Castravetele – sursă de hidratare și depurativ puternic
Publicat de Mihaela Costache, 25 august 2015, 14:30
Adăugarea unui castravete în salată aduce 12 calorii. Această legumă se compune practic din apă, motiv pentru care este perfectă pentru a ne hidrata în zilele foarte călduroase, pe lângă faptul că ajută la buna funcţionare a rinichilor şi previne formarea calculilor renali.
Castravetele este un diuretic puternic ce favorizează eliminarea toxinelor şi acidului uric din organism, consumul său fiind indicat mai ales pentru acele persoane care se confruntă cu probleme de gută.
Consumul de castravete ajută şi la combaterea retenţiei de lichide şi eliminarea senzaţiei de picioare grele.
Pentru aportul său scăzut de hidraţi de carbon şi fibre, castravetele este un aliment perfect pentru cei care doresc să slăbească, dar în acelaşi timp, previne şi constipaţia.
În plus, este bogat în potasiu, aşa încât, este benefic pentru persoanele care suferă de hipertensiune.