Viața ne oferă, uneori, mai mult decât putem duce sau momente în care nu putem vedea partea bună a lucrurilor.
Stresul ne afectează eficiența și ne reduce capacitatea de a trăi o viață sănătoasă și fericită. Starea de încordare ne poate îmbolnăvi mai des și ne face să ne simțim mai morocănoși și mai iritați.
Cheia reușitei este să facem un pic mai mult loc relaxării pentru ca stresul să ne invadeze din ce în ce mai puțin. Există câteva activități de a crește nivelul fericirii, astfel încât să ne simțim nai puțin copleșiți:
Ridicați-vă din pat cu 30 de minute mai devreme decât de obicei
Schimbați melodia alarmei
Relaxați-vă corpul
Deschideți larg ferestrele sau ieșiți la soare
Meditați în timp ce preparați cafeaua
Scrieți câteva idei în jurnal sau citiți câteva pagini din cartea dvs. preferată
Luați un mic respiro în timp ce vă pregătiți
Fiți creativi
Faceți ceva productiv și satisfăcător
Faceți câteva exerciții ușoare, stretching sau un pic de yoga
Faceți-vă planuri pentru o dimineață cu totul specială
Plecați mai devreme, astfel încât să puteți avea o plimbare mai plăcută până la serviciu
Urmați o rutină
Acceptați provocările și încercați să le faceți față
Aveți grijă de propria persoană
Evitați distragerile
Concentrați-vă și rămâneți conectat
„Practicați” relațiile sănătoase
Cultivați optimismul
Reduceți consumul inutil de energie
Faceți loc pentru ceea ce este cu adevărat important pentru voi
Data de 15 iunie va aduce o nouă etapă de relaxare a restricţiilor în România, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, enumerând redeschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor din incinta acestora şi a locurilor de joacă, precum şi posibilitatea organizării de evenimente private cu cel mult 20 de participanţi în interior şi până la 50 în exterior.
Se mai pot deschide creşele, grădiniţele şi unităţile after-school, dar doar din mediul privat, sălile de fitness şi piscine exterioare, însă numai cu respectarea unor reguli sanitare stabilite de autorităţi.
Șeful statului a mai precizat că starea de alertă este în continuare necesară şi a făcut un apel către legislativ al cărui vot este necesar pentru prelungirea perioadei actuale, ce expiră la mijlocul lunii.
„Stimaţi parlamentari, fiţi responsabili, gândiţi-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar, dacă sprijiniţi Guvernul, atunci putem să controlăm eficient, şi am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. Vreau să subliniez, în mod expres, guvernul a luat cele mai bune măsuri, a luat măsurile care au dus la o răspîndire foarte limitată a acestei epidemii”, a spus Klaus Iohannis.
După 15 iunie, şi pentru obligaţia de autoizolare la intrarea în România s-ar putea aplica un criteriu nou: aceasta nu va mai fi impusă celor care vin dintr-o ţară care înregistrează o evoluţie favorabilă a situaţiei sanitare şi nu are mai mult de cinci cazuri COVID-19 la un milion de locuitori în ultimele 14 zile.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că după 15 mai se poate intra într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorităţi din cauza epidemiei de coronavirus. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă numărul infecţiilor şi cel al deceselor scade.
„Este timpul să ne gândim la ceea ce se numeşte un plan de relaxare atunci când condiţiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgenţă, care se termină pe data de 15 mai.
După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese (…) scade, dacă noi respectăm cu toţii măsurile impuse de autorităţi şi lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare”, a declarat, la Palatul Cotroceni, președintele României după şedinţa de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.
Trăim într-o lume în care societatea progresează în anumite domenii, cum ar fi medicina, tehnologia, însă ne îndepărtăm de anumite aspecte ce făceau parte din trecutul nostru și ne defineau. Unul dintre acestea este plăcerea de a ține o carte în mână, de a simți mirosul paginilor și de a citi.
Este ușor să spunem că timpul nu ne permite să mai deschidem o carte, însă aceasta este doar o scuză. Am uitat de plăcerea pe care o aveam când descopeream o altă lume, evadam din cotidian și făceam parte din povestea personajelor.
