Ascultă Radio România Regional Live

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”

Misiune de neutralizare a unei mine marine, îndeplinită de marinarii militari români

Misiune de neutralizare a unei mine marine, îndeplinită de marinarii militari români

Publicat de Gabriel Stan, 4 aprilie 2022, 14:26

Camelia Stroiu (realizator rubrică): Luni, 28 martie, Puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu a executat o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximativ 39 de mile marine travers de Capu Midia. La misiune a participat, alături de echipajul navei, și o echipă de scafandri EOD.

Căpitan comandorul Daniel Gheorma, comandantul Puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu: La ajungerea în raion, mina a fost identificată, clasificată ca fiind de proveniență ucraineană, din stocul operativ al Forțelor Navale Ucrainene, revitalizată în anul 2020. Ea este o mină de tip YaM, folosită în raioane cu adâncime până la 50 m, cu o încărcătură de TNT în jur de 20 de kg. Misiunea a fost una cu grad ridicat de risc, având în vedere faptul că este pentru prima oară când executăm o activitate de distrugere a unei mine reale.

Camelia Stroiu (realizator rubrică): Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă pe care au detonat-o de la distanță.

Căpitan comandorul Cătălin Gherghinescu, șeful secției scafandrii de luptă EOD: O astfel de mină are durată nelimitată în timp. Dacă este lovită de către nava respectivă, provoacă daune semnificative, am putea spune chiar să o scufunde. Asta este misiunea noastră, pentru asta ne pregătim de când am intrat în structura aceasta. Trebuie şi astfel de situaţii să fie depășite, cu luarea tuturor măsurilor de limitare a pericolelor.

 

A doua escală în Constanța a grupării navale MCM BS TG
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 16:19

A doua escală în Constanța a grupării navale MCM BS TG

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Navele din compunerea Grupului Operativ pentru Combaterea Minelor Marine din Marea Neagră s-au aflat timp de 3...

A doua escală în Constanța a grupării navale MCM BS TG
Conferința internațională „Gândirea militară românească” – ediția a VI-a
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 16:11

Conferința internațională „Gândirea militară românească” – ediția a VI-a

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Statul Major al Apărării a organizat, miercuri și joi, la Palatul Cercului Militar Național din Capitală,...

Conferința internațională „Gândirea militară românească” – ediția a VI-a
Senatul a adoptat în calitate de for decizional, proiectul referitor la achiziţionarea a 32 de avioane F-35
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 15:58

Senatul a adoptat în calitate de for decizional, proiectul referitor la achiziţionarea a 32 de avioane F-35

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Senatul a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul referitor la achiziționarea de către...

Senatul a adoptat în calitate de for decizional, proiectul referitor la achiziţionarea a 32 de avioane F-35
România a semnat acordul de cooperare în domeniul apărării cu Regatul Unit al Marii Britanii
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 15:53

România a semnat acordul de cooperare în domeniul apărării cu Regatul Unit al Marii Britanii

Adrian Gîtman (realizator rubrică): România și Marea Britanie au, începând de miercuri, un acord de cooperare în domeniul apărării, care va...

România a semnat acordul de cooperare în domeniul apărării cu Regatul Unit al Marii Britanii
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 15:45

Ziua Statului Major al Apărării

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Statul Major al Apărării a împlinit pe 12 noiembrie 165 de ani de la înființare. Cu acest prilej, drapelul...

Ziua Statului Major al Apărării
Actualitatea militara luni, 18 noiembrie 2024, 15:36

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații

Adrian Gîtman (realizator rubrică): Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații a fost marcată pe 11 noiembrie prin ceremonii militare...

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații
Actualitatea militara luni, 11 noiembrie 2024, 14:59

Gabriel Hanganu: Am trecut cu transportorul amfibiu blindat peste un dispozitiv improvizat

Gabriel Hanganu: Să fiu alături de ceilalți militari răniți Invictus m-a ajutat să-mi depășesc limitele și să-mi schimb viața. Mi-am dat...

