Ascultă Radio România Regional Live

Tudor Miron

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!
Foto: DSC_0346 Foto Bianca Oanța - Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

Publicat de Bogdan Dragomir, 9 iulie 2024, 11:46

 

Bun regăsit tuturor!

 

20240615_155826 Foto Festiv. Internațional Hermannstadtfest.2024.Sala Thalia.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

În fiecare an, spre sfârșitul lunii iunie, în orașul unic – prin cultură, civilizație, frumusețe spirituală și ospitalitate – numit Sibiu, mă întorc împreună cu colegii și prietenii mei, membrii în juriul Festivalului Internațional Hermannstadtfest, pentru a realiza o nouă ediție a acestui important eveniment muzical-artistic pentru copii și tineret, eveniment organizat impecabil de Daniela și Dominique Simionescu împreună cu echipa lor fantastică de voluntari! Felicitări tuturor pentru cea mai bună ediție, de până acum, a acestui festival!

 

20240615_150959 Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

Festivalul Internațional „Hermannstadtfest”, ediţia a XII-a, a avut loc în perioada 13-16 iunie 2024, la Sibiu, în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat și a fost organizat de Asociația Domy Music Star, Asociația Filantropică OLIVIA, Palatul Copiilor Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, acest eveniment fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu!

 

DSC_0011 Foto Dominique Simionescu la Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

Parteneri media: Radio România Regional, Radio România Antena Sibiului și Radio România Brașov FM.

La această manifestare culturală au participat peste 120 de tineri din România, Bucovina de Nord (Ucraina), Republica Moldova, Bulgaria, Belgia și Italia.

Festivalul a avut trei secțiuni, respectiv: Muzică Populară – Tradițională (dedicată artistei Lucreția Ciobanu), Muzică de Divertisment (pop, rock, jazz, opera, musical, etno, etc.) și Creație (cu două subsecțiuni: Creație proprie și Reorchestrație și reinterpretare a unei piese românești). De asemenea, ca în fiecare an, festivalul a avut și două secțiuni speciale: Secțiunea „Portret de compozitor – Jolt Kerestely” (unde concurenții au interpretat piese compuse de compozitorul Jolt Kerestely) și Secțiunea „Remember – Dan Spătaru” (unde concurenții au interpretat piese interpretate de regretatul artist Dan Spătaru).

 

Foto afiș festival Hermannstadtfest 2024.1100 (foto arh.festiv. – foto arh. pers. B.Dragomir)

 

Din juriul acestui concurs au făcut parte compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, ziarişti, profesori de specialitate, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor: Bogdan Dragomir, Codruț Croitoru, Daniel Vecsei, Denise Ordean, Tsvetelin Ilchev, Daniel Gheorghe, Sida Spătaru, Jolt Kerestely, Edward Dabrowsky, Robert Târnăveanu, Rodica Popa Comăniciu, Iurie Levcic, Rodica Roșioru.

 

DSC_0215 Juriul Festiv. Internațional Hermannstadtfest Sibiu 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

DSC_0215 Juriul Festiv. Internațional Hermannstadtfest Sibiu 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

Președintele juriului a fost compozitorul și chitaristul ADRIAN ORDEAN!

Foto juriu la Hermannstadtfest 2024.1100 (foto arh.festiv. – arh.pers. B.Dragomir)

 

Multe felicitări și artiștilor invitați să susțină recitaluri: Bya Fashion by Bianca Bucă, Ansamblul Cibinul, Ansamblul Poienița, Cenaclul Lumină Lină, Tudor Miron, Cristina Liță, Rodica Popa Comăniciu, Ioana Dragomir, Nicoleta Mocan, Gabriel Mardale, Tina Miholcea, Robert Târnăveanu, Tsvetelin Ilchev, Călin Lupea.

 

Galerie foto de Bogdan Dragomir.

 

 

În cadrul acestui eveniment, mi-au atras atenția două momente speciale: recitalul artistului TUDOR MIRON – și aici mă alătur ideii sale tot mai prezentă și alarmantă din peisajul educațional românesc – intitulată STOP BULLYING! Transmitem un semnal către autorități pentru stoparea imediată a acestui fenomen și asumarea unor măsuri urgente la nivelul instituțiilor de învățământ din România! Bravo, Tudor!

 

AC6A4349 Foto Tudor Miron - Stop Bullying.1100 (foto by Andu Miron - arh.pers. B.Dragomir)

AC6A4349 Foto Tudor Miron – Stop Bullying.1100 (foto by Andu Miron – arh.pers. B.Dragomir)

 

Tudor Miron are 12 ani și într-un singur an a fost victima a două acte de bullying. Același agresor, care  a doua oară, însă, a fost mult mai violent. De ce?  Pentru că în fața legii, agresorul, tot minor, beneficiază de protecție, iar asta îl face să nu se oprească.

 

De aproape un an de zile, Tudor a început o campanie de conștientizare anti-bullying în festivaluri și școli, cu piesa „În umbra ta/ Stop Bullying”. Piesa este despre trăirile unui copil, victimă a bullying-ului, despre ce simte acesta, despre teama pe care o trăiește zilnic și despre repercusiuni.

 

AC6A7161 Foto Tudor Miron la Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Andu Miron - arh.pers. B.Dragomir)

AC6A7161 Foto Tudor Miron la Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Andu Miron – arh.pers. B.Dragomir)

 

Tudor este pasionat de chitară. A reușit în doar trei ani să fie pe afiș alături de nume consacrate din showbiz, cum ar fi: Proconsul, Antract, Semnal M, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Claudiu Purcărin (Nightlosers), George Sărluceranu (Spin, Green Ties) și alții, iar în anul 2023, susținut de membrii trupelor  Scarlet Aura și Green Ties, a cântat în deschiderea Festivalului Internațional de Blues ”Urban Blues Fest” București. Este câștigătorul a mai multor trofee și premii atât naționale, cât și internaționale.

