Cred că cea mai grea lovitură pe care viaţa o poate da unui om este că acesta să îşi piardă copilul. Nimic nu poate vindeca vreodată o asemenea suferinţă. Te bucuri pentru bucuria copilului tău care pleacă de acasă să se distreze, să participe la un eveniment împreună cu prietenul său cu iubita şi te prăbuşeşti definitiv când afli că nu se va mai întoarce acasă niciodată.
Sunt tatăl a doi copii minunaţi, sunt şi eu un părinte care e cu gândul tot timpul la ei şi încerc să îmi imaginez cutremurat durerea celor care şi-au pierdut copiii. Dar e greu şi de imaginat aşa ceva.
Sunt alături de toţi părinţii care şi-au pierdut copiii în această teribilă tragedie, le transmit un profund sentiment de compasiune şi solidaritate sufletească în imensa durere pe care o traversează. Dumnezeu să îi ia în grija lui pe cei plecaţi dintre noi şi să dea tărie familiilor atât de cumplit încercate.
În acelaşi timp, în calitate de preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune îi asigur pe toţi cetăţenii acestei ţări că Radio România, prin toate posturile sale, îşi îndeplineşte şi în aceste tragice momente datoria sa de instituţie fundamentală a statului român, în spiritul misiunii sale publice, a devotamentului şi responsabilităţii pe care le are în faţa dumneavoastră: obiectiv, documentat, decent şi profesionist.
Filmul celui mai mare dezastru petrecut in Romania in ultimii 20 de ani!
Publicat de Andrei Cretoiu,
31 octombrie 2015, 10:14 / actualizat: 31 octombrie 2015, 16:48
Societatea Română de Radiodifuziune îşi exprimă sentimentele de compasiune şi solidaritate faţă de familiile şi prietenii victimelor incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti. Suntem profund îndureraţi şi permanent aproape de toţi cei care au avut de suferit în urma tragicului accident.
Serile de vineri sunt moment de petrecere pentru bucuresteni, iar ziua de 30 octombrie 2015 nu era nicidecum o exceptie de la regula nescrisa a Capitalei.
In Clubul Colectiv aproape 500 de tineri venisera la lansarea celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity, eveniment in timpul caruia s-a produs incendiul soldat cu cel putin 27 de morți. Vezi AICI premoniția tragică a trupei Goodbye to Gravity.
La ora 22:36 a fost facut primul apel la 112
22:43 Cristian Grasu, medic la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov declara ca primul echipaj a ajuns la fata locului.
Situatia era disperata, peste 160 de răniți grav, transportati cu ambulantele Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov si SMURD, precum și peste o suta de raniti.
sursa foto: CNN
„Goodbye to gravity: lansare album Mantras of War” era evenimentul care avea sa ajunga inclusiv in presa internationala, desi intr-o maniera nedorita de nimeni…
Pe pagina de Facebook a evenimentului 568 de persoane anuntasera că merg acolo. CNN facea BREAKING NEWS de la Bucuresti…
23:56 Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că, potrivit unui bilanț provizoriu, 18 persoane și-au pierdut viața.
00:09 Au murit 25 de persoane în incendiul din Capitală, a anunțat ministrul de Interne Gabriel Oprea.
Peste 80 de răniți au fost transportați la toate spitalele de urgență din București, a precizat Raed Arafat.
Unul dintre cei care a fost în această seară în club, a povestit că în timpul concertului a pornit un incendiu din cauza unor artificii. Incendiul s-a extins rapid din cauza spațiului mic.
”Totul era negru în jur”, declară în exclusivitate pentru BucureștiFM un martor al tragediei din clubul Colectiv. VEZI AICI CUTREMURATOAREA MARTURIE!
00:12 Răniții au fost tranportați la toate spitalele de urgență din București.
„Este alarmă generală la Ministerul de Interne, l-am informat și pe președintele Iohannis”, a spus Gabriel Oprea.
