Inspectorii de la Apele Române Olt au aplicat o sancţiune de 40.000 de lei şi au făcut plângere penală pentru o societate care desfăşura activităţi ilegale în domeniul gospodăririi apelor în zona Câineni, judeţul Vâlcea.
Conform unei postări pe pagina de Facebook a Administraţiei Naţionale „Apele Române”, neregulile constatate sunt: descărcare de ape uzate fecaloid menajere neepurate, direct pe sol, cu ajutorul unui rezervor metalic provenind de la o autoutilitară a agentului economic, pentru care a fost întocmită plângerea penală, şi activităţi care au legătură cu apele, derulate fără să deţină acte de reglementare în domeniu, inclusiv prin depozitarea ilegală şi crearea unor depozite de deşeuri de diferite categorii, pentru care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 40.000 lei.
„Activitatea agentului economic este controlată în continuare de către inspectorii noştri prin verificarea modului de îndeplinire a măsurilor şi termenelor dispuse, respectiv igienizarea zonei şi intrarea în legalitate prin întocmirea actelor necesare în vederea autorizării”, precizează reprezentanţii ANAR.
Reprezentanţii IJJ Constanţa au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 115.000 lei, în urma protestului nedeclarat care a avut loc miercuri seara.
Sancţiunile au fost aplicate pentru:
nedeclararea manifestaţiei,
desfăşurarea acesteia fără respectarea prevederilor legale impuse de contextul epidemiologic,
nerespectarea măsurilor individuale de protecţie
circulaţia în intervale orare în care aceasta a fost interzisă.
„În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea şi a altor persoane care au încălcat prevederile legale. Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară.
Jandarmeria Română va asigura în continuare, fără discriminare, condiţiile de siguranţă pentru exercitarea dreptului constituţional la liberă exprimare şi protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic, urmărind permanent respectarea de către participanţi a tuturor prevederilor legale”, se specifică în comunicatul IJJ.
Consiliul a prelungit măsurile restrictive pentru acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. pentru o perioadă suplimentară de șase luni, până la 15 martie 2020.
Măsurile constau în înghețarea activelor și restricții de călătorie. Acestea se aplică, în prezent, unui număr de 170 de persoane și 44 de entități. Informațiile relevante și expunerile de motive privind includerea pe listă a acestor persoane și entități au fost actualizate după caz.
Printre celelalte măsuri ale UE în vigoare ca răspuns la criza din Ucraina se numără:
sancțiuni economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse, în prezent în vigoare până la 31 ianuarie 2020;
măsuri restrictive adoptate ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei și a Sevastopolului, limitate la teritoriul Crimeei și al Sevastopolului, în prezent în vigoare până la 23 iunie 2020.
Decizia a fost adoptată de Consiliu prin procedură scrisă. Actele juridice vor fi publicate în Jurnalul Oficial la 13 septembrie 2019.
Ordonanţa de Urgență prin care este reglementat transportul alternativ de tip UBER, Bolt, Clever a intrat în vigoare.
Documentul prevede, între altele, că şoferii care folosesc aplicaţiile mobile nu pot conduce maşini mai vechi de 15 ani, iar platformele vor fi obligate să plătească o taxă anuală de autorizare de 50 de mii de lei.
Pentru a obține licență de transport alternativ, șoferii parteneri sunt obligați să:
dețină cumulativ cazier judiciar;
permis de conducere categoria B de cel puțin doi ani;
certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere, eliberat de Autoritatea Rutieră Română.
Mașinile acceptate pe platforma digitală vor avea afișat la vedere, pe parbriz și pe lunetă, un ecuson rotund cu numărul de matriculare și denumirea platforme digitale pe care este acceptat.
Şoferii care nu au autorizație de transport alternativ sau folosesc un alt autoturism pentru acest tip de activitate vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 3.000 și 9.000 de lei.
Ministerul Comunicațiilor va emite în termen de 30 de zile de la depunerea documentației avizul tehnic pentru platforma digitală, valabil un an.
Sancțiunile prevăzute pentru lipsa autorizației sunt: amenda de la 50.000 la 100.000 de lei, precum și interzicerea desfășurării activității pe o perioadă de doi ani.
Ministrul german de externe, Heiko Maas, a susţinut că Uniunea Europeană trebuie să suspende finanţarea şi să impună sancţiuni împotriva statelor-membre care adoptă legi care se opun unor valori europene fundamentale, precum independenţa justiţiei şi libertatea presei.
Poziţionându-se în acest sens în cadrul unei emisiuni a reţelei publice de televiziune germane ZDF, Maas a precizat că ţări precum România, Ungaria şi Polonia primesc mai multă finanţare de la UE decât contribuie la aceasta şi, prin urmare, reducerea aceastei finanţări reprezintă o pârghie importantă pentru Bruxelles.
„Există reguli fundamentale de bază ce trebuie respectate de toată lumea”, a spus Heiko Maas. Pentru membrii care le încalcă „va trebui să analizăm dacă vor trebui să existe sancţiuni economice”, a completat el.
Îngheţarea finanţării „este singura limbă pe care o pricep” guvernele care limitează libertatea presei, a apreciat el.
Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Partidul Popular European (PPE), s-a declarat miercuri pentru suspendarea partidului FIDESZ al premierului Ungariei, Viktor Orban, din rândurile sale, din cauza îngrijorărilor că a încălcat principii fundamentale ale UE în ceea ce priveşte statul de drept.
Orban – care a preluat puterea în 2010 – a fost acuzat că încearcă să pună sub control absolut instanţele de judecată, mijloacele de informare în masă, domenii ale economiei şi chiar şi institute de cercetare ştiinţifică.
UE se află, pe de altă parte, în conflict cu guvernele din Polonia şi România din cauza unor texte de lege despre care criticii lor spun că subminează statul de drept şi valori europene fundamentale.
Italia se opune unei impulsionări a Uniunii Europene de a impune sancțiuni statelor care efectuează atacuri cibernetice, o mișcare care se potrivește cu apelurile Romei detensiona relaţiile cu Rusia, dar care ar putea înstrăina Italia de aliații săi din UE. Diplomații au declarat că planul de sancțiuni are rolul de a consolida apărarea UE și de a descuraja atacurile cibernetice, în special din partea Rusiei, care a fost, în ultimele luni, în centrul acuzațiilor de amestec în alegerile din diferite state occidentale, precum și de încălcări ale breşelor de securitate efectuate prin mijloace electronice. Dar Italia s-a opus ideii unui nou regim de sancțiuni, arată un document UE confidențial văzut de Reuters. Planul are un sprijin larg în rândul statelor UE, cu excepția Italiei, potrivit documentului. Oficialii italieni nu au fost imediat disponibili pentru comentarii. Italia a cerut, în mod repetat, o relaxare a sancțiunilor împotriva Rusiei, care a fost ținta unei game largi de sancțiuni economice ale UE, de la criza din Ucraina din 2014.
Aceastei poziții i s-a opus marea majoritate a statelor UE, care au reînnoit în mod regulat regimul sancțiunilor împotriva Moscovei din cauza anexării regiunii Crimeei de la Ucraina și a susținerii continue a rebelilor separatiști pro-ruși. Propunerile de sancționare a atacurilor cibernetice au fost discutate în cadrul reuniunilor din această săptămână în cadrul pregătirii pentru un summit UE care va avea loc săptămâna viitoare, la Bruxelles. „Este esențial să răspundem ciberatacurilor de mari dimensiuni ale actorilor străini, în special atunci când ţintesc alegerile noastre”, a declarat pentru Reuters comisarul UE pentru securitate, Julien King, adăugând că sancțiunile ar trebui considerate „acolo unde este cazul”. Marea Britanie, Franța, Estonia, Olanda, România, Slovacia, Letonia, Lituania și Polonia au cerut introducerea de sancțiuni, arată documentul. Belgia, Finlanda și Suedia susțin un „răspuns treptat” la viitoarele atacuri, care ar putea include o serie de măsuri înainte de sancțiuni, arată documentul.
Roma a afirmat de mult timp că sancțiunile existente dăunează firmelor italiene care se ocupă de tranzacționarea cu Moscova și solicită dezangajarea tensiunilor cu Moscova, care au crescut mai tare de când un nou guvern antisistem a preluat funcția în Italia, în iunie. Matteo Salvini, liderul Ligii de extremă dreapta, de coguvernare, este un admirator al președintelui rus Vladimir Putin și a respins acuzațiile de amestec rusesc în alegerile occidentale. Diplomații UE au declarat că planul este, de asemenea, menit să prevină atacurile cibernetice din China și Coreea de Nord.
Autor: Francesco Guarascio şi Philip Blenkinsop, Alissa De Carbonnel, Robin Emmott
Miniștrii de Externe din țările Uniunii Europene vor aproba oficial, pe 15 octombrie, la o reuniune a Consiliului UE de la Luxemburg, un nou regim de sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice, responsabile, după opinia comunității europene, de utilizarea și distribuirea armelor chimice, a anunțat, duminică, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii.