 

AC6A7111 Foto Tudor Miron - Stop Bullying.1100 (foto by Andu Miron - arh.pers. B.Dragomir)

AC6A7111 Foto Tudor Miron – Stop Bullying.1100 (foto by Andu Miron – arh.pers. B.Dragomir)

 

Prin mesajul acestei piese, Tudor vrea să vă provoace la o dezbatere, deoarece simte că nu este protejat de lege.

“Am ales acest moment pentru a promova acest mesaj anti-bullying, deoarece de curând am fost iarăși victima unui act de bullying, iar agresorul, același fiind, a fost mult mai violent. Așa am aflat de la poliție că agresorul meu, care îmi este coleg de școală, și care e de aceeași vârstă cu mine, are – de fapt – aceleași drepturi ca și mine. Și atunci cine îl oprește? Iar pe mine cine mă protejează?”

Piesa „În umbra ta/ Stop Bullying” a fost lansată la Festivalul Internațional ”Silver Yantra” din Bulgaria, unde a obținut Premiul Special al Juriului. Piesa a fost prezentată și într-o variantă folk la evenimentul „In memoriam Valeriu Sterian”.

Își dorește ca această piesă să fie cât mai prezentă în spațiul public și să fie ca un semnal de alarmă pentru ca oamenii să înțeleagă că acest fenomen există.

 

”STOP BULLYING!”

 

„În umbra ta-Stop Bullying (Olivia Păun/Alexandru&Tudor Miron)” C&P 2024 Tudor Miron, interpretată de Tudor Miron.

 

 

Cel de-al doilea eveniment care mi-a atras atenția într-un mod extrem de pozitiv este o altă noutate a acestui festival și anume, Clasic e Fantastic! Deși intitulată inițial Lecția de jazz cu Irina Sârbu, Puiu Pascu, Tudor și Ciprian Parghel, din motive independente de voința artiștilor și a organizatorilor (respectiv o urgență medicală în familia artistei Irina Sârbu), această lecție de jazz s-a transformat ad-hoc (mai precis în câteva ore) într-o lecție de jazz improvizată cu un succes deosebit în fața unei săli pline de concurenți dar și de mulți fani ai genului, moderată dar și susținută vocal de Dominique Simionescu și Călin Lupea acompaniați cu profesionalism de cei doi corifei autentici ai genului – Tudor Parghel – la pian și Ciprian Parghel – la contrabas (copiii regretatei și inegalabilei Anca Parghel)! Felicitări tuturor, a fost o ”lecție” remarcabilă!

 

20240615_160114 Foto Festiv. Internațional Hermannstadtfest.2024.Sala Thalia.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

Tot printre noutățile acestei ediții, remarcăm o vizită specială – spectacolul de deschidere, care a avut loc la Tălmăcel, jud. Sibiu, un loc pitoresc cu totul special. Acolo, cu sprijinul Primăriei Tălmaciu au avut loc recitalurile invitaților speciali: Codruț Croitoru, Denise Ordean & Anabelle, Tudor Miron, Izabela Văcăruș, Carina Leonte, Sofia Leonte, Emilia Maria Țîrle, Lavinia Gabriela Corugă, Ansamblul ,,Fluierașii”, Iulian Hanea, Cristina Posa și Ansamblul ,,Datina”.

 

DSC_0040 Recital Anabelle Ordean la Hermannsradtfest.1100 (foto Bogdan Dragomir)

 

Festivalul HERMANNSTADTFEST a fost susținut și promovat de Radio România Regional, cu sprijinul colegilor de la Radio România Brașov FM și Radio România Antena Sibiului.

 

Foto afiș final festival Hermannstadtfest 2024.1100 (foto arh.festiv. – foto arh. pers. B.Dragomir)

Acțiunea culturală a fost cofinanțată de Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST” – PALMARESUL EDIȚIEI A XII-A, SIBIU – ROMÂNIA

MARELE TROFEU – MUZICĂ POPULARĂ – TRADIȚIONALĂ: Zoneva Syana (Bulgaria)

MARELE TROFEU – MUZICĂ DE DIVERTISMENT: Oanța Bianca (Rep. Moldova)

TROFEUL ADRIAN ORDEAN:

– Band by Costi Mihai Trainer (Cisnădie, jud. Sibiu)

– Matei Antonino Gabriel Aurel (Moreni)

PREMIUL 1 CU EXCELENȚĂ ,,HERMANNSTADTFEST”: Unguraș Oana Ilaria (Oradea)

PREMIUL 1 CU EXCELENȚĂ ,,LUCREȚIA CIOBANU”: Matyas Jessica (Mediaș, jud. Sibiu)

SECȚIUNEA ,,REMEMBER – DAN SPĂTARU”:  Premiul 1 cu excelență: Buțurcă Anamaria Daniela (Curtici, jud. Arad)

SECȚIUNEA ,,PORTRET DE COMPOZITOR – JOLT KERESTELY”: Premiul 1 cu excelență: Luncanu Teodora Andreea (Iași)

SECȚIUNEA CREAȚIE: Premiul 1 cu excelență: Stroia Maya (Brașov)

SECȚIUNEA REORCHESTRAȚIE ȘI REINTERPRETARE A UNEI MELODII ROMÂNEȘTI:

– Premiul 1 cu excelență: Fresh Elite (Brașov)

PREMIUL DE EXCELENȚĂ DOMY MUSIC STAR: Bebeșelea Anisia  (Săliște, jud. Sibiu),

Fulea Antonia Maria (Sibiu)

