Rezultatele finale la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate vineri.
Rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor a fost de 73,3%.
Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila și Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează, săptămâna aceasta, simulări pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.
Simulările la nivel naţional nu au fost încă anunţate în mod oficial de Ministerul Educaţiei, informează conducerea instituţiei.
La Brăila, elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 25 ianuarie, simularea Evaluării Naţionale la proba de Limba şi literatura română. Miercuri, 26 ianuarie, elevii vor susține simularea la proba de Matematică. Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a vor susţine joi, pe 27 ianuarie, proba la Limba şi literatura română, iar vineri, pe 28 ianuarie, proba obligatorie a profilului şi specializării (Matematică/Istorie).
De asemenea, la Iași, elevii au avut astăzi, 25 ianuarie, proba scrisă la Limba și literatura română (atât pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională, cât și pentru cei care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat). Miercuri vor da proba la Matematică (pentru Evaluare Națională și pentru Bacalaureat) și laIstorie (Bacalaureat).
Joi, 27 ianuarie este programată proba la alegere a profilului și specializării, doar pentru elevii de clasele a XII-a/a XIII-a.
În 2021, simulările naţionale pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au avut loc în martie.
Ordinul ministrului Educaţiei privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial. Conform calendarului de desfăşurare, înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen are loc în perioada 23 – 27 mai 2022.
Între 6 şi 8 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Pe 8 şi 9 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe 9 – 10 iunie – evaluarea competenţelor digitale.
Între 13 şi 15 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Examenele scrise încep pe data de 20 iunie cu Limba şi literatura română, urmată pe 21 iunie de Proba obligatorie a profilului, 22 iunie – Proba la alegere a profilului şi specializării şi 23 iunie – Limba şi literatura maternă.
Pe 27 iunie este programată afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie 2022.
A doua sesiune de examen începe în iulie, în perioada 18 – 25 iulie 2022 fiind programată înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigenţe.
Pe 16 august 2022 va avea loc proba scrisă de Limba şi literatura română, 17 august – Proba obligatorie a profilului, 18 august – Proba la alegere a profilului şi specializării şi pe 19 august – Limba şi literatura maternă.
În zilele de 22 şi 23 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 24 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 25 august – evaluarea competenţelor digitale, iar între 26 şi 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe 31 august 2022 (până la ora 12:00), tot în aceeaşi zi urmând a avea loc şi depunerea contestaţiilor. Rezultatele finale la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afişate pe 3 septembrie.
A doua sesiune a Bacalaureatului, programată în perioada august – septembrie, începe astăzi fiind înscrişi aproape 39.000 de candidaţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Prima probă scrisă este la Limba şi literatura română, marţi va fi proba obligatorie a profilului, ziua următoare proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba de limba şi literatura maternă joi. Între 23 şi 31 august se vor echivala şi recunoaşte competenţele lingvistice şi digitale.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).
Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidaţi provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidaţi din promoţiile anterioare.
Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august (până la ora 12?00).
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic.
În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-19 sunt valabile şi în sesiunea august-septembrie 2021.
În cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, înotătorii David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat în finala probelor de 200 m liber, respectiv 100 m spate.
În prima semifinală disputată la 200 m liber, la David Popovici s-a clasat pe locul doi cu 1min45sec68/100, fiind depăşit doar de rusul Martin Maliutin – 1min45sec45/100.
David Popovici a acces în prima finală programată marţi dimineaţa la Tokyo cu al şaptelea timp al semifinalelor.
La 100 m spate, Robert Glinţă a prins finala la de pe ultimul loc, cu un avans doar de 1/100 faţă de japonezul Ryosuke Irie (53sec21/100). Finala de la 100 m spate va avea loc tot marţi dimineaţă.
Absolvenţii de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura română a examenului de Bacalaureat!
Publicat de Andra Radu,
28 iunie 2021, 08:00 / actualizat: 28 iunie 2021, 9:04
Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, care începe astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie, până la ora 12:00.
Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Bacalaureatului.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Un număr de 131.177 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul Bucureşti, sunt înscrişi pentru susţinerea examenului, conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei.
Examenul începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfăşura proba la Matematică. Proba la Limba şi literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.
Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
Absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aaceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.
Accesul candidaţilor, cu respectarea măsurilor de siguranţă epidemiologică în vigoare, este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.
Examenul se va desfăşura în 3.850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2021, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.
Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.
Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.
Probele sunt monitorizate audio-video.
Intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
În sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.
Fiecare persoană care intră în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare. Sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini.
În incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie. Colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. Este interzis schimbul de obiecte personale.
Centrele de examen vor beneficia de asistenţă medicală.
Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.
Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro. Vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.
Elevii claselor a VI-a susţin, astăzi, prima probă scrisă, cea la Limbă şi comunicare, din cadrul Evaluării Naţionale. Următoarea probă, cea la Matematică şi Ştiinţele naturii, are loc joi.
Potrivit Ministerului Educaţiei, cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar.
Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are următorul calendar:
Limba română (18 mai),
Matematică (19 mai),
Limba maternă (20 mai).
Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai.
Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.
„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.
Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.
UPDATE: Astăzi se afișează rezultatele la Bacalaureat
Publicat de Andra Radu,
8 iulie 2019, 10:39 / actualizat: 8 iulie 2019, 13:28
Update: Potrivit datelor oficiale anunțate pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro, procentul celor promovați a fost de 67,2%. Este cel mai slab procent din ultimii ani.
În țară, au fost înregistrate 177 de medii de 10.
……………………………………..
Update: Rezultatele le Bacalaureat au fost afisate.
