Ascultă Radio România Regional Live

premiera

Premieră și audiție cu public la Teatrul Național Radiofonic!

Premieră și audiție cu public la Teatrul Național Radiofonic!

Publicat de Andra Radu, 16 noiembrie 2022, 19:20

Premieră: „Luminița, de la capătul tunelului” de Radu F. Alexandru

Teatrul Național Radiofonic prezintă în premieră, joi, 17 noiembrie 2022, de la ora 19:00, la Radio România CulturalLuminița, de la capătul tunelului de Radu F. Alexandru, în regia lui Mircea Cornișteanu. În distribuție: Constantin Cotimanis, Monica Davidescu, Dan Condurache, Alexandra Poiană. Regia de montaj: Dana Lupu. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Redactor și coordonator de proiect: Magda Duțu.

Luminița, de la capătul tunelului este o comedie amară despre cinismul politic și moftangii vremurilor noastre, despre iubirea dată în schimbul carnetului de partid, despre infidelități validate de sondaje și despre mentalități corupte. Textul surprinde acele resorturi interioare care pervertesc relații, comportamente, percepții și este varianta revăzută a piesei Tsunami (Editura Palimpsest, 2008, Premiul III la FestCo), publicată sub titlul Românica (Tsunami), în volumul Teatru 7, apărut la Editura Cartea Românească, în 2012 (Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor din România).

„(…) lumea în care se mișcă personajele și în care se consumă intriga piesei are un nume drag nouă și inconfundabil: România! Într-un limbaj mai tandru: Românica. (…) Cum se poate trăi într-o astfel de lume? Care este forța cu care se înfruntă idealurile fiecăruia dintre noi cu realitatea în care ne ducem viața, de zi cu zi? Se mai pot recompune idealuri din cioburile care se aleg, de regulă, din cele mai multe dintre înfruntările cotidiene? Dar până la urmă, de ce trebuie să ne trăim viața într-o continuă postură de martori neputincioși ai felului în care o șleahtă de briganzi își urmăresc cu nerușinare interesele de ani de zile și fac tot ce vor dintr-o țară și un popor întreg? Sunt întrebări grave, la care sunt convins că vă gândiți fiecare dintre dumneavoastră și pe care le veți găsi cuprinse în piesă.(…) Replicile, care ajung la dumneavoastră, vă vor întări în curajul și în forța cu care aspirați neclintiți la viața în normalitate, pe care o merităm cu toții.” – mărturisește dramaturgul, scenaristul, prozatorul și publicistul Radu F. Alexandru, autorul acestei piese.

Luminița, de la capătul tunelului a avut premiera în octombrie 2016, la Teatrul Național București, Sala Atelier, în regia lui Mircea Cornișteanu, cu Monica Davidescu, Alexandra Poiană, Constantin Cotimanis, Dragoș Stemate, în distribuție.

Spectacolul radiofonic Luminița, de la capătul tunelului, pe care îl propunem, este cea de-a doua montare a unei piese semnate de Radu F. Alexandru, care se realizează în cadrul proiectului Dramaturgi români contemporani. În anul 2012, prezentam varianta radiofonică a spectacolului Love Stories – realizată după piesa Labirintul de Radu F. Alexandru – text premiat de UNITER, considerat Cea mai bună piesă românească a anului 2010.

Montat în 2011, pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, în regia lui Claudiu Goga, spectacolul Love Stories – sau labirintul emoţiilor şi dramelor existenţiale, ce aduce în prim-planul atenţiei noastre două cupluri – părinţi şi copii – într-o surprinzătoare şi emoţionantă poveste a căutărilor de sine – a beneficiat de o distribuţie care a susţinut pe deplin viziunea regizorală şi motivaţia abordării acestui text: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Diana Cavallioti, Alexandru Pavel.

Cu participarea extraordinară a lui Emil Hurezeanu. Varianta radiofonică, gândită de Claudiu Goga, realizată cu aceeaşi distribuţie, a păstrat concepţia acestei montări şi a transpus-o cu mijloacele specifice spectacolului radiofonic, într-o creaţie adresată ascultătorului.

Pe același principiu, varianta radiofonică a spectacolului Luminița, de la capătul tunelului, gândită de regizorul Mircea Cornișteanu, merge pe structura spectacolului realizat la Teatrul Național București, cu o singură schimbare în distribuție (Dan Condurache în rolul Doru Maxim). Atât pentru regizorul Mircea Cornișteanu, cât și pentru actrița Alexandra Poiană, colaborarea la acest spectacol reprezintă debutul la Teatrul Național Radiofonic.

Luminița, de la capătul tunelului de Radu F. Alexandru se va difuza şi sâmbătă, 19 noiembrie 2022, de la ora 13:15, la Radio România Internațional 2, în seria Dramaturgi români contemporani.

Audiţie cu public: Sandu Tudor – Floarea de Foc a Rugului Aprins

Teatrul Național Radiofonic – Radio România vă invită joi, 17 noiembrie 2022, de la ora 19:00, la Biblioteca Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim din Bucureşti, unde va avea loc audiţia spectacolului Sandu Tudor – Floarea de Foc a Rugului Aprins, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la trecerea la Domnul a Ieroschimonahului Daniil Sandu Tudor.

Participă Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. Invitaţi: Dan Puric şi Mihai BicaIntrarea este liberă. Scenariul: Ion-Costin Manoliu. Regia artistică: Dan Puric. În distribuție: Mihai Bica, Dan Puric, Orodel Olaru, Amalia Ciolan, Mircea Constantinescu, Alexandru Nedelcu, Daniel Tudorică, Ovidiu Cuncea, Damian Victor Oancea, Gavril Pătru, Beatrice Rubică, Adrian Păduraru, Petru Hadârcă, Paul Simon Esperando, Ion-Costin Manoliu. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Muzica: Paul Simon Esperando. Redactor și coordonator de proiect: Magda Duțu.

Scenariul urmăreşte devenirea întru fiinţă a celui care avea să treacă la Domnul ca mucenic, în închisoarea de la Aiud, la 17 noiembrie 1962: Sandu Tudor – Ieroschimonahul Daniil de la Rarău. Icoana acestei mari personalităţi duhovniceşti e conturată prin propria sa mărturie, prin scrierile sale şi întregită de cei care i-au fost martorii urcuşului duhovnicesc: scriitorul şi profesorul universitar de chimie Alexandru Codin Mironescu, Ieromonahul Benedict Ghiuş, Ieromonahul Sofian Boghiu, Ieromonahul Andrei Scrima, Ieromonahul Vasile Vasilache – stareţul Mănăstirii Antim în anii 1944-1948, poetul şi economistul Paul Sterian, Înalt-Preasfinţitul Antonie Plămădeală – Mitropolitul Ardealului (1981-2005), Ieromonahul Roman Braga.