Sunt nenumărate motive pentru care toți ar trebui să citim. S-au făcut și se fac în continuare nenumărate studii care să ne răspundă întrebării ”De ce este bine să citim?”
8 motive pentru care este bine să citim
Îți dezvolți imaginația! Einstein spunea despre imaginație că ”este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia face ocolul lumii.”
Îți dezvolți comunicarea! Cititul te ajută să comunici mai bine, să te exprimi mai bine și să creezi relații mai bune cu cei din jur.
O să poți să îți depășești limitete! Cititul îți mărește perspectivele, nu te limitează și nu te face să bați pasul pe loc. Te ajută să evoluezi.
O să poți gândi liber! Cititul te ajută să gândești critic, să te dezvolți mental și astfel nu vei putea fi influențat.
O să te concentrezi mai bine! Cititul te ajută să te concentrezi mai bine și să fii mai atent.
Cititul previne apariția bolii Alzheimer! Stimularea creierului reduce riscul apariției aceste boli. Dacă citești atunci creierul este activ, stimulat.
Reduce stresul! Stresul face parte, din păcate, din viața noastră. În loc să spargi lucruri prin casă sau să țipi, mai bine deschizi o carte și citești.
Cititul te relaxează! Este cea mai bună și comodă metotă prin care poți să relaxezi și să evadezi din cotidian.
Oare exista ceva mai frumos decat sa gasesti un obiect pe care ti-l doresti la un pret fenomenal?
Da, bineinteles, sunt multe experiente frumoase prin care trecem in viata – iubirea, realizarile pe plan profesional sau un copil. Dar aici ma refer la micile placeri care iti aduc mai multa bucurie decat te-ai astepta.
Personal, eu cred ca a face cumparaturi este cea mai mare si mai satisfacatoare dintre aceste placeri.
Sigur ca o coafura frumoasa, un machiaj reusit sau un film bun ma incanta, dar acestea sunt placeri trecatoare, pe cand o geanta cu adevarat frumoasa imi va fi alaturi la bine si la greu mult timp de acum incolo.
Iar ceea ce face ca aceasta experienta sa fie completa este, desigur, un pret redus.
Nu numai ca am cumparat rochia aceea superba pe care pusesem ochii de mai bine de o luna, dar am luat-o la un pret incredibil, ceea ce inseamna ca imi pot plati factura la telefon luna aceasta si imi raman bani si pentru o pereche de cercei care sa se asorteze!
Serios, fetelor, bucurati-va de micile placeri in viata si nu lasati pe nimeni sa va spuna ca nu aveti nevoie de acel sacou galben, cand voi stiti clar ca este o necesitate absoluta pentru ca fara el nu puteti crea tinuta perfecta pentru iesirea in oras de sambata seara.
Este in regula sa te lasi prada impulsurilor din cand in cand si sa te rasfeti putin, iar partea cea mai buna este ca o poti face intr-un mod responsabil pentru ca traim intr-o lume minunata, plina de oameni minunati, iar unul dintre acestia a inventat magia care se numeste REDUCERE.
Atat pentru „veteranele” din lumea vanatorii de chilipiruri, cat si pentru persoanele care nu au savurat cu adevarat o experienta de shopping, voi detalia aici cele 11 stadii emotionale prin care trece o femeie atunci cand gaseste un chilipir:
1. Iritare
Totul incepe cu acel sentiment de iritare pentru faptul ca totul este mult prea scump, iar o plimbare prin magazinele din mall iti face sange rau pentru ca de fiecare data cand vezi eticheta de pret, lumea isi pierde din magie.
2. Hotarare
Gata, esti hotarata. Vei face tot ce iti sta in putere sa gasesti acel obiect pe care nu ti-l poti permite, la un pret pe care ti-l poti permite.
Internetul iti va fi partener infailibil in aceasta aventura si nimic nu te va descuraja.
3. Rabdare
Unul dintre stadiile cele mai dificile.
Rabdare si vigilenta in asteptarea reducerilor in magazin si online.
