Digitaliada la Sâncraiu de Mureș
Publicat de adinaiftime, 9 decembrie 2017, 09:30
Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș este singura școală din județ în care copiii învață matematică și tehnologia informației folosind tehnologia digitală furnizată prin proiectul Digitaliada al Fundației Orange.
Școala a fost dotată cu un laborator digital cu 30 de tablete, laptop și videoproiector.
Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce sunt folosite la orele de Matematică și Informatică, pe lângă metodele tradiționale de predare.
Școala a organizat zilele trecute o oră demonstrativă de matematică la care au participat, ca invitați, 15 profesori din județ.
Elevii și profesorii invitați la lecția demonstrativă din laboratorul Digitalida au rezolvat exerciții și probleme folosind aplicațiile digitale instalate pe fiecare tabletă.
Reprezentantul Fundației Orange, Simona Penescu:
Pentru copii a fost foarte bine pentru că ei au putut să vadă anumite noțiuni abstracte de matematică, au putut să le vadă practic pe tabletă și au putut să rezolve exerciții interactiv, deci a fost mult mai ușor pentru ei să înțeleagă anumite noțiuni. De asemenea, și-au îmbunătățit viteza de calcul, au înțeles mai bine anumite lucruri ceea ce le-a dat și încredere în forțele proprii. Copii care până atunci erau rușinoși la ora de matematică pentru că nu înțelegeau anumite lucruri, acum au căpătat încredere în ei, pentru că au văzut că înțeleg, și au început să fie mai implicați în ora de matematică. Și la profesori am observat o schimbare pentru că au văzut că pot și ei să-și îmbunătățească metodele de predare, să adauge metode alternative, care îi ajută să ajungă mai bine la copii și au căpătat și ei încredere în ei.”
Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor.
Prin acest proiect, 30 de școli de la sate din întreaga țară au primit echipamente și conținut digital educativ.
Peste 80 de profesori au participat la sesiuni de formare și 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele de informatică.