Mihai Bica, dând glas mărturisirilor, cugetărilor, scrisorilor şi autobiografiei Părintelui Daniil Sandu Tudor, face din nou dovada că este între acei rari actori care reuşesc să interiorizeze şi să adâncească sensurile unui text duhovnicesc, pentru a ni-l reda convingător, cu multiple nuanţe sonore care slujesc Adevărul. În regia lui Dan Puric, spectacolul are ritm, forţă, echilibru, momente de înălţare spirituală şi o cutremurătoare actualitate.Paul Simon Esperando a creat un univers muzical adecvat fiecărei situaţii dramatice, care pune în valoare fiecare scenă, vocea şi interpretarea fiecărui actor.

Spectacolul radiofonic Sandu Tudor – Floare de Foc a Rugului Aprins poate fi ascultat marţi, 15 noiembrie, de la ora 20:00, la Radio România Cultural, în seria Biografii, memorii.

Serviciul Comunicare și Relații Publice

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Spectacolul „Dovedeşte. O poveste virală”, în premieră la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu!

Spectacolul „Dovedeşte. O poveste virală”, în premieră la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu!
Foto: Sursa foto: Teatrul GONG Sibiu/facebook

Publicat de Andra Radu, 10 ianuarie 2022, 18:35

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Dovedeşte. O poveste virală” în regia lui Eugen Jebeleanu. Toate biletele au fost deja epuizate.

Eugen Jebeleanu revine pe scena de la Gong, pentru o montare fascinantă cu un subiect actual: pericolul preluării de informaţii din surse neoficiale şi impactul pe care îl au declaraţiile făcute pe social media, mai ales atunci când acestea sunt transformate şi folosite în alt scop decât cel intenţionat.

Celia şi Theo, doi tineri adolescenţi dintr-o şcoală din provincie, se îmbolnăvesc în aceeaşi perioadă în care epidemia Zika izbucneşte în Brazilia. Sunt izolaţi în camerele lor din cămin.

Ei nu suferă de altceva decât de nişte neplăceri gastrointestinale sezoniere, care le „aduce iarna prin burtă”. Dar aceste neplăceri, combinate cu lipsa de ocupaţie, sunt motive suficiente pentru cei doi tineri ca să născocească o adevărată teorie a complotului.

Astfel, din Google pe YouTube, de pe Insta pe TikTok, o adevărată conspiraţie se naşte, iar noua lor profesoară, Doamna Albanne, o femeie tristă, palidă, cu nişte „cearcăne verzi” neverosimile, le-ar fi transmis un virus cu complicitatea noului laborator care tocmai s-a instalat în zonă. Şi care „a plantat” virusul în „dulapul cel mare” din laboratorul de biologie.

Utilizatori înfocaţi ai internetului, cei doi adolescenţi îşi justifică ipoteza cu argumente din cele mai elaborate şi, în aparenţă, cu totul şi cu totul plauzibile: oamenii de ştiinţă şi marile puteri economice ale lumii ar fi pus la punct un virus răspândit intenţionat în rândurile cetăţenilor prin intermediul şi cu complicitatea Statului!

Piesa a fost scrisă în urma unei rezidenţe de creaţie în care autoarea a stat de vorbă cu liceenii. Textul pune accent pe un fenomen social care a dobândit în ultima vreme o miză educaţională puternică: mefienţa faţă de instituţiile Statului şi repunerea în cauză a teoriilor oficiale.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Eliza Păuna şi Paul Bondane, alături de adolescenţii Dominik Stuhler, Cezara Borger, Bogdan Popa, Ana Rusu, Anita Paskuy, Sonia Rotar, Patrick Vasu şi Casian Stancu. Scenografia spectacolului poartă semnătura Irinei Moscu, iar universul sonor şi video este realizat de Ovidiu Zimcea.

Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 9 ani.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru:

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie FFP2 sau medicală (cu 3 straturi) este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe începe anul cu o nouă premieră: spectacolul „Dispariţii”!

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe începe anul cu o nouă premieră: spectacolul „Dispariţii”!
Foto: Sursa foto: Teatrul Andrei Mureșanu/facebook

Publicat de Andra Radu, 7 ianuarie 2022, 18:16

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe începe anul cu o nouă premieră: spectacolul „Dispariţii”, în regia lui Cristian Ban.

Spectacolul, realizat după un text scris de Elise Wilk, aduce în prim-plan o serie de întâmplări din viaţa unei familii de saşi din România, obligată de diferite contexte să trăiască separat.

Premiera va avea loc vineri, 14 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Arta a Teatrului „Andrei Mureşanu”, iar accesul se va face în conformitate cu restricţiile impuse la nivel regional.

În luna ianuarie este programată şi premiera spectacolului „#acedesiguranţă” în regia lui Bobi Pricop, o coproducţie între cinci teatre despre viaţa pe TikTok a tinerilor. Spectacolul va fi prezentat pe 23 ianuarie 2022, de la ora 19:00.

Printre spectacolele programate în luna ianuarie 2022 se mai numără „Richard III” în regia lui Eugen Gyemant şi „Doi morţi vii” în regia lui Alexandru Dabija, care vor putea fi vizionate în zilele de 22 ianuarie şi 25 ianuarie, de la ora 19:00.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Spectacolul „Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată”, în premieră la Teatrul Regina Maria!

Spectacolul „Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată”, în premieră la Teatrul Regina Maria!
Foto: Sursa foto: https://www.teatrulreginamaria.ro/ro/

Publicat de Andra Radu, 17 decembrie 2021, 08:30

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea prezintă sâmbătă, 18 decembrie, premiera „Crăiasa Zăpezii şi Oglinda Fermecată”, după Hans Christian Andersen, dramatizarea şi regia fiind semnate de Iulian Bulancea.

Textul spectacolului are la bază basmul „Crăiasa Zăpezii” al celebrului autor şi păstrează firul epic principal al arhicunoscutei poveşti, dar adaptând textul atât regulilor scenei, cât şi universului estetic pe care şi-l propune regizorul Iulian Bulancea.

