Porumbul medicament universal
Publicat de Mihaela Costache, 12 august 2015, 17:30
Fiert sau copt, având gust bun, porumbul poate fi consumat în această perioadă. De mai bine de 500 de ani, de când a fost adus de peste ocean a făcut obiectul a numeroase cercetări ştiinţifice prin care s-a demonstrat că este un medicament universal.
Bogate în hidrocarburi, amidon, albumine, boabele de porumb conţin şi foarte multe vitamine din grupa B, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.
Magneziul, prezent în cantităţi mari în porumb, luptă cu îmbătrânirea organismului.
Porumbul conţine acizi graşi nesaturați, acizi monosaturați, polinesaturați, saturați, precum și urme de acid arahidic și miriotic.
150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25% din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult.
Porumbul conţine de asemenea un antioxidant important, vitamina E, care ne protejează împotriva artritei.
O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.
Porumbul are efect împotriva stresului, ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi la producţia de globule roşii.
Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. 100 g de porumb conţin doar 97 kcal.
Glucidele conţinute în porumb asigură aproape 50% din necesarul corpului omenesc.
Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiaza renală, cistita cronică, ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită și ulcer, dischinezie biliară, constipaţii, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.
Pigmentul care dă culoarea galbenă a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.
Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal.
Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism.