Elevii vor intra de vineri, după finalizarea cursurilor, într-o minivacanță prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române și nu vor face cursuri luni și marți. Cursurile vor reîncepe miercuri.
Următoarea vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, este programată în perioada 6 – 26 februarie.
Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” se vor desfăşura între 27 februarie şi 16 iunie, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe nu se planifică în acelaşi interval de cursuri.
Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” şi „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică.
De când programul ”Școala altfel” se practică în România, profesorii încearcă să găsească metode distractive pentru a-i face pe copii și adolescenți să învețe despre țara în care trăiesc. Fie că vorbim despre cultură artistică (muzică, pictură, sculptură, dans etc.), fie despre istorie și geografie.
Cum fiecare școală poate să își aleagă când va avea loc ”Școala altfel”, nu este de mirare că excursiile și taberele pot avea loc chiar de 1 mai.
Una dintre aceste tabere este cea de la Sulina ce se va deschide chiar pe 1 mai. Organizatorii se așteaptă să sosească chiar în prima săptămână, prin programul „Şcoala altfel”, două grupe de elevi din Piatra Neamţ.
În vacanţa de vară, peste 3.000 de tineri vor fi găzduiţi în Centrele de agrement de la Sulina şi Babadag.
Despre acesta din urmă, Liviu Urlich, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Tulcea ne-a declarat:
”Tabăra se află într-o zonă pitorească, cu o priveliște foarte frumoasă, un fel de Sinaia Dobrogei. Ea a fost mulți ani de zile scoasă din circuit, dar în urmă cu 2 ani de zile am reușit să o reabilităm, să obâinem toate avizele de funcționare. Așteptăm și aici în jur de 200 de copii. ei vin, în special pentru a vizita cetatea Enisala. Îi așteaptă excursii în pădurea Babadag, jocuri în grădina pe care o avem acolo și excursii la lacul Razim și cetatea Enisala.”
În tabăra de la Sulina, o zi cu pensiune completă costă 80 de lei, iar la Babadag costul este de 35 de lei pe zi, fără mâncare.
Mii de elevi au ales Şcoala altfel la Radio România!
Publicat de Andrei Cretoiu,
11 aprilie 2015, 07:30 / actualizat: 14 aprilie 2015, 21:24
Radio România s-a alăturat şi anul acesta programului derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! care are ca scop implicarea tuturor preşcolarilor, elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, unele necuprinse în curriculumul naţional, să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale. Anul acesta mii de elevi din şcoli generale şi licee ale Capitalei, dar şi din ţară, au ales Şcoala altfel la Radio România! Acţiunea s-a derulat atât la sediul central de pe strada Berthelot, din Bucureşti, cât şi la posturile regionale ale Radioului public din ţară.
La Radioul public educaţia şi formarea au întotdeauna un rol privilegiat atât în programe cât şi în acţiunile desfăşurate, de aceea Societatea Română de Radiodifuziune a ales să fie, între 6 şi 10 aprilie, o altfel de şcoală pentru elevii de toate vârstele.
Grupurile de elevi din şcoli bucureştene însoţiţi de profesorii lor au vizitat puncte de interes ale Societăţii Române de Radiodifuziune – Agenţia Rador, studiourile de emisie ale Radio 3 Net Florian Pittiş, Radio România Actualităţi, Bucureşti fm şi Antena Satelor, dar şi studioul de teatru radiofonic unde au aflat o parte dintre tainele înregistrării unei piese radiofonice.
La studiourile de emisie ale Radio 3 Net Florian Pittiş şi Bucureşti fm tinerii noştri vizitatori au participat activ la desfăşurarea emisiunilor, au vorbit cu prezentatorii, au cântat, au ascultat muzică, au făcut poze şi au tropăit cât i-au ţinut picioarele…
Studiourile posturilor regionale ale Radio România au fost şi ele pline de tinereţe şi voie bună. La Târgu Mureş copii din comuna Papiu Ilarian au văzut pentru prima dată cum arată un post de radio. Ei au ajuns la Radio România Târgu Mureş îmbrăcaţi în port popular tradiţional, însoţiţi nu doar de profesorii coordonatori ci şi de directoarea şcolii, de preot şi de primarul comunei. Au urmat alţi elevi din oraş. Toţi au văzut cum se produc ştirile, de unde se culeg şi cum se traduc informaţiile în limba maghiară…
Sediul Radio România Oltenia Craiova a fost asaltat de elevi din renumitele şcoli ale oraşului, care au vizitat studioul, au cunoscut oamenii de radio pe care îi ştiau doar după voce sau nume şi au aflat detalii despre ce înseamnă şi cum se desfăşoară activitatea într-un post public regional de radio.
