgiene, străinii care nu au rezidență în Belgia și care primesc o amendă pe teritoriul acestui stat sunt obligați să o plătească pe loc, iar autovehiculul rămâne imobilizat până la confirmarea plății.
Trei cetățeni români au fost reținuți pentru tulburarea liniștii publice, dar au fost eliberați ulterior.
O parte din cetățenii români vizați au achitat amenzile primite și astfel și-au putut continua drumul, urmând ca și ceilalți să achite sancțiunile în cursul zilei de astăzi, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.
Instituția precizează că misiunea diplomatică menține legătura cu cetățenii români care încă nu au părăsit teritoriul belgian, până la rezolvarea situației.
Potrivit unor informații, ieri a avut loc un incident între autoritățile locale și peste 200 de șoferi români de TIR, transmite Agerpres.
Despre polițiști se spune că nu prea ar avea simțul umorului și că bancurile făcute pe seama lor… nici vorbă să îi amuze. Există, însă, cel puțin o excepție: agent-șef principal Aurelian Iulius Șuță, recent retras din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, serviciul criminalistic. Nu numai că are haz, are și subtilitate, idei artistice, … și talent din belșug. Dovada? Este singurul polițist din țară, licențiat în arte vizuale.
Artistul gorjean, a cărui semnătură artistică este ŞAI, a debutat în caricatură în urmă cu peste 25 de ani. Are numeroase expoziții personale, dar a participat și a fost premiat la multe saloane de umor din țară și străinătate.
Liber de obligații deontologice – cum îi place să spună atunci când se referă la proaspăta sa pensionare, la numai 51 de ani – Aurelian Iulius Șuță a fost, de curând, la Craiova, cu o nouă expoziție: lucrări cu teme politice, sociale, satire de salon și grafică satirică de actualitate.
Prezenţă importantă, prin expoziţii personale la mai toate saloanele naţionale de umor, ŞAI suportă cu stoicism calitatea de a fi un artist printre polițiști și un polițist printer artiști, aşa cum se declară şi în emisiunea realizată de Simona Lica.
Mai multe despre umor, satiră şi personalitatea artistului Aurelian Iulius Șuță, aflaţi din emisiunea România de nota 10, difuzată pe frecvenţele posturilor Radio România Regional.
O femeie în vârstă de 31 de ani a fost împușcată mortal de către soțul său, cu un pistol cu bile.
Tragedia a avut loc ieri, într-o agenție de turism situată pe Șoseaua Viilor de pe raza sectorului 5.
Bărbatul a fugit de la locul crimei, însă, după câteva ore, a fost găsit mort de polițiști, într-o comună din Călărași.
Bărbatul era deținător legal de pistol cu bile.
Potrivit anchetatorilor, nu există plângeri formulate de victimă împotriva soțului ei.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara a obţinut locul III la Campionatul naional de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul MAI.
Medalia de bronz a fost câştigată de către un ciobănesc german timişorean şi conductorul acestuia, la începutul lunii octombrie, la Centrul Chinologic ”Aurel Greblea” Sibiu, unde s-a desfăşurat ediţia a XII-a a Campionatului naţional de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
La competiţia organizată şi desfăşurată pe parcursul a patru zile, în perioada 5 – 8 octombrie, au participat 30 de cupluri chinotehnice ale Jandarmeriei Române, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi I.S.U. Jandarmeria Română a participat în concurs la probele susţinute pentru câinii universali şi câinii specializaţi în detectare de explozivi şi droguri, ocupând mai multe locuri pe podium.
După ce anul trecut au obţinut locul IV, cuplul chinotehnic din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara format din plt. maj. Mile Marinel şi caţeluşa Olota, la ediţia din acest an, cei doi s-au clasat pe locul III la categoria câine universal – dresaj şi pe locul I în clasamentul pe Jandarmerie.
Bătaie aprigă între două grupări la Săcălaz noaptea trecută. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare ca să potolească încăierarea.
Cele două găşti s-au luat la bătaie după un un conflict. Localnicii au chemat în ajutor forţele de ordine. Unul dintre poliţişti a tras foc de avertisment. În urma scandalului, un bărbat de 44 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Potrivit opiniatimisoarei.ro 12 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi duse în arestul IPJ Timiş. Sunt cercetate pentru încăierare şi tulburarea liniştii publice.
Polițiștii locali din sectorul 6 au dat amenzi în valoare totală de 800 de lei pentru “covoarele” de semințe din parcuri.
Agenţii au sancţionat mai multe persoane care au aruncat coji de semințe pe domeniul public în parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii, Giuleşti, Estacadei şi Gorjului.
Persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, a arterelor de circulaţie, a parcurilor şi a altor locuri publice.
Nouă state europene vor spori controalele privind identitatea pasagerilor şi conţinutul bagajelor în trenurile internaţionale şi vor emite bilete nominale pentru călătoriile pe distanţe mari. Decizia a fost luată la întâlnirea de la Paris a miniştrilor de interne şi ai transporturilor din cele nouă ţări. Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve a subliniat necesitatea realizării urgente a unei baze de date europene cu numele pasagerilor.
În declaraţia comună de la finalul reuniunii, demnitarii din Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Olanda şi Elveţia, au făcut un apel către Comisia Europeană să înăsprească legile privind armele de foc. Reuniunea de la Paris a fost convocată după ce cu o săptămână în urmă mai mulţi pasageri au împiedicat un atac terorist într-un tren de mare viteză pe ruta Amstredam-Paris.
Pentru prima dată, o polițistă din România primește un titlu internațional decernat femeilor polițist cu merite deosebite în cadrul unor acțiuni desfășurate pe timp de pace.
Este vorba despre comisarul șef Raluca Domuța. Ea s-a remarcat în cadrul misiunii ONU, de cãutare și salvare din Haiti, dupã cutremurul din 2010, dar a fost apreciată și pentru modul în care a asigurat securitatea medicilor care acţionau în zonă pentru combaterea holerei.
Distincția i-a fost oferitã în cadrul unei festivitãți organizate la Cardiff, în Marea Britanie.
De asemenea, poliţistul român este considerat de organizaţiile internaţionale un ofiţer de poliţie de excepţie, a cărui experienţă este valoroasă în sprijinirea procesului de pace şi stabilizare din Haiti.
„Experienţele trăite în misiune internaţională într-un mediu de securitate extrem de volatil m-au făcut să înţeleg de ce bunica mea, care a trăit experienţa primului război mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârşitul rugăciunii spunea «Doamne, ajută-ne să ne trezim în pace!”, a spus Raluca Domuţa, citată în comunicatul Poliţiei Române.
Ofiţerul Raluca Domuţa a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, este specialist în ştiinte penale, psihologie judiciară şi apărarea drepturilor omului.
În prezent ocupă funcţia de şef poliţie regiune în cadrul Haiti – MINUSTAH şi oferă sprijin de specialitate în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi a actelor de violenţă sexuală.
Un român de 28 de ani, originar din Hunedoara, este căutat de poliţia italiană după ce a evadat dintr-un spital de psihiatrie din Mantova din nordul peninsulei.
Lucian Valcelian şi-a ucis soţia în luna februarie, lângă Torino, Italia în faţa celor patru copii. A fost sfârşitul unei dispute aprige cu femeia pe care o bănuia de infidelitate. Toţi 6 trăiau într-o fabrică dezafectată, în condiţii deplorabile.
În urma expertizei, s-a stabilit că bărbatul are probleme psihiatrice, aşa că magistraţii au dispus internarea lui într-un spital de specialitate. Se pare că şi în România era luat în evidenţă pentru tulburări din acest registru.
Autorităţile italiene bănuiesc acum că individul va încerca să ajungă în România, unde are rude. Cei patru copii ai lui se află într-un centru de plasament din Italia.
Şeful adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Adrian Rădulescu, a fost adus, în această dimineaţă, la sediul DNA Ploieşti. Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Rădulescu este acuzat de cercetare abuzivă după ce acesta ar fi obţinut o serie de denunţuri sub presiunea unor ameninţări.
Și șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Constantin Ispas, a fost dus la sediul DNA Ploieşti. El este suspectat ca ar fi primit bani în mod repetat pentru iniţierea unor anchete împotriva unor lucrători din Poliţie implicaţi în soluţionarea unui dosar de evaziune fiscală.
Procurorii D.I.I.C.OT – Serviciul Teritorial Cluj şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca solicită sprijinul cetăţenilor în identificarea unor persoane care ar fi efectuat tranzacţii frauduloase cu carduri bancare.
În perioada octombrie – decembrie 2014, prin accesarea ilegală a sistemelor informatice şi efectuarea unor operaţiuni financiare frauduloase, doi bărbați ar fi cauzat un prejudiciu de peste 7.000 de lei, în dauna a două părţi vătămate, din Cluj-Napoca.
Pentru identificarea celor în cauză şi, implicit, pentru soluţionarea favorabilă a cauzelor, solicităm sprijinul cetăţenilor care pot oferi informaţii utile.
Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea persoanelor, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
Persoane care practică taximetria fără licență și autorizație, mașini care nu corespund din punct de vedere tehnic și aparate de taxat măsluite sunt doar câteva dintre neregulile identificate în urma unei acțiuni de control desfășurate în zona Gării de Nord.
Politiștii de la Brigada Rutieră au aplicat mai multe amenzi, au reținut permise de conducere și certificate de înmatriculare.
Oamenii legii au identificat și situații de evaziune fiscală prin folosirea unor mijloace ilegale de resetare a apartelor de taxat.
Reprezentanții Poliției spun că aceste practici îi pot lăsa pe taximetriști fără autorizație.