Rabdare pana cand planetele se vor alinia in favoarea ta…
4. Nerabdare
Zilele trec si nu se anunta nici o promotie in viitorul apropiat.
Incepi sa devii nerabdatoare si sa te gandesti la solutii mai drastice pentru problema cu care te confrunti, cum ar fi sa iti vinzi un rinichi…
5. Obsesie
Rezultatul firesc al timpului care trece fara vreo modificare de pret al obiectului dorit, obsesia te va motiva sa iti continui cautarile.
Vei verifica zinlic, in magazin, pe pe toate siteurile de cumparaturi online, pana cand vei gasi chilipirul mult ravnit.
6. Neincredere
Vine momentul natural in care esti complet descurajata si esti gata sa renunti, dar chiar atunci apare ca prin minune.
Nu iti vine sa crezi, iar primele secunde par a fi un vis, dar trebuie sa fie adevarat pentru ca scrie negru pe alb: 50% reducere!
7. Precipitare
Nu mai ai nici o clipa de pierdut. Trebuie sa actionezi inainte sa se termine stocul si sa ratezi oportunitatea pe care o asteptai de atat de multa vreme.
Cu mainile tremurande si cu o viteza de care esti capabila numai in asemenea momente de criza, scoti cardul din portofel si incepi sa completezi formularul de comanda online.
8. Usurare
Comanda a fost trimisa, iar pretiosul colet va ajunge in mainile tale tremurande cat de curand, asa ca presiunea dispare si iti poti acorda un moment de relaxare.
9. Fericire extrema
Incetul cu incetul nu te vei mai putea infrana si fericirea pe care o simti te va face sa dansezi de bucurie si sa razi singura prin camera.
Daca esti la birou, si nu intr-un mediu mai intim, incearca sa iti mentii calmul cel putin pana ajungi la baie, pentru ca nu sunt sigura ca seful sau colegii tai vor intelege acest fenomen (care este perfect normal de altfel, stai linistita).
10. Mandrie imensa
Vei fi atat de mandra de tine incat nu te vei putea abtine sa nu povesteti tuturor cunoscutilor despre realizarea extraordinara pe care ai avut-o. „Nu-i asa ca sunt frumosi? Vai, multumesc, chiar sunt din piele naturala. Si i-am luat la un pret de necrezut!”.
Privirile pline de invidie si dorinta din partea tuturor femeilor din jur nu vor putea decat sa iti sporeasca senzatia de mandrie.
11. Exaltare
Esti in al noualea cer si totul datorita unui chilipir. Ai suspinat, ai asudat si ai asteptat, iar acum te bucuri de roadele muncii tale si este o senzatie de euforie maxima.
Cel putin pana cand va aparea urmatoarea prada si o vei lua de la capat…
Cum am putea sa nu ne entuziasmam de ideea unui week-end de 3 zile?
De cate ori nu ne-am uitat cu speranta in calendar sa vedem cum pica fiecare sarbatoare, astfel incat sa ne bucuram de o minivacanta in care sa facem o escapada la munte sau la mare?
Iata ca stiinta ne sustine aceste vise, confirmand ca fiecare week-end ar trebui sa fie de 3 zile.
Numeroase studii realizate de medici despre somn, stiinta cognitiva si psihologie orgnizationala au aratat ca un sfarsit de saptamana mai lung ne-ar putea imbunatati etica muncii, productivitatea si starea de spirit.
Mai mult, cercetatorii au constatat ca suntem mai fericiti in week-end decat in timpul saptamanii.
In aceste doua zile stresul, ingrijorarea si supararea sunt semnificativ mai putin prezente.
Ce beneficii va aduc, asadar, week-end-urile de 3 zile dincolo de ceea ce este evident, cum ar fi timpul in plus pentru somn si relaxare?
1) Ei bine, in primul rand va veti imbunatati sanatatea
O analiza a multiplelor studii efectuate pe mai mult de 600.000 de cetateni europeni, americani si australieni, a aratat ca exista o legatura intre munca in exces si starea generala de sanatate.
Cercetatorii au constatat ca pentru persoanele care muncesc peste 55 de ore pe saptamana riscul de a face un atac cerebral creste cu o treime fata de aceia care lucreaza sub 40 de ore pe saptamana.