PREMIUL ÎNVINGĂTORILOR: Ioniță Antonia Izabela  (Târgoviște), Căruțașu Marina Florina  (Călărași), Hanț Sara (Sibiu)

PREMIUL SPECIAL CODRUȚ CROITORU: Bodea Larisa (Cluj Napoca)

PREMIUL SPECIAL ,,TINERE TALENTE” – Radio România Regional: Oanța Bianca (Rep. Moldova)

 

Lista completă cu Trofeele și premiile acordate celor mai talentați copii și tineri în cadrul acestei ediții poate fi accesată direct pe pagina de internet a organizatorului!

https://www.facebook.com/HermannstadtFest.Sibiu sau accesând link-ul https://campioniimuzicii.blogspot.com/2024/07/editia-de-poveste-festivalului.html

 

 

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional a fost acordat în cadrul Galei Laureaților unei tinere interprete din Republica Moldova (clasa prof. Rodica Roșioru) care a impresionat juriul prin talentul și calitățile artistice deosebite – BIANCA OANȚA!

 

 

Bianca Oanța – Premiul Tinere Talente – Radio România Regional la Hermannstadtfest 2024.1100 (foto din arh.pers. B.Dragomir)

 

DSC_0357 Foto Bianca Oanța - Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

DSC_0357 Foto Bianca Oanța – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

DSC_0356 Foto Bianca Oanța – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

DSC_0350 Foto Bianca Oanța - Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

DSC_0350 Foto Bianca Oanța – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

Felicitări, BIANCA OANȚA și mult succes în continuare! 

DSC_0348 Foto Bianca Oanța - Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

DSC_0348 Foto Bianca Oanța – Premiul Tinere Talente RRR la Festiv. Internațional Hermannstadtfest 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

P.S.: Vom face update cu informații și muzică interpretată de Bianca Oanța după ce vom primi aceste materiale!

 

Întregul eveniment de la Sibiu a fost prezentat cu profesionalism și dăruire de Bianca Bucă, Andrei Coman și Diana Vecsei și transmis live, video și audio, pe pagina de facebook a Festivalului Hermannstadtfest și retransmis pe pagina de facebook Radio România Brașov FM!

20240614_101400 Foto prezentatori Hermannstadtfest 2024.1100 (foto arh. pers. B.Dragomir)

La final, se cuvine să felicităm toți participanții, profesorii, părinții și, în special organizatorii pentru realizarea cu succes și profesionalism și în condiții deosebite a acestui eveniment deosebit de complex!
Mulțumiri speciale Asociației Filantropice ,,Olivia” și Palatului Copiilor Sibiu, dar și partenerilor evenimentului: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Inspectoratul Școlar Sibiu, Primăria Tălmaciu, Filarmonica de Stat Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Povestea Calendarului, Asociația Clasic e Fantastic, Studio Canto Rodica Popa Comaniciu, Asociația Culturală Cununa Blăjelului, Little John’s House, Ansamblul Cibinul, Cercul Militar Sibiu.
Felicitări tuturor și la bună revedere în 2025, la ediția a XIII-a! 

Foto Povestea Calendarului 2024.1.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

 

Surse: Hermannstdtfest, arh. festivalului, arh. pers. Bogdan Dragomir, Radio Romania Brasov FM! Mulțumiri speciale prietenilor festivalului – Andu Miron și Dan Grecu (foto) și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!

 

 

B.D. – Jurnalist în acțiune la festiv. Hermannstadtfest 2023.1100 (foto din arh.festiv. – arh.pers.B.Dragomir)

 

 

Cu Tudor Miron – o speranță a muzicii românești.1100 (foto din arh.festiv. – arh pers. B.Dragomir)

 

 

P.S.2: Festivalul s-a finalizat într-o locație de poveste din județul Sibiu: Povestea Calendarului (Porumbacu de Sus). Mulțumim pentru toate poveștile și amintirile de neuitat! Am surprins câteva imagini din acest loc minunat și le-am pus într-o galerie la sfârșitul acestui material! Cele bune! 

 

 

Bogdan Dragomir (foto din arh. personala)

Bogdan Dragomir 
Muzician și jurnalist la
RADIO ROMÂNIA REGIONAL (iulie 2024)
Galerie foto de Bogdan Dragomir 

DSC_0057 Maria Stratulat la Festiv. Soul Music Art Bârlad 2024.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici miercuri, 28 august 2024, 14:26

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!

  Bun regăsit tuturor! Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!
Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
Emisiuni/Rubrici luni, 5 august 2024, 12:18

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!

    „Tu, Doar tu” – muz., vers., producător și interpret Dragoș Alexandru – de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P...

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
DSC_0008 Foto Concurs Flori de Mai 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici marți, 11 iunie 2024, 10:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Alifantis 1.1100 (main.romania-actualitati.ro)
Emisiuni/Rubrici vineri, 31 mai 2024, 10:11

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!

    Aniversări şi comemorări ale unor mari artişti – muzicieni, care au demonstrat prin măiestria lor interpretativă că au fost,...

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!
Emisiuni/Rubrici duminică, 12 mai 2024, 16:26

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!

    Bun găsit tuturor, aici la Radio România Regional! Sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultaţi o nouă ediţie a rubricii...

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!
Emisiuni/Rubrici miercuri, 17 aprilie 2024, 12:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!
Emisiuni/Rubrici joi, 11 aprilie 2024, 13:02

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!

    Bună ziua dragi ascultători! Sunteţi pe frecvenţele Radio România Regional, sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultați o...

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!
Emisiuni/Rubrici luni, 1 aprilie 2024, 11:54

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou – ”Noi fără 2” – Formația ”Taylor”!

  „Surâsul tău” (Codruț Croitoru/Marius Ionescu) de pe albumul ”Noi fără 2” (C&P 2024 Taylor) interpretată de Formația...

