Irina Begu și Ana Bogdan debutează luni la Roland Garros și vor putea fi urmărite de către fanii români prezenți la Roland Garros.
De la ora 12:00, Ana Bogdan va juca împotriva Viktoriei Azarenka din Belarus. După ora 18:00, Irina Begu o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini.
Sorana Cîrstea este prima româncă ajunsă în turul doi la Roland Garros. În schimb, Gabriela Ruse a fost învinsă de Elise Mertens, duminică, în prima rundă a turneului de Grand Slam de la Roland Garros.
Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara nu au fost incluse în programul de luni, anunțat de către organizatori. Româncele vor debuta marți.
Simona Halep a fost învinsă de Alize Cornet cu 6-4, 3-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.
Românca a suferit prima sa înfrângere din acest an. Meciul a durat două ore şi 33 de minute.
Simona Halep a încheiat o serie de opt victorii consecutive, care i-a adus, între altele al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1.
Pentru Alize Cornet este prima sa calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem.
Simona Halep s-a ales cu un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.
Simona Halep s-a calificat runda a doua a turneului Australian Open, după ce a învins-o pe Magdalena Frech cu 6-4, 6-3, marţi, la Melbourne. Românca a obţinut victoria după o oră şi 29 de minute.
Simona Halep a câştigat şi primul său meci direct cu Frech , cu 6-2, 6-0, în sferturi la Praga, în 2020, în drumul său spre titlu.
Halep şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Katie Volynets (SUA) şi Beatriz Haddad Maia (Brazilia).
De asemenea, Sorana Cîrstea şi Irina Begu s-au calificat în runda a doua a turneului Australian Open.
Sorana Cîrstea a învins-o pe Petra Kvitova, după o oră şi 11 minute. Românca o va avea ca adversară, în turul secund, pe Kristina Kucova, care a trecut cu 6-3, 7-5 de japoneza Misaki Doi.
Irina Begu s-a impus, în trei seturi, în faţa franţuzoaicei Oceane Dodin, cu 2-6, 7-5, 6-3, după două ore şi 37 de minute de joc.
Următoarea adversară a Irine Begu va fi belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 19, care a dispus de rusoaica Vera Zvonareva cu 6-4, 7-5.
Cîrstea şi Begu şi-au asigurat fiecare 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.
Cinci românce au trecut de primul tur la Melbourne, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, doar Irina Bara pierzând în prima rundă.
Simona Halep, Elena-Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Irina Bara vor participa la cele două turnee WTA care vor debuta luni la Melbourne, fiecare dotat cu premii totale de 239.447 de dolari.
La Melbourne Summer Set 1, Simona Halep este a doua favorită şi va juca în primul tur contra unei adversare venite în calificări. Elena-Gabriela Ruse o va întâlni în prima rundă pe australianca Arina Rodionova, beneficiara unui wildcard.
A treia româncă de pe tabloul principal este Jaqueline Cristian, care o va înfrunta în primul tur pe Kaia Kanepi (Estonia).
La Melbourne Summer Set 2, Sorana Cîrstea a fost desemnată a cincea favorită şi va juca la debut contra rusoaicei Varvara Graceva.
Irina Begu va avea o misiune dificilă, contra principalei favorite a turneului, americanca Jessica Pegula.
Irina Bara va lua startul în calificări, urmând să o înfrunte pe principala favorită a acestei faze, Oceane Dodin.
Simona Halep s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, dotat cu premii totale de 565.530 de dolari, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova cu 6-1, 7-6 (4).
Halep, cap de serie numărul 8, a obţinut victoria după o oră şi 39 de minute.
Simona Halep a mai învins-o pe Kudermetova şi în turul al treilea la Australian Open, anul acesta, cu 6-1, 6-3. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu de fiecare dată victoria revenind perechii în care s-a aflat rusoaica.
Românca şi-a asigurat un cec de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe grecoaica Maria Sakkari, care a profitat joi de abandonul rusoaicei Ana Kalinskaia, la scorul de 6-2, 1-0.
Halep şi Sakkari (26 ani, 7 WTA) vor fi adversare în premieră în circuitul profesionist.
Simona Halep a confirmat participarea la turneul Transylvania Open (WTA 250) care va avea loc în octombrie, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook a competiţiei de la Cluj-Napoca.
„Dubla campioană de Grand Slam şi-a confirmat oficial prezenţa la Transylvania Open”, precizează sursa amintită.
„Ultima dată când am văzut-o pe Simona la Cluj, pe terenul de joc, alături de fani, a fost în 2019, la Sports Festival. Ne bucurăm că a reuşit să îşi revină după accidentări şi abia aşteptăm să o primim acasă aşa cum se cuvine, cu tribuna plină. Se anunţă deja o competiţie acerbă în octombrie, la Cluj. Transylvania Open este ultimul turneu înainte de WTA Finals, aşa că vom avea cu siguranţă un tablou foarte puternic!”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.
Cluj-Napoca va găzdui în perioada 23-31 octombrie al doilea turneu WTA din acest an, după ce Winners Open s-a desfăşurat în luna august, fiind câştigat de germanca Andrea Petkovic. Cluj-Napoca este singurul oraş din Europa care deţine două licenţe WTA. La turneul din octombrie vor fi puse în joc 280 de puncte WTA şi premii de 235.238 de dolari.
Biletele pentru Transylvania Open WTA250 vor fi puse în vânzare la începutul lunii octombrie, iar numărul lor va fi decis în funcţie de reglementările legale în vigoare la data respectivă. Meciurile se vor juca în BT Arena, pe hard, iar competiţia va începe cu două zile de calificări. În cadrul turneului vor concura 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu.
După succesul din proba de simplu, Simona Halep, alături de Irina Begu, a câștigat și proba de dublu, din cadrul turneului de tenis de la Shenzhen, din China. Cele două românce s-a impus, sâmbătă, în finală, cu 1-6, 6-1, 10-8, în fața perechii cehe Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova.
Tot sâmbătă, Simona Halep și-a adjudecat trofeul și la simplu, trecând în ultimul act, în trei seturi, cu 6-1, 2-6, 6-0, de Katerina Siniakova.
În această dimineață, jucătoarele de tenis din România, Simona Halep și Irina Camelia Begu s-au întâlnit ca adversare în semifinalele turneului WTA de la Shenzhen.
Simona s-a impus în primul set cu 6-1, iar în cel de-al doilea, Irina a condus cu 3-2 însă situația s-a schimbat.Halep a revenit în joc și a condus cu 5-4, după care l-a câștigat cu 6-4 și s-a calificat în finala competiției din China.
