„Gustă diversitatea bănăţeană – între tradiţii şi digitalizare” – proiect de promovare a patrimoniului cultural local!
Publicat de Andra Radu, 15 decembrie 2021, 16:30 / actualizat: 15 decembrie 2021, 18:59
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş, Consiliul Judeţean Timiş şi Asociaţia Patronală HORETIM au încheiat proiectul de promovare a patrimoniului cultural local „Gustă diversitatea bănăţeană – între tradiţii şi digitalizare”, în care au fost incluse, până acum, 16 restaurante din judeţ, pe un traseu semnalizat al gastronomiei bănăţene.
Directorul executiv al APDT Timiş, Delia Barbu, a explicat, miercuri, că proiectul a cuprins mai multe etape. Printre acestea se află introducerea reţetelor tradiţionale din Banat în meniurile restaurantelor din Timişoara, crearea unei hărţi a locaţiilor cuprinse în proiect şi marcarea acestora cu simboluri specifice ale proiectului sintetizat într-un QR Code, realizarea de materiale de promovare, dar şi editarea unui volum semnat de prof. Mărioara Pisat, care cuprinde reţete tradiţionale din Banatul de câmpie.
Proiectul a demarat în vară, având dublul scop de a dezvolta oferta de servicii puse la dispoziţia turiştilor care ajung în destinaţia locală prin promovarea patrimoniului gastronomic local, dar şi de a sprijini industria ospitalităţii în această perioadă marcată de pandemie.
De la demararea proiectului s-au alăturat demersului 16 restaurante din întregul judeţ, respectiv din Timişoara, Lugoj şi Altringen, iar lista celor care doresc să introducă în meniurile lor produse tradiţionale din Banat rămâne deschisă şi ea poate fi accesată oricând, din întreaga lume, pe aplicaţia digitală Discover Timiş, sub denumirea Gustă diversitatea.