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou – ”Noi fără 2” – Formația ”Taylor”!

Portrete muzicale – Aniversare MIRCEA VINTILĂ 75! La mulți ani!

Mircea Vintila si Tudor Miron la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto arh.pers. Bogdan Dragomir)
Foto: Mircea Vintila si Tudor Miron la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto arh.pers. Bogdan Dragomir)

Publicat de Bogdan Dragomir, 23 martie 2024, 12:16

 

 

Bun găsit tuturor! Sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să aflaţi amănunte despre cariera artistică şi să ascultăm piese muzicale reprezentative ale cantautorului MIRCEA VINTILĂ, căruia îi dorim astăzi sănătate, toate gândurile bune şi La mulţi ani 75!

 

Aici puteţi asculta varianta audio a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene – Portrete muzicale – ”Aniversare MIRCEA VINTILĂ 75” de la Radio România Regional, realizator – Bogdan Dragomir, regizor de emisie – Florin Bordeiaşu, invitat aniversat cantautorul MIRCEA VINTILĂ! Audiţie plăcută!

 

Mircea Vintila 1-1100 (www.romania-actualitati.ro)

Mircea Vintila 1-1100 (www.romania-actualitati.ro)

 

Mircea Vintilă, cunoscut în lumea muzical-artistică și sub pseudonimul Ciocu’, este muzician, cântăreț  și compozitor român (cantautor) de muzică  folk.

Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. El este cunoscut atât pentru activitatea sa solo sau cu formația de acompaniament Brambura, dar și ca membru fondator al super-grupului Pasărea Colibri. A compus cântece pe versuri de Adrian PăunescuGeorge Coșbuc, Tudor ArgheziFlorian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul  Bucureștiului de odinioară.

 

Mircea Vintila la Radio Iasi in 2011 (vechi.radioiasi.ro)

Mircea Vintilă la Radio Iași în 2011 (vechi.radioiasi.ro)

 

S-a născut pe 23 martie 1949 la Bucureşti şi a fost interesat de muzică din copilărie. A urmat Şcoala de Muzică (clasa de violă). A terminat „Liceul Gheorghe Lazăr” şi apoi a absolvit Institutul de Construcţii în anul 1974. A cântat alături de alţi valoroși artişti (Mircea Florian, Marcela Saftiuc,  Doru Stănculescu) la primul festival studenţesc de folk din anul 1971, la clubul „303” al Politehnicii bucureştene, apoi la clubul „Universitas”, la „Casa de Cultură a Studenţilor” şi în Cenaclul Flacăra.

 

Mircea Vintila la RRActualitati 2 (andreipartos.ro)

Mircea Vintilă la Radio România Actualități 2 (andreipartos.ro)

 

În 1982 este editat LP-ul Peripeții noi şi apoi, în 1986, un alt album, intitulat Mircea Vintilă. (Titlul original era Se retrage la Vatra Luminoasă, dar nu a fost acceptat). În perioada  1978-1984 au fost editate două compilaţii folk pe care apare în total cu patru piese. În 1990  primeşte ”Marele Premiu pentru întreaga activitate” în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Folk „Om bun”. Urmează o serie de turnee în Austria, Franţa, Rusia, Germania şi Slovacia.

 

Pasarea Colibri (intercontmusic.ro)

Pasărea Colibri (intercontmusic.ro/arh.pers.B. Dragomir)

În 1992 fondează împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiş şi  Vlady Cnejevici grupul Pasărea Colibri, desfăşurînd o intensă şi prestigioasă activitate discografică (În căutarea cuibului pierdut – CD/MC, 1995 Blue Ridge International Computers & Roton, Ciripituri – CD/MC, 1996 Intercont Music & Pasărea Colibri, Cântece de bivuac  – CD/MC, 1999 Roton) dar şi numeroase turnee artistice în ţară şi în străinătate (SUA, Canada, Germania).

 

 

Cantautorul Mircea Vintilă susţine spectacolul „Faţă în faţă cu lumea” la Teatrul „Bulandra”, alături de Florian Pittiş, cu care în anul 1992 editează albumul ”Nu trântiţi uşa”. La acest album colaborează pentru prima dată cu prietenii şi colegii săi Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici, care s-au implicat ca orchestratori în realizarea materialului.

 

mircea-vintila (andreipartos.ro)

mircea-vintilă (andreipartos.ro)

 

În octombrie 2000, Mircea Vintilă înregistrează și lansează la Casa de discuri ROTON albumul “Madama de pică”, primul proiect solo după o perioadă în care a activat mai mult împreună cu Pasărea Colibri. Albumul include doar piese noi, cu un sound remarcabil, la care şi-au adus contribuţia artişti de marcă: Mugurel Vrabete, în calitate de producător executiv, Horia Stoicanu – co-autor, Gheorghe Emanuel – programare şi claviaturi, Relu Biţulescu – percuţie,  Eugen Caminschi – la chitară, Marius Baţu – chitară acustică şi backing vocal, Mugurel Vrabete – chitară bass. Primul single extras, „Noros Cecer„, beneficiază de un superb videoclip. „Madama de pică” a fost declarat „cel mai bun album folk al anului 2000”, iar videoclipul piesei „Noros Cecer” a luat premiul pentru „Cel mai bun videoclip al anului”, decernat de Uniunea Artiştilor Profesionişti din Televiziune.