Jucătoarea constănțeană își va afla astăzi adversara, după încheierea partidei din cea de-a doua semifinală în care se vor confrunta Maria Sharapova (Rusia) și Katerina Siniakova (Cehia).
Numele Simonei Halep, jucătoare de tenis aflată pe locul 1 WTA a fost vehiculat în presa franceză de peste cinci mii de ori în 2017. Simona se află pe locul 98 între personalităţile sportive citate deseori, potrivit unui studiu realizat de platforma de monitorizare Pressedd, citată de Le Parisien.
Doar patru sportive din tenis mai apar în acest clasament. Este vorba despre jucătoarele franceze Kristina Mladenovic, locul 47 (11.702 citări) şi Caroline Garcia, locul 53 (10.936 de citări), precum şi Serena Williams, locul 91 (6.153 de citări).
Simona Halep este printre cele o mie de personalităţi din toate domeniile (politică, business, cultură/media şi sport) remarcate în presa din Franța.
Până la urmă anul care se încheie peste câteva zile a adus românilor şi câteva succese notabile. Chiar dacă sportul în România nu mai este o prioritate ca pe vremuri, totuşi câţiva tineri talentaţi antrenaţi de foşti campioni, glorii de odinioară, reuşesc să mai aducă ţara noastră în prim planul sportului mondial.
Tenisul de câmp, canotajul, luptele, tenisul de masă, scrima şi handbalul, au fost sporturile care au menţinut tricolorul pe podium anul acesta.
Simona Halep şi Horia Tecău, au scris din nou istorie pentru tenisul românesc.
Jucătoarea din Constanţa reuşeşte însfârşit să devină Numărul 1 Mondial şi încheie anul cu o frumoasă victorie în turneul demonstrativ din Thailanda, unde le-a învins pe Johanna Konta şi pe Karolina Pliskova.
Horia Tecău alături de Julien Rojer câştigă turneul de Grand Slam de la US Open. Sportivul nostru a mai câştigat două turnee de Grand Slam, Wimbledon în 2015 tot cu olandezul Rojer şi Australian Open în 2012 la dublu mixt, alături de americanca Mattek-Sands.
Luptele o altă ramură sportivă care în trecut ne-a adus atâtea satisfacţii, reuşeşte să revină în top. România câştigă o primă medalie la o ediţie a Campionatelor Mondiale de senori prin argintul Alinei Vuc. Am avut o primă clasare pe podium şi la Cupa Europei pe naţiuni la lupte feminin. De asemenea pentru al treilea an consecutiv, luptătorii români obţin titluri europene la cadete şi junioare prin Roxana Ţif şi Ştefania Priceputu. Luptătorii din România au mai câştigat medalii la Campionatele Mondiale la diferite categorii de vârstă, precum şi la Jocurile Francofoniei.
Tenisul de masă şi-a respectat blazonul şi anul acesta, iar Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro şi Bernadette Szocs au devenit reginele europei.
Echipa naţională feminină de tenis de masă a câştigat medalia de aur la Campionatul European În finală, fetele noastre au învins Germania cu 3-2, selecţionată pentru care au evoluat şi două chinezoaice naturalizate.
Din lotul nostru au mai făcut parte şi Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, precum şi reputatul antrenor Viorel Filimon. România a mai cucerit aurul pe echipe la fete de trei ori la Stuttgart în 1992, la Zagreb în 2002 şi la Aarhus în 2005 şi a mai jucat alte patru finale la Ostrava în 2010, la Gdnask în 2011, la Schwechat în 2013 şi la Ekaterinburg în 2015. În palmaresul echipei feminine mai figurează şi un bronz la Europenele de la Sankt Petersburg din 2008.
Un alt sport care în anii trecuţi ne răsfăţa cu foarte multe medalii, reuşeşte să treacă de o perioadă mai grea şi aduce din nou tricolorul românesc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este vorba canotaj.
Echipajul României, format din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea se impug în proba de 8+1 şi câştigă aurul la Campionatul Mondial de la Sarasota. România a mai câştigat tot la Sarasota aurul şi la dublu vâsle feminin categorie uşoară, prin Ionela-Livia Lehaci şi Gianina-Elena Beleagă.
Canotoarele şi canotorii noştrii au mai câştigat anul acesta opt medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatele Europene de canotaj Under -23 din Polonia de la Kruszwica.
Chiar dacă 2017 nu a fost unul foarte bun pentru scrima românească, totuşi se pare că tranziţia la schimbul de mâine se face corect, iar rezultatele încep să se arate.
Amalia Tătăran a obţinut bronz cu echipa de spadă la Campionatele Europene de senioare şi argintul la individual la Campionatul European de tineret, în timp ce a masculin, Iulian Teodosiu a câştigat bronz la individual la CE de tineret şi locul 6 cu echipa de sabie la CM.
Surpriza de anul acesta din scrima feminină românească, este Bianca Pascu, cea care a cucerit bronzul la individual la Europenele de la Tbilisi.
Handbalul o altă disciplină sportivă care ne-a obişnuit de-a lungul anilor cu atâtea rezultate prestigioase, se pare că nu mai este ce a fost o dată.
Singura medalie obţinută de handbalul românesc este de argint şi a venit de la echipa feminină care a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Ungaria. Naţionala de seniori a ratat calificarea la Campionatul European din 2018, iar cea feminină a fost eliminată neaşteptat de Cehia în optimi la Campionatul Mondial, după un parcurs foarte bun în grupă.
La nivel de echipe de club, CSM București cu noua achiziţie Cristina Neagu, ajunge din nou în Final 4 în Liga Campionilor, după ce în 2016 câştigase trofeul, dar anul acesta s-a mulţumit doar cu bronzul.
Ar mai fi de menţionat un rezultat foarte bun din atletism. Singurele medalii aduse de atleţii români, care reprezintă şi o premieră pentru România, sunt cele de la Campionatele Mondiale de alergare montană. A fost o medalie de bronz la individual prin Denisa Dragomir şi alta tot de bronz cu echipa.
Ţinând cont de regresul cluburilor şi a bazelor sportive, putem spune după rezultatele obţinute de sportivii români, că încă mai contăm pe plan european şi mondial. Dacă politicienii vor continua să fie aproape indiferenţi faţă de sportul românesc, atunci cu siguranţă peste câţiva ani totul va fi istorie, iar ocuparea unui loc 10 sau 15 într-o competiţie va fi considerată o performanţă.
