Se deschide sezonul de schi la Sinaia. Iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziție 7 pârtii.
Mâine dimineață se va putea schia pe pârtiile Varianta, Lăptici 1 și 2, Valea Dorului 2, Panoramic, Valea Soarelui 1 și 2.
Programul instalațiilor de transport pe cablu începe la ora 8:00. Instalațiile care vor funcționa cu public sunt Gondola Sinaia – Cota 1400, Gondola Carp – Cota 2000, banda pentru începători de la Cota 2000, Telescaunul Soarelui și Telescaunul Dorului.
Singura stațiune de pe Valea Prahovei unde s-a putut schia până acum este Azuga, unde sezonul s-a deschis în a doua jumătate a lunii decembrie.
Preţurile pachetelor de Crăciun în staţiunile Sinaia şi Buşteni de pe Valea Prahovei variază între 800 de lei şi peste 5.000 de lei în funcţie de unitatea de cazare şi numărul nopţilor, arată datele transmise, luni, de Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului Prahova.
Potrivit sursei citate, un hotel de trei stele situat în Cartierul Furnica din Sinaia, în apropierea Castelului Peleş, oferă turiştilor un pachet 3 nopţi/ 4 zile la 1.960 lei cameră dublă standard sau 2.450 lei cameră dublă standard + pat suplimentar; pachet 4 nopţi/ 5 zile la 2.360 lei cameră dublă standard sau 2.860 lei cameră dublă standard + pat suplimentar.
Pachetul include servicii cazare cu mic dejun tip bufet, Moş Crăciun şi spectacol colinde în seara de 25 decembrie, cină festivă tradiţională cu DJ şi open bar în seara de 25 decembrie.
Un cunoscut hotel de patru stele din aceeaşi staţiune are în ofertă pachet 3 nopţi/ 4 zile cameră single 2.580 lei, cameră dublă 3.510 lei, cameră dublă deluxe 3.810 lei, cameră junior suite 4.260 lei, cameră one bedroom suite 5.310 lei.
Pachetul include 3 nopţi cazare cu mic dejun bufet suedez, Târg Vienez (24.12), Brunch Tradiţional şi Cină Festivă de Crăciun şi spectacol cu muzică jazz (25.12). Hotelul dispune de piscină, sală de fitness, jacuzzi, saună umedă şi saună uscată, accesul fiind gratuit în limita spaţiului disponibil.
APDT arată că un alt hotel cunoscut din Sinaia oferă turiştilor pachet 3 nopţi/ 4 zile camera single 1.200 lei , cameră standard 1.590 lei, cameră duplex 1.680 lei, cameră deluxe 1.950 lei, cameră junior suite 2.010 lei, cameră senior suite 2.190 lei, iar pachetul include 3 nopţi de cazare cu mic dejun inclus, masă festivă de Crăciun începând cu ora 14:00 şi acces gratuit la SPA.
La un hotel de 4 stele din aceeaşi staţiune, tarifele sunt pentru două persoane, pentru 3 nopţi cameră dublă 2.970 lei, apartament 3.900 lei sau pentru 4 nopţi cameră dublă 3.600 lei, apartament 4.800 lei.
Pachetul include: în data de 24 Decembrie – Pomana Porcului cu foc de tabără, vin fiert, ţuică fiartă, obiceiuri de Crăciun mic dejun şi prânz, în ziua de Crăciun prânz tradiţional cu muzica live şi acces gratuit la piscină, saună, salină, jacuzzi.
Totodată, o pensiune din Buşteni oferă un pachet la 800 de lei/ persoană sejur de 3 nopţi demipensiune şi cină festivă, iar o vilă din Sinaia are în ofertă un pachet la 1.060 de lei/ persoană sejur de 4 nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, cină festivă pe 25 decembrie şi brunch pe 26 decembrie.
Noul Mers al Trenurilor intră în vigoare în acest sfârşit de săptămână şi este valabil un an.
Zilnic vor circula aproximativ 1300 de garnituri, în funcţie de perioadă.
De luni, 11 decembrie, intră pe traseu Trenurile Zăpezii, dinspre Capitală către principalele destinaţii turistice montane din ţara.