Sursa foto: https://www.teatrulreginamaria.ro/ro

Metoda teatrală prin care povestea prinde viaţă pe scena Teatrului Arcadia este una mai puţin folosită în spaţiul european, anume teatrul de umbre, considerat a fi primul procedeu de animaţie, care s-a dezvoltat începând cu secolul al VI-lea e.n. în principal în zona Asiei.

Din distribuţie fac parte actorii Consuela Egyed, Armanca Serac, Zentania Lupşe, Florian Silaghi, Alexandru Pop, Igor Lungu, Andrei Fazecaş, scenografia este semnată de Răzvan Chendrean, iar ilustraţia muzicală de Iulian Bulancea.

Spectacolul va fi reluat în data de 19 decembrie, ora 12:00, însă biletele pentru ambele reprezentaţii s-au vândut deja. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 4 ani.

Accesul în sălile de spectacole este permis doar potrivit reglementărilor în vigoare impuse de pandemia COVID-19.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Premiera spectacolului „Lucruri nespuse” va avea loc la Teatrul Național Târgu Mureş!

Premiera spectacolului „Lucruri nespuse” va avea loc la Teatrul Național Târgu Mureş!
Foto: Sursa foto: https://teatrunational.ro/play/lucruri-nespuse/

Publicat de Andra Radu, 31 octombrie 2021, 10:00

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat punerea în scenă, în premieră absolută, a spectacolului „Lucruri nespuse” de Leta Popescu şi Maria Manolescu, care prezintă „o frescă a diferitelor tipuri de iubire”.

Spectacolul are o durată de 2 ore şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani. Premiera are loc în data de 4 noiembrie, ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu Mureş.

Din distribuţie fac parte actorii Dan Rădulescu (Ştefan – tatăl), Georgiana Ghergu (Sandra – mama), Cristian Iorga (Bogdan – fiul), Ştefan Dogaru (Tudor – fiul), Laura Mihalache (Irina – femeia măritată), Theo Marton (bărbatul), iar în rolul meşterilor Ştefan Mura / Csaba Ciugulitu (Alex), Andi Gherghe (Andrei), Mihai Crăciun (Genucu), Luchian Pantea (Marian) şi Tiberius Vasiniuc (Valerică).

Regia artistică a spectacolului este semnată de Leta Popescu, scenografia îi aparţine lui Mihai Păcurar, muzica a fost compusă de Magor Bocsardi, mişcarea scenică a fost concepută de Mihai Mihalcea, sufleor este Laura Moldovan, iar regia tehnică este asigurată de Stelian Chiţacu.

„Spectacolul „Lucruri nespuse” este o comedie poetică, una în care adevărurile dure despre iubire sunt spuse simplu şi firesc. Spectacolul este o frescă a diferitelor tipuri de iubire, cea maternă, cea aproape matură din pragul unei căsnicii, cea incipientă a celor foarte îndrăgostiţi, cea funcţională între oameni căsătoriţi, dar lipsiţi de pasiune.

Spectacolul este totodată o frescă a ceea ce înseamnă masculin-feminin astăzi, a raporturilor dintre bărbaţi şi femei, cu o reîntoarcere la lucrurile general acceptate şi cu o privire ageră la ceea ce se doreşte astăzi. „Lucruri nespuse” este primul spectacol din programul de regie al Letei Popescu din următorii 3 ani (…). Totodată, spectacolul marchează premiera absolută a piesei Lucruri nespuse”, se arată în comunicat.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpuşilor” va avea premiera la Opera Naţională Română din Iaşi!

Spectacolul de balet pentru copii „Zâna păpuşilor” va avea premiera la Opera Naţională Română din Iaşi!
Foto: Sursa foto: Opera Nationala Romana Iasi/facebook

Publicat de Andra Radu, 22 octombrie 2021, 15:00

Opera Naţională Română din Iaşi a informat că duminică, 24 octombrie, de la ora 11:00, va avea loc premiera spectacolului de balet pentru copii „Zâna păpuşilor”, în regia Cristinei Todi. Regizoarea Cristina Todi a adaptat coregrafia clasică, realizată în anul 1888 la Hofoperntheater Viena de fraţii Sergey şi Nikolay Legat.

Opera ieşeană are un program extrem de intens şi după premiera de duminică, săptămâna viitoare fiind programate patru reprezentaţii:

  • joi, de la ora 18:30, „Carmen”, de Georges Bizet,
  • sâmbătă, de la ora 11:00, „Matinee muzicale la Operă”, susţinut de Corul de Copii al Municipiului Iaşi,
  • sâmbătă, de la ora 18:30, „Giselle”, de Adolphe Adam,
  • duminică, de la ora 18:30, oratoriul „Chemări spre mântuire”, de Viorel Munteanu.

„Săptămâna viitoare vor fi demarate şi acţiunile care vor sublinia importanţa zilei de 3 noiembrie, dată la care se împlinesc 65 de ani de la primul spectacol jucat pe scena teatrului liric ieşean”, spun reprezentanţii ONRI.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Charlotte Rampling & Sonia Wieder-Atherton, spectacol în premieră mondială la FITS!

Charlotte Rampling & Sonia Wieder-Atherton, spectacol în premieră mondială la FITS!
Foto: Sursa foto: FITS/Facebook

Publicat de Andra Radu, 5 august 2021, 15:13

Spectacolul „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps”, cu Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton, una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii ale celei de-a XXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, va avea loc în premieră mondială în România. Biletele pentru acest spectacol au fost puse în vânzare joi, 5 august.

Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton se vor întâlni cu publicul din România joi, 26 august, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. O producţie Franţa – Marea Britanie, „SHAKESPEARE – BACH / Le Main du Temps” aduce pe scenă sonete de William Shakespeare, suite muzicale de J. S. Bach, Charlotte Rampling – voce şi Sonia Wieder-Atherton – violoncel, „pentru ca lumina unei întâlniri să strălucească în ritmul a două limbi, prin cântecul vocii lor”.

Charlotte Rampling, una dintre cele mai mari personalităţi din lumea teatrului şi a filmului mondial va primi anul acesta şi o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri, 27 august, ora 18.00, în Sibiu, pe strada Cetăţii.

De asemenea, va fi prezentă la Gala Celebrităţilor, în aceeaşi zi, la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de celelalte personalităţi care primesc anul acesta o stea pe Alee: Denis O’Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.

