Conferinţa Media 2020 – despre tendinţele majore în dezvoltarea mass media
Publicat de Camelia Teodosiu, 11 septembrie 2017, 09:27 / actualizat: 11 septembrie 2017, 10:57
Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia Pacific organizează, astăzi, la Sinaia, reuniunea Media 2020, cu tema „Cum poate ajuta cooperarea dintre Europa şi Asia în faţa noilor provocări în domeniul media”. Conferinţa reuneşte experţi din întreaga lume care vor dezbate tendinţele majore în dezvoltarea mass media şi se vor concentra asupra modului în care radiodifuzorii, atât cei din regiunea Asia Pacific, cât şi cei din Europa, se raportează la transformările din industria media. În continuarea conferinţei Media 2020, mâine şi miercuri, tot la Sinaia, se vor reuni şefii instituţiilor publice de radio şi televiziune din mai multe ţări ale lumii. Este prima reuniune de acest gen pe care forul internaţional al radiodifuzorilor publici îl organizează în Europa de Sud Est.
Noile provocări într-un peisaj media care evoluează rapid şi abilitatea de a face faţă schimbărilor pe care le presupune comunicarea în secolul XXI sunt temele principale de dezbatere.
Reprezentanţi ai radioului şi televiziunii, dar şi ai altor difuzori de media încearcă să beneficieze fiecare de experienţa celuilalt pentru a răspunde cât mai bine nevoilor publicului.
Se discută despre tendinţele în dezvoltarea mass-media, valorile care ar trebui adoptate de serviciile publice şi noile modalităţi prin care radiodifuzorii pot interacţiona cu ascultătorii.
În deschiderea dezbaterilor, directorul general interimar al Radioului Public, Georgică Severin, a subliniat că tema aleasă este o recunoaştere a puterii mass-media într-o lume în care această industrie avansează rapid, iar acurateţea informaţiilor este foarte importantă.
Ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit despre misiunea posturilor publice şi rolul acestora în informare şi educaţie, subliniind că o astfel de reuniune realizează adevărate poduri între culturile din Asia şi Europa.
Despre identificarea de strategii prin care informaţia să ajungă la public în mod corect şi să combată astfel ştirile false a vorbit şi secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, Javad Mottaghi.