Fosta conducere a Poliției Locale București a fost trimisã în judecatã pentru abuz în serviciu.
Este vorba despre Ion Țincu, la data faptelor director al Direcției Generale de Politie Localã, și alți patru șefi de servicii din cadrul acestei instituții.
Procurorii anticorupție noteazã în rechizitoriul trimis judecãtorilor cã, în perioada 2010 – 2011, cei cinci ar fi încheiat cu o societate comercialã douã contracte și un act adițional prin care au fost externalizate, în mod nelegal, serviciile de patrulare, intervenție, constatare contravenții și aplicare sancțiuni.
Procurorii susțin cã prejudiciul adus Primãriei Capitalei este de 380.875,84 euro.
Procurorii informeazã cã în cauzã s-a dispus instituirea sechestrului asigurãtor asupra unor bunuri ce aparțin a trei dintre acuzați.
DNA informeazã cã, pânã la data întocmirii rechizitoriului, Primãria Generala nu a comunicat dacã se constituie parte civilã în cauzã.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
Tribunalul București a respins contestația DNA și a decis ca Voiculescu să fie pus de îndată în libertate, decizia fiind definitivă.
În prezent, Dan Voiculescu este internat la Spitalul Universitar de Urgență București.
Inițial, o comisie de la Penitenciarul Rahova nu a fost de acord cu eliberarea lui Voiculescu, pe motiv că acesta nu a dat dovezi temeinice de îndreptare.
Astfel, pe 24 mai, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova a decis, în unanimitate, amânarea eliberării condiționate a lui Dan Voiculescu cu 5 luni, respectiv până la data de 23 octombrie 2017, „având în vedere perioada scurtă executată efectiv din pedeapsă până la acest moment (1.021 zile din 3.653 zile, respectiv 2 ani 9 luni și 13 zile din 10 ani), faptul că liberarea condiționată este doar o vocație, și nu un drept, oportunitatea eliberării, privită prin prisma atingerii scopului pedepsei, rămânând la aprecierea comisiei, iar mai apoi a instanței de judecată, faptul că, până la acest moment, deținutul nu are un regim de executare inferior celui închis și apreciind că se mențin și temeiurile avute în vedere de comisie cu prilejul primei analize, când a fost amânată eliberarea la o dată ulterioară momentului de față, apreciindu-se că scopul pedepsei nu a fost atins”.
Dan Voiculescu a depus o cerere în instanță, iar pe 9 iunie Judecătoria Sectorului 5 a decis că el poate fi eliberat condiționat, hotărâre menținută marți de Tribunalul București.
În timpul procesului, un procuror de la DNA a arătat că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește condițiile pentru eliberare.
Procurorul a spus că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.
„Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizați dovezile temeinice de îndreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obișnuit al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat și nici măcar cheltuielile judiciare către statul român”, spunea atunci procurorul.
Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ‘ICA’, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Fostul deputat Cristian Boureanu va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile.
El este acuzat de ultraj după ce a agresat un polițist rutier luna trecută, pe bulevardul Aviatorilor.
Magistrații de la Tribunalul București au admis o contestație a procurorilor în acest caz, iar decizia este definitivă.
Inițial, Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Cristian Boureanu și a hotărât ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.
Cetățeanul bulgar Evelin Banev Nicolov, zis „Brendo” sau „Igor”, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel București la 10 ani și 6 luni închisoare, el fiind acuzat că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul României peste 51 kg de cocaină.
Inițial, Evelin Banev Nicolov primise o condamnare de 14 ani la Tribunalul București, în iunie 2016, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel București la 10 ani și 6 luni închisoare, decizia fiind definitivă.
Evelin Banev Nicolov nu se află pe teritoriul României, pe numele său fiind emis în aprilie 2014 de către Tribunalul București un mandat de arestare preventivă, care nu a fost pus în executare până în prezent.
Supranumit în presă și „regele cocainei”, Evelin Banev Nicolov este unul dintre cei mai importanți traficanți de droguri din Europa.
Evelin Banev Nicolov a fost trimis în judecată de DIICOT în iunie 2014, investigațiile în acest caz fiind declanșate în octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Combatere a Criminalității Organizate — Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane sunt implicate în traficarea unor cantități mari de cocaină pe ruta America de Sud — România — țări din Europa de Vest.
În urma anchetei, procurorii și polițiștii de la Antidrog au descoperit că, în cursul lunii aprilie 2012, Evelin Banev Nicolov, având sprijinul unor persoane rămase neidentificate, a introdus pe teritoriul României în vederea vânzării cantitatea de 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul unui alt cetățean bulgar, Radoslav Georgiev Atanasov, trimis și el în judecată de procurorii DIICOT.
Pe numele celor doi au fost emise mandate europene de arestare preventivă în data de 5 februarie 2013.
Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităților judiciare române de către autoritățile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea.
În ceea ce-l privește pe Evelin Banev Nicolov, procurorii români au făcut demersuri pe lângă autoritățile judiciare bulgare pentru predarea temporară a acestuia, însă solicitarea a fost refuzată.
Evelin Banev a fost reținut în Bulgaria în mai 2012, în cadrul unei operațiuni polițienești internaționale împotriva traficului de droguri. Treizeci de persoane, printre care 15 bulgari, 12 italieni, un român, un georgian și un sloven, au fost reținute atunci pe teritoriul mai multor state europene. „Brendo” a fost extrădat în Italia, unde a fost judecat pentru trafic de droguri, dar el a revenit în Bulgaria pentru ședințele din procesul deschis pe numele său pentru spălare de bani.
În iulie 2013, Evelin Banev a fost condamnat în Italia la 20 ani de închisoare pentru rolul său în traficul de cocaină din America de Sud către Italia.
Conform justiției italiene, Evelin Banev și complicii săi sunt vinovați de introducerea ilegală a șase tone de cocaină în Italia între anii 2006 și 2008.
Cristian Boureanu rămâne în arest!
Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins contestaţia fostului parlamentar.
Cristian Boureanu a fost arestat preventiv pe 10 iunie, pentru o perioada de 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1.
El este acuzat de ultraj după ce a agresat un poliţist de la Brigada Rutiera.
Amintim ca Boureanu a fost implicat intr-un incident cu politistii de la Brigada Rutiera.
Masina in care se afla, ca pasager, a fost oprita pe Bulevardul Aviatorilor, pentru control.
Poliţiştii spun că acesta era reclacitrant, a refuzat să prezinte documentele de identitate, le-a adresat injurii şi a lovit un poliţist, dupa care i-a prins mâna în portiera.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, a hotărât Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.
Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.
De asemenea, Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Romeo Albu rămân în arest al domiciliu încă 30 de zile.
Tribunalul Bucureşti a dezbătut ieri cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurilor preventive în cazul lui Sorin Oprescu şi a complicilor săi. Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii edilului suspendat al Capitalei, a declarat astăzi, la tribunal, că este posibil ca acesta să fie internat din nou, în condiţiile în care medicii au constatat o agravare a bolilor existente şi au depistat noi afecţiuni.
Poliţiştii efectuează şapte percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Prahova şi pun în aplicare patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul unor societăţi fantomă, înregistrau operaţiuni fictive cu produse petroliere, închirieri de utilaje şi prestări servicii, în scopul deducerii ilicite de TVA.
Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3.600.000 de lei, relevă sursa citată.
Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 3.
Acţiunea are loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi beneficiază de suportul de specialitate al DOS – IGPR
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.