Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi taiwaneza Hao-Ching Chan s-a calificat, vineri, în finala probei feminine de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut de Makoto Ninomiya (Japonia)/Renata Voracova (Cehia) în trei seturi, 7-6 (4), 4-6, 9-7.
Niculescu şi Chan, capi de serie numărul 9, s-au impus la capătul unui meci dramatic, cu răsturnări de situaţie, care a durat trei ore şi un minut.
Niculescu a stabilit în această săptămână cea mai bună performanţă a sa la dublu la un turneu de Mare Şlem, după sferturile de la Roland Garros (2010) şi Australian Open (2012). Anul trecut, Monica a pierdut în runda inaugurală la Wimbledon.
Perechea Niculescu/Chan şi-a asigurat un cec de 200.000 de lire sterline şi 1.300 de puncte WTA.
Niculescu şi Chan vor întâlni în finală perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie N.2, care a trecut în semifinale de favoritele N.12, Anna-Lena Groenefeld (Germania)/Kveta Peschke (Cehia) în două seturi, 7-5, 6-2.
Ilie Năstase nu poate intra pe terenurile de la Wimbledon nici ca simplu spectator Ilie Năstase nu poate intra pe terenurile de la Wimbledon nici ca simplu spectator
Fostul jucător român de tenis Ilie Năstase nu poate intra nici ca spectator pe terenurile de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, informează publicația britanică The Telegraph.
Toți agenții de securitate care păzesc intrările la terenurile de tenis de la All England Club au primit copii după fotografia portret a fostului președinte al Federației Române de Tenis, poreclit „Domnul Nasty”, pentru ca acesta să fie oprit chiar dacă el dorește să fie un simplu spectator la confruntările de la Wimbledon.
Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru, la meciul de la Mamaia (22 aprilie).
Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte „sexiste” și „rasiste” în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. „Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!”, a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști.
Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.
Șapte jucători din țara noastră vor evolua în probele de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, trei la masculin și patru la feminin.
La masculin, pe lângă Horia Tecău și Florin Mergea, specialiști la dublu, va evolua și Marius Copil, o premieră pentru el.
Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, campioni la All England Club în 2015, sunt favoriții numărul nouă și vor juca în primul tur cu australienii Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson.
Florin Mergea și pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi, capi de serie numărul 14, vor juca în runda inaugurală cu Martin Klizan (Slovacia)/Dmitri Tursunov (Rusia).
Marius Copil va face pereche cu spaniolul Fernando Verdasco, dar cei doi vor avea adversari foarte puternici, sud-africanul Raven Klaasen și americanul Rajeev Ram, favoriții numărul 7.
La feminin va avea loc o confruntare românească în primul tur, între perechile Monica Niculescu/Hao-Ching Chan (Taiwan), cap de serie numărul nouă și Raluca Olaru/Veronica Cepede Royg (Paraguay).
Irina Begu va evolua alături de Sorana Cîrstea, adversarele din runda inaugurală fiind Oceane Dodin (Franța) și Tatjana Maria (Germania).
Marina Erakovic din Noua Zeelandă venită din calificări, va fi adversara româncei Simona Halep în runda inaugurală a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, care va debuta luni, la All England Club din Londra.
Cele două jucătoare s-au înfruntat o singură dată, în 2015, la US Open, în primul tur, Erakovic (29 ani, 129 WTA) abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru Halep.
Constănțeanca, finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală.
Dacă va trece de primul tur, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre britanica Laura Robson și brazilianca Beatriz Haddad Maia, iar o posibilă adversară în optimi ar fi rusoaica Elena Vesnina.
Simona Halep, a doua favorită la Wimbledon, are două victorii pe iarbă și un eșec în acest an, după ce s-a oprit în sferturi la Eastbourne, fiind învinsă joi de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1.
Simona Halep va începe sezonul pe iarbă la turneul WTA de la Eastbourne. Numărul 2 mondial a primit un wild card din partea organizatorilor.
”Sunt foarte încântată să joc la @AegonTennisEB pentru prima oară. Mulțumesc mult turneului pentru wild card. Ne vedem în curând Eastbourne”, a scris Halep pe contul său de Twitter.
Printre jucătoarele care vor participa la Eastbourne se numără Karolina Pliskova, Dominika Cibulkova, Johanna Konta, Garbine Muguruza, dar și liderul WTA, Angelique Kerber.
Pe tabloul principal va figura și Monica Niculescu.
Turneul de la Eastbourne, care se va desfășura în perioada 25 iunie – 1 iulie, va constitui o ultimă verificare pentru Halep înaintea debutului turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, care se va juca între 3 și 16 iulie.
