Campionatul Balcanic de ştafete şi Concursul Naţional de Primăvară pentru seniori şi tineret vor fi primele competiţii oficiale organizate pe Stadionul de Atletism din Craiova.
Cele două competiţii au loc în perioada 29 – 30 mai, iar regulamentul şi programul acestora pot fi consultate pe pagina oficială a Federaţiei Române de Atletism.
„Inaugurat în vara anului trecut, Stadionul de Atletism este pregătit pentru a primi atleţi din întreaga ţară, dar şi din Turcia şi Bulgaria, în ştafetele 4×400 m, 4×100 m şi 4×400 m mixt, probe din cadrul Campionatului Balcanic rezervat acestora. În cadrul Concursului Naţional de Primăvară pentru seniori şi tineret vor avea loc următoarele probe: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 1.500 m, 3.000 m, 110 m garduri (100 m garduri feminin), 400 m garduri, 3.000 m obstacole, înălţime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan, suliţă”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Craiova.
Stadionul de Atletism din Craiova este dedicat exclusiv atletismului şi este acreditat pentru organizarea competiţiilor europene categoria World Athletics (IAAF) II.
Orașele Baia Mare, Iași și Satu Mare, rămase în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România, trebuie să depună până în 15 octombrie un proiect detaliat cu conceptele propuse în prima etapă, urmând ca unul dintre cele trei municipii să câștige marele premiu în valoare de 50.000 de euro, au anunțat luni, organizatorii, printr-un comunicat de presă.
„A doua competiție organizată în cadrul programului național Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015, a atras un număr impresionant de candidaturi: Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești, Satu Mare și Suceava. În urma evaluării formei simplificate a candidaturilor de către un juriu independent, trei dintre acestea au fost desemnate pentru a merge în cea de-a doua rundă în calitate de finaliști: Baia Mare, Iași și Satu Mare. Municipalitățile acestor orașe, în parteneriat cu sectorul local de tineret, trebuie să depună până pe 15 octombrie un dosar detaliat în care să dezvolte conceptele propuse în prima rundă„, precizează sursa citată.
Unul din cele trei orașe finaliste va dobândi titlul și, implicit, premiul în valoare de 50.000 de euro acordat de Banca Comercială Română. Viitoarea Capitală a Tineretului din România va fi anunțată în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a 2-a, care va avea loc în luna noiembrie la Bacău.
#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să rămână și să se implice în comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, instituțiilor și mediului de afaceri.
Municipiul Iași propune conceptul „IS ON”, care descrie starea pe care programul „Iași Capitala Tineretului din România” intenționează să o inducă tinerilor din oraș. Acest imbold se bazează pe trei acțiuni complementare menite să culeagă idei din comunitate, să creeze condiții optime și să se asigure de finalitatea inițiativelor de dezvoltare urbană.
Conceptul „CONNECT TO SATU MARE” are ca focus conectarea și reconectarea tinerilor la dezvoltarea orașului, prin încurajarea participării active a tinerilor în comunitatea locală, aceștia având atât rolul de beneficiar, cât și pe cel de facilitator.
Programul național este coordonat de Guvernanța Programului Capitala Tineretului din România — Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR) — și își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.
Juriul care evaluează proiectele propuse de către cele trei orașe candidate este alcătuit din 24 de reprezentanți ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice. Aceștia sunt: Cristian Cojocaru (Ministerul Tineretului și Sportului), Marin Florian, Liviu Rogojinaru și Daniela Vișoianu (Consiliul Economic și Social), Adeline Dan (Asociația Municipiilor din România), Vlad Ștefan (Consiliul Național al Elevilor), Vlad Cherecheș (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Anca Năstase (Federația VOLUM), Mihaela Gîrleanu (Organizația Națională ‘Cercetașii României’), Denisa Samek (Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România), Gabriel Postolache (Federația Tinerilor din Bacău), Mihai Vîlcea (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș), Alexandru Bîndar (PSD), Maria Forna (PNL), Ana Ciceală (USR), Claudiu Catană (ALDE), Gabriel Popa (PMP), Gered Imre (UMDR), Florin Godean (Adecco România), Diana Lupescu (Pepsi), Ioana Vieru (VISA).
Ediția 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, recunoaștere acordată în 2016 și care confirmă valoarea conceptului și succesul fazei pilot.
Primul oraș din România care a purtat acest titlu și și-a asumat pionieratul acestui program a fost Timișoara, în perioada 2 mai 2016 — 1 mai 2017, urmat de către Bacău, oraș desemnat în urma organizării unei competiții și care va deține titlul de Capitala Tineretului din România până pe 1 mai 2018. (Agerpres/ FOTO wikipedia)
Naționala masculină de handbal tineret a României a disputat luni seară primul meci din Grupa B, la turneul final din Brazilia. Tricolorii au încheiat la egalitate partida cu Portugalia, scor 26-26 (11-15).
În celelalte meciuri din această grupă, Spania a pierdut confruntarea cu echipa din Qatar, scor 26-27 iar Serbia a învins Angola cu 31-14.
Selecţionata României va mai disputa următoarele partide: astăzi cu Qatar, mâine cu Serbia, sâmbătă cu Angola iar duminică va juca împotriva naţionalei Spaniei.
În celelalte grupe au fost repartizate următoarele formaţii – Grupa A: Tunisia, Paraguay, Belarus, Olanda, Suedia, Rusia; Grupa C: Chile, Algeria, Coreea de Sud, Argentina, Danemarca, Franţa; Grupa D: Norvegia, Japonia, Uruguay, Egipt, Germania, Brazilia.
Premiul TINERE TALENTE la Festivalul International „MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi” 2015
Publicat de Bogdan Dragomir,
13 mai 2015, 15:16 / actualizat: 22 iunie 2023, 11:57
In perioada 1-3 mai 2015, la Sala de Evenimente a Consiliului Judetean Buzau a avut loc o noua editie, de aceasta data „Internationala” a Festivalului International de Muzica pentru Copii si Tineret MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi! Au participat in faza finala cca. 100 de concurenti din Romania, Italia, Ucraina, Republica Moldova! Juriul a fost alcatuit din personalitati culturale: Dida Dragan, Dan Dimitriu, Silvia Dumitrescu, Xenti Runceanu, Ion Calancea (Germania), Carmen Aldea-Vlad, Innesa Bobeica (Republica Moldova), Crinuta Popescu si a fost prezidat de Tolga Gurdil din Turcia si Nicolae Ruceanu (tatal Mihaelei Runceanu) – Presedinte de onoare al Festivalului!
TROFEUL „MIHAELA RUNCEANU” – LASLĂU LORINA GIORGIA – BACĂU, pentru cea mai buna interpretare a unei piese din repertoriul Mihaelei Runceanu
TROFEUL FESTIVAL
arh.pers. Bogdan Dragomir
arh.pers. Bogdan Dragomir
ULUI SECŢIUNEA TINERET: VLADIMIR CIOBANU – REPUBLICA MOLDOVA
TROFEUL FESTIVALULUI SECŢIUNEA COPII : STOICA EDUARD – PLOIEŞTI
In cadrul Galei de Premiere au mai fost acordate trofee la fiecare grupa de varsta dar si doua premii speciale de promovare TINERE TALENTE concurentilor DIANA STEFANESCU din Pitesti si VLADIMIR CIOBANU din Chisinau, Republica Moldova!
Felicitari organizatorilor pentru acest debut international si pentru realizarea acestei editii, tuturor concurentilor pentru participare si premiantilor pentru calitatea interpretarii!
Premiul special TINERE TALENTE: VLADIMIR CIOBANU (VOVA)
Piesa atasata este Tonight will be the night
Muzica – Cristian Faur , Cioban Vladimir
Versuri – Cristian Faur
Studii
Absolvent al Liceului Republican de Muzica „Ciprian Porumbescu” Chisinau .
2008- 2012 Student la Academia de Muzică Teatru si Arte Plastice din Chisinau, Facultatea „Arta Vocala, Dirijat si Pedagogie Muzicala” Specialitatea – Dirijat.
2012 -2014 – Studii Master , Academia de Muzica , Teatru si Arte Plastice Facultatea Artă Vocală, Dirijat si Pedagogie Muzicală. Specialitatea – Dirijat , clasa Conferentiar universitar Ilona Stepan.
Activitate profesională
2014 – prezent – Angajat ca dirijor secund al Capelei Corale „Doina” la Filarmonica Nationala „Serghei lunchevici”
2011- 2013 – Dirijor de cor al ansamblului de baieti al Liceului Teoretic „Ion Creanga” Chisinau.
2005-2012 – Corist la biserica „Sf. Nicolae” din Chisinau
2004-2005 – Corist la catedrala Mitropolitana „Nasterea Domnului” corul mare
2003-2004 – Corist la biserica „Chipul nefăcut de mână al Mîntuitorului”
2000-2003 – Corist la catedrala „Nasterea Domnului” corul mitropolitan de copii
Activitati extracurriculare:
2015 – 1-4 mai – Trofeul Festivalului „Mihaela Runceanu – Pentru voi muguri noi” – Sectiunea Tineret Premiul Special TINERE TALENTE (promovare Radio Romania Regional)
2015 – 30 aprilie – Invitat sa cante in recital la Gala Festivalului Si tu poti fi o Stea.
2015 – 15-30 martie – Participarea cu opera „Nabuco” intr-un turneu de spectacole in mai multe orase din Franta si Elvetia .
2014 – 16-19 noiembrie – Participarea la Campionatul mondial de karaoke desfasurat in capitala Suediei , Stockholm. Din 30 de tari, si 60 de participanti, Republica Moldova se califica pentru prima data in finala intrand in top 10.
2014 – 20 octombrie – Castigator al campionatului national de karaoke . Detinator al dreptului de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul Mondial de Karaoke la Stockholm, Suedia
2014 – 7 iulie – Participarea la preselectiile televizate X Factor Romania.
2014 – 27 martie – Membru al juriului de specialitate in cadrul Festivalului „Si tu poti fi o stea” organizat in Chisinau.
2014 – 3 aprilie – Locul 2 in proiectul lansat de radio PRO FM – „Vedeta din Garaj”
2014 – 14 februarie – Sustinerea examenului de master la catedra Dirijat, pe nota maximala – 10.
2013- 30 noiembrie – Sustinerea unui mic recital ca invitat specia la festivalul de muzica Usoara „Stelele Cetatii” Deva, Romania.
2013 – 29 noiembrie – Membru al juriului de specialitate la Festivalul de muzica Usoara „Stelele Cetatii” organizat in orasul Deva – Romania.
2013 – 5 noiembrie – Inregistrarea piesei „Tonight will be the night” colaborare cu compozitorul roman Cristian Faur .
2012 – Trofeul festivalului de muzica usoara „Stelele Cetatii” organizat in orasul Deva – Romania.
Vova – Gala M. Runceanu 2015/arh.pers. Bogdan Dragomir
Felicitari, Vova, noi cei de la Radio Romania Regional te-am apreciat pentru calitatile tale artistice si speram ca vei dovedi in continuare ca te poti perfectiona si ca vei deveni in cel mai scurt timp una dintre vocile de referinta ale Moldovei dar si ale Romaniei in competitia permanenta din show-bizz-ul autohton, european si mondial! Mult succes!
Premiul special TINERE TALENTE: DIANA STEFANESCU (Pitesti, ROMANIA)
Piesa atasata este „Cui ii pasa de mine?
Muzica: George Grigoriu
Text: Romeo Iorgulescu si Angel Grigoriu
Producatorul pozitivului: Remus Negosanu
Premii obtinute si participari:
Trofeul grupei 15-17 ani la Festivalul International „Pentru voi, muguri noi- Mihaela Runceanu” 2015, Buzau
Premiul special de promovare „Tinere Talente” Radio Romania Regional la Festivalul International „Pentru voi, muguri noi- Mihaela Runceanu” 2015, Buzau
Trofeul grupei 15-18 ani la Festivalul National „Kronstadt Master Fest” 2015, Brasov
Marele Trofeu la Festivalul Francofon „Bonjour, jeunesse” 2015, Pitesti
Premiul 1 la Festivalul National „Tu esti primavera mea” 2015, Bucuresti
Premiul 2 la Festivalul National „Ecoul pietrei craiului” 2015, Zarnesti
Marele Trofeu „Vocea Anului” 2014 la Festivalul „Belle Arti Music Awards” Bucuresti, 2014
Trofeul Adolescent si Trofeul Music Factory la Festivalul „Premiile Music Factory” Buzau, 2014
Marele Trofeu Adolescent la Festivalul „Stelute Muzicale” Bucuresti, 2014
Trofeul Adolescent la Festivalul „Muzica, prietena mea” Pitesti, 2014
Premiul 1 la Festivalul „Sibiu, Capitala Muzicala” 2014
Felicitari, Diana, Radio Romania Regional ti-a recunoscut meritele artistice prin acordarea acestui premiu de promovare si-ti doreste la inceputul carierei tale artistice, sanatate si multa putere si ambitie pentru a reusi sa te perfectionezi in studiile tale de canto dar si in aprofundarea tainelor interpretarii muzicale! Felicitari si dnei. Prof. Adina Sima pentru rezultatele frumoase obtinute in pregatirea muzicala a elevilor sai! Pentru Radio Romania Regional, Bogdan Dragomir
Realizator Programe – membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania
Artist si Muzician – Membru al Uniunii Nationale a Artistilor din Romania
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.