„Regimul de sancțiuni propus de Marea Britanie și de Franța după atacurile din Siria și Salisbury va fi adoptat oficial mâine [15 octombrie], la o reuniune a Consiliului Miniștrilor de Externe de la Luxemburg”, arată comunicatul.
Serviciul de presă al Ministerului britanic de Externe a menționat că Jeremy Hunt, șeful de la Foreign Office, va mulțumi duminică la reședința de la Chevening-House omologilor lui din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Croația și România, „pentru susținerea și angajamentul lor la efortul global pentru a se opri folosirea armelor chimice odată pentru totdeauna”.
„Ministrul de Externe va profita de acest moment pentru a se asigura că noul regim de sancțiuni va fi aplicat rapid anumitor persoane și organizații responsabile cu utilizarea și proliferarea armelor chimice din întreaga lume. De asemenea, îi va informa pe colegii lui că acum este necesară accelerarea dezbaterilor asupra noului regim de sancțiuni în spațiul cibernetic”, a afirmat serviciul de presă.
„Există de mai mulți ani o interdicție internațională privind utilizarea armelor chimice, care este acum amenințată după atacurile chimice din Siria și Salisbury. Acum trebuie să redesenăm linia roșie, ceea ce este un avertisment clar pentru cei care folosesc această armă teribilă că prețul plătit acest lucru va fi întotdeauna foarte mare. Aceste noi sancțiuni sunt foarte importante, dar problema nu se sfârșește acolo „, precizează Jeremy Hunt, citat de comunicat.
Anterior, purtătorul de cuvânt al Consiliului UE le-a declarat reporterilor de la Bruxelles că nu se știe când și împotriva cui va fi introdus pentru prima dată noul regim de sancțiuni, pe care ambasadorii celor 28 de state membre ale UE l-au convenit pe data de 26 septembrie.
Elaborarea unui nou mecanism de sancționare a început la finalul summit-ului UE de la sfârșitul lunii iunie, care s-a adoptat o decizie de stabilire a unui nou regim de măsuri restrictive pentru combaterea răspândirii armelor chimice. Această decizie a fost adoptată la o zi după încheierea sesiunii de urgență de la Haga a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), consfătuire convocată la inițiativa Regatului Unit al Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii, după ce a fost otrăvit la Salisbury Serghei Skripali, ex-colonel GRU, împreună cu fiica sa Iulia, precum și ca urmare a acuzațiilor adresate forțelor guvernamentale din Siria că ar fi folosit arme chimice.
Țările membre ale Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice au atribuit organizației (OIAC) printr-un simplu vot dreptul de a stabili cine sunt vinovații (sau care ar fi posibilii vinovați) de utilizarea armelor chimice.
Alexandr Șulighin, reprezentantul permanent al Rusiei la OIAC, a precizat că decizia este „o uzurpare a competențelor exclusive ale Consiliului de Securitate al ONU.“
Cele două tabere şcolare din judeţul Timiş, de la Chevereşu Mare şi Poieni Strâmbu, nu au cabinet medical.
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat verificări la cele două tabere școlare din județul Timiș și au constatat că niciuna nu dispune de cabinet medical. Mai mult decât atât, la Poieni Strâmbu nici apa nu îndeplinea standardele şi a fost dat termen pentru remedierea deficienţei. Pentru nereguli s-au aplicat sancţiuni şi s-a recomandat ca până la remedierea situaţiei să fie folosită numai apă îmbuteliată.
Săptămâna trecută, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, care administrează taberele şcolare din judeţ, a informat DSP că situaţia a fost remediată prin achiziţionarea de filtre şi montarea lor.
”În tabăra de la Chevereşu Mare inspectorii au constatat că sunt respectate prevederile legislative în vigoare, cu excepţia faptului că nu este asigurat în întregime perimetrul de protecţie a taberei şi nu dispune de cabinet medical”, au precizat cei de la DSP Timiş.
84 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitar veterinari în a doua jumătate a lunii iulie, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 174.000 de lei, iar un restaurant a fost închis.
În urma celor peste 430 de controale făcute în staţiunile de la mare au fost găsite nereguli legate de depozitarea alimentelor şi de vânzarea produselor în spaţii neaprobate sanitar-veterinar.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 17 – 30 iulie medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, împreună cu inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au făcut controale în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, fiind verificate 434 de unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
“În urma controalelor, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, se arată în comunicat.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, echipale de control au aplicat 84 de amenzi, în valoare de 174.000 de lei, fiind oprită activitatea în cazul unui restaurant.
De asemenea, la solicitarea Poliţiei Judeţene Constanţa, inspectorii au efectuat acţiuni comune de control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor au amendat un restaurant şi o unitate tip fast-food, sancţiunile fiind de 4.000 de lei.