 

Mircea Vintila la RRActualitati (andreipartos.ro)

Mircea Vintilă la Radio România Actualități (andreipartos.ro)

 

Trei ani de pauză discografică au însemnat destule schimbări. În primul rând – despărţirea, în vara anului 2003 – de „Pasărea Colibri”, alături de care a mai lansat în acest interval două LP-uri – „Încă 2000 De Ani” (2001)  şi „10 Ani” (2003), ambele la  Roton. În plus, Vintilă a semnat un nou contract cu altă casă de discuri, părăsind Roton-ul pentru Intercont Music. O altă noutate o reprezintă Trupa “Brambura”, care îl acompaniază pe muzician in concerte, dar şi pe noul material. Grupul este compus din instrumentişti de valoare: Eugen Caminschi (la chitară), Gelu Ionescu (claviaturi), Vadim Tichişan (tobe), Cătălin Creţeanu (chitară bas), Elena Pavel şi Andrada Popa (backing vocal).

 

În albumul Toţi într-o Barcă, Mircea Vintilă continuă colaborarea cu Horia Stoicanu, alături de care a înfiinţat în anul 2000, după spusele sale, un „comando muzical” prin care cei doi au dorit să „debarce în forţă pe plaja de manele”. Ca urmare, dintre cele 10 piese care fac parte din acest disc, cinci sunt creditate tandemului Vintilă – Stoicanu, iar încă două sunt semnate individual de cei doi. Restul aparţin lui Eugen Caminschi şi lui Iulian Vrabete. În general, este un album mai mult îndreptat spre pop-rock ca de obicei; ”Toţi într-o barcă” surprinde prin prospeţimea pieselor şi prezentarea acestora.

Pe 14 decembrie 2005, Mircea Vintilă a lansat albumul ”Opere & operete”, produs de Intercont Music şi Fundaţia „Mircea Vintilă”, album ce conţine 13 piese, adevărate hituri lansate de solist de-a lungul anilor („Pământul deocamdată”, „Cu tine prin New-York”, „Miruna”, „Făt Frumos”, „Bade Ioane” etc.), şi o piesă nouă, inedită, care constituie o mare supriză, datorită accentelor ei hip-hop, „Dramă de cartier”. Piesele mai vechi incluse în acest Best of au fost rearanjate orchestral şi aduse, ca sound, la standardele anului 2005.

Patru ani mai târziu, la 2 martie 2009, cotidianul Jurnalul Național  lansează un supliment însoțit de un CD cu 21 de piese, dedicat lui Mircea Vintilă, în cadrul seriei „Ediție de colecție – Mișcarea de rezistență”. Tot în 2009, este reformat grupul Pasărea Colibri, alături de Vintilă, din formație mai făcând parte Mircea Baniciu, Marius Bațu și Vlady Cnejevici. În 2013 albumul Madama de pică este reeditat de către Roton, apărând pe piață cu o grafică modificată și sub titulatura Madama de pică – Ediție de aur. În anul 2014 Vintilă lansează două cântece noi, ambele ilustrate de clipuri: „Ceva se întâmplă cu noi” (alături de Alexandra Ușurelu) și „Musette”.

 

În cadrul emisiunii veți putea asculta piesele:

„Bade Ioane” (Mircea Vintilă/Tudor Arghezi) – Înregistrare din Fonoteca SRR – Radio România interpretată de Mircea Vintilă.

„Proverbe” (Mircea Vintilă/Adrian Romcescu) – Înregistrare din Fonoteca SRR – Radio România, interpretată de Mircea Vintilă.

„Peste răbdări” (Mircea Vintilă/Gheorghe Azap)” de pe albumul „Ciripituri” (C – 1996 – Pasarea Colibri & P – 1996 – Intercont Music),  interpretată de „Pasărea Colibri”.

„Miruna” (muz. şi vers. Mircea Vintilă) de pe albumul „Ciripituri”, interpretată de „Pasărea Colibri” (C – 1996 Pasărea Colibri & P – 1996 Intercont Music).

„Lăptaria lui Enache” (muz. şi vers. Mircea Vintilă) de pe albumul „Ciripituri”, interpretată de Pasărea Colibri. (C – 1996 Pasărea Colibri & P – 1996 Intercont Music).

„Tinere domn” (muz. şi text: Mircea Vintilă & Horia Stoicanu) de pe albumul „Toţi Într-o Barcă (C&P 2003 – Intercont Music), interpretată de Mircea Vintilă şi Trupa „Brambura”.

„Alte clipe trăite, alt epilog” (Mircea Vintilă/Florian Pittiş) de pe albumul „Ciripituri” (C – 1996 Pasărea Colibri  & P – 1996 Intercont Music), interpretată de „Pasărea Colibri”.

„Bade Ioane” (Mircea Vintilă/Tudor Arghezi) – varianta pop de pe albumul „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio” – (C – Radio România / P – 1995 Roton) interpretată de Mircea Vintilă.

 

P.S.: Am avut bucuria și privilegiul de a colabora cu Mircea Vintilă și cu colegii săi celebri din ”Pasărea Colibri” – în calitate de producător artistic al casei de discuri Intercont Music – la realizarea albumului ”Ciripituri” și pot afirma și confirma că orice simplă apariție și interpretare artistică a lui Mircea Vintilă se transformă într-un ”regal muzical”!

La mulți ani, Mircea Vintilă! 

 

Surse info: Agenţia de Presă RADOR, wikipedia.org.ro, https://mirceavintila.wordpress.com/biografie/ şi materiale jurnalistice din arhiva personală Bogdan Dragomir.

Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!

 

 

Bogdan Dragomir (foto din arh. personala)

Bogdan Dragomir (foto din arh. personala)

Bogdan Dragomir –

Muzician și jurnalist la

Radio România Regional.

DSC_0057 Maria Stratulat la Festiv. Soul Music Art Bârlad 2024.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici miercuri, 28 august 2024, 14:26

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!

  Bun regăsit tuturor! Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!
Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
Emisiuni/Rubrici luni, 5 august 2024, 12:18

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!