Biletele pentru toate spectacolele indoor şi online din cadrul FITS 2021, care se va desfăşura în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranţa împreună / Building hope together”, sunt disponibile din acest moment pe site-ul www.sibfest.ro.

Preţurile variază între 20 de lei şi 150 de lei, pentru reprezentaţii indoor, şi între 20 de lei şi 75 de lei pentru reprezentaţiile online.

Orice iubitor de teatru, de oriunde din lume, poate urmări FITS 2021 online, cu traduceri în limbile română şi engleză. Abonamentul pentru FITS online costă 500 lei şi oferă acces la peste 100 de spectacole, transmise în direct din sălile de spectacole şi din restul spaţiilor indoor unde au loc reprezentaţii cu public, precum şi reprezentaţii online înregistrate.

Condiţii speciale de acces

Intrarea publicului la FITS 2021 se va face cu respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, iar capacitatea de ocupare a sălilor de spectacole va fi stabilită în funcţie de reglementările în vigoare la data desfăşurării.

Accesul la evenimentele care sunt organizate în spaţii închise se va face în baza unui document de identitate, precum şi a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
  • test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,
  • dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziţia spectatorilor brăţări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid.

Purtarea măştii de protecţie în săli este obligatorie, în acest moment.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Două proiecte care au beneficiat de sprijinul programului FILM+ au premiera la TIFF 2021!

Două proiecte care au beneficiat de sprijinul programului FILM+ au premiera la TIFF 2021!

Publicat de Andra Radu, 21 iulie 2021, 08:30

Cinci tineri cineaști care au participat în programul FILM+ își prezintă filmele la Festivalul Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august), în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc. Două dintre proiecte au beneficiat de sprijin direct în cadrul programului.

Lungmetrajul documentar „Omul cu umbra”, regizat de Dragoș Hanciu, participant cu acest proiect la modulul Work in Progress ediția 5 (2020) va avea premiera la TIFF 2021 pe 29 iulie, de la ora 22:00, la UBB Open Air, a doua proiecție fiind programată pe 31 iulie, de la 10:30 la Cinema Victoria.

În centrul poveștii se află Gheorghe Blondă, tehnicianul laboratorului foto analog de la departamentul de film al UNATC București, care, sub semnul modernizării, urmează să fie înlocuit de noua conducere, punând capăt carierei sale de-o viață.

În procesul filmării acestui documentar hibrid observațional și participativ, Jorj pornește o prietenie neașteptată cu regizorul. În paralel cu protestele anticorupție din 2017 din România, filmul propune o privire umanistă asupra unei instituții care funcționează ca o oglindă a autorităților care conduc țara.

Lupta lui Jorj de a-și păstra slujba devine o chestiune de viață și de moarte, mai mult decât o tranziție tehnologică așa cum o motivează conducerea universității.

Scurtmetrajul musical „Trecut de ora 8”, scris, regizat și montat de Alex Pintică – participant cu acest proiect la modulul Producție al primei ediții FILM+ (2016) – are, de asemenea, premiera în Zilele Filmului Românesc (29 iulie de la 21:45 la Iulius Parc Open Air, 30 iulie la Cinema Dacia Mănăștur de la ora 18:00 și 31 iulie de la ora 13:00 la Cinema Florin Piersic).

Când inimile lor nu mai bat la unison, Andrei și Roxana speră la altceva cu altcineva, aşa că organizează o cină între prieteni, într-o seară, trecut de ora opt.
Echipa FILM+ felicită trei alți cineaști, foști participanți ai programului, pentru noile lor realizări.

Andra Hera (participantă la modulul Producție, FILM+ ediția 3, 2018, cu scurtmetrajul „Fructe”) debutează în lungmetraj cu documentarul „În mijlocul meu, vocea.”, Denisse Conn Tubacu (participantă la modulul Work in Progress în cadrul primei ediții FILM+, 2016) este autoarea scurtmetrajului „Carmen de bezea”.

„În numele tatălui”, cel mai nou scurtmetraj scris și regizat de Vladimir Dembinski (participat la modulul Producție FILM+ ediția , 2019, cu proiectul „Duckadam”) va avea premiera națională în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

FILM+, programul de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, invită cineaștii la început de carieră din România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova să își înscrie proiectele la cea de-a VI-a ediție (2021-2022).

Înscrierile se pot face online, prin completarea formularelor online de pe site-ul FILM+, până pe 25 iulie! https://film-plus.ro/how-to-apply/.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Concertul „Prima Frică Mondială”, interpretată în premieră absolută la Sala Radio!

Concertul „Prima Frică Mondială”, interpretată în premieră absolută la Sala Radio!

Publicat de Andra Radu, 23 iunie 2021, 08:44

Vineri, 25 iunie 2021, de la ora 19.00, pe scena Sălii Radio va avea loc concertul de închidere a stagiunii 2020-2021, susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta apreciatului dirijor Nicolae Moldoveanu.

Evenimentul va fi un prilej de a-l aplauda pe cunoscutul flautist Ion-Bogdan Ștefănescu (solist al Filarmonicii „George Enescu”), care cântă pe un instrument „bijuterie”: un flaut de aur de 18k, realizat de compania japoneză Muramatsu. Concertul de închidere a stagiunii va prilejui premiera absolută a concertului pentru flaut și orchestră „World’s First Fear” („Prima Frică Mondială”), creație recent compusă de Dan Dediu.

„Compus în timpul pandemiei de coronavirus, în 2020, și dedicat flautistului Ion Bogdan Ștefănescu, Concertul pentru flaut și orchestră op.172 își adoptă numele de World’s First Fear – Prima Frică Mondială de la o sintagmă forjată de gânditorul francez Bernard-Henri Lévy în eseul intitulat „Acest virus care ne smintește”.

În acest sens, piesa este o meditație muzicală asupra mentalului omenirii de azi, aflată în căutarea unei identități marcante, fără speranța și credința în vreun transcendent, dar cu iluzia secretă că totuși nu e totul pierdut și că un fel de providență ne apără cumva de rele și necazuri, acum și-n viitor.

Cele șapte părți ale concertului propun o suită de miniaturi altoite cu elemente din strategiile cinematografice contemporane – 1. Bacchanale, 2. Pastorale cynique, 3. Imitations alluvionnaires, 4. Skinny Tunes, 5. Lisnafi, 6. Ave Maria (avec Bach et Gounod), 7.

