Conform unui grup de oameni de știință din Germania, apa înseamnă viaţă şi sănătate, iar un pahar de apă consumat pe stomacul gol este extrem de important pentru metabolismul nostru, pentru sănătatea pielii și a părului.
Specialiștii au efectuat un studiu, în cadrul căruia au monitorizat un grup de voluntari, care consumau zilnic câte un pahar de apă pe stomacul gol. La sfârșitul experimentului s-a remarcat o accelerare cu 20% a metabolismului voluntarilor.
Apa s-a dovedit a fi un aliat bun şi pentru piele, menținând elasticitatea pielii. Participanții la studiu au observat, de asemenea, o ameliorare generală a calităţii tenului, a epidermei în ansamblu, au dispărut petele roşii şi iritaţiile cutanate, iar starea tenulului feței s-a îmbunătățit radical, iar părul a devenit mult mai strălucitor.
Exista cateva semne care ar trebui sa-ti dea de gandit, cum sunt depozitele de grasime de langa ochi, nas si gura, tenul palid ori crapaturile din colturile gurii.
–In cazul depozitelor de grasime de langa ochi, nas si gura, poate fi vorba despre un colesterol mare. Acestea pot anunta infundarea arterelor, asa ca ar trebui sa iei urgent masuri. Depozitele de grasime pot anunta si dificultati in metabolizarea grasimilor in organism, care se pot transmite genetic.
–Tenul palid poate semnala anemia. Adesea, paloarea tenului poate fi insotita de cearcane. Pot aparea oboseala, letargia, pentru ca lipsa de fier inseamna ca muschii nu primesc indeajuns de mult oxigen.
Principala cauza este consumul insuficient de carne rosie, explica specialistii. Daca nu tolerezi carnea rosie sau preferi sa-ti iei fierul din vegetale, consuma linte sau fasole, dar ar trebui sa stii ca fierul din aceste surse nu este absorbit la fel de bine de catre organism.
Iata cateva combinatii de tinut minte: spanac cu zeama de lamaie, rosii cu linte sau chiar un kiwi sau o portocala dupa o masa ce a continut alimente bogate in fier.
-Daca te confrunti cu crapaturi in colturile gurii, poate fi vorba despre o deficienta de Vitamina B, mai cu seama B2 si B3. Acestea au proprietati anti-inflamatoare. Aceasta lipsa este semnalata, pe langa crapaturile in colturile gurii, si de o piele usor rosiatica.
Aceasta deficienta se intalneste mai ales in randul celor care sunt „certati” cu lactatele, ouale, carnea, inclusiv pestele. Legumele verzi contin si ele vitamine din complexul B, mai ales mazarea si spanacul. Pentru vegani, insa, nu e de ajuns, asa ca acestia ar trebui sa consume si un supliment.
–Desi nu ai un ten acneic, te confrunti cu aceasta problema la nivelul barbiei? Poate fi vorba despre sindromul ovarelor polichistice, tradat in primul rand de acnee in aceste zone. Explicatia e ca femeile in cauza au de obicei un nivel mare de testosteron, care duce la producerea in exces a sebuumului, care, la randul sau, favorizeaza acneea.
Un alt simptom este acumularea kilogramelor, fara a putea slabi. Aproape jumatate dintre femeile cu acest sindrom sunt supraponderale, iar 60% au acnee faciala. Menstruatiile neregulate reprezinta un alt simptom.
–Observi pe gat niste inele intunecate sau chiar pete? Acestea tradeaza faptul ca prezinti risc mare sa fii diagnosticat cu diabet de tip 2. Aceste zone pigmentate indica faptul ca organismul a devenit rezistent la insulina, cel mai probabil pe fondul obezitatii sau unei diete bogate in zahar si carbohidrati. Aceste pete pot fi localizate si la nivelul subratului.
In toate aceste cazuri este indicat sa consultati un specialist.