    „Tu, Doar tu” – muz., vers., producător și interpret Dragoș Alexandru – de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P...

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!
Emisiuni/Rubrici marți, 9 iulie 2024, 11:46

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!

  Bun regăsit tuturor!     În fiecare an, spre sfârșitul lunii iunie, în orașul unic – prin cultură, civilizație,...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!
DSC_0008 Foto Concurs Flori de Mai 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici marți, 11 iunie 2024, 10:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Emisiuni/Rubrici vineri, 31 mai 2024, 10:11

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!

    Aniversări şi comemorări ale unor mari artişti – muzicieni, care au demonstrat prin măiestria lor interpretativă că au fost,...

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!
Emisiuni/Rubrici duminică, 12 mai 2024, 16:26

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!

    Bun găsit tuturor, aici la Radio România Regional! Sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultaţi o nouă ediţie a rubricii...

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!
Emisiuni/Rubrici miercuri, 17 aprilie 2024, 12:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!
Emisiuni/Rubrici joi, 11 aprilie 2024, 13:02

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!

    Bună ziua dragi ascultători! Sunteţi pe frecvenţele Radio România Regional, sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultați o...

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2022 – TUDOR MIRON!

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST 2022 – TUDOR MIRON!
Foto: 290386522_540469214179574_8720185860227232238_n Premiul Tinere Talente RRR - Tudor Miron - cu Bogdan Dragomir (foto Hermannstadtfest)

Publicat de Bogdan Dragomir, 6 iulie 2022, 11:02 / actualizat: 21 iunie 2023, 14:05

Societatea Română de Radiodifuziune încurajează și promovează în permanență educația și activitatea cultural-artistică a copiilor și a tinerilor talentați din România!

antet even. Hermannstadtfest 2022.1100 (foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

Începând de la cea de a doua ediție a Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST, Radio România Regional (Rețeaua Studiourilor Regionale și Locale) a acordat în fiecare an Premiul de Promovare TINERE TALENTE la Sibiu! În acest an, în perioada 16-19 iunie 2022, la Sibiu în Habermann Markt – o locație deosebită și foarte potrivită pentru astfel de manifestări artistice, s-a desfășurat o ediție specială – cea de a X-a – a  Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST, ediție promovată editorial de Radio România Regional (Rețeaua Studiourilor Regionale și Locale), Radio România Brașov FM și Radio România Antena Sibiului, o ediție la care a fost acordat și un Premiu de Promovare TINERE TALENTE! Înainte de a ne referi la acordarea acestui important premiu tinerilor deosebit de talentați vom incerca sa facem un scurt rezumat al acestei ediții a unuia dintre cele mai cunoscute și apreciate festivaluri pentru copii și tineret din România – HERMANNSTADTFEST!

DSC_0114 Dominique Simionescu la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto Bogdan Dragomir)

Evenimentul a fost organizat, ca de obicei, în mod exemplar și profesionist de Asociaţia „Domy Music Star” Sibiu (Daniela Simionescu – Coordonator Festival și Dominique Simionescu – Director artistic), cu sprijinul Consiliului Județean și a Primăriei Sibiu și împreună cu Palatul Copiilor Sibiu, Asociaţia Filantropică „Olivia”, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Sibiu, Radio România Regional, Agerpres, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu.

DSC_0251 Imagine cu public la Hermannstadtfest 2022.1100 ( foto by Bogdan Dragomir)

Festivalul s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile de concurs şi a cuprins muzică tradițională, de divertisment, muzică folk (dedicată regretatului Valeriu Sterian) dar și două secțiuni speciale: DIALOG ÎNTRE GENERAȚII – cu portrete de compozitor: Adrian Ordean și Codruț Croitoru

287023055_529858158574013_6856031503156032706_n (1) Programul festivalului Hermannstadtfest 2022.1100 (foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

și REMEMBER – compozitorul Șerban Georgescu – reprezentat la festival cu emoție și cu bucurie de Alessia și Eniko (fiică și mamă) – creații muzicale interpretate de regretata artistă Mădălina Manole!
dar și muzică religioasă – CÂNTEC PENTRU DUMNEZEU!

289083297_5613519038659079_6730512022656592346_n O parte a juriului festivalului Hermannstadtfest 2022.1100 (Foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

Din juriul acestui concurs au făcut parte compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, ziarişti, profesori de specialitate, precum şi reprezentanţi ai organizatorilor (Codruț Croitoru, Eniko Georgescu, Denise Ordean, Daniel Vecsei, Mircea Vintilă, Cătălina Dumitrean, Diana Matei, Bogdan Dragomir, Daniela Carmen Popa, Rodica Popa Comăniciu și Izabela Tomiță). Președintele juriului a fost compozitorul și chitaristul ADRIAN ORDEAN!

DSC_0199 Adi Ordean si Compact la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

 

În cadrul Galei de premiere a Festivalului, Primăria Municipiului SIBIU i-a acordat, în semn de prețuire și recunoaștere a întregii sale activități artistice, titlul de Cetățean de Onoare al orașului Sibiu! Felicitări, Adrian Ordean, sănătate și multe realizări artistice în continuare!

 

DSC_0130 Adrian Ordean – Cetatean de Onoare al Sibiului la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

DSC_0137 Adrian Ordean – Cetatean al Sibiului la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

DSC_0179 Diploma Adrian Ordean – Cetatean de Onoare al Sibiului 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

Au susținut recitaluri extraordinare – cantautorul folk MIRCEA VINTILĂ

și Formația COMPACT!