Anul 2017 se încheie cu rezultate foarte bune pentru jucătoarea constănțeană de tenis, Simona Halep, care a ajuns pe primul loc în clasamentul WTA. Totuși, acest sezon i-a adus și înfrângeri dintre care una a fost drastică, iar Simona meditează și acum asupra evoluției sale din meciul disputat în finala de la Roland Garros.
Într-un interviu acordat pentru Tennis Channel, Halep recunoaste ca nu a reusit sa depaseasca emoțional efectele înfrângerii din finala cu letona Jelena Ostapenko.
“Sa fiu sincera inca ma mai gandesc la meciul cu Ostapenko. Antrenorul imi tot cere sa uit meciul, dar eu nu pot. Incerc sa gasesc ceva pozitiv din acel meci, dar imi este greu. Cred ca nu am fost pregatita pentru a castiga un turneu de Mare Slem! Am fost prea nervoasa pentru ca eram aproape de a castiga. Am fost prea agitata pentru ca ma apropiam de victorie. Inca mai lucrez la asta si vreau sa devin mai puternica.”, a declarat Simona Halep.
În anul 2018, jucătoarea constănțeană are ca obiective menținerea cât mai mult timp în poziția de lider mondial și câștigarea unui turneu de Grand Slam care-i lipsește din palmares.
Simona a învins-o pe Johanna Konta cu 6-3, 6-3, în semifinalele turneului demonstrativ din Thailanda.
În următorul meci se vor întâlni Jelena Ostapenko și Karolina Pliskova.
Mâine sunt programate finala mică (de la ora 13:00) și finala mare (de la ora 16:00).
După acest turenu, Simona Halep i-a anunțat pe organizatori că vrea să rămână acolo și să își continue pregătirea pe terenurile care sunt identice cu cele de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
Simona Halep va începe sezonul 2018 în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie), turneu pe care l-a câştigat în 2015.
După o vacanță în care și-a încărcat bateriile, Simona Halep revine pe teren în cadrul turneului World Tennis Thailand Championship 2017.
Competiția va fi transmisă în direct la Digi Sport 2 în zilele de 23 și 24 decembrie.
Turneul are două semifinale, care vor avea loc sâmbătă, 23 decembrie, dar și un meci pentru locul trei și o finală, care se vor disputa peste o zi, în ajunul Crăciunului.
În afara româncei, la acest turneu demonstrativ de la Hua Hin vor participa Karolina Pliskova (locul 3 WTA), Johanna Konta (locul 10 WTA) și Jelena Ostapenko (locul 7 WTA).
În urma tragerii la sorți, constănțeanca o va întâlni, în prima semifinală, pe britanica Johanna Konta, sâmbătă, 23 decembrie de la ora 13 la Digi Sport 2.
Ostapenko și Pliskova se vor confrunta în cealaltă semifinală.
Programul competiției:
Sâmbătă, 23 decembrie:
Ora 13, prima semifinală,
Ora 16, a doua semifinală.
Duminică, 24 decembrie:
Ora 13, finala mică,
Ora 16, finala mare.
Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, a câştigat premiul WTA de Favorită a Fanilor în 2017, anchetă realizată de site-ul circuitului profesionist feminin.
Constănțeanca pune astfel capăt unei serii de şase ani în care premiul a fost adjudecat de poloneza Agnieszka Radwanska.
Românca a devenit a patra jucătoare care cucereşte această distincţie, a cărei ediţie inaugurală a fost în 2009.
Anterior, premiul a mai fost câştigat de rusoaicele Elena Dementieva, campioană olimpică şi de Maria Şarapova, cvintuplă câştigătoare de Mare Şlem, clasată pe locul al treilea anul acesta.
Simona Halep fusese nominalizată alături de alte 25 de jucătoare în ancheta pentru premiul WTA de Favorită a Fanilor.
Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, a fost desemnată, sâmbătă seara, cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2017.
„A fost un an foarte, foarte frumos pentru mine, nu am de ce să mă plâng. Chiar dacă a fost cel mai greu, a fost în acelaşi timp şi cel mai frumos an. Mă bucur că am putut să ajung pe locul 1. E tot ce mi-am dorit, sper să fie bine şi de acum încolo. Nu ştiu cât de greu va fi să mă menţin pe primul loc.
În ianuarie voi lua startul ca lider mondial, dar sper să fiu relaxată, să mă gândesc numai la ce am de făcut şi nu la presiunea pe care o să o simt”, a spus ea.
S-a întâmplat în cadrul unei galei organizate de Federaţia Română de Tenis.
La rândul său, Horia Tecău a fost premiat pentru cea mai bună performanţă masculină la dublu.
Lista completă a premiilor acordate în cadrul Galei Tenisului Românesc:
-cea mai bună performanţă feminină la dublu în 2017 – Monica Niculescu
-cea mai bună ascensiune feminină la simplu în anul 2017 – Mihaela Buzărnescu
-cea mai bună ascensiune masculină la simplu în anul 2017 – Marius Copil
-cel mai bun junior desemnat de Tenis Europe în anul 2017 – Nini Dică
-cea mai bună performanţă la FOTE în 2017 – Nicholas Ionel
Premiul pentru câştigătoarea turneului românesc WTA BRD Bucharest Open la simplu şi dublu – Irina Begu
Premiul pentru debutul în Cupa Davis – Vasile Antonescu, Dragoş Dima, Nicolae Frunză şi Bogdan Borza
Premiul pentru contribuţia adusă tenisului românesc – Ilie Năstase şi Ion Ţiriac.
Simona Halep se află în vacanță în această perioadă, dar a fost prezentă de curând la gala premiilor „Asociaţiei Presei Sportive din România”, la împlinirea celor 90 de ani și a primit premiul special pentru „Cea mai bună sportivă a anului 2017”.
Titlul i-a fost oferit de fostul mare tenismen român, Ilie Năstase.
Simona Halep, nr.1 mondial în clasamentul WTA va începe anul competițional 2018 cu turneul de la Shenzhen a cărui deschidere va avea loc la 30 decembrie 2017.
Printre adversarele sportivei constănțene se vor afla rusoaica Maria Sharapova și letona Jelena Ostapenko.
Înaintea competiției de la Shenzhen, Simona Halep va participa la turneul demonstrativ Intercontinental World Tennis Thailand Championship, la 23 și la 24 decembrie.
Simona Halep a primit, duminică, la Singapore, trofeul de lider mondial în clasamentul WTA la finalul sezonului 2017, prezentat de Dubai Duty Free.
Constănțeanca este a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.
Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie, devenind al 25-lea lider din istoria ierarhiei WTA, fiind totodată prima româncă ce ajunge în această poziție.
În 2017, românca a câștigat un singur titlu, Mutua Madrid Open, dar a jucat finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros, precum și finale la Roma, Cincinnati și Beijing, participând pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde nu a reușit să depășească faza grupelor, însă.
Halep pătrunsese pentru prima oară în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai părăsit primele zece poziții ale ierarhiei. Cu 196 de săptămâni, Halep este jucătoarea aflată în activitate cu cea mai lungă perioadă în top 10 WTA. Din primăvara anului 2014 se află în top 5, petrecând doar 9 săptămâni în afara acestuia.
Pe lângă prestigiosul trofeul WTA la final de an, Halep a primit și un inel cu diamant din partea celebrei firme de bijuterii Tiffany.
Lista liderilor WTA la final de an:
Chris Evert (SUA): 1975, 1976, 1977, 1980, 1981
Martina Navratilova (SUA): 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986
Stefanie Graf (Germania): 1987, 1988, 1989, 1990, 1993, 1994, 1995 (împreună cu Monica Seles)
Monica Seles (Iugoslavia-SUA): 1991, 1992, 1995 (împreună cu Stefanie Graf)
Martina Hingis (Elveția): 1997, 1999, 2000
Lindsay Davenport (SUA): 1998, 2001, 2004, 2005
Serena Williams (SUA): 2002, 2009, 2013, 2014, 2015
Justine Henin (Belgia): 2003, 2006, 2007
Jelena Jankovic (Serbia): 2008
Caroline Wozniacki (Danemarca): 2010, 2011
Victoria Azarenka (Belarus): 2012
Angelique Kerber (Germania): 2016
Simona Halep (România): 2017
Astăzi în cel de-al doilea meci din Grupa Roșiei la Turneul Campioanelor de la Singapore, românca Simona Halep a jucat împotriva Elinei Svitolina din Ucraina.
Lupta a fost strânsă la început, în primul set, pe care adversara Simonei a reușit să-l câștige cu 6-3. Simona a încercat să revină în joc în cel de-al doilea set. Scorul a fost la un moment dat 3-2 pentru jucătoarea constănțeană, dar sportiva ucraineană a egalat și a preluat conducerea cu 4-3 apoi cu 5-3 la game-uri.
Halep a câștigat game-ul următor, 4-5, dar scorul a devenit 4-6 și Svitolina a încheiat partida victorioasă.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Daria Kasatkina.
Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute și și-a luat revanșa după ce a pierdut cu același scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan.
Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu în debutul întâlnirii, iar primele trei ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Halep a fost prima care și-a făcut serviciul și s-a desprins la 3-1, iar apoi scorul a luat proporții și a devenit 5-1. Kasatkina a reușit și ea să își facă serviciul, pentru 5-2, dar Halep a încheiat setul, cu 6-2, după 35 de minute.
Kasatkina a luat primul ghem din actul secund, dar Halep a restabilit egalitatea și apoi a făcut un prim break. Românca s-a desprins la 4-1, iar al acest scor a avut un moment de cumpănă, fiind nevoită să salveze trei mingi de break, pentru ca apoi să facă totuși 5-1, încheind cu un break la zero (6-1).
Deși a avut procentaj redus la primul serviciu în teren (55%), Halep a fost mai bună pe ambele sale servicii față de rusoaică (62%-40% la primul, 54%-22% la al doilea). Halep a avut mai multe mingi direct câștigătoare (19-6) și mai puține erori neforțate (21-33), Kasatkina făcând și 6 duble greșeli (Simona doar una).
Halep are acum 3-1 în meciurile directe cu Kasatkina, pe care a mai învins-o în 2016 la Miami în turul secund, cu 6-3, 7-5, și anul acesta în turul al treilea la Roland Garros, cu 6-0, 7-5.
Simona Halep, la cea mai bună performanță a sa la Beijing, și-a asigurat un cec de 310.455 dolari și 390 de puncte WTA. În penultimul act, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și letona Jelena Ostapenko.
Rusoaica Daria Kasatkina va fi adversara Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de la Beijing.
Daria a învins-o în optimi cu 4-6, 7-5, 6-2, pe poloneza Agnieszka Radwanska.
Simona Halep, nr. 2 mondial și cap de serie nr. 2, a obținut calificarea în sferturile turneului de la Beijing în urma victoriei cu 6-2, 6-2, în fața rusoaicei Maria Șarapova.
Daria Kasatkina este jucătoare care a eliminat-o pe Simona Halep în turneul de la Wuhan, în turul 2 (6-2, 6-1).
Publicat de adinaiftime,
26 septembrie 2017, 08:00
Simona Halep ocupă în continuare locul al doilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni.
Halep se află acum la 150 de puncte de liderul Garbine Muguruza (Spania) şi păstrează un avans de 325 de puncte faţă de următoarea clasată, ucraineanca Elina Svitolina.
Sorana Cîrstea a reuşit un salt de şase locuri şi se află pe 46, Irina Begu a urcat şi ea un loc, pe 54, în timp ce Monica Niculescu a coborât 9 poziţii şi se află pe 65. Mihaela Buzărnescu a urcat un loc şi se află pe 105, cea mai bună clasare din cariera sa.
La dublu, Monica Niculescu a coborât un loc şi e pe 20, Raluca Olaru şi-a egalat cea mai bună clasare din carieră, locul 32, iar Irina Begu a coborât poziţie, pe 46.
În clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, Garbine Muguruza e lider, cu 5.491 puncte, urmată de Simona Halep, cu 5.025 puncte, scrie Agerpres.ro
Simona Halep și-a aflat posibilele adversare de la Wuhan
Publicat de adinaiftime,
22 septembrie 2017, 17:30
Simona Halep va avea un traseu dificil în China.
Sportiva noastră este a doua favorită a turneului de la Wuhan. Prin urmare, ea va juca direct în turul al doilea al competiției, unde o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre rusoaica Daria Kasatkina și americanca Alison Riske.
În optimi, Simona ar putea să o întâlnească pe Anastasija Sevastova. În sferturi posibila ei adversară este Dominika Cibulkova; în semifinale – Caroline Wozniacki, iar în finală – Garbine Muguruza.
Pe tabloul principal de la Wuhan mai este și Sorana Cîrstea, care se va confrunta în prima rundă cu chinezoaica Yafan Wang.
Reamintim că, anul trecut, Simona Halep a ajuns până în semifinalele turneului, unde a fost învinsă de Petra Kvitova.
