Ascultă Radio România Regional Live

succes

Reguli simple pentru relații sociale de succes!

Reguli simple pentru relații sociale de succes!
Foto: Sursa foto: Andra Radu

Publicat de Andra Radu, 9 februarie 2021, 13:55

Relațiile sociale ne alimentează călătoria prin viața de zi cu zi. Unele sunt surse constante de putere, altele sunt prezente pentru anumite intervale și oferă îndrumare și ajutor direct sau indirect.

Potrivit cunoscutul psiholog român Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), interacțiunea socială este o secvență dinamică de acțiuni sociale între indivizi (sau grupuri) care își modifică acțiunile și reacțiile datorită acțiunilor partenerilor de interacțiune.

O interacțiune socială este un schimb social între doi sau mai mulți indivizi, iar acestea formează baza structurii sociale și, prin urmare, sunt un obiect cheie al cercetării și analizei sociale de bază. Interacțiunea social poate fi studiată între grupuri de două (diade), trei (triade) sau grupuri sociale mai mari.

„O caracteristică fundamentală a vieții sociale este interacțiunea socială sau modurile în care oamenii intră în contact cu alți oameni și reacționează la modul în care acționează alții. Relațiile sociale au efecte atât pe termen scurt, cât și lung asupra sănătății, în bine sau în rău, și că aceste efecte apar în copilărie și în cascadă de-a lungul vieții pentru a favoriza avantajul sau dezavantajul cumulativ în sănătate.

Totodată, calitatea relațiilor sociale contează foarte mult în planul concret al sănătății. Unele studii au dovedit că interacțiunile dezamăgitoare sau negative cu familia și prietenii duc la o stare de sănătate mai slabă. O relativă lipsă de legături sociale este asociată cu depresia și declinul cognitiv al vieții.

Un alt studiu a constatat că lipsa unor relații puternice a crescut riscul de deces prematur din toate cauzele cu 50% – un efect asupra riscului de mortalitate aproximativ comparabil cu fumatul de până la 15 țigări pe zi și mai mare decât obezitatea și inactivitatea fizică.

De asemenea, aceștia au descoperit că relațiile bune între oameni ajută la ameliorarea nivelurilor nocive de stres, care pot afecta în mod negativ arterele coronare, funcția intestinală, reglarea insulinei și sistemul imunitar”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Abilitățile sociale și importanța emoțiilor

În același timp, specialistul este de părere că inteligența emoțională (EQ) ne ajută să devenim mai mulțumiți atât în relațiile sociale, cât și nu numai în relațiile personale. Uneori, putem simți că ne este mai ușor să aplicăm abilitățile de inteligență emoțională cu prietenii decât în familie și cuplu, deoarece prieteniile nu tind să fie la fel de intense ca relațiile mai intime.

„Totuși, exercițiul practicii inteligenței emoționale este bine să înceapă din viața personală, tocmai pentru că acolo este cea mai mare provocare. Uneori ne vine să spunem că acasă suntem bine, în confort cu ai noștri, însă, provocarea vine exact din această stare de confort, de ”îmi permit”, stare ce ne poate păcăli în legătură cu nevoia, uneori imperioasă, a dezvoltării EQ.

Un set de abilități interpersonale mai bune ne poate oferi multe beneficii. Aceste abilități ne pot mări cercul de prieteni/cunoștințe sau gradul de apropiere și comunicare eficientă, putem întâlni mai ușor oameni noi, putem alege mai clar să ne înconjurăm de oameni de calitate cu care putem dezvolta relații mai plăcute, ne putem îmbunătăți experiențele de viață”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.

De ce tindem să alegem persoanele cu un EQ bine dezvoltat?

Gândiți-vă la oamenii pe care îi considerați prieteni. Câți dintre ei au tendința de avea o stare psihică proastă, de a fi nefericiți, de a fi pesimiști sau indiferenți?

1. Acest tip de oameni nu par să îi atragă prea mult pe cei din jurul lor decât pentru scurt timp deoarece, fără să realizeze, ei întră în postura vampirilor emoționali și „fură” inconștient energia partenerului de interacțiune, lucru care nu este plăcut pentru nimeni.

2. Uneori, oamenii nefericiți pot atrage persoane la fel de nefericite ca ei și, astfel, în loc să se ajute unul pe altul, își agravează starea amândoi.

3. Alteori, cei negativiști, pot atrage persoane plictisite, care nu și-au construit o viață personală consistentă și de calitate și care, apelează la bârfe și tot felul de răutăți pentru a-și ocupa timpul și a se simți ei mai presus (o falsă cale pentru creșterea stimei de sine).