„Au intervenit 11 mașini de pompieri, 28 de mașini de prim-ajutor de la SMURD, 29 de mașini de la Serviciul de Ambulanță, două mașini de terapie intensivă de la SMURD”, a spus și Raed Arafat.
00:21 Începe trasferarea unora dintre pacienții de la Floreasca la alte spitale. Cei care nu sunt răniți grav sunt duși la alte unități medicale.
Între timp, la locul accidentului a început ancheta pentru a se stabili cauzele incendiului.
00:25 Presedintele Klaus Iohannis: „Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune„.
00:28 Surse medicale spun că numărul persoanelor care au murit în incendiu se apropie de 40.
Pe de altă parte, unii dintre cei care au ajuns la spitalul Floreasca cu răni grave sunt străini.
La acest spital au ajuns zeci de răniți. Surse medicale spun că nu mai e loc în saloane și că sunt tărgi inclusiv pe holuri. Sursele mai spun că un centru de primire ar putea fi organizat și în sediul unei bănci din apropiere. În niciun spital de urgență din Capitală nu mai sunt locuri.
Surse din Ministerul de Interne spun că la nivelul MAI este cod roșu pentru situații de urgență, ceea ce înseamnă că se poate cere sprijin de la orice structură de salvare din țară.
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că se suplimentează garda în toate spitalele din București.
00:38 Bilanțul a crescut la 26 de morți.
Mai mulți răniți au ajuns la spital cu mașini particulare sau taxiuri. 154 de persoane au ajuns la spital.
Raed Arafat a anunțat un număr de telefon pentru membrii familiilor și prietenii celor care au fost în club în această seară. Aceștia sunt rugați să sune la 021 206 9291.
01:00Ministerul Sănătății a făcut un apel la donare de sânge pentru răniții din incendiul din această seară.
Numărul răniților care au ajuns la spitalele din București:
Floreasca – 50 de persoane
Spitalul de Arși – 27
Elias – 4
Spitalul Militar – 4
Pantelimon – 3
Spitalul Județean Ilfov – 1
Sf. Ioan – 9
Bagdasar – 24
Municipal – 16
Colțea – 7
01:38 Comitetul pentru situații de urgență se reunește la Guvern în această dimineață, la ora 07.00.
02:08 Una dintre persoanele internate la Spitalul Universitar, care nu a fost încă identificată, a murit în urmă cu scurt timp.
Ceilalți răniți sunt în stare stabilă, dar sunt monitorizați permanent.
Între timp, secretarul de stat Raed Arafat face un tur al spitalelor, pentru a vedea dacă medicii au nevoie de ajutor.
La Floreasca nu se poate dona sânge în această noapte.
Donatorii sunt rugați să meargă în această dimineață la Centrul de Transfuzii din Str. Constantin Caracas nr. 2, sectorul 1. Se poate dona, de asemenea, și la Spitalul Universitar începând cu ora 08.00, a anunțat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.
„Pentru noaptea aceasta există rezerve de sânge pentru toate spitalele”, a spus ministrul. El a adăugat că, pentru urgențe, centrul de transfuzii este deschis.
02:35 Noi informații despre pacienții de la Spitalul Floreasca:
Bogdan Oprița: „Au ajuns 56 de victime care au necesitat stabilizare, tot personalul din UPU a venit de acasă, conducerea spitalului, șefii secțiilor de terapie intensivă.”
Medicul a precizat că au fost aduși 16 răniți foarte grav, 14 dintre ei au ajuns la terapie intensivă și apoi chirurgie.8 răiniți intubați și ventilați au fost trimis la alte spitale.Vor mai fi trimiși și alții.
Raed Arafat: „Sunt 155 de persoane în spitale, o parte s-ar putea să plece acasă, cei care au răni minore. Și-au oferit ajutorul Spitalul Militar, Spitalul SRI. Fiecare spital va decide dacă o parte dintre pacienți trebuie transferați. Sunt 10 numere anunțate, dar să aibă răbdare, se vorbește tot timpul la ele. Unele persoane nu au fost încă identificate pentru că nu au acte la ele. Este o tragedie fără precedent și este o intervenție fără precedent”, a mai spus Raed Arafat.
