Rechinii imobiliari nu se lasă, atacă din nou cele 7 hectare din Parcul Herăstrău
Publicat de Mihaela Costache, 9 octombrie 2015, 08:40
După decizia definitivă, pronunțată pe 12 iunie de către Curtea de Apel București, prin care cele 7 hectare din Parcul Herăstrău „cumpărate” în mod ilegal de către SC Domino 94 IMPEX SRL, erau atribuite Primăriei Capitalei, proprietarul de drept al terenului, rechinii imobiliari au recurs la o cale de atac extraordinară, depunând, în luna august, la Curtea de Apel București, o cerere de revizuire.
Primul termen al procesului a fost joia trecută. Acesta a fost amânat, însă, pentru 29 octombrie, deoarece dosarul nu ajunsese la completul de judecată.
SC Domino 94 IMPEX SRL își întemeiază cererea de revizuire pe faptul că instanța de recurs s-ar fi pronunțat asupra unor lucruri care nu au fost cerute de către părți. Astfel, conform acțiunii depuse de către avocații Domino, instanța ar fi atribuit, în iunie, dreptul de proprietate asupra celor 7 hectare din Parcul Herăstrău Municipiului București, deși în acțiunea Clubului Sportul Studențesc se cerea doar constatarea nulității absolute a Certificatului de Atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, eliberat de către Ministerul Tineretului și Sportului în favoarea Sc BTT SA, pe 22 decembrie 1999.
Mai mult decât atat, Municipiul București nu ar fi avut decât calitatea de intervenit accesoriu, în interesul uneia dintre părți, în procesul dintre Clubul Sportul Studențesc, pe de o parte, și Domino și BTT, de cealaltă parte.
Pe de altă parte Domino 94 IMPEX SRL susține că, prin HG 718/1992, BTT, reorganizată sub numele de Compania de Turism pentru Tineret (CTT), ar fi primit în patrimoniu Complexul Sportiv, Turistic și de Agrement Herăstrău București.
Lăsând la o parte aceste tertipuri și chichițe avocatesti, prin care rechinii imobiliari țin cu colții de cele 7 hectare din parcul bucureștenilor, fapt care este în sine revoltător, apogeul nebuniei este adus de faptul că Ministerul Tineretului și Sportului, condus de către o fostă mare sportivă, se află, în continuare, de partea greșită a baricadei. In loc să apere dreptul bucureștenilor de a face sport și de a se plimba în aer liber, apară interesele unor dezvoltatori imobiliari lacomi, care vor să amputeze nu mai puțin de 7 HECTARE DIN PARCUL HERASTRAU!
Afla AICI intreaga poveste a celor 7 hectare din Parcu Herastrau!