Reguli simple pentru relații sociale de succes:

1. Oferă pentru a obține.

„Pentru ca relațiile să se împlinească, este important să investim în ele timp, energie, informație, empatie, susținere emoțională și de alt tip, respect, înțelegere, acceptare etc. Nu este nici corect, nici eficient pe termen lung doar să cerem sau să luăm pur și simplu. Relațiile sunt drumuri cu două sensuri, dacă mergi doar într-un singur sens, blochezi drumul și, la un moment dat constați că nu mai primești nimic”, afirmă specialistul.

2. Acordă și cere încredere.

„Încrederea este convingerea că cealaltă persoană se preocupă de binele tău și că tu, la rândul tău oferi același sprijin, în interesul ei. Ținerea promisiunii făcute este ingredientul principal al acestui aspect. Feedback-ul și perspectivele oneste, chiar și atunci când par dureroase, fac parte de asemenea din grija unuia față de celălalt”, continuă psihologul.

3. Caută beneficiul de ambele părți.

„Pentru ca eu să câștig, nu înseamnă că tu trebuie să pierzi. Pentru ca tu să câștigi, nu înseamnă că eu trebuie să pierd. Amândoi putem câștiga. Nu mă simt inferior și nu te sabotez pentru că tu ai succes, ne bucurăm amândoi de succesul celuilalt și ne susținem unul pe altul cu tot ce putem în rezolvarea oricărui blocaj”, declară Laura Maria Cojocaru

4. Respectă omul, adaptează-te la context.

„De exemplu, dacă ești promovat, foștii tăi colegi îți sunt acum subordonați, iar foștii tăi superiori îți sunt acum colegi. De aceea, este important să dezvoltăm relații de respect și bună comunicare, deoarece poziția/funcția se schimbă, însă omul rămâne.

De asemenea, uneori putem ajunge la un nivel de familiaritate și ușurință într-o relație personală care poate să nu fie potrivită pentru o relație profesională, deci este bine să cunoaștem și să respectăm atât omul, cât și rolul pe care-l are în acel moment și context de viață față de noi. Unul dintre lucrurile care îi ajută pe unii oamenii să aibă succes este că au relații sociale excelente.

Învață și exersează creșterea inteligenței emoționale (EQ), creșterea abilitățiilor de comunicare eficientă, de negociere și empatie”, conchide psihologul Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Neuronii-oglindă, responsabili pentru evoluția noastră!

Neuronii-oglindă, responsabili pentru evoluția noastră!
Foto: Sursa foto: Andra Radu

Publicat de Andra Radu, 18 septembrie 2020, 15:32 / actualizat: 18 septembrie 2020, 16:33

Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.

Aceștia ne-au permis de-a lungul veacurilor să învățăm rapid prin imitare, să absorbim fără efort informația în subconștient, pentru ca, mai apoi, să o proiectăm și răspândim din nou în lume prin propriile noastre acțiuni, mod de gândire și abilități dobândite.

În același timp, cunoscutul psiholog Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), afirmă că suntem suma celor 5 (sau mai multe) persoane de care ne înconjurăm în mod obișnuit. În realitate pot fi mai mulți sau mai puțini de 5, însă existența neuronilor-oglindă confirmă într-adevăr faptul că aceste persoane ajung în timp să ne definească.

„O vorbă din bătrâni evidențiază un aspect asemănător: ”spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești!” Desigur, întrebarea care se naște este: ”cine pe cine influențează/învață?” Răspunsul este cât se poate de simplu: ”suntem mai ușor influențați de cantitate, de existența a mai multor oameni de o anumită tipologie și de o anumită frecvență de repetare a comportamentelor, deciziilor, motivațiilor, strategiilor, obiceiurilor etc”.

Ceea ce apare mai mult sau mai des cantitativ, reprezintă factorul care va produce schimbarea/influența. În concluzie, ne putem ajuta de existența acestui tip de neuroni pentru a învăța să ne atingem mai ușor obiectivele de orice tip ar fie ele. Putem învăța să ne atragem prosperitatea, abundența în viața noastră, atât pe plan profesional și financiar, cât și relațional, al sănătății, al existenței unui timp liber de calitate, al unei stări de împlinire interioară etc”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

În același timp, specialistul consideră că, prin intermediul sau cu ajutorul neuronilor-oglindă, putem „imita” și aduce în viața noastră strategii de succes care să ne ducă mai ușor și mai sigur la modul de viață dorit, alegând să fim mai mult timp în preajma oamenilor de la care avem ceva de învățat, care au succes cel puțin pe unul dintre planurile mari ale vieții: sănătate, relații personale, relații sociale, finanțe, timp liber de calitate.

Cum producem acest „upgrade” către prosperitate?

