Ascultă Radio România Regional Live

respect

Albastrul pur al cerului din zori, Mă face să vreau să-mi crească aripi, să zbor!

Albastrul pur al cerului din zori, Mă face să vreau să-mi crească aripi, să zbor!

Publicat de Gabriel Stan, 27 mai 2022, 15:00

În această săptămână vom zbura cu gândul și vorba alături de pilotul unei aeronave militare ce ne-a oferit un interviu în care ne-a povestit despre carieră, viața de pilot militar, experiențele trăite, amintirile adunate, dar și despre pasiunile pe care le are.

Este vorba despre căpitanul Diana Apostol, pilot militar pe aeronava C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.

Interviul a fost realizat de Gabriel Stan, de la Radio România Actualități.

În prima parte am discutat despre origini, unde se retrage când lumea devine aglomerată, unde este acasă pentru ea și unde se simte cel mai bine atunci când ajunge de fiecare dată.

Tot aici ne vorbește și despre visul ei și alegerile făcute în viață.

Diana Apostol: În continuare călătoresc cât de mult pot, iar acasă unde este cea mai multă verdeață și cea mai frumoasă este întotdeauna cel mai frumos.

Diana Apostol ne introduce în poveștile ce i-au creionat viața de pilot, de copilărie, de alegerile făcute și despre familia întemeiată alături de soțul ei, pilot de elicopter.

Diana Apostol: Întotdeauna colegii mei s-au putut baza pe mine și cred ca așa mi-am câștigat respectul.

Undeva trebuie să faci sacrificii. Noi încercăm să nu sacrificăm partea de familie, dar câteodată nu se poate altfel. Pentru amândoi meseria de părinte și familia este cea care ocupă locul întâi.

Pandemia de Covid-19 a lasat destule amintiri în sufletul căpitanului Diana Apostol, care ne-a povestit despre experiențele trăite la bordul aeronavei, în acea perioadă neagră din istoria omenirii.

Diana Apostol: Transporți pacienți ce sunt în situație critică și tu îți dorești din toată inima prin contribuția ta să ajuți cumva la starea lor. Este atât de mare fericirea când ajungi cu ei la destinație și sunt încă în viața, că i-ai lăsat bine acolo… te încarcă cumva…

În finalul interviului, Diana Apostol ne-a povestit despre pasiunile ei, despre locurile pe care le vizitează și ce îi place să citească, despre care scrie în blogul realizat de către ea și pe care vă invit să îl accesați.

Diana Apostol: Îmi place foarte mult să citesc, îmi place foarte mult să călătoresc împreună cu soțul și copilul de când este în viața noastră… și-mi place să scriu.

PaperWings – Calatoare. Cititoare. Aviatoare.

 

Sursa foto: Galerie personală, Diana Apostol. 

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Ce se întâmplă atunci când interzicem copiilor să plângă?

Ce se întâmplă atunci când interzicem copiilor să plângă?
Foto: Sursa foto: Salvati Copiii Romania/Facebook

Publicat de Andra Radu, 22 ianuarie 2022, 09:34 / actualizat: 23 ianuarie 2022, 9:34

„Taci, nu mai plânge!” Câți dintre noi n-am auzit asta crescând? Majoritatea copiilor încă o aud. Este o replică, care se perpetuează până în ziua de azi, ca un ecou care se propagă, sigur și precis. Vine din urmă cu foarte mulți ani și a trecut ca o moștenire, de la o generație la alta. Unii au refuzat această moștenire, în timp ce alții au ales să și-o asume, dar și să o paseze mai departe.

Potrivit cunoscutului psiholog Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), atunci când ni se interzice să plângem, practic ni se neagă trăirea emoțiilor din acel moment. Dacă peste această respingere și interdicție, până la urmă, vine și un comentariu de genul „te faci de râs”, „mă faci de rușine”, „o să râdă lumea de tine”, „nu trebuie să arăți că ești slab” ș.a.m.d., se pornește un domino de efecte care, în lanț, ajung să ne strice treburile ca adulți.