Cei care muncesc in exces sunt de asemenea cu 13% mai expusi riscului de a dezvolta boli cardiace.
Iata asadar un argument excelent in favoarea extinderii zilelor de odihna. Pana la urma, este un fapt bine stiut ca sanatatea noastra este deosebit de importanta si trebuie sa avem grija de ea, nu-i asa?
2) Veti fi mai agreabili
Un studiu cu privire la lipsa de somn spune ca persoanele care nu sunt suficient de odihnite au tendinta de a interpreta gresit semnalele transmise de catre cei din jur si de a initia certuri cu partenerii lor.
Asadar, in loc sa ne periclitam bunastarea emotionala, nu este mai bine sa ne odihnim putin mai mult?
3) Veti munci mai eficient.
Un sondaj efectuat de catre cercetatorii de la Harvard Business School a testat aceasta teorie.
O serie de angajati ai unei firme de consultanta au fost rugati sa isi ia cate o zi libera in mijlocul saptamanii timp de cateva luni, iar la finalul experimentului mai multi clienti ai firmei au raportat o crestere semnificativa a productivitatii angajatilor respectivi.
Desigur, noi am stiut dintotdeuna ca nu suntem meniti sa lucram 5 zile din saptamana, ca avem nevoie de ceva mai mult (sau mai putin), iar acum ca ne-am informat cu privire la toate aceste aspecte benefice, frumoase si nu in ultimul rand, demonstrate stiintific, ale unui week-end prelungit, am primit confirmarea ca acest instinct este bine fondat.
Asa ca haideti sa raspandim acest mesaj si sa speram ca intr-un viitor nu foarte indepartat ne vom bucura de mai mult timp pretios pentru noi.
Complexul de Agrement de la Valea Măriei şi Băile Termale din comuna Acâş, sunt două dintre locurile pe care, odată ajunşi în judeţul Satu Mare, trebuie să le vizitaţi. Mai apoi veţi avea suficiente motive pentru a reveni.
Situat în vecinătatea comunei Vama, la numai 2 kilometri distanţă de la DN 19 care face legătura între municipiul Satu Mare şi oraşul Negreşti Oaş, complexul de agrement Valea Măriei are toate ingredientele necesare unui sejur perfect. În zonă se află nu mai puţin de 11 izvoare de apă minerală şi unul de apă termală, iar în privinţa cazării se poate opta pentru hotelurile de două şi trei stele aflate în zonă. Datorită peisajului desprins parcă din poveşti, cei mai mulţi turişti preferă hotelul de trei stele, Valea Măriei, unde pot beneficia de piscină exterioară, saună, piscină acoperită, jacuzii, solar, teren de tenis, teren de fotbal, sală de fitness, restaurant, bar şi un părculeţ pentru copii.
La foarte mică distanţă, dar în acelaşi decor al pădurilor de stejar, cazarea se poate face la hotelul de două stele al Complexului Pintea, prevăzut cu bar şi terasă, piscină, saună, jacuzzi şi sală de fitness. În plus, apa termală de la piscină este apreciată pentru proprietăţile curative.
În cealaltă parte a judeţului, la o distanţă de circa 30 de kilometri de Satu Mare, se află Băile Acâş, destinaţie ideală pentru turismul balnear. Complexul Balnear Băile Acâş dispune de o capacitate de cazare de 162 de locuri în căsuţe şi în camerele unui hotel cu trei stele. Turiştii au la dispoziţie posibilităţi de relaxare la barul şi restaurantul hotelului, şi de tratament cu apă termală în cele trei bazine descoperite sau la cadă, în baza de tratament.Complexul mai este prevăzut cu locuri de joacă pentru copii, spaţii de campare pentru corturi şi locuri pentru picnic.
Descoperită cu sute de ani în urmă, apa termală de la Acâş este bogată în săruri minerale benefice pentru afecţiuni reumatismale inflamatorii şi degenerative, de nutriţie şi ginecologice, iar pe vremuri a fost apreciată de însăşli împărăteasa Maria Tereza.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.