După ce a învins-o pe Anastasija Sevastova, joi, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale unui turneu WTA pentru a 11-a oară în acest sezon şi pentru a zecea oară consecutiv, ceea ce confirmă faptul că românca este cea mai constantă jucătoare a momentului.
Miami (Premier Mandatory), Stuttgart (Premier), Madrid (Premier Mandatory), Roma (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Eastbourne (Premier), Wimbledon (Grand Slam), Washington (International) şi Toronto (Premier 5) sunt ultimele nouă turnee jucate de româncă, înainte de Cincinnati şi la care ea a ajuns cel puţin până în faza sferturilor de finală.
Din păcate pentru Halep, aceasta a reuşit să se impună în doar unul dintre acestea, la Madrid, şi să ajungă până în finală doar la alte două, la Roma şi Roland Garros.
În afara celor zece turnee amintite mai sus, Simona Halep are un sfert de finală şi la St Petersburg (International), faza în care n-a mai evoluaţ întrucât s-a retras înainte de meciul cu Natalia Vikhlyantseva.
Singura jucătoare care o depăşeşte pe Halep la numărul de sferturi de finală jucate în 2017 este Caroline Wozniacki, care a atins această fază de 13 ori.
Auckland (International), Sydney (Premier), Doha (Premier), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), Miami (Premier Mandatory), Charleston (Premier), Roland Garros (Grand Slam), Eastbourne (Premier), Wimbledon (Premier) Bastad (International) şi Toronto (Premier 5) sunt cele 12 turnee la care daneza a evoluat în sferturile de finală, înainte de a se prezenta la Cincinnati. La şase dintre acestea, ea a ajuns până în ultimul act acolo unde a pierdut însă de fiecare dată.
Viitoarea adversară a Simonei Halep de la Cincinnati, Johanna Konta, a avut la rândul ei un an foarte bun, cu opt prezenţe în sferturile de finală. Înaintea turneului din Ohio, britanica a ajuns între ultimele opt jucătoare şi la Shenzhen (International), Sydney (Premier), Australian Open (Grand Slam), Miami (Premier Mandatory), Nottingham (International), Eastbourne (Premier) şi Wimbledon (Grand Slam).
Konta are două titluri câştigate în acest an, la Sydney şi Miami, şi o finală pierdută la Nottingham.
Sfertul de finală de la Cincinnati, Johanna Konta – Simona Halep, va fi transmis la Digi Sport 2, sâmbătă dimineaţa, de la ora 2:00
Simona Halep se califică în semifinalele turneului de la Toronto, după o victorie în două seturi împotriva jucătoarei din Franţa Caroline Garcia. Simona s-a impus după o ora şi unsprezece minute cu 6-4, 6-2.
Primul set a fost unul echilibrat, care s-a decis după 43 de minute. Simona şi-a măcinat tot timpul adversara cu locituri în lung de linie, lovituri expediate în forţă şi foarte bine plasate. Un plus pentru jucătoarea noastră a fost şi serviciul, pe care eleva lui Darren Cahill l-a pus în în teren în şi care a ajutat-o de cele mai multe ori să închidă punctele în favoarea ei.
Garcia s-a ţinut aproape de Simona până la 4-4, moment în care jucătoarea din România şi-a ridicat şi mai mult nivelul. Halep a făcut break-ul şi a preluat conducerea cu 5-4, iar apoi a servit şi a închis primul set în favoarea ei cu 6-4.
În manşa secundă, Simona Halep menţine ritmul de joc de la finalul primului set şi se distanţează la 3-1. Franţuzoaica este sufocată practic de jocul intens al sportivei noastre care doreşte să inchidă cât mai repede conturile, pentru că ştie că va mai juca un meci azi. Simona îşi bombardează adversara cu mingi puternice care aterizează aproape de fiecare dată în teren şi foarte aproape de linia de fund.
Simona îşi pedepseşte practic adversara şi câştigă şi setul doi la 6-2.
În semifinale turneului de la Toronto, Simona Halep va juca împotriva câştigătoarei din partida Svitolina – Muguruza. Partida va începe în jurul orei 1, ora României.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, a abandonat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, la scorul de 2-6, 6-3, 1-0 pentru rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul șapte.
Halep (25 ani, numărul doi mondial) a renunțat după o oră și opt minute din cauza căldurii sufocante.
Românca a început foarte bine meciul și a condus-o pe Makarova (29 ani, 58 WTA) cu 4-0 în primul set, rusoaica a încercat o revenire (4-2), dar Halep a încheiat setul cu 6-2.
În actul secund, Makarova a câștigat primul ghem, Halep a egalat și apoi a trecut în avantaj (2-1), dar jocul său s-a rupt din acel moment, a greșit tot mai mult și Makarova a luat patru ghemuri la rând (2-5), adjudecându-și setul cu 6-3.
Rusoaica a început cu dreptul și setul al treilea, câștigând primul ghem contra serviciului, iar Halep a renunțat apoi la luptă.
Halep, care va primi un cec de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA, are 3-2 în meciurile directe cu Makarova.
De remarcat că Simona Halep, principala favorită a turneului, a fost programată de organizatori de fiecare dată la orele prânzului, pe o căldură foarte mare, iar în cele din urmă efectele acesteia s-au făcut simțite.
În primul tur al concursului din Statele Unite, eleva lui Darren Cahill s-a impus în două seturi în faţa americancei Sloan Stephens cu 7-6(3), 6-0.
În primul set jucătoarea noastră a avut 3-1 la un moment dat, dar Stephens a profitat de momentele de relaxare ale Simonei, a egalat şi a împins prima manşă în tie-break.
În prelungirile primului set jucătoarea din Constanţa s-a mobilizat exemplar şi a câştigat fără probleme la 3.
În manşa a doua Simona apasă pe acceleraţie, măreşte viteza de joc şi precizia mingiilor şi a retururilor, moment în care jocul americancei este practic anihilat.
Eleva lui Cahill câştigă fără drept de apel şi setul doi cu un categoric 6-0.
În turul doi al turneului de la Washington, Simona Halep o va întâlni pe venezueleanca Mariana Duque Marino.
Organizatorii turneului de Grand Slam din capitala Regatului Unit, au anunţat programul zilei de luni. Simona Halep va juca împoriva Victoriei Azarenka pe terenul 2, partida urmând să înceapă în jurul orei 15:30.
Tot pe terenul 2, dar înaintea meciului dintre Halep şi Azarenka, se va juca de la ora 13:00 partida dintre Angelique Kerber şi Garbine Muguruza.