Simona Halep a starnit hohote de ras din partea jurnalistilor la conferinta de presa care a urmat meciului pierdut in fata Flaviei Pennetta (61, 63), in semifinalele US Open. Intrebata daca ploaia ar fi ajutat-o in meciul cu Pennetta (asa cum s-a speculat ca s-a intamplat in partida cu Azarenka), Simona a declarat cu sinceritate: „Nici zapada nu m-ar fi ajutat astazi!”.
Jucatoarea noastra a spus ca nu a gasit energia pentru a juca mai bine si nici nu a gasit o cale prin care sa iasa din starea aceasta, iar adversara sa a jucat foarte bine.
„Nu am avut energie. M-am simtit ca la Wimbledon aproape. A fost foarte greu, Am incercat, totusi. A fost mai bine ca la Australian Open, cand am renuntat in timpul meciului. Aici am incercat sa gasesc solutia, dar nu am reusit. Am jucat multe meciuri in SUA. Nu e uşor sa fii suta la suta in fiecare zi. Am jucat in semifinale pentru prima oara aici, asa ca e bine. Am avut emotii inainte de meci, le-am simtit in stomac. Nu a fost usor sa intru pe teren. Dar nu vreau sa-mi gasesc scuze. Ea a fost mai buna, a jucat foarte bine. A fost cel mai bun turneu de Mare Slem al meu din acest an. O sa-mi iau cateva zile de pauza si apoi o sa revin la tenis. Sper sa fiu din nou increzatoare si sa joc cu placere”, a spus Halep.
Ea a fost intrebata daca ar fi ajutat-o in vreun fel daca ar fi venit ploaia si s-ar fi intrerupt meciul. „Nici zapada nu m-ar fi ajutat”, a spus glumind Halep.
Mats Wilander, realizator al „Game-Set-Mats” la Eurosport, s-a declarat dezamagit de prestatia Simonei Halep.
„Nu se poate sa faci asa ceva. Cand esti numarul mondial si ai sanse, nu trebuie sa-ti lasi adversarul sa respire. Presiunea a fost mare pe Simona Halep, dar eu nu prea cred in astfel de lucruri. Ea a fost deranjata de ceva, a facut multe greseli. Totusi, Flavia Pennetta a castigat meciul, nu Simona l-a pierdut. Flavia a jucat extraordinar, a prins o zi mare. A fost genul de meci in care poate ca si-ar fi invins orice adversara. S-a terminat atat de repede, nu-mi vine sa cred. E dezarmant pentru Halep, nu e bine”, a spus Mats Wilander la Eurosport.
Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, numărul trei mondial, absentă din circuitul feminin de la Wimbledon, s-a retras din turneul US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, care debutează luni la arenele Flushing Meadows din New York, au anunţat organizatorii duminică.
”Maria Şarapova a renunţat să participe la US Open din cauza unei accidentări la picior”, se arată într-un comunicat.
Şarapova a precizat pe contul său de Twitter că a făcut ”tot ce e posibil pentru a participa la turneu”.
”Din nefericire, mi-ar fi trebuit mai mult timp”, a adăugat rusoaica.
Şarapova afirmase anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, că ambiţiile sale la US Open sunt ”limitate”.
Şarapova nu a mai jucat din data de 9 iulie, când a fost învinsă în semifinale la Wimbledon de marea sa rivală, americanca Serena Williams, liderul mondial, pe care nu a mai învins-o din 2004.
Rusoaica trebuia iniţial să participe la turneul de la Toronto, dar a declarat forfait din cauza durerilor la genunchiul drept.
La US Open, jucătoarea de 28 de ani urma să joace în primul tur cu compatrioata sa Daria Gavrilova. Şarapova a fost înlocuită pe tabloul feminin de o altă reprezentantă a Rusiei, Daria Kasatkina, au precizat organizatorii.
Şarapova, care a câştigat turneul US Open în 2006, ar fi putut juca în semifinale cu principala favorită, Serena Williams, care speră să realizeze la Flushing Meadows primul Mare Şlem feminin din 1988. În absenţa rusoaicei, cea mai importantă adversară a Serenei este sârboaica Ana Ivanovic, cap de serie numărul 7, pe care o poate înfrunta în penultimul act.
Numărul 3 mondial, Simona Halep, şi nr.29 în ierarhia WTA, Irina Begu, vor fi prezente la aceleaşi turnee pe hard din America, ce au loc în luna august.
Programul primelor două jucătoare de tenis ale României este următorul: Toronto – 10 august, Cincinnati – 17 august, New Haven – 23 august şi US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, – 31 august.
La cele patru turnee din America de categoria Premier 5, vor fi prezente cele mai bune jucătoare din circuitul WTA. Simona şi Irina se pot întâlni cu Serena Wiliams, Maria Sharapova, Petra Kvotova, Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwanska, Garbine Muguruza sau Victoria Azarenka.