………………………………………
Astăzi se afișează rezultatele la Bacalaureat. Acestea vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele liceelor, până la ora 12:00.
Cei nemulțumiți de note pot depune contestații astăzi, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 13 iulie.
Pentru sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat 2019, s-au înscris peste 136.000 de candidați, cei mai mulți fiind din promoția 2019.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ:
susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:
15 – 19 iulie, înscrierea candidaţilor;
26 iulie – înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe;
21 august – Limba şi literatura română – proba Ea) – proba scrisă;
22 august – Limba şi literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă;
23 august – proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă.
Pe 26 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării:
proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
pe 30 august şi 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale.
În zilele de 2 – 3 septembrie se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională – proba C, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00).
Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 septembrie.
Evenimentul Bucharest Night Run va fi organizat pentru a 3-a oară pe 30 august, de la ora 21:00.
Iubitorii de sport sunt invitaţi la mişcare nocturnă,care va avea loc pe Pasajul Basarab din capitală.
Taxa de participare este de 60 de lei, până duminică, 10 august, şi 85 de lei, de luni, 11 august, până vineri, 29 august, ora 23:59.
Organizatorii vor stabili în perioada următoare numărul şi valoarea premiilor ce vor fi asigurate câştigătorilor, precum şi surprizele care vor fi pregătite la tombola organizată cu toţi participanţii înscrişi la cele doua competiţii.
Recompensele vor consta atât în bani, cât şi în produse.
Înscrierea concurenţilor se poate face online, dar şi în ziua competiţiei, la mesele special amenajate din parcarea complexului Carrefour Orhideea, între orele 12:00 – 20:00, pe baza buletinului sau a cărţii de identitate.
Se va alerga în două probe, al căror start se va da în parcarea Complexului Carrefour Orhideea: cursa de 5 km (o tură de pod) şi cea de 10 km (două ture de pod), în timp ce participanţii vor fi împărţiţi pe categorii de vârstă (15-35 de ani şi peste 35 de ani).
Fiecare concurent primeşte la start un număr de participare inscripţionat, cu care va alerga. Este obligatorie purtarea acestuia în timpul competiţiei, pentru că în caz contrar se va recurge la descalificare. În schimb, participanţii pot alerga, de regulă, în echipamentul adecvat sau alt echipament la alegerea concurentului.
Peste 250 de participanţi vor lua parte la competiţie, printre care şi foşti mari sportivi.
Întrecerea va avea trei probe, cea super scurtă rezervată copiilor, cea scurtă – de 1.500 de metri şi cea lungă, de 5.000 m, destinată sportivilor legitimaţi la cluburile de performanţă.
Primii clasaţi vor fi recompensaţi cu premii în bani şi în produse, în valoare de 10 mii de lei.
Întrecerea este organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena, patronată de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea.
La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Municipiului Medgidia, în parteneriat cu Clubul Copiilor din Medgidia, a organizat Campionatul Naţional de navomodele viteză şi evoluţie şi Proiectul Naţional „Toate Pânzele Sus!”.
În concurs s-au înscris 50 de navomodelişti din Timişoara, Cluj, Suceava, Arad, Ploieşti, Petroşani, Bucureşti, Rm. Vâlcea, Mizil, Buzău, Slobozia, Constanţa şi Medgidia.
La Proiectul Naţional pentru copii „Toate Pânzele Sus!” au participat 14 echipe, de la Palatele şi Cluburile Copiilor din Ploieşti, Buzău, Timişoara, Cluj, Slobozia, Constanţa, Medgidia, Bucureşti, Pucioasa, Brăila, Suceava şi Iaşi.
Expoziţia de machete a fost amenajată la Clubul Copiilor Medgidia, iar probele de navigaţie s-au desfăşurat pe lacul Tăbăcărie din Constanța, copiii fiind cazaţi la Palatul Copiilor Constanţa.
Copiii de la Clubul Copiilor Medgidia au câştigat patru medalii de aur şi trei de argint la machete, patru medalii de aur la veliere, o medalie de aur şi una de argint la evoluţii, o medalie de aur şi una de argint la viteză plus două medalii de aur şi una de bronz la Eco.
În clasamentul pe echipe, la machete s-au situat pe locul I, la evoluţii pe locul II, la ECO pe locul I şi tot pe locul I în clasamentul general. La ambele competiții, probele de navigație s-au desfășurat conform Regulamentului Internaţional Naviga, pe poligoane amenajate la standard internaţional.
Ei au susţinut probele eliminatorii, iar unii n-au mai ajuns la final, ci in braţele medicilor, pentru că nu aveau condiţie fizică.
Cea mai grea a fost proba de rezistentă, spun zeci de candidate care nu au reusit să ajungă la linia de final.
Concurenţa mare este la Facultatea de Poliţie – specialitatea Jandarmi, unde sunt peste 6 candidaţi pe loc.
Alţi tineri se bat pentru un loc la Facultatea de Pompieri, la Facultatea de Arhivistică sau la Ordine si siguranţă publică.
Cei care trec de probele eliminatorii vor susţine teste grilă pentru evaluarea cunostinţelor.
Examenele se încheie vineri.
La Facultatea de Medicină, la programul de studiu Medicină au fost prezenţi 377 de candidaţi, iar la programul de studiu Asistenţă Medicală Generală, 69, transmite Biroul de comunicare al UOC.
La Facultatea de Medicină Dentară s-au prezentat 58 de candidaţi.
Probele s-au desfăşurat fără incidente, respectându-se procedurile elaborate special pentru admiterea 2014, mai transmit reprezentanţii UOC.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.