Acțiunea de control are ca scop verificarea transportului de persoane în regim de taxi și vine ca urmare a numeroaselor plângeri făcute de cei care folosesc acest mijloc de transport, spune Andrei Codău, purtatorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.
Acțiunea de verificare a taximetriștilor va continua pe tot parcursul zilei.
Traficul rutier a fost blocat complet, joi dimineaţa, pe DN 7 între Pecica şi Nădlac din cauza unui accident în care au fost implicate două tiruri.
Conform primelor informaţii, accidentul s-a produs la ieşirea din localitatea Pecica spre Nădlac, la kilometrul 578, iar cauza principală ar fi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.
În ultimele ore, în judeţul Arad a plouat puternic iar carosabilul este umed.
O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite în urma accidentului.
La faţa locului au sosit echipaje de Poliţie, SMURD şi de descarcerare.
Circulația rutieră pe DN7 Pecica – Nădlac a fost reluată în jurul orei 14:00, după șapte ore de la producerea accidentului.
Poliţiştii Capitalei au documentat, în luna august, activitatea infracţională a unui grup, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat din societăţi comerciale.
În urma unor informaţii cu privire la faptul că membrii grupului intenţionează să sustragă bunuri de pe raza sectorului 1, poliţiştii au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestora.
Până acum, 8 persoane au fost reţinute.
Din primele cercetări ale poliţiştilor, a reieşit faptul că suspecţii ar fi sustras din şase societăţi comerciale cabluri din cupru, bucăţi de carcase de motor din fontă, motoare electrice de diferite capacităţi şi aparate de sudură.
Prejudiciul produs a fost estimat la aproximativ 200.000 lei.
Cercetările sunt continuate de către judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.
Poliția Locală acționează de aproximativ 3 ani în zonele împădurite ale orașului, cu patrula călare, formată din 2 cai, care aparțin de Romsilva, și cu 4 agenți de poliție, special pregătiți în acest sens.
Accesul patrulei călare este mult mai ușor în zonele împădurite, astfel că numeroase cazuri de infracționalitate ce se petreceau aici au fost stopate.
Din acest motiv, se dorește suplimentarea, de anul viitor, a numărului de echipaje călare, spune șeful Poliției Locale din Târgu-Mureș, Valentin Bretfelean.
Patrula călare a Poliției Locale este, de asemenea, solicitată des și pentru mici ședințe foto, însă agenții de poliție nu reușesc întotdeauna să satisfacă solicitările turiștilor curioși.
Un raport de control efectuat de către o comisie din cadrul Primăriei municipiului Tulcea la Direcţia de Poliţie Locală a confirmat existenţa unor nereguli inclusiv în gestionarea armamentului şi muniţiei. Raportul făcut public ieri, în şedinţa Consiliului Local al municipiului Tulcea, relevă că poliţia locală nu a organizat sistemul de alarmare a personalului în cazuri deosebite, poliţiştii nu-şi cunosc atribuţiile de serviciu şi nu au întocmite proceduri cu privire la pierderea, sustragerea, înstrăinarea, degradarea sau folosirea abuzivă a armamentului şi muniţiei.
În urma raportului, consilierii locali i-au cerut şefului Poliţiei Locale, Bogdan Bulete, să-şi dea demisia, însă acesta a declarat că raportul este ilegal. La finalul şedinţei, el a refuzat să menţioneze dacă va contesta raportul întocmit de autorităţile locale, însă a menţionat că nu-şi va da demisia.
Două noi compartimente vor fi infiinţate în curând în cadrul Direcţiilor Sanitar-Veterinare.
Este vorba despre poliţia animalelor şi departamentul antifraudă.
Începând din octombrie, orice sesizare de maltratare a unui animal va fi soluţionată de noul departament al direcţiilor sanitar-veterinare din ţară.
Acest compartiment se va ocupa şi de situaţia câinilor fără stăpân din adăposturi.
Aceştia au organizat ieri o acţiune în zona Piaţa Griviţei, la care au participat şi poliţişti din cadrul celorlalte Secţii, ai Biroului de Poliţie Rutieră şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale.
Au fost controlate 15 autovehicule şi legitimate 49 de persoane, fiind aplicate 11 amenzi în valoare de peste 4.200 de lei.
Acesta a fost prins în timp ce primea de la o bătrână, 20 de mii de lei, ca urmare a unei infracțiuni de înşelăciune prin telefon.
Suma era cerută pentru muşamalizarea unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicată fiica acesteia.
Bărbatul a fost condus la Secţia 19 de Poliţie şi se află în stare de arest preventiv.
Poliţia Capitalei continuă cercetările şi vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să verificaţi autenticitatea celor care vă contactează telefonic.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au organizat şi desfăşurat ieri, între orele 10.00 – 16.00, o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit de pe plaja Staţiunii Mamaia.
Au fost legitimate 42 de persoane şi aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.300 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind convieţuirea socială, a ordinii şi liniştii publice şi unele privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.