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.
ANAF, prin structurile antifraudă, a inițiat acțiunea ”BALLROOM”, efectuând controale operative la societăţi care deţin spaţii cu destinaţie principală de organizare evenimente (nunţi, simpozioane, evenimente corporate etc). Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc), se arată într-un comunicat de presă.
Astfel, în perioada 30 iunie-4 iulie 2017 au fost verificaţi 227 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 667.575 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
– s-au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale principale (95 amenzi şi 13 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 636.441 lei;
– s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 31.134 lei, din care:
sume (numerar) în valoare de 2.344 lei;
venituri ilicite în valoare de 28.740 lei;
bunuri în valoare de 50 lei.
– s-a dispus suspendarea activităţii a 5 contribuabili.
Comisia Europeană a declanşat mai multe proceduri în urma cărora România ar putea fi sancţionată din cauza problemelor de mediu.
Ministrul de resort, Daniel Constantin, a declarat marţi, la Sibiu, că una dintre proceduri vizează trei mari oraşe care au depăşit cu mult nivelul admisibil de poluare.
Daniel Constantin: „Bucureştiul, Iaşiul şi Braşovul. Cu administraţiile respective lucrăm, în momentul de faţă, să încercăm să rezolvăm procedura. Din păcate, pe mediu, România are cele mai multe probleme în raport cu Comisia Europeană, multe termene depăşite, multe acţiuni la care ne-am angajat şi pe care nu le-am îndeplinit – asta ne-a atras, până în acest moment, nu mai puţin de zece proceduri de infringement, deci de punere sub supraveghere pe problemele respective. Ele ţin, în special, şi sunt grupate în două mari categorii – zona de deşeuri şi zona de poluare.”
Din cauza depozitelor de deşeuri neconforme, împotriva României a fost declanşat deja un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar ţara noastră riscă să fie sancţionată.
Ministrul mediului a mai spus că dacă se va întâmpla acest lucru, amenzile vor trebui plătite de proprietarii depozitelor municipale sau industriale, adică de administraţiile locale sau de societăţile comerciale care nu şi-au îndeplinit angajamentele de mediu.
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, propune sanctiuni mai mari pentru faptele de ultraj comise asupra politistilor.
El a elaborat un proiect de modificare a douã articole din Codul Penal referitoare la aceste fapte, cu scopul de a descuraja actiunile violente îndreptate împotriva reprezentantilor autoritãtii statului.
Propunerea ministrului de Interne a fost fãcutã dupã ce, în urmã cu câteva zile, un politist bucurestean a fost lovit cu masina de un sofer beat.
Starea omului legii este, în continuare, deosebit de grava
Medicii de la Spitalul Floreasca spun ca acesta se afla în continuare la terapie intensivă, sub supravegherea permanentă a unei echipe.
Poliţistul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale imediat după internare
Serviciul Rutier al IPJ Mureș derulează o campanie de prevenire a cauzelor generatoare de accidente, cei vizați astăzi fiind motocicliștii și pietonii.
Acțiunea are loc în mai multe puncte din oraș iar cei prinși că nu respectă regulile de circulație sunt doar avertizați verbal și primesc pliante cu informații.
În prima jumătate a acestui an au fost înregistrate o serie de accidente rutiere grave pe raza municipiului Tîrgu-Mureș produse din cauza motocicliștilor și pietonilor.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Andreea Pop:
”Campania de astăzi se adresează conștientizării celor două categorii de participanți la trafic care sunt considerate categorii vulnerabile. Doar în 6 luni, în primele 6 luni ale anului, pe raza Municipiului Tîrgu-Mureș s-au produs 3 accidente grave în care au fost implicați moticicliști și alte 15 accidente grave în care au fost implicați pietoni.”
În aceași perioadă au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale motocicliștilor în Tîrgu-Mureș pentru abaterile constatate iar alte 2.000 de amenzi au fost date pietonilor.
Sancțiunea minimă pentru traversarea străzii prin locuri nepermise este de 210 lei.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pregăteşte o nouă lege a asociaţiilor de proprietari.
Potrivit proiectului legislativ, locatarii care îşi inundă vecinii riscă amenzi usturătoare.
Neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală ar putea fi sancţionată cu amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.
Totodată, actul normativ prevede amenzi de la 500 la 3.000 de lei pentru proprietarii care nu permit accesul preşedintelui asociaţiei atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună.
În proiectul de lege sunt prevăzute sancţiuni drastice şi pentru restanţierii la întreţinere.