Gabriel Hanganu: Am trecut cu transportorul amfibiu blindat peste un dispozitiv improvizat
Actualitatea militara luni, 11 noiembrie 2024, 14:51

Misiuni internaționale

Eduard Nicola (realizator rubrică): Prima staționare o facem în Polonia, unde militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană  „Iron...

Misiuni internaționale

Misiuni internaționale

Misiuni internaționale

Publicat de prosavioleta, 8 decembrie 2021, 15:29

Teodora Mazere (realizator rubrică): Marți, 30 noiembrie, conducerea Ministerului Apărării Naționale a organizat o videoconferință, la care au participat reprezentanții echipelor de comandă ale structurilor care acționează în mai multe zone de pe glob în misiuni externe. Recent învestit în funcție, ministrul Vasile Dâncu i-a asigurat pe militarii români aflați departe de casă că una dintre prioritățile mandatului său este îmbunătățirea calității vieții personalului Armatei Române.

Vasile Dâncu: Sunteţi cei mai buni ambasadori ai noștri și pentru asta vă mulțumim. Raportați întotdeauna orice nevoi aveți, pentru că noi vom fi alături și vom reacționa prompt. Vă transmit la mulți ani de Ziua Națională, să fiți sănătoși și să vă întoarceți cu bine acasă. Vă așteptăm cu drag!

Teodora Mazere (realizator rubrică): Primii la raportul de dimineață au fost marinarii de pe Fregata Regina Maria. Din luna octombrie una dintre navele fanion ale forțelor navale române este integrată în gruparea navală permanentă a Nato și desfășoară misiuni de monitorizare a traficului maritim în Marea Mediterană pentru consolidarea securității aliantei pe flancul sudic. A raportat comandantul navei, comandorul Adrian Gobjilă.

Comandor Adrian Gobjilă: Nava se află în prezent la finalul exerciţiului NIIRIS 2021. Starea moralului şi starea de sănătate sunt foarte bune. Tot echipajul navei este vaccinat. Până în prezent nu am avut simptome, nu am avut cazuri de infectare.

Teodora Mazere (realizator rubrică): Forțele Navale Române participă cu Puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu și un detașament de scafandri de luptă prin incursiune ambarcat la operația Irini de respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei si de combatere a traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane. Comandantul puitorului de mine și plase, căpitan comandorul Daniel Gheorma

Căpitan Comandor Daniel Gheorma: Puitorul se află în portul Souda, Grecia, în scopul refacerii capacităţii operaţionale alături de alte 12 nave integrate atât în grupări de luptă permanentă ale NATO, cât şi UE. Tot echipajul navei este vaccinat şi carantinat înainte de dislocarea în teatrul de  operaţii în Marea Mediterană. Echipajul navei nu părăseşte bordul navei pe perioada de refacere a capacităţii operaţionale şi nu interacţionează cu alte persoane fără a respecta măsurile de protecţie.

Teodora Mazere (realizator rubrică): Videoconferința a continuat cu informări legate de situația de securitate din zonele de dislocare. Iată ce le-a transmis  șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu:

General Daniel Petrescu: Știți, ca de fiecare dată, că suntem preocupați de ceea ce faceți acolo și știți că urmărim foarte îndeaproape atât situația de securitate, misiunile pe care le executați, ci  și modul în care putem să vă sprijinim din țară. Vă rog să vă păstrați în continuare concentrarea în operație și orice nevoie de sprijin aveți, să le raportați la timp.

Teodora Mazere (realizator rubrică): Aproximativ 600 de militari români se află în prezent în misiuni și operații externe sub comandă sau mandat în NATO, UE, ONU şi OSCE, iar contingentul dislocat în Kosovo, cu un efectiv de 50 de militari, a transmis echipei de comandă de la București, reprezentată de comandantul Comandamentului forțelor întrunite, generalul maior Dorin Ioniță, situația din ariile de responsabilitate. Îl ascultăm pe locotenent colonelul Alexandru Barbu.