Lockdown interrompu – ce pot fi văzute ca episoade ale unui „sezon” de serial TV, în care temele muzicale sunt „roluri”. De aceea, actualul concert e o „muzică cu portbagaj”, adică își poartă în spate, asemenea melcului, întreaga istorie.”, mărturisește compozitorul Dan Dediu despre creația sa

Programul serii de la Sala Radio mai cuprinde „Sospiri”, lucrare a compozitorului britanic Edward Elgar și Suita „Pulcinella” de Stravinski, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc 50 de ani.

Violonist, corepetitor, organist şi nu în ultimul de rând dirijor, Nicolae Moldoveanu este unul dintre muzicienii români care şi-a construit un vast parcurs în lumea artistică internaţională. Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat de-a lungul anilor se numără: Filarmonica Regală din Liverpool, Orchestra Radio din Olanda, BBC Concert, BBC Philharmonic, Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Stockholm, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Filarmonicii din Varşovia, Melbourne Symphony ș.a.

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este solist al Filarmonicii „George Enescu”, prof.univ.dr. la catedra de flaut din cadrul Universității Naționale de Muzică București și solist al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

Din anul 1983 când a debutat pe scena Ateneului Român şi până în prezent, Ion Bogdan Ştefănescu a desfăşurat o intensă activitate artistică ce a constat în peste o mie de recitaluri şi concerte, în România şi în străinătate.

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale şi a primit, de asemenea, importante şi onorante distincţii pentru meritele sale artistice. Ion Bogdan Ştefănescu este membru fondator al ansamblurilor „Procontemporania” şi „Profil” şi fondator al ansamblurilor „Barock Orchestra” și „Flaut Power”. Este, de asemenea, membru al Trioului „Contraste” şi al Cvintetului de suflători „George Enescu”.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

„Poveștirile lui Hoffmann”, în premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”!

„Poveștirile lui Hoffmann”, în premieră la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”!
Foto: Sursa foto: Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski/Facebook

Publicat de Andra Radu, 28 mai 2021, 15:30

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” vă invită în acest sfârşit de săptămână la premiera operei „Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach. Spectacolele vor avea loc sâmbătă şi duminică, 29-30 mai 2021, începând cu ora 19:00

Premiera „Povestirile lui Hoffmann„ de Jacques Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier are regia artistică, decorurile şi light design semnate de Ştefan Munteanu, costumele de Daniela Vlădescu, conducerea muzicală fiind asigurată de Adrian Stanache, care este şi maestru de cor.

În distribuţia spectacolului de sâmbătă, 29 mai, vă veţi reîntâlni cu Doru Iftene, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Nicoleta Ardelean, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Mădălin Băldău, Silviu Vizan, Iulian Bratu, Ana Maria Mladinovici, Laurenţiu Severin, Marius Turtoi, Maria Cernat, Cristian Caragea, Adrian Pârlea.

Duminică, 30 mai, distribuţia îi are în prim plan pe Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Nicoleta Ardelean, Stela Sârbu şi nu numai.

Biletele se pot achiziţiona doar de la Agenţia Teatrului.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

ONRT așteaptă spectatorii cu o producţie proprie – „La serva padrona”!

ONRT așteaptă spectatorii cu o producţie proprie – „La serva padrona”!
Foto: Sursa foto: Opera Nationala Romana Timisoara/Facebook

Publicat de Andra Radu, 6 mai 2021, 16:47

Opera Naţională Română din Timişoara așteaptă spectatorii, în sală, pe 15 mai, cu o producţie proprie, „La serva padrona” de G.B. Pergolesi, care va fi prezentată în premieră.

Spectacolul va avea trei reprezentaţii cu trei distribuţii diferite, toate în regia artistică a lui Silviu Purcărete şi cu scenografia semnată de Dragoş Buhagiar.

„Cu mari emoţii anunţăm o premieră în pandemie, în ciuda ei şi născută din vicisitudinile ei. Împreună cu Dragoş Buhagiar şi Silviu Purcărete am ales acest titlu, „La Serva Padrona”, pentru că pe scenă nu sunt foarte mulţi, nu este nevoie de balet, de cor şi nici de toată armata cu care sunteţi obişnuiţi la operă.

Păstrăm, totuşi, orgoliul Operei de a pune în scenă o creaţie din perioada mai de început a operei, farsa „La serva padrona”, care este o muzică solidă, oferind spectatorului nu tragedii, ci două măşti ale teatrului, accentuând pe cea cu zâmbet”, a declarat managerul ONRT, Cristian Rudic, într-o conferinţă de presă.

Sunt trei distribuţii în rolurile feminine şi două pentru bărbaţi. Spectacolele reunesc soliştii ONRT Narcisa Brumar, Crina Vezentan, Ligia Tiponuţ, George Proca, Dan Patacă şi Cristian Rudic.

Conducerea muzicală îi aparţine lui Mihnea Ignat, pregătirea muzicală – Rareş Păltineanu şi Traian Moldovan. Regia tehnică este asigurată de Hellen Ganser şi Lucian Boru. Sufleor – Eugenia Gyuris. Participă Orchestra Operei Naţionale Române Timişoara. Concert maeştri, Ovidiu Rusu şi Corina Murgu.

Spectacolul se va desfăşura la o capacitate de 30% din locuri (206 puse în vânzare) şi cu respectarea prevederilor privind normele sanitare impuse.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru

Publicat de Camelia Teodosiu, 7 februarie 2018, 17:03

Protagoniștii emisiunii România de nota 10 sunt, în acestă ediţie,  Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi.

Celebritatea tânărului nostru invitat, Răzvan Schinteie începea odată cu scurtmetrajul “Calea Dunării”, regizat de Sabin Dorohoi şi lansat în anul 2013, cu mult înainte ca Voltaj să ştie că va reprezenta România la Eurovision în anul 2015.

Născut la Reşiţa, Răzvan a fost actorul principal în interpretarea rolului unui băieţel, Ionuţ, abandonat de părinţi în grija bunicului, pentru ca ei să plece la muncă în străinătate. De altfel, imagini emoţionante din acest scurtmetraj, filmat în zona Cazanele Dunării, au fost folosite de Voltaj în videoclipul piesei “De la capăt”, care a reprezentat România la concursul Eurovision 2015, unde a fost vizionat de peste 200.000.000 de oameni.

La început de an 2018, Centenarul Marii Uniri, artistul nostru ne reunește prin lansarea a două filme scurte, realizate în fosta Cetate de Foc, devenită acum Cetatea Filmului, Reșița.