„Atunci când ni se zice să nu mai plângem, ni se neagă întreaga existență din acel moment. Ajungem să învățăm că nu vom fi niciodată doriți și acceptați dacă ne arătăm suferința și astfel, alegem să nu mai arătăm ceea ce simțim. Practic, începem să ne deconectăm de la trăirile noastre interioare și să ne gândim emoțiile. Acest lucru duce la raționalizare, la accesarea și folosirea resurselor care nu ne pot ajuta cu adevărat să găsim soluții. Fără a ne da voie să simțim și să manifestăm emoțiile trezite de diferite evenimente, ajungem să ne simțim blocați în mintea și corpul nostru, trăind cu un sentiment de inadecvare dar și de greutate, ducând după noi acele greutăți emoționale neprocesate”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

Deprindem mecanisme de coping care pot deveni problematice

Mai mult, specialistul este de părere că ajungem să ne formăm mecanisme prin care să nu mai reacționăm emotional, dacă ajungem să credem că exprimarea emoțională este greșită. Formăm un fel de pârghie care ne trece direct în rațional și putem ajunge într-atât de departe, încât atunci când apar evenimente noi ce pot trezi emoții, să nu avem nici o reacție.

„Acest lucru poate fi problematic atât în relație cu ceilalți, cât și cu noi înșine. Sunt persoane care, spre exemplu, ajung să se judece că n-au nici un fel de sentiment sau trăire emoțională și își construiesc credința că sunt „stricați” și că nu merită să se bucure de viață. Emoția reprezintă energie. Precum curentul care trece prin cabluri și alimentează orice dispozitiv conectat la el, similar funcționează și emoțiile pentru corpul nostru.

Dacă noi trăim emoții, dar le blocăm repede într-un recipient imaginar, din dorința de a nu le lăsa să se manifeste, practic blocăm energia acelei forțe vii și ajungem să fim încărcați cu toate acestea. Greutatea acelei energii stagnante din corp se duce pe organe și astfel, putem ajunge să ne îmbolnăvim fizic, din cauza reprimării suferinței emoționale.

Din moment ce exprimarea emoțională vine, de cele mai multe ori, în interacțiunile cu ceilalți, dacă ajunge să o asociem cu un comportament nedorit, putem opta să limităm sau chiar să oprim orice interacțiune cu cei din jur. De ce? Pentru că este mai simplu să eviți să trăiești emoții noi, să fii provocat, decât să trebuiască să faci față unor posibile provocări noi, neprevăzute.

Astfel, plânsul este întotdeauna îndreptățit și potrivit pentru copilul care plânge, căci el încă nu știe o altă modalitate de a-și exprima emoțiile. La fel și pentru noi, adulții, atunci când nu avem la îndemână acea altă cale de exprimare, când ne ia trăirea pe dinainte sau când ăsta e pilotul automat cu care am crescut”, declară psihologul Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI).

Sfaturile psihologului: Ce poate ajuta în situațiile în care copilul plânge „din nimic”?

  • Ascultarea empatică fără a judeca, pentru că el are nevoie ca emoțiile sale să fie recunoscute, nu are nevoie de sfaturi (valabil de multe ori și pentru noi, ca adulți).
  • Verbalizarea – să-i dăm un nume emoției, ca să o poată recunoaște ulterior.
  • Respectul – venim în întâmpinarea emoției exprimate și îi arătăm că i-o respectăm, că ea este reală pentru el, iar noi nu o minimizăm.
  • Înțelegerea – îl putem invita să vorbească despre ce s-a întâmplat și ce nevoie nu i-a fost îndeplinită în acel moment. În felul acesta îl ajutăm să gestioneze emoțiile și să descopere modalități de reglare a lor, având ca rezultat dezvoltarea lor ca adulți echilibrați, capabili de a-și gestiona emoțiile chiar și în cele mai provocatoare momente ale vieții lor.
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

RESPECT, filmul despre viața legendarei artiste Aretha Franklin, în avanpremieră la ANONIMUL IIFF!

RESPECT, filmul despre viața legendarei artiste Aretha Franklin, în avanpremieră la ANONIMUL IIFF!

Publicat de Andra Radu, 7 august 2021, 09:30

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL (9-15 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării) prezintă cu două zile înaintea premierei mondiale RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson.

Proiecția va avea loc miercuri, 11 august, și va fi precedată de concertul „Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

RESPECT, proiectat la ANONIMUL IIFF prin amabilitatea Forum Film, prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie.

Aretha Franklin, care a murit în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat iniţial activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor 1980 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”.

Laureată cu un premiu Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), Jennifer Hudson (38 de ani) a fost aleasă de însăși Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puțin înainte de dispariția acesteia.

Semnat de Liesl Tommy, RESPECT îi include în distribuţie pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tituss Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Skye Dakota Turner, Tate Donovan şi Mary J. Blige.

