România va participa cu nouă sportivi la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima (Peru), care vor avea loc în perioada 30 august-4 septembrie.
Delegaţia României îi cuprinde pe:
David Popovici (va concura la 100 m liber, 200 m liber),
Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber,),
Bianca Costea (50 m liber, 100 m liber),
Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber, 100 m liber),
Rebecca-Aimeee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber, 200 m liber),
Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate, 200 m spate),
Ştefan Cozma (200 m liber, 200 m fluture),
Alexandru Constantinescu (50 m spate, 200 m spate) ş
Andra Denisa Gorecki (100 m fluture, 200 m fluture).
Totodată, România va mai concura şi în probele de ştafete 4×100 m liber masculin şi 4×100 m liber combinat, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Pentatlon Modern.
Delegaţia îi mai cuprinde pe antrenorii Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuş, Lorena Diaconescu, kinetoterapeutul Dragoş Luscan, team managerul Silviu Anastase, şeful delegaţiei, Matei Giurcăneanu, şi preşedinta federaţiei, Camelia Potec.
Canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, campioane olimpice la Tokyo, în proba feminină de dublu vâsle, au ocupat primul loc în clasamentul celor mai buni sportivi români ai anului, alcătuit de Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR).
Podiumul este completat de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la spadă la JO de la Tokyo, şi de canotorii Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, care au obţinut argintul la dublu rame masculin la competiţia de la Tokyo.
Cei mai buni sportivi români din 2021 (APSR):
1. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (canotaj)
2. Ana-Maria Popescu (scrimă)
3. Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc (canotaj)
4. Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Senciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari (canotaj)
5. Robert Glinţă (nataţie)
6. Carol-Eduard Novak (ciclism paralimpic)
7. David Popovici (nataţie)
8. Horia Tecău (tenis)
9. Beatrice Ana (lupte)
10. Adrian Şulcă (judo)
Federaţia Română de Teqball a anunţat că România va participa cu cinci sportivi la ediţia a IV-a a Campionatelor Mondiale, care va fi organizată în perioada 8-11 decembrie 2021, în localitatea Gliwice din Polonia.
„După lungi amânări şi negocieri, cauzate de situaţia incertă la nivel mondial, cu privire la evoluţia COVID-19, forul mondial a făcut anunţul mult aşteptat. Cei mai buni jucători de teqball ai lumii se vor întrece în competiţia supremă, în Arena Gliwice, una dintre cele mai mari săli multisport din Polonia.
Pentru prima dată, jucătorii de teqball vor concura pentru medalii la 5 probe: simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin şi dublu mixt. La probele de simplu şi dublu masculin şi dublu mixt, fiecare ţară va fi reprezentată de câştigătorii competiţiilor naţionale, din circuitul challenger, în timp ce la probele noi, simplu şi dublu feminin, nefiind organizate competiţii oficiale naţionale, participarea se va face pe bază de invitaţie din partea federaţiei internaţionale.
România va fi reprezentată de 5 sportivi, de la cluburile Gobek Teqball Team Odorheiu Secuiesc şi Transilvania Teqball Team Târgu Mureş. Este vorba de Györgydeák Apor (Gobek Odorheiu Secuiesc) – simplu masculin, dublu masculin şi dublu mixt, Ilyés Szabolcs (Gobek Odorheiu Secuiesc) – dublu masculin, Barabási Kinga (Transilvania Târgu Mureş) – simplu feminin, dublu feminin, Dakó Katalin (Transilvania Târgu Mureş) – dublu feminin şi Miklós Tünde (Gobek Odorheiu Secuiesc) dublu mixt”, a precizat Federaţia Română de Teqball, într-un comunicat de presă.
„La dublu masculin, Ilyés – Györgydeák vor fi, mai mult ca sigur, favoriţii numărul 3, după maghiarii Banyik – Blazsovics (campionii mondiali din 2019) şi americanii Correia – Pilic. La dublu mixt, perechea Györgydeák – Miklós Tünde ocupă locurile 12, respectiv 17 în ierarhia mondială a probei. La probele feminine, participarea este pe bază de invitaţie, din cauza faptului că nu au existat competiţii naţionale oficiale. Dar, la singurul turneu feminin, organizat în vară, la Varşovia, Barabási Kinga şi Dakó Katalin au avut cele mai bune rezultate, locul 2 la simplu şi locul 1 la dublu. Bineînţeles, poziţiile de favoriţi se pot schimba, în funcţie de lista de sportivi înscrişi în concurs”, a spus Federaţia Română de Teqball.
„Suntem siguri că, turneul mondial din Polonia va fi o competiţie spectaculoasă, având la start cei mai buni jucători de teqball ai lumii. Printre aceştia şi numărul 1 mondial, la simplu, românul Györgydeák Apor. (…) Iar schimburi spectaculoase, precum cel de la ultimul turneu internaţional, vor demonstra încă o dată că teqball-ul este sportul viitorului. Le dorim mult succes, sportivilor români care vor participa la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de teqball. În perioada următoare vom reveni cu amănunte referitoare la organizarea acestei competiţii şi canalele media unde vor putea fi urmărite partidele”, a mai precizat Federaţia Română de Teqball.
România a înscris 6 sportivi în 3 probe la Campionatele Mondiale de Sprint, care se desfășoară între 16-19 septembrie, la Copenhaga, Danemarca.
La canoe, tricolorii Leonid Carp și Victor Mihalachi vor concura în proba care va fi în programul JO Paris 2024, dublu 500 m.
Antrenorul Florin Popescu a fost nevoit să alcătuiască un echipaj nou pentru această competiție din cauza problemelor medicale ale lui Cătălin Chirilă aflat în recuperare după JO Tokyo 2020. În Japonia, echipajul Chirilă-Mihalachi a terminat pe locul 5 la canoe dublu 1000 m.
Două echipaje românești vor lua startul în competițiile de kaiac. La K2 1000m, România va fi reprezentată de Daniel Burciu și Constantin Mironescu. La K4 500m, vor concura Daniel Berciu, George Săndulescu, Mihai Șerban și Constantin Mironescu.
Cei nouă sportivi români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi decoraţi, astăzi, de preşedintele Klaus Iohannis.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul ceremoniei, care va avea loc la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, şeful statului va susţine o alocuţiune.
Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt:
Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş – medalie de aur la dublu vâsle feminin,
Ana-Maria Popescu – medalie de argint la spadă feminin,
Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin,
Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari – medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.
România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.
UPDATE: Jocurile Olimpice de la Tokyo: Programul sportivilor români în întrecerile de vineri!
Publicat de Andra Radu,
23 iulie 2021, 08:30 / actualizat: 23 iulie 2021, 13:39
Update: Canotoarea Simona Radiş va fi purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice în locul Mădălinei Bereş, schimbarea de ultim moment având loc din cauza unei modificări în programul probei de 8+1 feminin ca urmare a vremii nefavorabile de la Tokyo.
……………………………..
Sportivii români vor evolua la canotaj şi tir cu arcul la Jocurile Olimpice de la Tokyo astăzi, când este programată şi ceremonia de deschidere.
Înotătorul Robert Glinţă şi canotoarea Mădălina Bereş vor fi purtătorii de drapel ai delegaţiei României la ceremonia de deschidere a Jocurilor.
Programul sportivilor români în întrecerile de vineri 23 iulie (ora României):
1. CEREMONIA DE DESCHIDERE – 14:00 Stadionul Olimpic Tokyo
2. TIR CU ARCUL – 03:00 (Yumenoshima Ranking Field) turul preliminar feminin: Mădălina Amăistroaie;
3. CANOTAJ
04:50 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle masculin – seria a treia: Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache;
05:10 (Sea Forest Waterway) dublu vâsle feminin – seria a doua: Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş.
România a cucerit medaliile de argint în proba masculină de ştafetă 4×100 m liber, marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prin David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu, cu timpul de 3 min 19 sec 93/100.
Popovici, sportiv calificat la JO de la Tokyo şi care a evoluat în primul schimb, a stabilit un nou record mondial de juniori la 100 m liber, cu timpul de 47 sec 56/100. Rusia a obţinut aurul cu timpul de 3 min 19 sec 66/100.
Vlad Stancu a încheiat pe locul 6 în finala de la 400 m liber, cu timpul de 3 min 53 sec 09/100.
În proba masculină de 50 m fluture, Denis Laurean Popescu a ocupat locul 11 în semifinale, cu 24 sec 48/100, ratând finala.
Nici Bianca Andreea Costea nu s-a calificat în finala de la 100 m liber, ocupând penultimul loc (15) în semifinale, cu timpul de 56 sec 53/100.
România este reprezentată de 11 sportivi la Europenele de juniori de la Roma.
Cei trei sportivi români care au evoluat luni la lupte libere în cadrul Campionatelor Europene de pentru cadeţi de la Samokov (Bulgaria) şi-au asigurat prezenţa în recalificări.
La cat. 55 kg, Benjamin Zalan Boejthe a trecut în optimi de francezul Abdou Rahman Itaev, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Andranik Avetisian, urmând să îl înfrunte marţi pe rusul Azor Majidov, în recalificări.
În limitele cat. 65 kg, Gigi Marian Subţirică l-a învins în preliminarii pe spaniolul Felipe Ferrusola Milla, în optimi a câştigat în faţa italianului Mattia Bientinesi, dar a pierdut în sferturi duelul cu rusul Marat Fadzaev. În recalificări, Subţirică îl va întâlni pe câştigătorul dintre turcul Ahmet Yagan şi bulgarul Dianko Petrov Diankov.
Denis Ioan Chirică a pierdut în optimile cat. 80 kg în faţa ucraineanului Aleksandr Mamroş, iar în recalificări îl va înfrunta pe germanul Daniel Fischer.
Marţi vor intra în concurs la lupte libere alţi trei sportivi români, Valentin Balika (cat. 45 kg), Daniel Marian Sandu (60 kg) şi Georgian Florin Tripon (92 kg).
Federația Română de Triatlon și Asociația No Stress, organizatori ai celei mai dificile competiții de triatlon din România, Transfier 70.3 by Hidroelectrica, anunță că peste 300 de sportivi s-au înscris la startul competiției pe distanță oficială Half, recunoscută pentru condițiile extreme, dificultatea traseului și nivelul ridicat de efort implicat pentru concurenți.
“Transfier, poate cel mai frumos și cel mai dificil triatlon din România, ajunge, în septembrie, la ediția aniversară de cinci ani și aliniază, la start, cei mai puternici triatloniști din România, dar și temerari veniți de peste hotare, într-un eveniment de tradiție în rândul celor care duc triatlonul un pas mai departe și, în același timp, mai aproape de conceptul de triatlon extrem. Federația Română de Triatlon se implică, din acest an, direct în organizarea concursului și își confirmă sprijinul acordat cluburilor organizatoare de competiții în domeniu. Expertiza noastră demonstrată intern și international asigură, astfel, și continuitatea unui eveniment an de an mai popular între pasionații de triatlon”, declară Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.
Un test extrem pentru pasionații de triatlon, parte integrantă din calendarul Cupei României Halfdistance Triathlon Series, Transfier 70.3 by Hidroelectrica reprezintă etapa a patra din circuitul competiției naționale și va avea loc în data de 7 septembrie.
Concurs pe criteriile Half Ironman, Transfier 70.3 by Hidroelectrica va cumula o distanță totală a probelor de 70,3 mile, echivalentul a 113 kilometri, împărțiți în probele de 1,9 kilometri înot, 90 kilometri ciclism și 21,1 kilometri alergare.
În cadrul competiției, triatloniștii vor înota în Lacul Vidraru, vor pedala pe Transfăgărășan și vor alerga pe un traseu ce include și urcarea pe cele 392 de trepte, până la Statuia lui Prometeu, situate deasupra Barajului Vidraru.
Cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume se derulează în perioada 14-21 martie la Abu Dhabi şi va reuni 7.000 de sportivi din 170 de ţări, care se vor întrece la 24 de sporturi. La precedenta ediţie, desfăşurată la Los Angeles, sportivii Special Olympics au adus României 7 medalii de aur şi peste 20 de medalii, în total.
În acest an, din lotul de la Jocurile Mondiale de Vară face parte și arădeanca Mara Oprea. Ea va concura la înot, alături de alți copii care din pasiune pentru sport depășesc orice bariere, Erna Veress (Odorheiu Secuiesc), Codruț Moldoveanu (Ploiești) și Andrei Cupșa (Baia Mare), lotul înotătorilor fiind antrenat de Andrei Anuţoiu.
„Își dorește foarte tare să urce pe podium și pentru asta muncește cu sârg și determinare”, este caracterizarea făcută Marei de către forul românesc de profil.
Cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din lume se derulează în perioada 14-21 martie la Abu Dhabi şi va reuni 7.000 de sportivi din 170 de ţări, care se vor întrece la 24 de sporturi
De remarcat că fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, ambasadoarea Fundaţiei Special Olympics din România şi membră a Comitetului Director Special Olympics International, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea participării sportivilor din România. Campania se derulează pe platforma de fundraising Galantom, sub sloganul „Susţin participarea sportivilor cu dizabilităţi intelectuale la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019!”, şi are ca ţintă suma de 220.000 de lei (48.000 de euro), necesară acoperirii costurilor de transport şi echipamente pentru cei 35 de sportivi care vor reprezenta România.
Reamintim că Mara Oprea (16 ani) a reuşit să cucerească o medalie de bronz la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2017, din Austria. Mara a urcat pe podium în proba de snowshoeing, după ce în prima sa apariţie pe pârtiile austriece a ocupat locul 4 în proba de mers/alergare pe zăpadă.
ASCOTID Trail Race, competiţie dedicată şi persoanelor cu diabet, la Tîrgu Mureș
Publicat de adinaiftime,
29 septembrie 2017, 08:00
Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici – ASCOTID va organiza cea de-a III-a ediţie a ASCOTID Trail Race, care urmăreşte asocierea dintre activitatea fizică şi starea de sănătate, la care şi-au anunţat participarea peste 400 de sportivi, atât bolnavi de diabet, cât şi persoane sănătoase.
Potrivit organizatorilor, ASCOTID Trail Race va avea loc în data de 1 octombrie, la Platoul Corneşti din Tîrgu Mureş.
Competiția va cuprinde o probă de semimaraton, pe 21 de kilometri, şi două probe secundare, Cross, respectiv Cursa Copiilor.
Proiectul ASCOTID este singular în România, a fost premiat la Gala COPAC 2016 cu premiul pentru cea mai bună campanie de sănătate, ambasadorii proiectului fiind persoane diagnosticate cu diabet, care practică sport de performanţă.
Pentru a avea succes, pentru a ajunge să fii campion, este nevoie de multă muncă, perseverență şi, nu în ultimul rând, de talent.
Acestea sunt ingredientele reuşitei, iar noi le-am regăsit într-un omuleț de doar 13 ani, care cu o maturitate și o modestie cum rareori întâlnești, gestionează fără cusur tainele succesului.
La vârsta la care alţi copii sunt fascinaţi de jucării sau gadgeturi, Miruna Lehaci din Iaşi, la cei 13 ani ai săi, stăpâneşte cu măiestrie sportul minţii, şahul.
Se antrenează de când avea şase ani, iar în primavăra acestui an a obţinut titlul de campională mondială la categoria ei de vârstă la Campionatul Mondial şcolar de şah ce s-a desfăşurat la Iaşi.
România a cucerit şase medalii (una de aur, una de argint şi patru de bronz) la această competiţie, la care au participat aproximativ 600 de sportivi din 41 de ţări.
Miruna avea 8 ani când a participat la primul campionat naţional de şah, unde a luat şi locul I. Ulterior, a mers la Campionatul Mondial de şah din Slovenia, unde s-a clasat pe locul 5. Iar după această competiţie, premiile s-au ţinut lanţ.
Miruna Lehaci este elevă la Colegiul Naţional din Iaşi, în clasa a 7-a, şi a acceptat invitaţia de a fi oaspetele nostru la România de Nota Zece.
În perioada 1-3 septembrie în Sala Olimpia din Ploieşti, vor avea loc Campionatul Naţional Individual Open şi Campionatul Naţional al Reprezentativelor de Club, la masculin şi la feminin. Cele două evenimente vor fi organizate cu sprijinul Federației Române de Gimnastică.
Aceasta este a-70-a ediţie a Campionatelor Naţionale, la care vor participa 60 de sportivi legitimaţi la 17 cluburi din ţară.
Prima ediție a competiției a avut loc la Reșița în anul 1947.
Gimnasta constănțeană Cătălina Ponor se pregătește pentru Campionatele Naționale de gimnastică. Ea va conduce delegația de sportivi de la CS Farul, care sunt înscriși în concursuri.
La aceste întreceri atletismul românesc este reprezentat de 15 sportivi, dintre care 12 cu baremul impus de IAAF realizat — Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Elena Andreea Panțuroiu (triplusalt), Paula Claudia Todoran (maraton), Liliana Dragomir (maraton), Ana Veronica Rodean (20 km marș), Andreea Arsine (20 km marș), Bianca Denisa Răzor (400 m), Alina Rotaru (lungime); masculin — Marius Viorel Ionescu (maraton), Narcis Ștefan Mihăilă (50 km marș), Florin Alin Știrbu (50 km marș), Andrei Marius Gag (greutate), precum și 3 invitați de organizatori, datorită performanțelor și locurilor deținute în 2016, aceștia fiind Alexandru Mihăiță Novac (suliță), Angela Moroșanu (lungime) și Bianca Ghelber-Perie (ciocan).
Competiția debutează azi cu o singură reuniune, de seară, în care va concura și o atletă din România, Claudia Bobocea, aliniată la startul seriilor la 1.500 m, iar ultima probă a zilei inaugurale va acorda și primul set de medalii, la 10.000 m masculin, aproape de miezul nopții, la București.
Sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care 5 de argint și 3 de bronz, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție încheiată, sâmbătă seara, la Gyor, în Ungaria.
Cele 5 medalii de argint au fost cucerite de gimnasta Denisa Maria Golgotă(foto), la proba de sărituri, judoka Ramona Micula, tenismenul Nicholas David Ionel (simplu), atletul Cristian Gabriel Voicu(800 metri) și de echipa feminină de handbal, avându-le în componență, printre altele, pe târgumureșencele Monica Bărăbaș și Andreea Târșoagă.
Medaliile de bronz au fost aduse de atleta Andreea Raissa Hojda (800 metri), înotătoarea Ana Dascăl (100 metri) și judoka George Șerban (90 kg). România a fost reprezentată de 77 de sportivi, care au participat la 8 discipline, respectiv atletism, gimnastică, înot, tenis de câmp, judo, handbal feminin, ciclism și kaiac-canoe.
Rusia a terminat pe primul loc în clasamentul pe națiuni, cu 30 de medalii de aur, 19 de argint și 12 de bronz, urmată de Italia (14-11-13) și Ungaria (13-14-14).
Delegația României va participa cu 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară.Competiția va avea loc la Taipei (Taiwan) în perioada 19 – 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea drapelului țării noastre la ceremonia de deschidere.
Disciplinele sportive din cadrul Universiadei sunt: natație (sărituri în apă, înot), polo, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard, scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwondo, tenis, volei, haltere și wushu.
România va fi reprezentată la unsprezece discipline: atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.
Sportivii participanți trebuie să fie studenți sau absolvenți ai unor instituții de învățământ superior, cu vârsta maximă de 25 de ani. Singura excepție este pentru baschetbaliști, care pot avea cel mult 28 de ani.
29 de sportivi romani care au concurat la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Los Angeles au revenit astazi in tara !
Lotul Romaniei a concurat la înot, gimnastică artistică, tenis de masă, fotbal si atletism.
Sportivii au revenit acasa cu 21 de medalii: cate 7 de aur, de argint si de bronz.
Luni, 27 iulie, SPEAKERS CLUB, o companie de training & coaching în domeniul prezentărilor în public, a împlinit 1 an de la prima zi de activitate.
Cu această ocazie, a conceput un campionimenit să inspire în primul rând comunitatea și partenerii, dar și alte persoane care își doresc să evolueze personal și profesional.
Vorbim despre GALA NUMBER ONE care a reunit campioni din sport, artă și business, aducând pe scenă 12 profesioniști care sunt numărul 1 în domeniul de activitate pe care și l-au ales.
“Ne-am dorit ca acest eveniment să fie mai mult decât o aniversare obișnuită. Ultimele luni au însemnat o evoluție spectaculoasă a comunității SPEAKERS CLUB pentru că am gândit mare. Misiunea noastră este să devenim în maxim 5 ani cel mai mare club de public speaking nu doar în România, ci în Europa de Est. Când gândești mare, viziunea se extinde dincolo de convențional, de aceea am avut curajul să abordăm acești campioni să vină alături de noi și să își spună poveștile de succes”, au declarat Eliza Nițescu și Paul Ardeleanu, Managing Partners SPEAKERS CLUB.
Profesioniștii care au ales să dăruiască din experiența și pasiunea lor publicului cu povești personale de reușită au fost:
ADRIANA ISTRATE, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton în Antarctica
BOGDAN NEAGU, antreprenor, fondator Seatbelt Consulting, firma nr. 1 în protecția muncii
COSTIN MIU, alpinist, antrenează începători să ajungă pe cele mai înalte vârfuri din lume
CRISTIANA STANCU, sportiv, campioană mondială kick-boxing feminin
EDUARD SANDU, cel mai apreciat ventriloc român
EUGENIA VODĂ, critic de film, realizator TV al emisiunii Profesioniștii – talk show-ul cultural cu cea mai mare audiență din România
GEORGE BALTĂ, sportiv de performanță, ambasador Wings for Life
LASZLO PACSO, Manager de proiect Business Days, cel mai mare eveniment de afaceri din România
MARIUS ȘTEFAN, owner la cea mai mare firmă de închirieri mașini din România
VALENTIN DILȚĂ, fotograful nr. 1 la evenimentele de business
ELIZA NIȚESCU, Marketing Manager la compania nr. 1 de distribuție produse pentru birou în România
PAUL ARDELEANU, cel mai tânăr speaker profesionist din România
”Nu VÂRFUL este important ci CĂLĂTORIA, iar muntele reprezinta IUBIRE si nu ADICTIE”, o spune alpinistul Costin Miu.
Motto-ul acestuia este SIGURANȚĂ, DISTRACȚIE, VÂRF.
În urmă cu şase ani, pe 11 martie, rugbystul George Baltă suferea un grav accident pe teren, în timpul unui meci. În urma traumatismului la coloana vertebrală şi cu măduva secţionată complet, tânărul taloneur al Olimpiei Bucureşti a rămas paralizat de la piept în jos.
Deşi este imobilizat în scaunul cu rotile, George s-a ambiționat, şi-a dat bacalaureatul, a urmat o facultate, are două servicii şi luptă zilnic pentru a merge din nou.
În primii 3 ani de la accident a fost omul lui NU, asta pentru ca refuza absolut orice.
Organizatorii și-au dorit ca acest eveniment să aibă ecouri și pentru o cauză socială, de aceea au ales ca 10% din fondurile colectate să fie donate Asociației PAVEL care se ocupă de copiii bolnavi de cancer, pentru susținerea proiectului ȘCOALA DE SPITAL.
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediția de vară, de la Tbilisi, a debutat, duminică seara, când a avut loc ceremonia de deschidere, pe Stadionul Miheil Meshi din capitala Georgiei.
Echipa Olimpică a României care va participa la FOTE 2015 de la Tbilisi este alcătuită din 66 de sportivi și 18 antrenori, iar atleta Georgiana Iuliana Aniței a fost purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere.
Reprezentanții României vor participa la șase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE Tbilisi 2015, atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) și tenis.
În premieră în istoria acestei competiții, la care și-au anunțat prezența peste 3.800 de sportivi, din 50 de țări, întrecerile se vor desfășura timp de șase zile, după ce până acum durata FOTE a fost de cinci zile.
Festivitatea de duminică seara a început în ritmuri de tobe, după care a avut loc a prezentare a mitului Argonauților. Prim-balerina georgiană Irma Nadiradze a jucat rolul Medeei. Apoi, mai multe ansambluri de dans formate din copii au interpretat piese din folclorul georgian.
Imnul național al Georgiei a fost intonat de tenorul Paata Burciuladze, apoi au fost înălțate steagurile și a avut loc defilarea sportivilor.
Aleksi Ahvlediani, președintele Tbilisi 2015, Patrick Hickey, președintele Comitetelor Olimpice Europene, s-au adresat publicului, iar Irakli Garibașvili, prim-ministrul Georgiei, a anunțat deschiderea Festivalului.
Spectacolul a continuat, susținut de sute de dansatori, acrobații aeriene și pianiști, în timp ce flacăra olimpică a pătruns pe stadion, ultimul purtător al torței fiind campionul olimpic Zviad Zviadauri (judo).
Ediţia a doua a competiţiei Dobrogea Karate Cup s-a încheiat cu un succes al sportivilor de la Clubul Karate Dinamic Constanţa, condus de sensei Gabriel Popescu
Aceştia au câştigat 40 de medalii de aur fiind pregătiţi de instructorii Brînduşa Popescu, Ionuţ Niculae, Laura Popescu şi Dana Pânzaru.
Din judeţul Constanţa au mai câştigat câte două medalii de aur, cluburile Marea Neagră Constanţa şi Bujin Cernavodă.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.