Alături de Răzvan Schinteie se află regizorul reșițean, Sabin Dorohoi, cel care a realizat atât scurtmetrajul ”Sărbătoritul”  o continuare a filmului ”Calea Dunării” și  cunoscut publicului prin videoclipul piesei Voltaj – ”De la capăt”. În realizarea noului proiect, ”Sărbătoritul”, Sabin a colaborat pentru a doua oară cu băieții de la Voltaj, care semnează soundtrack-ul filmului, cu o versiune specială a piesei ”Nu doar de ziua mea”. Tema noului scurtmetraj o reprezintă dramele cu care familiile românești se confruntă în urma despărțirii pentru o mai lungă perioadă de timp. Proiectul a fost filmat integral la Reșița, în februarie 2017 și toți copiii din film sunt din oraș.

 

În emisiunea România de nota 10, realizată de Anca Bica Bălălău, cei doi invitați fac mărturisiri de suflet despre frumoasa lor aventură împreună, punctând, la Premiera filmelor făcute împreună, momentele de neuitat, atât de la Viena cât și de la București.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Pe platoul Sekul începe azi primul festival 100% hip-hop din România

Pe platoul Sekul începe azi primul festival 100% hip-hop din România

Publicat de Mihaela Costache, 20 august 2015, 15:20

Pe platoul turistic Secu din apropierea Reșiței se desfășoară de astăzi Forest Park Festival, o premieră pentru vestul țării.

Acesta este dedicat celor 5 elemente structurale ale culturii urbane hip-hop și anume: DJ, MC, Beat-Box, Graffitti și B-boy. Vor avea loc concerte specifice genului, proiecții în aer liber, campionate de turntable, graffiti și airsoft, ne-a transmis unul dintre organizatori, Andrei Miron. De astăzi, timp de patru zile, peste 80 de artiști din întreaga țară vor întreține atmosfera timp de patru zile, pe scena de pe malul lacului. In cadrul stațiunii Secu, se află în curs de implementare un proiect ce susține repoziționarea acesteia pe harta turistică, pornind prin realizarea primei ediții a acestui festival de muzică Hip-Hop.

“FOREST PARK FESTIVAL” vizează:

1.CONCERTE în aer liber, unde vor urca pe scena, rand pe rand, timp de 4 zile, artisti consacrati ai genului: Grupul de Rezistenta, Chimie, Dragonu, Carbon, Flou Rege, Omu Gnom, Unda Comna. Ne vor introduce in lumea energica a hip-hopului baietii de la Bucharest Underground CocKtail, invitati speciali in deschidere pentru, a da start primului festival 100% hip-hop din Romania. Acestia vor dansa intr-un B-boy Showcase reprezentativ culturii. Totul se va desfasura pe scena de pe malul lacului, numită si LAKE STAGE.

2.Campionatul de TURNTABLISM, organizat de: Tabara de Scratch Romania Comunitatea Turntablistilor Romani cu ajutorul CHRONIC , Szekul Forest Park, Trip Factory, On the Vibe Side, gazduit de Dj Limun, va aduce invitati precum: Vlad Dobrescu, Dj Dox, Slim Rocka, Tecko Starr, Dj Albu etc. Inscrierile se fac pe site-ul http://tsr.turntablism.ro/ sau pe contact@turntablism.ro. Participantii vor fi jurizati de catre Dj Undo, Dj Grigo, Dj Sfera pe durata a patru runde iar criteriile jurizarii vor fi in mare parte skill-uri tehnice si flow dupa cum urmeaza: skill-uri tehnice/flow: 50%; originalitate: 30%; muzicalitate: 20%.

3.Organizarea de SEMINARII şi WORKSHOP-uri care să aiba ca scop dezbateri pe tema imbunatatirii imaginii Statiunii Secu si reclasificarea acesteia din punct de vedere turistic. Astfel de prezentari vor fi sustinute de Radu Rusu, presedintele EcoStuff Romania, Andrei Balbarau presedintele Asociatiei Cogito etc . Ne vom adresa persoanelor care işi desfaşoara activitatea, atat în mediul de afaceri, in cel academic, in mass-media, publicitate şi relaţii publice, cat si cetatenilor orasului Resita, interesati de dezvoltarea statiunii si dornici de a interveni intr-un mod interactiv in subiectele discutate, alaturi de invitatii nostrii.

4.CINEMATOGRAF in aer liber, proiect sustinut de Asociatia Cogito, unde intr-un ambient perfect, in amfiteatrul pus la dispozitie de catre conducerea Szekul Forest Park, vor fi proiectate cateva dintre filmele salvate pe rolele recuperate din cinematografele dezafectate din Romania. Printre acestea se numara si renumita capodopera Fantoma de la Opera, recuperata aproape integral.

5.FOTBAL American, competitie demonstrativa organizata de echipa locala Resita Locomotives, in cadrul careia doritorii vor putea participa la diferite concursuri de recrutare. Asociația Club Sportiv „Reșița Locomotives” constituie un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2012 si care in sezonul anului 2013 a jucat alaturi de echipa “Timișoara 89ers”, ca mai apoi sa o ia pe propriul drum cu un lot de 28 de jucători, 30 de seturi de echipamente complete și o dorință mare de a demonstra că pot face față unui campionat național și că Reșița merită să aibe o echipă de fotbal American.

6.Graffiti DEMO, sustinut de Szekul Forest Park prin punerea la dispozitia artistilor a peretilor din incinta platoului si a unui procent considerabil din materialele necesare demonstratiei. In acest cadru iubitorii vor avea parte si de un concurs, organizat de membrii Familiei Zam Zam, Easy si Neks, cat si de Asociatia Trip Factory.

7.Airsoft DEMO, organizat de catre cei din Asociatia D.T.M Resita si cei din Umbrella Division Resita, echipe locale ce vor oferi initiere doritorilor, ocazia de a se inscrie in club, sau de a testa armamentul si echipamentele din dotare.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”

Premiera la Festivalul „Ceaunul de aur”

Publicat de Mihaela Costache, 17 august 2015, 09:20

Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul „Ceaunul de aur”, în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.

16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care mai apoi a fost împărțită turiștilor și localnicilor. S-au oferit peste 2.000 de porții, gratuit.

În cea mai mare parte, echipele participante la concursul „Ceaunul de Aur” au refuzat să dezvăluie secretele pentru reușita unei ciorbe de pește, însă, potrivit bucătarilor, cel mai mult contează dragostea cu care gătești, ingredientele folosite, precum și apa de Dunăre.