În zilele de weekend, tariful pentru călătoriile spre Valea Prahovei – pe rute între Sinaia – Braşov şi retur – vor avea preţuri reduse cu până la 56 la sută.
În perioada 1 ianuarie – 28 februarie, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor costa cu 25 de procente mai puţin.
Şi în perioada sezonului estival, vor circula Trenurile Soarelui care vor asigura legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.
”Broșura Mersul Trenurilor” poate fi cumpărată din principalele gări şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la preţul de 15 lei.
Pentru prima data in ultimii 27 de ani romanii au ales sa petreaca ziua nationala in tara in detrimentul destinatiilor turistice europene.
Este vorba despre aproape 90 de mii de romani care au preferat pentru minivacanta de 1 decembrie statiunile montane, rurale, balneare sau orasele din Romania.
Cele mai cautate au fost statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov ori Bran sau orasele Sibiu, Brasov, Alba si Cluj.
In general un turist a platit pentru cazare si masa cam 350 de lei pe sejur(3 nopti) plus inca 300 de lei pentru distractie.
Conform Federatiei Patronatelor din Turism, minivacanta de 1 decembrie egaleaza, ca numar de turisti, zilele libere ocazionate de sarbatoarea de 1 mai.
Se apropie minivacanţa de 1 Decembrie, iar hotelierii şi proprietarii de pensiuni vin cu oferte diverse.
Întrucât în staţiunile montane de pe Valea Prahovei locurile sunt rezervate aproape în totalitate, cei care vor să se relaxeze la munte au variante în zone mult mai liniştite, la pensiuni în mijlocul naturii.
Aici, un pachet de trei nopţi cu demipensiune porneşte de la 760 de lei, preţ în care sunt incluse o masă festivă şi o excursie off road în munţi.
Oferte sunt şi în Deltă, la preţuri de la 130 de euro sejurul la 4 stele, între 30 noiembrie şi 3 decembrie, tarif care include şi o excursie la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.
Cei care vor să plece peste hotare pot opta pentru un city break de 4 nopţi la Istanbul, cu 170 de euro, sau un week-end în Cipru, cu 140 de euro trei nopţi la un hotel de trei stele, ambele având transportul cu avionul inclus.
Turismul românesc este în creştere cu aproximativ 10% în 2017, conform datelor oficiale, iar numărul total al turiştilor care aleg destinaţii din România se estimează că va depăşi în acest an 12 milioane, o valoare care nu a mai a fost atinsă din anul 1990, susţine prim vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican.
Potrivit acestuia, numărul turiştilor străini va ajunge de asemenea la un record de peste 2,6 milioane.
‘Turismul românesc este în creştere în acest an, conform datelor oficiale, cu aproximativ 10%. Pe de o parte, numărul turiştilor străini va ajunge la un record de peste 2.600.000, iar pe de altă parte turiştii români sunt în număr din ce în ce mai mare. În primele nouă luni ale anului 2017, numărul de turişti români pe destinaţii din România a crescut cu un milion, până la 9,5 milioane. Conform tuturor estimărilor, numărul total al turiştilor care aleg destinaţii din România va ajunge în acest an la peste 12 milioane – o valoare care nu a mai a fost atinsă din anul 1990. Interesant este că turismul balnear este o destinaţie din ce în ce mai apreciată, iar vânzările noastre pe acest segment s-au dublat în acest an’, a spus Adrian Voican, într-un comunicat.
Conform informaţiilor centralizate după închiderea TTR, românii au manifestat un interes în creştere pentru turismul local, la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, principalele destinaţii turistice pentru sezonul de iarnă 2017 având deja un grad de rezervare de peste 90%. Cele mai căutate destinaţii au fost Călimăneşti – Căciulata, Băile Felix, Băile Govora, Valea Prahovei şi Bran-Moeciu.
Pentru vara anului 2018, cu ocazia Târgului de Turism al României, au început înscrierile timpurii, iar staţiunile care conduc în topul rezervărilor sunt: Mamaia, Eforie Nord şi Jupiter.