Monica Niculescu şi Hao-Ching Chan (Taiwan) vor avea un meci foarte greu împotriva dublului Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh (Brazilia/Croaţia). Confruntarea cu perechea braziliano-croată nu va începe înainte de ora 16:30.
În concursul de dublu masculin, Florin Mergea şi Aisam-Ul-Haq Qureshi din Pakistan vor întâlni perechea Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia).
Partida compatriotului nostru va începe la ora 13:30.
Marina Erakovic din Noua Zeelandă venită din calificări, va fi adversara româncei Simona Halep în runda inaugurală a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, care va debuta luni, la All England Club din Londra.
Cele două jucătoare s-au înfruntat o singură dată, în 2015, la US Open, în primul tur, Erakovic (29 ani, 129 WTA) abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru Halep.
Constănțeanca, finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală.
Dacă va trece de primul tur, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre britanica Laura Robson și brazilianca Beatriz Haddad Maia, iar o posibilă adversară în optimi ar fi rusoaica Elena Vesnina.
Simona Halep, a doua favorită la Wimbledon, are două victorii pe iarbă și un eșec în acest an, după ce s-a oprit în sferturi la Eastbourne, fiind învinsă joi de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1.
Simona Halep va începe sezonul pe iarbă la turneul WTA de la Eastbourne. Numărul 2 mondial a primit un wild card din partea organizatorilor.
”Sunt foarte încântată să joc la @AegonTennisEB pentru prima oară. Mulțumesc mult turneului pentru wild card. Ne vedem în curând Eastbourne”, a scris Halep pe contul său de Twitter.
Printre jucătoarele care vor participa la Eastbourne se numără Karolina Pliskova, Dominika Cibulkova, Johanna Konta, Garbine Muguruza, dar și liderul WTA, Angelique Kerber.
Pe tabloul principal va figura și Monica Niculescu.
Turneul de la Eastbourne, care se va desfășura în perioada 25 iunie – 1 iulie, va constitui o ultimă verificare pentru Halep înaintea debutului turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, care se va juca între 3 și 16 iulie.
Conform site-ului WTA eleva lui Darren Cahill actualmente locul 2 mondial şi care a fost nominalizată la titlul de jucătoarea lunii mai, a câştigat confruntarea cu Jelena Ostapenko şi Elina Svitolina.
Învingătoarea a fost desemnată prin voturile date de fani, care şi-au exprimat opţiunile pe site.
La final Simona Halep a câştigat cu 87% din sufragii, fiind urmată de Jelena Ostapenko cu 9% şi Elina Svitolina cu 4%.
Chiar dacă a pierdut finalele de la Roma şi Paris, dar a câştigat la Madrid, specialiştii din tenis o consideră pe româncă una dintre cele mai complete jucătoare din circuit, Simona fiind apreciată de asemenea şi prin prezenţa constantă în primele 6 jucătoare ale lumii.
Sportiva din Constanţa este văzută de aceiaşi specialişti ca viitorul număr unu mondial, iar câştigarea unui Grand Slam în opinia lor, se va procuce cât de curând.
Finala jucată la Roland Garros de eleva lui Darren Cahill, a fost ultimul meci din acest sezon pe care jucătoarea din România l-a susţinut pe zgură.
Sportiva din Constanţa nu apare pe lista oficială a turneul WTA de la Bucureşti din perioada 17-23 iulie, acolo unde vor fi prezente Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan.
Simona şi-a simplificat astfel programul şi nu mai doreşte ca după Wimbledon să revină pe zgură, suprafaţă pe care în acest an a câştigat la Madrid şi a făcut finale la Roma şi la Roland Garros.
Simona este acum locul doi mondial şi este cotată cu şanse mari să urce pe locul 1, după cele două turnee care urmează în sezonul pe iarbă.
Angelique Kerber liderul mondial, este obligată să-şi apere o mulţime de puncte la turneele pe iarbă, mai exact 100 de puncte la Birmingham (19-25 iunie) şi 1.300 de puncte la Wimbledon (3 – 16 iulie), în timp ce Simona nu are de apărat nici un punct în Anglia. În clasamentul WTA distanţa dintre Kerber şi Halep este de doar 185 de puncte.
Duminică după amiază Simona a revenit în ţară, unde va rămâne o săptămână. Finalista de la Roland Garros se va odihni şi se va relaxa în această perioadă alături de familie şi de prieteni.
Românca Simona Halep a urcat de pe locul patru pe doi în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), după ce a jucat finala turneului de la Roland Garros. Halep ar fi fost lider al ierarhiei WTA dacă obținea trofeul la Paris. Acum ea se află la 185 de puncte de germanca Angelique Kerber. Este demn de consemnat și faptul că daneza Caroline Wozniacki a urcat pe locul 7, iar letona Jelena Ostapenko, surprinzătoarea câștigătoare a turneului de la Roland Garros a reușit un salt de 35 de poziții, fiind acum pe 12.
Simona Halep a preluat conducerea în clasamentul Race, pentru Turneul Campioanelor, fiind urmată de Karolína Pliskova, Elina Svitolina și Jelena Ostapenko.
În afară de Halep, trei românce se mai află în top 100, Monica Niculescu a urcat patru poziții, fiind pe 50, Sorana Cîrstea a urcat cinci trepte, fiind acum pe 59, în timp ce Irina Begu a coborât vertiginos, 18 locuri, ocupând poziția a 64-a. Alexandra Cadanțu, finalistă la Bol, a reușit să urce 63 de locuri și este acum pe 172.
La dublu, Monica Niculescu este în continuare pe 24, Raluca Olaru a reușit un salt de zece poziții, până pe 43, Begu a urcat 34 de locuri, fiind acum pe 70, iar Simona Halep se află pe 76.
Trimisul Radio România la Paris, Ştefan Alexiu, a întrebat -o pe Simona Halep ce a contribuit la victoria din semifinale:
Munca pe care am depus-o în acești ani, faptul că am un antrenor foarte bun care știe să mă pregătească pentru orice nivel de competiție am fost destul de motivată să ajung în acest moment din nou. Cred că a fost o experiență bună în 2014, sper să-mi fie de folos sâmbătă să pot să termin cu bine această finală.
Este o șansă incredibilă pentru mine să reușesc acest lucru, însă vom vedea ce va fi sâmbătă, voi încerca să fiu destul de relaxată, de motivată, dar în același timp să simt și presiunea, pentru că atunci când simt presiune joc destul de bine. (Simona Halep)
Radio Românai Actualități
…………………………………………………………………………………………………
UPDATE: ora 22.00
Simona Halep, numărul 4 mondial, va juca finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova din Cehia, numărul trei WTA, joi seara, 8 iunie, în semifinale, cu 6-4, 3-6, 6-3.