La Radio România Cluj sute de elevi au ajuns zilnic în cabinele de producţie, în redacţia de ştiri şi în cabina de emise, văzând astfel de unde pleacă informaţia şi muzica pe care o ascultă. Dacă marţi vizitatorii au avut parte de lecţii de dicţie, rostire la microfon şi puţină joacă de-a radioul, cei care au ajuns la Radio România Cluj miercuri au fost invitaţi să vizioneze filmul documentar Drumul spre şcoală pus la dispoziţie de Astra Film Junior, film care a obţinut premiul César în 2014 pentru cel mai bun film documentar.
La Radio România Constanţa nici măcar vremea neprielnică de pe litoral nu i-a oprit pe elevi să ajungă, dornici fiind să cunoască lumea jurnaliştilor de radio şi locul de unde pleacă informaţiile şi muzica. Emoţionaţi, copiii s-au oprit la camera ştirilor, au învăţat cum se pregăteşte un buletin informativ, cum ajung ştirile în emisie şi în casele oamenilor.
Felicitări Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru iniţiativă şi colegilor din Radioul public pentru solicitudine.
Astăzi, în prima zi a programului Şcoala altfel. Să ştii mai multe să fii mai bun, peste 1000 de elevi au vizitat sediul Radio România din Bucureşti şi sediile studiourilor regionale din întrega ţară.
Radioul public s-a alăturat şi în acest an programului derulat de Ministerul Învăţământului care are ca scop implicarea tuturor preşcolarilor, elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, unele necuprinse în curriculumul naţional, să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale.
Faţă de 2014, când peste 1000 de elevi au ales să ne viziteze pe parcursul întregii săptămâni aferente programului Şcoala altfel, anul acesta am atins această cifră încă din prima zi
Vezi imagini de la Premiile Muzicale Radio Romania, de la Gala premiilor Radio Romania Cultural, de la concertele Orchestrei nationale Radio de la Sala Radio, de la Festivalul International de Teatru radiofonic Grand Prix Nova, de la turul tarii realizat de Caravana Gaudeamus prin Craiova, Cluj Napoca, Oradea si Constanta precum si din programul Scoala Altfel atunci cand peste o mie de elevi au vizitat posturile Radio Romania din Bucuresti.
Nu rata nici imaginile cu Orchestra Nationala Radio din concertul sustinut la Kuala Lumpur, Malaezia, la World Summit on Media for Children precum si cele de la RadiRo, Festivalul International al Orchestrelor Radio.
Va aratam cum a fost cu adevarat Targul international Gaudeamus si cum a ajuns Pianul Calator de la Bucuresti la Tulcea, Barlad, Deva, Tecuci, Roman, Pitesti, Chisinau si New York.
Urmareste si cum am dus Romania in lume prin proiectul Euranet si nu rata imaginile cu vacanta pe care Radio Romania ti-a oferit-o pe plaja prin intermediul Radio Vacanta!
Vezi aniversarea Florian Pittis organizata de BucurestiFM printr-un super concert in aer liber si urmareste deasemenea cum a aratat Caravana Bicicletelor la Radio Cluj precum si concertul de colinde organizat de Radio Iasi.
Iti aratam si cum Radio Timisoara a asigurat viitorul studentilor prin programe de pregatire dupa cum iti prezentam proiectul Eu Aleg ROmania organizat de Radio Romania Regional care a organizat expozitii foto simultan in opt orase mari ale Romaniei.
Nu rata nici imaginile de la Radio 3 Net Florian Pittis si nici traditionalul concert ale Celor Trei Dive sau venirea lui Mos Craciun la Sala Radio cu daruri pentru opt sute de copii!
Scoala altfel, program care precede vacanta de primavara a elevilor este in desfasurare.
Publicat de DSRNetworkAdmin,
9 aprilie 2014, 13:45 / actualizat: 25 mai 2014, 20:07
Saptamana aceasta este dedicata activitatilor extrascolare. Scoala altfel, program care precede vacanta de primavara a elevilor este in desfasurare. Saptamana aceasta este dedicata activitatilor extrascolare.
Cadrele didactice au posibilitatea sa aleaga activitatile in care sa fie implicati copiii. Ei au ocazia sa se recreeze, dar si sa afle lucruri noi prin vizite la sedii de institutii publice si private. Printre institutiile implicate in programul Scoala Altfel se numara Ambulanta, Politia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si ministere. Si Radio Romania se alatura programului – derulat de Ministerul Educatiei.
Peste 1.000 de copii si adolescenti din scoli generale si licee ale Capitalei, dar si din tara vor vizita departamente ale Societatii Romane de Radiodifuziune. Saptamana scoala altfel continua pana vineri, dupa care elevii intra in vacanta de primavara, programata in intervalul 12 – 22 aprilie, adica inclusiv perioada Pastelui. Semestrul al doilea de scoala se va relua in 23 aprilie, iar anul scolar se va incheia in 20 iunie, o zi mai tarziu elevii intrand in vacanta de vara.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.