DSC_0372 Adi Ordean si Compact la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

Tot în cadrul festivalului, au susținut recitaluri oferite cu drag publicului: Codruț Croitoru, Ansamblul Cibinium (profesor coordonator Adriana Ioniță), Fanfara Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu (dirijor Alexandru Poliacov), Ioana Dragomir & Alexandru Rebeja – Sasha, Anca Mărginean și paradei de modă ,,Copilărie în ie”, Cenaclului ,,Lumină Lină” (condus de părintele Cătălin Dumitrean), părintelui Doru Gheaja, Trupei ,,Young Thill Death”, Ellie Hadad, Bryana Holingher, Denise Ordean, Anabelle Bălăceanu, Sofia și Eva Fediuc, Jacqueline Crăciun, Iulia Perpelea – Yahme, Cătălina Dumitrean, Anastasia Boroată, Roxana Gherghel, Abi Marinescu și Maya Giotea! Felicitări tuturor!

 

Trofeul Festivalului HERMANNSTADTFEST 2022 a fost acordat tânărului interpret IOAN RAREȘ! Felicitări!

 

MARELE TROFEU HERMANNSTADTFEST – MUZICĂ DE DIVERTISMENT – IOAN RAREȘ -BUCUREȘTI

MARELE TROFEU HERMANNSTADTFEST –ONLINE – IVA IVANOVA ICHEVSKA-BULGARIA

MARELE TROFEU HERMANNSTADTFEST – MUZICĂ POPULARĂ – DICOI DIANA-SIBIU

TROFEUL ADRIAN ORDEAN – MIRON TUDOR –BUCUREȘTI

PREMIUL I CU EXCELENȚĂ HERMANNSTADTFEST – LUPEA CĂLIN-USA/BRAȘOV

PREMIUL I CU EXCELENȚĂ DOMY MUSIC STAR – DAMIAN CRISTIANA-SIBIU

 

Lista completă cu Trofeele și premiile acordate celor mai talentați copii și tineri în cadrul acestei ediții poate fi accesată direct pe pagina de internet a organizatorului!

https://www.facebook.com/HermannstadtFest.Sibiu sau accesând link-ul
 
https://campioniimuzicii.blogspot.com/2022/07/nota-10-pentru-ultima-editie.html?m=1&fbclid=IwAR3yu_b7KXXo4uGcFemOS8bX05-0onPoY-exnUIzDFFcWlkD-2jPBtRsewQ
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional a fost acordat în cadrul Galei Laureaților unui tânăr interpret de numai 10 ani (chitarist și interpret vocal) care a impresionat juriul prin talentul și calitățile artistice deosebite – TUDOR MIRON – din Roșu, jud. Ilfov!

290386522_540469214179574_8720185860227232238_n Premiul Tinere Talente RRR – Tudor Miron – cu Bogdan Dragomir (foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

„Johnny” – muzica: Olivia Păun, vers.: Alexandru Miron, interpret Tudor Miron, ilustrație muzicală – Robert Enache, producător –  Alexandru Miron. (2022)

 

Palmaresul artistic recent al lui TUDOR MIRON este următorul:

Tudor Miron (10 ani) din Roșu, jud. Ilfov.

  • studiază chitara de un an și jumătate sub îndrumarea profesorilor Olivia și Claudia Păun și în curând își va lansa primul album, intitulat ”Povești”! Piesa ”Poveste” a fost lansată cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor Născuți Prematur și este de fapt povestea lui. Cea de-a doua piesă, ”Johnny”, este povestea cățelului său!

PREMIUL I – Festivalul / Concurs Interjudețean de Muzică Folk ”Cetatea Veche”,  ediția a – XXII – a / online, Locația: Rădăuți, Data:31 octombrie 2020

PREMIUL I – Festivalul / Concurs National ”Clopoței de gheața”,   online, Secțiunea Pop Internațional – Videoclip, Locația:Bucuresti, Data:21.12. 2020

PREMIUL II – Concursul național de muzică vocal-instrumentală ”Sunetul muzicii” , Secțiunea Folk , online, Locația: Sibiu, Data: mai 2021

PREMIUL I – Concursul național de muzică vocal-instrumentală ”Sunetul muzicii”, Secțiunea Cântece de iarnă  / online, Locația: Sibiu, Data: Decembrie 2021

PREMIUL SPECIAL din partea dnei RALUCA CISMARU, Concursul național de muzică vocal-instrumentală ”Sunetul muzicii”, ediția a II-a / online, Locația: Sibiu Data: Decembrie 2021

PREMIUL I – Concursul național de muzică vocal-instrumentală ”Sunetul muzicii”, Secțiunea Cântece patriotice  / online, Locația: Sibiu, Data: Decembrie 2021

PREMIUL SPECIAL ”DOMY MUSIC STAR”- PENTRU PARTICIPAREA DIRECTĂ ÎN FINALA FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL ”HERMANNSTADTFEST” – online, Locație: Sibiu, Data: Decembrie  2021

PREMIUL I – Concursul Național de Chitară ”CHITARIȘTII ROMÂNIEI”, ediția a II-a / online , Secțiunea Pop internațional, Chitară Clasică, Locația:București, Data: Februarie 2022

PREMIUL I – Festivalul de Muzică și Dans ”FLOARE DE CASTAN” ediția a XV-a, Secțiunea Folk, Locație: Costești, Argeș, Data: Mai 2022

PREMIUL I – Festivalul Național de Muzică Instrumentală, Pian, Chitară și corzi grave, pentru copii, adolescenți și tineret ”TROFEUL DE SAFIR”, ediția a III-a, Palatul Național al Copiilor București, Secțiunea chitară, Locație: București, Data: Mai 2022

TROFEUL DE SAFIR  – Festivalul Național de Muzică Instrumentală, Pian, Chitară și corzi grave, pentru copii, adolescenți și tineret ”TROFEUL DE SAFIR”, ediția a III-a, Palatul Național al Copiilor București, Secțiunea vocal – instrumentală, Locație; București, Data: Mai 2022

