Summitul Industria 4.0 şi Expo de la Manchester
Publicat de Dan Boanţă, 12 aprilie 2019, 10:16
Lansat în aprilie 2017, Summit-ul Industry 4.0 sa stabilit ca un eveniment dedicat liderilor de afaceri dinamici dornici de a împărtăși cunoștințele și de a discuta problema majora în transformarea digitală a producției.
Cu peste 400 de delegați la ultimul eveniment, Summit-ul atrage autorități de frunte din cadrul asociațiilor guvernamentale, de afaceri, academice și din industrie, dornici să împărtășească experiențele lor și să examineze cele mai bune practici pentru producătorii dornici să implementeze schimbările în întreaga lor organizație.
Cea de-a treia ediţie a Summitului Industria 4.0. şi prezentare Expo de inovaţii tehnologice în domeniul industriei şi manufacturii s- a încheiat şi a avut loc între 10 şi 11 aprilie la Manchester, în Anglia.
Evenimentul s-a desfăşurat la centrul de conferinţe şi expoziţii Manchester Central Convention Complex. Termenul de Industrie 4.0. se referă la o nouă etapă a revoluţiei industriale în care accentul este pus pe automatizare şi creşterea eficienţei productivităţii, prevenirea accidentelor prin digitalizarea manufacturării.
Summitul Industria 4.0 şi Expo este de interes pentru proprietarii de firme care doresc să cunoască cele mai noi tehnologii pentru creşterea producţiei şi minimalizarea pierderilor şi riscurilor de accidente, prezentând soluţii pentru securitatea cibernetică, automatizare, inteligenţă artificială, întreţinerea predictivă, etc.
Realizată în paralel cu Summit-ul Industry 4.0, Industry 4.0 Expo (fostul Factory of the Future Expo) prezintă cele mai recente produse și servicii pentru Industria 4.0, IIoT, fabricile inteligente și viitorul industriei prelucrătoare. Pentru 2019, s-a dorit atragerea a peste 2500 de profesioniști din industria de producție și de aprovizionare care doresc să vadă cele mai recente progrese în automatizare, robotică, software, senzori, realitate virtuală, tipărire 3D, întreținere predictivă și multe alte domenii conexe.
În cadrul summitului au avut loc seminarii şi prezentări: Forumul Deschis al Tehnologiei (sponsor:Siemens), Zona Robot (sponsor:Omron), Mesele Rotunde (sponsor:Dassault Systemes), SME Clinic (sponsor:Valuechain Technologies).
La summit au participat directori executivi de companii, experţi din diferite domenii industriale, profesori universitari, reprezentanţi ai asociaţiilor industriale, vizitatori.
Partenerul strategic academic al evenimentului a fost Universitatea din Manchester, iar partenerul abilităţilor industriale şi digitalizării, Universitatea Metropolitană din Manchester.
Deşi evenimentul a fost unul foarte reuşit, cu participanţi din zeci de ţări, România nu a avut reprezentanţi la această ediţie. Organizarea acestui summit a fost de cea mai înaltă clasă, au apreciat toţi cei prezenţi la eveniment.