‘Un interes deosebit s-a remarcat la această ediţie a Târgului de Turism al României pentru litoralul românesc, dar şi pentru unele destinaţii externe, precum Turcia (Antalya), Spania, Grecia, Bulgaria, Portugalia, Croaţia. Ca destinaţii noi şi promovate în forţă am remarcat Albania (care sigur va prinde la turiştii români), insula Samos din Grecia, Alanya – extrema estică a regiunii Antalya. De asemenea, am observat un interes mai mare pentru circuitele internaţionale, precum Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina, Brazilia, Rusia şi Iordania’, a declarat, pentru AGERPRES, Traian Bădulescu, specialist în turism.
El a subliniat că au existat şi câteva oraşe din România care s-au promovat ‘destul de bine’ pe fondul unui interes pentru city break-urile interne.
‘Şi o serie de oraşe din România s-au promovat destul de bine, turiştii fiind din ce în ce mai atraşi şi de city break-urile interne (chiar dacă nu aleg mereu ca mijloc de transport avionul). Pe de altă parte, există o tendinţă a românilor de a opta pentru circuite turistice interne’, subliniat Bădulescu.
Referitor la organizarea târgului de turism de la Romexpo, Traian Bădulescu a remarcat că ambele ediţii (de toamnă şi de primăvară) sunt foarte apropiate în timp, la o diferenţă de doar trei luni, acest lucru fiind, în opinia sa, ‘o problemă’.
Pe durata Târgului de Turism al României, care tocmai s-a încheiat, Bibi Touring Touroperator, care oferă exclusiv destinaţii româneşti, a pus la dispoziţia celor interesaţi peste 10.000 de pachete turistice în 100 de staţiuni şi destinaţii din România. Pe durata celor patru zile de târg, Bibi Touring Touroperator a înregistrat o creştere a vânzărilor de 50% faţă de anul 2016, cea mai de succes ofertă pe parcursul TTR fiind ‘Vacanţa de o lună în România’: şapte zile la Băile Govora, o săptămână la Predeal, şapte zile la Neptun şi o săptămână în Delta Dunării.
La rândul său, Christian Tour a anunţat vânzări de peste trei milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 70% mai mult faţă de ediţia din toamna anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo. Astfel, compania a atras peste 7.000 de cumpărători la târg şi în agenţiile din ţară, care şi-au rezervat, în principal, un sejur pentru sezonul estival 2018, dar au cumpărat şi vacanţe de Crăciun în ţară şi în Europa, precum şi pachete de Revelion în destinaţii exotice.
‘Interesul vizitatorilor a fost mult mai mare decât la ediţiile anterioare ale târgului. La finalul primei zile, erau deja rezervate vacanţe în valoare de peste 700.000 de euro’, a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel.
Nu în ultimul rând, Paralela 45 a consemnat vânzări în creştere cu o treime, la Târgul de Turism al României, faţă de noiembrie 2016. Astfel, reducerile afişate şi destinaţiile noi lansate pentru vara viitoare au crescut vânzările Paralela 45 cu 950.000 de euro, cu ocazia Târgului de Turism al României şi a Black Friday, din 17 noiembrie. Cele mai multe rezervări s-au făcut pentru sărbătorile de iarnă şi pentru vara viitoare, turiştii căutând pachete cu cazare la hoteluri de patru şi cinci stele, cu tarife avantajoase în această perioadă.
Pentru vara 2018, turiştii au cumpărat de la Paralela 45 în special vacanţe în Grecia, Turcia, Spania, pentru care touroperatorul a afişat reduceri de până la 50% din tariful de cazare, având disponibile noi destinaţii pe zboruri charter în insula Samos, cu preţuri ce pornesc de la 356 de euro/persoană, Alanya (de la 416 euro/persoană), Durres, Golem şi Vlore (de la 385 de euro/persoană).
Turiştii au ales vacanţe la hoteluri de patru şi cinci stele, cu demipensiune, la un buget mediu de 1.000 – 1.200 de euro/familie, pe care le pot plăti şi în rate (până la 12 rate fără dobândă cu cardurile puse la dispoziţie de băncile partenere ale touroperatorului).