Premiul II – Concursul Național de Interpretare Instrumentală ”MARELE PREMIU” al Palatului Național al Copiilor București, ediția a XXV, Secțiunea Corzi Grave, Locație: București, Data: iunie 2022

ADMITERE PUNCTAJ MAXIM ”ȘCOALA GIMNAZIALĂ DE ARTE NR.3” BUCUREȘTI – secția chitară, Locație: București, Data:9 Iunie 2022

TROFEUL ”ADRIAN ORDEAN”, Premiul I cu Excelență ”Vali Sterian”  și Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”Hermannstadtfest” 2022

„Poveste” – muzica: Olivia Păun, vers.: Alexandru Miron, interpret Tudor Miron, ilustrație muzicală – Robert Enache, producător –  Alexandru Miron. (2022)

 

Felicitări, TUDOR MIRON și mult succes în continuare!

Întregul eveniment de la Sibiu a fost prezentat de Bianca Bucă, Olivia Pădurean și Diana Vecsei și transmis live, video și audio, pe pagina de facebook a Festivalului Hermannstadtfest și retransmis pe pagina de facebook Radio România Brașov FM!

DSC_0167 Bianca Buca, Olivia Padurean si Diana Vecsei – Prezentare Festival Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

Festivalul a fost susţinut şi promovat de Radio Romania Regional, cu sprijinul Studiourilor locale și regionale Radio România Brașov FM și Radio România Antena Sibiului.
Partener media al festivalului – AGERPRES.
În cadrul acestei ediții, RADIO ROMÂNIA REGIONAL i-a acordat Doamnei DANIELA SIMIONESCU, director general și organizator al Festivalului Internațional HERMANNSTADTFEST, Diploma de Excelență! Felicitări, și mult succes în continuare!

20220619_105009 Diploma de Excelenta RRR – Daniela Simionescu la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

289956135_540470480846114_347209002387433217_n Daniela Simionescu – Diploma de Excelenta RRR cu Bogdan Dragomir la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

Cofinanţarea evenimentului artistic de la Sibiu a fost asigurată de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.
La final, se cuvine să felicităm toți participanții, profesorii, părinții și, în special organizatorii pentru realizarea cu succes și profesionalism și în condiții deosebite a acestui eveniment deosebit de complex!
Felicitări tuturor și la bună revedere în 2023, la ediția a XI-a!
P.S.: Sunt onorat și multumesc pentru Diploma de Excelență primită la această ediție aniversară HERMANNSTADFEST 2022!

20220705_110713 Diploma de Excelenta – Bogdan Dragomir la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto by Bogdan Dragomir)

 

290298583_540534317506397_4554314704058376949_n Diploma de Excelență B.D. la Hermannstadtfest 2022.1100 (foto Hermannstadtfest/arh.pers.B.Dragomir)

Surse: Hermannstdtfest 2020, Agerpres, arh. pers. Bogdan Dragomir, Radio Romania Brasov FM! Mulțumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material jurnalistic!

Bogdan Dragomir (foto din arh. personala)

Bogdan Dragomir 
Muzician și jurnalist la
RADIO ROMÂNIA REGIONAL
Bogdan Dragomir – Muzician și jurnalist (iulie 2022)
DSC_0057 Maria Stratulat la Festiv. Soul Music Art Bârlad 2024.1100 (foto Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici miercuri, 28 august 2024, 14:26

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!

  Bun regăsit tuturor! Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară VIS DE STEA – Moinești 2024!
Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
Emisiuni/Rubrici luni, 5 august 2024, 12:18

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!

    „Tu, Doar tu” – muz., vers., producător și interpret Dragoș Alexandru – de pe albumul Dragoș Alexandru (C&P...

Muzica lui Bogdan – Lansare album nou ”DRAGOȘ ALEXANDRU”!
Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!
Emisiuni/Rubrici marți, 9 iulie 2024, 11:46

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!

  Bun regăsit tuturor!     În fiecare an, spre sfârșitul lunii iunie, în orașul unic – prin cultură, civilizație,...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Internațional HERMANNSTADTFEST – Sibiu 2024!
DSC_0008 Foto Concurs Flori de Mai 2024.1100 (foto by Bogdan Dragomir)
Emisiuni/Rubrici marți, 11 iunie 2024, 10:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești – FLORI DE MAI – Ed. a XXIV-a, Călărași 2024!
Emisiuni/Rubrici vineri, 31 mai 2024, 10:11

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!

    Aniversări şi comemorări ale unor mari artişti – muzicieni, care au demonstrat prin măiestria lor interpretativă că au fost,...

Nicu ALIFANTIS 70! ”Mi-a plăcut al dracului de tare ceea ce fac!” – La mulți ani, Nicu!
Emisiuni/Rubrici duminică, 12 mai 2024, 16:26

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!

    Bun găsit tuturor, aici la Radio România Regional! Sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultaţi o nouă ediţie a rubricii...

Portrete muzicale – ZSOLT KERESTELY 90! La mulți ani, Maestre!
Emisiuni/Rubrici miercuri, 17 aprilie 2024, 12:45

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!

  Radio România REGIONAL, susține și promovează copiii artiști – tineri muzicieni, laureați ai celor mai importante festivaluri și...

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional la ART MUSIC FESTIVAL 2024 – Adelina Maria NEDELCU!
Emisiuni/Rubrici joi, 11 aprilie 2024, 13:02

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!

    Bună ziua dragi ascultători! Sunteţi pe frecvenţele Radio România Regional, sunt Bogdan Dragomir şi vă invit să ascultați o...

Fonoteca melomanului – In memoriam TEO PETER (Compact)!