Ascultă Radio România Regional Live

porumbul

Porumbul medicament universal

Porumbul medicament universal

Publicat de Mihaela Costache, 12 august 2015, 17:30

Fiert sau copt, având gust bun, porumbul poate fi consumat în această perioadă. De mai bine de 500 de ani, de când a fost adus de peste ocean a făcut obiectul a numeroase cercetări ştiinţifice prin care s-a demonstrat că este un medicament universal.

Bogate în hidrocarburi, amidon, albumine, boabele de porumb conţin şi foarte multe vitamine din grupa B, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu.

Magneziul, prezent în cantităţi mari în porumb, luptă cu îmbătrânirea organismului.

Porumbul conţine acizi graşi nesaturați, acizi monosaturați, polinesaturați, saturați, precum și urme de acid arahidic și miriotic.

150 de grame de porumb acoperă aproximativ 25% din cantitatea necesară de vitamina B1 pentru un adult.

Porumbul conţine de asemenea un antioxidant important, vitamina E, care ne protejează împotriva artritei.

O cană de boabe de porumb, consumată zilnic, combate oboseala din organism, datorită conţinutului de vitamina B5.

Porumbul are efect împotriva stresului, ajută la funcţionarea sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi la producţia de globule roşii.

Introducerea porumbului în meniul nostru zilnic micşorează riscul apariţiei bolilor de inimă şi a cancerului. Hidrocarburile cuprinse în porumb dau energie şi nu permit depunerea grăsimii. 100 g de porumb conţin doar 97 kcal.

Glucidele conţinute în porumb asigură aproape 50% din necesarul corpului omenesc.

Porumbul acţionează foarte bine în boli precum litiaza renală, cistita cronică, ateroscleroza, avitaminoze, nevroze, obezitate, gastrită și ulcer, dischinezie biliară, constipaţii, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului respirator, reumatism, arterită, amigdalită sau infecţii bacteriene.

Pigmentul care dă culoarea galbenă a porumbului, zeaxantina, este benefic pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.

Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal.

Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism.

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!