La conferința de presă de aseară, Simona a declarat:
Nu știu dacă pt să-ți descriu meciul pentru că lovește foarte puternic, plat, nu știi niciodată la ce să te aștepți; cred că a jucat cel mai bun meci al ei pe zgură, nu a greșit atât de mult și chiar a ajuns unele mingi, de oriunde a dat bine.
Cred că a fost un meci complet, de nivel foarte înalt și diferența cred că am făcut-o, un pic, fizic în sfertul 3 și mental că nu am mai comentat am stat doar atentă pe fiecare punt. Așa cum am zis mereu fiecare punct este important contra acestor jucătoare. (Simona Halep)
În finala programată sâmbătă la ora 16.00, campioana noastră o va înfrunta, în premieră, pe letona Jelena Ostapenko, cea care a împlinit 20 ani chiar în ziua semifinalei, și care a câștigat penultimul act, în fața elvețiencei Timea Bacsinski cu 7-6, 3-6, 6-3.
Halep va juca, sâmbătă, a doua sa finală la Roland Garros, după ce a pierdut în 2014 în fața rusoaicei Maria Șarapova.
Florin Pruteanu
………………………………………………………………………………………………………..
Simona Halep este în finala de la Roland Garros. Halep este câştigătoarea meciului cu Karolina Plişkova de la Roland Gaross. Scorul a fost de 6 la 4, 3-6, 6 la 3.
În meciul dintre Halep şi cehoaică, jucătoarea noastră mare nevoie să câştige turneul pentru a trece pe locul întâi mondial.
„Va fi greu”, declara Cristian Tudor Popescu (la Sport.ro)… „Nu trebuie să ne facem iluzii și să creăm o stare de victorie dinainte obținută. Am văzut genul acesta de comentarii, tot felul de personaje mai mult sau mai puțin avizate, care simt victoria la Roland Garros a Simonei Halep. Nu este de bun augur așa ceva. Este un meci greu, Svitolina este în mare formă, a câștigat 4 titluri în acest an. O jucătoare care a învins-o pe Simona în finală la Roma. Bine, știm ce s-a întâmplat cu glezna, dar a reușit acea victorie. Simona trebuie să fie foarte concentrată(…), să uite toate comentariile de dinainte de meci și să se ferească de dreapta Svitolinei. Svitolina are un forehand foarte puternic, unul dintre cele mai puternice din circuit. Aici Simona ori se ia la luptă cu ea, intră la bătaie pe forehand, ceea ce poate fi o soluție. Darren Cahill i-a spus la un moment dat de acest gen de tactică: daca vrei să te bați cu ea pe forehand atunci alege asta și bate-te parte în parte. Dacă nu, trebuie să mute jocul în așa fel încât schimburile să se ducă mai mult pe rever, pe backhand, unde Simona(…) îi este superioarăSvitolinei și multor altor jucătoare”…
*
Simona Halep a avut următorul parcurs:6-2; 6-2 cu Jana Cepelova, 6-4; 6-3 cu Tatjana Maria, 6-0; 7-5 cu Daria Kasatkina, 6-1; 6-1 cu Carla Suarez Navarro…
Adversarea din sferturi a avut o revenire remarcabilă în meciul cu Petra Martic, revelația celui de-al doilea turneu de Grand Slem (2017); după ce pierduse primul set, a cincea favorită a turneului a trimis meciul în decisiv, acolo unde a mai reușit o răsturnare de scor / condusă cu 5-2 și 30-0 de croată, Svitolina a reușit să câștige cinci game-uri consecutive și, totodată meciul, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5 /; la această ediție de Roland Garros, ucraineanca a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi, atunci când „a întors-o” și pe Tsvetana Pironkova, în turul secund (3-6, 6-3, 6-2); pe zgura pariziană, ea le învinsese și pe Yaroslava Shvedova (6-4, 6-3, în primul tur), pe Magda Linette (6-4, 7-5, în turul al treilea)…
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina cu 4-6, 7-5, 6-1, duminică, în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.775.745 dolari.
Simona Halep a vorbit despre scandalul provocat de prezenta lui Ilie Nastase la ceremonia de premiere a turneului de la Madrid, pe care l-a castigat.
Dupa ce seful WTA si Ion Tiriac au avut un schimb acid de replici, Simona Halep a intervenit si ea in acest caz.
Simona a afirmat ca il va respecta toata viata pe Ilie Nastase, indiferent ce se va spune despre el.
„Pentru mine este cel mai mare jucator din istoria Romaniei, l-am admirat si il voi admira tot timpul. Am fost foarte fericita ca a venit la meciurile mele si m-a sustinut. Iubesc sa-l am in preajma, da, asta este opinia mea! Nu am nimic cu ITF, ei stiu ceea ce vor face, dar pentru mine Ilie este cel mai mare jucator din istoria Romaniei”, a spus Simona Halep intr-o conferinta de presa.
Ion Tiriac a fost criticat de presedintele WTA pentru ca l-a chemat pe Ilie Nastase la ceremonia de premiere de dupa finala feminina de la Madrid.
In replica, Tiriac a afirmat ca nu a gresit nimic cand l-a chemat pe Ilie Nastase.
Nastase este suspendat provizoriu de ITF ca urmare a incidentelor de la meciul cu Marea Britanie.
Eleva antrenată de Darren Cahill a făcut instrucţie în sferturi cu Coco Vandeweghe. Jucătoarea noastră i-a administrat o înfrângere usturătoare în două seturi cu 6-1,6-1.
După ce s-a călit în adevărate bătălii pe terenul de tenis în partidele câştigate cu Roberta Vinci şi Sam Stosur, Simona Halep a umilit-o pe americanca Vandeweghe.
Adversara Simonei a rămas de nenumărate ori fără replică la retururile de serviciu, nu a putut ajunge la majoritatea loviturilor de dreaptă sau de rever în lung de linie, a returnat slab şi i-a permis adversarei să-şi adjudece majoritatea punctelor. Se mai poate spune de asemenea că americanca a pierdut chiar din startul meciului războiul psihologic, fapt care a făcut-o să greşească foarte mult.
Simona se califică astfel pentru a treia oară în ultimii patru ani în penultimul act al turneului de la Madrid, turneu patronat de Ion Ţiriac şi va juca cu învingătoarea din partida dintre Anastasia Sevastova şi Kiki Bertens.
Simona Halep a coborât patru locuri în clasamentul WTA, până pe poziția a 8-a.
Ea a pierdut punctele obținute în 2016 la competiția de la Madrid, pe care a câștigat-o, din cauza faptului că turneul a avut loc cu o săptămâna mai devreme anul trecut.
Aceasta este cea mai slabă clasare a Simonei Halep în ierarhia WTA din februarie 2014 până astăzi.
Deși nu mai evoluează în circuit, Serena Williams este lider și în această săptămâna.
Americanca este urmată de Angelique Kerber și Karolina Pliskova.
Românca Simona Halep şi poloneza Alicja Rosolska s-au calificat ieri în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA Premier de la Stuttgart.
Cele două jucătoare de tenis s-au impus cu 6-0, 2-6, 10-8, împotriva perechii Andreja Klepac (Slovenia) / Maria Jose Martinez Sanchez (Spania). În sferturi, Halep şi Rosolska se vor confrunta cu perechea Andrea Hlavackova (Cehia) / Samantha Stosur (Australia).
În proba de simplu a turneului, astăzi de la ora 16.00, Simona Halep, locul 5 WTA şi favorită numărul 4 în competiție, o va întâlni pe Barbora Strycova (Cehia, 17 WTA).
Echipa feminină de tenis a României întâlnește, sâmbătă și duminică, la Mamaia, formația Marii Britanii, într-un meci din cadrul barajului de menținere, respectiv promovare în grupa Mondială a Cupei Federației Internaționale (Fed Cup).
Sâmbătă sunt programate primele partide de simplu: Simona Halep-Heather Watson (ora 12.00) și Irina Begu-Johanna Konta. Duminică, în ultima zi a confruntării, vor avea loc celelalte două meciuri de simplu, Simona Halep-Johanna Konta (ora 11.00) și Irina Begu-Heather Watson, urmate de partida de dublu, în care Sorana Cîrstea și Monica Niculescu vor întâlni perechea formată din Laura Robson și Jocelyn Rae.
Cele mai bune jucătoare de tenis din România, vor disputa meciurile din Fed Cup cu echipa din Marea Britanie, programate în zilele de 22 şi 23 aprilie 2017, în faza play-off a Grupei Mondiale II.Competitia va fi organizata la Tenis Club Idu din Mamaia.
Căpitanul-nejucător al echipei României, Ilie Năstase, le-a convocat pe Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monica Niculescu (47 WTA) şi Sorana Cărstea (61 WTA).
Astazi la ora 11.30 va avea loc conferinta de presă cu reprezentantii echipei țării noastre iar de la ora 13.45, ziariștii acreditați se vor întâlni cu antrenorii si jucătoarele echipei oaspete.
Mâine la ora 12.30 la Hotelul Iaki va avea loc tragerea la sorți a meciurilor.
Simona Halep câștigă un meci al răsturnărilor de situații, după două ore și zece minute de joc!
Simona a condus cu 4 – 2 în primul set, dar s-a văzut învinsă (6-4) de Samantha Stosur. Mai mult, adversara ei a reușit o serie de ghemuri foarte sigure și s-a ajuns la 5-3 în setul 2. Darren Cahill, antrenorul Simonei, a sfătuit-o pe eleva sa să apese, să insiste cu primul serviciu. Simona a fost convinsă că poate întoarce partida și nu s-a clătinat nici când Stosur a avut minge de meci! S-a opus încheierii meciului, a făcut break și si-a adjudecat setul 7-5.
Setul 3 a avut o singură direcție: dinspre Simona spre sferturile de finală! Sigură pe ea, deși primul serviciu nu i-a fost neapărat un mare aliat, Simona a ajuns rapid la 5-1 și a câștigat 6-2.
Cele două jucătoare s-au întâlnit până acum de 8 ori și și-au împărțit victoriile în mod egal. În ultima partidă Stosur a ieșit învingătoare în șaisprezecimile de finală de la Roland Garros, scor 6-7(0), 3-6.
În următoarea fază, Simona Halep va juca împotriva Johannei Konta, care a câștigat în fața Larei Arruabarrena, scor 7-5, 6-1.
Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de tenis de la Miami. Ea a trecut de jucatoarea din Estonia, Anett Kontaveit, scor 6-3, 6-0. Adversara facilă, venită din calificări, ocupă locul 112 WTA.
Românca (5 WTA) s-a impus în doar 56 de minute, fiind cea mai clară victorie a sa în acest sezon.
În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe australianca Samantha Stosur. Halep şi Stosur s-au întâlnit de opt ori, iar scorul duelurilor directe este egal. Ultimele două meciuri s-au jucat anul trecut şi, la fel ca în palmaresul general, fiecare a obţinut câte o victorie.
Anul trecut, Halep a ajuns în sferturile de finală la Miami, turneu la care cel mai bun rezultat al carierei este prezenţa în semifinale, în 2015.
Pentru calificarea în optimi, Halep va primi 77.265 de dolari şi 120 de puncte WTA.
Monica Niculescu debuteaza astazi la turneul de la Miami.
Ea o va intalni in primul tur pe suedeza Johanna Larsson, locul 60 in clasamentul WTA.
Meciul va avea loc de la ora 20.30.
Pe tabloul principal de simplu se mai afla trei romance.
Simona Halep si Irina Begu vor intra direct in turul al doilea: Halep va juca impotriva invingatoarei dintre Kristina Kukova si Naomi Osaka, iar Begu o va intalni pe castigatoarea partidei dintre Lara Arruabarrena si Natalia Vikhlianteva.
Sorana Cirstea va evolua in primul tur impotriva campioanei olimpice de la Rio, Monica Puig.
In ultimul tur al calificarilor, Patricia Tig o va întâlni pe rusoaica Evghenia Rodina, iar Ana Bogdan va juca cu Donna Vekic din Croatia.
Eleva antrenată de australianul Darren Cahill părăseşte din turul trei turneul de la Indian Wells. Simona care a venit după o pauză de cinci săptămâni cauzată de o accidentare la genunchi, nu este încă într-o formă sportivă care să-i permită să spere la rezultate mai bune în turneele din circuitul WTA.
Jucătoarea din Constanţa a trebuit să se recunoască învinsă de locul 26 mondial, franţuzoaica Kristina Mladenovic, care a câştigat lejer în două seturi cu 6-3, 6-3.
Simona a depus mult suflet în partidă, dar a ratat multe mingi importante. De asemenea nici serviciul nu a fost unul de calitate, lucru de care Mladenovic a profitat din plin prin retururi necruţătoare.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.