02:26 Ministerul de Interne: “La acest moment s-a finalizat intervenția forțelor Ministerului Afacerilor Interne pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei. Zona este securizată de forțele Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea permite procurorilor și echipelor de criminaliști să efectueze cercetarea la fața locului. Până la finalizarea tuturor procedurilor în astfel de situații, continuăm să sprijinim Ministerul Sănătății în gestionarea acestei crize. Toate persoanele care necesitau îngrijiri medicale au fost deja transportate cu ambulanțe și echipaje SMURD la mai multe spitale din București. Precizăm că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenție au ajuns la fața locului la 22.43. La intervenție au fost mobilizate toate forțele MAI, iar la Guvern este monitorizată întreaga situație de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care funcționează 24 de ore din 24.”
Vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat că a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale pentru utilizarea Spitalului Militar Central dacă situația o impune.
Ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea împreună cu secretarul de stat Raed Arafat au fost deja la Spitalul de Urgență Floreasca, la Spitalul Municipal și la Spitalul de Arși, unde au fost internate 93 de persoane rănite, pentru a se asigura că există capacitatea de intervenție necesară în astfel de situații de criză.
Vicepremierul a convocat la sediul Guvernului României, sâmbătă, 31 octombrie a.c., la ora 7.00, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, unde sunt reprezentate toate ministerele și autorități centrale cu competențe în astfel de situații.
La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.
Din păcate, în urma incendiului 27 de persoane au decedat.
Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.”
03:15 Prima ipoteză pe care merg anchetatorii este un incendiu și nu o explozie, a declarat procurorul de caz.
A fost deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar astăzi se va face identificarea celor 27 de persoane decedate și vor fi audiați cei care dețin și administrează clubul, a declarat procurorul de caz.
Clubul avea autorizație de funcționare, au declarat reprezentanții primăriei sectorului 4.
Pe de altă parte, clubul a fost amendat în urmă cu câteva săptămâni pentru lipsă de personal calificat.
03:36 Reprezentantul Spitalului Municipal: 25 de pacienți aduși cu ambulanța, pe lângă cei care au venit singuri și au și plecat, pentru că nu erau cazuri grave. Din cei 25, unul este decedat și nouă sunt în stare foarte gravă. Au în principal arsuri ale căilor respiratorii.Nu a fost nevoie de niciun sprijin din punct de vedere al sângelui.
Situațiile medicale se modifică de la o clipă la alta, sunt cazuri de arsuri.
De sâmbata de la ora 8 dimineața punctul de donare de sânge va fi deschis.
Au venit ventilatoare de la alte spitale pentru a asigura și urgențele care vin de mâine încolo. Avem cinci ventilatoare disponibile pentru alte urgențe.
Raed Arafad: 180 de persoane au ajuns la spitale, dar pacienții care nu sunt grav răniți pleacă din spital. Se face o echilibrare a numărului de pacienți în spitale, în funcție de necesități.
Toate spitalele s-au mobilizat exemplar. Până dimineață vedem câți vor rămâne.
Pe de altă parte, patronul clubului este audiat la poliție.
Acesta va trebui să îi lămurească pe anchetatori cum a fost organizat focul de artificii.
Aceasta, în condițiile în care polițiștii spun că a fost un incendiu extrem de violent, iar clubul avea o singură ieșire.
04:05Autoritatile anunta au controlat clubul în urmă cu 10 zile.