Răspunsul, pe cât de simplist este, pe atât de surprinzătoare sunt rezultatele: Observând la persoanele de succes de care am ales să ne înconjurăm:

  • Modul de gândire
  • Limbajul verbal, non-verbal și para-verbal
  • Comportamentul
  • Acțiunile
  • Modalitățile de stabilire a obiectivelor
  • Modalității de planificare a pașilor necesari atingerii obiectivelor
  • Disciplina realizării pașilor necesari atingerii acestora
  • Strategii de succes utilizate
  • Modalități de automotivare și menținere a energiei, a focusului pe obiectiv
  • Creșterea capacităților de adaptare, de negociere, de flexibilitate (pentru o găsire mai rapidă de soluții), învățare și dezvoltare continuă.
Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc

Cele 8 obiceiuri care iti aduc succesul

Cele 8 obiceiuri care iti aduc succesul

Publicat de Mihaela Costache, 5 octombrie 2015, 17:00

Toata lumea vorbeste despre tumultul adolescentei sau despre criza varstei mijlocii, dar mai exista o perioada definitorie a vietii noastre, care incepe de la varsta de 20 de ani.
Acesta este momentul in care ne dezvoltam ca persoane, in care incercam sa descoperim cine suntem, ce vrem si cum putem obtine ceea ce vrem.
studenti - facultateIn acesti ani cruciali terminam studiile, incepem sa cautam un drum profesional care sa ne aduca satisfactie si stabilitate financiare si dezvoltam relatii personale sanatoase.
Tot ceea ce facem si ceea ce invatam in aceasta perioada ne va defini viata profesionala si personala pe viitor si de aceea este deosebit de important sa dezvoltam obiceiuri pozitive, care ne vor aduce beneficii pe termen lung.
Iata ce ne recomanda numerosi oameni de afaceri, academicieni si persoane influente din mass-media pentru a ne garanta succesul:

1. Invata din fiecare esec
Indiferent de capacitatile tale intelectuale, profesionale sau financiare, vor fi momente in care vei gresi si va trebui sa te Stresconfrunti cu o multitudine de provocari si de probleme. Acest lucru nu trebuie sa te doboare, ci sa te ajute sa cresti si sa capeti experienta. Stiu ca este greu de acceptat, dar realitatea este ca nu poti controla tot ceea ce se intampla in jurul tau si viata te va pune in fata unor situatii cu totul neasteptate. Ceea ce poti controla, in schimb, este felul in care privesti aceste provocari si ce alegi sa iei din experientele negative. Nu le poti evita, asa ca priveste-le ca pe niste oportunitati de a invata.

2. Asuma-ti doar riscuri calculate
Acum este momentul, singurul moment, de altfel, din viata ta, in care vei putea sa iti asumi cateva riscuri, pe care nu le vei putea lua mai tarziu in viata. Esti tanar, nu ai inca o familie care sa depinda de tine, esti plin de energie si de idei si ai timp sa stressgresesti si sa o iei de la capat daca este nevoie. Reiterez, este vorba aici de riscuri calculate. Nu este cazul sa te pripesti la nimic sau sa fii nechibzuit, dar poti incerca sa iti urmezi pasiunile si sa muncesti pentru ceea ce iti doresti.

3. Continua sa inveti
Acum ca ai terminat, sau esti pe cale sa termini cu scoala, nu inseamna ca nu mai trebuie sa inveti. Dimpotriva, acum este momentul in care poti fi platit pentru asta. Cunoasterea iti da un avantaj extraordinar si pentru a avea succes in ceea ce faci trebuie sa dedici timp si energie pentru a obtine acea cunoastere.
Invata daca iti cauti un loc de munca intr-un anumit domeniu si invata chiar daca ai deja un loc de munca de care esti multumit. Cunoasterea nu poate sa iti aduca decat lucruri bune, asa ca foloseste-o la maxim.

Om de afaceri - succes4. Asociaza-te cu oameni care te fac mai bun
Spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti. Cu totii am auzit aceasta expresie si, ca multe vorbe din popor, are mult adevar. Ideea este simpla: inconjoara-te de oameni deosebiti, care te fac sa fii si tu un om mai bun. Persoanele din jurul tau au o mare infuelnta asupra vietii tale, chiar daca uneori nu iti dai seama de acest lucru. Asociaza-te cu persoane care te provoaca sa cresti, care aduc la suprafata tot ceea ce e mai frumos din tine, care sunt puternici acolo unde tu esti slab. Si daca ai deja norocul sa ai asemenea oameni in viata ta, tine-i aproape si pretuieste-i pentru ca te pot ajuta sa iti atingi adevaratul potential.

5. Construieste relatii profesionale semnificative
A nu se intelege ca trebuie sa arunci cu carti de vizita catre toti cei care iti ies in cale la evenimentele de socializare profesionale sau la intalnirile de afaceri. Mai degraba poti dezvolta si aprofunda cateva relatii cu persoanele care iti plac cu adevarat. Stiu ca poate suna contraproductiv, dar faptul ca pui personalitatea celuilalt inainte intereselor tale profesionale ar putea sa te ajute mult mai mult pe termen lung.
al-doilea-mandat-al-lui-obama---gura-de-oxigen--pentru-mediul-de-afaceri-din-romania-_87687900Profita intotdeauna de ocazia de a cunoaste un om interesant si de succes si adu-ti propria contributie in relatia cu acea persoana. Calitatea este mai importanta decat cantitatea.

6. Economiseste si investeste pentru viitor
Stiu, suna foarte plictisitor si este mult prea devreme ca sa te apuci sa economisesti. Mai ales ca, nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand incerci sa pui niste bani deoparte, apare o cheltuiala in plus sau gasesti o utilizare mai buna pentru finantele tale (cum ar fi reducerile la ghetele pe care pusesei ochii luna trecuta sau un nou telefon pe care trebuie sa il ai). Ei bine, profestionistii ne spun ca a economisi si a investi din timp este cel mai bun lucru pe care il putem face. Sfatul lor este sa iti creezi un cont de economii de care sa nu te atungi decat in situatii de urgente extreme si sa pui deoparte o parte din salariu in fiecare luna. Astfel iti vei dezvolta un obicei financiar sanatos de pe urma caruia vei beneficia mai tarziu.

7. Ai grija de sanatatea ta
Sfat general valabil pentru toata viata ta, dar cu atat mai important in aceasta perioada deoarece iti va fi din ce in ce mai Radio Everyone 3 Sanatategreu sa faci miscare si sa ai o dieta sanatoase odata cu varsta. Nu numai ca nu vei mai avea aceeasi conditie fizica, dar nu vei mai putea dedica aceeasi cantitate de energie si timp pentru a mentine un stil de viata sanatos. In plus, vei observa ca pe la 28 de ani, nu ti se va mai parea o idee asa buna sa bei cu prietenii in oras pana dimineata. Organismul nu mai este la fel de rezistent si mahmurelile de a doua zi vor fi din ce in ce mai grele. Poate ca nu ar fi o idee rea sa inlocuiesti happy hour cu o ora la sala din cand in cand.

8. Iubeste ceea ce faci
Fericire-bucurieChiar daca nu iti urmezi pasiunea ta cea mai mare, este important sa iti placa ceea ce faci zi de zi, 8 ore pe zi. Incearca sa gasesti un domeniu de activitate care sa iti aduca multumire si satisfactie, astfel incat sa nu te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te cu groaza ca trebuie sa mergi la serviciu. Nu numai ca vei fi nefericit, dar nici nu vei avea succes in ceea ce faci. Atunci cand faci ceva cu placere nu poti gresi.

Misiuni Internaționale
Actualitate luni, 1 aprilie 2024, 12:31

Misiuni Internaționale

Teodora Mazăre (realizator rubrică) – Misiunea din Polonia a artileriștilor antiaerieni din cadrul celui de-al 14-lea detașament românesc...

Misiuni Internaționale
Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Actualitate vineri, 8 martie 2024, 20:58

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale

Săptămâna aceasta la rubrica Inedit vorbim despre subiectele cele mai arzătoare din ultima vreme: atacurile cibernetice, dezvoltarea...

Efectele atacurilor cibernetice și importanța inteligenței artificiale
Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Actualitate luni, 5 februarie 2024, 13:20

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara

Sorina Vrânceanu (realizator rubrică): Șeful Statului Major al Apărării din țara noastră, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit la...

Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Ankara
Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate vineri, 29 decembrie 2023, 19:30

Pas cu pas spre titlul mondial

Ultimul articol din categoria Inedit vine cum nu se putea mai bine în finalul de an cu un sport de iarnă, pentru că tot suntem în sezonul rece....

Pas cu pas spre titlul mondial
Actualitate miercuri, 20 decembrie 2023, 17:46

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!

    Bun găsit tuturor! Astăzi la rubrica Muzica lui Bogdan vă invit cu drag să ascultăm câteva colinde românești, unele știute...

Muzica lui Bogdan – Colinde românești! Sărbători fericite!
Actualitate joi, 9 noiembrie 2023, 12:24

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!

  Vă invităm la un eveniment artistic extraordinar al interpretei de muzică folk, dar și colegă a noastră de la Radio România Regional...

Invitație la concert aniversar și lansare de disc ”Lumea mea!” – interpreta de muzică folk MARIA GHEORGHIU!
Actualitate luni, 30 octombrie 2023, 11:55

Acte caritabile pentru susținerea educației

Bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii noastre în care vă invit să fiţi parte a unui eveniment caritabil organizat de  Asociaţia Umanitară...

Acte caritabile pentru susținerea educației
Actualitate vineri, 22 septembrie 2023, 16:14

Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 24 septembrie 2023, să sărbătorim împreună Ziua Satului Românesc....

Ziua Satului Românesc