O tabără de pictură destinată studenţilor din Iaşi şi Chişinău a debutat, luni, la Memorialul Ipoteşti – Centrul de Studii „Mihai Eminescu” din Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis de instituţia de cultură.
Tabăra de arte vizuale, care va dura până pe 28 august și care va fi coordonată de pictorii Constantin Tudor din Iaşi şi Liviu Şoptelea din Botoşani, va avea ca temă „opera eminesciană sub aspectul ei cromatic”.
Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să pună bazele unei colaborări de durată cu facultăţile de profil din ţară şi de peste hotare.
Şapte artişti din România şi din Republica Moldova au fost provocaţi să descopere spiritul Sighişoarei în anotimpul toamnei, în cadrul Taberei de pictură „Toamnă Medievală”, organizată de pictorul Rareş Kerekes.
Alături de Rareş Kerekes, recunoscut ca pictorul dealurilor transilvane, la „Toamna Medievală” participă Galina Vieru, Radu Goia, George Spaiuc, Maria Jarda, Tudor Şerbănescu şi Gabriela Câmpianu, fiecare dintre artişti având de realizat maximum două lucrări despre culorile Sighişoarei în această perioadă.
Tabăra de la Sighişoara se va încheia, vineri, cu un vernisaj al expoziţiei ce va fi realizată din lucrările pictate la „Toamna Medievală”, în cel mai înalt loc din oraş, la Panorama Guesthouse.
Pe parcursul Taberei de arheologie, care se desfăşoară la Castrul Roman de la Călugăreni în această săptămână, copiii urmează să fie familiarizaţi cu modul de organizare a armatei romane, cu echipamentele soldaţilor şi cu viaţa societăţii romane, pe baza descoperirilor din acest şantier arheologic.
„La prima întâlnire vom învăţa despre armata romană şi echipamentul unui soldat obişnuit. Pe parcursul zilei vom realiza un scut roman. Scutul era unul dintre cele mai importante elemente ale echipamentului soldatului roman, pe care putea să îl folosească nu numai pentru apărare, ci şi pentru atac datorită protruziei bulboase din mijloc, numită umbo”, a arătat Muzeul Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.
Copiii vor mai învăţa despre gastronomia romană, vestimentaţia romanilor şi le vor fi prezentaţi banii şi modul în care aceştia au influenţat dezvoltarea monedei în Europa.
„Romanii purtau tunici din lână sau din in. Tunica femeilor era mai lungă decât cea purtată de către bărbaţi. Bărbaţii romani care deţineau funcţii importante purtau o togă albă. În timpul atelierului vom confecţiona o păpuşă din carton, pe care o vom îmbrăca în tunică (…)
Romanii au influenţat semnificativ dezvoltarea ulterioară a monedei în Europa. Primele monede romane au fost emise în secolul IV î. Hr. Mai târziu, oamenii obişnuiţi deseori aflau despre un împărat nou odată cu apariţia monedelor gravate cu portretul acestuia. În partea practică a atelierelor se vor confecţiona denari romani şi o puşculiţă în care se pot păstra aceştia”, se mai menţionează în comunicat.
Participanţii vor vedea şi cum se cercetează săpătura arheologică şi cum se sortează materialul arheologic în categorii.
În staţiunea Băile Herculane va începe joi, 7 septembrie, Tabăra de pictură CULORI PESTE HERCULANE, la care participă 10 artişti plastici consacraţi din ţara noastră.
„Este un eveniment pe care noi îl găzduim şi l-am iniţiat pentru prima dată în acest an, totul a plecat de la o colaborare cu artista Fabiana Dima din Bucureşti şi dorim găzduirea acestui eveniment în fiecare an! Este o tabără de pictură unde vor veni mai mulţi artişti consacraţi să-şi expună ideile şi să fie inspiraţi de frumuseţile Văii Cernei şi să creăm ceva ce va dăinui pe viitor, aşa cum şi noi am descoperit aici din perioada austro-ungară multe tablouri cu care ne place să ne mândrim şi să le postăm peste tot şi să le vedem, poate şi urmaşii noştri să găsească ceva contemporan nouă!”, ne-a declarat Ionuţ Guran – iniţiatorul şi gazda acestei manifestări artistice.
Pictorii îşi vor realiza creaţiile în staţiunea de pe Valea Cernei, căutându-se şi un loc pentru expunerea tablourilor, ne precizează Ionuţ Guran :
„Asta este şi ideea, pe parcursul taberei toate creaţiile vor fi realizate aici, în staţiune! Momentan vom asista doar la crearea lor şi să sperăm ca pe viitor să le putem expune, cred că un loc potrivit ar fi în faţa Casinoului, în Centrul istoric, pentru că este cel mai frumos loc din oraş, loc încărcat de istorie şi toţi turiştii şi localnicii să poată să le vizualizeze!”
Asociația Mișcare de Tabără Yuppi organizează prima tabără pentru copii cu boli oncologice și familiile lor. Este o noutate în România. Tabăra este la prima ediție.
Organizatorii au planificat activități pentru toate vârstele, explică reprezentantul Asociației ”Tabăra Yuppi pentru Familii”, László Zsuzsa:
”În tabăra vom avea activități care sunt dedicate tuturor grupelor de vârstă. Atât adulții cât și copiii vor lua parte la lucru manual, tir cu arcul, canotaj, cățărat. În schimb, pentru copiii foarte mici, între 0 și 4 ani, avem amenajată așa-zisa Casă cu jucării, unde ei în patru labe pot să se plimbe, pot să se joace; avem o groază de jucării pregătite pentru ei. În același timp adulții, alături de un trainer și un psiholog se vor juca, vor discuta ei între ei.”
La tabăra ce se va desfășura până duminică, participă 10 familii, adică, în total, 31 de persoane.
Asociaţia Clubul Sporturilor Montane Rupicapra organizează evenimentul Yuppi Ride în perioada 18 august – 7 septembrie.
În cadrul proiectului, Alpár Katona şi Szénási Zoltán vor pedala 1800 km şi vor urca vârful Mont Blanc.
Acţiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru asigurarea costurilor de tabără pentru copiii cu diabet, artrită juvenilă şi boli oncologice din Tabăra Yuppi.
Vor porni din tabăra de la Șăulia, acolo unde se desfăşoară taberele Yuppi, către Chamonix, pe biciclete.
Vor parcurge această distanţă în 2 săptămâni, în total 1800 de km traversând 5 ţări. Ajunşi în Chamonix, în următoarele 7 zile, vor escalada vârful Mont Blanc de 4809 m altitudine. Vor fi 21 de zile de efort şi aventură ancorate în ideea de minimalism şi simplitate.
Dorim că şi anul acesta să ne alăturăm efortului comunităţii de a sprijini aceşti copii, de a le asigura accesul la o experienţă care le va schimbă modul de percepere a bolii cu care se confruntă. Într-un cuvânt, le va schimbă viaţă. Anul trecut, în cadrul proiectului Yuppi Run pe care l-am realizat, am văzut cât de mult poate însemna pentru ei o astfel de acţiune de strângere de fonduri, de aceea ne dorim să putem continuă acest gen de proiect, devenit o tradiţie pentru asociaţia noastră. (Alpar Katona)
Aproape 200 de copii vor participa la Tabăra de Vară Alpină, organizată de Primăria oraşului Borşa, Maramureș, prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică.
Tabăra de Vară este un eveniment aşteptat cu mare interes de copii, fiind o manifestare ştiinţifico-educativă, bazată pe valorificarea potenţialului faunistic, floristic şi geologic natural în sfera învăţământului primar, gimnazial şi liceal.
Pe durata celor trei zile de tabără, elevii vor avea posibilitatea să întâlnească aspecte din natură pe care fie le cunoşteau de la cursuri, fie din fotografii sau puţinele filme documentare realizate în zonă.
Cea de-a patra ediţie a Taberei de Vară Alpină are loc în perioada 4- 6 august.
Taberele pentru copii din județul Timiș nu îi mai atrag pe cei mici în vacanța de vară. Prea puțini copii au venit în cele două tabere rămase în Timiș, Poieni Strâmbu şi Chevereş.
Astfel, aproximativ 800 de copii au ales să-şi petreacă vacanţa aici, iar câteva săptămâni din programul estival au rămas neocupate, spune şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Adrian Tal.
“Avem ocupte la Poieni Stâmbu zece serii de tabără, iar la Chevereș șase serii de tabără plus un cantonament pe care l-au desfășurat copiii de la scrimă. 54 de locuri avem la Poieni Strâmbu și 44 la Chevereș. În extrasezon am avut zece weekend-uri acoperite la Poieni Strâmbu, iar la Chevereș numai patru.
Șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș a mai declarat că singurele investiții în taberele de la Poieni Strâmbu și Chevereș sunt cât să permită funcționarea spațiilor de cazare. Alte trei tabere, de la Nădrag, Bogda şi Herneacov, sunt închise.
Asociaţia pentru Tineri – „Streets”, împreună cu ARDOR Oltenia şi Asociaţia Culturală „Valea Dacilor” derulează proiectul „Istorie în imagini”, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Într-o tabără tematică, desfăşurată la Centrul de agrement Costeşti, 35 de tineri din Dolj, Vâlcea şi Hunedoara vor descoperi locurile unde s-au scris importante pagini din istoria românilor, îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele, îşi vor dezvolta competenţele în domeniul fotografiei . Ei vor participa la activităţi formative, artistice, culturale – cursuri de fotografie digitală, ateliere, având ca temă istoria dacilor, vizite la Sarmizegetusa Regia, Sarmizegetusa Ulpia, Cetăţuia, Blidaru, Feţele Albe. Tabăra este precedată de o campanie şi de sesiuni de informare, ai căror beneficiari vor fi 2.000 de tineri din Craiova, Horezu şi Orăştioara de Sus. Proiectul se derulează în perioada 17 iulie – 1 septembrie 2017.
La Băile Tuşnad va începe, pe 18 iulie, cea de-a 28-a ediţie a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti de la Bálványos, cu motto-ul „Locul sigur” („A biztos pont”).
Participanţii şi invitaţii vor susţine prelegeri, între altele, despre Europa Centrală şi de Est, ca fiind un loc sigur, şi vor avea schimburi de opinii.
Németh Zsolt, vicepreşedintele grupului parlamentar al FIDESZ, fondatorul Universităţii de Vară, a accentuat că manifestarea din acest an este rezultatul unei colaborări pe scară largă.
În perioada 10-15 august, în organizarea Outward Bound, 11 elevi din județul Mureș se vor distra și vor învăța regulile de comportament în natură, vorbind numai în limba engleză.
Coordonatorul de program, Barabas Tunde:
„Tabăra de engleză va începe în data de 10 august și se va termina în data de 15. Deja avem 11 copii înscriși, cu vârste între 10 și 14 ani. La această tabără sunt incluse activități de team-building, de dezvoltare personală, vor fi activități în grădină, expediție în jurul Sovatei iar totul va decurge în limba engleză, desigur.”
Doritorii se mai pot înscrie, până pe data de 5 august, la sediul Outward Bound din Tîrgu-Mureș.
Dupa o saptamana petrecuta in natura, artistii, compozitorii si producatorii din „Tabara de Muzica pe Paralela 45″ s-au intors acasa pusi pe finalizat piesele pe care le-au conturat in cele sapte studiouri amplasate la Cheia.
In paralel, cei 100 de copii din DeMoga Camp au participat la ateliere de voce si compoziție muzicală, producție, actorie, dans modern si foto & video, la care au participat in fiecare zi cate unul dintre artistii consacrati din „TDM3″ pentru a le impartasi din experientele proprii.
Alexandra Stan, Elena Gheorghe, Adda, What’s Up, Liviu Teodorescu, Shift, Robert Toma, Raku etc. si-au manifestat cu mult timp inainte dorinta de a compune, ca si in anii trecuti, in cadrul Taberei de Muzica aflata acum la cea de-a treia editie, iar pe parcurs s-au mai alaturat provocarii lui Marius Moga si artisti precum Alex Velea, Nicole Cherry, Boier Bibescu, Raluka, Rashid, Keo, Nicoleta Nuca, Mira si Alexandra Ungureanu.
Pe langa gasca de artisti, producatori si compozitori DeMoga Music, care au lucrat la piese cu toti cei invitati in tabara, au luat parte la acest proiect de succes si invitati speciali de la casele de discuri Cat Music, Global Records, Roton Music, Fonogram Records si MediaPro Music. Anul acesta in Tabara de Muzica au fost aproape 100 de artisti, compozitori si producatori.
In Tabara de Muzica 3, inspiratia s-a ridicat la cote maxime, astfel ca s-au compus peste 30 de piese, pe care echipa DeMoga Music si artistii le vor finaliza in studiourile din Bucuresti.
Initiatorul acestor doua proiecte, Marius Moga, a adaugat: “Am fost placut surprins sa vad cat de talentati sunt copiii din DeMoga Camp. Au compus piese pe negative create in TDM si si-au pregatit singuri un spectacol foarte tare de final de tabara. Glumeam cu artistii din #TDM3 si le ziceam ca vine din urma o generatie foarte creativa si sa fie pregatiti pentru concurenta .”
Zeci de copii şi adolescenţi supraponderali vor avea ocazia să deprindă principiile unei vieţi sănătoase într-o tabără organizată la Straja, timp de trei săptămână, de mâine şi până la data de 2 septembrie.
Evenimentul este unic în ţară şi este organizat pentru al patrulea an consecutiv. În cadrul intervalului pe care-l vor petrece alături, participanţii vor beneficia de antrenamente, dar şi de seri distractive.
Misiunea taberei este de a indica copiilor comportamentele de viaţă sănătoasa pe care să le menţină şi când se întorc acasă, susţin organizatorii.
La Braşov se desfăşoară în aceste zile tabăra „Basarabia, mai aproape de Europa”, dedicată mai multor profesori ai Liceului Teoretic „Lucian Blaga“ din Tiraspol, Transnistria.
Această acţiune este continuarea unei iniţiative prin care mai mulţi elevi din aceeaşi unitate şcolară au petrecut câteva zile la Braşov.
Vizita oaspeţilor transnistreni are loc ca urmare a semnării, pe 27 iunie, a acordului de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, şi are drept scop prezentarea sistemului educaţional românesc după aderarea României la UE.
Pe parcursul şederii la Braşov, cele 20 de cadre didactice, însoţite de directorul liceului se vor întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale, cu lectorii participanţi la Festivalul de film istoric de la Râşnov şi vor vizita şi o serie de obiective din domeniul cultural şi turistic.
La Muzeul de Artă din Târgu Jiu se deshide astăzi, la ora 11.00, cea de-a patra ediţie a Taberei naţionale de pictură „Iosif Keber“. Evenimentul este organizat de Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici, Centrul „Brâncuşi“, Primăria Târgu Jiu, Muzeul Judeţean Gorj şi Universitatea „Constantin Brâncuşi“.
Anul acesta participă şapte pictori din România, unul din Serbia şi doi din Bulgaria. Tabăra naţională de pictură cu participare internaţională va fi găzduită de comuna Runcu şi se va încheia pe 12 august, când la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul lucrărilor realizate.
Peste 50 de tineri din toată ţara vor participa la cele două ediţii ale taberei, ambele programate luna aceasta.
Sesiunile de pregătire vor fi susţinute de 9 dintre cei experimentaţi debateri din ţară, medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale – Radu Cotarcea, Bianca Dragomir, Adrian Ghiţe, Emil Mesaroş, Radu Ţigănaş, Călin Mureșanu, Liviu Gajora, Ioana Stupariu şi Nae Șovăială.
Radu Cotarcea, originar din judeţul Covasna, este vicecampion mondial la debate, el câştigând anul acesta locul al doilea la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice Universitare desfăşurat în India şi s-a poziţionat şi pe locul al 6-lea în topul celor mai buni oratori din lume.
Tabăra este organizată de Clubul de Dezbateri din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică Transilvania.
Prima sesiune se încheie mâine, iar a doua începe joi şi durează până pe 11 august, pentru aceasta mai existând câteva locuri libere, deci se mai pot face înscrieri.
Debate-ul este «un sport al minţii» care presupune o discuţie în contradictoriu asupra unei chestiuni controversate, în cadrul căreia se aduc argumente pro și contra temei. Acest exerciţiu intelectual dezvoltă gândirea critică şi analitică, încurajând ascultarea activă şi tolerantă faţă de opiniile adverse.
14 pictori din şapte ţări se vor întâlni la Medgidia, unde, sâmbătă, se va deschide cea de-a XI-a ediție a Taberei Internaţionale de Pictură „Lucian Grigorescu”
Artiștii invitați care vor aduce un omagiu plastic marelui pictor născut la Medgidia sunt din Turcia, Irak, Algeria, Statele Unite ale Americii, Italia, Republica Moldova şi, bineînțeles, România.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia, iar închiderea taberei este programată pe 10 august.
Tabăra de Pictură de la Medgidia a luat naştere în semn de respect faţă de personalitatea marelui pictor postimpresionist Lucian Grigorescu, născut la Medgidia, la 1 februarie 1894, dar şi din dorinţa de a îmbogăţi patrimoniul cultural al municipalităţii cu tablourile realizate, an de an, de artiştii plastici participanţi la tabără.
Acţiunea a fost organizată de Rotary Pontus Euxinus, iar fondurile strânse vor fi direcţionate către realizarea unei tabere de vară, un schimb de experienţă între copii din Constanţa şi copii din Vatra Dornei. Tabăra de vară va avea loc între 25 august şi 1 septembrie, sub titlul «Tinerii merituoşi descoperă România».
Copiii care vor participa la schimbul de experienţă au între 11 şi 14 ani, au avut rezultate excelente la şcoală, dar provin dintr-un mediu defavorizat, cu o situaţie financiară precară”, a explicat Grigore Pop, preşedintele Rotary Pontus Euxinus.
Elevii au fost aleşi după rezultatele obţinute la învăţătură şi comportamentul lor pe parcursul anului şcolar.
Directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea, Anca Lazăr ne-a informat că primii copii au ajuns deja în tabără la Mahmudia.
Cei mai mulţi vor pleca în tabără la Eforie, la începutul lunii septembrie.
Mai mult, administratorii acestora au fost sancţionaţi.
Comisarul şef adjunct Mircea Diacon a declarat că, în urma acţiunilor de control efectuate de inspectorii instituţiei, au fost găsiţi 40 de elevi din Târgu Secuiesc cazaţi în tabăra de copii de la Cătruşa, comuna Poian, actual Centru de studii alternative şi de agrement.
Administratorul taberei nu deţinea autorizaţiile de funcţionare prevăzute de lege, iar o parte din copii au fost cazaţi pe saltele din burete direct pe pardoseală. A fost aplicată o amendă de 5.000 lei şi s-a dispus închiderea temporară a taberei pe o durată de cel mult 6 luni, a menţionat Mircea Diacon.
Potrivit acestuia, un alt caz a fost descoperit recent în tabăra de tineret de la Ozunca Băi, comuna Băţani, care nu avea autorizaţie de funcţionare şi unde erau cazaţi 45 tineri din mai multe localităţi din judeţul Covasna.
Administratorul taberei, persoană fizică autorizată, a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 lei, iar tabăra a fost închisă temporar pentru maximum şase luni.
Doi copii aflaţi într-o tabără la Moieciu de Sus au ajuns la spital.
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Braşov a fost sesizat de părintele unei fetiţe căreia i s-a făcut rău, fiind diagnosticată cu toxiinfecţie alimentară. Elevii aflaţi în tabără sunt de la o şcoală generală din Bucureşti, iar în urma incidentului mai mulţi părinţi au anunţat că renunţă la vacanţa din Moieciu şi au cerut să le fie trimişi acasă copiii, astfel încât o parte dintre elevi s-a întors cu un autocar în Capitală.
După ce au descins la pensiunea respectivă, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit bucătăria şi frigiderele goale. Totuşi, au fost consemnate câteva nereguli: veselă nedezinfectată corespunzător, ouă murdare şi brânză a cărei provenienţă nu putea fi demonstrată şi nici termenul de valabilitate nu era stabilit.
În plus, părinţii nu au primit nicio chitaţă sau factură pentru banii pe care i-au plătit pentru sejurul copiilor. Cercetările continuă, iar proprietarii pensiunii din Moeciu riscă amenzi usturătoare şi închiderea locaţiei.
Tinerii sunt de la singurul liceu românesc din Transnistria, iar tabăra de la Braşov a fost o experienţă unică, spune profesorul care i-a însoţit, Ion Iorcev. Acesta a precizat că, în Tiraspol, vorbitorii de limba română nu sunt priviți cu ochi buni de ceilalți locuitori, iar profesorii sunt supuși presiunilor din partea autorităților nistriene.
Tabăra a venit ca o gură de oxigen pentru elevii din Tiraspol, mai ales că peste tot în vizita lor la Brașov, au fost însoțiți de colegii lor români, spune preşedintele Asociaţiei Link, Liuba Beldie.
Elevii din Tiraspol au vizitat Poiana Brașov, Rezervația de Zimbrii, Paradisul Acvatic, Castelul Peleș, Muntele Tâmpa, Universitatea Transilvania, Muzeul Primei Școli Românești și au luat la pas Brașovul, fiind încântați de această tabără.
La fel de impresionat de frumusețile Brașovului a fost și profesorul Ion Iovcev, directorul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, cel care a condus grupul de elevi de peste Prut.
Tabăra a fost oferită elevilor din Tiraspol de către autoritățile locale și județene, în parteneriat cu Consiliul Elevilor, spune viceprimarul Brașovului, Adina Durbacă.
În luna august, va fi rândul cadrelor didactice din Tiraspol să vină în vizită la Brașov, la invitația autorităților locale și județene.
Până acum, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a organizat o tabără în Austria, unde au plecat 30 de copii fără familii naturale, cu rezultate bune la şcoală sau cu performanţe în domeniul artistic sau sportiv.
Direcţia a mai organizat o tabără la Lunca Bradului, iar ieri, 35 de copii din centrele de plasament au plecat o săptămână la munte, la Vlăhiţa.
În paralel, DGASPC organizează tabere de o zi, la Complexul Weekend şi la Grădina Zoologică.
Şi asta deoarece a început cea de-a 3 a ediţie a Taberei Internaţionale de Dramaturgie, organizată de UAT în parteneriat cu un centru de profil din New York.
Textele pe care studenţii le vor scrie în cele 10 zile de tabără vor fi publicate în revista Universităţii şi aduse în atenţia teatrelor şi regizorilor din ţară pentru a fi montate, spune decanul UAT, profesor universitar doctor, Oana Leahu.
Tinerii scriitori dramatici au astfel posibilitatea de a fi ghidaţi în carieră de 2 dramaturgi contemporani importanţi, adaugă Oana Leahu.
Ediţia de anul acesta a Taberei Internaţionale de Dramaturgie este organizată cu sprijinul Teatrului Naţional şi al Teatrului Ariel din Târgu-Mureş, dar şi al primăriei oraşului.
Timp de o săptămână, 20 de elevi de la Liceului Teoretic „Lucian Blaga“ din Tiraspol se află la Brașov, în cadrul unei tabere sugestiv intitulată ,,Basarabia mai aproape de Europa”.
Scopul acestei tabere este prezentarea sistemului educaţional românesc după intrarea României în Uniunea Europeană, precum şi o mai bună cunoaştere a valorilor europene. Unul din organizatorii taberei este Consiliul Județean Brașov.
Elevii din Transnistria, care sunt însoţiţi de directorul liceului, Ion Iovcev, au programate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice de la diferite şcoli şi licee din Braşov, cu reprezentanţii autorităţilor publice şi cu cei ai Universităţii Transilvania, dar vor vizita şi o serie de obiective din domeniul educațional și turistic : Institutul de cercetare dezvoltare Genius, Muzeul Prima Şcoală Românească, rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului, Castelul Bran și Castelul Peleş.
80 de copii, cu rezultate foarte bune la învățătură, din centrele de plasament din judeţul Vâlcea, dar şi din Centrul Maternal vor pleca timp de o săptămână la mare.
Inițiativa acestei excursii aparține Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea și Asociaţiei Orfanilor din Casele de Copii a județului.
De asemenea, alţi câţiva zeci de tineri din centrele de plasament vor merge în Polovragi, într-o tabără de corturi, unde se vor bucura de o mulţime de activităţi recreative şi sportive.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.