Primăria Sectorului 4: „La data de 21.10.2015, inspectorii din cadrul Direcției Inspecție și Control- Serviciul Inspecție Comercială au efectuat un control tematic la operatorul economic sus – menționat care desfășura activitate de alimentație publică, conform Certificatului Constatator eliberat în data de 03.10.2014. În urma verificării documentelor s-a constatat că societatea deține Acord de Funcționare nr.3909/14.01.2015 (valabil până la data de 14.01.2016) și Autorizație de Funcționare nr.369/14.01.2015 (valabilă pe anul în curs).De asemenea, operatorul deține Contract de locațiune nr.124/30.09.2014 cu valabilitate până la data de 01.10.2017. Urmare a controlului efectuat s-a mai constatat că societatea desfășura activitate de alimentație publică cu personal necalificat în domeniul alimentar, faptă ce ccontravine prevederilor O.G. nr. 99/2000, rep., motiv pentru care a fost sancționată contravențional cu amendă Având în vedere dimensiunile tragediei, pentru a veni în sprijinul victimelor, în zorii zilei de 31 octombrie a.c., începând cu orele 08.00, întregul efectiv al Poliției Locale Sector 4 se va deplasa la Centru de Transfuzii Sanguină București, pentru a dona sânge”.
04:10 Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 27, majoritatea neavând acte asupra lor, în timp ce 155 de răniţi au fost spitalizaţi, potrivit secretarului de stat Raed Arafat. Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat că Parchetul a început o anchetă.
Cei mai mulţi răniţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. NUMĂR DE URGENŢĂ pentru informaţii: 021.206.92.91
Cei care pot furniza sau au nevoie de informații pot suna la numerele de urgență 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547. Ministerul Sănătății a făcut apel la donare de sânge.
Accident mortal în această dimineață pe drumul ce leagă Timișoara de localitatea Peciu Nou. Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a răsturnat. În momentul în care a avut loc tragedia, acesta se îndrepta spre Peciu Nou, alături de alți doi prieteni, în vârstă de 19 și 20 de ani. Cei doi au fost răniți, fiind transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Aceștia le-au spus polițiștilor se întorceau din Timișoara, din club și că au consumat cu toții băuturi alcoolice, inclusiv șoferul, potrivit TION.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate în ce condiții s-a produs accidentul.
Un pompier a fost rănit în timpul unei intervenții pe strada Tabla Buții, din Constanța. Acolo o butelie a explodat, iar angajatul ISU Dobrogea participa la stingerea incendiului.
UPDATE 12.00
Conform primelor informații din anchetă, pompierul a fost mutilat de explozia buteliei, în timp ce el încerca să o răcească, stropind-o cu furtunul. El a murit pe loc. Avea 44 de ani.
De la începutul anului, Poliţia Rutieră a sesizat peste 4.000 de nereguli, fie indicatoare lipsă sau distruse, fie marcaje inexistente.
Raportat la drumurile naţionale, de la începutul anului trecut până în mai, anul acesta, au fost contabilizate pagube în valoare de aproape 1,4 milioane de lei.
Viteza excesivă, neglijenţa sau necunoaşterea regulilor de circulaţie sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor din România.
Peste 1,6 milioane de amenzi au fost date şoferilor din ianuarie până acum.
De vină pentru accidentele de pe şosele nu sunt doar soferii.
De multe ori, indicatoarele sunt furate şi astfel se produc tragedii.
Pentru înlocuirea indicatoarelor, şefii de la Drumuri sunt gata să cheltuiască până la 112 milioane de lei. Licitaţia este, însă, blocată de contestaţii.
Cele mai multe accidente se înregistrează pe drumurile care leagă Capitala de Borş, Nădlac, Siret şi Timişoara.
Consiliul de Securitate urmează să adopte in această după-amiază o rezoluţie în care li se cere separatiştilor proruşi acces liber şi în siguranţă la locul prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei
Textul, iniţiat de Australia si sprijinit în special de Franţa, cere tuturor ţărilor si protagoniştilor din regiune – printre care Rusia – să colaboreze pe deplin la „o anchetă internaţională completă, minuţioasă si independentă’.
El mai cere să înceteze imediat toate activităţile militare, inclusiv din partea grupărilor armate (separatiste), în zona adiacentă prăbuşirii avionului pentru a facilita această anchetă.
Documentul condamnă în termenii cei mai fermi cu putinţă atacul care a doborât avionul si cere ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere.
Australia a pierdut 28 de cetăteni în respectiva tragedie aeriană care s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, în majoritate olandezi.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.