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Culinar joi, 13 aprilie 2017, 13:30

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte

În Joia Mare, gospodinele vopsesc ouăle pentru Paşte. Majoritatea apelează la vopseaua din comerţ, însă există şi modalităţi mai puţin...

Moduri netradiţionale pentru a vopsi ouăle de Paşte
Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Culinar miercuri, 12 aprilie 2017, 11:30

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte

Tocmai pentru că este Săptămâna Mare și pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri, unii dintre sibieni „testează”...

Preţul mielului va creşte înainte de Paşte
Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Culinar vineri, 16 octombrie 2015, 08:10

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului

Cercetarea pe care site-ul VoucherCodesPro.co.uk a realizat-o pe 1.798 devegetarieni din Marea Britanie arată că una din trei persoane vegetariene...

Vegetarienii consumă carne când sunt sub influența alcoolului
Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar marți, 13 octombrie 2015, 15:30

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene

Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene. Pe Youtube a apărut...

Copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene
Culinar vineri, 9 octombrie 2015, 08:00

Târg de produse bio la Constanţa

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 8-11 octombrie 2015, Târgul Exponatura, un eveniment...

Târg de produse bio la Constanţa
Culinar luni, 28 septembrie 2015, 08:10

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.

Angajatii de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală Baloteşti au dezvoltat, în colaborare cu...

Cercetătorii români revoluționează industria alimentară.
Culinar sâmbătă, 26 septembrie 2015, 11:30

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe

O nouă ediție a expoziției cu vânzare ‘Roadele Toamnei’ s-a deschis la Muzeului Satului Bănățean de la Pădurea Verde din Timișoara. Pe...

FOTO / ‘Roadele Toamnei’ la Muzeul Satului Bănățean: Ofertă bogată, prețuri comparabile cu cele din piețe
Culinar luni, 14 septembrie 2015, 10:00

Suntem ceea ce mâncăm!

Ne tot văităm că pe zi ce trece ne pierdem sănătatea: ne supără ba una ba alta: ficatul, pancreasul, inima, stomacul, circulaţia şi cine...

Suntem ceea ce mâncăm!

Păpuşile Muppets, vin în premieră în România!‏

Păpuşile Muppets, vin în premieră în România!‏

Publicat de Mihaela Costache, 13 august 2015, 17:10

Papusile Muppets, celebrele personaje care isi mentin popularitatea dupa mai bine de trei decenii, ajung, in premiera, la Bucuresti, cu cea mai titrata productie artistica pentru copii, parinti si bunici. Spectacolul muzical, „Sesame Street Live – Elmo makes music” va avea loc in data de 17 noiembrie la Sala Palatului din capitala, incepand cu ora 19.00.

Spectatorii se vor putea bucura live de o poveste exceptionala, din care nu vor lipsi jocurile interactive si cele mai cunoscute cantece pentru copii, reorchestrate pe ritmuri de rock, pop, reggae, hip-hop, jazz sau country, interpretate intr-o maniera plina de originalitate. Copiii si adultii, care au crescut alaturi de faimosul serial de televiziune „Sesame Street”, sunt invitati sa se alature distractiei alaturi de faimoasele papusi Muppets.

Muppets_show_posterAbby Cadabby, Elmo, Big Bird, Cookie Monster, Oscar, Bert, Ernie sau Telly sunt doar cateva dintre cele 17 personaje ce vor evolua, sub lumina reflectoarelor pe scena Salii Palatului, intr-un decor fascinant plin de culoare. Produs de VEE Corporation Production, spectacolul muzical „Sesame Street – Elmo makes music” prezentat de Papusile Muppets se adreseaza intregii familii, dar prin continutul educational ce contribuie la dezvoltarea cognitiva si emotionala, show-ul poate fi perceput ca un instrument deosebit de util copiilor prescolari si elevilor.

Abby Cadabby, „zana in formare”, pasionata de muzica si de cantat, decide sa isi intemeieze o trupa pe Sesame Street. Dar exista o problema – aceasta descopera ca ii lipsesc toate instrumentele. Ce va face Abby pentru a rezolva aceasta problema? Noii sai prieteni de pe Sesame Street i se alatura si o vor ajuta sa descopere „instrumente„ despre care nu nici stia ca exista, precum: vase, linguri, capace ale cosului de gunoi sau chiar borcanele pentru dulciuri.

Intr-o poveste muzicala plina de culoare si veselie, Elmo si prietenii sai ii vor invata pe spectatori, ca oricine poate sa cante si sa compuna muzica deosebit de frumoasa. „Sesame Street –Elmo Makes Music”, un eveniment de la care toti spectatorii vor ramane cu amintiri de neuitat si vor fredona toate melodiile mult timp, dupa incheierea spectacolului.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Corul Armatei Roșii, în România

Corul Armatei Roșii, în România

Publicat de Mihaela Costache, 12 august 2015, 07:20

În perioada 21 -23 septembrie, publicul din România este invitat să asiste, în premieră, la trei reprezentații impresionante suținute de prestigiosul ansamblu RED ARMY CHOIR (Corul Armatei Roșii), condus de Generalul Viktor Eliseev.

Afis - Corul Armatei RosiiRed Army Choir (Corul Armatei Rosii) va cuceri audiența de la Sala Polivalentă Cluj, pe 21 septembrie, iar pe 22 și 23 septembrie celebrul ansamblu va performa la Sala Palatului din București. Pe lânga dansurile și costumele fascinante, Corul Armatei Roșii va trece prin diverse stiluri muzicale, repertoriul acestuia fiind compus din muzica tradițională rusă, muzica sacră, arii de operă și muzică populară, cum ar fi „Katiusha”, „Kalinka”, „Kernina” sau „Ave Maria”. De asemenea, în repertoriu au inclus cu succes melodii ale momentului, precum „Lucky”(Daft Punk), „Happy” (Pharrell Williams), s.m.a.

Spectacolul Corului Armatei Roșii MVD ce va fi prezentat publicului de la Cluj și București, are la activ peste șapte mii de reprezentații, jucate pe toate continentele, și a fost vizionat de peste 20 de milioane de spectatori din întreaga lume.

Red Army Choir MVD este singurul organism militar care a primit „Steaua de Platină”, pe bulevardul dedicat marilor artiști ruși, iar cincizeci dintre artiștii acestui ansamblu au primit titlul suprem de „Artist Emerit al Rusiei”.