Locotenent Colonel Alexandru Barbu: Activitatea personalului din cadrul Comandamentului KFOR, cât şi a structurilor de informație, se desfășoară normal. În prezent, mai există un singur militar român aflat în izolare în baza militară Villaggio Italia, confirmat pozitiv cu testul PCR.

Teodora Mazere (realizator rubrică): Atât reprezentantul național din Kosovo, locotenent colonelul Alexandru Barbu, pe care l-am ascultat mai devreme, cât și maiorul Adam Moronescu, comandantul „Gheparzilor de fier”, care acționează în Polonia, i-au informat pe reprezentanții Ministerului Apărării Naționale despre situația cazurilor de COVID apărute în rândul militarilor din subordine. Secretarul de stat Simona Cojocaru i-a felicitat, la rândul său, pe militarii români pentru modul în care își execută misiunile, mulțumindu-le tuturor pentru curajul și dedicarea cu care își fac datoria departe de țară și de cei dragi.

Simona Cojocaru: Este un prilej extraordinar să ne vedem acum cu toții, în preajma Zilei Naționale. Trupele noastre, dumneavoastră, cei din Kosovo, din Bosnia, din Irini, din Gruparea Permanentă Navală, din Polonia, materializați, practic, deciziile politico-militare pe care noi le luăm aici, la nivel național și o faceți excepțional. Nu evaluăm doar noi acest lucru, ci aliații și partenerii noștri. Eu, cel puțin, în toate formatele în care am participat și la NATO și la UE, am auzit numai cuvinte de laudă. Și pentru acest lucru vă mulțumim!

Teodora Mazere (realizator rubrică): Chiar dacă observatorii ONU aflați în numeroase țări din Africa, dar și în India și Pakistan nu au participat la videoconferința cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, am reușit să luăm legătura cu locotenent colonelul Adrian Cîrstea. Ofițerul român ne-a împărtășit o parte din secretele specifice care îi ajută pe observatorii ONU să își ducă misiunile la final, în siguranță.

Locotenent Colonel Adrian Cîrstea: Misiunile ONU sunt misiuni individuale. Asta înseamnă că nu prea îți  poartă nimeni de grijă. Totul ține, în primul rând, de tine, în al doilea rând, de echipă și, mai departe, inclusiv situația asta de securitate, ține de cât de bine este pregătită echipa, cât de bine planifici, cât de bine te informezi înainte de a pleca într-o patrulă.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Misiuni internaționale

Misiuni internaționale

Publicat de Gabriel Stan, 23 noiembrie 2021, 13:55

Din această săptămână, rubrica „Misiuni în teatrele de operații” devine „Misiuni internaționale”.

Edi Nicola (realizator rubrică): „Gheparzii de Fier” își continuă misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia, în Baza de antrenament Bemowo Piskie.

Zilele trecute, militarii români au participat, împreună cu aliați americani, britanici și croați, la un exercițiu cu trageri de luptă în prezența ministrului apărării din Polonia, Mariusz Błaszczak, precum și a secretarului apărării din Marea Britanie, Ben Wallace. Locotenent Diana Aioanei, ofițerul de informare și relații publice al Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a X-a.

Locotenent Diana Aioanei: Atât pe timpul deplasării, cât și pe timpul executării misiunilor de foc ale aliaților NATO, misiunea noastră a fost de a securiza spațiul aerian, contribuind astfel la buna desfășurare a tragerilor reale.

Prezenți în Baza de antrenament Bemowo Piskie, secretarul apărării din Marea Britanie și ministrul apărării din Polonia au fost invitați să observe desfășurarea trupelor grupului de luptă în teren. Aceștia au apreciat manevrarea eficientă a tehnicii, dar și precizia acesteia în dobărârea țintelor.

Edi Nicola (realizator rubrică): Aflat în Marea Mediterană pentru a participa la operația IRINI, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a sărbătorit zilele trecute patru decenii de la intrarea sa în serviciul Marinei Militare Române.

Prezent la bordul navei, în portul militar Souda Bay din Creta, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, a apreciat profesionalismul echipajului navei și modul în care militarii de la bord își îndeplinesc misiunile.

Cornel-Eugen Cojocaru: O misiune destul de dificilă, datorită condițiilor pandemice. Echipajul navei a plecat carantinat, vaccinat, măsuri necesare și suficiente pentru a fi în siguranță la bordul navei și de a-și desfășura misiunile din cadrul operației în cele mai bune condiții. Un echipaj foarte bine pregătit.

Edi Nicola (realizator rubrică): Misiunea NATO KFOR contribuie la menținerea unui mediu sigur și a libertății de mișcare pentru toate comunitățile din Kosovo. Imaginea militarilor români în teatrul de operații este una foarte bună, fiind caracterizați ca buni profesioniști și implicați în tot ceea ce fac. Anual are loc rotirea echipei de comandă a misiunii KFOR și, implicit, conducerea militarilor din cele 28 de țări contribuitoare.

Locotenent-colonel Cristian Zaharia, ofițer de Stat Major în cadrul misiunii Kosovo Force: În această săptămână, în Baza Militară Film City din Pristina, acolo unde se află sediul Comandamentului Misiunii KFOR, a avut loc predarea-primirea comenzii între generalul de brigadă Günter Schöpf, din Austria, și generalul de brigadă Luca Piperni, din Italia, pentru funcția de locțiitor al Comandamentului Kosovo Force.

Elementul de noutate în ceea ce privește schimbarea echipei de comandă constă în faptul că Italia, țara care în ultimii ani a asigurat comanda misiunii, acum va asigura funcția de locțiitor al comandantului, funcție asumată până la această dată de către Austria.

Edi Nicola (realizator rubrică): Fregata „Regina Maria” își continuă misiunea în Marea Mediterană în cadrul Grupării Navale Permanente a NATO numărul 2.

Participarea navei la cea de a 23-a ediție a Exercițiului „Dogu Akdeniz” a consolidat deprinderile marinarilor români pentru executarea unui spectru larg de misiuni în cadrul operațiilor multinaționale, cu rezultate apreciate chiar și de comandantul grupării, contraamiralul de flotilă Stefano Russo.

Fregata „Regina Maria” se pregătește pentru un alt exercițiu organizat de forțele navale ale Greciei, NIRIIS 21.

Locotenent comandorul Nicoleta Burlacu, ofițerul de informare și relații publice al Fregatei „Regina Maria”: Misiunile fregatei „Regina Maria” sub comandă NATO, în cadrul grupării permanente navale SNMG-2, demonstrează faptul că forțele navale române și Armata României este un partener de nădejde, că dispunem de resursele umane și materiale necesare îndeplinirii unui spectru larg de misiuni maritime în sprijinul Alianței Nord-Atlantice.

 

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 14 octombrie 2024, 16:10

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, unde țara...

Misiuni internaționale
Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale marți, 8 octombrie 2024, 17:24

Misiuni internaţionale

Eduard Nicola (realizator rubrică): Prima oprire a săptămânii o facem în baza militară Moana din Bangui, unde a avut loc ceremonia oficială...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale marți, 1 octombrie 2024, 11:00

Misiuni internaţionale

Teodora Mazere (realizator rubrică): Deschidem ediția de astăzi cu vești din Republica Centrafricană, unde contingentul militar românesc din...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 23 septembrie 2024, 14:59

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, unde țara...

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale marți, 17 septembrie 2024, 12:07

Misiuni Internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem în Polonia, unde pe Flancul estic al Alianței Nord-Atlantice,...

Misiuni Internaționale
Misiuni internaționale marți, 10 septembrie 2024, 08:07

Misiuni internaționale

Teodora Mazere (realizator rubrică): Deschidem această ediţie cu veşti din Bosnia şi Herţegovina, unde timp de 18 zile, un detaşament...

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 2 septembrie 2024, 19:58

Misiuni internaţionale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale luni, 26 august 2024, 11:50

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică):  Prima oprire din această săptămână o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, acolo...

Misiuni internaționale

Informații din teatrele de operații

Informații din teatrele de operații

Publicat de Gabriel Stan, 9 noiembrie 2021, 13:17

Edi Nicola (realizator rubrică): Gheparzii de Fier au participat zilele trecute la primele ședințe de tragere cu armamentul individual de la sosirea în Polonia.

Militarii dobrogeni au executat ședințe de tragere, atât cu pușca automată calibru 5,45 mm, cât și cu pistolul calibru 9 mm. Activitatea s-a desfășurat în poligonul din proximitatea bazei militare, unde artileriștii antiaerieni dobrogeni au atins toate obiectivele ședințelor individuale de tragere.

Marinarii militari români își continuă misiunile specifice operației IRINI în Marea Mediterană, la mai bine de o lună de la plecarea din Portul Militar Constanța. Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a derulat în această perioadă atât activități de monitorizare a traficului maritim, cât și de promovare a valorilor Uniunii Europene și României.

Căpitan Adrian David, ofițerul secund al Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”: Echipajul navei a interogat peste 80 de nave civile, iar la patru dintre acestea s-au executat vizite de promovare a operației maritime. Unitatea echipajului s-a dovedit a fi foarte importantă în ultimele zile de misiune, perioadă în care nava a tranzitat bazinul mediteranean, înfruntând condiții mai puțin favorabile, cu furtuni și valuri care au pus la încercare iscusința întregului echipaj.

Edi Nicola (realizator rubrică): Misiunea KFOR contribuie la menținerea unui mediu sigur și a libertății de mișcare pentru toate comunitățile din Kosovo. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de sprijin al Cartierului general în Camp Film City, eveniment ce s-a derulat într-un cadru restrâns în urma măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Plutonierul Cornel Geambașu, administrator în cadrul Grupului de sprijin al comandamentului Kosovo: Comanda îi aparţine acum domnului colonel Dermot Hannifin, din Irlanda, funcţia fiind asiguranță de regulă de această țară. Grupul de sprijin al comandamentului KFOR asigură sprijinul logistic și securitatea bazei Film City, în cadrul căreia își desfășoară activitatea personalul Kosovo FOR.

 

 

 

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 14 octombrie 2024, 16:10

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, unde țara...

Misiuni internaționale
Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale marți, 8 octombrie 2024, 17:24

Misiuni internaţionale

Eduard Nicola (realizator rubrică): Prima oprire a săptămânii o facem în baza militară Moana din Bangui, unde a avut loc ceremonia oficială...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale marți, 1 octombrie 2024, 11:00

Misiuni internaţionale

Teodora Mazere (realizator rubrică): Deschidem ediția de astăzi cu vești din Republica Centrafricană, unde contingentul militar românesc din...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 23 septembrie 2024, 14:59

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, unde țara...

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale marți, 17 septembrie 2024, 12:07

Misiuni Internaționale

Edi Nicola (realizator rubrică): Prima oprire din această săptămână o facem în Polonia, unde pe Flancul estic al Alianței Nord-Atlantice,...

Misiuni Internaționale
Misiuni internaționale marți, 10 septembrie 2024, 08:07

Misiuni internaționale

Teodora Mazere (realizator rubrică): Deschidem această ediţie cu veşti din Bosnia şi Herţegovina, unde timp de 18 zile, un detaşament...

Misiuni internaționale
Misiuni internaționale luni, 2 septembrie 2024, 19:58

Misiuni internaţionale

Ciprian Panga (realizator rubrică): Prima oprire de săptămâna aceasta o facem pe continentul african, unde misiunea Uniunii Europene de Instruire...

Misiuni internaţionale
Misiuni internaționale luni, 26 august 2024, 11:50

Misiuni internaționale

Ciprian Panga (realizator rubrică):  Prima oprire din această săptămână o facem în Balcanii de Vest, mai exact în regiunea Kosovo, acolo...

Misiuni internaționale