După eliminarea din primul tur de la Wimbledon, Simona Halep va încerca să câştige cât mai multe partide pentru a se menţine în primele trei jucătoare ale lumii, iar Irina Begu aflată într-o formă foarte bună, va face tot posibilul să acumuleze victorii, pentru a urca încet dar sigur spre locul 20 mondial.
Americanca Serena Williams a început luni cea de-a 250-a sa săptămână în postura de lider al clasamentului WTA, fiind devansată în acest moment de numai trei jucătoare în istoria tenisului: Steffi Graf (377 săptămâni), Martina Navratilova (332) şi Chris Evert (260).
Cea mai mică dintre surorile Williams o va putea depăşi, însă, în această toamnă pe compatrioata sa Chris Evert, cea care a dominat ierarhia tenisului profesionist feminin în anii ’70 şi ’80.
În vârstă de 33 ani, Serena Williams este foarte aproape de doborârea recordului de titluri de Mare Şlem, deţinut de germanca Steffi Graf (22), reprezentanta Statelor Unite trecându-şi luna aceasta în palmares al 21-lea trofeu de Grand Slam, după victoria de la Wimbledon.
Americanca ocupă, totodată, locul 5 în clasamentul all-time al jucătoarelor cu cele mei multe titluri în circuitul WTA, cu 68 de trofee, recordul aparţinându-i fostei campioanei americane de origine cehă Martinei Navratilova, cu 167 de titluri la simplu.
Serena Williams a mai cucerit în cursul carierei sale o medalie olimpică de aur la simplu (2012) şi trei din acelaşi metal la dublu (2000, 2008, 2012), ultimele alături de sora sa mai mare, Venus Williams.
Terenul central al Clubului „IDU” din Mamaia găzduieşte începând de astazi întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Slovacia.
Partida contează pentru turul doi al Grupei I din zona Euro-Africană.
Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, se bazează la simplu pe Marius Copil (locul 180 ATP) ca jucător nr.1 şi pe Adrian Ungur (locul 199 ATP) ca fiind cea de-a doua rachetă.
La dublu lucrurile stau cel mai bine, pentru că Horia Tecău şi Florin Mergea sunt aproape de Top 3 mondial.
De curând Mergea a jucat semifinala de la Wimbledon, iar Tecău a câştigat prestigiosul trofeu de Grand Slam.
Valoarea celor doi aduce în echipa lui Pavel multă siguranţă şi o altă strategie pentru întâlnirile din Cupa Davis.
Cei doi pot însemna pentru echipa României cam ceea ce însemna cu mulţi ani în urmă, perechea Ilie Năstase-Ion Ţiriac.
Dacă România are punctul forte la dublu, Slovacia îl are la simplu pe Martin Klizan, locul 38 mondial, desemnat şi racheta nr.1 a echipei.
Antrenorul oaspeţilor, Miloslav Mecir, se mai bazează pe Norbert Gomboş ca fiind nr.2 pentru meciurile de simplu.
La dublu slovenii i-au anunţat pe Andrej Martin şi pe Igor Zelenay, dar configuraţia echpei poate fi schimbată şi cu o oră înainte de meci.
În urma tragerilor la sorţi de joi, primele două partide de simplu de azi îi vor aduce faţă în faţă în primul meci pe Marius Copil şi pe Norbert Gomboş, iar în meciul doi pe Adrian Ungur şi pe Martin Klizan.
Andrei Pavel căpitanul nejucător al echipei României, a declarat că tragerea la sorţi ne avantajează: ,,Pentru mine ca şi căpitan, să joace numărul unu de la noi este important. Am toată încrederea în Marius şi în Adi după aceea. Să joace el de la 1-0 împotriva numărului unu al lor este mai confortabil”.
Marius Copil, cel care va juca primul, s-a declarat şi el mulţumit de tragerea la sorţi şi doreşte să aducă primul punct pentru echipă: „Sper să aduc primul punct şi să avem unu la zero. Chiar mi-am dorit să joc eu primul, pentru că îmi place să joc când este mai cald şi sper să încep cu dreptul. Eu cred că putem să aducem un punct şi împotriva lui Klizan”.
Adrian Ungur, care pleacă cu şansa a doua în meciul doi cu Klizan, este conştient de valoarea adversarului, dar nu exclude posibilitatea de a răsturna pronosticul dat de adversarul său: „Teoretic Klizan pleacă cu prima şansă. Este mult mai bine clasat decât mine, dar eu sunt încrezător în forţele mele. M-am pregătit foarte bine în această săptămână şi sper ca la sfârşitul meciului să ies cu fruntea sus şi să dau peste cap pronosticul lui Klizan”.