Spectacolul Corului Armatei Roșii de la București face parte dinCorul Armatei Rosii - 2 turneul internațional ce a debutat cu mare succes în luna mai 2015, pe scenele din Istanbul și Ankara. Cel mai bun spectacol de muzica și dans din lume sustinut de celebrul ansamblu va ajunge până la finalul acestui an și pe marile scene de spectacole din Ungaria, Franța, Belgia, Elveția, Slovacia și Italia.

Biletele pentru spectacolul Corului Armatei Rosii de la Sala Polivalenta din Cluj –Napoca se încadrează între 45 de lei și 200 de lei, iar cele pentru spectacolul de la Sala Palatului București variază între 65 de lei și 300 de lei.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Europ’Raid ajunge la Cluj

Europ’Raid ajunge la Cluj

Publicat de Mihaela Costache, 11 august 2015, 09:10

Europ’Raid, un turneu consacrat de automobile din Europa, va ajunge în premieră la Cluj în perioada 13-14 august.

În cadrul evenimentului cei 45 de participanţi vor parcurge 10.000 de km şi vor vizita 19 ţări din Europa, timp de 23 zile. Organizatorii au ales să poposească anul acesta şi în oraşul înfrăţit, Cluj-Napoca, datorită faptului că acesta este Capitală Europeană a Tineretului.
Astfel, în seara zilei de joi, 13 august, participanţii vor lua parte în Parcul Central la un schimb cultural internaţional.
Totodată, cu prilejul acestei de a doua ediţii, Europ’Raid va transporta două tone de rechizite pentru şcolile din România şi Bulgaria. Evenimentul este organizat de studenţi francofoni din vestul Franţei şi reuneşte o mare parte de participanţi din zona metropolitană Nantes.

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
Showbiz marți, 20 august 2019, 12:26

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!

În prima seară, pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de...

Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului ”Cerbul de Aur” începe în forţă!
„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Showbiz luni, 1 aprilie 2019, 13:00

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk

Din 27 februarie s-a deschis în București, Centrul Cultural A. Păunescu sub patronajul și îngrijirea permanentă a fiicei poetului, Ana Maria...

„Sufrageria lui …” un backstage unic pentru iubitorii de folk
Distracție de Zilele Bucureștiului
Showbiz vineri, 14 septembrie 2018, 16:23

Distracție de Zilele Bucureștiului

Cu ocazia ”Zilelor Bucurestiului”, vor avea loc doua evenimente dedicate tinerilor si copiilor din Capitală: Kids City, un festival al celor...

Distracție de Zilele Bucureștiului
Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz joi, 30 august 2018, 15:55

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur

În exclusivitate, Bucureşti FM După o pauză de 9 ani, festivalul care a marcat istoria muzicii în România si care a schimbat mult din ceea ce a...

Să ne (re)amintim de Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 29 august 2018, 15:11

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie

La 50 de ani de la prima ediţie, în această seară începe la Braşov, în Piaţa Sfatului, Festivalul „Cerbul de Aur”. „Cerbul...

Festivalul internaţional „Cerbul de Aur”, la a XVIII-a ediţie
Showbiz marți, 28 august 2018, 14:39

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur

Publicul nu va avea acces cu umbrele, chiar dacă plouă. Publicul spectator la Festivalul Internațional Cerbul de Aur va trebui să respecte...

Reguli stricte la Festivalul Cerbul de Aur
Showbiz miercuri, 7 februarie 2018, 17:03

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru

Protagoniștii emisiunii România de nota 10 sunt, în acestă ediţie,  Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi. Celebritatea tânărului nostru...

Radio Reşiţa: Răzvan Schinteie și Sabin Dorohoi – Discipol și Maestru
Showbiz vineri, 15 decembrie 2017, 08:30

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a verificat toate loturile de lapte praf de pe piaţă, iar în...

În România nu a intrat niciun lot de lapte praf contaminat cu salmonella

Foto EXCLUSIV: Prima expozitie Dali in Romania!

Foto EXCLUSIV: Prima expozitie Dali in Romania!

Publicat de Mihaela Costache, 23 iulie 2015, 07:20

Foto EXCLUSIV Prima expozitie Dali in Romania!
Foto EXCLUSIV Prima expozitie Dali in Romania!

În premiera capodoperele reprezentative ale suprarealismului sunt expuse incepand de astazi la Castelul Cantacuzino din Busteni!
Peste 180 de opere ale artistului Salvador Dali creeaza o ambianta nobila si plina de mister.

Expozitia este intitulata „Welcome into my brain” („Bun venit în creierul meu”) si reuneste opere de arta ce provin din colectii particulare.

Foto EXCLUSIV Prima expozitie Dali in Romania!Organizatorii promit o experienta unica, capodoperele lui Dali urmând sa va încânte prin desavârsirea lor, dar mai ales prin emotia estetica emanata de fiecare exponat în parte.

La Castelul Cantacuzino veti putea admira lucrari semnate de marele artist spaniol care au ilustrat marile capodopere ale literaturii universale, cum ar fi Divina Comedie, Batrânul si Marea, Pantagruelice, Tricornul, precum si ineditele Carti de Tarot.

Foto EXCLUSIV Prima expozitie Dali in Romania!
Foto EXCLUSIV Prima expozitie Dali in Romania!

Expozitia va fi dublata de concerte si de serate exceptionale de opera în compania unor interpreti cu renume international, una dintre surprize fiind Teatrul Bolshoi din Moscova, dupa cum ne-a declarat mezzo-soprana Margarita Mamsirova, proprietara Castelului Cantacuzino.

Expozitia Dali – Welcome Into My Brain va asteapta la Castelul Cantacuzino pâna în luna octombrie si va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Asigurarea pentru biciclete a fost lansată în premieră în România

Asigurarea pentru biciclete a fost lansată în premieră în România

Publicat de Stefania Grigore, 4 septembrie 2014, 17:29

asigurarePolița încheiată are în vedere protecţia bicicletelor în caz de furt şi tâlhărie. Despăgubirea are ca bază preţul unei biciclete echivalente cu cea furată, inclusiv accesoriile instalate permanent. Potrivit Eurostat, in tara noastra se vând anual biciclete în valoare de circa 45 milioane euro. Problema este că zilnic, zeci de proprietari reclamă furtul bicicletelor, iar şansele de a le recăpăta sunt foarte mici.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc