Piaţeta Perla din staţiunea Mamaia găzduieşte timp de cinci zile, începând de astăzi, târgul de carte Gaudeamus Litoral.
Pe lângă mii de titluri la preţuri extra-sezon, pentru toate preferinţele şi bugetele și tombola Gaudeamus, târgul de carte oferă și un program de evenimente variat, care include deopotrivă lansări și prezentări de carte și spectacole antrenante găzduite de scena amenajată în Piațeta Perla în fiecare seară de la ora 19:00.
Vor fi recitaluri ale unor interpreți îndrăgiți de muzică ușoară și populară, dansuri de societate, dansuri moderne și dansuri țigănești.
Deschiderea oficială va fi acompaniată de momentele artistice susținut de Fanfara Militară a Forțelor Navale, Ansamblul Folcloric „Doina Casimcei” și Ansamblul Folcloric „Brâncovenii”.
Vineri, 2 august, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” din Tulcea, Ansamblul Folcloric „Plai de dor” de la Niculițel, Asociația STRATONIS din Tuzla și Centrul Cultural „Ion Creangă” din Tuzla vor întreține atmosfera.
Sâmbătă seara vor urca pe scenă Minivedetele Asociației Culturale „Belle Arti”, Ciro De Luca, Daniel Iordăchioaie și Aurelian Temișan.
Duminică, ansamblurile folclorice „Dunărenii”, „Beștepeanca”, „Jocul”, „Ghiocel de Luncavița” și „Mușețeanca” vor face un spectacol excepțional pentru toți cei prezenți la târg.
Luni se vor decerna trofeele, iar publicul se va bucura de momente artistice oferite de: Fanfara „Muzica Apelor”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul” din Tulcea, Sorin Banciu, Maria Panov, Virginia Ciorogaru, Ansamblul Rușilor Lipoveni și ansamblul de dansuri țigănești.
Târgul este deschis zilnic, între orele 15:00 şi 23:00, iar intrarea este liberă.
Evenimentul este organizat de Radio Constanța în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.
Publicat de Camelia Teodosiu,
12 august 2018, 13:33 / actualizat: 14 august 2018, 13:49
Târgul Gaudeamus Litoral 2018 s-a deschis ieri sub semnul mai multor aniversări: Centenarul Marii Uniri, 90 de ani ai Radio România și 10 ediții de Gaudeamus la malul mării, împreună și fiecare în sine, excelente motive de sărbătoare.
Valuri răcoroase de premii, carte și muzică vă așteaptă de astăzi până în ziua de Sfânta Maria în Piaţeta Perla din Mamaia, la cea de a zecea ediție estivală a celui mai îndrăgit târg de carte din România.
Târgul Gaudeamus Litoral este organizat de Radio România – Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța – în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.
Târgul este deschis zilnic în intervalul 11 – 15 august, între orele 15.00 şi 23.00.
Intrarea este liberă.
România participă la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, cel mai important eveniment de profil din lume, care se desfăşoară în aceste zile în Germania.
Astăzi la standul României va avea loc o masă rotundă cu tema „Există o piaţa de export pentru literatura română?”, unde vor fi prezentate cele patru antologii de literatură română care urmează să apară în limba germană până la Târgul de Carte de la Leipizig de anul viitor, la care ţara noastră va avea statutul de ţară invitată de onoare.
Ministrul culturii şi identităţii naţionale, Lucian Romaşcanu, a precizat pentru RRA:
Lucian Romaşcanu: Ministerul Culturii, ICR, prin organizarea acestui stand la Târgul de la Frankfurt, asta îşi doreşte să facă: să pună în contact autorii români, prin reprezentanţii lor, cu piaţa de carte vest-europeană. Am avut un eveniment extrem de important, a fost o conferinţă de presă în care ne-am prezentat alături de dl ambasador Hurezeanu, alături de directorul Târgului de Carte de la Leipzig… În 2018 vom fi invitaţi de onoare, da, şi ne-am prezentat intenţiile pentru anul viitor şi acestea sunt extrem de generoase. Ne dorim să avem o prezenţă excepţională la anul la Leipzig. Pregătim 30 de traduceri noi, pe lângă altele făcute cu sprijinul ICR, sper să avem succes şi să se audă din ce din ce mai mult despre autorii români. ealizator: Ediţia din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt, la care Franţa este invitat de onoare, reuneşte peste 7.000 de autori din 106 ţări.
Zilele Aradului continuă astăzi cu un târg de antichități, carte și produse artizanale, amenajat pe strada pietonală Mețianu, din centrul municipiului.
Programul zilei de astăzi cuprinde, între orele 10:00 și 16:00, atelierul de fotografie de reportaj în Cafeneaua literară Joy’s. De asemenea, Festivalul cultinar are loc între orele 12:00 și 23:00, pe Faleza Mureșului, între Belvedere şi Perla.
Astăzi, la Arad va fi sărbătorită Ziua orașului Pecs din Ungaria. Astfel, de la ora 17:15, are loc vernisajul expoziției artistului fotograf Marsalko Peter la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.
La ora 18:00, la Teatrul de Marionete din Arad, va fi prezentat spectacolul Teatrului Markus din Pecs, „Capacul care atinge cerul”. To de la ora 18:00, în Parcul Reconcilierii are loc un concert de jazz cu Clarax Zenekar din Budapesta, iar de la ira 19:00, este programat un concert de muzică veche cu ”Hires Pannonia”. La 19:45 are loc un spectacolul trupei de dansuri populare ”Mecsek”, iar de la ora 20:00, un alt spectacol al aceleaşi trupe însă cu antrenarea publicului. De la ora 21:00 este programat cocertul de jazz cu ”JAZZIMIPAIR”.
De asemenea, un Târg de produse de manufactură şi vinuri din regiunea Pecs-Mecsek va avea loc tot în Parcul Reconcilierii.
Gaudeamus Cluj 2017, ediția a XVIII-a, s-a bucurat și în acest an de prezența, în mijlocul cărților, a unor personalități importante ale culturii române.
Profesorul și sociologul Vasile Sebastian Dâncu, cel care a primit premiul premiul pentru cea mai râvnită carte a acestei ediţii: „Politically Incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă”:
Până la 15 ani, cea mai importantă fereastră spre lume, pentru mine, a fost Radio România. Am ascultat sute, poate mii de piese de teatru radiofonic. I-am ascultat pe marii scriitori ai României, la Radio România. Televiziunea era puțină iar cărțile și radioul erau fereastra noastră spre lume.
Prin acest premiu îi mulțumesc postului public Radio România, cea mai importantă instituție media din România, dintotdeauna. Și o felicit și pentru faptul că face această îngemănare între carte și radio. (Vasile Dâncu)
Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a felicitat Radio România și Radio Cluj:
Aș vrea să felicit Societatea Română de Radiodifuziune pentru acest târg. Este foarte important că acest târg merge în țară. El ne atrage atenția aspra rolului lecturii în viața noastră. Mă bucur că sunt foarte mulți cititori și la această ediție. Ministerul Culturii susține și ediția din acest an a Târgului Gaudeamus; cele două ediții importante ale târgului, de peste an, ne atrag atenția asupra importanței lecturii dar mai au un mesaj: cultura este o chestiune de zi cu zi și e foarte important să citim în fiecare zi, e foarte important să cumpărăm cărți în fiecare zi.
Îi felicit pe organizatori, mă bucur că am fost la Cluj și promit că vin și la următoarele ediții! Felicitări tuturor celor care astăzi au primit premii! (Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu)
Caravana Gaudeamus îşi aşteaptă vizitatorii la Cluj-Napoca până duminică. 70 de edituri îşi prezintă ofertele, iar pe durata manifestării au loc mai bine de 70 de evenimente.
Standurile cu cărţi au fost vizitate numai în prima zi de 5 mii de oameni, iar colega noastră Doina Borgovan de la Radio Cluj a stat de vorbă cu unii dintre iubitorii de lectură.
– Caut cărți de memorialistică, cărți de poezie bună. E foarte mută carte și de foarte bună calitate, dar să vii cu bani. – Am cumpărat niște volume de corespondență.
Reporter: Cum vi se pare târgul?
– Foarte frumos. Parcă sunt un pic mai puțini expozanți ca în anii trecuți, dar un astfel de eveniment e întotdeauna binevenit. – În general, cărți de istorie caut. Sunt mai mult pasionată de istoria monarhiilor, monarhia în România, de exemplu.
Reporter: Cum vi se pare târgul?
– Mi se pare ok, interesant, multe cărți, multe subiecte. – M-am uitat mai ales pentru cărțile de limba engleză, sunt cărți foarte noi și sunt interesată de acestea.
La caravana, care este organizată de Centrul Cultural Media Radio România şi de Radio Cluj, au loc şi anul acesta o tombolă şi concursul „Miss Lectura„. Continuă, de asemenea, campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă„, dedicată zonelor rurale, precum și proiectul „Invitaţi de nota 10 – Olimpicii României„, care recompensează şi promovează performanţa din învăţământul românesc, la diferite discipline.
Ediția a XVIII-a Festivalului de carte, Gaudeamus Radio România, s-a deschis astăzi în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
Așteptat cu nerăbdare de cititorii care au invadat târgul încă de la primele ore ale dimineții, deschiderea oficială a avut loc la ora 11:00 în prezența primarului Emil Boc și a rectorului Universității Babeș-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop.
În cuvântul de deschidere, primarul Clujului a felicitat Radio România pentru sprijinul constant acordat culturii și cărții tipărite, arătând că, dacă orașul este al studenților și al universităților, este normal ca primăvara, cărțile să ajungă în inima cetății.
Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, a invitat clujenii să se bucure de carte și a felicitat Radio România și studioul Regional Radio Cluj pentru organizare și pentru implicarea permanentă în facilitarea întâlnirilor dintre scriitori și cititori:
La Cluj, cartea este iubită, Clujul este orașul cu cel mai mare procentaj de intelectuali din România și este normal să prețuim cartea și mesajul ei. Indiferent de forma sub care ajunge la noi, cartea transmite cunoștințe și înseamnă comunicare. (Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB)
Managerul Radio Cluj, Bogdan Roșca, a subiniat rolul Radio România în organizarea de evenimente culturale of-air, amintind că, chiar astăzi, un alt proiect al centrului Cultural Media Radio România, ”Pianul călător”, pornește la drum din Chișinău. Invitând publicul să își aleagă cele mai bune cărți pentru vacanța de primăvară/vară, Bogdan Roșca a mulțumit primăriei clujene pentru sprijinul necondiționat în organizarea festivalului de carte.
Președintele de onoare al celei de-a XVIII-a ediții, poetul Ion Cristofor, a declarat deschis Gaudeamus Cluj 2017.
Întreg programul Caravanei Gaudeamus la Cluj, aici:
Miercuri, 5 aprilie
18.50 RADIO ROMÂNIA Tombola GAUDEAMUS
19.00 – 20.00 EDITURA EIKON Lansare: „PLOTIN. Despre nemurirea sufletului”.
Joi, 6 aprilie
10.00 EDITURA RENAŞTEREA Lansare de carte: Boris Bobrinskoy, „Compasiunea Tatălui” Invitaţi: ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, pr. prof. Ioan Bizău
10.30 EDITURA RENAŞTEREA Lansare de carte: Christine Chaillot, „O scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe din Europa Ocidentală în secolul XX”
11.00 – 12.00 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Ziua ASE – 104 ani de la înființarea Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale Lansare de carte: „L’histoire des langues modernes dans l’ASE. Une perspective centenaire”
GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediţia a XVIII-a, 5 – 9 aprilie 2017 39 Lansare de carte: „Lingvistica aplicată. Strategie a cunoaşterii”, autor: Violeta Negrea
12.00 – 14.00 EDITURA CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ Lansare: „Cuibul privighetorilor”, Mircea Popa; „Ardealul”, Ion Mureşanu; „Cartea de Aur sau luptele politice naţionale ale românilor de sub coroana ungară”, vol. V, VI, Teodor V. Păcăţian; „Palate clujene”, Ioan Ciorca Invitaţi: Irina Petraş, prof. univ. dr. Mircea Popa, Valentin Vişinescu, dr. Vasile Lechinţan, Ioan Ciorca, redactori Casa Cărţii de Ştiinţă: Alexandra Blendea, Alexandra Ionel
14.00 – 15.00 EDITURA ECOU TRANSILVAN Lansarea volumelor: „Aflăm adevărul despre biografia Fiului lui DUMNEZEU?!”, autor Gheorghe Funar şi „România – mințită, indusă în comă și jefuită”, autori Emil Merce & Cristian C. Merce
15.00 – 15.30 EDITURA CAROLINA Lansare de carte: „Eseuri hermeneutice”, vol. I-V, autor Ion Kaleve
15.30 – 16.00 CASA DE EDITURĂ DOKIA Lansări: Gheorghe Cristea, „ESENȚE”, poezie; Traian Marcel Bartoș, „Dialogând în gând cu Dumnezeu – Sonete”; Ioan Mircea Corpodean, „Începuturi”, poezie
16.00 – 17.00 CLUBURILE LIONS CLUJ, LIONS CLUB HOPE CLUJ Dezbatere cu tema: „Cum lansezi un brand literar românesc”
17.00 – 18.00 EDITURA EIKON Lansări: „Modernitatea ratată. Gândirea fără public și stăpânul fără chip”, de Sorin Borza; „Existență și idee”, de Ștefan Vianu Prezintă: Vianu Mureșan, Valentin Ajder
18.00 – 18.50 EDITURA HUMANITAS Lansare de carte si sesiune de autografe: Jan Cornelius, „Eu, Dracula și John Lennon. Povestirile unui trăitor și uluit observator în România comunistă și în mirificul Occident”
18.50 RADIO ROMÂNIA Tombola GAUDEAMUS
Vineri, 7 aprilie
10.00 – 11.00 UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ-NAPOCA Lansarea volumelor: „Tratat de plante medicinale cultivate şi spontane”, ediția a II-a, coordonator prof. dr. Leon Sorin Muntean; „Bacteriologie medicală veterinară și zoonoze bacteriene”, conf. dr. Sorin Răpuntean şi prof. dr. Gheorghe Răpuntean; „Tratat de acvacultură şi biodiversitate”, vol. I, prof. dr. Ioan Bud, Liviu Todoran şi Valentin Petrescu-Mag; „Culturi floricole fără sol”, conf. dr. Erzsebet Buta și prof. dr. Maria Cantor
11.00 – 12.00 EDITURA ECOU TRANSILVAN Lansarea volumelor: Vasile Lechințan & Vasile Șt. Tutula, „Oameni de seamă ai Societății Cultural – Patriotice „Avram Iancu” din România”; Octavian Sergentu, „Matricea rusă”
12.00 – 12.30 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Lansare de carte: „The Voyage within Jane Austen and Virginia Woolf Rediscovered”, autor: Lucia Mihaela Grosu-Rădulescu
12.30 – 14.00 EDITURA ŞCOALA ARDELEANĂ Lansarea volumelor: „Initia Religionis Christianae inter Hungaros Ecclesiae Orientali adserta eademque a dubiis et fabulosis narrationibus repurgata / Începuturile religiei creştine între unguri atribuite Bisericii Răsăritene şi curăţate de dubii şi de poveşti născocite” de Gottfried Schwarz. Ediție bilingvă latino-română și traducere de Vasile Rus. Cuvânt înainte de Ioan-Aurel Pop. Studiu introductiv de Jan Nicolae; „Ispititoarea Transilvanie. Multiperspectivitate și adevăr în istoria unei provincii” de Ioan Bolovan si Sorina Paula Bolovan; „Scara Cuvântului. Eseuri omiletice” de Ioan Chirilă
14.00 – 15.30 EDITURA CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ Lansare noutăţi în Colecţia Literatura Europeană Contemporană: „Tainiţa”, Christophe Boltanski; „Călăreţul polonez”, Antonio Muñoz Molina; „Culoarea mea preferată eşti tu”, Pilar Eyre; „Copiii mlaştinii”, Octavio Paz
15.30 – 16.00 CASA DE EDITURĂ DOKIA Artă și cultură japoneză: Akira Sato, „Jurnalul unui Pastor evacuat”, traducere din japoneză de Mihaela Pop și Maria Paveliuc; „Akira și Chieko Sato, „Papi – eliberat de zgardă”, carte pentru copii, traducere din japoneză de Minodora Buta; Radu Kretzudava, „Haiku”; Cornel C. Costea, „Cântecul greierilor”, haiku și senryu Invitați: Puiu Marinescu, Minodora Buta, Mihaela Pop și Maria Paveliuc
16.00 – 17.00 RADIO ROMÂNIA CLUJ Finala zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” Moderator: Carmen Sas
17.00 – 18.00 EDITURA CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ Lansare: „Frăţia paradoxală: evrei şi egipteni. O abordare istorică şi teologică”, Ligia Istrate; „Arta şi viaţa cotidiană. Exploatări actuale în estetică”, Dan Eugen Raţiu
18.00 – 18.50 EDITURA HUMANITAS Lansare de carte si sesiune de autografe: Sabina Fati, „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time” Vor vorbi: Sabina Fati şi Lucian Năstasă Kovács
18.50 RADIO ROMÂNIA Tombola GAUDEAMUS
19.00 – 20.00 EDITURA EIKON Lansare de cărţi: „Cămașa de forță, Lehamitea lui Theofil Magus”, de Leonard Oprea Maraton editorial – noi aparții la Editura Eikon
Sâmbătă, 8 aprilie
10.00 – 10.30 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Lansare de carte: „Comerţ internaţional, vol. II. Politica comercială şi perspectiva dezvoltării economice” Coordonatori: Dumitru Miron, Valentin Cojanu
10.30 – 11.00 RADIO ROMÂNIA Invitaţi de nota 10: Olimpicii României Moderator: Doina Borgovan
11.00 – 12.30 EDITURA CASA CĂRŢII DE ŞTIINŢĂ Evenimentul editorial al anului: Valeriu Anania „Procesele verbale de interogator: iunie 1958 – mai 1959”, volum editat şi prefaţat de Aurel Sasu
12.30 – 14.00 EDITURA ŞCOALA ARDELEANĂ Lansare de carte: „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” de Vasile Sebastian Dâncu
14.30 – 15.30 EDITURA ECOU TRANSILVAN Lansarea volumelor: Mihaela Grigorean – Un periplu al Frumuseții în Țara Oașului”; Sandu Cătinean – „La poarta sufletului meu”; Vasile Bele, Cristina Bele, prof. Florica Jurasko, Gheorghe Ursan, Ramona Ursan, „Maria Tripon – un mesager al Țării Oașului, promotorul țâpuriturilor oșenești”; Neaga Augustin – „Pe cărări ascunse-n codru” Invitați: Antonia Bodea, av. Marc Ionel, Sorin Grecu, Rodica Scutaru Milaș
15.30 – 16.00 EDITURA CAROLINA Lansare de carte: „Eseuri hermeneutice”, vol. I-V, autor Ion Kaleve
16.00 – 17.00 EDITURA LIMES MOMENT LIMES – Cartea de eseuri: Ștefan Borbély, „Simetrii și discrepanțe”; Gheorghe Perian (coordonator), „Studii de literatură română recentă, vol. 2. Contribuții la istoria realismului socialist”; Ovidiu Pecican, „Hieroglife cantemiriene”; Dumitru Cerna, „Despre iubire și moarte”, „Însoțirea. Poeme adâncate”; Lazăr Popescu, „Mircea Petean sau știința poeziei”
17.00 – 18.00 EDITURA EIKON Lansare de cărţi: „Autoportrete în oglinzile cărților”, de Vianu Mureșan; „Mihai Eminescu: Eternal Longing, Impossible Love – Eternul Dor, Imposibila Iubire”, traducere în engleză de Adrian George Sahlean
Lansare de carte: „Miercuri, la Marriot”, autor Ioana Bruşten
18.00 RADIO ROMÂNIA Tombola GAUDEAMUS
18.30 – 19.30 EDITURA ECOU TRANSILVAN Lansarea volumelor: Robert Laszlo, „Aripi de lut”; Mihai Corui, „Când dragostea se-ntâmplă”; Nicoleta Ghiș, „Zâmbet de femeie”, Daniel Bogar, „În gând urat”; Bogdan Crivăț, „Bocetul Şamanului”
19.30 – 20.00 CASA DE EDITURĂ DOKIA Lansări: Ioan Indolean, „Maria Tereza și Taica Lazăr”; „1001 Teste de perspicacitate – Mai în glumă, mai în serios. Bancuri și anecdote”, antologie de citate celebre; Teofil Crețu, „Starostele Urs Creț – Jurnal intim imaginar”
Duminică, 9 aprilie
11.00 ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREȘTI Lansare de carte sub egida Centrului de Cercetări al Departamentului de Filosofie și Științe Socioumane, Academia de Studii Economice din București: „Homo œconomicus și competitorii săi. O perspectivă transdisciplinară asupra antropologiei economice”, autori: Sergiu Bălan, Lucia Ovidia-Vreja Invitați: prof. univ. dr. Teodor Vidam, Universitatea Tehnică din ClujNapoca, cadru didactic asociat al Centrului Universitar de Nord Baia Mare, fondator al Şcolii Doctorale de Filosofie şi Comunicare, lect. univ. dr. Nicolae Turcan, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxă
În prag de majorat al celui mai mare dintre „copiii” Caravanei Gaudeamus, Radio România vă invită să sărbătorim împreună, timp de cinci zile!
Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca, ediţia cu numărul 18, va avea loc între 5 şi 9 aprilie, în Piaţa Unirii, în organizarea Centrului Cultural Media Radio România şi a Radio Cluj.
17 ediţii organizate an de an, fără întrerupere, circa 282.600 de vizitatori şi peste 800 de evenimente culturale găzduite până acum recomandă Gaudeamus Cluj-Napoca, cel mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii din Transilvania, drept un real reper al vieţii culturale din această zonă a ţării şi al pieţei de carte româneşti.
Oferta ediţiei, pe măsura unui eveniment ajuns la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi un maraton de evenimente pentru toate gusturile:
• cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă (prin participarea a peste 70 de edituri şi agenţii de difuzare de carte, în peste 60 de standuri);
• peste 70 de evenimente – lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii şi dezbateri despre carte şi literatură, oferite de către organizatori şi participanţi;
• serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;
• concursuri pentru public: Tombola Gaudeamus, cu premii numeroase şi extrem de atractive, dedicată vizitatorilor cumpărători de carte, şi Miss Lectura;
• campania de donaţii Cărţile se întorc acasă iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;
• proiectul Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate oraşele care găzduiesc Programul Lectura – Gaudeamus, care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la diferite discipline.
Program de vizitare: miercuri – sâmbătă, orele 10:00-20:00, duminică orele 10:00-15:00.
Eveniment organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj.
Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia. Parteneri: Lions Club Genesis Cluj, Casa Augustin, Restaurant Shanghai, Merlin’s Vitamin Aqua. Parteneri media: mediaTRUST, Cluj.com.
Detalii privind această ediţie a Caravanei Gaudeamus Cluj-Napoca, la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor. (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro)
Târgul GAUDEAMUS revine pe faleza Radio Vacanţa din Mamaia!
Publicat de Mihaela Costache,
17 iulie 2015, 08:30 / actualizat: 20 iulie 2015, 19:04
Târgul, organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, vă aşteaptă timp de cinci zile, între 13 şi 17 august, cu o mulţime de cărţi proaspete şi îmbietoare, dar şi cu evenimente culturale.
Nu lipsesc concursurile cu premii atractive pentru public.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.