Duminică, la finalul întâlnirii dintre România şi Slovacia, echipa câştigştoare se va califica în play-off-ul pentru Grupa Mondială, in vreme ce echipa care va pierde va juca în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.
Întâlnirea de Cupa Davis este transmisă integral de TVR, meciurile de simplu de azi incepand de la ora 12:45.
Ultimul turneu de Mare Slem al anului va beneficia de premii de peste 42 de milioane de dolari.
Openul Statelor Unite devine astfel cel mai valoros turneu din circuitul profesionist.
Învingătorii probelor de simplu masculin şi feminin vor încasa fiecare câte un cec în valoare de 3,3 milioane dolari.
Sumele sunt cu aproximativ 400.000 dolari mai mari faţă de cele primite de Novak Djokovic şi Serena Williams pentru victoriile înregistrate recent pe iarba de la Wimbledon.
Premiile acordate la US Open au crescut cu aproape 70% în ultimii ani, urmând să atingă în 2017 valoarea de 50 milioane dolari, potrivit revistei Forbes.
Competitia se va desfasura intre 31 august si 13 septembrie, la New York.
Vineri 17 Iulie vor începe meciurile de tenis dintre România și Slovacia, contând pentru turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane în cadrul Cupa Davis.
Turneul va fi organizat la baza sportivă Tenis Club Idu, din stațiunea Mamaia. Jucătorii Marius Copil (locul 187 ATP) și Adrian Ungur (locul 197 ATP), împreună cu Andrei Pavel, căpitanul-nejucător, au ajuns la Constanța, iar astăzi va sosi Florin Mergea (locul 10 ATP la dublu). Liderul echipei României, constănțeanul Horia Tecău (locul 5 ATP la dublu), câștigător în proba de dublu masculin a turneului de la Wimbledon, va ajunge mâine.
Delegația Slovaciei se află de ieri în ţara noastră.Cei patru tenismeni care vor juca în Cupa Davis sunt: Martin Klizan (locul 39 ATP), Norbert Gombos (locul 119 ATP), Jozef Kovalik (locul 188 ATP) și Igor Zelenay (locul 93 la dublu).
România va întâlni pe teren propriu echipa Slovaciei, în perioada 17-19 iulie. Dacă se va impune în turul doi, echipa României va juca apoi în play-off-ul pentru Grupa Mondială.
România şi Slovacia au mai fost adversare o singură dată, în 2002, iar atunci întâlnirea s-a disputat la Presov. Adrian Voinea, Andrei Pavel, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu s-au impus atunci cu 4-1 în faţa unei echipe a gazdelor pentru care au evoluat atunci Dominik Hrbaty, Karol Beck şi Karol Kucera, în barajul pentru Grupa Mondială.
Simona Halep, nr 3 WTA va juca in primul tur cu brazilianca Teliana Pereira, nr 91 WTA.
Fostul tenisman Ilie Năstase crede că Halep, care a disputat finala de la Roland Garros, poate ajunge în ultimul act şi la turneul de la Wimbledon.
In acelasi turneu, Sorana Carstea o va intalni pe Victoria Duval din Statele Unite, iar Irina Begu pe Virginie Razzano.
Maine, Monica Niculescu va lupta contra jucatoarei din Belgia, Alison van Uytvanck.
Alexandra Cadanţu şi Andreea Mitu vor avea parte de două adversare extrem de incomode.
Cadanţu va juca împotriva Camilei Giorgi din Italia, în timp ce Mitu o va întâlni maine pe favorita nr 4, Agnieszka Radwanska.
Victor Hănescu este singurul jucător român prezent pe tabolul principal de la Wimbledon.
Hănescu va juca maine împotriva numărului 6 ATP, Tomas Berdych.
Americanca Serena Williams, numarul 1 mondial, este favorita turneului de la Wimbledon.
Aceasta este urmata de chinezoaica Na Li, numărul 2 in clasamentul WTA şi de Simona Halep, numărul 3 mondial.
Rusoaica Maria Şarapova, care a învins-o pe Simona Halep în turneul de la Roland Garros, este cap de serie numărul 5.
Andreea Mitu s-a calificat pentru prima data in cariera la un turneu de Grand Slem. Romanca a invins-o pe Irina Falconi, din SUA, în trei seturi, 6-2, 6-7, 6-2, în ultimul tur preliminar. Până în prezent, Mitu nu trecuse niciodată de turul doi al calificărilor la un Grand Slam, aceasta fiind cea mai buna performanta. Romanca si-a asigurat astfel un cec de 27.000 de lire sterline. La turneul pe iarba de la Wimbledon vor mai juca Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu, Irina Camelia Begu si Alexandra Candatu. Fetele noastre isi vor afla astazi adversarele, cand sunt programate tragerile la sorti pentru tabloul principal. Turneul va incepe luni.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.