O mare parte dintre vacanţele în România, pe litoralul românesc, la munte şi în staţiunile balneare, au fost cumpărate cu vouchere de vacanţă.
De Black Friday, pachetele pentru vacanţe pe charter şi sejururile anului 2018 în Turcia, Grecia, Spania, Portugalia, Italia, Cipru, precum şi cele pentru litoralul românesc, cu reducere de până la 50% din tariful de cazare, s-au vândut în special online, pe noul portal de turism al touroperatorului.
Opt urşi au fost văzuţi ieri seară pe străzile staţiunilor Sinaia, Buşteni şi Azuga de pe Valea Prahovei. Jandarmii au intervenit pentru îndepărtarea animalelor cu semnale acustice şi luminoase.
Un bărbat de 91 de ani a fost atacat ieri după-amiază de un urs la Valea Doftanei. Victima, care prezenta multiple plăgi, a fost dusă de urgenţă la spital de un echipaj de ambulanţă.
În acest an, mai multe persoane, în special ciobani, au fost atacate de urşi, iar animalele au provocat pagube materiale după ce au intrat în gospodăriile oamenilor, omorând zeci de animale. De asemenea, jandarmii au avut zeci de intervenţii pentru îndepărtarea urşilor care au coborât în zonele locuite ale unor localităţi precum Buşteni, Comarnic, Breaza şi Vălenii de Munte.
Primul festival electronico-cultural din România începe mâine. Până duminică, CantaCuzino Frequencies le va oferi participanțior o nouă experiență ce aduce muzica, tehnologia și cultura pe aceeași frecvență. De altfel, va fi primul festival de muzică electronică ce se va desfășura în Valea Prahovei.
Muzica electronică, istoria, cultura, natura, energia pozitivă și vibraţiile unuia dintre cele mai puternice puncte energetice din România se vor îmbina într-o armonie perfectă la CantaCuzino Frequencies, eveniment ce va fi ținut la Castelul Cantacuzino din Bușteni.
“Conceptul festivalului – este diferit de orice acțiune similară organizată până în prezent în România. Festivalul a luat naștere prin integrarea muzicii electronice într-o locatie cu o istorie de peste un secol, ce găzduiește în perioada evenimentului expoziţia “Welcome Into My Brain”, care conține 200 de opere semnate de Salvador Dali. Castelul Cantacuzino din Bușteni, Valea Prahovei este unul dintre cele mai populare repere turistice ale ţării fiind amplasat în regiunea preferată practicării sporturilor montane. Acesta impresionează prin splendoarea unică, iar priveliştea este copleşitoare. Simțim că experiența evenimentului va fi una senzorială, construită pe sunetul electronic al momentului, sustinută prin arta și conceptul vizual semnat de Salvador Dali, toul fiind completat de mirosul unic al naturii montane”,
ne asigură organizatorii evenimentului.
Vibraţiile energetice vor fi acordate cu cele muzicale, pe 3 scene pe care vor urca peste 30 de artişti internaţionali şi locali, ce vor magnetiza participanţii în jurul castelului, de la scena de zi, la cea de noapte şi apoi la after-party, într-o călătorie continuă ce va începe vineri şi se va încheia duminică.
Ne vom lăsa purtați pe frecvenţe înalte de Nick Warren, Guy Mantzur, My Favorite Robot, Nikko Izzo, Marc Poppcke, SoulButton, Cid Inc., Nick Devon, Darin Epsilon, Marcelo Vasami, Wannas, Disco Duro, Mahony, Mano, Bog, Punu, Alex & Mircea Babescu, Nocturno & Audiopulse, Victor Stancov, Marika,
Alex Preda, Oscar, Marius Ene, Alex Pentu, Axel, Livia Andrei, Alexandru Jijan și mulți alții.
Pentru ca această experiență să fie accesibilă, organizatorii vor pune la dispoziție o solutie de transport, dus-întors, participanților din București, ce urmează a fi comunicată ulterior. De asemenea, o listă detaliată cu toate opțiunile de cazare din Sinaia, Poiana Țapului, Azuga, Bușteni și Predeal, este disponbilă
pe site-ul evenimentului. Festivalul promite și o experiență culinară deosebită, prin restaurantul Canta Cuisine, dar și prin food-court-ul pregătit pe domeniul castelului.