Luiza Zan, una dintre cele mai cunoscute interprete de jazz din România, va susține un concert dedicat Arethei Franklin înainte de proiecția filmului, în Green Dolphin Camping miercuri, 11 august, de la ora 21:00.

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Pentru proiecțiile care au loc în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecțiilor, începând cu ora 11:00, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Comenzile sunt limitate la 4 bilete/adresă email.

PROGRAMUL ANONIMUL IIFF 2021 – https://bit.ly/ProgramANO2021

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Cele 20 de lucruri pe care le face un gentleman

Cele 20 de lucruri pe care le face un gentleman

Publicat de Mihaela Costache, 5 octombrie 2015, 16:00

Atunci cand rostim cuvantul cavaler sau gentleman, ne gandim la barbatii aceia din filmele vechi, care care iti deschideau portiera la masina si care iti tineau scaunul cand te asezai la masa.

keep-calm-and-be-a-gentleman barbat elegant costumCe femeie nu viseaza sa aiba un asemenea om langa ea, gasind astfel raspunsul la vesnica intrebare „unde sunt barbatii adevarati?”.

Vremurile insa s-au schimbat, gentlemanul de astazi s-a adaptat timpurilor moderne si s-a redefinit ca fiind un barbat inteligent ce poate sustine o conversatie adevarata si nu doar sa posteze citate insipide pe Facebook.
Acesta este un lucru frumos si este perfect natural sa evoluam si sa ne schimbam ca oameni si ca societate.

Toate bune si frumoase, dar, vedeti voi, aici as dori sa subliniez si un aspect mai putin frumos al acestei evolutii.

Poate ca ati observat si voi faptul ca barbatii care se poarta urat cu femeile devin norma in societatea actuala, pe cand cavalerii sunt ignorati.

cary grantEste considerat „cool” ca un barbat sa aiba un comportament superficial si dezinteresat fata de partenera sa pentru ca astfel isi afirma superioritatea, iar un comportament respectuos si matur este vazut ca o slabiciune si i se spune ca „este sub papuc”. Nimic mai gresit.

Faptul ca standardele de imagine din prezent promoveaza un anumit tip de atitudine, nu inseamna ca este un lucru corect sau frumos.

Tendintele se vor schimba, pe cand a fi gentleman si a da dovada de maturitate, indiferent de forma, nu se va demoda niciodata, iar obiceiurile bune vor fi intotdeauna cool.

A fi gentleman este o alegere si oricine poate castiga acest titlu. Iata, asadar, cateva lucruri pe care orice genteleman ar trebui sa se straduiasca sa le faca:

1. I se adreseaza unei femei pe nume
Mama sa i-a dat acel nume cu un motiv si, poate cu exeptia unor alinturi, este lipsit de respect sa i te adresezi unei femei altfel decat nominal.
Expresii precum „fa”, „fata” sau „tu” nu vor denota decat ignoranta din partea unui barbat, iar un gentleman este intotdeauna atent.

gentleman barbat plateste nota restaurant2. Daca isi permite, plateste
Cu toate ca in societatea moderna nu mai este de asteptat ca barbatul sa plateasca la o iesire in oras cu partenera, cel putin la prima intalnire este recomandat sa faci acest lucru sau cel putin sa te oferi.

3. Isi cere scuze
Un gentleman nu va lasa orgoliul sa-i dicteze comportamentul. Desi abilitatea de a spune „imi pare rau” nu pare importanta, aceasta denota tarie de caracter, iar un gentleman va realiza ca nu va parea slab pentru ca isi recunoaste greselile.

4. Traieste dupa un set de principii si valori de neclintit
A fi principial si a crede in ceva arata ca un barbat este loial. Un gentleman adevarat isi respecta acest cod moral si are in vedere bunastarea celorlalti.

5. Intotdeauna tine usa deschisa
Este un gest mic si poate parea invechit, dar farmecul si frumusetea sa nu s-au pierdut. Un gentleman modern se poate folosi si de unelte mai vechi ce denota buna-crestere.

cina cuplu restaurant6. Face complimente
Facand complimente celor din jurul tau, arati ca esti atent la ceilalti si este o reflectie a personalitatii tale. Desi poate ca unii nu vor observa asemenea gesturi de amabilitate, multi le vor aprecia.