Aproape 40 000 de mii de sancțiuni contravenționale pentru lipsa rovinietei valabile au fost aplicate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri în perioada ianuarie –iulie 2014, în scădere semnificativă comparativ cu întreg anul 2013 atunci când s-au emis 387 000 de mii de amenzi precizează CNADNR.
Numărul mult mai mic de conducători auto sancționați pentru neachitarea taxei de drum în primele șapte luni ale anului se explică și prin punerea în funcțiune a mai multor camere de supraveghere pentru rovinietă dar și a modalităților electronice prin care taxa de drum poate fi achitată rapid.
CNADNR anunță că până la sfârșitul anului vor deveni funcționale încă 41 de camere video pentru monitorizarea rovinietei și astfel pe rețeaua de Autostrăzi și Drumuri Naționale vor fi active în total 74 de camere pentru control semnalizate corespunzător cu panouri informative.
Totodată, Compania de Drumuri reamintește că schimbarea legislativă din 2012 care a dus la anularea așa numitului tarif de despăgubire nu suspendă executarea silită a șoferilor care nu au achitat tariful de despăgubire echivalent cu valoarea rovinietei în funcție de categoria autovehiculului. Practic, pentru șoferii care NU au contestat în instanță până în vara anului 2012 procesele verbale pentru despăgubire, procedura de executare silită nu se anulează. Valoarea totală a cheltuielilor cu executare silită a executorului judecătoresc poate ajunge la 400 de lei, sumă la care se adaugă și despăgubirea percepută de CNADNR.
Contravaloarea rovinietei pornește de la 123 de lei pe an pentru autoturisme și ajunge la 5300 de lei pe an pentru camioane de peste 12 tone iar amenda minimă pentru conducătorii de autoturisme este de 250 de lei.
Peste 200 de persoane au fost amendate în ultimele 24 de ore de poliţiştii din judeţul Alba, în urma unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.
Au fost sancţionaţi 67 de oameni care s-au angajat în traversări neregulamentare şi 10 şoferi care nu au acordat prioritate la trecerea de pietoni.
În plus, 126 de conducători auto au primit amenzi pentru încălcarea altor prevederi legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşeşte 35.000 de lei.
Comisia Europeană a adoptat ieri propunerile legislative privind măsurile restrictive aplicate Rusiei
Publicat de Andrei Cretoiu,
29 iulie 2014, 10:55 / actualizat: 30 iulie 2014, 8:57
Comisia Europeană a adoptat ieri propunerile legislative privind măsurile restrictive aplicate Rusiei, legate de situația din Ucraina.
Jonathan Todd, purtător de cuvânt:
” Propunerile de sancțiuni includ accesul pe piețele financiare, bunurile cu dublă întrebuințare, apărarea și tehnologiile sensibile, inclusiv sectorul energetic.
Președintele Barosso a apreciat că este un pachet de măsuri bine țintit și balansat, dovedind flexibilitatea noastră în adaptarea reacțiilor la schimbările din teren, și a exprimat speranța că țările membre vor cădea de acord cu acest pachet legislativ pe parcursul acestei săptămâni.”
Barosso a mai declarat ca prin aceste măsuri se dorește obținerea unei soluții politice negociate a crizei – soluție care rămâne prioritatea fermă a Uniunii Europene.
Statele membre trebuie să se pună de acord cu aceste propuneri ale Comisiei. Comitetul Reprezentanților Permanenți ai Consiliului au sarcina să parcurgă aceste propuneri legislative astăzi, 29 iulie
Mai mult, administratorii acestora au fost sancţionaţi.
Comisarul şef adjunct Mircea Diacon a declarat că, în urma acţiunilor de control efectuate de inspectorii instituţiei, au fost găsiţi 40 de elevi din Târgu Secuiesc cazaţi în tabăra de copii de la Cătruşa, comuna Poian, actual Centru de studii alternative şi de agrement.
Administratorul taberei nu deţinea autorizaţiile de funcţionare prevăzute de lege, iar o parte din copii au fost cazaţi pe saltele din burete direct pe pardoseală. A fost aplicată o amendă de 5.000 lei şi s-a dispus închiderea temporară a taberei pe o durată de cel mult 6 luni, a menţionat Mircea Diacon.
Potrivit acestuia, un alt caz a fost descoperit recent în tabăra de tineret de la Ozunca Băi, comuna Băţani, care nu avea autorizaţie de funcţionare şi unde erau cazaţi 45 tineri din mai multe localităţi din judeţul Covasna.
Administratorul taberei, persoană fizică autorizată, a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 lei, iar tabăra a fost închisă temporar pentru maximum şase luni.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.