Biletele mai pot fi cumpărate doar de la castel, la prețurile:
Weekend Pass – 199 RON Abonamentul garantează accesul în toate zilele festivalului.
Saturday – 120 RON Biletul garantează accesul de sâmbată, ora 12:00, până la finalul festivalului.
Friday – 90 RON Biletul garantează accesul de vineri, ora 12:00, până sâmbată, ora 22:00.
“Adevaratii Veloprieteni” organizează la Sinaia, pe Valea Prahovei, un eveniment destinat bicicliștilor amatori dornici să îmbine sportul, plimbarea în aer liber, cultura și istoria. În perioada 15-16 august, ”Sinaia pe Bicicletă” va aduna pasionații sportului pe două roți pentru două zile de plimbare prin Perla Carpaților.
Sâmbătă, în prima zi, de la ora 11:00, se va pleca într-o plimbare prin Sinaia pe un traseu în care organizatorii evenimentului, alături de reprezentanți ai autorităților locale, vor colinda pe străzile mai puțin cunoscute din Sinaia și vor prezenta istoria celor mai frumoase case din stațiunea prahoveană. Plimbarea se va încheia în fața cazinoului din Sinaia, acolo unde toți participanții vor fi serviți cu limonadă.
Traseu 15 august 2015: Primăria Sinaia – Vila Salamandra – Bdul. Carol I – str. Mihail Kogalniceanu – str. Furnica – Cabana Schiori – Drum Nou Cota 1400 – Calea Codrului – str.Furnica – Mănăstirea Sinaia – Cazino Sinaia – Parcul Dimitrie Ghica.
A doua zi, participanții ”bicicli” de la un muzeu la altul și vor putea afla istoria celor mai importante locuri din Sinaia. Traseu 16 august 2015: Primăria Sinaia – Bdul Carol I – Biserica Sf. Ilie – str. A. Iancu – str. M. Kogalniceanu – Muzeul Oraşului Sinaia – Centrul Cultural Carmen Sylva – Mănăstirea Sinaia – Castelul Peleș – Castelul Pelișor – Muzeul G. Enescu – Cazino Sinaia – Muzeul Rezervaţiei Bucegi – Parcul Dimitrie Ghica.
În plus, orgnizatorii pun la dispoziția bucureștenilor un camion destinat transportului bicicletelor. Prețul este 5 lei, la fel ca în cazul în care bicicleta ar fi ajuns la Sinaia cu trenul. Plecarea spre Sinaia se va face sâmbătă de dimineață, de la Gara de Nord, la ora 6:20.
Intrarea la eveniment este gratuită.
Organizatorii le recomandă participanţilor să aibă kit de pană, lumini faţă, spate, vestă reflectorizantă şi cască.
Locul de întâlnire – Primăria Sinaia – Bdul. Carol I nr.47 – sâmbătă şi duminică
Ora de întâlnire a participanţilor – 10:00 am
Start ”Sinaia pe bicicletă” – 11:00 am
Intră în mintea lui Salvador Dali, într-o ambianță nobilă și plină de mister! Peste 200 de opere ale marelui artist te așteaptă de mâine până pe 4 octombrie, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.
Expoziţia intitulată „Welcome into my brain” (Bun venit în creierul meu) va reuni lucrări de artă ce provin din colecţii particulare. La Castelul Cantacuzno se vor regăsi şi lucrări care au fost create pentru a ilustra marile capodopere ale literaturii universale: „Divina comedie”, „Bătrânul și marea”, „Pantagruel”, „Tricornul”, precum și inedite cărți de Tarot.
Expoziția Salvador Dali va fi succedată în următorii doi ani de o serie uimitoare de expoziții valoroase printre care amintim: schițele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum și picturi deosebite realizate de renumiții artiști Picasso, Toulouse-Latrec și Renoir.
Tot la Castelul Cantacuzino se vor organiza concertele de operă PRAHOVA CLASSIC NIGHTS, un eveniment unic devenit într-un timp relativ scurt o imagine reprezentativă pentru Valea Prahovei.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.