7. Este ingrijit
Piaptana-te, barbiereste-te si ai grija sa ai haine curate si calcate pe tine. Pana la urma, este un efort mic in comparatie cu munca pe care trebuie sa o depunem noi ca femei si va arata lumii ca esti la fel de ingrijit si ordonat si in celelalte aspecte ale vietii tale.

gentleman barbat cravata8. Intotdeauna miroase bine
Un aspect mai subtil al infatisarii tale, dar nu neaparat mai putin important, atat pentru femei, cat si pentru tine. Gaseste un parfum sau un spray de corp care iti place si ramai la el. Vei vedea ca vei atrage mult mai multi oameni in jurul tau daca mirosi frumos.
Nu exagera cu aplicarea acestor produse, insa. Dupa cum am spus mai devreme, cuvantul cheie este subtil.

9. Are o postura buna
Stai drept, trage umerii inapoi si privirea sus. Esti un gentleman si trebuie sa arati ca atare, indiferent ca esti singur, in compania unei femei sau la serviciu.

10. Este rabdator
Copiii sunt agitati si nelinistiti. Un gentleman este calm rabdator. Fie ca ai o zi grea la birou sau esti blocat in trafic, asteapta momentul oportun si fii moderat in actiunile tale.

11. Isi mentine autocontrolul
Unui gentleman nu ii va fi niciodata frica sa incerce lucruri noi sau sa faca extravagante atata timp cat mentine controlul si respecta limitele stabilite de el insusi.

barbat asculta12. Intotdeauna asculta
Este foarte usor sa vorbesti, dar o calitate mai putin intalnita este aceea a unui bun ascultator. A fi un gentleman inseamna sa stii cand sa vorbesti si cand sa asculti.

13. Este responsabil cu finantele sale
A fi gentleman nu inseamna sa iei un pahar de vin oricarei fete cate iti place ca sa arati cati bani ai in portofel. Inseamna sa astepti sa gasesti persoana potrivita si sa poti cumpara intreaga podgorie.

ceas14. Este intotdeauna punctual
Punctualitatea denota seriozitate si respect fata de ceilalti. Daca esti punctual cu lucrurile marunte, cei din jurul tau vor sti ca se pot baza pe tine si cand vine vorba de lucrurile importante.

15. Pune intrebari si nu vorbeste doar despre el
Orice femeie stie cat de placut este sa iesi la intalnire cu un barbat care arata ca este interesat cu adevarat de tine. Un gentleman stie sa mentina o conversatie antrenanta si sa te intrebe despre tine. Dezinteresul si apatia nu sunt deloc atragatoare si cu atat mai putin un barbat care vobeste incontinuu despre el.

barbat elegant palarie ascunde fata16. Este intotdeauna respectuos
Respectul, in opinia mea, este esential pentru un barbat adevarat. A fi un gentleman nu inseamna sa fii de acord cu tot ceea ce spun sau fac ceilalti si nici sa fii lingusitor. Este chiar excelent sa iti exprimi opiniile si sa iti aperi punctul de vedere. Felul in care o faci, insa, este crucial, iar respectul trebuie acordat tuturor oamenilor din jur, nu doar partenerei.

17. Ia initiativa
Nu lasa viitorul in voia sortii sau in mainile altora. Fie ca vrei sa inviti pe cineva la o intalnire sau sa profiti de o ocazie la un loc de munca mai bun, preocupa-te in mod activ de rezolvarea tuturor lucrurilor din viata ta si fa-ti singur norocul.

18. Este stapan pe sine
Fii echilibrat si nu intra in panica. Atunci cand apar situatii neprevazute, un gentleman ramane intotdeauna stapan pe sine si este un punct de reper pentru cei din jurul sau.

cuplu barbat femeie mananca19. Nu se grabeste sa plece
Nu ii spune prietenei tale ca vrei sa pleci mai devreme de la petrecere ca sa nu dati de trafic pe drum. un gentleman soseste intotdeauna la timp si pleaca la finalul oricarui eveniment ca sa arata ca doreste sa fie acolo si ca poate duce lucrurile la bun sfarsit.

gentleman barbat mananca20. Nu termina de mancat inaintea partenerei sale
Mesele, in special la inceputul unei relatii, sunt oportunitati de a socializa. Conversatia cu persoana din fata ta este prioritara, asa ca daca ai companie atunci cand mananci, nu infuleca de parca nu ai mai mancat de zile intregi, oricat de foame ti-ar fi.

 

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc